✅ شیاطین و اجنه بر چه کسانی تسلط دارند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا به شیطان فرمود: قطعاً تو بر بندگانم تسلّطى نداری مگر بر گمراهانى كه خودشان از تو #تبعیت كنند.
✍️ شرح: #تبعیت از شیطان یعنی انجام دستوراتش که همان ترک #واجبات و انجام #حرامها است. شیطان فقط بر کسانی که #واجبات را ترک می کنند و #حرامها را انجام می دهند، تسلط دارد.
📖 إنَّ عِبادي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغاوينَ (42 حجر)
آیه شماره 134
✅ جهنمی ها در قیامت چه درخواستی خواهند داشت؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! مردم را از روزى كه عذاب جهنم به سراغشان مىآيد، بترسان و به آنها هشدار بده. عذابی که وقتی به سراغ آنها می آید، کسانى كه ظالمند مى گويند: پروردگارا! ما را تا مدتى كوتاه مهلت بده تا به دنیا برگردیم و دعوتت را اجابت كنيم و از پيامبرانت #تبعیت نماييم.
در پاسخ به آنان گفته می شود: آیا شما نبوديد كه پيش از اين، قسم می خورديد كه خوشی شما هرگز از بین نخواهد رفت؟! پس چه شد؟
✍️ شرح: جهنمی ها درخواست بازگشت به دنیا برای #تبعیت از پیامبران دارند. #تبعیت از پیامبران یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام آنها. جهنمی ها در قیامت از خدا برای انجام #واجبات و ترک #محرمات، فرصت دوباره می خواهند. اما بازگشتی در کار نیست.
📖 و أَنْذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتيهِمُ الْعَذابُ فَيَقُولُ الَّذينَ ظَلَمُوا رَبَّنا أَخِّرْنا إِلى أَجَلٍ قَريبٍ نُجِبْ دَعْوَتَكَ وَ نَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَ وَ لَمْ تَكُونُوا أَقْسَمْتُمْ مِنْ قَبْلُ ما لَكُمْ مِنْ زَوالٍ (ابراهیم، 44)
آیه شماره 135
🌹🌹 داستان کوتاه (111)
✅ فقر بهتر است یا ثروت؟
سخت فقیر و مستمند بود. تمام نمازهایش را پشت سر پیامبر اکرم (ص) می خواند. رسول خدا (ص) بر او ترحم می کرد و به نیازمندي و غریبی او توجه داشت و می فرمود: اي سعد! اگر چیزي به دستم برسد، تو را بی نیاز می کنم.
مدتی گذشت و چیزي به دست پیغمبر نرسید. حضرت به حال سعد بیشتر اندوهگین شد. خداوند سبحان به اندوه پیامبر (ص) نسبت به سعد توجه فرمود و جبرئیل را با دو درهم خدمت رسول خدا (ص) فرستاد.
جبرئیل به پیامبر (ص) عرض کرد: اي محمد! خدا از اندوه تو براي سعد آگاه است. آیا دوست داري او را بی نیاز سازي؟
پیامبر (ص) فرمود: آري!
جبرئیل گفت: این دو درهم را به او بده و دستور بده با آن تجارت کند. پیامبر (ص) دو درهم را گرفت. وقتی
که براي نماز ظهر از منزل خارج شد، سعد را دید که دم در خانه ایستاده و منتظر آن حضرت است. فرمود: اي سعد! آیا تجارت را خوب بلدي؟
عرض کرد: سرمایه اي ندارم که با آن تجارت کنم.
پیامبر (ص) دو درهم به او داد و فرمود: با آن تجارت کن و روزي خدا را به دست آور.
سعد دو درهم را گرفت و در خدمت پیغمبر (ص) به مسجد رفت و نماز ظهر و عصر را با رسول خدا (ص) خواند. آن گاه حضرت به او فرمود: برخیز و به دنبال روزي برو! همواره به حال تو غمگین بودم.
