اندیشه ولایت
🌐آزاداندیشی ۱۰ °بایسته های آزاداندیشی° 🔹ما به آزاداندیشی احتیاج داریم؛ اگر بخواهیم رشد کنیم، بایستی
🌐آزاداندیشی ۱۱
🔹 امروزه در بسیاری از کشورهایی که شعار و شیوه سیاسی شان دمکراسی است، مردم از #آزادی_اندیشه، فکر و اختیار برای تصمیم گیری برخوردار نیستند و این آزادی ها تحت لایه های گوناگون تبلیغات، پنهان می شود.
🔹این چیزی است که امروز روشنفکران برجسته غرب -چه در آمریکا و چه در اروپا- به صراحت آن را بیان می کنند.
🗓۱۳۸۲/۷/۲۲
اندیشه ولایت
🌐مبارزه بی امان ۳۰ °لوازمِ مبارزه° 🔹کسانی که دو خصوصیّت و دو امتیاز را در خود به وجود آوردند، به ای
🌐مبارزه بی امان ۳۱
°استقامت؛ رمزِ پیروزی°
🔹خیلی ها آن روز [زمانِ طاغوت] مردم و مبارزان را مأیوس می کردند؛ می گفتند فایده ای ندارد!
ظواهر هم حرف آنها را تأیید می کرد. یک عدّه جوانِ مؤمنِ روستایی و شهری، سر پُل باقرآباد [ورامین] خونشان بر زمین ریخته شد؛ نه حقوق بشری های دنیا باخبر شدند و نه مدعیان دفاع از آزادی، علیه رژیم پهلوی اخم کردند!
🔹ظواهر هم، سخن وسوسه گران مأیوس کننده را تأیید می کرد؛ اما استقامت و ایستادگی و همّت، این کار نشدنی را شدنی کرد!
🗓۱۳۸۲/۳/۲۲
اندیشه ولایت
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۸ 🔹بصیرت، #نورافکن است؛ بصیرت، قبلهنما و قطبنماست. توی یک بیابان، انسان اگر بدو
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۹
°اقدامِ مدبّرانه°
🔹این #بصیرتی که در حوادث لازم است و در روایات و در کلماتِ امیرالمؤمنین هم روی آن تکیه و تأکید شده، به معنای این است که انسان در حوادثی که پیرامون او می گذرد و در حوادثی که پیش روی اوست و به او ارتباط پیدا می کند، #تدبر کند؛ سعی کند از حوادث به شکل #عامیانه و سطحی عبور نکند؛ به تعبیر امیرالمؤمنین، اعتبار کند: «رَحِمَ اللَّه امْرء تَفکّرَ فَاعتبَر»؛ فکر کند و بر اساس این فکر، اعتبار کند. یعنی با تدبّر مسائل را بسنجد -«و اعتبَرَ فأبْصر»- با این سنجش، بصیرت پیدا کند. حوادث را درست نگاه کردن، درست سنجیدن، در آنها تدبّر کردن، در انسان بصیرت ایجاد میکند؛ یعنی بینائی ایجاد می کند و انسان چشمش به #حقیقت باز می شود!
🔹 امیرالمؤمنین (علیه الصّلوة و السّلام) در جای دیگر می فرماید: «فانّما البَصیر من سمع فتفکّرَ و نظَر فأبْصر»؛ بصیر آن کسی است که بشنود، گوش خود را بر صداها نبندد؛ وقتی شنید، بیندیشد. هر شنیدهای را نمی شود به صرف شنیدن رد کرد یا قبول کرد؛ باید #اندیشید.
«البصیر من سمع فتفَکّر و نظر فأبصَر». نَظَرَ یعنی نگاه کند، چشم خود را نبندد!
🗓۱۳۸۹/۸/۴
اندیشه ولایت
🌐دهه ی چهارم انقلاب؛ عدالت و پیشرفت ۷ 🔹آن کسی که #ناشیانه و نابخردانه، یک روزی شعار داد و فریاد کشی
🌐دهه ی چهارم انقلاب؛
عدالت و پیشرفت ۸
🔹 فرض بفرمایید در یک جامعه ای، تفکّر #سود_محور است؛ یعنی همه پدیده های عالم با پول محک زده میشوند و اندازه گیری میشوند!
🔹در این جامعه ممکن است برخی از کارها #ارزشی باشد ... اما در یک جامعه ای که در آن پول و سود، محور قضاوت نیست همان کار ممکن است ضدارزش محسوب بشود!
🔹یا در یک جامعه ای اصالت #لذّت حاکم است. آقا شما چرا این عمل را مباح میدانید؟ چرا #همجنس_گرایی و همجنس بازی را مباح میدانید؟ میگوید:لذّت است؛ انسان از او لذت می برد! این شد اصالت لذّت!
