❌اثر وضعی عدم اقرار به شهادت ثالثه...!
محشور شدن به صورت یهودی!
امام باقر علیهالسلام به نقل از جابربن عبداللّه انصارى فرمود: رسول خدا صلیاللّهعلیهوآله تشریف آورد و بر منبر رفت و مهاجران و انصار براى نماز جمع شدند. حضرت علیهالسلام فرمود: اى مردم! هر که ما اهلبیت (علیهمالسلام) را دشمن بدارد، خداوند او را یهودى محشور کند. جابر میگوید: من برخاستم و عرض کردم: اى رسول خدا! اگر چه شهادت به «لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ» و به پیامبرى شما دهد؟ فرمود: آرى، اگر چه شهادت دهد. او با شهادت دادن به یگانگى خدا و رسالت من فقط سبب میشود که خونش ریخته نشود و یا با دست خود ذلیلانه جزیه ندهد. سپس فرمود: اى مردم! هرکس ما اهلبیت را دشمن بدارد خداوند در روز قیامت او را یهودى محشور کند و اگر به زمان دجّال برسد؛ به او ایمان آورد و اگر آن زمان را درک نکند، از گورش برانگیخته گردد، تا به او ایمان بیاورد. همانا پروردگارم عزوجل، در ابتداى خلقت که گل آدمیان را میسرشت، امّت مرا برایم مجسّم نمود و نامهاى همه افراد امّت مرا به من آموخت، همانگونه که تمام اسماء را به آدم تعلیم داد. پس پرچمداران از برابر من گذشتند و من براى علی علیهالسلام و شیعیان او آمرزش طلبیدم. حنان (بن سدیر راوى این خبر) گوید: پدرم به من گفت: این حدیث را بنویس و من نوشتم... .
📗شهادت ثالثه:العبد حسین رزاقی،باب بیست وهفتم،ص۳۱۱
📗أمالي الطوسي، ص649؛
📗راجع أمالي المفيد، ج4، ص126.
#شهادت_ثالثه
▪️دوستان خود را از فیض این پست بهره مند سازید و نشر دهید
▪️ایـن کانال را بـه دوســتان خـود معــرفی کنید
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
#سیزدهم_رجب_ولادت_امیرالمؤمنین علیه السلام
.
در روز سیزدهم رجب مطابق با بیست وششم خرداد ۱۰سال قبل ازبعثت پیامبر و ۲۳سال قبل ازهجرت برادر، وزير وداماد پیامبر أميرالمؤمنين على بن ابیطالب عليهم السلام در بيت الله الحرام، داخل كعبه معظمه بدنيا آمدند، كه قبل وبعد ازاو مولودى درآنجا بدنيا نيامده ونخواهد آمد. وبه شهادت شیعه واهل خلاف اخبارولادت مولا درکعبه متواترست.
امیرالمؤمنین عليه السلام بیش از هزار اسم و لقب دارند ومشهورترين كنيه آن حضرت ابوالحسن عليه السلام است.
اسامی آن حضرت نزداهل آسمان معروف به #شمساطيل است. درزمين #جمحائيل درلوح #قنسوم درقلم #منصوم درعرش #معين ونزد رضوان #امين است. نزد حورالعين #اصب درصحف ابراهيم #حزبيل درعبرانيه #بلقياطيس درسريانيه #شروحيل درتورات #ايليا درزبور #اريا درصحف #حجرعين درقرآن #على و درنزد مادرش #حیدر است.
پدرشان حضرت ابوطالب ومادرشان حضرت فاطمه بنت اسد علیهماالسلام است. و #چهاردهم_رجب سالروز بزرگداشت این بانوعظیم الشان میباشد.
وقتی جناب فاطمه بنت اسد احساس دردفرمود، جناب ابوطالب عليه السلام خواستند زنانى ازقريش رابراى كمک بياوردند اماازگوشه خانه ندائى رسيد: "اى ابوطالب، صبركن چراكه دست نجس نبايد ولى خدارا لمس كند"
هنگام صبح ندا آمد: "اى فاطمه بخانه مابيا" حضرت ابوطالب وپيامبرعلیهماالسلام آن حضرت
رابه #مسجدالحرام آوردند.
#عباس_بن_عبدالمطلب که کافربود همراه جماعتى درمسجد بودندکه ديدند فاطمه عليهاالسلام درمقابل كعبه ايستاد وفرمود: "پروردگارا، من بتو وبه پيامبران وكتابهائى كه ازجانب توآمده ايمان دارم... توراقسم میدهم... بحق فرزندى كه درشكم من است وبامن سخن میگويد... ويكى ازنشانه هاى توست، اين ولادت را برمن آسان گردان"
ناگهان #ديوارکعبه شكافته شد وحضرت داخل شدند. وکفار هرچه كردند قفل دررا بازكنند ممكن نشد.