سعد مشغول تجارت شد و خداوند برکتی به او داد. هر چه می خرید به دو برابر می فروخت. دنیا به سعد روي آورد. کم کم سرمایه اش ترقی کرد و مالش فراوان شد و معامله اش رونق گرفت. به طوري که در کنار در مسجد دکانی گرفت و سرمایه و کالاي خود را در آنجا جمع کرده و تجارتش را انجام می داد. وقتی که بلال اذان می گفت و رسول خدا (ص) به سوي نماز حرکت می کرد، سعد را می دید که سرگرم خرید و فروش بوده و مشغول دنیا است. هنوز وضو نگرفته و خود را براي نماز مهیا نکرده است. با اینکه قبل از این پیش از اذان، مهیاي نماز می شد. رسول خدا (ص) می فرمود: اي سعد! دنیا تو را از نماز باز داشته است؟
سعد می گفت: چه کنم؟ سرمایه ام را تلف کنم؟ به این مرد جنسی فروخته ام، می خواهم پولم را از او بگیرم و از آن دیگري کالایی خریده ام. باید پول او را بدهم.
رسول خدا (ص) به آن حال سعد بیشتر از فقرش غمگین شد. جبرئیل به محضـر آن جناب رسید و عرض کرد: اي پیامبر! خداوند از غم تو براي سعد آگاه است. کدام یک را بیشتر دوست داري؟ حالت اول یا حالت فعلی او را؟
رسول خدا (ص) فرمود: اي جبرئیل! حالت اول او را دوست دارم. زیرا دنیا آخرت او را از دستش گرفته است.
جبرئیل عرض کرد: به راستی محبت اموال دنیا امتحان بوده و بازدارنده از آخرت می باشد. یا رسول االله! به سعد بگو آن دو درهمی که به او داده اي به شما بازگرداند، در این صورت وضعش به حالت اول برمی گردد.
پیامبر به سعد فرمود: آیا آن دو درهم را به من باز می گردانی؟
سعد گفت: به جاي دو درهم، دویست درهم می دهم.
حضرت فرمود: نه! همان دو درهم را می خواهم.
سعد آن دو درهم را به حضرت داد و به دنبال آن چیزي نگذشت که دنیا از وي روي گرداند و هر چه داشت از دسـتش رفت و سعد دوباره به حال فقر و نداري افتاد.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 2، ص 33 (با کمی ویرایش)
✅ حضرت ابراهیم (ع) علامت خودی و غیر خودی را چه می دانست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ابراهیم دعا کرد: پروردگارا! بت پرستی بسيارى از انسانها را گمراه كرده است. هر كس از من #تبعیت كند، يقيناً از من است، و هر كس از من #نافرمانى كند، تو آمرزنده و مهربانى.
✍️ شرح: #تبعیت از ابراهیم یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ پیامبر خدا. این، مرز خودی و غیر خودی است.
📖 ربِّ إِنَّهُنَّ أَضْلَلْنَ كَثيراً مِنَ النَّاسِ فَمَنْ تَبِعَني فَإِنَّهُ مِنِّي وَ مَنْ عَصاني فَإِنَّكَ غَفُورٌ رَحيمٌ (36 ابراهیم)
آیه شماره 136
✅ عامل نابودی فرعونیان چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما موسى را با معجزات خود و دلیلی روشن به سوى فرعون و اشراف قومش فرستاديم؛ ولى آن اشراف از فرمان فرعون #تبعیت كردند، در حالى كه فرامین فرعون، راهنما به سوى خوشبختى نبود.
✍️ شرح: #تبعیت از فرمان فرعون، یعنی اطاعت از دستورات فرعون که مخالف #واجبات و #محرمات الهی بود و راهنمای انسانها به سوی خوشبختی نبود. این #اطاعت از غیر خدا به جای #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام موسی بود که عامل نابودی فرعونیان شد.
