eitaa logo
انوار الهی💥
287 دنبال‌کننده
14.3هزار عکس
15.3هزار ویدیو
269 فایل
حال خوش را با ما تجربه کنید💖
مشاهده در ایتا
دانلود
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نشانه های آخرالزمان از زبان آقای ✍️ 72 نشانه
Mohammad Hossein Pouyanfar - Hossein Jan.mp3
5.31M
مداحی زیبای خداحافظ ای برادر زینب 🎙محمدحسین پویانفر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 چرا استعمار غرب نمیگذارد جهان با منطق اسلام مواجه شود 🔻ترس از تسلیم افکار عمومی دنیا در مواجه با منطق اسلام 🔻پاسخ شگفت انگیز بانوی تازه مسلمان آمریکایی به اشکال یک دانشجوی پسر ایرانی به حجاب 🔻 دانشجوی پرسشگر وقتی اشاره می کند که مادرش به او گفته در قرآن دلیلی بر حجاب وجود ندارد و همچنین حجاب را باعث سلطه پذیر شدن زنان میداند، این بانوی محجبه اینگونه پاسخ او را می دهد
روضه باب الحوائج امام موسی بن جعفر وامام رضا وجوادالائمه علیهم السلام را میخونیم به جهت ها و.. جهت سفارش به آیدی زیر پیام بدید👇👇 @Rozeh19
🌸آثار نماز شب در دنیا🌸 1️⃣حفظ از گناه 2️⃣ریزش گناهان 3️⃣رفع مشکلات و گرفتاریها 4️⃣نورانیت و زیبایی صورت 5️⃣به اجابت رسیدن دعا 6️⃣درمان بیماریها 7️⃣زیاد شدن روزی و مهمتر از همه اینکه، انسان در اثر خلوت با خدا و نمازشب به آرامش زیادی می رسد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 🔍 تیم اندرسون نویسنده‌ دانشگاهی بین‌المللی و خبرنگار استرالیایی، با نشر این ویدئو در یک رشته توئیت، مستنداتی از ارتباط مسیح علینژاد با آمریکا و رژیم صهیونیستی ارائه کرده است. 📝 دریافت توئیت Tim Anderson 🌐 آپارات | یوتیوب
4_5915585639352372241.mp3
34.52M
🔊 سخنرانی استاد رائفی‌‌‌‌‌پور 📑 «شرح دعای ندبه» - جلسه ۱۵ 🗓 ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۱ - تهران، هیئت مع امام منصور 🎧  کیفیت 48kbps
استاد علیزاده: اهمیت کادر سازی امام سجاد علیه السلام: ✅ایت الله بهجت بارها در درس فرمودند: عاملی که سبب شد شیعه از چهارنفر در ابتدای تاریخ (سلمان، مقداد، عمار، ابوذر) به جمعیت کثیر امروز برسد تربیت و کادرسازی شیعیان توسط ائمه هدی عليهم السّلام بوده است. 🔰از جمله ویژگیهای بارز امام زین العابدین علیه السلام میتوان به موارد زیر اشاره کرد: ✅۱. صبر زیاد و کظم غیظ امام علیه السلام: شخصی از نزدیکان ایشان در جلسه اصحاب وارد شد و شروع کرد به جسارت و توهین. وقتی خارج شد، حضرت فرمودند همراه من بیایید. برخی خیال کردند قرار است مقابله به مثل کنند. در مسیر شنیدند آیه والکاظمین الغیظ میخوانند. وقتی رسیدند به منزل آن شخص فرمودند فلانی آنچه گفتی درباره من اگر در من است خدا مرا ببخشد و اگر در من نیست خدا تو را ببخشد!!! ✅۲. کمک و دستگیری در سفر: بصورت ناشناس در سفرها به مسافرین رسیدگی میکردند و حتی در کارهای شخصی کمکشان بودند. درحالیکه معمولا موقع سفر هر کس بدنبال استفاده بیشتر از امکانات برای خودش است. ✅۳. رسیدگی به فقرا: بعد از شهادت آقا که دیگر کسی برایشان طعام شبانه نیاورد متوجه شدند حضرت سجاد علیه السلام مانند جدشان امیرالمؤمنین علیه السلام حامی شبانه فقیران بوده اند. ✅۴. نماز و عبادت: سالی یکبار بجهت کثرت عبادت پینه های پیشانی و زانوها را میبریدند و حضرت اینها را نگه داشتند تا حین دفن همراهشان دفن کنند. 