May 11
💠 برخی از افراد مانند مرد وزن کهنسالیکه روزهگرفتن برایشان مشقت دارد یا خانم باردار وشیردهی که روزه برای فرزندش ضرر داشته فدیه واجب شده وبلافاصله در ماه رمضان یا بعد از اتمام ماه مبارک رمضان می توانند پرداخت کنند و لازم نیست تا رمضان سال آینده صبر کنند که فدیه همان مد طعام یعنی 750 گرم نان یا غذای دیگراست.(مشهور بجز آیت الله فاضل شیرده وباردار در صورت ضرر برخودش فدیه دارد)
💠 برخی از افراد مانند مریض یا مسافر یا خانمی که عذر شرعی داشته و روزه نگرفته چنانچه تا رمضان سال آینده قضای روزه را بگیرند کفاره ای بر آنها واجب نمی شود و چنانچه قضای روزه را نگیرند باید کفاره بدهند.
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت سی و سوم
🔆«وَآياتُ اللَّهِ لَدَيْكُمْ ..»
آیات خدا نزد شماست یعنی نشانههای #خدا پیش شماست.
🔰شاید احتمالی هم از این بابت داده بشود که تمام #معجزات و خوارق عادات انبیاء که نشانه های خدا✨ در دست آنها بود در نزد شماست، یعنی شما به اذن خدا #قادر 🌸 هستید تمام معجزات انبیاء گذشته را هم انجام بدهید.
👌همین طور که در همین زیارت #جامعه فرازی داریم که می گوید «وَ ذَلَّ كُلُّ شَیْءٍ لَكُمْ» یعنی همه چیز برای شما رام و #مطیع فرمان شماست☘. همه چیز تحت نظر و تحت اطاعت شماست. چه حیوانات وحشی، چه چیزهای دیگر. همه چیز در خدمت شماست. و امام به همه چیز #احاطه دارد.✨
🔆«وَ نُورُهُ وَ بُرْهَانُهُ عِنْدَكُم ..»
نور و برهان خدا نزد شماست.
⁉️حالا اینکه نور و برهان چه تفاوتهایی دارد؟
💭بعضی ها گفته اند مراد از برهان شخص #پیغمبر خداست و مراد از نور مبین قرآن مجید است. در احادیث متعددی که از طریق اهل بیت، مثلا 📚در تفسیر البیان آمده برهان را نبوت پیغمبر (ص) دانستند و نور را #ولایت امیرالمومنین (ع)✨.
✅به هر حال نور و برهان حتی اگر معانی متعدد هم داشته باشد یکی از مصادیقش #حقایقی است که مربوط به نبوت و نور ولایت است🌸. پس اینجا که می گوید نور و برهان خدا نزد شماست مراد همین است که شما #اهل_بیت هم نور الهی دارید و هم برهان و حجت خدایی را دارید که از طریق آن بتوانید مردمان 👥 و خلق را به مسیر هدایت بیاورید.
🔆«وَ أَمْرُهُ اِلَيْكُمْ ..»
یعنی فرمان خدا واگذار به شما خاندان عصمت شده.
💠خدای متعال امر این #عالم را به اهل بیت بزرگوار داده، اما به این معنی نیست که به اهل بیت داده بعد خودش را کنار کشیده، نه.. نه.. به این معنی نیست‼️
حواسمان جمع باشد که یک وقتی در بعضی از 📚تفاسیر و ترجمه ها بد کار نکنیم و بد عمل نکنیم، به این معنی نیست که خدا امر را داده دست اهل بیت و خودش را کنار کشیده، نه! یعنی خدا به #واسطهی شما این کار را انجام می دهد. واسطهی فیض🌟 است، اهل بیت هر کاری هم انجام بدهند به #اذن خدای متعال است.
🎤استاد احسان عبادی
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت سی و چهارم
🔆«وَ مَنْ جَحَدَكُمْ كَافِرٌ ..»
🔹هر کسی مقام #امامت شما را انکار بکند کافر است.
