فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
[عقل و عقلانیت در روایات و قرآن]
عقل راهنماست اما نه با توهمات فلسفی، عقل در گرو تعالیم وحی راهنماست
💡عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مِهْرَانَ عَنْ بَعْضِ رِجَالِهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: اَلْعَقْلُ دَلِيلُ اَلْمُؤْمِنِ
امام صادق عليه السّلام فرمود:
عقل دليل(راهنمای) مؤمن است.
الکافي ج ۱، ص ۲۵
@antifalsafeh آنتی فلسفه
آیت الله صافی گلپایگانی:
تا با روش متعارف و مستقیم متخذ از کتاب و سنت و برداشت های عرفی از کتاب و سنت عقاید خود را محکم و تصحیح نکرده نباید حتی به بهانه دفع شبهات به فلسفه اشتغال ورزید.
📚کتاب نقد فلسفه وعرفان
@antifalsafeh آنتی فلسفه
آیت الله صافی:
تفسير قطعى و بيان مراد از ظاهر و باطن قرآن و يا تعيين و ترجيح يكى از احتمالات و حمل آن بر ظاهر قرآن اگر مستند به فرمايش معصوم، عليه السلام، نباشد از هر كس كه باشد، حجت نیست
@antifalsafeh آنتی فلسفه
آقای جوادی آملی می نویسد:
و آنچه جناب جلال الدین رومی(مولوی) در گفته های منثور و منظوم خویش گفته اند بر مشهد عرفان مبتنی است که مرحله برین تعقل دینی است.
تسنیم ج۱ ص۱۹۹
👌آنتی فلسفه: شهود و وحدت وجود در نزد عرفا مرحله برین تعقل دینی است ولکن در نزد متشرعه و فقها، ضد تعقل و خلاف صریح آیات و اخبار است .
@antifalsafeh | آنتی فلسفه
4_5782918922827206193.mp3
3.89M
#گپهای اعتقادی (۵)
عقل و حدیث 🌹
@antifalsafeh | آنتی فلسفه
التحذير من الفلسفة والعرفان❗
يتردد بين الإخوة من الدارسين والمتدينين كلام حول الفلسفة والعرفان ويدخل في محوره جمع منهم ظانين أن فيه حقيقة المعرفة ووسائل القرب من الله تعالى وتدور رحى هذا المجال حول أناس في مختلف البلاد حتى في النجف الأشرف التي لها موقفها المعروف منه وحيث شاعت دراسة هذه الأمور و نشرت ودعمت حيث وسائل النشر المتاحة اليوم لا تكلف شيئًا فوجب التحذير من هذا الطريق البعيد كل البعد عن طريق ال البيت صلوات الله عليهم وهو من منابع السنة وان غلفه بعض المحسوبين على الشيعة فهذا لا يعطيه مشروعيّة بل تشتد الحاجة إلى بيان بطلانه و ابتعاده عن الطريق الصحيح للمعرفة الدينية والله المستعان ...
✍️ الشيخ حيدر الوكيل
@antifalsafeh | آنتیفلسفه
4_5875293322787949939.MP3
12.3M
#رادیو آنتی فلسفه
معانی معرفت الله بالله
@antifalsafeh | آنتیفلسفه
‼️ تبلیغاتی بزرگ اما سست تر از تار عنکبوت!!
✖️ حتما می دانید که جماعت فلسفه زده همیشه و همه جا می گویند که فلسفه است که جواب به شبهات زنادقه را می دهد و اگر فلسفه نباشد نمی شود جواب به شبهات زنادقه را داد پس باید حتما فلسفه باشد تا به داد دین برسد !!!
⁉️ سوال اول ما اینست که فلسفه دقیقا کدام یک از شبهات زنادقه را جواب داده است؟ به جای تکرار ادعا های پوچ حداقل یک مثال به ما ارائه بدهید چرا فقط و فقط تکرار ادعا می کنید؟
⁉️ سوال دوم ما اینست که دقیقا کدام شبهه بر ضد دین است که منشا آن فلسفه نباشد؟ هر چه شبهه درباره وجود خدا و صفات خدا و حدوث عالم و جبر و... است که آن ها را زنادقه می گویند، فلسفه دقیقا همان ها را گفته است.
