🔻دلار 🇺🇸 ارزانتر میشود؟/ سقوط ۱۴۰۰تومانی دلار در یک روز
🔹امروز دلار با افت ۱۴۰۰تومانی نسبت به آخرین نرخ هفته گذشته و تغییر دو کانال، بعد از حدود پنج ماه وارد محدوده ۲۲هزار تومان شد و یورو نیز ۱۶۰۰تومان کاهش یافت و قیمت آن در بازار آزاد به ۲۷۵۰۰تومان سقوط کرد.
🔹به گفته تحلیلگران بازار ارز، این روند نزولی که نتیجه جابهجایی قدرت در کاخ سفید و اخبار مثبت درباره آزادسازی منابع ارزی ایران بوده احتمالا تا روی کار آمدن بایدن ادامه خواهد داشت.
🔴 #فرانســه| بازگشت پلیس بد‼️
🔻وزیر خارجه فرانسه:
🔹️ ایران در حال کار برای تقویت توانمندیهای هستهای خود است.
🔹احیای توافق هستهای کافی نیست.
🔹لازم است گفتوگوهای سختی درباره فعالیتهای منطقهای و موشکی بالستیک ایران داشته باشیم.
🖌 #سرخط_تحلیلے: فرانسه در مذاکرات هسته ای ۱+۵ با ایران همواره نقش "پلیس بد" را بازی می کرد و ضمن بالا بردن سطح مطالبات، تلاش می کرد تا امتیازات طرف مقابل را افزایش بدهد. به نظر میرسد در آستانه ی روی کارآمدن بایدن دوباره این "تقسیم کار" از سوی غرب بازطراحی شده است.
🔴 #آمریڪا | برنامه بایدن در روز تحلیف
🔻 رئیسجمهور منتخب آمریکا قصد دارد در همان روز شروع کار خود در کاخسفید، با صدور چندین دستور اجرایی، برخی از قوانینی که دولت کنونی این کشور وضع کرده بود، را لغو کند.
🔹« #ران_کلاین » گزینه ریاست کارکنان کاخسفید در دولت بایدن گفت او در اولین روز کاری خود، قصد دارد اقداماتی از جمله بازگشت به توافق اقلیمی پاریس و لغو منع مهاجرتی از چند کشور با اکثریت جمعیت مسلمان انجام دهد.
بسمه تعالی
✳️دعوت به همکاری قلمی
💐قابل توجه محققان و پژوهشگران متعهد حوزه قانون گزاری و تاریخ سیاسی معاصر
🔴🔹 مقالات و یادداشتهای خود را در حوزه مسائل تاریخ حقوق اساسی، حقوق مطبوعات و موضوعات تاریخی مرتبط با تحولات سیاسی در حوزه قانونگذاری، مجلس شورای اسلامی و مجلس شورای ملی، شخصیت های موثر در حوزه قانون گذاری در بازه زمانی ۱۵۰ ساله ی قبل مشروطه ، مشروطه و دوران پهلوی برای اینجانب بفرستید تا پس از ارزیابی نسبت به پرداخت حق الزحمه اقدام بعمل آید.
✅الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
✅نظریه فرهنگی و اجتماعی امام و رهبری
✅حوزه اسلام شناسی و سندشناسی متون دینی
✅ماهیت شناسی انقلاب اسلامی
✅آسیب شناسی انتقادی مدلهای عرفی دینداری
✅راهبردهای عملیاتی غرب شناسی انتقادی
✅درسهای مشروطه برای انقلاب اسلامی
✅پروژه تطهیر پهلوی
✅روایت پهلوی از قاجار
✅ شخصیت شناسی رجال سیاسی صدساله اخیر، مثل: مرحوم مدرس، آیت الله کاشانی، مصدق، میرزا کوچک خان و ...
🔴🔹مهلت ارسال:
تا 8 بهمن 1399
🔴🔹مشخصات :
✳️ مطالب بصورت word 2007 به بالا و حاوی حداقل 600 الی 5000 کلمه باشد.
✳️مطالب مستند و نو باشد
✳️نویسندگان و صاحبان تالیف می توانند بخشی از کتاب تالیفی تازه خود را بفرستند.
🔹 مقالات و یاداشتهای انشاءالله در دو نشریه وزین کشور چاپ و منتشر خواهد شد.
🔵 حق التالیف مناسب پرداخت میشود :
برای هر صفحه A4 با توجه به کیفیت، نوآوری، روانی، و استناد و سطح تحصیلات و تجربه از حدود 40 هزار تا حدود 60 هزار تومان حق الزحمه پرداخت خواهد شد.
