✳️تبعات اقتصادی حمله روسیه به اوکراین چیست؟
روزنامه نیویورکتایمز در یادداشتی که روز گذشته منتشر کرد، ادعا کرده که حمله روسیه به اوکراین تبعات اقتصادی زیادی برای سراسر جهان، از جمله خود آمریکا خواهد داشت.
به عقیده نویسندگان این یادداشت؛ یکی از پیامدهای این حمله افزایش قیمت نفت و مواد غذایی خواهد بود، آنهم در شرایطی که این روزها اقتصاد سراسر جهان با تورم بالایی دست و پنجه نرم میکند- و آغاز جنگ میتواند نفت ۱۲۰ دلاری را گرانتر و تورم ۹ درصدی را بیشتر کرده و نارضایتی مردم را افزایش دهد.
این یادداشت با تاکید بر پیامدهای اقتصادی حمله روسیه به اوکراین برای تمام کشورهای جهان آغاز میشود. جنگی که در صورت حمله اقتصادی مقابلهجویانه غرب به روسیه و تحریم این کشور، حتی برای خود آمریکا- به عنوان تحریمکننده اصلی روسیه- نیز تبعات اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت- که از شماری از مهمترین پیامدهایش میتوان به تشدید بیثباتی و بیاطمینانی، افزایش قیمت گاز و مواد غذایی و در نتیجه افزایش تورم و البته تلاطم بیشتر بازارهای کالا اشاره کرد.
✳️آیا ماجرای اوکراین درس عبرتی می شود برای کشورهایی که به آمریکا و غرب متکی هستند؟
پاسخ این سوال را از رهبر معظم انقلاب که صبح امروز بمناسبت مبعث پیامبر فرمودند ببینید:
در قضیهی اوکراین دو عبرت وجود دارد:
یکی این است که
پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورهایی که دست نشانده آنها هستند و دولتهایی که دست نشانده آنها هستند یک سراب است. این را همه دولت ها بدانند.
آن دولتهایی که پشتگرمیشان به آمریکا و به اروپاست، ببینند. امروز اوکراین، دیروز افغانستان. هم رئیس جمهور اوکراین، همین چند روز پیش گفت و هم رئیس جمهور فراری افغانستان چندی قبل گفت. گفت ما اعتماد کردیم به آمریکا، اعتماد کردیم به دولتهای غربی ما را تنها گذاشتند....
آن کسانی که متکی به آمریکا هستند از این عبرت درس بگیرند و این را بفهمند.
عبرت دوم اینکه
مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند. اگر مردم وارد میدان می شدند در اوکراین، وضع دولت اوکراین و مردم اوکراین اینجوری نمیشد. مردم وارد میدان نبودند چون دولت را قبول نداشتند.
عیناً مثل آن وقتی که آمریکا به عراق دوران صدام حمله کرد، مردم دفاع نکردند؛ کنار رفتند آمریکا مسلط شد اما در همین عراق وقتی که داعش حمله کرد مردم وارد میدان شدند داعش را که خطر بسیار بزرگی بود توانستند به عقب برانند توانستند سرکوب بکنند.
مردم عامل اصلی استقلال کشورها مردم هستند. ما ایران را تجربه کردیم در دفاع مقدس. با این که همه قدرتها از صدام حمایت میکردند به او کمک میکردند، جمهوری اسلامی به کمک مردم توانست غلبه پیدا کند و دشمن را ناکام بگذارد.
۱۴۰۰/۱۲/۱۰
✳️آینده جنگ اوکراین چه می شود ؟
برخی از کارشناسان بر این باورند که با توجه ورود نیروهای روسی از شمال اوکراین به این کشور، مسئله اوکراین به زودی تمام میشود و روس ها با برگزاری یک انتخابات ماجرا را پایان می دهند.
این کارشناسان گفته اند که اگر انتخابات در این کشور برگزار شود، قطعا ایده روس ها رای می آورد.زیرا دولت اوکراین نتوانسته مانع جنگ شود و استقلال این کشور را حفظ کند. البته این به معنای این نیست که مردم اوکراین از برخورد روسیه خشنود هستند بلکه این اتفاق یک شکست بزرگ برای ملی گراها خواهد بود.
