اندیشه ولایت
🌐حکومت اسلامی ۴۱ °منکراتی که عادت برخی متدینین شده اند!° 🔹بالاترین تخلّف ها، آن تخلّف ها و جرایمی ا
🌐حکومت اسلامی ۴۲
🔹 همچنان که اهل فن اطّلاع دارند، در میان کتب فقهی شیعه، بسیاری از مباحثی که مربوط به اداره کشورند -مثل مسأله حکومت، مسأله حسبه و چیزهایی که با کارهای جمعی و داشتنِ قدرت سیاسی ارتباط پیدا می کند- چند قرن است که جایشان خالی است.
بعضی از آنها، از اوایل هم در کتب فقهی شیعه، مورد تعرّض قرار نگرفته است؛ مثل همین مسأله #حکومت.
🔹 بعضی مسائل مثل مسأله جهاد -که یک مسأله اساسی در فقه اسلام است- چند قرن است که از کتب فقهی استدلالی شیعه، بتدریج کنار گذاشته شده و در اغلب کتب فقهی استدلالی، مورد توجه قرار نگرفته است. علّت هم معلوم است. فقهای شیعه، در این مورد تقصیر یا قصوری نکردهاند. برای آنها، این مسائل مطرح نبوده است. شیعه، حکومت نداشته است. فقه شیعه، نمیخواسته است جامعه سیاسی را اداره کند. حکومتی در اختیار او نبوده است که جهاد بخواهد آن حکومت را اداره کند و احکامش را از کتاب و سنّت استنباط نماید. لذا فقه شیعه و کتب فقهی شیعه، بیشتر فقه فردی بود؛ فقهی که برای اداره امور دینی یک فرد، یا حدّاکثر دایرههای محدودی از زندگی اجتماعی، مثل مسائل مربوط به خانواده و امثال آن کاربُرد داشت.
🔹 شاید بشود به جرأت گفت که فقه شیعه، عمیق ترین فقههای اسلامی است. یعنی کتب فقهىِ فقهای امامیّه، از لحاظ عمق، از همه کتب فقهی ای که ما دیدهایم، به طور معدّل، عمیق تر و دقیق تر است؛ امّا این مباحث و این گرایش در زمینههای مختلف، در آن وجود نداشته است.
🔹 امام بزرگوار، فقه شیعه را از دورانی که خود در تبعید بود، به سمتِ فقه اجتماعی و فقه حکومتی و فقهی که می خواهد نظام زندگی ملت ها را اداره کند و باید پاسخگوی مسائل کوچک و بزرگ ملّت ها باشد، کشاند. این، یعنی نطقه مقابل آن آفتی که گفتیم تحجّر است. حتّی در اواخر سالهای عمرِ بابرکت امام بزرگوار، مسائلی که به ظاهر جزئی می نمود - اما با توجّه به این که یک خط و یک سَمتگیری را به فقهای شیعه نشان می داد، بسیار مهم بود - پیش آمد و ایشان باز هم نشان داد که آن کسی که می خواهد نظام را اداره کند؛ آن فقهی که می خواهد یک ملت یا مجموعه عظیمی از انسان ها و ملت ها را اداره کند، بایستی بتواند شرایط زمان را بشناسد و پاسخ هر نیازی را در هنگام آن نیاز، به آن بدهد و نمیتواند در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همه مسائلِ زندگی مردم، نقطهای را بی پاسخ بگذارد.
🗓۱۳۷۶/۳/۱۴
اندیشه ولایت
🌐مبارزه بی امان ۴۷ °روشنگری، جهاد است نه تندروی!° 🔹البتّه یکی از جهادها هم جهاد فکری است. چون دشمن
🌐مبارزه بی امان ۴۸
°عبودیتِ واقعی°
🔹بندگی خدا، خشوع در مقابل خدا، موجب می شود که انسان در مقابل هیچ زورگویی خضوع نکند.
