فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپی قدیمی از پروفسور "گری کارل لگنهاوزن"، استاد دانشگاه تگزاس
🔺وقتی #نهج_البلاغه را خواندم، به این فکر نکردم مسلمان بشوم یا نه، به این فکر کردم اگر مسلمان بشوم قطعاً #شیعه میشوم.
✅این گفتگو جذاب رو ببینید ...
🔰غصه خوردنهای بی منشأ
✍️استاد فاطمینیا: گاهی اوقات ما یک غُصههایی داريم که منشأ آن معلوم نیست و فرد نمیداند که چه اتفاقی افتاده که دلش گرفته است! در اين مواقع بايد گفت انشاءالله که خير است.
گاهی دل گرفتنیهایی هست که هيچ منشأیی ندارد و فرد به سبب آنها غُصه میخورد. در حديث داريم که اين غصه خوردنهای بدون منشأ، سبب "آمرزش گناهان" میشود.
🔴 نماز شب بیست و نهم رمضان برای بالا بردن نامه اعمال
🔵 از امام علی علیه السلام روایت شده است:
🌕 هر کس در شب بیست و نهم ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند در هر رکعت سوره حمد یک بار و سوره توحید را بیست مرتبه بخواند، از مرحومین حساب شده و نامه ی عمل او را به اعلی علّییّن می برند.
📚 منبع: کتاب وسائل الشیعه
🟢 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
▫️پیامبر صلی الله علیه وآله:
أَمَّا الْغُرَبَاءُ فَأَرْبَعَةٌ ... وَ قُرْآنٌ فِي أَيْدِي قَوْمٍ لَا يَقْرَءُونَ فِيه
غریبان چهار نفرند:..
(یکی از آنها این است)
قرآن در دست کسانی كه آن را نمىخوانند.
📚 مستدرک الوسائل، ج۷، ص۲۱۶.
👈 همیشه از برکت ماه رمضان انس تازهای با قرآن پیدا میکنیم
این حال خوب، باید بعد از ماه رمضان هم حفظ شود و در سایر ایام سال هم با قرآن مانوس باشیم.✨
انس مداوم با قرآن و تدبر در آیات، ما را به امام زمان علیهالسلام نزدیک و نزدیکتر میکند. (الْقُرْآنُ يَهْدِي إِلَى الْإِمَام)
#قرآن
#حدیث_گرافی
#سبک_زندگی_مهدوی
▫️عضویت در حدیث گرافی (اِلتجا)
@Elteja_Hadith
🔴 علامه مجلسی رحمه الله مینویسد:
🔵 در شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان، غسل و زیارت امام حسین علیه السلام مستحب است. همچنین مستحب است وداع با این ماه و قرائت ادعیه وداع، خصوصا دعای وداع در صحيفه سجادیه؛ 👈🏻 و با وداع و اظهار حزن از تمام شدن اين ماه، اظهار کند که روزه و عبادات در این ماه برای ما سخت و تلخ نبود، بلکه لذت عبادت و بندگی شیرین و گوارا بود، و از فراق ماه مبارک رمضان محزون باشد. و اگر در روز آخر هم ادعیه وداع را بخواند خوب است.
📚 زادالمعاد، ط_أعلمی، ص ١٢٩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔥 گمراه کردن تجربه گر مرگ موقت، توسط جنیان در عوالم برزخی..
✖️شباهت عجیب این موجود، به شخصیت گالوم در فیلم ارباب حلقهها !!
🟡 توضیحات استاد اکبرآبادی در پادکست امشب را حتماً گوش بدهید.
#گالوم
#ارباب_حلقه_ها
#هالیوود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 آفتاب شب یلدای همه
گریه پشت تمنای همه...
👤 صابر خراسانی
#نشرمطالب_صدقه_جاریه_است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای غیرمستجاب نداریم
🎤 استاد فاطمینیا
14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 واکنش جالب رهبر انقلاب به تبریک تولد ایشان توسط دانشجویان
➕پاسخ دانشجویان
🌏 #تخریبچی👇
🆔 @takhribchi110
❌حتما مطالعه شود
🙏واقعا تاثیر گذار است
🌼برخی از توصیههای اخلاقی عرفانی آیتالله سید عبدالله فاطمینیا رحمةاللهعلیه*
✍عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، حرف پشت سر مردم است، غیبت، تهمت... یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، گرهگشایی از کار مردم است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید. کمی تأمل کنید. حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند. همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن، چون کدورت آور است.