بررسی ها نشان می دهد که ۱۷.۵ درصد مردم اوکراین روس تبار هستند. مردم اوکراین قطعا با حمله روسیه موافق نیستند.
نکته مهم این که رئیس جمهور در اوکراین هر ۵ سال یک بار انتخاب میشود. زلنسکی سال ۲۰۱۹ با ۷۷ درصد رای بالایی را کسب کرد. وی جوکر بود. اما رئیس جمهور قبلی که به روسها هم گرایش داشته در انتخابات ۲۰۱۴ در حدود ۵۵ درصد رای آورده است.
این واقعیت نشان میدهد که مردم اوکراین گرایشی به روسها ندارند. اما طبیعتا در فضای داخلی وقتی ان ها میخواهند تصمیمگیری کنند، به حزبی که ناکارآمد بوده رای نمیدهند.
نکته قابل تامل این که اوکراینیها اصلا مقاومتی در برابر روسیه نکرده اند. بنابراین قطعا انتخابات برگزار میشود. روسها هم چارهای ندارند جز این که انتخابات برگزار کنند و زودتر از آن جا خارج شوند. غربیها تمایل دارند که روسیه در اوکراین درگیر باشد و در موضوعات دیگر زیاد نتواند دخالت کند. روسها هم این نکته را فهمیده اند که نباید در اوکراین بمانند! باید یک دولت روس گرا سر کار بیاید.
نکته دیگر این که بحث دخالت ناتو هم کاملا منتفی است. ضمنا این اتفاق یک هشداری هم به کشورهای اروپای شرقی داده است.
زیرا روسها گفته اند که آمریکاییها در مذاکراتی با روسیه قول داده اند که مرزهای طویل اروپای شرقی و اروپای غربی را لحاظ کنند. به تعبیری آن ها حدود شوروی سابق را برای روسیه فعلی به رسمیت بشناسند. روسها میگویند این توافق بارها توسط آمریکاییها نقض شده است. بنابراین آنها ناقض هستند و ما برای رفع یک تهدید اساسی که گسترش ناتو به سمت مرزهایمان است وارد عمل شده ایم.
بنابراین این طور به نظر میآید احتمالا کیف مرکز اوکراین سقوط می کند و با سقوط کیف دولت اوکراین تسلیم میشود. غربیها و آمریکایی ها و ناتو هم کاری نمیکنند. زیرا کاملا معلوم شده که اوضاع از نظر نظامی به ضرر ان هاست و نمیتوانند صحنه را تغییر دهند.حتما اگر میتوانستند کاری علیه روسها انجام دهند، درنگ نمی کردند.
اوکراین از نظر تاریخی جزو اولین جمهوریهایی است که اتحاد شوروی با آن تشکیل شد. اتحاد جماهیر شوروی با ۷ کشور در سال ۱۹۲۲ شروع شده که این ۷ کشور ۳ کشور قفقاز جنوبی بوده، قفقاز هم شامل ۳ کشور آذربایجان ارمنستان و روسیه با مشترکا شوروی اول را در سال ۱۹۲۲ در دوره لنین تشکیل دادند.
در سال ۱۹۵۶ بقیه کشورها به شوروی پیوستند و این ۷ واحد به ۱۶ واحد سیاسی یعنی ۸ کشور در سال۱۹۵۶ در دوره خوشچف تبدیل شد و اتحادیه شوروی بزرگ را تشکیل دادند. بنابراین ریشه و اساس اوکراین به روسیه مربوط میشود. و این سابقه تاریخی توسط غربگراها نادیده گرفته شد.
پیش بینی ها بر این است که روسها یک دولت موقت برای اوکراین انتخاب کرده و بعد در یک دوره ۵،۶ ماهه انتخابات برگزار میشود و یک دولت روسگرا تشکیل می شود.
✳️دبیر کل ناتو: ناتو وارد درگیری نظامی در اوکراین نخواهد شد
🔹ینس استولتنبرگ:ناتو وارد درگیری نظامی در اوکراین نخواهد شد و سربازی را برای جنگ به آن جا اعزام نخواهد کرد.
✳️دافعه جنگ سخت؛ جاذبه جنگ نرم!