🗓۱۳۸۸/۱/۲۶
اندیشه ولایت
🌐مبارزه بی امان ۴۸ °عبودیتِ واقعی° 🔹بندگی خدا، خشوع در مقابل خدا، موجب می شود که انسان در مقابل هیچ
🌐مبارزه بی امان ۴۹
°عقب ماندگی، نتیجه ی فرار از مبارزه°
🔹یکی دیگر از الزامات هم مسئله ی مبارزه است؛ مبارزه.
🔹اگر می خواهید پیشرفت کنید باید #مبارزه کنید.
#عافیت_طلبی، یک گوشه ای نشستن، دست ها را به هم مالیدن و به حوادث دنیا #نگاه_کردن و وارد میدان,های بزرگ دنیا نشدن، برای هیچ کشور و هیچ ملّتی پیشرفت به بار نمی آورد!
🔹باید وسط میدان بروید. این میدان لزوما هم میدان جنگ نظامی نیست.
🔹امروز مهم تر از جنگ نظامی، نبردهای #سیاسی و نبردهای #اخلاقی است.
امروز بسیاری از کشورها، دولت ها و جوامعی که در دنیا به عنوان پیشرفته مطرحند، اگر حساب کشی اخلاقی و سیاسی بشود؛ سربه زیر و سرافکنده اند!
🗓۱۳۸۸/۲/۲۷
اندیشه ولایت
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۲۶ °پیروزی مشروط حق° 🔹صرف اینکه حقّ با ما باشد، ما پیش نمی رویم؛ حقّ همراه با ایس
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۲۷
°احتمالِ اشتباه، مانع اقدام نشود°
🔹بنده دلم می خواهد جوانان ما شما دانشجویان؛ چه دختر، چه پسر و حتّی دانشآموزان مدارس روی ریزترین پدیدههای سیاسی دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم که تحلیلی هم بدهید که خلاف واقع باشد؛,باشد!
🗓۱۳۷۲/۸/۱۲
اندیشه ولایت
🌐طاغوت، شرکِ جمعی ۶۱ 🔹یک روز به جامعه ی ما اینجور تفهیم کرده بودند که راه پیشرفت این است که ما از غ
🌐طاغوت، شرکِ جمعی ۶۲
°عدم مشروعیت، وجه اشتراک طواغیت°
°جفا به دهه فجر°
🔹ببینید این پادشاهان چقدر بد بودند!
واقعا فتحعلی شاه چقدر بد است! اصلا می شود اندازه ای برای بدیِ فتحعلی شاه معیّن کرد؟ شاه عباس صفوی چقدر نحس است. اصلا می شود اندازه ای برای بدیِ شاه عباس صفوی پیدا کرد؟
حالا می گوییم شاه اسماعیل صفوی تشیّع را آورد؛ شاه عباس صفوی چکار کرده است؟! روی منبر تشیع نشسته، آقایی کرده و بالا رفته است!
🔹از #نجسترین انسانهای روزگار، همین پادشاهانی هستند که گذشتند!
همه شان همینطورند و هیچ #فرقی با هم ندارند. من تاریخ را زیاد خوانده ام و در میان پادشاهان، واقعا #استثنایی سراغ ندارم.
همین امیراسماعیل سامانی، همین آل بویه ی شیعه، همین سلجوقیان و غزنویان و دیگران، هرکجای کارشان را نگاه کنید، می بینید که مظهر #زشتترین خصوصیات بشری بودند و چقدر از نعم الهی سوءاستفاده کردند!
این سلسله، در دهه فجر منقطع شد و دهه فجر، خاستگاه #ارزشهای_اسلامی گردید.
🔹حالا شما ببینید، برای این نقطه عطف، #چقدر باید بزرگداشت گرفت و چکار باید کرد!؟
🗓۱۳۶۹/۱۰/۱۱
اندیشه ولایت
🌐اسلامِ شعائری ۳ °اسلام ناب یا اسلام خواب° 🔹درانقلاب اسلامی: اسلام کتاب وسنّت؛ جایگزین اسلام #خرافه
🌐اسلام شعائری ۴
°فساد در محل شعائر و مناسک°
🔹چطور شد که مدینه، مهبط نزول وحی و ملائکه که اوّلین پایگاه تشکیل #حکومت_اسلامی بود، بعد از مدّتی به مرکز بهترین و #معروفترین رقاصّان تبدیل شد؛ تا جایی که برای دربار شام بهترین آوازه خوان و نوازنده را ازمدینه می آوردند و #آقازادهها و حتی بعضی از جوانان بنی هاشم نیز، دچار فساد و فحشا شدند!
