💢 ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم لکن از شر تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودی ها نجات نخواهیم یافت.
🔹 اینان برپا دارندگان سلطه ابرقدرتها هستند و سر سپردگانی می باشند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمی شوند و هم اکنون با تمام ورشکستگی ها دست از توطئه علیه جمهوری اسلامی و شکستن این سد عظیم الهی بر نمی دارند.
💯 ملت عزیز ایران و سایر کشورهای مستضعف جهان اگر بخواهند از دام های شیطنت آمیز قدرتهای بزرگ تا آخر نجات پیدا کنند چاره ای جز اصلاح فرهنگ و استقلال آن ندارند
#امام_خمینی
📖 صحیفه نور جلد 15 صفحه 268
📅 مورخ: ۱۳۶۰/۱۰/۰۷
🔴️آقای روحانی! باور عمومی بر این است که شما کشور را رها کردهاید
🔻الیاس نادران نماینده مردم تهران خطاب به رئیس جمهور گفت:آقای روحانی! باور عمومی بر این است که شما کشور را رها کردهاید، آیا یک روز صحبت از جنگ اقتصادی و روز دیگر صلح امام حسن (ع) دشمن را جریتر نمیکند؟ متأسفانه نگاه به بیرون برای حل مسائل داخلی راهبردی بود که ۷ سال فرصت برای بالندگی اقتصاد و تولید کشور را گرفت.
✳مذاکره نکردن با #بایدن علاوه بر جنبه ایدئولوژیک، جنبه عقلانی دارد.
عقلا میگویند چرا باید با کسی مذاکره کرد که معاون اول دولتی بوده که به تعهدات برجامی اش پایبند نبوده؟
به جز امضای کری، چه تضمینی وجود دارد بایدن نیز مثل اوباما بعد اینکه از ایران امتیاز گرفت، به تعهداتش عمل نکند؟
✍ امیرحسین ثابتی
☝✳گویا #اکبر_طبری از زندان و در جوابیهای به روزنامهی شرق، خود را فردی لایق و پاکدست و با سابقهی ۲۰ سال خدمت صادقانه معرفی کرده است و همچنین برای اولین بار نحوهی بازداشت خودش را تشریح کرده است؛ هرچند انتخاب روزنامهی شرق بعنوان مخاطبِ این نامه جالب میباشد اما اینگونه اقدامات و دست پیش گرفتنها از سوی مفسدین اقتصادی (به قصد تحریف و مظلوم نمایی) امری طبیعی میباشد و بیان نحوهی بازداشتش (توسط یک گروه ۵۰ نفره و درحالیکه مهمان منزل جناب آملی لاریجانی بوده است) نیز میتواند به قصد مثلا قربانی جلوه دادنِ خودش در نزد افکار عمومی، نوعی درخواست کمک از جناب آملی لاریجانی با یادآوری رفاقتش با ایشان و چه بسا حتی نوعی شریک جرم تراشی برای کاستن از میزان فشارها بر خودش باشد!!
➕ البته قطعا خودش بهتر از هر کسی میداند که وقتی در چنین جایی و اینگونه بازداشت شده است گویای عزم جدی قوه در برخورد با فساد میباشد و قرار نیست اجازه داد شود تا امثال او از دوستی و رفاقتشان با دیگران بعنوان یک سپر استفاده کنند!
#مهدی_قاسم_زاده
🔴️ لفاظی وزیر انرژی رژیم صهیونیستی علیه ایران ؛
🔹 یووال اشتاینیتیز در گفتگو با رادیو ارتش اسرائیل در واکنش به اخبار رسانه های آمریکا مبنی بر بررسی حمله به تاسیسات هسته ای ایران توسط ترامپ ، گفت: «اگر من ایرانی بودم، پس از این گزارش احساس راحتی نمی کردم».
🔹وی ادامه داد: «بسیار مهم است که ایرانی ها بدانند که اگرناگهان به سمت سطوح بالایی از غنی سازی اورانیوم گام بردارند، ممکن است با قدرت نظامی آمریکا و چه بسا کشورهای دیگر روبرو شود».
❎#انتخابات_امریکا
✳آمریکا به برجام برگردد چه میشود
🔹دولت ترامپ بعد از خروج از برجام، ۶۰ اقدام تحریمی انجام داد که برخی از آنها، دستورات جدیدی هستند.
🔹یکی از دستورات کلیت اقتصاد ایران را تحریم کرده و دست کم از این نوع دستورها، ۵ مورد وجود دارد.