♦️جنگ سخت (نظامی) عموما نفرت انگیز است و به عنوان #تجاوز محکوم می شود. اما وقتی همین #تجاوزگری به شکل نرم (رسانه ای-فرهنگی) در می آید، نه تنها دافعه ای بر نمی انگیزد، بلکه غالبا از سوی قربانیان استقبال هم می شود.
🔹غرب به مدت دو دهه، سرگرم جنگ نرم و دستکاری پنهان در اوکراین بود. بدون جنگ نرم، امکان نداشت آمریکا موفق به ترتیب دادن کودتای مخملین شود، یا از بازیگر مجموعه کُمدی "خادم ملت"، رئیس دولت بسازد و به قیمت قربانی کردن منافع مردم اوکراین، اقدام به چیدن پایگاه های نظامی و جاسوسی در مرز روسیه کند.
♦️جنگ نرم برای ما و همه ملت های با شعور دنیا موضوعیت دارد و باید درست و دقیق رد یابی شود. رهبر انقلاب، سوم آذر 1395 در این باره فرمودند: «جنگ نرم، خیلی خطرناکتر از جنگ سخت است. در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشوند [ولی] روحها پرواز میکنند و می روند به بهشت. در جنگ نرم، اگر خدای ناکرده دشمن غلبه بکند، جسمها پروار میشوند و سالم میمانند، روحها میروند به قعر جهنم؛ لذا این خیلی خطرناکتر است».
🔹ایشان همچنین 28 شهریور 1395 متذکر شدند «یکی از اجزای مهم #قدرت_نرم جمهوری اسلامی، بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر و در رأس آنها آمریکاست و این بیاعتمادی باید روز به روز گسترش یابد. متأسفانه برخیها حاضر نیستند این بیاعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان میگویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا در آنها وجود ندارد... عقلانیت اقتضاء میکند نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کردهاند، بیاعتمادی مطلق داشته باشیم».
♦️مقتدای انقلاب 21 مهر 1394 در دیدار مدیران رسانه ملی هم خاطر نشان کردند: "جنگ نرم برخلاف جنگ سخت، آشکار، قابل فهم و ملموس نیست و حتی در برخی موارد، طرف مقابل، ضربه خود را میزند اما جامعه هدف، دچار خواب آلودگی و عدم احساس حمله است. جنگهای سخت معمولا موجب برانگیخته شدن احساسات مردم و ایجاد وحدت و انسجام ملی میشود در حالیکه جنگ نرم، انگیزههای مقابله را از بین میبرد و زمینهساز ایجاد اختلاف نیز میشود".
🔹فضای رسانه ای و مجازی، یکی از معابر مهم در جنگ نرم و شبیخون دشمن است. بنابراین، همه آنها که نسبت به قلمرو حاکمیت ملی غیرت دارند، باید نسبت به این دست درازی، حساسیت مضاعف نشان دهند. رخوت و کرختی نسبت به عملیات دشمن، علامت شبیخون زدگی و قربانی شدگی است.
محمد ایمانی
✳️قیمت نفت همچنان صعودی
قیمت هر بشکه نفت برنت به ۱۱۲ دلار و ۶۳ سنت رسید
هدایت شده از صدای انقلاب
324-sedayeenghelab_ir.mp3
7.12M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 324
💠 آخرین تحولات اوکراین - قسمت اول
🎙 کارشناس برنامه: سید جواد آرامی دیپلمات سابق ایران در مسکو و کارشناس مسائل اوراسیا
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
325-sedayeenghelab_ir.mp3
7.89M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 325
💠 آخرین تحولات اوکراین - قسمت دوم
🎙 کارشناس برنامه: سید جواد آرامی دیپلمات سابق ایران در مسکو و کارشناس مسائل اوراسیا
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
326-sedayeenghelab_ir.mp3
5.96M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 326
💠 آخرین تحولات اوکراین - قسمت سوم
🎙 کارشناس برنامه: سید جواد آرامی دیپلمات سابق ایران در مسکو و کارشناس مسائل اوراسیا
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
327-sedayeenghelab_ir.mp3
5.69M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 327
💠 آخرین تحولات اوکراین - قسمت چهارم
🎙 کارشناس برنامه: سید جواد آرامی دیپلمات سابق ایران در مسکو و کارشناس مسائل اوراسیا
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
328-sedayeenghelab_ir.mp3
6.25M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 328
💠 بررسی افزایش تجمعات کارگری و کارمندی در ماههای اخیر
🎙 کارشناس برنامه: میثم مهرپور کارشناس مسائل اقتصادی
#تجمع
#کارگری
#صنفی
#مشکلات_اقتصادی
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
⭕️ آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
✍️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
*مهدی جهان تیغی
✳️قیمت دلار در روند نزولی
🔹قیمت فروش دلار در صرافیهای بانکی ۲۴ هزار و ۶۷۵ تومان و قیمت خرید ۲۴ هزار و ۴۲۹ تومان تعیین شده است.