📖 و لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا وَ سُلْطانٍ مُبينٍ * إِلى فِرْعَوْنَ وَ مَلاَئِهِ فَاتَّبَعُوا أَمْرَ فِرْعَوْنَ وَ ما أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشيدٍ (هود، 96 و 97)
آیه شماره 137
🌷 داستان کوتاه (112)
✅ ابو صباح کنانی به امام جعفر صادق (ع) گفت: ما به خاطر شما چه زخم زبانها از مردم می شنویم!
امام به او فرمود: چه زخم زبانهایی به خاطر من می شنوید؟
او گفت: هر گاه با مردي درگیري لفظی پیدا می کنم، به من می گوید: اي جعفری خبیث!
امام جعفر صادق (ع) فرمود: شما را این گونه به خاطر من سرزنش می کنند؟
ابو صباح گفت: آري.
امام فرمود: به راستی چقدر اندکند از شما آنها که از جعفر #اطاعت کنند. این را بدان که صحابی من کسی است که #وَرَعش شدید باشد و براي خالقش کار کند و به پاداش او امیدوار باشد. اصحاب من چنین افرادي هستند.
✍️ شرح: #اطاعت از امام یعنی انجام واجبات و ترک گناهان. #ورع یعنی دوری از گناه.
📖 قالَ أَبُو اَلصَّبَّاحِ اَلْكِنَانِيُّ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مَا نَلْقَى مِنَ اَلنَّاسِ فِيكَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ مَا اَلَّذِي تَلْقَى مِنَ اَلنَّاسِ فِيَّ فَقَالَ لاَ يَزَالُ يَكُونُ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ اَلرَّجُلِ اَلْكَلاَمُ فَيَقُولُ جَعْفَرِيٌّ خَبِيثٌ فَقَالَ يُعَيِّرُكُمُ اَلنَّاسُ بِي فَقَالَ لَهُ أَبُو اَلصَّبَّاحِ نَعَمْ قَالَ فَقَالَ مَا أَقَلَّ وَ اَللَّهِ مَنْ يَتَّبِعُ جَعْفَراً مِنْكُمْ إِنَّمَا أَصْحَابِي مَنِ اِشْتَدَّ وَرَعُهُ وَ عَمِلَ لِخَالِقِهِ وَ رَجَا ثَوَابَهُ فَهَؤُلاَءِ أَصْحَابِي .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۷۷
🌷 داستان کوتاه (112)
✅ ابو صباح کنانی به امام جعفر صادق (ع) گفت: ما به خاطر شما چه زخم زبانها از مردم می شنویم!
امام به او فرمود: چه زخم زبانهایی به خاطر من می شنوید؟
او گفت: هر گاه با مردي درگیري لفظی پیدا می کنم، به من می گوید: اي جعفری خبیث!
امام جعفر صادق (ع) فرمود: شما را این گونه به خاطر من سرزنش می کنند؟
ابو صباح گفت: آري.
امام فرمود: به راستی چقدر اندکند از شما آنها که از جعفر #اطاعت کنند. این را بدان که صحابی من کسی است که #وَرَعش شدید باشد و براي خالقش کار کند و به پاداش او امیدوار باشد. اصحاب من چنین افرادي هستند.
✍️ شرح: #اطاعت از امام یعنی انجام واجبات و ترک گناهان. #ورع یعنی دوری از گناه.