🔹۵۵ مورد هم شناساییهای جدیدی انجام شده و افراد و نهادهایی به تحریمها اضافه یا مجددا تحریم شدند.
🔹برخی از تحریمهای قبلی با بهانههای مختلف سختتر شدند مثلا بانک مرکزی تحریم هستهای بود و الان به بهانه تروریسم هم تحریم شده، که حتی اگر یکی از آنها لغو شود بازهم در تحریم خواهد بود.
🔹اگر بایدن بخواهد به برجام بازگردد باز چیزی آنچنان تغییر نمیکند. او باید همه تحریم را بردارد.
❎#انتخابات1400
✳ خاتمی هم کاندیدا شود، بدنۀ رأی اصلاحطلبان پای صندوق نمیآید
💬 صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب:
🔹 اگر در انتخاب آمریکا پیروزی بایدن قطعی شود، و نهایتا، او از دوماهِ دیگر رئیسجمهور آمریکا شود، هیچ تغییری در آمریکاستیزی و رابطۀ میان ایران و آمریکا بوجود نخواهد آمد.
🔹 البته، با روی کار آمدن بایدن، نرمش قهرمانانۀ سالِ آینده تحقق خواهد یافت، و ممکن است مقدمات مذاکرات در همین دولت آقای روحانی آغاز شود؛ اما برجامِ ۱۴۰۰ در دولت بعدی اتفاق خواهد افتاد و مذاکرات توسط اصولگرایان پیش خواهد رفت.
🔹 هر بخشی از جریان اصلاحطلب، اعم از روحانیون مبارز یا کارگزاران و دیگران، که امیدی به انتخابات ۱۴۰۰ دارند، به نظر من، وقت خودشان را تلف میکنند و متأسفانه، هیچ شناختی از جامعۀ ایران ندارند.
🔹 حضور افرادی چون آقایان اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی یا دکتر عارف که جای خود، حتی اگر خودِ جناب خاتمی هم بفرض محال تائید صلاحیت شوند، آن ۲۴میلیون، پای صندوقهای رأی نخواهند آمد
💠در یکسال گذشته 40 هزار زندانی در ایران عفو و آزاد گردیدند(غیراز آزادشدگان برای کرونا)که در جهان نمونه ندارد.
💯اما در رسانه های غرب و نوچه های داخلی سانسور شد.حال اگر یکی از همسویان فکریشان دمپایی اش در زندان گم شود یا کرونا بگیرد یا از یک زندانی دیگر یک سیلی بخورد خبر اول جهان است.
✍ عبدالله گنجی
✳ روايت انديشكده اروپايى از همكارى اروپا با بايدن در مقابله با ايران
✍️ اندیشکـده ژرمـن مارشال فاند نوشت:
🔻عادیسازی روابط صهیونیستها با کشورهای عربی جزو معدود نتایج مثبت عملكرد ترامپ بوده است
🔻مشهودترین اولویت مشترک اروپا و بایدن در خاورمیانه روابط با ایران است و اکثر اروپاییها میدانند که ایده زیربنایی برجام که جداسازی پرونده هستهای ایران از موضوعات گستردهتر منطقهای با تهران بود به پایان رسیده است.
🔻اروپاییها انتظار ندارند که آمریکا بدون شرط یا درخواست بیشتر برای مذاکره مجدد به برجام برگردد
🔸موضوعات منطقه نيز روی میز مذاکره خواهد بود
🔸از دیدگاه اروپا درحالی که ریاستجمهوری بایدن لزوما به معنای بازگشت به برجام نیست اما مطمئناً به معنای بازگشت به دیپلماسی مشترک اروپا - آمریکا با ایران است.
💢 آمریکا تا کجا از تایوان دفاع خواهد کرد؟
🔻 ریسپانسیبلاستیتکرافت اخیراً در یادداشتی به ارزیابی میزان هزینهکرد آمریکا برای تایوان در مقابله با چین پرداخته است. آمریکا در سال ۱۹۷۹ قانونی در کنگره تصویب نمود که در صورت حمله نظامی کشور ثالث به تایوان، به دفاع از آن بپردازد. امروزه با گسترش تنشها میان چین و تایوان و با توجه به افزایش توان نظامی پکن، تعهد آمریکا به این قرارداد محل پرسش است.
🔹 روابط چین و تایوان از سال ۲۰۱۶ با انتخاب تسای اینگاون از حزب استقلالطلب «پیشروی دموکرات» به عنوان رییسجمهور تایوان، رو به تیرگی گرایید و انتخاب دوباره او در ۲۰۲۰ تنشها را تشدید کرد. این امر رؤیای حزب کمونیست برای پیوند دوباره تایوان به جمهوری خلق چین را به محاق برد.
