✳️از اصلاح طلبان چه خبر؟
📝 مهدی سعیدی
♨️ پس از انتخابات 1400 و کنار رفتن دولت مطبوع اصلاحات، اصلاح طلبان 4 مولفه را برای کنشگری سیاسی و بازگشت مجدد به قدرت در دست کار دارند:
1⃣ _ اصلاحطلبان از یکسو چشمانتظار ثبت خطا و ناکامي در عملکرد دولتاند در اين مسير اميدوارند که برنامههاي تحولي– اصلاحي دولت رئيسي نتیجهبخش نباشد، تا در اثر اين عدم موفقيت، بار ديگر ميداندار فضاي سياسي کشور شده و خود را بهعنوان ناجي معرفي کنند.
2⃣ _ برخی کنارهگيري از قدرت رسمي و رفتن به سوي قدرت غيررسمي و فعاليت اجتماعي را پیگیری می کنند و می گویند ما بدنبال بسيج نيروها و آغاز حرکت اجتماعي برای فشار آوردن از پایين جهت ايجاد تغييرات اساسي در ساختار قدرت هستیم.
3⃣ _ بخشی مانند عباس عبدي، احمد زيدآبادي، افشين اميرشاهي و جواد روح ذیل مدیریت غلامحسين کرباسچي در حال آمادهسازی گروههای رسانهای خود با عنوان روزنامه همميهن هستند که بيارتباط با انتخابات اسفندماه 1402 نيست.
4⃣_ تهاجم به دولت با ساخت واژگانی مانند "دولت آماتور" ازجمله اقداماتي است که مدتهاست کليد خورده است. این واژه سازی های غیراخلاقی در صورتی است که اذهان عمومي خاطرات تلخ هشت سال دولت حرفهاي!!! موردحمایت اصلاحطلبان را از خاطرشان بيرون نکردهاند.
✳️حذف یکباره ارز ۴۲۰۰ منتفی شد.
وزیر اقتصاد:
🔸حرکت دولت در مسیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گام به گام و تدریجی خواهد بود و حتماً ارز ۴۲۰۰ تومانی یکباره حذف نخواهد شد.
🔸درخصوص افزایش حقوق ۵۷ درصدی دستمزد کارگران، در وزارت اقتصاد معتقد بودیم که میشد، شاهد مصوبه سازگارتری با شرایط اقتصاد کلان باشیم.
🔸در بلندمدت رفتارهای پلیسی نمی تواند کنترل کننده قیمت کالاها و محصولات در بازارها باشد و بهترین مسیر این است که بتوانیم از طریق ایجاد پیشبینی پذیری و اعتماد در بازار، موجبات فراوانی در عرضه را ایجاد کنیم.
✳️آیا روند تولید نفت ایران در دولت سیزدهم به ۶ میلیون بشکه می رسد؟
در دوره تصدی زنگنه بر وزارت نفت تعداد زیادی از دکل های نفتی در مناطق نفتخیز جنوب از کار خارج شده بودند که به دلیل تحریم های نفتی وعدم تولید نفت بود اما در یک ماه گذشته همه این دکل ها دوباره به کار بازگشتند.
یک منبع آگاه گفت شرکت نفت خیز جنوب در حال رایزنی برای خرید و اجاره دکل های نفتی جدید است تا بتواند برخی از چاه هایی که نیمه دوم عمرشان است را دوباره فعال کند.
طرح شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب تزریق گاز همراه نفت به چاه های از کار افتاده است که انتظار می رود در بهار سال جاری اجرایی شود. براساس این طرح تولید نفت ایران می تواند به ۶ میلیون بشکه در روز برسد.
✳️بدهی خارجی ایران درحال حاضر چگونه است؟
بدهی خارجی ایران در پایان بهمنماه سال گذشته، به رقم ۸ میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ معادل 1.4 درصد کم شده است. کشورمان با ثبت این میزان بدهی خارجی، در جایگاه صد و دهمین کشور بدهکار جهان قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام با معظم له ایراد شد، فرمودند: «بدهی ما صفر نیست، امّا نزدیک صفر است». به لحاظ میزان بدهی (8.885 میلیارد دلار) و نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی که یک درصد برآورد میشود، در مقایسه با دیگر کشورها، بدهی کشورمان تقریباً هیچ محسوب میشود.
✳️بهادری جهرمی: منابع آزادشده صرف بدهیهای گذشته میشود
سخنگوی دولت:
🔹 ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت گذشته در این دولت پرداخت میشود. منابع آزادشده صرف تصفیه بدهیهای گذشته که به دولت به ارث رسیده میشود.
