🔴 توسل به #امام_زمان (عج) در سختی ها
🔵 روايت شده است اگر مؤمني که امري از امور دنيوي يا اخروي بر او سخت شده، به صحرا رود و اين دعا را هفتاد مرتبه بخواند، امداد و کمکي از جانب حضرت بقيّة اللَّه ارواحنا فداه به او ميرسد.
يا فارِسَ الْحِجازِ أَدْرِکْني،
يا أَبا صالِحِ الْمَهْدِيَّ أَدْرِکْني،
يا أَبَا الْقاسِمِ أَدْرِکْني أَدْرِکْني
وَلاتَدَعْني، فَإِنّي عاجِزٌ ذَليلٌ
📚 منتخب الختوم ص ۱۹۶
🌕 البته مرحوم رازی توصیه کردند این توسل در سحر شب جمعه انجام شود و دعا را هم به طریق زیر با اندکی اختلاف نقل کردند:
يا فارس الحجاز ادركني يا اباصالح المهدي ادركني يا اباالقاسم المهدي ادركني يا صاحبالزمان ادركني ادركني ادركني و لا تَدع عَنِّی فاِنِّی عاجِزٌ ذَلِیلٌ.
#توسلات_مهدوی
استاد علیپور: اگر شما با بعضی از این جوانها که گرفتار هستند و به دلیل تحقیر دشمنان احساس حقارت میکنند برخورد کردید، به آنها توجه بدهید؛ بگویید که ما اصلاً صحبتی از قرآن، اسلام، اهل بیت (علیهمالسلام) نمیکنیم؛
🌀 ما همان عقلی را که خودت به وجود آن افتخار می کنی، همان را عرض می کنیم. بدین معنا که خودت که با همه وجود این عقل را میپذیری و به آن افتخار می کنی،
🤔 از خودت بپرس که چرا من به بایدها و نبایدهای عقل جدی نباشم؟!
📌 اگر شما واقعاً به دنبال نجات از تحیر هستید، همین مقدار حقی که دیگر برایتان ثابت است، اگر واقعاً دنبال نجات از گرفتاری هستید، به همان مقدار از بایدها و نبایدهای عقل، اطاعت جدی بکن. اگر شخص قبول نکند، به خودش مربوط است؛
🔶 اما اگر کسی همین مطلب عاقلانه را بپذیرد و بیداری را جدی دنبال کند، خواهد دید که همین مقدار اطاعت از عقل و جبران اشتباهات گذشته، خود عقل را رشد میدهد.
📍 آنقدر رشد میدهد، رشد میدهد، رشد میدهد که از فضای معلومات ذهنی به معلومات عینی میرسد.
🎙 سوال: برای #مراقبه و #توجه در نماز چه دستوری می فرمایید؟
🔈 استاد تحریری: برای #حضور_قلب در نماز مطابق دستورات شرع مقدس باید به اموری دقت کرد.
1⃣ #مواظبت در روز نسبت به اعمال که
#واجبات انجام شده و
#محرمات الهی ترک شود و
هر مقدار این مراقبت #قوی_تر باشد تأثیرش در نماز #بیشتر است
🔸مانند مراعات مسائل اخلاقی در روابط اجتماعی و
🔸رسیدگی به نیازمندان و
🔸رفع گرفتاری مؤمنان.
2⃣ توجه به اهمیت و جایگاه نماز در کمال حقیقی انسان، برای آگاهی از این امر #مطالعه ی کتاب هایی که در نماز نوشته شده لازم است
🔸مانند کتاب های حاج آقا قرائتی،
🔸آداب الصلاة و
🔸سرالصلاة حضرت امام خمینی رضوان الله علیه
3⃣ #استغفار قبل از نماز با توجه به غفلت ها و لغزش های خود.
4⃣ مراعات کردن #آداب_نماز که مقداری در مفاتیح الجنان و مقداری در رساله های عملیه آمده است.