جناب حوا،ساره، آسيه،مریم ومادرموسى به کعبه آمده وصدا زدند: "السلام عليکِ ياوليةالله" وآنچه درولادت پیامبرانجام دادند اینجا نیزهمان کردند.
روزجمعه امیرالمؤمنین علیه السلام همچون #خورشيد برروى سنگ سرخ درگوشه راست كعبه #طلوع فرمود. درهمان لحظه به سجده رفته وفرمودند: "أشهدأن لااله الاالله وأن محمدارسول الله وأشهدأن علياولى محمدرسول الله بمحمديختم الله النبوة وبى يختم الوصيةوأنا أميرالمؤمنين جاءالحق وزهق الباطل"
به محمدنبوت ختم میشود وبمن وصايت کامل میشود ومن أميرالمؤمنين هستم، حق آمد وباطل رفت.
بت های بزمين افتاد وآسمانها نورانى شد وشيطان نعره زد.
ارشاد ج۱ص۵
مناقب ج۳ص۳۱۹
بحارالانوار ج۳۵ص۸
▪️دوستان خود را از فیض این پست بهره مند سازید و نشر دهید
▪️ایـن کانال را بـه دوســتان خـود معــرفی کنید
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
ببینید 💎حضرت امام جعفر الصادق علیه السلام، از مجالس اهل بیت و بیان احادیث چه تعبیری فرمودهاند
... بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ إِسْمَاعِیلَ الْبَصْرِیِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) یَقُولُ تَقْعُدُونَ فِی الْمَکَانِ فَتُحَدِّثُونَ وَ تَقُولُونَ مَا شِئْتُمْ وَ تَتَبَرَّءُونَ مِمَّنْ شِئْتُمْ وَ تَوَلَّوْنَ مَنْ شِئْتُمْ قُلْتُ نَعَمْ قَالَ وَ هَلِ الْعَیْشُ إِلَّا هَکَذَا.
✍🏻 اسماعيل بصرى گويد: حضرت امام جعفر الصادق عليه السّلام فرمودند: آیا ميتوانيد در مجلسى بنشينيد و حديث بگوئيد و آنچه را خواهيد اظهار كنيد و از هرکس خواهيد بيزارى جوئيد و به هرکس خواهيد اظهار دوستى نمائيد؟ گفتم: آرى، فرمودند: آيا زندگی جز اين است؟
📕 الکافی، ج ٨ ص ٢٢٩
با توجه به روايات دیگر، ظاهرا مقصود حضرت امام جعفر الصادق علیه السلام این است که مجالس خصوصی خود را ترک مکنید، زیرا آنجا برای ابراز ولایت و برائت و معارف دین آزادید و میتوانید بدون ملاحظه، بحث و گفتگو کنید. روشن است که چنین فضایی در رشد فکری و عقیدتی و فقاهتیِ ما بسیار مؤثر است. زیرا به امر اهل بیت علیهم السلام در مجالس عمومی #تقیه و ملاحظه باید نمود و نمیتوان هر مطلبی را بیان کرد. اما مجالس خصوصی چنین منعی ندارد. حالا این مجالس خصوصی یا با شیعیان است، یا با اهل خانه و بیان معارف دين برای آنها؛ این است که امام درباره چنین محافلی آن تعبیر اعجابانگیز را بیان فرمودند.
براستی چنین است، چرا که تغذیه روح و جان هر شیعه، ولایت و برائت است، و حیات ما متوقف بر این دو مهم میباشد. آری زندگی برای هر شیعه، یعنی تقویت ولایت و برائت و #طلب_علم و تفقه برای احیای دین و مذهبش.
▪️دوستان خود را از فیض این پست بهره مند سازید و نشر دهید
▪️ایـن کانال را بـه دوســتان خـود معــرفی کنید
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
😭تَخافُونَ أَنْ يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ
😭😭😭
فَقَالَ (امیرالمومنین صلوات الله علیه) يَا بُنَيَّةِ الْحَدِيثُ كَمَا حَدَّثَتْكَ أُمُّ أَيْمَنَ وَ كَأَنِّي بِكِ وَ بِبَنَاتِ أَهْلِكِ سَبَايَا بِهَذَا الْبَلَدِ أَذِلَّاءَ خَاشِعِينَ تَخافُونَ أَنْ يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ
فَصَبْراً صَبْراً
◼️حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه به حضرت زینب صلوات الله علیها فرمود:
دختر عزیزم! حدیث همان است که امّ ایمن برایت شرح داده است؛ گویا تو را به همراه زنان خاندانت می بینم که به اسارت و خواری به این سرزمین آورده می شوید و هراس آن دارید که مردم شما را بربایند پس صبر پیشه کن؛ صبر...