⭕️ لطفا قبل از شروع به نگارش، موضوع یادداشت یا مقاله خود را با ذکر شماره تلفن و نام و نام خانوادگی و مدرک تحصیلی و شغل به نشانی زیر در نرم افزار ایرانی ایتا ارسال فرمایید.
@mahzarekhoda
⭕️ضمنا ایتا را از اینجا می توانید دانلود کنید:
https://eitaa.com/dl
با تشکر
دکتر فیروز اصلانی
دانشیار حقوق عمومی
دانشگاه تهران
و مدیر مسئول مجله کیهان فرهنگی
Aslanif@ut.ac.ir
02133112414
🔴 #خون_آلوده | بازخوانی ماجرای خونهای آلوده در کشور‼️
🔻 در سالهای ۱۳۶۱ و ۱۳۶۳ دو محموله دارو از فرانسه وارد ایران شد که بعدها تحت عنوان خونهای آلوده باعث رسوایی تاریخی برای سازمان انتقال خون این کشور شد.
🔹آن روزها بیماری نوظهوری به نام ایدز در دنیا مطرح شده بود که خون آلوده یکی از اصلیترین راههای انتقالش بود. با این حال، شرکت داروسازی فرانسوی مریو با انگیزه سود مالی بیشتر، از مقررات انتقال خون عدول کرد و از افراد معتاد و فاقد صلاحیت لازم، خون گرفت و این شروع یک ماجرای تلخ بود.
🔹مریو بعد از اطلاع از مخاطرهآمیز بودن فرآوردههای خونیاش، از مصرف داخلی آنها در فرانسه جلوگیری کرد اما با علم به اینکه ممکن است این داروها آلوده به ویروس ایدز باشد، آنها را به ۱۰ کشور ازجمله ایران صادر کرد!
🔹فرآوردههای خونی آلوده، پای ایدز را به ایران باز کرد و ۲۵۰بیمار هموفیلی، قربانی آن بیاخلاقی فرانسوی شدند که اغلب آنها در سالهای بعد جان باختند.
#انتخابات1400
💠سید حسن خمینی وارد گود انتخابات ریاست جمهوری میشود؟
🔹سید حسن خمینی یکی از چهرههایی است که این روزها نامش در محافل سیاسی زیاد به گوش میرسد. بخشی از جریان اصلاحات به دنبال حمایت از سید حسن برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری هستند. هرچند اصلاح طلبان برای معرفی نامزد خود به اجماع نرسیدهاند اما سید حسن خمینی هنوز پاسخ روشنی به این درخواست نداده است.
🔹براساس شنیدهها نگرانی اصلی سید حسن خمینی عدم اقبال از سوی شورای نگهبان است. بعد از ماجرای خبرگان رهبری او نگران است که این بار برای انتخابات ریاست جمهوری مورد اقبال اعضای شورا قرار نگیرد. وی به نزدیکانش گفته چنانچه از شورای نگهبان چراغ سبز دریافت کنم و مطمئن شوم که تایید صلاحیت میشوم، شاید به حضور در این عرصه به شکل جدی فکر کنم.
🔹از سوی دیگر از شورای نگهبان نیز خبر میرسد همچنان بحث بر سر رجل سیاسی بودن سید حسن خمینی وجود دارد و این اصلی ترین نکته ای است که احتمالا شورای نگهبان مجوز حضور او در انتخابات ۱۴۰۰ را صادر نخواهد کرد.
#انتخابات1400
💠رونمایی از گزینه جدید و جوان برای انتخابات ۱۴۰۰
🔺 گفته می شود پس از انتشار سخنان رهبر انقلاب پیرامون دولت جوان حزب اللهی، عده ای ازعلی باقری معاون سعید جلیلی در شورای امنیت ملی و معاون فعلی حقوق بشر قوه قضائیه خواسته اند تا در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم ثبت نام کند؛ وی برادرزاده ایت الله مهدوی کنی بوده و در حلقه مدیران دانشگاه امام صادق(ع) تعریف می شود.
🔺این عده معتقدند که حساسیتهای عمومی نسبت به باقری نسبت به جلیلی و رئیسی کمتر بوده و وی راحت تر میتواند نظر قشر خاکستری را به خود جلب کند.