🗓۱۳۷۴/۱/۵
🌐 عرفانِ هزینه ساز ۱
°عرفانهای مرتاض مآبانه!°
🔹 آقایان روحانیون نباید خود را از سیاست دور نگه دارند.
از همه عارفتر، امام بود. چه کسی در کشور به حدّ #عرفان امام میرسید؟ دیدید چگونه وارد میدان شد؟ مثل شیر.
🔹امام دربارهی استاد بزرگوار خود -مرحوم آقای شاه آبادی- گفته بودند که ایشان اهل مسائل سیاسی بودند. همچنین من در جایی از امام شنیدم که مرحوم آقای شاهآبادی روی منبر گفته بودند که اگر کسی دور و بر من بود، #قیام میکردم.
🔹 بنابراین عرفان موجب نمیشود که انسان برود در گوشهای بنشیند. البته درست فهمیدن مسائل سیاسی و سالم طرح کردن آن، مسألهی دیگری است؛ اما انزوا و انعزال از سیاست، بههیچوجه #مصلحت نیست.
🗓۱۳۷۷/۱/۲۴
اندیشه ولایت
🌐انقلاب اسلامی ۱۱۴ 🔹قبل از انقلاب، کشور ایران در مسائل جهان، حتّی در مسائل منطقه، هیچ تأثیری نداشت؛
🌐انقلاب اسلامی ۱۱۵
•دهه ی فجر دهه ی مظلوم°
🔹ما در تاریخ، واقعا مثل دهه ی فجر #نداریم. حتّی اسلام با آن عظمت، در دهه ی فجر برای ما اثر بخشید. آیا غیر از این است؟
🔹اسلامی که نبی اکرم (صلّی اللّه علیه وآله) آورد، در روزگار اُموی ها و عباسی ها به ما اثر نبخشید. البتّه آثار درجه ی دو را به این ملّت داد و افراد برجسته و شخصیّت های ناب و عرفا و علما و زهادی بندرت پیدا شدند و توانستند در آن فضا پروازی بکنند؛ امّا عامه و توده مردم و نیز #نظام_اجتماعی، از آن برکات خیری ندید!
آن برکات، امروز خودش را نشان می دهد.
🔹البتّه دهه ی فجر، جزو رشحات اسلام است. خیال نکنید که دهه ی فجر منهای اسلام، چیزی است.
🗓۱۳۶۹/۱۰/۱۱
اندیشه ولایت
🌐امامِ تحريف نشده ۶۰ °رتوش امام خطرناکتر از حذف امام° 🔹مواضع امام بایستی به طور #روشن و واضح -همانط
🌐امامِ تحریف نشده ۶۱
°امامِ واقعی یا امام باب میل⁉️°
🔹نباید برای #خوشامد این و آن، برخی از مواضع حقیقی امام را یا انکار کرد، یا مخفی نگه داشت. بعضی اینجور فکر می کنند -و این فکر غلطی است- که برای اینکه امام پیروان بیشتری پیدا کند، کسانی که مخالف امام هستند، آنها هم به امام علاقه مند شوند، بایستی ما بعضی از مواضع صریح امام را یا #پنهان کنیم یا نگوییم یا #کمرنگ کنیم؛ نه، امام هویّتش، شخصیّتش به همین مواضعی است که خود او با صریح ترین بیانها، روشن ترین الفاظ و کلمات، آنها را بیان کرد.
🔹همین ها بود که دنیا را تکان داد. همین مواضع صریح بود که توده های عظیم را مشتاق ملّت ایران و بسیاری را پیرو ملّت ایران کرد.