✳️جنگ حمایت روسها از پوتین را افزایش داد
🔹بر اساس یک نظرسنجی جدید مشخص شد که از زمان وقوع جنگ روسیه علیه اوکراین میزان حمایت مردم روسیه از پوتین افزایش یافته است.
✳️خبرنگار وزارت خارجه: متاسفانه احتمال عدم توافق بیشتر شده است اما نباید ناامید باشیم....
✳️مدیریت شوکهای اقتصادی در سال آینده
🔻 تنشهایی مانند بحران اوکراین میتواند موجب افزایش قیمتهای جهانی و افزایش تقاضای جهانی برای کالاهای اساسی شده و به موازات آن، در تأمین برخی از کالاهای اساسی برای کشور، چالش ایجاد کند. برای برنامهریزی جهت ایجاد آمادگی برای چنین وضعیتی، انجام چند اقدام عاجل، ضروری است:
🔹 برای مثال در سال اخیر برآورد واردات ۹ میلیون تن گندم را داشتیم که بین ۳ تا ۴ میلیون تن از روسیه تهیه میشود و به غیر از این، تقریباً 7.3میلیون تن روغن و دانههای روغنی ما از اوکراین و روسیه تأمین میشود. چنانچه این تنشها در اوکراین ادامه یابد، قطعاً میتواند بر منبع تأمین و قیمت ریالی این دو کالاهای مهم اساسی یعنی گندم و روغن اثرگذار باشد؛ لذا باید در برنامهریزی قانون ارز ترجیحی سال آینده، این نکته مهم مدنظر قرار گیرد.
🔸 در چنین شرایطی باید اولاً در منابع تأمین کالاهای اساسی (واردات)، تنوع ایجاد کرد و برای کاهش ریسک در این حوزه، نیاز مردم را از چند کشور تأمین کرد و ثانیاً باید نظام توزیع را بازطراحی کرد تا با نظارت و کنترل بر بازار، این شوکهای اقتصادی، سریعاً بر نیاز مردم تأثیر منفی نگذارد و موجب کمیاب شدن کالاها در داخل کشور نشود.
🔺 مهمتر از این دو مورد، رونق تولید کشاورزی است که باید در برنامهریزیهای بالادستی کشور به آن بها داده شود و زمینههای قانونی برای افزایش تولیدات استراتژیک کشور و کاهش وابستگی به خارج، فراهم شود. مخصوصاً که کشور ما با خشکسالی و کمبود منابع آب مواجه است و برنامهریزی دقیق و همهجانبه در کشور بهمنظور هدایت مصارف آبهای زراعی و باغی به سمت تأمین اقلام و کالاهای راهبردی غذایی ضروری است.
✍ علی محمدی
✳️استقلال ایران و ماموریت غربزدگان
🔹غربگرایان غربزده مامور شده اند منتقدان را به روس گرایی یا چین گرایی متهم کنند تا از مظانّ اتهام بگریزند. اما معیار راستی آزمایی روشنی وجود دارد.
♦️غربزدگان، همان هایی هستند که می گویند باید از اوامر و نواهی غرب اطاعت کرد، همه چیز خود را تحت نظارت و اراده آنها برد، اختیار خود را به آمریکا و غرب سپرد و از آنها اجازه گرفت. می گفتند همه مشکلات، از اشتغال و تولید گرفته تا آب خوردن و آلودگی هوا صرفا با جلب رضایت #کدخدا حل می شود.