📌ما در بحث های فقهی داریم مسیحی و یهودی که به نبوت پیغمبر خدا #ایمان نداشته نباشد و انکارش بکند آنها هم جزء کافران هستند. یعنی 👥 کافر فقط آن کسی نیست که خدا را قبول ندارد بلکه کسانی که #نبوت پیغمبر و امامت اهل بیت را قبول نداشته باشد آنها هم کافر هستند از لحاظ فقهی. شما رساله ی مراجع بزرگوار بحث📑 کافر را نگاه بکنید نوشته.
🔅«وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ ..»
🔸هر کسی با شما بجنگد مشرک است بحثی نداریم.❌
🔆«وَمَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِی أَسْفَلِ دَرْك مِنَ الْجَحِيمِ ..»
🔹هر کسی شما را رد بکند حالا هر نوع رد کردنی، چه بخواهد #امامت شما را رد بکند، چه بخواهد به شما نعوذبالله نسبت گناه و امثالهم.. بدهد در پست ترین درکات و طبقات #جهنم🔥 قرار می گیرد.
🔅«فَالرّاغِبُ عَنْكُمْ مارِقٌ ..»
🔸ما شهادت می دهیم به اینکه هر کس از #دستورات شما (خاندان عصمت) جلوتر بیفتد، از حق جدا شده.❌
🔆«وَ اللاّزِمُ لَكُم لاحِقٌ، وَ الْمُقَصِّرُ فى حَقِّكُمْ زاهِقٌ ..» هر کس از شما #دور بشود به سمت #هلاکت می افتد و تنها کسی که همراه شما باشد به مسیر سعادت خواهد رسید.
👌«فَالرّاغِبُ» به فا در اصطلاح عربی ″فاء تفریع″ می گویند یعنی مطالب بعد از خودش را فرع بر مطالب قبلی📚 میگذارد، یعنی می فهماند آن #اوصافی که ما در جملات قبلی برای اهل بیت ذکر کردیم و معترف شدیم 🗣 که شما معدن حکمت✨ هستید، خزان علم هستید و.. آنها #ربط پیدا می کند به این صفاتی که الان به شما دادیم. یعنی بخاطر این همه صفاتی که از قبل به شما دادیم در درجه ی بالایی هستید، پس مطلق #سعادت را تأمین می کنید🌿، پس هر کس از شما پشت بکند در حقیقت پشت به نور کرده و خودش را به سمت #ظلمت و هلاکت انداخته.
📌«فَالرّاغِبُ عَنْكُمْ مارِقٌ ..»
کسی که از شما اعراض بکن، برگردد از شما، از مسیر #حق بیرون رفته. و آن کسـانی که از مسیر حق #دور می شوند، دو دسته هستند:👇
1⃣-جاهل هستند. یعنی آن #درجهی اهل بیت را نشناخته اند. یعنی زیبایی های اهل بیت به آنها نرسیده.
2⃣-یک دسته مارقین هستند. خدا نکند ما به درجه ای برسیم که اهل بیت را بشناسیم، #جایگاهشان🌟 را بشناسیم و سپس بیایم با آنها دشمنی بکنیم.
🎤استاد احسان عبادی
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و نود و نهم
📗در ادامه بحث های دعا و آداب دعا که داشتیم بحثمان را مطرح می کردیم گفتیم که یکی از آداب دعا بلند کردن دست ها هست، اما یکی از نکات دیگری که اینجا می خواهیم بررسی بکنیم کشیدن دست ها به صورت بعد از دعا کردن هست.
