👈 سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
📝 یادداشتهای استاد مطهری، ج۶، ص۱۳۲
#جملات_ناب
✴️ @andishkadehrahmat
اندیشه جو
🌼 بعثت نبی مکرم اسلام (ص) بر تمامی مسلمانان و اندیشهجویان عزیز تبریک و تهنیت باد.
🔸 #بعثت، برانگیختگیست و #انگیختگی، عامل قیام و خیزش است. از نشانههای زنده بودن انسان برانگیختگی اوست. آنچه که ارادهی انسان را به حرکت درآورده و به او میگوید عمر خویش در چه راهی صرف کند، #انگیزهاست.
🔸پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) فرمود: «انی بُعثت لاُتمم مَکارم الاخلاق» او که با مبعوث شدن خود، مردم را برانگیخت و از آنان اینگونه #امتی پدید آورد، خود فرمود برانگیخته نشده و به حرکت درنیامدم مگر برای تتمیم مکارم اخلاق.
🔸انگیزهی پیروان چنین پیامبر و اسوهی حسنهای که برای خود انگیزه و سرلوحه داشته است، چیست؟ .
💢 انگیزه، ارادهی انسان را غلیان میدهد؛ و اراده او را به حرکت وامیدارد. زمانی که موتور محرک انسان، #شهوت باشد، دیگر رضایت خدا برایش مطرح نیست. انگیزههای ورزشی و هنری او، شهوتِ شُهرت است؛ انگیزهی تحصیلیاش، شهوتِ علم میشود؛ انگیزهی عاطفیاش، شهوت جنسی؛ انگیزههای مادی او، شهوت تکاثر ثروت میشود؛ و انگیزههای سیاسیاش، شهوت تسخیر قدرت به هر قیمت است.
✅ آری حاصل عمر، حاصل ارادههاست؛ و اراده، حاصل جهتدهی انگیزههاست. برای روزی که از ما خواهند پرسید: «عمرت را در چه راهی صرف کردی!» انگیزههای خود را سامان دهیم تا نخست خودمان و آن گاه پیامبرگونه جامعهی خود را از یک یک انگیزههای مذموم به انگیزههای ممدوح جهت دهیم. #مهندسی_فرهنگی یعنی هجرت دادن جامعه از انگیزههای غلط به انگیزههای ممدوح.
.
🔸عبور از هر انگیزه به انگیزهی دیگر، #هجرت است؛ و جامعهای #مهاجراست که افراد آن به انگیزههای ممدوح هدایت شده و مهاجرت داده میشوند.
.
❇️ جلسه ۵۱۴ #کرسی_نظریه_پردازی #کلبه_کرامت با موضوع «برانگیختن» (خرداد۹۳) را ببینید:
.
💻 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/171
#رسول_الله
#پیامبر_اعظم
#عید_مبعث
#محمد_فرستاده_خدا
🌸 @andishkadehrahmat
http://uupload.ir/files/dzr6_img_20190402_221010_715.jpg
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا #رسول_الله
#یا_حبیبي_يا_محمّد
🌸 @andishkadehrahmat
18.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 دستاوردهای بعثت نبوی در اندیشه علوی
✴️ ویژه عید سعید مبعث
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مدظله العالی)
🌸 @andishkadehrahmat
💠 امام خامنه ای: بعثت انبیا، برای ایجاد یک تمدن و جامعهی فاضله است/ اسلام آمد که با طاغوت بجنگد
رهبر معظم انقلاب :
🔷 در قرآن مکرراً از «ارسال رسل» تعبیر شده به «بعثت» و «برانگیختن». جهت این برانگیختگی اولاً «عبودیت خدا» است و ثانیاً «اجتناب از طاغوت».
🔷طاغوت، همهی ظالمان و پادشاهان خبیث و در مِثل امروزی همهی رؤسای جمهور آمریکا و بعضی کشورهای دیگر است.