نعمتی که انسان را از خدا غافل کند، نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد! مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
در جامعهی ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا، شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
خشم ما را بیچاره کرده است، نمیگذارد به جایی برسیم! هی دور خود میچرخیم، چرا که بداخلاقیم! امام صادق علیهالسلام فرمود: «آدم بد اخلاق، معارف را پیدا نمیکند.»
آقای طباطبایی اگر بداخلاق بود، المیزان نمیتوانست بنویسد. بد اخلاقی با معارف جور در نمیآید.
ماها ولخرج نورانیت و نور هستیم؛ کاری میکنیم، نورانیتی حاصل میشود؛ راحت کاری میکنیم که میرود و جایش را به ظلمت میدهد. شب بلند میشویم چندتا استغفار میگوییم و مشمول آیه «ویستغفرون بالاسحار» میشویم اما صبح میگوییم «حالا غیبت فلانی نباشد ها…» هیچی تمام شد و رفت
تعجب میکنم از بعضیها! آقا یا خانم مؤمن ۲۰ بار عمره رفته، بار ۲۱ میگویند بیا پول عمره را بده برای جهیزیه دختر یتیم؛ میگوید نمیتوانم؛ دوستانم میروند، من نروم؟! حالا بگو شما این همه رفتی، اخلاق را رعایت میکنی؟ مگر دین مسخره است؟! هر سال عمره میروی؛ یک عیب را از خودت دور نکردی؟
فرد در حالی که تصور دارد خبری است وارد روز قیامت میشود اما ناگهان تعجب میکند؛پس نمازها و عمرهها چه شد؟میگویند دل شکستی! ریا کردی! زهر زبان ریختی! جوان عزیز اگر میخواهی به جایی برسی از خانهتان شروع کن! اگر دل خواهرت را شکستی، دل مادروپدر را شکستی، برو درستش کن. از خانه شروع کنید.
اهل قسم نیستم ولی مجبورم، دلم میسوزد. خانمها،آقایان! بشنوید! به حضرت زهرا سلاماللهعلیها قسم اگر لطیف نباشید چیزی گیرتان نمیآید، خودتان را معطل نکنید. هی اوقات تلخی راه میاندازد، عصبانی میشود، بعد هم میخواهد بشود زبدةالعارفین؛ یکبار این قسم را خوردم که تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید.
خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند: «کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد كرد.» اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اينكه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
خبرهای بد را هیچ وقت در خانه نگویید؛ تا به خانه میرسد، میگوید تصادفی را دیدم! نمیخواهد بگویید. اصلا خبرهای منفی را در منزل نگویید. شما را به خدا قسم میدهم اینها را رعایت کنید؛ ضربههایی به خانواده زده میشود که جبران نمیشود. چیزهای پریشان کننده نگویید. به همسر و بچهها آرامش دهید.
مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند
صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
الوداع ای ماه عفو بندگان
الوداع ای ماه اشک عاشقان
الوداع لبخند رب العالمین
ماه عشق و ماه سوز نادمین
26.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نگرانی ائمه دردوران غیبت
⭕️سختی دینداری در آخر_الزمان
دو ویژگی خیلی مهم در دوران غیبت:
۱.منتظر امام زمان(عج) بودن
۲.باور حقیقی داشتن به وجود مبارک آن حضرت
✔️حجت الاسلام رفیعی
🛑هشدار مهم
شیطان در حال فعالیت های خطرناکی در میان منتظران و محبان است مهمترین فعالیت شیاطین فاصله انداختن میان محبان امام زمان است چون اون بهتر میداند که با اختلاف میان ایشان می تواند به مقاصد پلید خود برسد یا با ایجاد شبهات میان ایشان فاصله می اندازد همان غربالی که معصومین علیه السلام فرمودند مواظب باشید در چاه شیاطین نیفتید نفستان را از آلودگی غرور و حسد و کینه و تردید پاک کنید ماه مبارک رمضان در حال اتمام است از یکدیگر فقط توقع دعا و هدایت داشته باشید از هم توقع مال و مقام دنیا را نداشته باشید با هم مهربان و صمیمی باشید و از خطوات شیطانی دور باشید نفس انسان تمایل به پستی داد نفستان را از پستی ها پاکیزه کنید کسانی که مشتاق دیدار و مشتاق حکومت امام زمان هستند نباید اهل غرور و حسد و کینه و ثروت طلب و جاه طلب و اهل شهوات دنیا باشند تمام این موارد و بیشتر از اینها باعث سقوط و دوری از امام زمان است طبق همان گلایه ای که امام زمان از شیعیان که به علی بن مهزیار فرمود دلهایتان از هم فاصله دارد و کدورت های دنیا شما را از هم دور کرده است و موارد دیگری که حضرت فرمودند و هشدار دادند