💠آقا رسول الله میفرمایند؛
👈«إذا سَأَلتُمُ اللّهَ فَاسأَلوهُ بِبُطونِ أكُفِّكُم» وقتی از خدا مسئلتی می کنید پس بخواهید از او با باطن کف های دستتان. (یعنی چی⁉️ یعنی کف دست هایتان را به سمت خدا باز بکنید) «ثُمَّ لا تَرُدّوها حَتّى تَمسَحوا بِها وُجوهَكُم فَإِنَّ اللّهَ جاعِلٌ فيها بَرَكَة..»✨ بعد آن دست ها را برنگردانید (یعنی پایین نیندازید) مگر اینکه صورت هایتان را مسح بکنید (یعنی دست ها را بالا بردی، دعا کردی 🤲 بعد بیا به صورتت دست ها را بکش) چرا که خدا در این دست ها برکت قرار داده. ″نهج الدعا، ج1، ص228″
✅✅خدا به این دست ها برکت داده، رحمتی در این دست ها قرار داده. شما دست خودت را بالا بردی و در محضر خدای متعال دعا کردی، خدا هم قطعا این دست را خالی بر نمی گرداند 🎁، شاید آن حاجت تو را به تو ندهد، شاید آن دعایی که تو کردی را به تو ندهد، اما دست خالی تو را برنمی گرداند)
📚در روایات دیگری هم به همین ترتیب چنین چیزی آماده که وقتی از خدا چیزی می خواهید دستتان را بلند بکنید و باز هم به صورت خودتان بکشید. اما سِرش چی هست، رازش چی هست؟ برای چی این را گفتند⁉️
💭در رابطه با سِر این قضیه آقا امام صادق (ع) می فرمایند؛ «مَا أَبْرَزَ عَبْدٌ يَدَهُ إِلَى اللَّهِ الْعَزِيزِ الْجَبَّارِ إِلَّا اسْتَحْيَا اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ أَنْ يَرُدَّهَا صِفْراً» هیچ بنده ای دستش را به درگاه خدا دراز نمی کند مگر اینکه خدا حیا و شرم می کند که این دست را خالی برگرداند 🤲 (یعنی در دست این فرد چیزی نگذارد)
👥(بنده ها اینطور هستند که وقتی دست دراز بکنید ندهد، من و تو ممکن است اینطور باشیم یک کسی به سمت ما دست دراز بکند ما ندهیم، اما اگر به سمت خدا دست دراز بکنند، می گوید دستت را خالی برنمی گرداند)
🌀«حَتَّى يَجْعَلَ فِيهَا مِنْ فَضْلِ رَحْمَتِهِ مَا يَشَاءُ» تا از فزونی و از فضل و رحمتش به هر اندازه ای که مشیت او قرار بگیرد به تو بدهد🌟 (هر اندازه که مشیت خدا اقتضا می کند به تو می دهد. خدا هم براساس معرفت ما به خدا، براساس جایگاه ما، براساس اعمال و رفتار ما، آن میزان رحمت خودش را طبقه بندی می کند)
🔰حضرت ادامه روایت می فرمایند؛ «فَإِذَا دَعَا أَحَدُكُمْ فَلَا يَرُدَّ يَدَهُ حَتَّى يَمْسَحَ عَلَى وَجْهِهِ وَ رَأْسِهِ» پس هر کدام از شما که دعا کرد قبل از اینکه می خواهد دستش را بیندازد به صورتش بکشد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (51)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 199
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست
👤.. بعد از این موارد حاج آقا مجتبی تهرانی یکسری مسائلی را مطرح می کنند از جنبه های قولی دعا، آداب قولی دعا.
🔸این آداب قولی اگر بخواهیم
معنایش را پیدا بکنیم این است که شما بعد از اینکه دعا کردی یکسری ذکرهایی را بگویی که باعث بشود دعای تو به اجابت برسد.
⬅️مثلا روایتی هست از امام صادق علیهالسلام که می فرمایند؛ هیچ شخصی نیست که دعا 🤲 کند و در پایان دعا بگوید «ما شاءَ الله لا قوَّهَ إلّا باللهِ» که با گفتن این خدا دعایش را مستجاب می کند. (پس اثر میگذارد)
⬅️یا در روایت دیگری امام صادق میفرمایند؛ وقتی بنده ای این جملات را بعد از دعا بگوید «لا حَولَ وَ لا قوَّهَ إلّا باللهِ» خدا به ملائکه می گوید حاجتش را برآورده کنید.🌱
⬅️یا در روایتی امام صادق می گویند؛ اگر شخصی دعا بکند و بعد هم که دعا کرد بگوید «ما شاءَ الله لا حَولَ وَ لا قوَّهَ إلّا باللهِ» خدا به ملائکه می گوید حاجتش را برآورده کنید.