🔷بعثت انبیا، برای ایجاد یک جامعهی فاضله و تمدن است. در تمدن، همه چیز هست؛ هم علم، هم اخلاق، هم سبک زندگی و هم جنگ. اینجور نیست که بگوییم اسلام آمد جنگ را از بین ببرد؛ نه! اما جهت جنگ مهم است. جنگ با چه کسی؟
🔷طواغیت عالَم برای قدرتطلبیهای خودشان میجنگند؛ سالهاست صهیونیستها برای مقاصد خبیث میجنگند. اما در مقابل آنها مجاهدان فلسطینی و حزبالله هم میجنگند. ملت ما هم در ۸ سال #دفاع_مقدس جنگید. این جنگ، ممدوح است و برای اهداف الهی است. مؤمن قتال میکند اما برای اهداف الهی. ۹۸/۱/۱۴
#امام_خامنه_ای
#عید_مبعث
✅ @andishkadehrahmat
✅ رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت عید مبعث:
🔹 #بعثت پیامبر، کاملترین و جامعترین و ماندگارترین بعثتهاست. امروز هم، «بعثت» در حال انجام است. وقتی قرآن را میخوانید و برانگیخته میشوید، یا وقتی ملت ایران که پشت امام(ره) قرار میگیرد و سختی را تحمل میکند و یک بنای پوسیدهی چندهزارساله را بههم میریزد و بنای اسلامی تأسیس میکند، ادامهی بعثت است.
🔸 آن کسی که امروز با «جمهوری اسلامی» دشمن است، مثل همان کسی است که در صدر اسلام با «بعثت پیامبر» دشمن بود.
🔹 بعضی میگویند دشمنتراشی نکنید؛ نه! ما دشمنتراشی نمیکنیم، حرف اسلام را میگوییم، بهخاطر همین، دشمنی ایجاد میشود. آمریکا از شما میخواهد از اسلام دست بردارید.
#نوکرهای_آمریکا مثل #آل_سعود هم همین را میخواهند.
در این مصاف توحید و طاغوت، آن که خداوند متعال مقدر کرده پیروز شود، جبههی حق است.
🔺 یعنی شما ملت ایران اگر حرکت خود را ادامه دهید قطعاً بر دشمنان خود پیروز خواهید شد، #قطعا_بر_آمریکا_پیروز_خواهید_شد. ۹۸/۱/۱۴
📡 @andishkadehrahmat
✅ #اقامه_قسط امری فراتر از #مطالبه_عدالت
🔸مأموریت رسولان الهی اقامه مردم برای #قسط بوده است. این که آحاد مردم فرد به فرد، #قائم_به_قسط باشند. مطالبه عدالت امری محترم و واجب است. عدالت را باید طلب کرد، باید خواست به ویژه از مسئولین، تا اراده ها جریان پیدا کنند.
🔸اما آنچه كه قرآن هدف ارسال پيامبران بيان نموده قيام مردم برای #قسط است، «لیقوم الناس بالقسط».
اين به معنای به پا خواستن و قائم شدن آحاد مردم است. مردمی که نشسته باشند، به جای آن که «قائم» باشند، «قاعد» باشند، چنین مردمی اگر در مرحله مطالبه عدالت بمانند، #قسط محقق نمی شود.
🔸 #بعثت، به معنای برانگیختگی و عامل قیام و خیزش است. جامعه ی نورانی زمانی محقق می شود كه در فرد فرد مردم برانگيختگی برای #قيام_به_قسط به وجود آيد، تا سهم هر كس هر چه هست به او پرداخت شود، با #ظالم مقابله شود و #ظلم اتفاق نيافتد.
🍀الْسَّلامُ عَلَیْکَ یا قآئمِاً بِالْقِسْطِ
🌷سالروز #بعثت پيامبر جليل القدر اسلام (ص) مبارك باد.🌷
#اقامه_قسط_هدف_ارسال_انبياء
#مقسطین_محبوب_خداوند_متعال
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✴️ ۴شنبه ها : مباحث #مقسطین
🔅اندیشکده رحمت
🌼 @andishkadehrahmat
http://uupload.ir/files/b85j_img_20190403_171425_417.jpg
✍ زکات، ریشه فقر را می خشکاند!
✅ در گفتمان اسلامی گاهی فقر مردم در نسبت با خداوند غنی سنجیده می شود.«یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللهِ وَاللهُ هُوَ الْغَنِىُّ الْحَمِیدُ»(فاطر؛ آیه 15) گاهی نیز فقرو غنای مردم در برابر یکدیگر مورد ارزیابی قرار می گیرد. از این جهت تمام مردم به دو گروه، اغنیاء و فقراء تقسیم می شوند. اما در مقام بررسی موشکافانه، «فقیر» با «مسکین» تفاوت دارد.