حضرت به علی بن مهزیار میفرمایند:
میدانی چرا دیدار من و تو به تأخیر میافتاد، چون شما سه کار انجام میدادی: یک این که فقط به فکر جمع آوری مال برای خودت بودی؛ مگر نمیدانی در این اموال حقی برای سائل و محروم هست. دوم این که ضعفای شیعه را فراموش کرده بودی. در هر جامعهای ضعفای مادی و فکری وجود دارد. سوم این که قطع رحم کرده بودی. قطع رحم فقط مربوط به نزدیکان نمی شود بلکه برادران مومن را نیز شامل می شود منِ منتظر وقتی این تشرف را میشنوم متوجه میشوم که حضرت از من چه میخواهد. حضرت میخواهد نسبت به جامعه، خودم را بی تکلیف ندانم و در اموالی که جمع میکنم حقوق سائل را بپردازم و این که با ارحام خود و برادران ایمانی قطع رابطه نکنم. پس اطاعت از امام در عصر غیبت خدشهای نمیپذیرد.
سوال و جواب امام زمان (ع) با علی بن مهزیار
اعمال حج و عمره را به اتمام رسانیده بود که شب هنگام در مسجدالحرام با آن شخص وارسته و بلندمقام که چهرهای جذاب و دلنشین داشت، ملاقات نمود. او از یاران حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بود.
انحراف در جمع مال
پس از تلاشی وافر، عاقبت علی بن ابراهیم بن مهزیار را وعده وصل دادند. او این بار سفر حج را با امیدی بیشتر به جای میآورد. اعمال حج و عمره را به اتمام رسانیده بود که شب هنگام در مسجدالحرام با آن شخص وارسته و بلندمقام که چهرهای جذاب و دلنشین داشت، ملاقات نمود. او از یاران حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بود. بالاخره پس از سلام و معرفی خود و مکالمهای کوتاه، قرار تشرف به محضر مبارک امام (سلام الله علیه) نهاده شد. هر دو رأس ساعت مقرر به وعدهگاه آمدند. قاصد امام پسر مهزیار را تا برابر خیمة سراسر نورانی مولا همراهی کرد. سپس از خدمت امام (علیهالسلام) برای او اجازه ورود گرفت و علی به سعادت دیدار امام زمانش نائل آمد. به محض ورود به خیمه سلام کرد و سخنانی بین امام و او رد و بدل شد. در این مقام به مناسبت، به فرازهای آغازین سخن امام (علیهالسلام) اشاره میکنیم:
فقال: یَا أبَالحَسَن، قد کُنَّا نَتَوَقَّعُکَ لَیلاً و نَهاراً، فَمَا الَّذِی بطِیء بِکَ عَلَینَا؛ ای ابالحسن، ما شب و روز توقع آمدن تو را داشتیم، چه چیز آمدنت را به نزد ما به تأخیر انداخت؟۱ عرض کردم: ای سرورم، تاکنون کسی را نیافته بودم تا مرا به سوی شما رهنمون شود. به من فرمودند: هیچ کس را نیافتی که تو را راهنمایی کند؟! پس با انگشت مبارکش خطی بر زمین کشید و فرمود: نه، اینگونه نیست، و لکن شما اموالتان را افزون ساختید و اختلاف و حیرتی به زیان مؤمنان ضعیف پدید آوردید و بین خود قطع رحم نمودید، پس الآن برای شما چه عذری مانده است؟»
عرضه داشتم: توبه، توبه، بخشش و گذشت، بخشش و گذشت. آنگاه فرمودند: ای پسر مهزیار، اگر استغفار و طلب آمرزش بعضی از شما برای برخی دیگر نمیبود، هر که روی زمین بود، غیر از شیعیان خاص که کردارشان با گفتارشان همانند و مشابه است، هلاک می شد.۲
کسب حرام و درآمد غیر موافق با شرع انسان را از امام (علیهالسلام) دور میکند و حتی ممکن است اعلان جنگ با خدا و رسول باشد۳ و یا خدای ناخواسته شخص را به نبرد با امام (علیهالسلام) تحریک کند. در کربلا چنین شد و برآورد امام حسین (سلاماللهعلیه) از آسیب یاران یزید همین بود.۴ البته فرمایش حضرت ولی عصر (علیهالسلام) اینجا به نکتهای دیگر اشاره دارد و آن حضرت جمع مال حلال را نیز برنتابیدهاند، تا دنیا برای ما هدف نشود.
