eitaa logo
احکام بندگی، آئین زندگی
169 دنبال‌کننده
190 عکس
61 ویدیو
1 فایل
✓احکام شرعی ✓سبک زندگی ✓اجتماعی ✓انقلابی ارتباط با مدیر کانال و طرح سؤال: شیخ محمد عرب @arab1350
مشاهده در ایتا
دانلود
سوال: واجب النفقه چه کسانی هستند ؟ جواب: پدر و مادر و اجداد پدری و مادری و فرزندان و نوه ها و نتیجه ها و زن دائمي تذکر: پرداخت فطریه به واجب النفقه صحیح نیست.
وقت اداى زكات فطره پرسش :وقت پرداختن زکات فطریه چه زمانی است؟ پاسخ :وقت اداى زكات فطره، روز عيد فطر قبل از انجام نماز است؛ بنابراين، كسى كه نماز عید فطر را مى‏خواند بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد، ولى اگر نماز عيد را نمى‏خواند می‌تواند تا ظهر روز عيد تأخير بيندازد. آیت الله مکارم شیرازی
سید و غیر سید در بحث زکات فطره: فردی که سید است اختیار باخودش است که فطریه اش را به سید پرداخت کند یا غیر سید. اما افرادی که سید نیستند، فطریه را فقط باید به غیر سید پرداخت کنند. توجه: ملاک و معیار در سید بودن، سرپرست خانواده است که فطریه را پرداخت میکند. مثلاً مردی که سید نیست ولی همسرش سیده است باید زکاتش را به غیرسید پرداخت نماید.
318.1K
بیان احکام زکات فطره در مراسم نماز جمعه شهر ابوزیدآباد. ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ توسط: حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد عرب
مقدار زکات فطره (عید فطر ۱۴۴۵ق): نفری ۶۵/۰۰۰ تومان است. احکام مربوط به زکات فطره در این کانال منتشر شد. ---------------------------------------------------- https://eitaa.com/arab1403 به کانال احکام بندگی ، آئین زندگی خوش آمدید.
-خانمی که باردار است و هنوز فرزند او متولد نشده است، نیازی نیست که فطریه فرزند را حساب کنند و بپردازند. اما فطریه نوزاد شیرخوار را باید پرداخت کرد، البته باید قبل از شب عید فطر به دنیا آمده باشد و اگر بعد از غروب شب عید بدنیا بیاید فطریه او واجب نیست، هرچند که مستحب است بپردازند.
سؤال: آیا می‌توانیم غیر از گندم، جو و ... که در رساله‌ها گفته شده، جنس دیگر و وسایل دیگری که مورد نیاز فقیر است خریداری کرده و عوض فطریه به مستحق بدهیم؟ پاسخ: آیت الله العظمی خامنه ای: باید همان جنس‌هایی که در رساله گفته شده یا پول آن به مستحق داده شود. بله اگر از مستحق برای قبول فطریه و خرید جنس دیگر، وکالت بگیرید، می‌توانید جنس مورد نیاز مستحق را با فطریه بخرید و به او بدهید. آیت الله العظمی مکارم شیرازی: در صورتی که نیاز قطعی به آن چیز داشته باشند مانعی ندارد. ------------------------------------------------------- https://eitaa.com/arab1403 به کانال احکام بندگی ، آئین زندگی خوش آمدید.
سوال: ميهمانى كه فقط شب عيد فطر به خانه انسان بيايد، تكليف فطره‌‏اش چه مى‌‏شود؟ جواب: آیت الله العظمی خامنه ای: فطره او بر عهده صاحب خانه نيست. آیت الله العظمی مکارم شیرازی: میهمانی که پیش از غروب شب عید فطر با رضایت صاحبخانه وارد شده و نانخور او محسوب می شود (یعنی تصمیم دارد مدّتی نزد او بماند) دادن زکات فطره او نیز واجب است ، امّا اگر فقط برای شب عید دعوت شده فطره او بر میزبان نیست. ------------------------------------------------------- https://eitaa.com/arab1403 به کانال احکام بندگی، آئین زندگی خوش آمدید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سوال: آیا انگشتر شرف الشمس و دعا و حرزهای مربوط به آن اعتباری دارد؟ جواب: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی: انگشتر و حرز شرف‌الشمس در روایات معتبر نیامده است و اعتباری ندارد. سزاوار است مومنین برای حفظ خود از آیات و روایاتی که از معصومین علیهم‌السلام در کتب معتبر وارد شده است، استفاده نمایند.
🔰ارسال فطریه زکات به شهر دیگر ⁉️آیا می توان زکات فطره را به شهر دیگری که فقرای زیادی در آن زندگی می کنند، فرستاد؟ 🔰جواب: 🔸 امام خامنه ای:⬇️ در صورت وجود مستحق در شهر بنا بر احتياط واجب به شهر ديگرى نفرستد. 🔹 آیت الله مکارم شیرازی :⬇️ احتیاط واجب آن است که زکات فطره را در همان محل مصرف کند، مثلاً نمى تواند براى بستگانش که در شهر دیگرى هستند بفرستد، مگر این که در آن محل مستحقّى پیدا نشود و هرگاه با وجود مستحق فطره را به جاى دیگرى ببرد و تلف شود ضامن است، ولى حاکم شرع مى تواند با توجّه به مصالح نیازمندان اجازه دهد آن را به محلّ دیگرى ببرند. 🔸 آیت الله وحید خراسانی :⬇️ اگر در محلّ خودش مستحق پيدا شود ، احتياط واجب آن است كه فطره را به جاى ديگر نبرد ، و اگر به جاى ديگر ببرد و تلف شود ، بايد عوض آن را بدهد. 🔹 آیت الله سیستانی :⬇️ به احتیاط واجب جایز نیست. 🌺 هر روز در ماه مبارک رمضان یک مسئله کاربردی آموزش داده می‌شود. http://eitaa.com/joinchat/2881421331Cd4d8cd0bc8
سوال: آیا پول فطریه را میتوانیم به حساب شخص نیازمند یا موسسات خیریه کارت به کارت کنیم؟ جواب: اشکالی ندارد. (سایت هدانا) تذکر: ۱- اگر پولی را شب عید فطر به عنوان فطریه در نظر گرفته، عین همان پول را باید پرداخت کند و نمیتواند کارت به کارت کند. ۲- بنابر احتیاط واجب, فطریه نباید به شهر دیگری منتقل شود. ------------------------------------------------------- https://eitaa.com/arab1403 به کانال احکام بندگی ، آئین زندگی خوش آمدید