🔹 تعداد رزمایشهای چین در سواحل جنوب غربی و تنگه تایوان از ۲۰۱۷ بدینسو روندی افزایشی داشته است. تحرکات نظامی چین در اطراف تایوان با افزایش حمایتهای سیاسی و رسانهای دولت ترامپ از تایوان نسبت مستقیمی دارد.
🔹 تصویب قانون «سفر به تایوان» توسط آمریکا در مارس ۲۰۱۸ که پس از چهار دهه به سیاستمداران آمریکایی توصیه سفر به این کشور را میداد، نقطه آغازین مداخلهجوییهای آمریکا در مناقشه چین و تایوان بود. در اوت ۲۰۲۰ ترامپ با فروش ۶۶ فروند اف۱۶ به تایوان موافقت کرد.
🔹 نویسنده این یادداشت معتقد است چشماندازی برای شکست نظامی چین در صورت حمله این کشور به تایوان وجود ندارد. حتی بهفرض پیروزی آمریکا نیز هزینههای انسانی و اقتصادی آن برای آمریکا بسیار سنگینتر از حد تصور خواهد بود. امروز و پیش از آنکه توان نظامی چین به حدی برسد که به راحتی تایوان را تصرف کند، میبایست راهحل معقولتری برگزید.
🔸 تایوان متغیر مستقلی در سیاست خارجی آمریکا نیست و نوع نگرش کاخ سفید به آن، متأثر از روابطش با چین میباشد. به همین دلیل افزایش تنشهای تجاری طرفین در دولت ترامپ سبب نزدیکی آمریکا به تایوان شد که با سیاست «چین واحد» آمریکا که از ۱۹۷۹ در راستای همکاری با پکن برای مقابله با شوروی اتخاذ شد، منافات دارد. با این وجود تایوان همچنان چشمانتظار کمکهای جدی و قاطع آمریکا برای رفع تهدید چین است.
✳ آبِ طلب نکرده همیشه مراد نیست...‼️
❌ یک فعال اصلاح طلب توییت زده: "فواد ایزدی فعال سیاسی اصولگرا: دموکرات ها ممکن است فلان پول بلوکه شده ایران در یک کشور را آزاد کند تا یک جناح بتواند در انتخابات ۱۴۰۰ بگوید ما پول های #ایران را آزاد کردیم!
پ.ن: نمیگه اگر پول بلوکه شده آزاد بشه مشکلات مردم کم میشه میگه اگر آزاد بشه ما رای نمیاریم! #کاسب_تحریم".
🔹قطعا کسی نمی تواند فواد ایزدی را فعال انتخاباتی جا بزند. او اصالتا کارشناس و پژوهشگر ارشد سیاست داخلی و خارجی آمریکاست. او استدلال دقیق می کند و این برای آنها که انتخابات و کسب قدرت ، همه فکر و ذکرشان را تسخیر کرده، قابل فهم نیست.
⚠️ شاید خیلی ها یادشان باشد. اما دکتر فواد ایزدی، همان کسی است که چند روز قبل از اعلام توافق برجام، در نشست "شورای راهبردی روابط خارجی" از ظریف پرسید "اکثر کاندیداها در آمریکا اعلام کردند پس از ریاست جمهوری، این توافق را لغو می کنند. این سوال را از آقای کری در کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان پرسیدند که آیا رییس جمهور بعدی ملزم به اجرای توافق است؟ جواب آقای کری منفی بود که نه، ملزم نیست".
🔹او همچنین پرسید "فردی به نام ترامپ نامزد انتخابات امریکاست، اگر انتخاب بشود برجام را پاره خواهند کرد.چه مکانیسم حقوقی وجود داره تا آمریکا بعد اوباما، برجام رو رعایت کنه؟". https://b2n.ir/552237
❌ اما آقای ظریف با ساده انگاری زاید الوصفی پاسخ داد "نمیتونه این کار رو بکنه آقای دکتر ایزدی! من به شما اطمینان میدم. ترامپ تحریمها رو برگردونه، کیه توی دنیا اجرا بکنه ؟! نمیتونه این کار رو بکنه، قاعده حقوقی دارد، من به شما اطمینان میدهم، تام کاتن این را گفت، جوابش را که دادم، زیر توییتش نوشتند، برو پولت را از هاروارد پس بگیر، خوب حقوق یادت ندادند».