🔹 #مبانیِ_معرفتی فرق میکند. یا در یک جامعه و در یک نظام اخلاقی ای، پولْ احترام مطلق دارد؛ از کجا آمده؟ مهم نیست. ممکن است از راه استثمار بدست آمده باشد؛ فرقی نمی کند، پول است!
🗓۱۳۸۸/۲/۲۷
اندیشه ولایت
🌐امامِ تحریف نشده ۴۳ 🔹فرق امام بزرگوار ما و دیگر #مصلحان تاریخ اسلام در یکی دو قرن اخیر همین بود. ا
🌐امام تحریف نشده ۴۴
🔹 عاملِ مهمّ تسلیم ناپذیری و ایستادگی ملّت ایران، در راه پُرافتخار خود، فلسفه سیاسی و مکتب سیاسی امام است، که ملّت ما از بُن دندان به آن اعتقاد دارند.
🔹در مکتب سیاسیِ امام، معنویّت با سیاست در هم تنیده است.
🔹حرف نوی مکتب سیاسیِ امام بزرگوار ما برای دنیا این است که در همه ی ارکانِ برنامه ریزی های یک قدرت سیاسی، سیاست با معنویّت، و قدرت با اخلاق همراه شود.
🗓۱۳۸۳/۳/۱۴
اندیشه ولایت
🌐دشمن شناسی ۳۱ °معنویتِ دشمن پسند° 🔹این یکی از نقاطی است که جبهه ی دشمنِ اسلام روی آن تأکید می کند:
🌐دشمن شناسی ۳۲
🔹عدّه ای خیال می کنند مسؤولان انقلاب یا امام (رضوان اللّه علیه) دشمن تراشی کرده اند؛ نه، قضیه این نیست!
🔹اگر شما خانه ای داشته باشید که گردن کلفت و ظالمی سالها آن را #غصب کرده باشد، بعد شما با اسناد و مدارک به مراکز قانونی مراجعه کنید و #ایستادگی کنید تا خانه را پس بگیرید، طبیعی است که آن غاصب با شما دشمن خواهد شد. نمی شود شما را ملامت کرد که دشمن تراشی کرده اید!
🔹سفره ای در مقابل بیگانگان پهن بود و بر سر این خوانِ یغما هر کاری می خواستند، میکردند. #انقلاب این سفره را جمع کرده؛ معلوم است دشمن می شوند و #کینه بر دل می گیرند!
🗓۱۳۸۲/۱۱/۲۴
اندیشه ولایت
🌐دهه ی چهارم انقلاب؛ عدالت و پیشرفت ۸ 🔹 فرض بفرمایید در یک جامعه ای، تفکّر #سود_محور است؛ یعنی همه
🌐دهه ی چهارم انقلاب؛
عدالت و پیشرفت ۹
°مدلهای پیشرفت در جوامعِ مختلف°
🔹در آمریکا، ریشه های این مسئله ی آزادیِ فردی و این #لیبرالیسمی که به آن افتخار می کردند و می کنند و یکی از ارزشهای آمریکایی به حساب می آوردند، عبارت است از حفظ #ثروتِ_شخصی؛ یعنی محیطی که آمریکا در آن محیط به وجود آمد و با آن مردمی که آن روز در آمریکا جمع شده بودند، حفظ فعّالیت و تلاش مادّی، نیاز به این داشت که به ثروت شخصی افراد یک #ارزش مطلقی داده بشود!
🔹[ثروت] در جوامع غربی -تقریباً به طور عموم- از راه استعمار آمده است. ثروتی که #انگلستان در قرن هجدهم و نوزدهم به دست آورد و توانست به وسیله ی آن ثروت و پول نقد و طلای نقد، سیاست خودش را بر کل اروپا و مناطق دیگر سیطره بدهد، به خاطر پولی بود که انگلیسیها از #استعمار کشورهای شرقی و عمدتاً شبه قاره هند به دست آورده بودند!
🔹دیگر سؤال نمی شود این ثروت از کجا آمد. این ثروت احترام دارد! خب پیشرفت در این کشور یک معنا پیدا میکند؛ امّا در کشوری که استعمار را #حرام میداند، استثمار را #گناه میداند، غارت را #ممنوع میداند، غصب را #حرام میداند، #تجاوز به حقوق دیگران و گرفتن مال دیگران را ممنوع میداند، پیشرفت یک معنای دیگری پیدا خواهد کرد!
🔹بنابراین #مبانی معرفتی، مبانی اخلاقی و تفکرات اصولی و فلسفی، در تعریف پیشرفت در یک کشور تعیین کننده است.
🗓۱۳۸۸/۲/۲۷
اندیشه ولایت
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۹ °اقدامِ مدبّرانه° 🔹این #بصیرتی که در حوادث لازم است و در روایات و در کلماتِ امی
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۱۰
°بصیرت کافی نیست°
🔹گاهی #بصیرت هم وجود دارد، اما در عین حال #خطا و اشتباه ادامه پیدا می کند؛ که گفتیم بصیرت شرط کافی برای موفقیت نیست، شرط #لازم است.