👌این جمله این را می رساند که شما به خدا می گویید خدایا تو می توانی، چون قادر هستی، چون قادر مطلق هستی و من می دانم که تو می توانی پیش تو آمدم. خدا هم وقتی این معرفت❣ را از ما ببیند دعای ما را مستجاب می کند. این حالت باید در دعا کننده باشد که خدا می تواند حاجت من را به من بدهد.
🔸جنبه قولی دوم بحث آمین است.
💠پیامبر می فرمایند؛ « إذا دَعا أحَدُكُم فَليُؤَمِّن عَلى دُعائِهِ» هر کس از شما دعا کرد آخرش را به آمین ختم بکند. آمین گفتن پیامبر می گوید مُهر پروردگار است، انگار پروردگار به دعای شما مُهر زد.
🗣از پیامبر سوال شد آمین به چه معناست❓آمین یعنی پروردگارا انجام بده. حالت مخاطبه هست، مخاطب میکنی خدا را. می گویی خدا این را بگیر انجام بده برای من اگر می توانی، خواهش و تمنا هست. مثلا در دعای وداع ماه رمضان ما داریم📜 که وقتی یکی از این دعاها، امام معصوم دعا را می کند آخرش سه بار میگوید «آمِینَ آمِینَ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ» یعنی در خود دعاها هم به ما یاد دادن که شما بعد از دعاها آمین را بگویید.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (51)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 200
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و یکم
💠در ادامه مباحث مربوط به دعا که مطرح کردیم ... حاج آقا مجتبی تهرانی وارد بحث مقایسه می شوند آداب ابتدای دعا و انتهای دعا، اینها را بخواهیم در حالت مقایسه ای بحث بکنیم چطوری هست⁉️
👤محمدبن مسلم آن راوی معروف، ثقه و موثق نقل می کند امام صادق (ع) فرمودند؛ «فِی كِتَابِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ..» در نوشته های امیرالمومنین (ع) این جملات بود، «إِنَّ الْمِدْحَةَ قَبْلَ الْمَسْأَلَةِ، فَإِذَا دَعَوْتَ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ فَمَجِّدْهُ» مدح و ثنای الهی قبل از این حاجت هاست (پس یعنی اول دعا مدح و ثنا است، وقتی خواستی چیزی از خدا بخواهی ابتدا خدا✨ را تمجید کن حمد کن).
💭«قُلْتُ كَيْفَ أُمَجِّدُهُ..» من چطور خدا را حمد کنم❓حضرت فرمودند اینطور بگو؛ «يَا مَنْ هُوَ أَقْرَبُ إِلَیَّ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ يَا فَعَّالًا لِمَا يُرِيدُ يَا مَنْ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ يَا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الْأَعْلَى».
کتاب ″کافی، ج2، ص484″.
🔰اینها همه جنبه های اثباتی دارد، یعنی اول دعا که می خواهی وارد بشوی موارد اثباتی راجع به خدا بگو، یعنی چیزهایی که در خدا وجود دارد و تو اینها را می گویی تا اثبات بکنی که خدا✨ اینها را دارد. البته خدا نیازی به اثبات من و تو ندارد!!
ولی می خواهیم به خدا نشان بدهیم که من می دانم تو رحمانی، من می دانم تو رحیمی 🌺، من می دانم تو خوبی، من میدانم تو از رگ گردن به من نزدیکتری، هر کاری از دست تو برمی آید.