🔹استدلال دکتر ایزدی را شاید بشود به شکلی دیگر و در قالب این شعر نغز شاعر ارجمند، آقای فاضل نظری منتقل کرد:
"از باغ می برند چراغانی ات کنند
تا کاج جشن های زمستانی ات کنند
پوشانده اند «صبح» تو را «ابرهای تار» تنها به این بهانه که بارانی ات کنند
ای گل گمان مکن به شب جشن می روی شاید به خاک مرده ای ارزانی ات کنند
آب طلب نکرده همیشه مراد نیست
گاهی بهانه ای است که قربانی ات کنند".
💢 ۱۰ هفته خطرناک
✍ فارن افرز در مقاله ای به قلم ایوو اچ. دالدر و جیمز ام. لینزی با عنوان "گذار خیانت آمیز قدرت در آمریکا؛ چگونگی سرکشی ترامپ، امنیت ملی آمریکا را تهدید می کند" می نویسند :
🔻 دوران گذار قدرت از هر زمان دیگری خطرناک تر خواهد بود. سرکشی ترامپ نه تنها دموکراسی آمریکا را تهدید می کند، بلکه امنیت ملی این کشور را نیز به خطر می اندازد. این تجربه، باید سیاستگذاران آمریکایی را ترغیب کند تا دیدگاهی کاملا نو به رویکرد گذار ریاست جمهوری در این کشور در پیش بگیرند.
🔻 به هر حال، ۱۰ هفته آینده در آمریکا، دوران پر آشوبی خواهد بود، و عامل آن نیز یک دندگی ترامپ است. اکنون رفتارهای ترامپ باعث شده است این پرسش اساسی مطرح شود که آیا آمریکا به چنین دوران طولانی انتقال قدرتی نیاز دارد. انتقال قدرت از یک دولت به دولت دیگر، در بهترین شرایط نیز موضوعی پیچیده است. اما نمی توان گفت این فرآیند، به ۱۰ هفته زمان نیاز دارد.
🔻 وقایع تکان دهنده و آشوب های اخیر در انتقال قدرت، می تواند زمان مناسبی برای بررسی موضوع کوتاه کردن این مدت زمان باشد. شاید یک راه حل مناسب، برگزار کردن انتخابات در زمانی نزدیکتر به زمان آغاز به کار دولت جدید است، زیرا ۱۰ هفته، زمانی طولانی برای انتقال قدرت است، اما مدت زمان مناسبی برای ایجاد مشکل شمرده می شود.
✳آقای رئیسی در این مدت ۳۰هزار میلیارد تومن رو به بیت المال برگردونده!
به این میگن مصداق واقعی یه انقلابی
بجای شعار اصلاحات واقعی انجام داده نه از شفافیت زیرمجموعش میترسه و نه خط قرمزی برای مبارزه با فساد داره
آقای روحانی شما ۷ساله رئیس جمهوری چیکار کردی جز برجام یا همون خسارت محض؟
✍ مهدی پیش بین
♦️فاکس نیوز: ترامپ به دنبال گزینههای نظامی علیه ایران نبود
🔹 شبکه فاکس نیوز به نقل از برخی منابع در کاخ سفید گزارش داد که ترامپ درخواست ارائه گزینههای اقدام نظامی علیه ایران را نکرده بود.
🔹 این شبکه اعلام کرد «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا بوده که خواهان حمله به ایران بوده اما ترامپ تمایلی به این امر نشان نداده است.
🔹 پیش از این روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده بود که ترامپ در جمع مشاوران خود درخواست بررسی گزینههای نظامی علیه ایران را ارائه داده بود.
✳شرطگذاری سعودیها برای فرار از یمن
🔹رویترز: ریاض به اطلاع یمنیها رسانده که اگر با ایجاد منطقه حائل در طول مرز عربستان موافقت کنند، پیشنهاد سازمان ملل برای ایجاد آتشبس را امضا خواهد کرد و محاصره هوایی و دریایی را کاهش خواهد داد.
🔸ترامپ از بزرگترین حامیان سعودی در جنگ یمن است و اکنون با شکست او در انتخابات، ریاض در پی نجات خود از باتلاق یمن است.
✳ پنتاگون: بخشی از نیروهای آمریکایی طی ساعتهای آینده از عراق و افغانستان خارج میشوند
🔹«کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا خبر داد که بخشی از نیروهای آمریکایی طی ساعتهای آینده خاک عراق و افغانستان را ترک میکنند
❎ تعداد نظامیان آمریکا در عراق از ۳۲۰۰ نفر به ۲۵۰۰ نفر کاهش مییابد
🔹دستورات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره خروج از عراق و افغانستان اجرا خواهد شد و این تصمیم پس از رایزنی با شورای امنیت ملی و فرماندهان نظامی اتخاذ میشود.