🔰اما مسئله مهم کربلا: پیروز میدان چه کسی است؟ حتی به حسب ظاهر و همان زمان نه در طول تاریخ؟ برای پاسخ باید به اهداف طرفین نگاه کنیم: ✅یزید میخواست حکومت را داشته باشد و از اسلام محمدی چیزی باقی نماند و هرچیز میخواهد را بعنوان اسلام معرفی کند لذا سیدالشهدا عليه‌السلام فرمودند اگر او حاکم باشد چیزی از اسلام باقی نخواهد ماند. ✅اما از همان ابتدای مسیر یعنی کوفه پیروز میدان سیدالشهدا عليه‌السلام شدند. در آنجا که هرکس وضعیت خاندان پیامبر را دید لشکر ابن زیاد را سرزش کرد. تا آن وقتی که در مجلس یزید، خودش صدا زد خدا لعنت کند پسر مرجانه را که چنین جنایتی کرد درحالیکه همگی فرمان خود یزید را اجرا کرده بودند اما هرکس دنبال تبرئه خودش بود. این عقب نشینی یعنی پیروزی حریف. مگر پیروزی چیست؟ مجلس جشن پیروزی در جنگ ابن مرجانه و یزید را به عزای سیدالشهدا عليه‌السلام تبدیل کردن پیروزی نیست؟ 🔰هدف اباعبدالله عليه السلام چه بود؟ رسوایی یزید و بنی امیه و از حکومت پایین آمدن. باقی ماندن نام پیامبر اکرم صلی الله علیه و بقای اسلام ناب. بین ترتیب اسلام: 'محمدی الحدوث و حسینی البقاء' گردید. 🔰اگر ما کشته شدن را شکست بپنداریم اشکال از دنیا بین بودن ماست که هر چیز در دنیا بماند را مانده مینگریم در حالیکه اهداف و سبک زندگی است که ماندگار می‌شود.
استاد مصطفایی: چگونه میتوان عظمت روحی پیدا کرد؟ ✅مرنج و مرنجان ✅استاد مرحوم سعادت پرور بارها میفرمودند: نسبت به خانواده نهایت رعایت را داشته باشید. اگر شما میخواهید یکسری اعمال و امور معنوی را انجام دهید، مراقب باشید دلخوری پیش نیاید. ✅کسی که در خانه نتواند درست عمل کند چگونه میخواهد بر دیگران اثر بگذارد؟ ✅خانه ای که در آن دلها از هم دور باشد و دلخوری باشد دیگر نمیتوان ذکر و دعا و ختم در آن خانه انجام داد و توقع اثر داشت. 🔰پس مقدمه اول و مهم در مسیر بندگی: پا روی خود و نفس گذاشتن است و حداقل آن، عذرخواهی از اعضای خانواده دربرابر اشتباهات است. این عذرخواهی پا روی نفس گذاشتن است. ✅اگر بتوانیم اینگونه رفتار کنیم دیگر نیازی به کلاس اخلاق و نصیحت خانواده نیست. همین رفتار ما تربیت کننده است. ✅سرچشمه بسیاری از جنایات در حق اهلبیت علیهم السلام حسادت بوده‌است. ✅صفات و فضائلی که نداشتند و اهلبیت علیهم السلام معدن آن بودند را می خواستند از بین ببرند. 🔰أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَىٰ مَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ فَقَدْ آتَيْنَا آلَ إِبْرَاهِيمَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَآتَيْنَاهُم مُّلْكًا عَظِيمًا ﻳﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ [ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻭ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺘﺶ ﻭ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥِ ﺍﺯ] ﻣﺮﺩم، ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﻓﻀﻞ ﺧﻮﻳﺶ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﺣﺴﺪ ﻣﻲ ﻭﺭﺯﻧﺪ. ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ [ﻣﺎ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺰ] ﺑﻪ [ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻧﻰ ﭼﻮﻥ ﻣﻮﺳﻰ ﻭ ﻋﻴﺴﻰ ﺍﺯ] ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﻛﺘﺎﺏ ﻭ ﺣﻜﻤﺖ ﺩﺍﺩﻳﻢ ﻭ [ﺑﺮﺧﻰ ﭼﻮﻥ ﻳﻮﺳﻒ ﻭ ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ ﺭﺍ] ﻓﺮﻣﺎﻧﺮﻭﺍﻳﻰِ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻳﻢ. (٥٤) ✅راز عظمت و ماندگاری اهلبیت علیهم السلام برخورداری از روح عظیم و بزرگ بوده که ایشان را کریم و بزرگوار کرده بود حتی نزد دشمنان. ✅این کرامت را حتی دشمن در روز فتح مکه نسبت به پیامبر اکرم صلی الله اقرار کرد. سپس طلب بخشش کرد و حضرت ایشان را بخشیدند و آزاد کردند و فرمودند الیوم یوم الطلقاء. ✅پیامبر اکرم با این کار برای همیشه تاریخ آل ابی سفیان و دیگران را عبد و بنده خودشان کردند تا جایی که در کاخ یزید ملعون بی بی زینب کبری سلام الله علیها به او فرمودند: یابن الطلقاء. توهمانی که آزاد کرده جد من هستی حالا هرچه میخواهی باش... 🔰در بخشش و گذشت، هرچه زمین خوردیم و ناکام ماندیم، بازهم ناامید نشویم و باز تمرین کنیم تا بتوانیم به روحمان سعه دهیم و کرامت نفس را افزایش دهیم. ✅همینکه مدت زمان کمتری بتوانیم از اشتباه دیگری بگذریم خودش قدم رو به جلو هست. نمیشود یک شبه انسان توقع کریم شدن داشته باشد. این مسیر تمرین میخواهد. ✅در جنگ احزاب وقتی پیامبر اکرم صلی الله فرمودند چه کسی میتواند برابر عمربن عبدود بجنگد؟ همگی سر پایین انداختن و فقط امیرالمؤمنین علیه السلام اعلام آمادگی کردند. کسانی که آن روز سرافکنده بودند بعدها در برابر ناموس خدا عربده کشی کردند. ✅وقتی معاویه علیه اللعنه از جناب عقیل درباره لشکر امیرالمؤمنین علیه السلام و خودش در جنگ صفین سوال پرسید پاسخ داد: لشکر برادرم علی علیه‌السلام مانند لشکر رسول‌الله بود. (ذکر و دعا و نماز و قرآن) اما لشکر تو مرا یاد منافقین انداخت. ✅در این مقایسه بین دو گروه براحتی میتوان نتیجه عمل هرکدام را پیش بینی کرد.
استاد رخشاد: ✅حاسبوا قبل ان تحاسبوا یکی از وظایف شبانگاه هر مسلمان محاسبه اعمال روزانه است. ✅مرحوم آقای بهجت میفرمودند: ما باید هر روز به حساب خودمان برسیم و ببینیم یزیدی هستیم یا حسینی؟ 🔰انسان سه رفیق دارد: ۱. دوستانی که تا دم مردن همراهند (مثل اموال و فرزندان و خیلی از دوستان) ۲. دوستانی که تا دم قبر همراهی میکنند. (برخی دوستان در تجهیز و تشییع همراهی میکند) ۳. دوستانی که در قبر همدم و مونس هستند. (اعمال نیک و بد ما) ✅امیرالمؤمنین عليه‌السلام: مرگ نزدیک است و قیامت نزدیکتر. قبر سخت است و دست خالی رفتن به قبر سختتر. ✅دوستانِ خوب در دنیا و برزخ و آخرت به دادمان میرسند. قرآن کریم میفرماید: انما المومنون اخوة. ✅میخواهیم دوست پیدا کنیم از میان مومنان انتخاب کنیم. ✅بهترین دوستان، همسران مؤمن در زندگی هستند. 🔰آقای بهجت میفرمودند: نه مردان ما ایمان امیرالمؤمنین علیه السلام دارند و نه زنان ما ایمان حضرت زهرا سلام الله علیها پس در زندگی اشتباهاتی که میبینند را با صفح یعنی گذشت بدون منت برخورد کنند. ✅توصیه لقمان راجع به منت نگذاشتن به فرزندش: دو چیز را نادیده بگیر تا آسوده باشی: احسانی که به دیگری کردی و بدی که دیگری در حق تو کرده.
حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره: در روایت آمده است که رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود: «أَهْلُ بَیتی أَمانٌ لأَهْلِ الأرْضِ، کما أَنّ النجُومَ أَمانٌ لأَهْلِ السماواتِ؛ اهل‌بیت من، مایه‌ی امنیت زمینیان هستند، همان‌گونه که ستارگان مایه‌ی امنیت آسمانیان هستند». 🔸 راه اهل‌بیت علیهم‌السلام، راه نجات و سعادت و امان و مایه‌ی سلامت دارَین (دنیا و آخرت) است.
وظیفه ما در برابر نعمت بزرگ انقلاب اسلامی.mp3
1.85M
🔸وظیفه ما در برابر نعمت بزرگ انقلاب اسلامی 🔹آیت الله مصباح یزدی ره
19.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مراحل انقطاع از دنیا چیست؟! 🔸استاد فروغی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 آیا منم با این همه گناه، میتونم یار امام زمان عج باشم؟! 🔹استاد عالی
آیت‌الله حاج شیخ علی سعادت پرور (ره): ای عزیزان من خود را بشناسید که شناختن خدا در خود شناسی است، هر کس به هر مقدار به خود آشنا شد به خدا آشنا شود، زیرا خدا شناسی یا از طریق آفاق است یا انفس و هر دو در انسان موجود است.
حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره: این مطلب باید برای اهل ایمان مجسّم شود و یقین کنند که دوری از کسانی که خداوند متعال امر فرموده با آنها باشیم (اهل‌بیت علیهم‌السلام) موجب دوری ما از جمیع برکات دنیویه و اخرویه است!
امام خامنه ای ادام الله ظله العالی: پیروان اهل‌بیت مفتخرند که مهم‌ترین حرکت در مقابله‌ی با نظام استکباری،‌ با نظام سلطه، از سوی اینها انجام گرفته. شیعه مفتخر است به اینکه در مقابل نظام سلطه ایستاد، سینه سپر کرد، این اژدهای هفت سری را که در همه‌ی شئون زندگی کشورها و دولتها و ملّتها به نحو ظالمانه و جبّارانه شرکت میکرد متوقّف کرد.
🔸دامنه‌های پنهان کِبر 🔹استاد مؤید
امام خمینی ره: خانمهای محترم! خودتان را تهذیب کنید و کودکان خودتان را تهذیب کنید، کودکان خودتان را اسلامی بار بیاورید که در اسلام همه چیز است. خودتان در پناه اسلام و به اخلاق اسلامی متخلق بشوید که همه چیز در اسلام است. 🔸آقایان محترم! خانمهای محترمات! ندای اسلام را لبیک بگویید. اسلام برای تأمین علف نیامده است! اسلام برای تأمین معنویات آمده است. همه‌اش فریاد از مادیات نباشد؛ برخلاف مسلک اسلام است. ⬅️ معنویات اگر تحقق پیدا کرد، مادیات معنوی می‌شود و به دنبالش هست. اسلام مادیات را به تبع معنویات قبول دارد مادیات را مستقلاً قبول ندارد اساس، معنویات است. 🔸 یک کشور با معنویاتش کشور است. [اینگونه نیست که] آزاد باشد و هر چه بخواهد بکند، ولو دزدی بکند ولو خیانت بکند امروز روز امتحان است برای شما. ⁉️ شما آزاد شدید، شما مستقل شدید، آزاد شدید که هر چه بخواهید بگویید؟ و هر چه بخواهید بکنید؟ خیر، خدای تبارک و تعالی به شما آزادی عنایت کرد و شما را در این آزادی امتحان می‌فرماید، ببینیم تا ما چه بکنیم؛ در این آزادی چه بکنیم، با زیردستان چه بکنیم، با برادران خود چه بکنیم،با خواهران خود چه بکنیم. 🔹آزادیِ تنها سعادت ملت نیست، استقلالِ تنها سعادت ملت نیست، مادیتِ تنها سعادت ملت نیست. اینها در پناه معنویات سعادتند. معنویات مهم است. بکوشید تا معنویات تحصیل کنید. علمِ تنها فایده ندارد، علم با معنویات علم است؛ ادب تنها فایده ندارد، ادب با معنویات. ⏪معنویات است که تمام سعادت بشر را بیمه می‌کند؛ و کوشش کنید در تحصیل معنویات. 👈🏻در خلال علم که تحصیل می‌کنید معنویات را تحصیل کنید. 👈🏻دانشگاهها معنویت پیدا بکنند، 👈🏻مدارس معنویت پیدا بکنند، 👈🏻مکتب‌ها معنویت پیدا بکنند، تا ان‌شاءاللّه‌ سعادتمند بشوند. خداوند همۀ شما را سعادتمند کند.