📓کامل الزیارات باب 88 ح 1
📓بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج28، ص: 60
📓العوالم ص 365
▪️دوستان خود را از فیض این پست بهره مند سازید و نشر دهید
▪️ایـن کانال را بـه دوســتان خـود معــرفی کنید
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️هرگاه شمشیر به گلویمان…!
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «و أما الحجة فإذا بلغ منك السيف المذبح - و أومأ بيده إلى الحلق - فاستغث به فإنه يغيثك ،وهو غياث وكهف لمن استغاثبه»
هرگاه شمشیر به گلویت رسید تا تو را ذبح کند (و با دست خویش به گلوی خود اشاره فرمودند) پس به حضرت حجّت (عجل الله فرجه) استغاثه بنما که او بفریادت میرسد؛ او برای هر که به او پناه ببرد ، فریادرس و حصنِ حصین و کهفِ نجات است.
منابع: سلوۀ الحزین [الدعوات]: صفحه ١٩۱.
الدعوات ، قطب الدین راوندی: صفحه ۱۹۲.
بحارالأنوار ، علامه مجلسی: ج ٩١ ، ص ٣٥.
▪️دوستان خود را از فیض این پست بهره مند سازید و نشر دهید
▪️ایـن کانال را بـه دوســتان خـود معــرفی کنید
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
خودسازی:
خودسازی(عادت بد)
امام علی علیه السلام:
عادت بد، دشمنی است که با قدرت بر صاحبش حکومت می کند.غررالحکم/ص33
یکی از روشهای تربیت نفس و خودسازی عادت است. اگر کاری چه خوب و چه بد برای انسان عادت شود، ترک آن برایش سخت می شود؛ به همین دلیل می گویند: ترک عادت موجب مرض است.
#احادیث_روزانه
خودسازی(آموختن)
امام علی علیه السلام:
کسی که چیزی را نمی داند، حیا نکند از این که آن را بیاموزد. نهج البلاغه فیض/ص1114
تربیت نفس بدون دانستن احکام و معارف دینی ممکن نیست. در آموزش احکام دین حیا نیست و حیا در این مسائل گاهی منجر به بد عاقبتی می شود.
#احادیث_روزانه
خودسازی(غذای روح)
امام حسن مجتبی علیه السلام:
عجب دارم از آنها که به غذاى جسم خود مى اندیشند، اما به غذاى روح خود نمى اندیشند، خوراک ناراحت کننده از شکم دور مى دارند، اما قلب خود را با مطالب هلاکت زا آکنده مى کنند. تحف العقول/ص267
چه گوش کنیم؟ چگونه گوش کنیم؟ چه ببینیم؟ چگونه ببینیم؟ چه بگوییم؟ چگونه بگوییم؟ و...
#احادیث_روزانه
خودسازی(نگران)
امام صادق(ع):
انسان با ایمان همواره از دو چیز نگران است، از گناهان گذشته خود که نمى داند خدا با او چگونه رفتار مى کند، و از عمر باقیمانده که نمى داند چه خواهد کرد. اصول کافى/ج2/ص7.
آن کسى که این دو احساس را دارد همواره به فکر جبران کوتاهى هاى گذشته و پیدا کردن بهترین راه ممکن براى استفاده از فرصت هاى باقیمانده است.
#احادیث_روزانه
خودسازی(هدایت)
امام علی علیه السلام:
هر کس هدایت را از کسى که اهل آن نیست بخواهد، گمراه شود.غرر الحکم/ح8501.
علت اصلی تفرقه مسلمانان و رشد قارچ گونه فرقه های نوظهور همین است. کسانی که منبع اصلی را رها می کنند به دام شیطان پرستها و کابالیستها و ...می افتند.
مرکز فرهنگی هاتف
#احادیث_روزانه
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
1️⃣
✍️حضرت رباب، دختر «امرءالقیس»(1) و جزو یکی از قبایل شامی است.