🔹 تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان نیز تا ۲۵۰۰ نظامی کاهش خواهد یافت.
✳ اهداف و دلایل آخرین دورهگردی پمپئو
🔹 این سفر میتواند نشاندهنده تحولات خاصی در منطقه طی ماههای آتی باشد و نباید چندان نسبت به آن بیتوجه بود. درواقع این سفر را میتوان آخرین روزنههای امید ترامپ و تیم وی برای بقا در عرصه سیاست آمریکا دانست
🔹 درحالیکه شواهد و قرائن موجود نشاندهنده شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری است، پمپئو وزیر خارجه آمریکا سفری دورهای که از اروپا شروع شده و درنهایت به رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی، قطر و عربستان ختم خواهد شد، آغاز کرده است. از آنجاییکه شکست ترامپ در انتخابات تا حدود زیادی قطعی است و وی امیدوار به رأی دادگاه عالی است،
❌ این سفر از چند جهت دارای اهداف و پیامهای خاصی است:
1⃣ پمپئو با انجام این سفر اینگونه وانمود کرده است که نتایج انتخابات هنوز قطعی نشده و این امیدواری وجود دارد که ترامپ بار دیگر انتخاب شود. درواقع این سفر نشاندهنده این است که تیم ترامپ همچنان اعتقادی به شکست در انتخابات ندارند. در کنار این مسئله، پمپئو به دنبال آن است که این پیام به کشورهای اروپایی و منطقهای داده شود که هنوز هیچ مسئلهای در آمریکا قطعی نشده و این کشورها نباید در سیاستهای خود تغییر خاصی صورت دهند و همچنان برمدار تیم ترامپ بچرخند. تلاشهای پمپئو برای القای این امر به حدی است که وی طی سخنانی اعلام کرد که انتقال قدرت به دولت آینده ترامپ در دستور کار کاخ سفید است.
2⃣ برخیها معتقدند که پمپئو از طریق رایزنیهای گسترده خود تا مقطع دولت ترامپ به دنبال کسب یک وجهه بینالمللی برای خود است. این امر ازآنجهت اهمیت دارد که از هماکنون پمپئو بهعنوان گزینه نهایی جمهوری خواهان برای انتخابات ۲۰۲۴ مطرح میشود. این تلاشهای پمپئو و این سفر را از این منظر باید یک سفر شخصی، اما در قالبی رسمی دانست.
3⃣ این سفر مطمئناً ازآنجهت اهمیت دارد که ترامپ و تیم سیاست خارجی وی مترصد تثبیت دستاوردهای سیاست خارجی خود هستند. کانال خبری سیانان نیز با اشاره به این جاهطلبی اعلام کرد پمپئو در تلاش است تا میراث خود را در مورد چند موضوع که به نظر او مهمترین دستاوردهای دوران سکانداری سیاست خارجی آمریکا بوده، تقویت کند: سختگیری در مورد ایران، ایستادگی برای آزادی مذهبی، مبارزه با تروریسم و اتحاد با رژیم اسرائیل.
این دستاوردها را باید در یک قالب کلیتر مشاهده کرد و آن نیز عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بود. این امر شاید از سایر موارد برای تیم سیاست خارجی ترامپ و بهویژه پمپئو اهمیت داشته باشد؛ زیرا این امر بهمنزله یک دستاورد شخصی برای پمپئو در جهت ایجاد یک سبد رأی صهیونیستی در انتخابات ۲۰۲۴ است.
4⃣ سفر منطقهای پمپئو این نشانه را با خود دارد که راهبردهای آمریکا در منطقه حتی با رفتن دولت فعلی نیز تغییرناپذیر خواهد بود و چندان نباید به تغییر خاصی در عرصه سیاست خارجی آمریکا دلخوش بود.
5⃣ مطمئناً یکی از بحثهای اصلی این سفر رویکرد مقابلهای با ایران و تدوین آن برای کشورهای عربی است. این پیام باید به این کشورها داده شود که درهرصورت ایران دشمن اصلی کشورهای عربی و تهدید بالقوه برای منطقه است؛ بنابراین باید در این زمینه همکاریهای گستردهتری میان آمریکا و کشورهای منطقه صورت گیرد.