5⃣ #توجه به مفاهیم نماز و معانی و حرکات و و اذکار نماز
با توجه به این که:
🔸این امور را باید ادامه داد و
🔸ابتداء توقع نداشت که #حضور_قلب به طور صد در صد حاصل شود
👌که اگر حاصل نشد مأیوس گردید و آن را رها کنیم
✅ بلکه چون مسئله #حضور_قلب خیلی مهم است و آثار زیادی دارد(اساسا هر امری که این گونه است)
☝️باید برای دسترسی به آن #ابتدا به حد اقل اکتفا کرد
❗️اگر چه باید #همت_بلند باشد و به طور صد در صد و تمامی مراتب حضور قلب را(چون مراتبی دارد اگر چه ما آن ها را درک نمی کنیم)بخواهیم،
☝️لکن امور تربیتی #تدریجی است
باید از #کم شروع شود و
در آن #استقامت پیدا کرد و
#شرایطش را همواره فراهم کرد و
#موانعش را نیز برطرف کرد تا آثارش ظاهر شده و کم کم زیاد شود،و
➖در نهایت
👈 #توکل بر خداوند متعال و
👈 #استعانت از او و
👈 #استعاذه به او از غلبه خطورات به ویژه خطورات شیطانی و نفسانی و
👈 #توسل به ائمه علیهم السلام همواره لازم است.
حضرت آیت الله بهجت ره: [منظور ازعبارت] عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَین علیهالسلام، [در روایات] معلوم است. این زمین به این وسیعی کجایش عند قبر الحسین است؟ همینکه شخص شروع کرد به قُرب(نزدیک) قبر حسین علیهالسلام، عند قبر حسین، صادق[و صحیح] است.
یادم میآید در اربعین، کربلا بهاندازهای شلوغ میشد و بهاندازهای اجتماع میشد که از همان جایی که آدم از اتومبیل پیاده میشد، مثلاًهمان گاراژی که مطابق[و روبهرو] با در قبلۀ صحن حضرت سیدالشهدا(ع) است، از آنجا ابداً دیگر کسی نمیتوانست حرکت بکند و بیاید، مگر در غایت صبر وطمأنینه که آیا بگذارند یک قدم جلوبرود یانه؟!
مثل همان که میگویند اگر سوزن بیندازید به زمین نمیرسد. از آنجا تا به صحن چقدر مسافت است؟ از صحن تا خود حرم چقدر مسافت است؟ حالا اگر یک وقتی چنین شد و انسان قادر نبود راه برود ـهمین الآن هم اگر راه را باز بگذارند[١]، شاید جمعیت برسد به اینجا که خدا میداند از چند فرسخی اینطور ازدحامی میشود که آدم نمیتواند قدم از قدم برداردـ بر همۀ اینها عند قبرالحسین(ع) صادق است!
خصوصاً در مواقع ضرورت که آدم میفهمد عند قبرالحسین(ع) است. آن جای به آن دوری عند قبر الحسین علیهالسلام است نسبتبه دهفرسخی و بیستفرسخیای که مثلاً خارج از چهار فرسخ است [که در روایت آمده است].
#پی_نوشت:
١. آیتالله بهجت این بیانات را در اسفند ماه سال ١٣٧٧ بیان فرمودهاند که در آنزمان حزب بعث، راهپیمایی اربعین را ممنوع کرده بود.
33.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 قرآن سه کار مهم با #انسان میکند
🔸آیت الله خوشوقت ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بدیهایت را با خدا درمیان بگذار!
🔹استاد پناهیان
آیت الله سعادت پرور ره: رسیدن به مقام محمود -که مقام محمدی است- برای غیر معصوم (به قدر ظرفیت هر شخص) میسر است، (هر چند نمیتوان مانند رسول و امام شد) و این مقام رفیع را از طریق #توسل به #سید_الشهداء (ع) میتوان به دست آورد.
42.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸حسین؛ قصه انسان
🔹آیت الله حائری شیرازی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 توبه ای که کریمانه پذیرفته شد!
🔹حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله حائری شیرازی ره: اگر بخواهند فیلمی را نشان بدهند، چکار می کنند؟ اول چراغها را خاموش می کنند که شما صحنۀ فیلم را خوب ببینید. یعنی فضا را تاریک می کنند تا این فیلم به چشم بیاید. جریان اربعین آن فیلم است که می خواهند ببینند. محبت را ببینند. تاریکی که به وجود می آورند همین جنگ #داعش است....