#انتخابات1400
💠وصیت سردار سلیمانی خطاب به اصولگرایان و اصلاحطلبان کشور
🔸نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاح طلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم. عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان به نحوی تضعیف کننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید. اگر میخواهید با هم باشید، شرط با هم بودن، توافق و بیان صریح حول اصول است. اصول، مطوّل و مفصّل نیست. اصول عبارت از چند اصل مهم است:
🔺۱- اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او به عنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیر مسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید.
🔺۲- اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزشها تا مسئولیتها؛ چه مسئولیت در قبال ملت و چه در قبال اسلام.
👆🔺۳- به کارگیری افراد پاکدست و معتقد و خدمتگزار به ملّت، نه افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطرهی خانهای سابق را تداعی میکنند.
🔺۴- مقابله با فساد و دوری از فساد و تجمّلات را شیوه خود قرار دهند.
🔺۵- در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بداند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزشها باشد، نه با توجیهات واهی، ارزشها را بایکوت کند.
🔺مسئولین همانند پدران جامعه میبایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند، نه با بی مبالاتی و به خاطر احساسات و جلب برخی از آرا احساسی زودگذر، از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانوادهها را از هم بپاشاند. حکومتها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت میگیرد.
💠نگاهی به گذشته عملکرد تکنوکرات ها در دولت هاشمی رفسنجانی
قسمت اول
بعد از روی کار آمدن دولت سازندگی در سال 69 سیاست های اقتصادی نیز رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. جنگ به پایان رسیده بود و انتظار این بودکه سیاست های اقتصادی بر مبنای فعالیت های عمرانی و توسعه ای باشد. اتفاقاً همین اتفاق نیز افتاد. در سال 68 برنامه پنج ساله اول به تصویب مجلس رسید؛ گر چه بسیاری از کارشناسان معتقد بودند دولت سازندگی هیچ گاه این برنامه ها را اجرایی نکرده است و به دنبال اجرای سیاست های بوده که خود و صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تشخیص می دادند.
👈سیاست تعدیل اقتصادی دوره سازندگی
اشتراک نظر موافقان و مخالفان سیاست های اقتصادی دولت سازندگی اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی در این دوره بود. همه کارشناسان معتقدند سیاست های تعدیل در دوره سازندگی اجرایی شده است.
👈سیاست تعدیل
سیاست تعدیل اقتصادی از سوی صندوق بین المللی پول برای کشورهای در حال توسعه تجویز می شد. این سیاست مبتنی بر بازار آزاد و خصوصی سازی بود. کشورهای در حال توسعه نیز به دلیل کمبود منابع چاره ای جز تقاضا برای دریافت وام از نهادهای مالی جهانی را نداشتند. در نهایت اجرای این سیاست در تمامی کشورها بجز برزیل با شکست روبرو شد. منتقدان اجرای این طرح معتقد بودند عدم مطالعه بر روی نوع اقتصاد کشورهای اجرا کننده این طرح و هماهنگ نبودن سیاست تعدیل با زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی عامل ناکامی این طرح بوده است.
دولت سازندگی شروع به اجرای سیاست تعدیل کرد. بسیاری از مدیران و سیاستگذاران که در دانشگاه های آمریکا تحصیل کرده بودند وارد کابینه و مجموعه دولت شدند و در نهایت اینکه سیاست های اقتصاد باز و خصوصی سازی اجرایی شد.
موافقان این طرح می گویند: اگر برای رسیدن به توسعه درصدی از جامعه نیز دچار خسران شد، بلامانع است.
در همین ارتباط پرویز داودی، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت هاشمی، از تئوریسینهای اقتصادی دولت سازندگی معتقد بود که اگر در فرآیند تعدیل 15 درصد جمعیت کشور زیر چرخهای توسعه له شوند، اشکال ندارد؛ زیرا این هزینه توسعه است!
اما وزرا و تئوریسین های دولت سازندگی آگاه نبودند که حرف اصلی انقلاب کمک به محرومان و مستضعفان است نه اینکه برای رسیدن به توسعه آنها را زیر چرخ اقتصاد باز له کنیم.
تعدیل اقتصادی ادامه یافت. هدف نهایی کاهش تورم، افزایش نرخ تولید بهبود تراز تجاری، افزایش مالیات ها، کاهش تصدی گری دولت، خصوصی سازی و ... بود. سخن نهایی این بود: بگذار سرمایه دار سرمایه اش بیشتر شود تا در کنار آن کارگر و نیروی کار نیز منتفع گردد.
✍خبرگزاری دانشجو
👈ادامه دارد