👌پس می بینیم اول دعا موارد اثباتی است. همه این موارد بر همان مباحث عقلی است که در بحث های اوایل مطرح کردیم که تا تشخیص ندهیم خدا همه کاره هست نمی توانیم به سمتش برویم و اگر وجود ما این قضیه پر نشده باشد که خدا همه کاره هست و غیر او هیچ کاره، نمیتوانیم در دعاهایمان موفق باشیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (52)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 201
💠☀️💠☀️💠☀️💠
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت سی و پنجم
🔆«وَ الْمُقَصِّرُ فى حَقِّكُمْ زاهِقٌ ..»
👈آنکه تقصیر و کوتاهی در شناخت شما می کند در واقع خودش را به #پوچی و تباهی و بطلان می کشد.❌
🌀می گوید آن کسی که در #شناخت حق شما کوتاهی بکند تقصیر خودش است. شما می توانی بروی تحقیق و مطالعه کنی و مطالب مهدویت📚 یاد بگیری، اما یاد نمیگیری، #معرفت و شناخت امامت را کامل نمی کنی. وقتی این کار را نمی کنی خودت را به بطلان و #تباهی می کشانی.
⚠️ما باید بشناسیم آن امام عصری را که به #اذن خدا فرمانروای✨ عالم است. «وَ الْمُقَصِّرُ فى حَقِّكُمْ زاهِقٌ» یعنی اگر من و شما روی شناخت امام زمان (عج) کار نکنیم، روی بحث معرفت مهدویت کار نکنیم، کارمان آن چیزی خواهد شد که نهایتش ❌باطل و #پوچ می شود. خدا نکند ما از کسانی باشیم که وقت برای معرفت اماممان نگذاریم! خوب است که تلاش کنیم و اماممان را بهتر بشناسیم.
🔆«وَ صَدَّقْتُمْ مِنْ رُسُلِهِ مَنْ مَضى..» شما اهل بیت نبوت، #رسولان گذشته ی خودتان را تصدیق📝 می کنید. وقتی اهل بیت بزرگوار می آیند اینطور نیستند که #مخالفت یهودیت و مسیحیت اصلی باشند، نه آنها با یهودیت و مسیحیتی مشکل دارند که تحریف✂️ شده است، این مسیحیت و یهودیت امروزی!
🔹و ما بارها و بارها در بحث های مهدویت خدمت شما بزرگواران عرض کردیم که وقتی امام عصر #تشریف بیاورند🌿 با ادیان دیگر با خوبی برخورد می کنند و آنها را به سمت حق دعوت می کنند، اینطور نیست که امام زمان شمشیر🗡 دست بردارد و همه را بکشد و نعوذبالله امام #ظالم بشود.
🔆«وَ الْحَقُّ مَعَكُمْ وَ فِيكُمْ وَ مِنْكُمْ وَ إِلَيْكُمْ»
👌می گوید ما اقرار داریم، اعتراف داریم که حق با شماست و نه تنها با شماست بلکه در سراسر زندگی و سراسر وجود شماست🌷 و باز هم نه، بالاتر! حق از جانب شماست. هر چه از #جانب شما میآید حق است و بازگشت این حق هم به سمت شماست، این خیلی مهم است. این کلمه ی #حق از اسمای مقدس الهی است.
🎤استاد احسان عبادی
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و دوم
👌.. آداب وسط دعا؛ ایشان در باب وسط دعا مباحث متعددی را مطرح می کنند، میفرمایند اول بطور کلی در تقاضاهایتان تنگ نظری نکنید. یعنی بلند نظری داشته باشید حالا بلند نظری به چه معنا است خدمت شما خواهیم گفت. مثلا 👇
💠آقا رسول الله می فرمایند؛ «إذا دَعا أحَدُكُم فَليُعظِمِ الرَّغبَةَ» هر گاه فردی از شما خواست تقاضایی بکند، تقاضای بزرگ بکند.
🤲 خدایا من را از یاران امام زمان... چرا از یاران امام؟؟ بگو خدایا من را از فرماندهان لشکر امام زمان کن، من را از مسئولین رده بالای🎖 حکومت امام زمان کن که بتوانم بیشتر خدمت بکنم. تو ممکن است یک جایی مسئول بشوی بتوانی به صد نفر 👥 خدمت کنی خوب است اشکال ندارد، اما چرا صد نفر؟ دعا کن به هزاران نفر خدمت بکنم، دعا را رده بالا بگیر.