💠 بر تک تک افراد لازم است که علم خود را بالا ببرند تا از تبلیغات سست تاثیر نپذیرند.
@antifalsafeh | آنتیفلسفه
🔎 شیوه صحیح استفاده از برهان نظم
❌ زیاد می بینیم که معمولا مسلمان ها - چه اهل علم و چه غیر اهل علم - برای اثبات وجود خدا و صفاتش به برهان نظم استدلال می کنند اما چون شیوه درست استدلال را نمی دانند دچار اشکال می شوند به طوری که در نهایت بعضی می گویند برهان نظم نارسایی دارد و نمی تواند به طور کامل وجود خدا را ثابت کند و بعضی دیگر می گویند برهان نظم خدایی را نمی تواند ثابت کند بلکه فقط برای اینست که فطرت انسان ها را بیدار کند!! همه این ها بابت اینست که خیلی ها شیوه صحیح استدلال به نظم را یاد نگرفته اند.
✏️ باید به این نکته مهم و دقیق توجه داشته باشیم که اگر شخص استدلال کننده توانست ثابت کند این عالم منظم معدوم بود موجود شد در این صورت وجود خالق نظم دهنده ثابت می شود ولی اگر نتوانست ثابت کند که این عالم منظم معدوم بود موجود شد، در این صورت نمی تواند خالق نظم دهنده را ثابت کند. پس استدلال به نظم زمانی فایده بخش است که به حدوث عالم ضمیمه شده باشد و الا هیچ فایده ای ندارد.
💠 به این آیه خوب توجه کنید: {افلا ینظرون الی الابل 👈کیف خلقت} معنای آیه طور می شود: پس آیا نگاه نمی کنید به شتر 👈چگونه خلق شده است؟.
✅ اگر کسی به شتر نگاه کند و اسرار و لطائف بدن شتر را هم درک کند، اما عقیده نداشته باشد که شتر معدوم بود موجود شد، به هیچ فایده ای در خدا شناسی نمی رسد اما اگر عقیده داشت که این شتر معدوم بود موجود شد ثابت می شود که خالقی بوده که او را خلق کرده آنوقت است که شخص به شتر دقت می کند و به چگونگی خلقت شتر پی می برد یعنی تا حدودی می فهمد که خدا با چه اسرار و لطائف و دقائقی این شتر را خلق کرده است.
@antifalsafeh | آنتیفلسفه
✔️ آیت الله میرزا کاظم قاروبی تبریزی(ره):
🔸 در فلسفه همسنگی برای خود نمیبینم، اما تاکنون هیچ اشکالی را با فلسفه رد نکردهام. فقط خواندهام برای این که نگویند: آشیخ! تو که فلسفه نخواندهای چه میگویی!
📚 سینای معرفت ص48
@antifalsafeh | آنتیفلسفه
آیتالله خویی و ترک تدریس اسفار
إني كنت برهة من الزمان مشتغلا بتدريس الأسفار ثم تنبهت بعون اللّه و منه بأن أدنى الضرر و الفساد الناشئ منه أن الإنسان المشتغل به لا يهتم بالآثار النبوية و الأحاديث الإمامية و يزعم أنها قشريات موهونة فتركت تدريسها تمسكا بالأئمة الطاهرة (صلوات اللّه عليهم أجمعين)
آیت الله خویی:
مدتی مشغول به تدریس اسفار بودم، سپس به لطف الهی متوجه شدم که کمترین ضرر و فساد ناشی از آن، این است که فردی که به فلسفه اشتغال دارد اهتمام به آثار نبوی و احادیث امامان علیهم السلام ندارد تا آنجا که می پندارد آنها (احادیث ائمه علیهم السلام)قشریات و ضعیف هستند!!
به این جهت، تدریس اسفار را رها نمودم و به ائمه طاهرین صلوات الله علیهم متمسک شدم.
📚منبع:
أصول مهذبة ص۲۸-۲۹/غلامحسین مجتهد تبریزی/ناشر:چاپخانه طوس/چاپ اول مشهد
@antifalsafeh | آنتیفلسفه