آری، نباید عدهای برادران ایمانی خود را به حیرت بیاندازند و مؤمنان ضعیف را برای مالاندوزی ضرر رسانند. این بیان مبارک، زراندوزان بیدردی را که تنها به خود میاندیشند و دیگران را هیچ می انگارند، از جرگه یاران و اعوان مهدی (سلاماللهعلیه)، بیرون دانسته است.
----------------
پی نوشت ها:
۱. سید هاشم بحرانی، تبصرة الولی ممن رای القائم المهدی (ع)، رسالة ۴۶.
۲. قُلْتُ یَا سَیِّدِی، لَمْ أجِدْ مَنً یَدُلُّنِی إلَی الآنِ. قَالَ لِی لَم تَجِدُ أحَداً یَدُلُّکَ؟! ثُمَّ نکَثَ بِاُصْبُعِهِ فِی الأرضِ ثُمَّ قَالَ لَا وَلَکِنَّکُم کَثَّرتُمُ الأموَالَ وَ تَحَیَّرتُم عَلی ضُعَفَاءِ المُؤمِنِین، وَ قَطَعتُمُ الرَّحِمَ الَّذِیَ بَینَکُم، فَأَیُّ عُذْرٍ لَکُمُ الآن؟ فَقُلتُ: التَّوبَة التَّوبَةُ، الإقَالةُ الإقَالةُ، ثُمَّ قَالَ یَابنمَهزِیار، لَولَا استِغفَارُ بَعضِکُم لِبَعضٍ، لَهَلَکَ مَن عَلَیهَا إلّا خَواصُّ الشِّیعَةِ الّتِی تَشَبهُ أقوَالُهُم أفعَالَهُم. سید هاشم بحرانی، تبصرة الولیّ ممّن رای القائم المهدی علیهالسلام، رسالة ۴۶.
۳. چنانچه قرآن کریم رباخواری را در حکم اعلان جنگ با خداوند دانسته است: فاذنوا بحرب من الله ورسوله. بقره(۲)، ۲۷۹.
۴. پاسخ امام حسین سلام الله علیه به خواهرشان در کربلا که پرسید: مگر خود را به این قوم معرفی نفرمودید؟ این بود: خواهرم، شکمهاشان از حرام پر شده است. بنابراین حق در دل آنها جایگزین نمیشود.
منبع : سودای روی دوست، ص ۱۵۴،
🌷🌙🌷🌙🌷🌙🌷🌙🌷
🌸✨ #دعای_روزبیست_ونهم
🔅بسم الله الرحمن الرحیم
🌸✨ اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.
🌼✨ خدایا بپوشان در آن با مهر ورحمت وروزى كن مرا در آن توفیق وخوددارى وپاك كن دلم را از تیرگیها وگرفتگى هاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود.
🌱التماس_دعا
📚منبع: مفاتيح الجنان
🌷🌙🌷🌙🌷🌙🌷🌙🌷
4_5857330605619937488.mp3
4M
#جز_بیست_نه
تحدیر(تندخوانی)جز بیست و نه
🦋✨🦋✨🦋
4_5945058220333598104.mp3
13.03M
🌼ترتیل🌼
#جز_بیست_و_نهم
🌹 استاد پرهیزگار
4_5825501985968753319.mp3
4.1M
#شب_بیستونهم
#مناجات_با_خدا
محمدحسین پویانفر 🎤
😥😓 تذكر:
تاحالا شده از یک روز مکالمه رایگان درون شبکه بهرمند بشید؟دیدید وقتی یک روز مکالمه تموم میشه چه پیامی میاد رو گوشی؟:"مشترک محترم! مهلت استفاده هدیه یک روز مکالمه رایگان شما به پایان رسید ازین پس مکالمات با نرخ عادی محاسبه خواهد شد."