🔹 همزمان میزان سرمایهگذاری عمرانی دولت نیز افزایش یافته که از این منابع است و واردات کالاهای اساسی هم از این منابع تامین میشود.
✳️واردات کالای اساسی منحصر به دولت شد
اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور: بر اساس برنامهریزیهای به عمل آمده در وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوصی به طور کامل از فرایند واردات کالای اساسی شامل روغن، دانه روغنی، ذرت، جو و کنجاله سویا حذف شد.
✳️آیا طرح استیضاح برخی وزرا در مجلس مطرح است ؟
به گفته یکی از نمایندگان مجلس ۵ استیضاح به هیئت رئیسه رسیده که البته یکی از آن ها ۲ بار تکرار شده است.
در حقیقت طرح استیضاح آقایان سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت، سردار احمد وحیدی وزیر کشور، فرهاد عین اللهی وزیر بهداشت مطرح شده است. البته استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیرون مطرح شده حتی یک نماینده انتقاد کرد که چرا استیضاح وزیر کار را نگه داشتید؟ اما من بررسی کردم و طرح مکتوب استیضاح وزیر کار را ندیدم.
در مجموع باید گفت که خرد عمومی مجلس بر این است که الآن وقت استیضاح نیست. آنهایی که طرح استیضاح را امضا میکنند - میدانید که با ۱۲ امضا میتوان طرح استیضاح را مطرح کرد- این دید را ندارند.
رئیس مجلس و اعضای هیئت رئیسه مجلس بارها گفته اند که الان چه وقت استیضاح است؟ وزیر تازه کار را شروع کرده و شما چگونه عملکرد وی را ارزیابی میکنید؟ البته بعضا نیروهای انقلابی مجلس هم طرح استیضاح را امضا کرده اند.
✳️26 میلیارد دلار ارز ترجیحی امسال مورد نیاز است
🔹 سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع تعدادی از خبرنگاران در مورد سؤالی مبنی بر تعیین تکلیف ارز با نرخ ترجیحی برای کالاهای اساسی گفت: حذف ارز ترجیحی یک قرائت غیرواقعی است، البته برخی معتقد به آزاد شدن نرخ ارز در قالب سیستم بازار آزاد و اقتصاد لیبرالی هستند، اما دولت میخواهد از کالاهای اساسی حمایت کند.
🔹 وی افزود: سال گذشته 17 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی پرداخت شد، اما امسال به دلیل افزایش قیمتها و همچنین امکان کمبود برخی کالاهای اساسی به خاطر جنگ بین روسیه و اوکراین احتمال میدهیم، این نیاز افزایش پیدا کند و به 26 تا 27 میلیارد دلار ارز ترجیحی نیاز داشته باشیم تا بتوانیم به اندازه سال گذشته کالاهای اساسی تأمین کنیم.
✳️هدیه ۴ میلیارد دلاری ایرانیها به ترکیه
▫️ایرانیها طی یکسال اخیر در رتبه اول خرید مسکن در ترکیه، در رتبه دوم تاسیس شرکت در این کشور (پس از ترکهای مقیم خارج) و در رتبه پنجم با بیشترین گردشگر بازدیدکننده از ترکیه قرار داشتهاند.
▫️ایرانیها طی یکسال اخیر حدود چهارمیلیارد و ٨٠ میلیون دلار به اقتصاد ترکیه کمک کردهاند. این رقم شامل ٩١٠ میلیون دلار هزینه سفر یک میلیون و ٩٠ هزار گردشگر ایرانی، نزدیک به ٧/٢ میلیارد دلار هزینه خرید ١٠ هزار و ٧١٣ فقره ملک و سرمایهگذاری ۴٩٢ میلیون دلار برای تاسیس ٩٨۴ شرکت در ترکیه بوده است.
✳️تورم در هزینه خانوارها به ۳۵.۶ درصد رسید
🔹 طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه ۳۹.۲، ماهانه ۳.۳ و نقطه به نقطه ۳۵.۶ درصد بوده است.
🔹 تورم در فروردین امسال روند افزایشی طی کرده و با رشد ۰.۹ درصدی، متوسط افزایش هزینه خانوارها را به ۳۵.۶ درصد رسانده است.
✳️ تلاش همیشگی دشمن براي تخریب #سپا
🔻 سپاه پاسداران، تنها نهاد قدرتمند و منحصر به فردی است که در عرصههای مختلف، از انقلاب اسلامی دفاع میکند و هیمنۀ پوشالیِ دشمن، از جمله آمریکا را عیان ساخته و شکست داده است.