6⃣ یک احتمال دیگر وجود دارد و آن این است که احتمالاً پمپئو به دنبال تمام کردن کار ناتمام آمریکا در بحث عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل است. این کار ناتمام با ایجاد رابطه بین این رژیم با عربستان سعودی تمام خواهد شد. به همین منظور است که پمپئو آخرین سفر خود را به عربستان انجام خواهد داد و این بهمنزله آن خواهد بود که عربستان نیز به این کارزار شکست بپیوندد. هرچند با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا، عربستان سعودی بعید است به چنین روندی روی آورد.
7⃣ با توجه به برکناری وزیر دفاع آمریکا از قدرت که علت اصلی آن مخالفت با خروج کامل آمریکا از افغانستان بود، پمپئو قصد دارد در مدت کوتاه دولت فعلی نتایج مذاکرات افغانستان با طالبان به نتیجه مطلوبی برسد. این نتیجه تشکیل یک دولت انتقالی وابسته به آمریکا بر مبنای گرایشهای سکولار است.
◀️ ارزیابی نهایی
🔹سفر وزیر خارجه آمریکا یک سفر تبلیغاتی و دارای ابعادی رسانهای است که توجه زیادی به آن بهمانند قبل نشده است. این سفر میتواند نشاندهنده تحولات خاصی در منطقه طی ماههای آتی باشد و نباید چندان نسبت به آن بیتوجه بود. درواقع این سفر را میتوان آخرین روزنههای امید ترامپ و تیم وی برای بقا در عرصه سیاست آمریکا دانست بهگونهای که با رضایت لابیهای صهیونیستی و کمکهای مالی کشورهای عربی، ترامپ شاید بتواند بار دیگر زمام امور را در دست بگیرد.
✍ محمدرضا فرهادی
#فوری
سرکرده گروهک تروریستی جیش العدل به هلاکت رسید
عمر شاهوزهی (ملقب ملا عمر) رهبر جیش العدل همراه دو پسرش در شهر تربت پاکستان کمین نیرو های ضد تروریست ایران گرفتار شده و همگی به هلاکت رسیدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت ترور را بر عهده نگرفته
✳گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۱
🔹روزی نیست که چند صاحب نظر یا رسانه آمریکایی نگویند "سیاست فشار حداکثری بر ایران شکست خورد و ایران در حال فائق آمدن بر این فشار است".
🔹واشنگتن پست اخیرا نوشت:
🔻"اهرمهای فشار آمریکا بر ایران، روزبهروز بیاثرتر میشود. ایران ذخایر اورانیومش را افزایش داده و تانکرهای نفتکش آن، در حال دور زدن تحریم ها هستند. این بحران، میراث دوران ترامپ و نشانه شکست فشار حداکثری است.
🔻هفته گذشته وقت کاخ سفید با خودش و اخبار انتخابات کلنجار میرفت، به مقامات دولت گزارش داده شد که در دو جبهه در نبرد طولانی مدت با ایران شکست خورده . اولین ناکامی، گزارش آژانس بود؛ ایران باز هم ذخیره اورانیوم غنی شده را افزایش داده .
🔻دومین شکست، تصاویر ماهوارهای بود که نشان میداد چهارمین کشتی نفتکش ایرانی، تولیدات پتروشیمی را به ونزوئلا منتقل کرده و در راه بازگشت هستند. پنج نفتکش هم در مسیر های دیگر در حال حرکتند.
🔻تردد این نفتکش ها، ثابت میکند استراتژی توقف صدور نفت ایران موفق نبوده است. دولت ترامپ ماههای پایانی اش را پشت سر میگذارد. او برای آنکه ایران را وادار به مذاکره کند، بارانی از تحریمها را روانه کرد؛ اما بینتیجه ماند.
🔻تانکرهایی که به ونزوئلا رفتند، فقط بخشی از یک ناوگان کوچک هستند که بیسروصدا همه روزه، یک میلیون بشکه نفت و گاز را به آمریکای جنوبی و آسیا و چین میرسانند. این واقعیات را تحلیلگران صنعتی و مقامات اطلاعاتی عنوان کردهاند.
🔻با این حساب، ترامپ میرود اما بحرانی حل نشده را که به مراتب بدتر از چهار سال قبل است: در یک جبهه، کشوری ایستاده که محدودیتهای هستهای را زیر پا میگذارد، و در مقابل، واشنگتن که روز به روز، اهرم های دیپلماتیک و اقتصادی اش بی اثرتر میشود.
