💠از آقای ربیعی بابت این اعتراف تاریخی تشکر میکنم. ایشان میفرمایند: برای انجام تراکنش مالی و خرید دارو از کره جنوبی، اوفک(OFAC) باید تایید میکرد. اما کاش دقیقتر بفرمایند تا مردم روشن شوند که اوفک همان دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکاست. یعنی مانعی که به آن استناد میشود، تحریم آمریکاست نه FATF.
▫️آقای ربیعی حتما میپذیرند که اگر به کنوانسیونهای تکلیفی FATF هم بپیوندیم، مسئله اوفک برطرف نمیشود و باز هم نیاز به تایید اوفک هست، که نخواهد کرد. فلذا از دولت محترم تقاضا داریم کشور را بیجهت وارد یک سیاهچال دیگر نکند که چون برجام راه خروجی برای آن متصور هم نباشد و بعدها خساراتش بیفتد گردن "تصمیم نظام". اجرای توصیههای FATF مشکلی از ما حل نخواهد کرد، راههای خنثیسازی تحریم را هم خواهد بست. ما هم اینک از ۴۱ بند تعهدات خود به این نهاد، ۳۹ مورد را اجرا میکنیم، اما نه تنها مشکلی از ما حل نشده، بلکه موانع جدی در برابر نقل و انتقالات ارزی ما ایجاد کرده است. از طرف دیگر نیز ما را در لیست سیاه قرار دادهاند.بلاتردید اولین اقدام #دولت_جوان_حزبالهی توقف اجرای این ۳۹ بند خواهد بود تا موانع ایجاد شده بر سر نقل و انتقالات ارزی برطرف شده و قیمت ارز کاهش یابد. هرگاه تحریم نبودیم، استانداردهای اینها را هم اجرا میکنیم.
▪️اما آیا خرید واکسن ممکن نیست؟ این یک دروغ بزرگ است. این بحث جداست که متخصصین امر خرید واکسن خارجی کرونا را یک تهدید امنیت ملی میدانند و توضیحات قابل تامل هم دارند. منتهی جریان تحریف حق ندارد جوری وانمود کند که "تحریمها نمیگذارند حتی واکسن خرید کنیم"!
▫️تجارت کشور با وجود تحریمها برقرار است و در ۸ ماهه ۹۹ ما بالغ بر ۴۴ میلیارد دلار صادرات و واردات داشتهایم. اولا همت میخواهد که درآمدهای ارزی را در چرخه اقتصاد قرار دهد و کالا را تا رسیدن به دست مصرفکننده نهایی رهگیری کند تا نیازهای اساسی مردم بدون حاشیه سود دلالی رفع شود. ثانیا شجاعت میخواهد که قالبهای بسته موجود را بشکند تا از وابستگی به این مسیر رها شویم و "آنچه داریم ز بیگانه تمنا نکنیم".
جبرائیلی
#خواندنے
🔴به بهانه حماسه ۹دی|#بصیرت_چیست؟
🔻 بصیرت، سواد نیست، بینش است
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی ممکن است همسرِ پیامبر، در برابرِ راهِ پیامبر ایستاده باشد؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه نگاهت به «شخصیت»ها نباشد؛ بلکه همواره به «شاخص»ها چشم بدوزی؛ پس ملاک حق حقیقت است نه شخصیت
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی حتی مسجد، میتواند «مسجد ضِرار» باشد و پیامبر (ص) آن را خراب کند و به زباله دانیِ شهر تبدیل نماید؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه قرآنِ روی نیزه تو را از قرآنِ ناطق، منحرف نکند!
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بتوانی شترِ همسرِ رسول خدا را «پی» کنی و همزمان، حرمت حریم رسول الله (ص) را نگه داری؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی جانباز صفین (شمر) میتواند قاتل حسین (علیه السلام) در کربلا باشد؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی در جنگ با فتنه نمیتوانی آغازگر باشی اما تا ضربه نهایی، نباید از پا بنشینی؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه نگذاری فتنهگران، شیرت را بدوشند یا بر پشتت سوار شوند
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه «مالک اشتر» ها را به تندروی و «ابوموسی اشعری» ها را به اعتدال نشناسی
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی معاویه ها، به سست عنصرهای سپاهِ امیرالمومنین (ع) دل بستهاند
🔹 #بصیرت یعنی اینکه بدانی تاریخ، تکرار میشود؛ نه با جزئیاتش؛ بلکه با خطوط کلی اش ....