🔹 قدرتِ سپاه، برای غرب روشن است به همین دلیل برای تخریب آن میکوشد. امروزه یکی از ابزارهای تخریبِ این نهاد، گره زدن آن به #مذاکرات_وین، خروج یا عدم آن از فهرست FTO هست.
🔸 دشمن سعی دارد این نهاد را از فهرست FTO (گروههای تروریستی) خارج نکند، تا بهانهای برای شکست مذاکرات و تخریب سپاه تلقی شود.
🔹 اینجاست کهموج حملاتِ رسانهای از سوی دشمنان و جریان غربگرا علیه سپاه راه میافتد که این نهاد مانع توافق شده است! و عامه مردم نیز که از مشکلات اقتصادی رنج می برند؛ با آنان همصدا میشوند.
🔺 درحالیکه دشمن، بهانههای زیادی برای عدم توافق در دست دارد. موشکی، منطقهای، حقوق بشری و...❗️
✍️علیاکبر صیدی
✳️پشت پرده یک عملیات پیچیده
🔹به این تیتر های مسموم که مشت نمونه خروار است، دقت کنید: "رد پای دولت در غائله سفر خانواده قالیباف به ترکیه"، "سیسمونی گیت در مقابل ناتوانی ذهنی رئیسی"، "حمله پایداری به قالیباف برای از زیر ضرب درآوردن عبدالملکی"، "قالیباف چوب عدم همراهی با پایداری در طرح صیانت را خورد"، "اطلاعات سپاه، پشت افشاگری اخیر است"، "وزارت اطلاعات دولت رئیسی، خانواده قالیباف را رصد و ماجرا را لو داده" و...!
♦️انتشار این تحلیل ها در طیف کانال های ضد امنیتی، ضد انقلاب، حلقه انحرافی متظاهر به عدالتخواهی، و وابسته به ائتلاف اشرافی مدعی اصلاحات و اعتدال، نشان می دهد هدف جنجال اخیر، فراتر از زدن قالیباف (به بهانه سفر دختر و داماد و همسر او به ترکیه) است.
🔹اگر از تحلیل "نقطه ای- موردی" فراتر برویم و نگاه "فرایندی- جریانی" به این عملیات اطلاعاتی- رسانه ای بیندازیم، معلوم می شود القای "زیرآب زنی دولت رئیسی توسط حلقه قالیباف"، "زیرآب زنی قالیباف توسط حامیان رئیسی و جبهه پایداری"، "درگیری پایداری با دولت و تیم مذاکره کننده/دکتر باقری" و...، به شکل پر حجم، در دستور کار اتاق عملیات جریان معارض انقلاب قرار دارد.
♦️یک هدف مهم، دامن زدن به سوء ظن و از هم گسیختن اتحاد نیروهای انقلابی است که همت کردند و عناصر معارض با اصل انقلاب و نظام را از دولت و مجلس بیرون راندند، و تا همین جا هم با وجود انبوه گرفتاری های بر جا مانده از مدیریت اشرافیت غربگرا، در کاهش مشکلات انباشته موفق عمل کرده اند.
🔹طراحان عملیات روانی بر این باورند که با ترور شخصیت یکایک اضلاع جبهه انقلاب، هم امید واقعی مردم به بهبود شرایط را متزلزل می کنند، هم این اضلاع و اعضا را به جان هم می اندازند و مجبور می کنند با یکدیگر فاصله گذاری کنند. بدین ترتیب محتمل است روند هم افزایی متوقف شود و افراد به جای دیدن اولویت ها و دشمنی دشمنان، به تسویه حساب های تند در درون جبهه انقلاب بپردازند.
♦️این عملیات روانی تا حدی گسترده است که کانال های اجاره ای محافل صد امنیتی، یک روز درباره نارضایتی رهبر انقلاب از عملکرد رئیس جدید سازمان صدا و سیما(!؟) دروغ پراکنی می کنند، و روز دیگر، به دروغ مدعی می شوند رهبری، گزارش سعید جلیلی درباره فروش ۳/۵ میلیون بشکه ای نفت (!؟) را نکوهش کرده است؛ تا ناچاری کشور به مذاکره و توافق به هر قیمت را القا کنند !