📌ضرورت استاد و مشاوره در امور 📍استاد بر دو گونه است: 1. استاد خاص 2. استاد عام 💠 آن است که بخصوص منصوص به ارشاد و هدایت است و آن رسول خدا (ص) و ائمه اطهار(ع) هستند و انسانی که به دنبال تربیت خویش است در هیچ حالی از احوال، از مرافقت و همراهی استاد خاص گریزی ندارد. 💠 آن است که بخصوصه مأمور به هدایت نباشد اما رجوع به او از باب رجوع به اهل خبره در تحت عموم «فاسئلوا أهلَ الذکر إن کنتم لاتعلمون»" نحل: 43" می‌باشد. 💠همانگونه که در زمان غیبت کبری فقیهان بزرگوار، نایبان عام امام زمان(عج) هستند و احکام شرعی را از کلیات و روایاتی که به ما رسیده است، استنباط می ‌نمایند...در مسائل اخلاقی و تربیتی نیز باید کارشناسانی باشند که با بررسی و استنباط آیات و روایات، احکام اخلاقی را به دست آورده راه را از چاه تشخیص داده و مشتاقان این مسیر را هدایت فرمایند. 💠مقامات معنوى و مراتب خودسازى مانند فقه و شرع، جوارحى نیست که حد و مرز روشنى داشته باشد تا بتوان به نگارش آورد، دستور و قاعده عمل داد بلکه به شمارش حالات و ویژگی ها، دستورالعمل‌ هاى متفاوتى مى‌ خواهد؛ تواناى حکیم و راه طى‏کرده مى‌ طلبد تا همواره دستور متناسب دهد و راه را بر مشتاقان بنمایاند. امام سجاد(ع) مى‏فرماید: «آن کسی را که انسان حکیم و فرزانه‌ ای نباشد که او را راهنمایی کند، هلاک می‌ شود (بحارالانوار، ج 78، ص 159) 💠البته بدیهی است که «استاد و راهنما، اگر خودش استادِ شایسته ندیده و یا کامل نبوده و یا عقاید خود را با مبانى اسلام منطبق نکرده باشد، نه تنها خود در گمراهى است، بلکه دیگران را نیز به مهلکه و اشتباه انداخته و باعث تضییع عمر و نابودى جسم آنان مى‌گردد، حتّى اگر کسى با جذبه، به مطلوب و گوهر یکتاى هستى دست یافته باشد، اگر چه کامل هم باشد، نمی‌تواند راهنماى دیگران گردد، زیرا خود راه و چاهى ندیده است (شرح غزلیات حافظ، تالیف آیة الله سعادت پرور) 📗برگرفته از کتاب
🍃بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم. سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الأعْلَى(1) ... وَالَّذِی أَخْرَجَ الْمَرْعَى(4)»؛ (و پروردگاری که چراگاه ها از زمین رویانید). 🔹بعضی از خلقت را که ما با آن آشنایی داریم و همه آن را می‌بینند و کسی نمی‌تواند منکر بشود، محسوسات هستند. خداوند برای نوع مردم عادی، محسوسات را مثال می‌زند، چون همه با محسوسات سروکار داشته، برای هیچ‌کس قابل انکار نبوده و احتیاج به علم خاصی هم ندارد. 