📑ادامه روایت «فَإِنَّهُ لا يَتَعاظَمُ عَلَى اللّهِ شَیءٌ» چون برای خدا که هیچ چیزی بزرگ نیست. تو بزرگترین چیز را هم بخواهی برای خدا چیز کوچکی است.
💠یا آقا رسول الله می فرمایند؛
«سَلُوا اللّهَ و أجزِلُوا ..» از خدا بخواهید و فراوان هم بخواهید. چون چیزی بزرگ و سنگین نیست که برای خدا بخواهد بزرگ و سنگین جلوه بکند.
📚یکجای دیگر در همین بحث تنگ نظری، در بحث های حاج آقا قرائتی پیدا کردم، ایشان همیشه می گویند دعای عمومی بکن، چرا دعا را داری محدود می کنی و در حد خودت دعا می کنی، خدایا من را اینطوری کن، من را آنطوری کن... چرا⁉️ برای همه دعا کن، همه از بیکاری دربیایند، همه شغل خوب داشته باشند، همه درآمد داشته باشند، همه بتوانند سرباز امام زمان (عج) بشوند، همه عاقبت بخیر بشوند، همه بتوانند نماز اول خوان بشوند..
❌دعای تنگ نظری نکنیم فقط مخصوص خودمان! کلی در نظر بگیریم. سرباز امام زمان دعاهایش کلی است.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (52)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 202
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و سوم
🔸آقا رسول الله می فرمایند در تقاضاهایتان تقاضای بهشت بکنید.
«إنَّ اللّهَ يَعجَبُ مِن سائِلٍ يَسأَلُ غَيرَ الجَنَّةِ» پیامبر می فرمایند؛ خدا تعجب‼️ می کند از درخواست کننده ای که جز بهشت را تقاضا می کند. (بالاترین نعمت معنوی همین است).
🔆پیامبر می فرمایند؛ وقتی بهشت میخواهی «سَلُوا اللَّهَ الْفِرْدَوْسَ فَإِنَّهَا سُرَّةُ الْجَنَّةِ» از خدا فردوس را بخواهید که بهترین🌱 مقام بهشت هست. پیامبر میگویند اینها را از خدا بخواهید.
☝یک انسان عاقل راجع به آینده خودش وقتی می خواهد خانه انتخاب بکند خانه خوب انتخاب بکند. ما چرا رده پایین بهشت برویم⁉️ رده بالاهای بهشت برویم، فردوس برین برویم، اعلی علیین بهشت باشیم.🌱
👤شخصی به نام ربیعة بن کعب می گوید، ✨پیامبر فرمود چیزی از من بخواه که به تو بدهم؟
💬گفتم فرصت بدهید کمی فکر بکنم... (این آدم عاقل است، سریع نمی گوید من فلان گوشه ی زندگیم کم و کسری دارم آقا این را حل کن. می گوید پیامبر به من میگوید یک چیزی به من بگو تا به تو عطا کنم، پس قطعا می دهد🎁، پس من یک چیز رده پایین نخواهم)
-✨حضرت هم گفت برو فکرهایت را بکن و بیا.
🤔می گوید من با خودم نشستم فکر کردم دیدم امور دنیایی بلاخره تمام می شود موقت است. 👌چیزی بهتر از این نیست که من بروم و از پیامبر چیزی برای آخرتم سوال بکنم. رفتم خدمت آقا رسول الله (ص).
-✨پیامبر گفت فکرهایت را کردی حالا حاجتت چی هست؟
🗣گفت من از شما می خواهم فردای قیامت شفاعت من را بکنید خدا من را جهنم نبرد.