🔹آمریکا را وفادار به تعهد، و امضای کری را تضمین می دانستند و منتقدان را با انواع فحش ها به جهنم حوالت می دادند. اما حالا که دست آمریکا و غرب رو شده، می گویند واقعیت سیاست بین المللی "قدرت" است و هیچ تضمین واقعی وجود ندارد. ضمنا دوباره نتیجه می گیرند که آمریکا ابرقدرت است و باید تسلیم اوامر و نواهی او شد!
♦️منتقدان، اولا می گویند جهان در حال چند قطبی شدن است و نباید در چهار سوق سیاست دنیا، خود را گروگان آمریکا و سه دولت اروپایی کرد. ثانیا جمهوری اسلامی در به هم زدن نظم جهانی تک قطبی، معطل چین و روسیه نمانده، بلکه خلاف رویکرد انفعالی آنها عمل کرده است.
🔹انقلاب اسلامی در جهان دو قطبی وابسته به ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی که کسی نمی توانست مستقل نفس بکشد، قالب شکنی کرد. در جنگ تحمیلی، هر دو بلوک آمریکا و شوروی پشت سر رژیم متجاوز صدام ایستادند و با این همه، جمهوری اسلامی با عزت از آن میدان بیرون آمد و نفوذ معنوی و سیاسی اش را در حد فاصل کشمیر تا مصر و نیجریه گسترش داد.
♦️آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، در صدد ایجاد دیکتاتوری جهانی بود و آن که مقابل این تاخت و تاز مغول وار ایستاد و به دیگران جرئت داد، جمهوری اسلامی بود که جنگ 7 هزار میلیارد دلاری آمریکا برای اشغال قلب خاورمیانه و حکومت بر جهان را نابود کرد.
🔹جمهوری اسلامی، هنگامی در مقابل سلطه طلبی غرب ایستاد که چین و روسیه سپر انداخته بودند. و آمریکا تا مرزهای غربی روسیه و دروازه های جنوبی چین در تایوان و هنگ گنگ پیش رفته بود.
♦️همچنین، در حالی که روسیه و چین قافیه را باخته بودند، ایران بود که برای بار دوم مقابل جنگ افروزی -این بار نیابتی- دولت آمریکا در سوریه و عراق (و لبنان و فلسطین و یمن) ایستاد و جبهه مقاومت قدرتمندی را تشکیل داد.
🔹این سردار سلیمانی بود که به روسیه رفت، نقشه ها را روی میز رئیس جمهور روسیه پهن کرد و او را برای مبارزه با تروریسم نیابتی و مهار یاغیگری آمریکا در سوریه قانع کرد.
♦️از طرف دیگر، و صرف نظر از رویکرد برخی مدیران غربگرا که موجب شد موضع ایران در مذاکرات هسته ای گذشته تضعیف شود، نظام در مذاکرات هم مستقل عمل کرده است. در عین حال که از ظرفیت چین و روسیه و سایر کشورها برای مهار فشار حداکثری آمریکا و غرب بهره بردیم.
🔹کشور در همین یک سال اخیر، به موازات فاصله گرفتن از اعتماد به غرب، صادرات نفتی و غیر نفتی، افزایش 40 درصدی را تجربه کرد که نشان از مهار و خنثی سازی تدریجی تحریم ها دارد.
♦️ضمنا برخی مدیران دولت سابق می گفتند چین و روسیه خواستار تمکین ایران از FATF هستند، اما نظام به دلایل کاملا منطقی و معطوف به منافع ملی، تصمیم مستقل گرفت و حاضر نشد همکاری یکسویه و زیانبار با FATF را گسترش دهد.
🔹در دور اخیر مذاکرات وین هم چین و روسیه قائل به لزوم توافق ایران در حد همین امتیازات گرفته شده فعلی هستند؛ اما اینجا هم نظام بر اساس استقلال رای و معطوف به منافع ملی و عبرت های گذشته، خواستار تعیین تکلیف موضوع تحریم ها، راستی آزمایی و تضمین است.
♦️در ماجرای جنگ اخیر هم، رهبر انقلاب، از یکسو نقش بحران ساز رژیم مافیایی آمریکا در قربانی کردن اوکراین را یادآور شدند، و از طرف دیگر بر لزوم توقف جنگ و مخالفت با هر نوع جنگی که به ملت ها و منابع و زیر ساخت های آنها خسارت بزند، تاکید کردند.
محمد ایمانی