داستان ما و شماست.
مهلت استفاده ما از یک ماه هدیه و ارزاق آسمانی مضاعف و ثوابهای چندین برابر در ضیافت الهی درون شبکه و برون شبکه تا چند ساعت دیگه به پایان میرسه و عبادات با نرخ واقعی محاسبه خواهد شد.
درهای جهنم باز، شیطان از غل و زنجیر آزاد میشه، ثواب خواندن یک آیه برابر همان آیه نه یک ختم قرآن، خواب یعنی خواب نه عبادت، نفس یعنی نفس نه تسبیح
مشترکین عزیز تا رسیدن پیام پایانی فقط چند ساعت دیگر فرصت داریم چون "کم کم غروب ماه خدا دیده میشود".
التماس دعا
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
😓🙏⚡️ طلب عفو و بخشش از خداوند متعال در آخرین لحظات ماه مبارک رمضان
توصیه می شود این دعای بسیار شریف را در آخرین ساعات ماه رمضان بخوانیم و خود را مشمول عفو و بخشش خداوند متعال قرار دهیم:
«يَا مَنْ أَمَرَ بِالْعَفْوِ! يَا مَنْ يَجْزِي عَلَى الْعَفْوِ! يَا مَنْ دَلَّ عَلَى الْعَفْوِ! يَا مَنْ زَيَّنَ الْعَفْوَ! يَا مَنْ يُثِيبُ عَلَى الْعَفْوِ! يَا مَنْ يُحِبُّ الْعَفْوَ! يَا مَنْ يُعْطِي عَلَى الْعَفْوِ! يَا مَنْ يَعْفُو عَلَى الْعَفْوِ! يَا رَبَّ الْعَفْوِ! الْعَفْوَ الْعَفْوَ الْعَفْوَ.» (من لا يحضره الفقيه، ج2، ص536)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
💎💎💎 ثواب زیارت سیّدالشهدا علیه السلام در شب و روز عید فطر
1) عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ أَوْ غَيْرِهِ وَ اسْمُهُ الْحُسَيْنُ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ: مَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَیهِ السَّلامُ لَيْلَةً مِنْ ثَلَاثِ لَيَالِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ، قَالَ: قُلْتُ: أَيَّ اللَّيَالِي جُعِلْتُ فِدَاكَ؟ قَالَ: لَيْلَةَ الْفِطْرِ أَوْ لَيْلَةَ الْأَضْحَى أَوْ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ. (تهذیب الاحکام، ج6، ص49)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس قبر حسین بن علیه علیه السلام را در یکی از سه شب زیارت کند، خداوند گناهان گذشته و آینده وی را می آمرزد. راوی گفت: عرض کردم: فدایت شوم، کدام شب ها را می فرمایید؟ شب عید فطر یا شب عید قربان، یا شب نیمه شعبان.
2) عَنِ يُونُسَ ابْنِ ظَبْيَانَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ: مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ عَلَیهِ السَّلامُ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ وَ لَيْلَةَ الْفِطْرِ وَ لَيْلَةَ عَرَفَةَ فِي سَنَةٍ وَاحِدَةٍ، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ أَلْفَ حَجَّةٍ مَبْرُورَةٍ وَ أَلْفَ عُمْرَةٍ مُتَقَبَّلَةٍ، وَ قُضِيَتْ لَهُ أَلْفُ حَاجَةٍ مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ. (تهذیب الاحکام، ج6، ص51)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هر كس در یک سال، در شب نيمه شعبان، شب عيد فطر و شب عرفه، حسين بن علی علیه السلام را زيارت كند، خداوند براى او هزار حجّ نیکو(صحیح) و هزار عمره پذيرفته مىنويسد، و هزار حاجت از حاجت هاى دنيا و آخرت او را بر آورده می سازد.