این نهضت عظیم جهانی که شما امروز در گوشه و کنار دنیای اسلام نشانه های آن را می بینید، از این طریق به راه افتاد.
🗓۱۳۸۹/۳/۱۴
اندیشه ولایت
🌐دشمن شناسی ۴۵ °به هدف سوم رسیده اند…° 🔹هدف هایی که آنها [دشمنان] دنبال می کردند، در درجه اوّل، سقو
🌐دشمن شناسی ۴۶
🔹خیلی ها بودند از همان اوائل انقلاب، می گفتند آقا حالا که انقلاب پیروز شد، دیگر بس است؛ برویم با آمریکایی ها مسائل را تمام کنیم!
این معنایش این بود که شعار #ظلم_ستیزی انقلاب تخطئه شود.
🔹معنای این حرف، فروختن قضیه فلسطین است. معنای این حرف، اغماض کردن از جنایات آمریکا در عراق و افغانستان و امثال اینهاست. معنای این حرف، چشم بستن بر روی این همه #ظلمی است که آمریکا در جهان بر ملّت ها دارد انجام می دهد. معنای این حرف، یعنی به این مسائل #اعتراض نکنیم.
🔹خب این ثبات و #استقامت، پرزحمت بود؛ امّا بابرکت بود، رحمت الهی را هم جلب کرد.
🗓۱۳۸۹/۱۱/۱۵
اندیشه ولایت
🌐تقوای اقدام ۸ °تقوای حداکثری° 🔹این که در جنگ عراق علیه ایران، ناگهان تمام غرب و شرق آستین ها را با
🌐تقوای اقدام ۹
°گناه جمعی°
🔹ملّتی که در شهر تهران ایستادند و #تماشا کردند که مجتهد بزرگی مثل شیخ فضل اللّه نوری را بالای دار بکِشند و #دم_نزدند؛ دیدند که او را با اینکه جزوِ بانیان و بنیانگذاران و رهبران مشروطه بود، به جرم اینکه با جریان انگلیسی و غربگرای مشروطیّت همراهی نکرد، ضدمشروطه قلمداد کردند -که هنوز هم یک عده قلمزن ها و گوینده ها و نویسنده های ما همین حرف دروغ بی مبنای بی منطق را نشخوار و تکرار میکنند- پنجاه سال بعد چوبش را خوردند!
🔹آنها یک عدّه آدم خاص نبودند؛ این یک #گناه_ملی و عمومی بود.
🔹گاهی مجازات فقط شامل افرادی که مرتکب گناهی شدند، نمی شود؛ مجازات عمومی است؛ چون حرکت عمومی بوده!
🔸همین ملّت آن روزی که به خیابانها آمدند… یعنی تحمّل و صبر و #سکوت_گناه_آلود ۵۰ ساله را تغییر دادند، خدای متعال پاداش آنها را داد؛ حکومت ظلم ساقط شد.
🗓۱۳۸۴/۸/۸
اندیشه ولایت
🌐تقوای اقدام ۹ °گناه جمعی° 🔹ملّتی که در شهر تهران ایستادند و #تماشا کردند که مجتهد بزرگی مثل شیخ فض
🌐تقوای اقدام ۱۰
#تقوای_جمعی #گناه_جمعی #استغفار_جمعی
🔹گاهی یک ملّت یا جماعت مؤثری از یک ملّت مبتلا به گناهی می شوند!
این گناه هم استغفار خودش را دارد.
یک ملّت گاهی سال های متمادی در مقابل منکر و ظلمی #سکوت می کند و هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهد؛ این هم یک گناه است؛ شاید گناه دشوارتری هم باشد؛ این همان "إن اللّه لا یُغیّر ما بقَوم حتّی یُغیّروا ما بِأنفُسهم" است؛ این همان گناهی است که نعمت های بزرگ را زایل می کند؛ این همان گناهی است که بلاهای سخت را بر سر جماعتها و ملت های گنهکار مسلط می کند.
🗓۱۳۸۴/۸/۸