🔹تجربه اتفاقات چند دهه گذشته به ویژه دو دهه اخیر می گوید، هر گاه نیروهای انقلابی توانستند با وجود سلایق متنوع، همپوشانی و هم افزایی کنند، هم توفیقات بزرگی برای کشور رقم خورد و هم سرویس های جاسوسی دشمن و پادوهای داخلی آنها را به دست و پا انداخت تا با به خدمت گرفتن عناصر نفوذی، شهرت طلب، کم حوصله و یا فاقد بصیرت، این همدلی مبارک را هدف بگیرند.
♦️می توان با "طرح صیانت" موافق یا مخالف بود و "منصفانه و دور اندیشانه" دیدگاه خود را ارائه کرد. می توان و باید، ضمن حمایت کلان، به نقد کارکرد اجزای دولت یا مجلس پرداخت. می توان و باید -به شرط رعایت انصاف و تناسب- مدیران ارشد یا بستگان و اطرافیان آنها را زیر ذره بین قرار دارد و رفتار های خلاف معیار ها را تخطئه کرد. اما هرگز نباید از یاد برد که عملیات روانی پیچیده، رکن عملیات پیاده نظام دشمن در جنگ ترکیبی است.
🔹در این شرایط، نباید حاشیه و فرع یا حتی "مهم"، جای اصل و اولویت و "اهم" را پر کند. نباید در گرد و غبار هیجاناتی رسانه ای، واقعیت دو جبهه اصلی در مواجهه "انقلاب/ ضد انقلاب" و "جمهوری اسلامی/ استکبار" مغفول بماند، یا در اثر غبارآلودگی شدید فضا، نیروهای خودی به اشتباه، به سمت یکدیگر شلیک کنند.
♦️هم مدیران و متولیان و اطرافیان انها باید از موضع اتهام پرهیز کنند؛ و هم باید زمان شناس و دشمن شناس بود و از نقش آفرینی در نقشه های دشمن اجتناب کرد.
محمد ایمانی
💠 مولود مقدس
♦️تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بنا به فرمان حضرت امام خمینی (قدس السره) و با لبیک جوانان غیور و انقلابی ایران اسلامی، توسط عده ای از دلسوختگان راستین و پیروان صدیق ولایت فقیه شکل گرفت.
🔷امام راحل در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام کردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بدو تشکیل با وجود مشکلات فراوان، بسیار سنگین ،متنوع و متغیر بوده است که اهم این فعالیت ها عبارتند از:
🔻 مقابله با حرکت های تجزیه طلبانه
🔻 دفاع جانانه در جنگ تحمیلی
🔻 حفاظت از شخصیت های انقلاب
🔻 امنیت پرواز و مقابله با ربایش هواپیما
🔻 مبارزه با گروهک های ضد انقلاب
🔻 عمران و سازندگی کشور
🔻مبارزه با جنگ نرم دشمن
🔻 درهم شکستن فتنه های ۷۸و۸۸
🔻 کمک رسانی به مردم در بلایای طبیعی
🔻 کمک به اجرای طرح های بزرگ اقتصادی
🔻تلاش برای کم اثر کردن تحریم ها
🔻همکاری و اجرای طرح های واکسیناسیون عمومی
🔻 برقراری امنیت پایدار در کشور
🔻 صدور انقلاب اسلامی
🔻پرورش و تربیت نیروهای متخصص و متعهد
🔻 دفاع از مقدسات اسلامی در مقابل جریان تکفیری
🔻 خدمات به مناطق محروم و محرومیت زدایی
✅ در حقیقت هدف از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن بوده است که این مولود عزیز انقلاب فارغ از زمان و مکان و در نسل های مختلف سپاه به این وظیفه مقدس خود همت گماشته است.
#سپاهانقلابی
#مولودانقلاب
🖌#مصطفی_علیجانزاده
✳️ترامپ: ایران دیگر از ما نمی ترسد
🔹رئیس جمهوری سابق آمریکا با انتقاد از سیاست های جو بایدن رییس جمهوری دموکرات کنونی کشورش و بیان اینکه "در خطرناک ترین دوره در تاریخ آمریکا قرار داریم، گفت: ایران دیگر از ما نمیترسد.
✳️سطح مالیات تولیدکنندگان از ۲۵ به ۲۰ درصد کاهش یافت
محمدحسین فرهنگی؛ نماینده تبریز در مجلس:
افرایش مالیات لزوما موجب نارضایتی نمیشود و کسانی که گردش مالی بهتری دارند، مالیات بیشتری میدهند و در بودجه امسال نیز سطح مالیات تولیدکنندگان از ۲۵ به ۲۰ درصد رسیده است.