3) عَنْ بَشِيرٍ الدَّهَّانِ عَن أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: أَيُّمَا مُؤْمِنٍ أَتَى قَبْرَ الْحُسَيْنِ علیه السلام عَارِفاً بِحَقِّهِ فِي غَيْرِ يَوْمِ عِيدٍ، كُتِبَتْ لَهُ عِشْرُونَ حَجَّةً وَ عِشْرُونَ عُمْرَةً مَبْرُورَاتٍ مُتَقَبَّلَاتٍ، وَ عِشْرُونَ غَزْوَةً مَعَ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ أَوْ إِمَامٍ عَادِلٍ ؛ وَ مَنْ أَتَاهُ فِي يَوْمِ عِيدٍ كُتِبَتْ لَهُ أَلْفُ حَجَّةٍ وَ أَلْفُ عُمْرَةٍ مَبْرُورَاتٍ مُتَقَبَّلَاتٍ، وَ أَلْفُ غَزْوَةٍ مَعَ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ أَوْ إِمَامٍ عَادِل. (من لا يحضره الفقيه، ج2، ص580)
بشير روغن فروش از حضرت صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: هر مؤمنى در غير روز عيد، قبر حسين بن علی عليه السّلام را در حالی که به حقّ او عارف است، زيارت كند، برای او بیست حج و بیست عمره نیکو(صحیح) و پذيرفته شده، و بيست جهاد كه در ركاب پيامبرى مرسل يا امامى عادل (و معصوم) انجام شده باشد، نوشته می شود. امّا اگر در روز عید به زیارتش برود، برای وی هزار حجّ، هزار عمره نیکو(صحیح) و پذيرفته شده و هزار غزوه در رکاب پیامبر مرسل یا امام عادل(و معصوم) می نویسد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🌸🌺پرداخت زکات فطره به نیابت از پدران و مادرانی که از دنیا رفته اند
رُوِیَ عَنِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ علیهماالسلام أَنَّهُمَا كَانَا يُؤَدِّيَانِ زَكَاةَ الْفِطْرَةِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام حَتَّى مَاتَا، وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ علیه السلام يُؤَدِّيهَا عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ حَتَّى مَاتَ، وَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام يُؤَدِّيهَا عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام حَتَّى مَاتَ، قَالَ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیه السلام: وَ أَنَا أُؤَدِّيهَا عَنْ أَبِي. (مستدرك الوسائل، ج7، ص151 به نقل از دعائم الإسلام)
روایت است که حسن بن علی و حسین بن علی علیهماالسلام بعد از شهادت پدر، تا وقتی زنده بودند، زکات فطره را از طرف پدر خویش می پرداختند. حضرت سجّاد علیه السلام نیز تا هنگام شهادت، زکات فطره را از جانب پدر خویش می پرداخت. حضرت باقر علیه السلام نیز تا هنگام شهادت، از جانب پدر خویش، زکات فطره می پرداخت. حضرت صادق علیه السلام فرمود: من نیز از جانب پدرم برای او زکات فطره می پردازم.
مرحوم آیت الله شیخ عبدالله مامقانی بر اساس روایت فوق، در «مرآة الکمال» می نویسد:
مستحبّ است که فرزند بعد از فوت پدر، هر سال از جانب او زکات فطره را پرداخت نماید. (مرآة الکمال، ج3، ص556)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🚿🚿🚿 در شب عید فطر، هنگام غروب آفتاب، غسل کنیم
عَنِ الْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَن أَبِي عَبْدِ اللهِ عليهالسلام قال: إذَا غَرَبَتِ الشَّمْسُ فَاغْتَسِلْ. (كافي، ج4، ص167)
حضرت صادق عليهالسلام فرمود: وقتي در شب عيد فطر، خورشيد غروب کرد، غسل کن.
مرحوم سيد بن طاووس در «اقبال الاعمال» مينويسد:
رُوِيَ أَنَّهُ يَغْتَسِلُ قَبْلَ الْغُرُوبِ مِنْ لَيْلَةِ الْفِطَرِ إذَا عَلِمَ أَنَّهَا لَيْلَةُ الْعِيدِ وَ رُوِيَ أَنَّهُ يَغْتَسِلُ أَوَاخِرَ لَيْلَةِ الْعِيد. (بحارالأنوار، ج 91، ص 115 به نقل از اقبالالأعمال)
روايت شده است که حضرت (بدون نام بردن از معصوم) در شب عيد فطر، در قبل از غروب غسل مي کردند و همچنين روايت شده است که در اواخر شب غسل مي کردند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👁🗣🙏 احيا و پرداختن به دعا، نماز و تلاوت قرآن در شب عید فطر
1) عَنِ ابْنِ كُرْدُوسٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْعِيدِ وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ. (بحارالأنوار ،ج97، ص 86 به نقل از ثواب الاعمال)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هرکس شب عید( فطر و یا قربان) و شب نیمه شعبان را به شب زنده داری سپری کند ، روزی که قلب ها می میرند ، قلب او نمی میرد.
