#یادداشت
🔖 امام حسن؛ سلالهی نبی ثمره علی
[۱]. او در ۱۵رمضان سال ۳هجري متولد شد و در آن زمان جبرئیل بر حضرت رسول صل ﷲ علیه و آله فرود آمد و گفت که: «اي محمد! پروردگار عالم به تو سلام رساند و فرمود: علی(علیهالسلام) براي تو به منزلهي هارون براي موسی است لیکن بعد تو نبی نیست پس مسمی کن این پسر خود را به نام پسر هارون، که فرزندان هارون شبَّر و شبَّیر یعنی حسن و حسین نام داشتند». شخصیت او در خانوادهاي شکل گرفت که شان نزول سوره «هل اتی» بودند و دستگیر مسکین و یتیم و اسیر. «وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلىَ حُبِِّهِ مِسْکِینًا وَ یَتِیمًا و أََسِیرًًا» و غذا را در عین دوست داشتنش، به مسکین و یتیم و اسیر انفاق میکنند.(سوره انسان آیه۸). مادرش «فاطمه» آن «قائمه عرش الهی» لباس عروسی خود را به سائلی هدیه داد و پدرش «علی» آن «ولی خدا» در حال رکوع انگشتري را به سائل صدقه داد. او هم شد «حسن» کریم اهل بیت، و نامش تداعی کننده دو چیز است؛ یکی «کر یم اهل بیت» و دیگري «صلح». این دو صاحبانِ خرد را به تامل واداشته و آنان را به سوي ارزیابی میکشاند.
[۲]. کریم اهل بیت؛ کریم کسی نیست که فراوان میدهد بلکه کسی است که بدون درخواست و ابتدا به ساکن کمک میکند؛ گویی اصلا عطایی نکرده است؛ نفع خود را نمیبیند و فقط به رفع نیاز مقابل مینگرد. هیچ «سائلی» را برنمیگرداند چرا که میفرمود: من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم با چنین امیدي سائلی را ناامید کنم خداوند که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم. و او دو بار در طول عمر خود تمام داراییش را در راه خدا خرج کرد و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کرد و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشید. روزي کنیزي شاخه گلی به امام حسن مجتبی(علیهالسلام) هدیه کرد و امام در مقابل به او فرمود: «تو در راه خدا آزاد هستی». برخی یاران به آن حضرت اعتراض کردند که به جهت یک شاخه گل او را آزاد نمودي؟ امام حسن(علیهالسلام) فرمود: خداوند متعال ما را چنین تربیت نموده است؛ آنجا که میفرماید: «وَ إِِذا حُیِّ یتُمْ بِتَحِِیَّ ۀٍ فَحََیُّ وا بِأَحْسَنَ مِنْْها»(سوره نساء آیه۸۶). هرگاه به شما تحیت گفته شد، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید. و نیکوتر از هدیه او، آزادي وي در راه خدا بود. علاوه بر افراد خوش قلب، بر خی زیردستان که اجازه جسارت به امام میدادند هم مشمول کرامت امام میشدند.
[۳]. از آنجائیکه اسلام صرفاً نه دین جنگ و نه دین صلح است بنا براین ائمه اطهار بین این دو راه نافعترین راه را انتخاب میکنند که حفظ اسلام در آن باشد. در این راستا «صلحی» واقع شد اگرچه «تحمیلی» بود. «ولی باید گفت حضرت، دل به صلح نداد همین شرایطی که حضرت قرار داد، در واقع پایهي کار معاویه را متزلزل کرد. خود این صلح و شرایط امام حسن علیهالسلام همهاش یک مکر الهی بود. یعنی اگر امام حسن میجنگید و در این جنگ کشته میشد_ که به احتمال قوي به دست اصحاب خودش که جاسوسان معاویه آنها را خریده بودند کشته میشد_معاویه میگفت من نکشتم، اصحاب خودش کشتند. و با پرداختن به عزاداري و تارومار کردن اصحاب امیرالمؤمنین زمینهي از بین رفتن تشیع ایجاد میشد.»(رهبر انقلاب، ۱۳خرداد۱۳۷۹) چراکه در این میان جمعی از یارانش به معاویه ملحق شده بودند و گروهی نامه نوشتند که امام را دست بسته تحویل میدهند. سجاده از زیر پایش و ردا از دوشش کشیده و در ساباط به پاي او شمشیر زدند به گونهاي که استخوان پا نمایان شد. و اینگونه شد که «تنهاترین سردار» به «صلح» تن داد. امام حسن علیهالسلام حرف دلش را در خطبهاي و در حضور معاویه این گونه بروز میدهد: «به خدا سوگند من حکومت را به معاویه واگذار نکردم مگر به خاطر نداشتن یاران و اگر یارانی میداشتم، شبانه روز با او میجنگیدم تا اینکه خداوند بین من و او حکم کند».