این تکفیری ها موجی هستند که مکمل اربعین است... این هایی که ولایت علی علیه السلام را در غدیر پذیرفتند امروز می شوند اربعینی ها، چه زائر، چه میزبان. هر دو مال غدیر هستند.
داعشی ها ضد غدیری هستند. تکفیری هستند. حالا هر چه آن ها بیشتر خشونت بکنند به نفع اربعین است.
...مردم عاقبت مخالفت با #غدیر را می بینند، قدر غدیر را بهتر می فهمند. اربعین تجلیل #عاشورا هست اما بالاتر از تجلیل عاشورا، تجلیل غدیر است. چرا؟ چون عاشورا هم یک شاخه ای از غدیر است...
ایمان به غیب و تأثیر آن در زندگی.mp3
11.89M
🔸ایمان به غیب و تأثیر آن در زندگی
🔹استاد ماندگاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 مرد فقیر ثروتمند
🔸استاد فرحزاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 وقتی خدا همه گناهان بندهاش را از پرونده اعمال پاک میکند...!
🔹استاد حسین انصاریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله حائری شیرازی ره: اسلام میگوید که ما همین جا برایتان بهشت را میآوریم. در همه مشقتها هم بهشت وجود دارد. شما که در زیارت اربعین بودید، از این محبتی که عراقیها به شما میکردند، لذت بهشت را درک نمیکردید؟
آیت الله خوشوقت ره: مردم باید بروند #کربلا #دعا کنند؛ آنجا زنده بشود؛ #رفت_و_آمد بشود؛ متروکه نشود؛ مثل #کعبه است؛ کعبه، باید مردم بروند؛ باید مردم آنجا را خالی نگذارند؛ همیشه آنجا #طائف داشته باشد... همانطور که #مکه باید همیشه طائف داشته باشد، همانطور هم #حرم_امام_حسین باید همیشه #زائر داشته باشد.
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: انسان هر راهی را بدون تقید و پایبندی به قرآن و سنت برود، روزبهروز تنزّل میکند؛
🔻 تاریخ، از جمله قضایای سقیفه و پیامدهای آن مانند واقعه طَف (کربلا)، هر روز تکرار میشود؛
🔸زیرا هر روز حقی غصب و یا احقاق میشود، و همیشه حق و باطل مثل حسین و یزید وجود دارد، و کار مردم هم یا جنگ در کنار یزید یا در رکاب امام حسین علیهالسلام است.
🔹بنابراین، انسان باید هر روز موضع خود را مشخص کند که آیا اهل حق است و یا باطل و پیرو آن.
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: شعائر الله همه علاماتند، علامت برای چه چیزی؟ برای اینکه دیگران را به یاد خدا بیاندازند.
🔸«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ… وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ» زیارةالاربعین همان اربعین حسینیه علیهالسلام است که آدم، آنجا عدهای را که آمدهاند، میبیند [و هم خودش توسط آنها به یادِخدا میافتد و هم آنها توسط او].
🔹امام حسین علیهالسلام خودش پایهگذار کاروان اربعین هستند؛ برای چی این کاروان را راه انداختند؟ امام سجاد سلامالله علیه حدود چهل سال بدون اینکه هیچ اسلحهای به دست بگیرند، مرتب در هر جایگاهی با گریه میخواستند مظلومیت پدرشان را معرفی بکنند. درک اینکه کدام گزینه برای احیای دین موفقتر است، بالاترین چیزی است که امام زمان سلامالله علیه از ما میخواهد.
راهی که خدای تبارک و تعالی از طریق حضرت زهرا سلامالله علیها و امام حسین سلامالله علیه پیش روی مؤمنین قرار داد؛ حرکت و مبارزه منفی، خاموش و همگانی است. در مبارزه ظاهری و با اسلحه، عدهای خاص میتوانند ورود پیدا کنند؛ مبارزهای که همه میتوانند در آن وارد شوند، از طفل شیرخوار گرفته تا پیرمرد نود ساله، از نظامی گرفته تا روحانی، از بازاری گرفته تا زنان... کاروانی که هر سال برای احیای دین و برای بقای دین، -همه زحمتها و تلاشها برای این است که دین بماند- یک حرکتی است که هیچکس نمیتواند بگوید که شما دارید به من توهین میکنید؛ این مؤثرترین و زلالترین و خالصانهترین و موفقترین گزینه برای استقرار حکومت الهی است.