🔻رابرت لیتواک نایبرئیس «مرکز وودرو ویلسون» میگ وید: تهران در برابر فشار حداکثری، فشار خودش را پیاده کرده است. سیاستهای دولت واشنگتن نه تنها پیشرفتهای هستهای ایران را متوقف نکرد، بلکه سرانجام، این آمریکاست که منزوی شده، نه ایران.
🔹ادامه دارد🔹
✳گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۲
🔹واشنگتن پست در ادامه می افزاید:
🔻"برخی طرفهای تجاری ایران، دیگر باکی از علنی کردن تجارتشان ندارند. ایران علنا از تجارت با چین صحبت میکند. چین هم ابایی ندارد از این که اعلام کند بخشی از واردات نفتش از ایران است. هر دو کشور رو در روی دولت ترامپ میایستند .
🔻ایران حجم عظیمی نفت و میعانات گازی صادر میکند. محاسبه تحلیلگران این است که آنها در ماه سپتامبر و اکتبر، روزانه ۱.۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده اند".
🔹این گزارش در حالی منتشر می شود که خبرگزاری رویتر، اردیبهشت ماه، گزارش داده بود صادرات نفت ایران به 70 هزار بشکه کاهش یافته است. اما با تدابیر مهمی که در سطح نظام اتخاذ شد، توانستیم بخشی از آثار مخرب دو سال رویکرد تعلیق و انتظار و معطلی نسبت به اروپا را با روش های جدید دور زدن تحریم ها جبران کنیم.
🔹اکنون در واقع، این آمریکاست که باید برای خریدن آبروی خود و کاهش گرفتاری هایش در منطقه، درخواست مذاکره بدهد و قبل از آن، تاوان جنایتش در ترور سردار سلیمانی را بپردازد و به تعهدات (لغو تحریم ها) عمل کند تا بشود تازه به نقطه صفر سال 94 برگشت.
🔹بایدن، حتی یک بار هم، از پایبندی به جبران خسارات وارده توسط دو دولت اوباما و ترامپ حرفی نزده، اما متاسفانه آقایان روحانی، ظریف، جهانگیری، ربیعی و نوبخت، به شکل شرم آوری، برای فرستادن پالس مذاکره مسابقه گذاشته اند! آن هم با دولت پا در هوایی که باید دو ماه و نیم دیگر سر کار بیاید و فعلا تکلیف آن -بلکه سرنوشت ثبات سیاسی و امنیتی آمریکا- در هاله ای از ابهام است.
🔹این رفتار غلط و مسبوق سابقه، موجب می شود آمریکا "نیاز خود" و "وعده انجام تعهدات زیر پاگذاشته در برجام" را مجددا به عنوان "امتیاز" به ملت ایران فاکتور کند! چرا که گویا تیم روحانی بدیهیات دیپلماسی را نمی فهمند، یا پایندی ندارند.
🔹وبسایت رادیو فرانسه مهر ماه 92 درباره ارزیابی روانشناسانه غرب از روحیات تیم روحانی نوشته بود: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد»
🔹آنها با همین رفتار غلط در حد فاصل سال های 92 تا 94، توافق نا متوازن برجام را رقم زدند و حال آن که اوباما و کری و شرمن مدتی بعد فاش کردند تحریم ها به بن بست خورده و سازمان آن در حال فروپاشی بود.
🔹حالا هم برخی دولتمردان با تکرار ملال آور موضوعی دستمالی شده و شکست خورده (مذاکره)، این خبر را به مردم می دهند که هیچ حرف دیگری برای گفتن درباره برنامه و تدبیر و تلاش و تدارک درونزا در عرصه مدیریت ندارند. یعنی این که تمام شده اند؛ پنج سال است که در گفتار و رفتار می گویند تمام شده اند و دولت و مدیریتی دگر باید.
محمد ایمانی
نیمه پر لیوان را ببینید
مجلس توانست: دولت راه افتاد
🔹مجلس به دنبال اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی و تامین معیشت مردم بود. اما دولتمردان مصرّانه می گفتند بودجه این کار را ندارند.
♦️حتی آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، به مجلس حمله کرد و گفت "انتظار مردم برداشتن تحریم ها (مذاکره) است و نه اعانه و یارانه! خزانه با بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است".
🔹ادعای نوبخت منعقد نشده بود که آقای روحانی اعلام کرد "به مدت چهارماه به حدود یک سوم ایرانیان، نفری ۱۰۰ هزار تومان کمک بسته معیشتی میدهیم". این وعده، بار مالی ۲۲ هزار میلیارد تومانی در پی دارد.