پدر در زمان خلیفه دوم، اسلام آورده و در مدینه، سه فرزند خود را از فرط علاقه و ارادت به حضرت علی علیه السلام؛ به عقد ازدواج امیرالمؤمنین علیه السلام و امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام درآورد.(2)
👈حضرت رباب به عقد امام حسین علیه السلام درآمد و تا آخرین لحظات زندگی آن حضرت در کنار وی می ماند.
در برخی از نقلها پدر او را انیف کلبی معرفی کرده اند(3)، اما نقل نخست، فراوان روایت شده است. علاوه بر این، شاید مراد دسته دوم، رباب دیگری باشد که دختر انیف و همسر زبیر بن عوام و مادر مصعب بن زبیر بوده است.(4)
حضرت رباب دو فرزند از امام حسین علیه السلام داشت، یکی حضرت سکینه و دیگری حضرت عبداللّه .
👈عبداللّه در روز عاشورا در حالی که کودکی بیش نبود، در جلوی چشم پدر و مادرش به شهادت رسید.(5) سکینه نیز، بعدها در شمار زنان بزرگ عالم اسلام درآمده، به ویژه در ادب، شخصیت شناخته شده ای یافت.
ادامه دارد...
📓1ـ همان شاعر معروف عرب.
📓2ـ الاغانی، ج16، ص140 ـ 141، قاهره، انساب الاشراف، ج1، ص195، انتشارات محمودی.
📓3ـ مجله تراثنا، ش10، 187، مؤسسه آل البیت.
📓4ـ طبقات الکبری، ج3، ص100 و ج5، ص182، 186، بیروت.
📓5ـ الاغانی، 16، ص141 ـ جمهرة انساب العرب، ص457.
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
2️⃣
✍️حضرت رباب علیها السلام بر اساس شواهدی در کربلا حضور داشته است. این مطلب را برخی از مورخان آورده اند.(6)
از اخبار محدودی که در زمینه روابط امام حسین علیه السلام و همسرش حضرت رباب به دستمان رسیده، چنین برمی آید که روابط آن دو بسیار صمیمی بوده است، آن قدر که هم امام علیه السلام و هم حضرت رباب از اظهار این روابط صمیمی میانِ خود، خودداری نمی کرده اند، همان گونه که پیامبر صلی الله علیه و آله نیز از نشان دادن صمیمیتی که نسبت به برخی از همسران خود داشت، خودداری نمی کرد. به دلیل وجود همین شواهد است که ابن کثیر می گوید:
امام حسین علیه السلام همسرش رباب را بسیار دوست می داشته و از روی علاقه مندی به وی، در باره اش شعر می گفت.(7)
👈نسابه معروف «المجدی» نیز تأکید دارد که:
امام حسین علیه السلام سکینه و مادرش رباب را دوست می داشت(8).
این دوستی به دلیل بزرگواری حضرت رباب بود، چنان که از هشام کلبی، مورخ مشهور نقل شده که:
«من خیار النساء و افضلهنَّ(9)»
رباب از بهترین زنان و از برترین آنها بود.
ادامه دارد...
📓7ـ البدایة و النهایة، ج8، ص212.
📓8ـ المجدی، ص92، قم.
📓9ـ الاغانی، ج16، ص141.
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
3️⃣
✍️در زمینه این دوستی، دو بیت شعر از امام حسین علیه السلام در باره حضرت سکینه و حضرت رباب نقل شده، و در برخی از منابع، بیتی دیگر نیز به آن افزوده شده است.
لَعَمْرُک اِنِّنی لَاُحِبُّ دارا
تَحُلُّ بها سکینةُ و الربابُ
اُحبِّهما وَ اَبْدُلُ جُلَّ حالی
وَ لَیْسَ لِلاَئمی فیها عِتابُ(10)
بسيار ارزشمند👇👇👇
💌《به جان تو سوگند! من خانه ای را دوست دارم که سکینه و رباب در آن باشند.
آنها را دوست دارم و تمامی دارایی ام را به پای آنها می ریزم و هیچ کس نباید در این باره با من سخنی بگوید.»
ادامه دارد...
📓10ـ مجله تراثنا، ش10، ص128 ـ الاغانی، ج16، ص136 ـ انساب الاشراف، ج1، ص195 ـ 196 ـ البدایه و النهایه، ج8، ص211 ـ المعارف، ص93، بیروت ـ الفصلو المهمة، ص183 ـ المجدی، ص92 ـ مقاتل الطالبین، ص94، بیروت ـ اعلام النساء المؤمنات. ص346. در برخی از نقلها به جای «تحلّ بها»، «تکون بها» آمده و در روایتی دیگر به جای آن «تُصیَّفُها».