✳️سهام خودروسازان تا ۶ ماه آینده واگذار میشود
منطقی، معاون صنایع حملونقل وزارت صمت:
واردات به کاهش تقاضاهای کاذب در بازار خودرو میانجامد و هر زمان نهادهای بالادستی اجازه دهند کار را اجرایی خواهیم کرد.
یکی از محورهای دستورالعمل ۸ مادهای رئیسجمهور به وزیر صمت، واگذاری سهام دولتی شرکتهای خودروسازی است و یک دوره زمانی برای آن پیشبینیشده که طبق آن در دوره زمانی موردنظر (۶ ماهه) این اتفاق خواهد افتاد.
بدین ترتیب، هشت درصد سهام شرکت ایران خودرو برای بانکهای صادرات، تجارت و ملت، ۵.۷ درصد سازمان گسترش و نوسازی، ۲۷ درصد شرکت کروز، سه درصد صندوق بازنشستگی، پنج درصد آتیه صبا و ۲۵ درصد خود سهامداران و ۱۷ درصد سهام شرکت سایپا برای سازمان گسترش و نوسازی، ۱۵.۶ برای صندوق بازنشستگی و فولاد، ۴۰ درصد هم خود سهامداری است.
✳️صرفا_جهت_اطلاع
آلینا رومانوفسکی کیست؟
❇️ ده روز پس از انتصاب سفیر جدید ایران در بغداد، به نظر میرسد آمریکاییها تکاپو برای اعزام سفیر جدید خود به عراق را تشدید کردهاند. خبرها حاکیست آلینا رومانوفسکی سفیر جدید آمریکا در عراق خواهد بود.
💠 آلینا رومانوفسکی کیست؟
🔸 رومانوفسکی ده سال سابقهی کار در سیآیای و همچنین «آژانس توسعهی بینالمللی آمریکا» (USAID)، را در کارنامه دارد. او فارغ التحصیل دانشگاه تلآویو است و به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، عربی و عبری تسلط کامل دارد.
🔹 یکی از نقاط عطف زندگی شغلی رومانوفسکی پیوستن او به «آژانس توسعهی بینالمللی آمریکا» موسوم به USAID بود؛ نهادی که یکی از قدرتمندترین بازوهای قدرت نرم و نفوذ بینالمللی واشینگتن با هدف دخالت سیاسی و براندازی در کشورهای مختلف محسوب میشود.
🔺 سابقه او در USAID باعث شد که ترامپ او را سفیر آمریکا در کویت برای نظارت بر فشار حداکثری و براندازی مدنظر ترامپ علیه ایران کند. حالا باید دید آوردن چنین فردی با چنین سوابقی از کویت به عراق با چه هدفی است؟ و در مصاف با آل صادق سفیر جدید و کارکشته ایران و گروه های مقاومت چه خواهد کرد.
✳️کاهش ۱.۴ میلیونبشکهای تقاضای روزانه نفت در بازار جهانی
🔹ریستاد انرژی در روز جمعه اعلام کرد تقاضای جهانی نفت 1.4 میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به 99.6 میلیون بشکه در روز رسیده است، یعنی پائینتر از 100.2 میلیون بشکهای که در 2019 ثبتشده بود. این مؤسسه تحقیقاتی انتظار ندارد تقاضا زودتر از سال آینده میلادی افزایش یابد.
🔹کاهش تقاضای جهانی نفت احتمالاً نتیجه حمله روسیه به اوکراین، افزایش تورم، قرنطینههای کرونایی در چین و اختلالهای موجود در زنجیرههای عرضه است. قرنطینههای بیشتر و تشدید مسائل ژئوپولیتیکی میتواند تقاضا را از این سطح هم پایینتر بیاورد. ریستاد انرژی اعلام کرد کاهش تقاضا نتیجه مستقیم کاهش فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیاست و میتواند قیمت نفت را پایین بیاورد.
🔹ریستاد انرژی تنها مؤسسهای نیست که پیشبینی تقاضای نفت را پایین آورده است. اوپک هم پیشبینی خود از رشد تقاضای جهانی در سال جاری میلادی را 480 هزار بشکه در روز بهخاطر کند شدن رشد اقتصاد جهان درنتیجه جنگ اوکراین و قرنطینههای کرونایی چین پایین آوردهاست.
🔹آژانس بینالمللی انرژی هم پیشبینی خود از تقاضای جهان را 260 هزار بشکه در روز کاهش داده و آن را نتیجه بازگشت قرنطینههای شدید کرونایی در چین اعلام کردهاست.