♦️خیلی ها می گویند دولتمردان نشان دادند با مردم رو راست نیستند. اما همیشه که نباید نیمه خالی لیوان را دید! مهم نیست دولت، با مصوبه مجلس، موظف به ارائه کمک معیشتی به طبقات پایین شود یا راسا اقدام کند.
🔹مهم این است که مجلس جدید، توانسته دولت حسن روحانی را برای خدمت رسانی، از لاک بسته اش خارج کند. مثل سیب هایی که مادر پسرک تنبل قصه ها چید و بالاخره توانست او را وادار کند از خانه خارج شود و به میان مردم برود!
♦️این ماجرا نشان می دهد با همه سختی ها، می شود دولت را به تکاپو واداشت؛ اگر چه با کُندی و رنج فراوان. البته طرح های حمایتی، دم دستی ترین کارهاست و ظرفیت های اقتصادی معطل فراوانی هست که اگر احیا شود، می تواند موجب رونق اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم (و بی نیازی از یارانه) شود.
محمد ایمانی
❎سهامداران در بند!
«سهام عدالت» بعد از گذشت حدود 14 سال، هنوز ابهامات زیادی دارد. سهامی که در سال ۸۵ برای کمک به اقشار ضعیف ایجاد شده بود نهایتاً پس از کشوقوسهای فراوان، با پیشنهاد ریاستجمهوری و ابلاغ رهبر معظم انقلاب آزاد شد؛ به نظر میرسید با این تصمیم، انتظارها برای ایجاد درآمدی پایدار برای افرادی که دارای سهام عدالت هستند، به پایان رسیده باشد، اما برخی بیتدبیریها در کنار سودجویی برخی کارگزاریها و بانکها در فروش این سهام، لطمه بزرگی به سهامداران و بازار سرمایه زد. دراینبین دو اقدام اساسی باعث شد تا حدی بازار سرمایه به آرامش برسد.
نکات تحلیلی:1- عرضه بلوکی سهام عدالت بعد از آزادسازی 60 درصدی و امکان فروش آن توسط بانکها و کارگزاریها باعث شد بازار با واکنش منفی نسبت به این عرضهها، روند اصلاح و ریزش به خود بگیر. یکی از اصلیترین دلایلی که در ریزش اخیر بازار که شاخص از دو میلیون و صد هزار واحد به حدود یکمیلیون و دویست هزار واحد رسید، عرضههای آبشاری شرکتهای حقوقی بوده است. این عرضهها با ایجاد ترس در سهامداران خرد، آنها را نیز به سمت صفهای فروش سوق داد. سازمان بورس با علم به اینکه عرضه سهام عدالت یکی از دلایل اصلی ریزش بورس در ماههای گذشته است، هیچ اقدامی دراینباره انجام نداده و پس از گذشت دقیقاً سه ماه از اصلاح، فروش سهام عدالت را ممنوع کرده است. علاوه بر تصمیم دیرهنگام ممنوعیت فروش سهام عدالت، ممنوع شدن عرضه بلوکی سهام توسط شرکتهای حقوقی و معرفی شرکتهای متخلف که توسط مجلس و قوه قضائیه در حال پیگیری است، توانست چند روز آرام را در بورس ایجاد کند. 2- یکی از مهمترین ابهاماتی که در حال حاضر حول سهام عدالت وجود دارد، مسئله افزایش سرمایه شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت است؛ زمانی که افزایش سرمایه به روش تجدید ارزیابی رخ میدهد، به سهامداران متناسب با درصد افزایش سرمایه، سهام جایزه تعلق میگیرد که متأسفانه این مسئله در سهام عدالت وجود ندارد، یا اگر افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی نیز باشد، سهام حق تقدم نیز به این سهامداران تعلق نمیگیرد.
نکته راهبردی: در چنین وضعیت پیچیده و سردرگم راهکارهایی همچون اضافه کردن سهام عدالت به پرتفوی، بسترسازی برای امکان خریدوفروش سهام عدالت توسط سهامداران و پاسخگو کردن سازمان بورس و یا وزارت اقتصاد، روشهایی است که برای رسیدگی به وضعیت سهام عدالت باید در دستور کار قرار گیرد. تداوم این روند بهگونهای است که میتوان گفت سهامداران عدالت در بند هستند و نمیتوانند از این دارایی خود که سالهای زیادی آن را نگه داشتهاند، سود کسب کنند. ✳نویسنده: علی قاسمی