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
4️⃣
✍️ادامه:
در نقلی از حضرت سکینه علیها السلام آمده است که امام حسن مجتبی علیه السلام درباره انتساب این شعر به امام حسین علیه السلام تأملی کرد و گویا تعجب کرده بود سپس، امام بیتی دیگر بر آن افزود:
وَ لَسْتُ لَهُمْ وَ اِنْ عَتَبُوا مُطیعا
حَیاتی اَوْ یُغَیِّبُنی الترابُ(11)
«حتی اگر کسانی در این باره به من اعتراض کنند، آنها را در زندگی و نیز وقتی مرا در خاک پنهان می کنند، پیروی نخواهم کرد.»
این شعر به طور مستقیم از طرف امام حسین علیه السلام نقل شده و تا آنجا که ما می دانیم هیچ کس آن را به عنوان زبان حال، ندانسته و نسبت آن را به امام تکذیب نکرده است.
قابل توجه👆👆
شعر مزبور، نشانگر ارتباط صمیمی امام با همسرش رباب و فرزندش سکینه سلام الله علیهم است. توجه داریم که سرودن این شعر، همراه با انتشار آن در میان مردم بوده است، بدین جهت، این شعر در بیشتر کتابهای تاریخی آمده است.
ادامه دارد...
📓11- الاغانی، ج16، ص140 ـ اعیان الشیعه، ج6، ص449 (طبع جدید) ـ تراثنا، ش10، ص128 ـ البدایه و النهایة، ص211، شرح الاخبار، الجزء الثالث عشر، ص14. در نقلی به جای «مطیعا»، «مضیعا» آمده و برخی دیگر به جای «یُغَیِّبُنی»، «یعلینی» ذکر شده است.
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
5️⃣
✍️شعر دیگری نیز از امام حسین علیه السلام در باره حضرت رباب نقل شده است:
اُحبُّ لِحُبِّهَآ جمیعا
وَ نَثْلَةَ کُلَّها و بَنیِ الرُّباب
وَ اخْوالاً لَهَا مِن آلِ لامَ
اُحِبُّهُم وَ طَرَّبَنی جنابُ(12)
«من به خاطر دوستی او زید، نثل و تمام «بنور رباب» را دوست دارم.
و همچنین داییهای او را از خاندان [بنی] لام، همه را دوست دارم و «جناب» را که مرا به شادی آورده است».
گویا اینها افراد وابسته به رباب هستند که از آنان یاد شده است.
رباب نیز علاقه وافری به امام حسین علیه السلام السلام داشت. او در سفر کربلا همراه امام علیه السلام بود و پس از شهادت آن حضرت علیه السلام نیز وفاداری اش را به زبان شعر، و نیز در عمل، نشان داد.
ادامه دارد...
📓12ـ تاج العروس، ج1، ص263 ـ اعیان الشیعه، ج6، ص449. ابوالفرج از قول ابن عبده آورده است که رباب، فرزند حارثه، فرزند اوس بن حارثه بن لام الطایی بوده است (مقاتل الطالبین، ص94). ظاهرا مقصود از آل لام، همین خانواده است.
۲ اسفند ۱۴۰۱
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
بانوي كربلا، #حضرت_رباب_عليهاالسلام
6⃣
✍️ترجمه مرثیه حضرت رباب علیهاالسلام:
«آن پرتوی که دیگران از درخشش آن بهره می بردند، در کربلا کشته شده و غیر مدفون رها شده است.
ای فرزند پیامبر! خدا از طرف ما تو را پاداش نیکو داده و در وقت «میزان» تو را از هر زیانی به دور دارد.
تو آن چنان کوه محکمی بوده که من بدان پناه می بردم و تو با رحمت و از سر دینداری با ما همنشینی داشتی.
دیگر چه کسی برای یتیمان و فقیران، مانده؟ و چه کسی است که مسکینان بدو پناه برده و او بی نیازشان سازد؟
به خدا قسم! دیگر سایه ای بعد از تو بر سرم نخواهم پذیرفت تا در میان خاک، پنهان شوم.»
حضرت رباب علیها السلام در بیت سوم، ارتباط عمیق خود را با امام حسین علیه السلام تصویر می کند؛ امام چون کوهی است که پناهگاه آرام بخش رباب بوده و آن حضرت نیز با کمال ملاطفت و از سر دینداری با وی برخورد داشته است. حضرت رباب در بیت آخر، عزم راسخ خود را در عدم ازدواج با دیگری تا پایان عمر بیان می کند.
ادامه دارد...
۲ اسفند ۱۴۰۱