2) عن غِيَاثِ بْنِ إبْرَاهِيمَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عليهماالسلام قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عليهالسلام يُحْيِي لَيْلَةَ عِيدِ الْفِطَرِ بِصَلَاةٍ حَتَّى يُصْبِحَ ، وَ يَبِيتُ لَيْلَةَ الْفِطْرِ فِي الْمَسْجِدِ وَ يَقُولُ: يَا بُنَيَّ مَا هِيَ بِدُونِ لَيْلَةٍ يَعْنِي لَيْلَةَ الْقَدْرِ! (بحارالأنوار، ج91، ص119 به نقل از اقبالالأعمال)
حضرت صادق از پدر گرامي خويش عليهماالسلام نقل ميکند که فرمود: علي بن الحسين عليهالسلام شب عيد فطر را تا صبح به نماز سپري ميکرد و در مسجد ميماند و ميفرمود: پسرم، اين شب کمتر از شب قدر نيست!
3) عَنِ الْحَارِثِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ عَلِيٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تُحَافِظَ عَلَى لَيْلَةِ الْفِطْرِ وَ لَيْلَةِ النَّحْرِ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ وَ لَيْلَةِ عَاشُورَاءَ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ وَ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ فَافْعَلْ ، وَ أَكْثِرْ فِيهِنَّ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الصَّلَاةِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ. (بحارالأنوار، ج97، ص88 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
از امیرالمؤمنین علیه السلام منقول است که تا می توانی بر احیای شب عیدفطر، شب عید قربان، شب اوّل محرّم ، شب عاشورا ، شب اوّل رجب و شب نیمه شعبان مواظبت نما، و در این شب ها دعا ، نماز و تلاوت قرآن بسیار انجام ده.
4) عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَیهِ السَّلامُ يَقُولُ يُعْجِبُنِي أَنْ يُفَرِّغَ الرَّجُلُ نَفْسَهُ فِي السَّنَةِ أَرْبَعَ لَيَالٍ: لَيْلَةَ الْفِطْرِ ، وَ لَيْلَةَ الْأَضْحَى ، وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ ، وَ أَوَّلَ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ. (بحارالأنوار، ج97، ص87 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
روايت شده است که امیرالمؤمنین علیه السلام مىفرمود: من را شاد و خوشنود می سازد مردى كه خود را در طول سال، در چهار شب فارغ مىنمايد: شب فطر، شب قربان، شب نيمه شعبان، و شب اوّل ماه رجب.
5) عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلیهِ السَّلامُ لَا يَنَامُ ثَلَاثَ لَيَالٍ: لَيْلَةَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ، وَ لَيْلَةَ الْفِطْرِ ، وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ. (بحارالأنوار، ج97، ص88 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
حضرت رضا علیه السلام فرمود: امیرالمؤمنین علیه السلام در سه شب نمی خوابید: شب بیست و سوم ماه رمضان ، شب عید فطر ، و شب نیمه شعبان.
6) عَنِ الْعَالِمِ عليهالسلام أَنَّهُ قَالَ: وَ اجْتَهِدُوا فِي لَيْلَةِ الْفِطْرِ فِي الدُّعَاءِ وَ السَّهَرِ. (بحارالأنوار، ج91، ص132- 133به نقل از فقه الرضا علیهالسلام)
حضرت کاظم عليهالسلام فرمود: شب عيد فطر را با دعا و بيداري در شب به عبادت سپري کنيد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣 دعای پس از نماز مغرب در شب عید فطر
حضرت صادق عليهالسلام فرمود: وقتي در شب عيد فطر، نماز مغرب را خواندي، دستانت را بلند کن و بگو:
«يَا ذَا الْمَنِّ، يَا ذَا الطَّوْلِ، يَا ذَاالْجُودِ، يَا مُصْطَفِياً مُحَمَّداً وَ نَاصِرَهُ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اغْفِرْ لِي كُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتُهُ، أَحْصَيْتَهُ عَلَيَّ وَ نَسِيتُهُ، وَ هُوَ عِنْدَكَ فِي كِتَابِكَ.»
پس به سجده برو و صد مرتبه بگو: «أَتُوبُ إلَى اللهِ»، و حوائج خود را درخواست کن. (كافي، ج4، ص167-168)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»