📝 در ادامه...
[٤]. امام حسن(علیهالسلام) همچون پدرش علی «ولی خدا» و مادرش فاطمه دارندهي «عطیه فدك» مورد بغض جریان باطل و غاصبان قرار گرفت و همانند آن دو بزرگوار شهادت سرانجام زندگی دنیوي او شد. شهادت او به واسطهي نیرنگ معاویه رخ داد. معاویه امام حسن(عليهالسلام) را مانعی براي تثبیت خلافت اموي میدانست. در این راستا درصدد بود که براي ولایتعهدي یزید از مسلمانان بیعت بگیرد و این با مفاد پیمان صلح در تناقض بود که معاویه پس از خود نباید جانشینی انتخاب کرده و کار به مسلمین سپرده شود. وي در این جهت از طریق تحریک و فریفتنِ «جعده» همسر امام، با قولِ برگزیدن او به همسري یزید و پرداخت صد درهم او را وادار کرد تا امام را مسموم کند. و امام پس از ۴۰ روز بیماري ناشی از مسمومیت در ۴۸سالگی به شهادت رسید. علیرغم وصیت آن بزرگوار مبنی بر خاکسپاري در جوار رسول خدا مروان بن حکم مانع این امر شد و امام در قبرستان بقیع و شاید در جوار مادرش به خاك سپرده شد.
✍ عفت سیاح
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پیرمرد موکب دار عراقی: پارسال منتظر ایرانی ها بودیم، اما نیامدند...
خانهام در کربلاست خودم و بچه هایم بیرون میخوابیم تا زوار خانوم در خانهام راحت بخوابند...
@anjomaneravian
8.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تو منو رها کنی کجا برم امام حسن علیهالسلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تشییع نمادین پیکر امام حسن(ع) در حرم سیدالشهداء
سالروز شهادت حضرت امام حسن علیهالسلام
💚امام حسن مجتبی علیه السلام:
۱-شوخی کردن هیبت انسان را میخورد و از بین میبرد، و همانا شخص کم حرف بر اُبهت خویش افزوده است. ←حدیث ۱۹۸۸
۲-مردم در این دنیا در سرای بیخبری و غفلت به سر می برند، عمل میکنند نمیدانند، وقتی که به سرای آخرت و به خانه ی رسیدند، آنگاه است که مےدانند، ولی دیگر عمل نمےکند. ← حدیث ۲۰۱۵
۳-هیچ جماعتی با هم مشورت نکردند، مگر اینکه به کمال مطلوب خود رسیدند. ←حدیث ۱۹۹۷
۴-همانا کسی که بخواهد خدا را عبادت کند، باید خود را برای عبادت (از گناهان) پاک کند. ←حدیث ۱۹۹۹
📗احادیث الطلاب
#شهادت_امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام
امام حسن زمینهساز عاشورا و تداوم امامت در شیعه بود.
۱۳۶۴/۰۳/۱۷
#شهادت_امام_مجتبی
@t_manzome_f_r
▪️مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواب دیـدم قبرتــان آخر طـلـایی می شود
بُغض مانده در گلو عُقده گشایی می شود
دور قـبـر پـاکـتـان بـا دسـت عُشّاق حسـن
خشت ها بر روی هم،بر پا بنایی می شود
گـنـبـد و گـلـدسـتـه و ایــوان زیـبـای بــقـیـع
عـاقـبـت یــک صـبـح زیـبا رونمایی می شود.
@anjomaneravian
امام حسنمجتبی علیهالسلام بسیار "با گذشت" بودند، و از ستم دیگران چشم پوشی می کردند. بارها پیش می آمد که واکنش حضرت به "رفتار بد" دیگران، سبب تغییر رویه فرد خطاکار می شد
خانواده ای یهودی همسایهی امام بودند. دیوار خانه ی این یهودی ، شکاف برداشته و نَم از منزل او به خانه امام نفوذ کرده بود. روزی همسر یهودی برای درخواستی ، به خانه آن حضرت رفتو دید که شکاف دیوار "سبب" شده که "دیوار" خانه امام نجس شود
پیش شوهر خود رفتو او را آگاه کرد. "مرد یهودی"خدمت حضرت آمد وپوزش خواست و از اینکه امام ، در این مدت "سکوت" کرده و چیزی نگفته بود ، شرمنده شد.