🔹در اینجا عواملی وجود دارد؛ یکیاش مسئلهی نبودِ #عزم و #اراده است. بعضیها حقایقی را می دانند، اما برای #اقدام تصمیم نمی گیرند؛ برای #اظهار تصمیم نمی گیرند؛ برای ایستادن در موضع حق و دفاع از حق تصمیم نمی گیرند!
🗓۱۳۸۹/۸/۴
اندیشه ولایت
🌐دهه ی چهارم انقلاب؛ عدالت و پیشرفت ۹ °مدلهای پیشرفت در جوامعِ مختلف° 🔹در آمریکا، ریشه های این مسئل
🌐دهه ی چهام انقلاب؛
عدالت و پیشرفت ۱۰
🔹نکته بعدی مسئله ی پسوند #عدالت است.
🔹فرض بفرمایید یکی از شاخصهای مهم، افزایش #درآمد_ناخالص_ملّی در کشورهاست. فلان کشور درآمد ناخالص ملّی اش، مثلا چندین هزار میلیارد است، فلان کشور یک دهم اوست؛ پس آن کشور اوّلی پیشرفته است! این منطق، منطق درستی نیست!
🔹باید دید این درآمد چگونه #تقسیم می شود. اگر درآمد ملّی بسیار بالاست، اما توی همین کشور آدم هایی شب توی #خیابان می خوابند و با گرمای چهل و دو درجه هوا عدّه ی زیادیشان می میرند، این پیشرفت نیست!
🔹این معنایش این است که اینها سرپناه و جا ندارند. اگر در جامعه ای، انسانهایی وجود دارند که بی سرپناه زندگی می کنند یا باید ۱۴ساعت در روز کار کنند تا نان بخور و نمیر پیدا کنند، درآمد ناخالص ملی ده برابر اینی هم که امروز هست باشد، این #پیشرفت نیست.در منطق #اسلامی این پیشرفت نیست!
بنابراین پسوند #عدالت اینقدر اهمیت دارد!
🗓۱۳۸۸/۲/۲۷
اندیشه ولایت
🌐دشمن شناسی ۳۲ 🔹عدّه ای خیال می کنند مسؤولان انقلاب یا امام (رضوان اللّه علیه) دشمن تراشی کرده اند؛
🌐دشمن شناسی ۳۳
🔹آمریکایی ها هم می گویند ما رسالت داریم در دنیا حقوق بشر و دمکراسی را توسعه دهیم!
راه گسترش دمکراسی، کاربرد بمب اتم در هیروشیماست؟!
🗓۱۳۸۳/۳/۱۴
اندیشه ولایت
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۱۰ °بصیرت کافی نیست° 🔹گاهی #بصیرت هم وجود دارد، اما در عین حال #خطا و اشتباه ادام
🌐بصیرتِ حقیقت یاب ۱۱
🔹اگر من بخواهم یک توصیه به شما بکنم، آن #توصیه این خواهد بود که #بصیرت خودتان را زیاد کنید؛ بصیرت!
🔹بلاهائی که بر ملّت ها وارد می شود، در بسیاری از موارد بر اثر بی بصیرتی است. خطاهائی که بعضی از افراد می کنند -می بینید در جامعهی خودمان هم گاهی بعضی از #عامّهی_مردم و بیشتر از نخبگان، خطاهائی میکنند. #نخبگان که حالا انتظار هست که کمتر خطا کنند، گاهی خطاهایشان اگر کمّا هم بیشتر نباشد، کیفا بیشتر از خطاهای عامّهی مردم است -بر اثر بی بصیرتی است؛ خیلی هایش، نمیگوئیم همهاش!
🗓۱۳۸۸/۵/۵
اندیشه ولایت
🌐ولایت فقیه، مدیریّتِ اصلح ۳ 🔹ولایت فقیه جزوِ مسلّمات فقه شیعه است. اینکه حالا بعضی نیمه سوادها میگ
🌐ولایت فقیه، مدیریّتِ اصلح ۴
🔹 عدّه ای سعی می کنند #ولایت_فقیه را به معنای حکومت مطلقه ی #فردی معرفی کنند؛ این دروغ است!
🔹ولایت فقیه -طبق قانون اساسی ما- نافیِ مسئولیتهای ارکانِ مسئول کشور نیست. مسؤولیت دستگاههای مختلف وارکان کشور غیرقابل سلب است.
🔹ولایت فقیه، جایگاه مهندسیِ نظام و #حفظِ_خطّ و #جهت نظام، و جلوگیری از انحراف به چپ و راست است؛ این اساسی ترین و محوری ترین مفهوم و معنای ولایت فقیه است!
🗓۱۳۸۳/۳/۱۴