🔸آن خدایی که گیاه را از زمین خارج کرد و بعد از این‌که دوران حیاتش گذشت، خداوند براساس مصلحت و طبق حکمت خودش او را خشکانید تا به یک علف خشک و سیاهی تبدیل شد که دیگر قابل ‌استفاده نبود. ✅ تنبّهی که این آیه می‌دهد برای خود ما انسانهاست. کما این‌که برای خلقت ما، برای حیات بعد از مرگ ما و برای مبعوث شدن نیز، مثال گیاهان را می‌زند؛ «وَ كَذلِكَ النُّشُورُ» ؛ می‌خواهد بفرماید ما به شما امکانات می‌دهیم، جسم، روح، عقل و همه‌چیز را در اختیارتان گذاشته‌ایم و بعد از این‌که روح از بدن جدا شده و جسم می‌میرد، او را به خاک می‌سپارند، لذا از این فرصت و از این نعمتهای الهی استفاده کرده و بهرۀ خوب ببریم و زحمت بکشیم تا از راه حلال بوده و اسراف نباشد. 🔹حضرت امام موسی کاظم علیه‌السلام می‌فرمایند: هر چیزی که می‌خواهی استفاده کنی، با چهار شرط استفاده کن: 1️⃣ «ما تَشتَهي مِنَ الحَلالِ»؛ یکی این‌که شرعاً و فقهاً باید حلال باشد، شما تقلیداً یا اجتهاداً باید یقین داشته باشید که این چیز حلال است. صِرف حلال بودن هم کافی نیست، 2️⃣ «وما لا سَرَفَ فيهِ»؛ نمی‌شود اسراف و زیاده‌روی کرد، اسراف در همه‌چیز حرام است؛ در خوردن، در نگاه‌کردن، در صحبت‌کردن، در خوابیدن و...، حد اعتدال در همۀ امور باید رعایت بشود. 3️⃣ «وما لا يَثلِمُ المُرُوَّةَ»؛ جوانمردی انسان را از بین نبرد، 4️⃣ «واستَعينُوا بِذلِكَ عَلى اُمورِ الدّينِ»؛ و از اين روش‌، در انجام دادن امور دين يارى بجوييد. ✅ این حدیث از روایاتی است که وضعیت ما را در خودسازی و رسیدن به قرب به خدا مشخص می‌کند؛ 👈🏻حلال باشد، اسراف نباشد، مخالف مروّت و جوانمردی نباشد و در راه خدا صرف بشود. 🔹استاد رجالی
26.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 مجالس حضرات، مثل زیارت حضرات است 🔸استاد عابدینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸یه لحظه آدم میتونه کاری کنه خدا خریدارش بشه. 🔹استاد عالی
امام صادق علیه‌السلام می‌فرمود: در آسمان دو فرشته است که موکل بندگانند، اگر کسی تواضع کند، بلندش می‌کنند (و مقامش را بالا می‌برند) و اگر تکبر کند پائینش می‌آورند (و در نزد مردم پست می‌کنند). 📚 وسائل‌الشیعه، ج۱۵، ص۲۷۲
روشن‌ترین مصداق افراط در قوه غضبیه، خشم است که از بدترین و خطرناک ترین صفات رذیله است. ♦️ کسی که خشمگین شد، خواسته یا ناخواسته مرتکب دشنام، بدگویی، دروغ و تهمت، شماتت، افشای اسرار مردم و گناهانی دیگر خواهد شد که هریک از آنها برای فرو انداختن فرد از درجه انسانیت و اسلامیت بس است. ✅امام صادق علیه‌السلام می فرماید:«الغَضبُ مِفتاحُ كُلِّ شَرٍّ؛ خشم کلید هر بدی است». 📚 معراج‌السعادة