🔸 «فقیر» کسی است که مال کافی برای مخارج حداقلی سال خود و عیالاتش (زن و فرزندان و تحت تکفّلش) را ندارد اما نه به اندازه ای که دستش را برای رفع نیازش نزد کسی دراز کند.
🔹 «مسکین» کسی است که به قدری مال کافی برای مخارج حداقلی سال خود و عیالاتش (زن و فرزندان و تحت تکفّلش) را ندارد، که ناچارا دستش را نزد دیگران دراز می کند. در حقیقت مسکین در وضعیت بدتری نسبت به فقیر قرار دارد.
💢 البته معنای اسلامی از فقر، با برداشت #جریان_سرمایه_گرایی از آن متفاوت است. که اگر خدا بخواهد در نوشتار های بعدی وجوه افتراق این دو بینش را در قبال این موضوع افشا خواهیم نمود.
🔻 روایت زیر به خوبی نمایانگر مفهوم فقر به معنای واقعی کلمه و وسعت دائره آن است.
🔹 از ابی بصیر این حدیث نقل شده است که: به امام صادق(ع) عرض کردم پیرمردی از یاران ما، موسوم به عمر، که محتاج بود، از عیسی بن اعین پولی خواست و او در جواب اظهار داشت: مقداری مال زکات در اختیار دارم، ولی از آن چیزی به تو نمی دهم! زیرا دیدم که مشغول خریدن گوشت و خرما بودی. عمر پاسخ داد: یک درهم سود کرده بودم، با یک سوم آن مقداری گوشت و یک سوم دیگر، مقداری خرما خریده و مانده را برای رفع احتیاجی دیگر نگه داشتم، عیسی بن اعین از پرداخت زکات به او خودداری کرد.
وقتی امام(ع) این داستان را شنید. مدتی دست بر پیشانی گذاشته و به تفکر پرداخت؛ آنگاه سر بلند کرد و گفت:«خداوند در اموال اغنیاء و وضع فقرا نگریست. آنگاه در اموال اغنیاء چیزی برای فقراء قرار داد تا آن حد که زندگیشان را کفایت کند و اگر کافی نمی بود بر آن می افزود؛ آری باید آنقدر از زکات به او بدهد که بخورد، بیاشامد، بپوشد، ازدواج کند، به دیگران صدقه دهد، و به حج برود.»(حر عاملی، 1374ق، ج6، ص33)
🔻 لازم است بگوییم برای ازدواج، توان مالی دادن مهریه و نفقه(مخارج عیالها) ضرورت دارد. و همچنین کسی می تواند صدقه بدهد که خودش به آن مال(در حد ضرورت) حاجت مند نباشد. و یکی از شروط لازم برای واجب شدن حج تمتع، استطاعت مالی است.(یعنی علاوه بر مقدار مالی که برای حاجات اولیه زندگی لازم است، بتواند خرج و هزینه سفر را تحمل کند.)
🔸 امام صادق(ع) فرمودند: «اگر مردم زکات مال خود را می دادند، هیچ فرد مسلمانی فقیرِ محتاج نمی ماند و آنان در پرتو این فریضه بی نیاز می شدند؛ حقیقتا مردم، فقیر، نیازمند، گرسنه و برهنه نمی مانند، مگر به خاطر گناهان اغنیاء»(حر عاملی، 1374ق، ج6، ص4).
💢 بله، #زکات_ریشه_فقر_را_می_خشکاند. افسوس که به خدا اعتماد نداریم و برای چاره جویی مشکلات معیشت، به هوای نفسمان رجوع می کنیم.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✴️ ۵شنبه ها : #جنبش_مردمی_احیاء_زکات
🔅 اندیشکده رحمت
🌼 @andishkadehrahmat
💠 بله! #زکات_ریشه_فقر_را_می_خشکاند. افسوس که به خدا اعتماد نداریم و برای چاره جویی مشکلات معیشت، به هوای نفسمان رجوع می کنیم.
✴️ @andishkadehrahmat