حضرت برای اینکه او بیشتر "شرمنده" نشود، فرمودند: از جدم رسول الله صلالله علیه و آله "شنیدم" که فرمودند: با همسایه مهربانی کنید
فرد یهودی با دیدن گذشت و برخورد پسندیده ی ایشان به خانه اش برگشت و دست زن و بچهاش را گرفتو نزد امام آمدند و از حضرت خواستتا آنان را به"دین اسلام" درآورد
شهیدی ، محمد حسن ، تحفة الواعظین، جلد ۲ ، صفحه ۱۰۶
@anjomaneravian
🕋 بِسْمِ اللّٰهِ السَّمیعِ الْبَصیر
هر اول روز ایجان، صدبار سلامٌ علیک
📕السَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَاللهِ وَابْنَ ثارِهِ، السَّلامُ عَلَیْکَ یا وِتْرَ اللهِ الْمَوْتُورَ فِی السَّماواتِ وَالْاَرض، اَشْهَدُ اَنَّ دَمَکَ سَکَنَ فِی الْخُلْدِ وَاقْشَعَرَّت لَهُ اَظِلَّهُ الْعَرشِ، وَبَكىٰ لَهُ جَمیعُ الْخَلائِق. #یاحسین(ع)
📒السَّلاَمُ عَلَيْکَ أَيُّهَا الصِّدِّيقُ الشَّهِيد، السَّلاَمُ عَلَيْکَ أَيُّهَا الْوَصِيُّ الْبَارُّ التَّقِی، أَشْهَدُ أَنَّکَ قَد اَقَمتَ الصَّلاَةَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاةَ وَ اَمَرتَ بِالْمَعرُوفِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْمُنكَرِ وَ عَبَدتَ اللَّهَ مُخلِصاً حَتَّى اَتَاکَ الْيَقِين، السَّلاَمُ عَلَيکَ يَا اَبَا الْحَسَنِ وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُه. #یارضا(ع)
📗السَّلامُ عَلَیْکَ عَجَّلَ اللهُ لَکَ مَا وَعَدَکَ مِنَ النَّصرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ، السَّلامُ عَلَیکَ یَا مَولای، اَنَا مَولاکَ عَارِفٌ بِاَولاکَ وَ اُخرَاک، اَتَقَرَّبُ إِلَى اللهِ تَعَالىٰ بِکَ وَ بِآلِ بَیْتِکَ، وَ اَنتَظِرُ ظُهُورَکَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَى یَدَیْک. #یامهدی(عج)
📘السَّلامُ عَلَیکِ یَا بِنتَ وَلِیِّ الله، السَّلامُ عَلَیکِ یَا اُخْتَ وَلِیِّ الله، السَّلامُ عَلَیکِ یَا عَمَّةَ وَلِیِّ الله، السَّلامُ عَلَیکِ یَا بِنتَ مُوسَى بْنِ جَعفَرٍ وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُه. #یامعصومه(س)
@anjomaneravian
🔴دوربینهای فیلمبرداری زندگی
🔹هیچ میدانید که در هر لحظه و هر زمان چهار دوربین زنده در حال فیلمبرداری از زندگی ما هستند که قرار است روزی در قیامت تمام زندگی ما را به نمایش بگذارند؟
🎥 دوربین اول: خدا
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَری؛
آیا انسان نمیداند که خدا او را نگاه میکند؟(علق:14)
🎥 دوربین دوم: ملائک مقرب خدا
مايَلْفِظُمِنْقَوْلٍ إِلاَّلَدَيْهِرَقيبٌعَتيد؛
از شما حرکتی سرنمیزند مگر اینکه دو مأمور در حال نوشتن آن هستند.(قاف:18)
🎥 دوربین سوم: زمین
يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها؛
در آن روز زمین هر چیزی که دیده را بیان میکند.(زلزال:4)
🎥 دوربین چهارم: اعضا و جوارح ما
تُكَلِّمُناأَيْدِيهِمَْتَشْهَدُأَرْجُلُهُمْكانُوايَكْسِبُون؛
در آن روز دستها و پاها شهادت میدهند که چه کاری کردهاند. (یس: 65)
@anjomaneravian