📖 قالَ أَبُو اَلصَّبَّاحِ اَلْكِنَانِيُّ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مَا نَلْقَى مِنَ اَلنَّاسِ فِيكَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ مَا اَلَّذِي تَلْقَى مِنَ اَلنَّاسِ فِيَّ فَقَالَ لاَ يَزَالُ يَكُونُ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ اَلرَّجُلِ اَلْكَلاَمُ فَيَقُولُ جَعْفَرِيٌّ خَبِيثٌ فَقَالَ يُعَيِّرُكُمُ اَلنَّاسُ بِي فَقَالَ لَهُ أَبُو اَلصَّبَّاحِ نَعَمْ قَالَ فَقَالَ مَا أَقَلَّ وَ اَللَّهِ مَنْ يَتَّبِعُ جَعْفَراً مِنْكُمْ إِنَّمَا أَصْحَابِي مَنِ اِشْتَدَّ وَرَعُهُ وَ عَمِلَ لِخَالِقِهِ وَ رَجَا ثَوَابَهُ فَهَؤُلاَءِ أَصْحَابِي .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۷۷
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (21)
س: اگر بخواهيم به «نهي از ورود به كيفيت خدا» عمل كنيم، به بخشي از فلسفه اصلاً و مطلقاً نبايد وارد شويم؟
ج: فلسفه علم بشري است. علم وحياني نيست كه همه اش درست باشد. لذا بعضي از آن ها قبلي ها را رد كرده اند و چقدر به آن ها «ان قلت» مي زنند و چقدر رد مي كنند.
س: چرا خدا علوم بشري ديگر را نهي نكرده، اما اين را نهي كرده است؟
ج: آن ها قابل امتحان است. رياضيات علم بشري است، اما تجربه شده و درست است. دو ضرب در دو مي شود چهار. هيچ وقت پنج نمي شود. همه ی رياضيات همين است؛ اما فلسفه این جور نيست. اشتباه بزرگ فلاسفه آن بود كه وارد قرآن و دين شدند، در حالی که فلسفه در دين نيست. فلسفه، علم به احوال موجودات است علي ما هي عليها. آن ها دين را هم جزء موجودات انداخته اند. اين ها مسائل وحياني است و نمي شود درباره اش حاشيه زد. اينجا نبايد مي رفتند، اما رفتند و اسباب مشكل فراهم شد.
س: سؤال همين است که آن ها رفته اند؛ آیا ما هم اصلاً وارد نشويم يا آنکه بخوانيم تا بدانيم چه گفته اند؟
ج: بايد وارد شد و كتاب ها را بايد خواند و استاد موظف است غلط هايش را بگويد كه شاگرد منحرف نشود. بعد هم اگر خداي نكرده يك استاد غفلت كرد و نگفت، خود شما در اثر علم اطلاع از آيات، بايد بفهمي كه اين درست نيست؛ لذا فلسفه را بايد در اواخر خواند. بعد از رسائل و مكاسب خواند؛ جلوتر نه. تا آن وقت از قرآن اطلاع كافي دارد و مي تواند بفهمد خدا در قرآن درباره ی معاد چه گفته است. پس ديگر اشتباه نمي كند؛ و الّا اين حرفها هست.
س: آیا به همين اندازه وارد شدن، نافرمانی از نهي از ورود در كيفيات توحيد نیست؟
ج: شما بايد بخوانيد كه اين ها درباره ی کیفیتش چه گفته اند و بگوييد اين نيست. اينكه در نماز وارد شده بعد از نماز سه بار بايد «الله اكبر» بگوييد، به خاطر همين است. او حرف ها را زده، اما خدا بالاتر از اين حرف هاست. آن طور كه خدا هست، ما نفهميده ام. چيزي به اندازه ی خودمان گفته ایم؛ اما خدا بالاتر از اين حرف ها است. بايد بخوانيم و بگوييم خدا بالاتر از اين حرفهاست. اين آن آخري نيست. تو اين را گفتي و ما فهميدیم که اين نيست. خدا بالاتر از اينهاست. فهم ما محدود است. با فهم محدود نمي شود آن نامحدود را درك كرد. اين را بايد بگوييم و باور كنيم. اگر اين را گفتيم، عيبی ندارد و الّا اگر گفتي: «نه، مطلب همين است»، وارد كيفيت غلط شده ای.