🖌 #سرخط_تحلیلے |
🔻وقتی گرگ حمله میکند، با صدای بلند حمله میکند؛ و فرصتی برای واکنش دارید. (فرار یا مقاومت) ؛ اما وقتی موریانه هجوم میآورد، از همان ابتدا بی سر و صدا و تنها به جان محصولات شما میافتد. زمان میبرد تا به هدف برسد، اما بالاخره همه محصول تو را نابود میکند ؛ ایستادن در برابر گرگ، #شجاعت میخواهد و دفع خطر موریانه
#بصیرت‼️
🖌 #سرخط_تحلیلے
🔻 ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت: افایتیاف ربطی به واکسن کرونا ندارد؛ فردا گرانی مرغ و تخممرغ را هم به این موضوع نچسبانید. مزاحمتهای نقل و انتقالات مالی به دلیل تحریمهای آمریکاست.
💠راز یک جنجال و تناقضات آن
🔹ماموران شبکه شاتاژ رسانه ای، مدعی شده اند به خاطر عدم همکاری با FATF نتوانسته ایم واکسن کرونا بخریم(!) چند ملاحظه و سوال در اینجا وجود دارد:
🔻سند بیاورند که دقیقا از کدام شرکت خواسته اند بخرند و آن شرکت، این پاسخ را داده؟
🔻کدام شرکت، اکنون در حال فروش واکسنِ تایید شده و تضمین شده است که دیگران به شکل انبوه خریده باشند و ما جا مانده باشیم؟ حتی مدعیان ساخت واکسن می گویند، اول کشور خودمان.
🔻غذا و دارو، حتی از تحریم های شورای امنیت هم استثناست. آمریکا و اروپا، در کنار این استثنای حقوقی حاکم بر شورای امنیت، یک تعهد دیگر هم در برجام داده اند که تحریم ها را بردارند؛ اما خلاف این دو تعهد عمل کرده اند
🔻اروپا از اردیبهشت 97، برای مسکوت گذاشتن تعهدات ضد تحریمی اش در برجام، مدعی راه اندازی کانال به SPV و اینستکس شد که موضوعش، فروش غذا و دارو بود؛ اما همان را هم عملی نکرد. آن زمان، اصلا نامی از کرونا نبود و ایران هم با FATF به مشکل بر نخورده بود.
🔻شانتاژ گران رسانه ای چرا هرگز به تحریم های دارویی که نقض همه تعهدات غرب است، اعتراض نکردند، بلکه اغلب آنها از حامیان تحریم های فلج کننده و حداکثری در دولت های اوباما و ترامپ بودند؟!
🔻وقتی تحریم ها با وجود برجام و قطعنامه 2231، برداشته نشد بلکه چند برابر شد، چه تضمینی هست که پس از انجام تمام خواسته های FATF، تحریم ها از جمله دارویی برداشته شود؟
🔹جنجال پوشالی در ربط دادن واکسن خیالی کرونا و FATF می تواند علل مختلفی داشته باشد. یک علت این است که کشور ما با وجود تحریم ها، در مهار شیوع کرونا به مراتب موفق تر از بسیاری از کشورهای غربی عمل کرده است. سند روشن، گرفتاری برخی کشور های اروپایی؛ و اوضاع به هم ریخته و تحقیر آمیز انگلیس.
🔹باز خوانی این واقعیات، و مقایسه موفقیت نسبی ایران (با وجود تحریم ها) با ناکامی برخی دولت های غربی که حتی کارشان به درگیری و محموله دزدی کشید، می تواند ضرورت تغییر ریل از "اعتماد و التماس غرب"، به "معطل دشمن نماندن" و "همت برای پیشرفت درون زا" برا اثبات کند. جنجال، برای کتمان این درس هاست.
محمد ایمانی
💠یک پیشنهاد ارزی به نمایندگان محترم/ بودجه ۱۴۰۰ بودجه ارزی کشور نیز باشد
صادراتی که ارز حاصل از آن، به چرخه اقتصادی کشور بازنگردد و نیازهای وارداتی ما را تامین نکند، به معنی خروج سرمایه از کشور است و باید با آن مقابله شود.
تا پیش از تحریمها، چون واردات کشور از محل ارزهای نفتی تامین مالی میشد، دولتها توجهی به این موضوع نداشتند و ارز حاصل از صادرات غیرنفتی نسبت سازمانیافته و منضبطی با تامین نیازهای وارداتی کشور نداشت. در سالهای اخیر اما با اخلال در درآمدهای نفتی به سبب تحریم، دولت به فکر پیمانسپاری ارزی و جهتدهی به مصارف ارز حاصل از صادرات غیرنفتی افتاد که هرچند با قدرت اجرا نشد و ایرادات قابل توجهی بر آن وارد است، اما به هر حال موثر بود.
راقم این سطور معتقد است که اگر پیمانسپاری ارزی با قوت ادامه یابد و برای راهکارهای راهبردی نظیر تهاتر -به عنوان باطلالسحر تحریم مالی- نیز سامانه طراحی شود تا صادرکنندگان، بتوانند بدون درگیر کردن ارز، در ازای صادرات خود، کالاهای مورد نیاز کشور را که توسط دولت تعیین میشود وارد کنند، شاکله تحریمها از هم خواهد گسست و نرخ ارز کاملا کنترل خواهد شد.