چرا امام حسین سلامالله علیه این مسیر را پیش بردند؟ چه هدفی پشت سر این اشکها هست، که امام حسین سلامالله علیه فرمود «أنا قتیل العبرة» من اصلا کشته شدم که اشک ریخته بشود؟ چون اگر اشک ریخته بشود، انسان زلال میشود، طهارت پیدا میکند، سنخیت با اهلبیت عصمت و طهارت پیدا میکند.
سوخت ظالم از عمل مظلوم تأمین میشود. این کلمات از من نیست، از معصوم سلامالله علیه است. اهلبیت عصمت و طهارت فرمودند که ظالم با ظلمش از بین میرود، اما شما ظالم را تغذیه نکنید! درست مثل این است که ماشینی که مثلا بر سر شما بمب میاندازد، بنزینش را شما تأمین کنید؛ خب بمب بر سر خودتان میافتد؛ ولی شما میگویید چارهای نداریم! یعنی در بازار ما میشود دروغ نباشد؟ ربا نباشد، خلاف نباشد، نیرنگ نباشد؟ زنهای ما میتوانند همه عفیفه باشند؟
امام حسین سلامالله علیه یک راهی را در پیش گرفتند که با مطرح کردن این راه خواستند بشریت را متوجه کنند، که اگر طهارت داشته باشید، اگر گریه داشته باشید... از خود معصوم سلامالله علیه رسیده که قوم بنیاسرائیل حکومت فرعونی را با اشک از بین بردند؛ فرمودند چهل صباح گریه کردند به خاطر کثافتکاریهای خودشان و حکومت فرعونی منقرض شد! ۱۷۰ سال انقراضش جلو افتاد؛ لذا امام معصوم فرمودند که «... و کذلک أنتم» و شما هم اگر از راه اشک بروید، شما هم اگر از راه تضرع و استغفار پیش بیایید، ظالمی باقی نمیماند.
عبارت دیگری از خود امام زمان سلامالله علیه به ما رسیده است که «فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلاَّ مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ...» آن چیزی که ما را محبوس کرده، اعمال شماست! دیگر با چه بیانی بگویند؛ یعنی این اعمال که مکروه ماست و ما نمیپسندیم، ما را زندانی کرده است. حالا ما بگوییم دشمنان شما را زندانی کردند، اسراییل شما را زندانی کرده، امریکا شما را زندانی کرده؛ میگوید نه، اعمال شما سبب شده؛ کدام را بپذیریم؟ کلام معصوم یا فکر و خیال خودمان را؟ دشمن که امام زمان را نمیخواهد، ما امام زمان را میخواهیم؛ امام زمان میگوید شما من را نمیخواهید: «اَلطَّرِيدُ اَلشَّرِيدُ»!
لذا اگر کسی بخواهد که درکی نسبت به عاشورا و حرکت عاشورا، و درکی نسبت به اربعین و حرکت اربعین داشته باشد؛ بالاترین مرتبهاش این است که انسان بفهمد که حرکت امام حسین علیهالسلام یک حرکت خاموش بود. بالاترین مرتبهاش این است که بفهمد حرکتِ نتیجهبخش، اشک است: «اِرْحَمْ مَنْ رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ، وَ سِلاحُهُ الْبُكاءُ» اسلحهاش گریه است.
لذا همانطوری که امام زمان فرمودند که جدم امام حسین این کاروان را برای ظهور من راه انداختهاند؛ کسی که در این پیادهروی شرکت میکند، باید نیتش این باشد که من میخواهم برای فرج قدم بردارم، و این قدمها برای فرج است. برای فرج یعنی چی؟ یعنی من را به آن نقطه اشک برسان، من را به آن نقطه طهارت برسان، من را به آن نگاه سالم و نگاه معصومین در حرکت خودشان برسان؛ که من بدانم که هر چقدر پاکتر باشم، در خانه نسبت به همسرم رفتارم بهتر است؛ یا اگر درس میخوانم، خالصانهتر است.
👤 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 تا اصلاح نکنیم خودمان را نمیتوانیم کشورمان را اصلاح کنیم
🔸امام خمینی ره