س: آیا اگر فلسفه مي خواهد جواب گوي شبهات باشد، نبايد وارد اين چيزها شود؟
ج: نه؛ اگر شما فلسفه را درست بخواني، عقلت تقويت مي شود و خودت راهكارهاي رفع شبهه را یاد مي گیري. نتيجه اش تشحیذ ذهن است؛ و الّا همه اش وحياني نيست. دليلش هم اين است كه فیلسوف، همه ی قبلي ها را رد مي كند. بعضي او را رد مي كنند و بعضي هم آن یکی را رد مي كنند. عقل با همين ردکردن ها تكامل پيدا مي كند. عقل هنوز به نقطه ی پاياني نرسيده و اشتباه زياد دارد. شما اگر باور كني که حرف آخر است، غلط است. فعلاً بايد بگويي و غلط باشد تا بعد ان شاء الله. اما وحي نه. وحی، آن آخري را اول گفته است. اگر شما آن را داشته باشي، دیگر از اشتباه محفوظ هستی.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🔸 ادامه دارد ...
✅ جوانان انقلابی امروز #باتقواتر هستند یا جوانان انقلابی آغاز انقلاب؟
🌷 امام خامنه ای:
من به چشم می بینم و می توانم گواهی بدهم که جوانان انقلابی امروز ما، از جوانان انقلابی آغاز انقلاب، اگر از لحاظ #ایمان و #تقوا و استحکام عقیده بهتر نباشند، عقب تر نیستند.
من از صمیم قلب و از بن دندان گواهی می دهم و اعتقاد دارم که بهترین نقش را مردم ایفاء کرده اند؛ ارزشها را نگه داشته اند، حفظ کرده اند و پای آن ایستاده اند؛ مردم بودند که نقشه های دشمنان ما را خنثی کردند. (14/3/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 248
وظیفه بیماره نسبت به روزه.pdf
حجم:
162.7K
💠 بیمارانی که نمیدانند باید روزه بگیرند یا خیر، بخوانند + دانلود
◻️ مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی در جدولی به تفکیک بیماریهای گوناگون، وظیفه بیمارانی که نمی دانند باید روزه بگیرند یا خیر، مشخص نموده است.
◻️ در این جدول وظیفه بیمارانی با بیماریهایی همچون دیابت، تیروئید، کلیه، چشم، روماتیسم، قلب، اعصاب، روان، سرطان، گوارش، تنفس و ... مشخص شده است.
منبع: #ستاد_ترویج_احکام
✅ بلعم باعورا که عالم بود، چرا منحرف شد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! سرگذشت آن مرد یهودی را (بلعم باعورا را) برای این یهودیان بگو. همان که ما آیات تورات را که دستورات ما در آن بود، به او رسانده بودیم و او مطیع آن شده بود؛ ولی خودش از عمل به آن دستورات جدا شد و از اطاعت از ما خارج گشت. به همین دلیل شیطان دنبالش به راه افتاد و وسوسهاش کرد تا در نتیجه از گمراهان شد.*
ضمناً اگر می خواستیم، مقام او را با همان آیات و دستورات، بالاتر می بردیم؛ اما او به دنیا چسبید و به جای #تبعیت از دستورات واجب و حرامِ ما، #تابع هوای نفسش شد. بنابراین حکایت او که برای رسیدن به دنیا دائم لهله می زد، حکایت سگ هاری است که چه به او هجوم بیاوری و چه رهایش کنی، دائم لهلهِ تشنگی می زند. این حکایت تمام کسانی است که آیات و دستورات کتاب ما را دروغ می پندارند و عمل به آن را رها می کنند و به دنیا می چسبند. پس محمد! این داستان را بازگو کن تا در معرض اندیشه و تفکّر قرار گیرند و از #تبعیت از دستورات ما جدا نشوند.
📖 و اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذي آتَيْناهُ آياتِنا فَانْسَلَخَ مِنْها فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطانُ فَكانَ مِنَ الْغاوينَ * وَ لَوْ شِئْنا لَرَفَعْناهُ بِها وَ لكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَ اتَّبَعَ هَواهُ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ذلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (175 تا 176 ، اعراف)
آیه شماره 138