اما جریانی که تحت پوشش بازرگانی مشغول سوداگری بوده است، این انضباط ارزی را برنمیتابد و بر اساس شنیدهها به تعبیر خودشان دنبال "برچیدن بساط پیمانسپاری" در سال ۱۴۰۰ هستند. اگر این اتفاق بیفتد، کشور بار دیگر لَنگ تامین ارز برای کالاهای اساسی خواهد بود.
خواهشی که از نمایندگان محترم دارم مشخصا این است که بودجه سال ۱۴۰۰، شامل بودجه ارزی کشور نیز باشد. یعنی برای منابع و مصارف ارزی ملی تعیین تکلیف شود. به عبارت دیگر ما بدانیم که سال آینده درآمدهای ارز حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی، خصوصی و دولتی و خصولتی، چه میزان برآورد میشود و این درآمدها مشخصا و صرفا باید به چه مواردی باید تخصیص یابد و به چه مواردی نباید
جبرائیلی
💠#انتخابات1400
#تایید_نشده
💠جزییات جلسه مشترک «سعید محمد» و «سعید جلیلی»
🔹شنیده شده که جلسه مشترکی میان سعید محمد و سعید جلیلی برگزار شده است. از مدتی قبل افرادی برای سعید محمد رایزنی میکردند که به دیدار آیت الله رئیسی برود و نظرشان این بود که اگر آیت الله رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری بشود، سعید محمد به عنوان معاون اول یا معاون اجرایی دولت او مطرح شود.
🔹با کم شدن فعالیتهای سیاسی آیت الله رئیسی، قرار شد همین افراد برای اتحاد میان سعید جلیلی و سعید محمد برنامه ریزی کنند و خروجی آن جلسه مشترک محمد و جلیلی بوده است.
🔻گفته میشود که این جلسه مثبت بوده و هر دوی آنها نسبت به رویکردها و برنامه های طرف مقابل، احساس خوبی پیدا کردند.
✅#انتخابات1400
💠مرعشی: با فرمان کلی نظام حرکت نکنیم، سر پا نمیمانیم
🔺 گمانه جدایی کارگزاران از اصلاحطلبان و چرخش این طیف سیاسی به راست از چندی قبل مطرح است. مثلا همان وقت که لاریجانی را به جهانگیری ترجیح داد و ساز ائتلاف و تکرار الگوی ۹۲ را زد.
🔺کارگزارانیها تحت فشار سایر طیفهای اصلاحطلب مثل اتحاد ملت و اعتماد ملی و دیگر هواداران معرفی کاندیدای خالص ناگزیر به عقبنشینی از ایده خود شدند و لاریجانی را رقیبی شریف نامیدند، اما این گزینه را هیچ وقت را از روی میز برنداشتند. شاهد هم همان لیست ۱۹ نفرهای که اعلام و زود تکذیب کردند تا بگویند که در حال بررسی کاندیداهای مختلفی هستند. وجود نامهایی مثل لاریجانی، مطهری و ... ثابت کرد که معرفی کاندیدای حزبی برای کارگزاران بیش از آنکه جدی باشد، یک بازی سیاسی است و در نهایت به همان ایده کاندیدای اجارهای برمیگردند. وقتی هم که از معرفی کابینه قبل از انتخابات ریاست جمهوری گفتند، یقین حاصل شد که این گروه از اصلاحطلبان تصمیم خود را گرفته و به دنبال روش سهم گرفتن از کاندیدای غیراصلاحطلب و ائتلافی خود هستند.
💠رسولی: عارف احتمالاً نامزد انتخابات ۱۴۰۰ میشود/اصلاحات در هیچ انتخاباتی غایب نخواهد بود
سید حسن رسولی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان:
🔹 به نظر من عارف داوطلب انتخابات میشود اما اینکه این حدس به یقین تبدیل خواهد شد، هم باید از او سوال کرد و هم مقداری جلو رفت تا افق انتخابات شفاف و روشنتر شود.
🔴 پاییز ۹۹ گران تر از همیشه تمام شد/ نرخ تورم در آذر ماه به ۳۰/۵ درصد رسید
🔹 مرکز آمار ایران به تازگی جدیدترین نرخ تورم در کشور را به تفکیک نرخ نقطهای و غیرنقطهای و برای انواع کالاها و دهکهای مختلف درآمدی اعلام کرد. نرخ تورم سالانه آذر ماه ١٣۹۹ برای خانوارهای کشور به ۳۰.۵ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۱.۵ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
🔹 نرخ تورم نقطهای در آذر ماه ١٣٩٩ به عدد ٤٤,٨ درصد رسیده است. یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٤.٨ درصد بیشتر از آذر ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.