-✨آقا رسول الله به او گفت چه کسی این را به تو یاد داد؟
🔰گفتم با هیچ کس، با کسی مشورت نکردم، خودم این دعا به ذهنم آمد. عقلی که در سرم بود به همین مقدار نشستم فکر کردم و دیدم این دنیا رفتنی❌ است و میرود رفتم سراغ چیزی که اخروی باشد و دائمی باشد، به همین خاطر یک دعای اخروی کردم.
-✨حضرت گفتند حالا که می خواهی شفاعتت بکنم «فأَعِنِّی على نَفْسِكَ بِكَثْرةِ السجُودِ» زیاد سجده بکن، من ان شاءالله فردای قیامت شفاعت می کنم.
✅پس یکی از مزایایی که سجده طولانی دارد این است که ما فردای قیامت مورد شفاعت آقا رسول الله (ص) قرار میگیریم. یعنی در دعاهایمان بدانیم که وسط دعاهای ما، اینکه چه می خواهیم هم در دعاهای ما آمده.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (52)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 203
💠☀️💠☀️💠☀️
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت سی و ششم
🔆«وَ الْحَقُّ مَعَكُمْ ..»
👥بزرگان تفسیر می گویند #حق به معنای واقعی کلمه منحصر به ذات اقدس خدای متعال🌸 است، یعنی بحث ذات است. آن چیزی که خدایست و از سمت خدا می آید و باعث #سعادت🌿 بشر می شود را میتوانیم به آن حق بگوییم چون نشانی از #حقانیت خداست! چرا که خدا باقیست پس هر چیزی که باقی و دائمی می ماند را حق می گویند.
✍می گوید حق با شماست، چرا که فقط شما هستید🌟 بدون هیچ واسطه ای مورد #عنایت خدای متعال قرار گرفتید.
✅«وَ فِيكُمْ» حق در سراسر زندگی شما جلوه گر است در #افکار و عقاید شما، در اخلاق و اعمال شما.
👌«وَ مِنْكُمْ ..» یعنی خدای متعال به واسطه ی شما با منبع #فیض بودن🌸 شما بزرگواران حق را برای بقیه و دیگر بندگانش می فرستد.
🔸«وَ إِلَيْكُمْ ...» می گوید حق به سمت شما برمی گردد، یعنی در واقع هر جا در نزد هر کسی اثری و نمونه ای از علوم معارف #الهی دیده باشد آن برمی گردد به اینکه از شما آن را اخذ کرده📚. اگر ما یک عالم بزرگی را می بینیم که #برکات فراوانی برای اسلام دارد می فهمیم که این عالم بزرگ هر چه دارد به واسطه ی اهل بیت دارد و هر چه دارد به خاطر این هست که امام زمان🌿 #واسطه شده که آن مطلب به او برسد.
🎤استاد احسان عبادی
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و چهارم
⭕️..حاج آقا مجتبی تهرانی به یک اشتباه رایج بین مردم اشاره می کنند می گویند بعضی ها اینطور دعا می کنند خدایا حالا که می خواهی ما را عذاب بکنی به خاطر فلان گناه در همین دنیا عذاب کن کار را به آخرت نرسان، به هر حال آخرت عذابش سنگین تر 💥 هست، اگر قرار هست شکنجه ای بشویم در همین دنیا باشد به آخرت نرسد. ما روایت داریم بعضی از گناهان را خدا در همین دنیا عذاب می دهد البته مؤمن را، که کار به آخرت نرسد.. اما این عمومیت ندارد بعضی از گناهان را تا آخرت نگه می دارد و آخرت عذاب می کند، اینطور نیست که همه گناهان را خدا در همین دنیا عذاب می کند. این تفکر غلط است.❌
📜روایتی از امیرالمومنین (ع) نقل است که ایشان می فرمایند؛ پیامبر خدا نشسته بودند که دیدند یکی از اصحابشان نیستند پرسیدن کجاست⁉️ گفتند ایشان بر اثر ناراحتی هایی که پیدا کرده خیلی رنجور شده مثل یک جوجه بدون پر شده، نمیتواند کاری کند.
⚜حضرت به عیادتش رفت و دیدند که واقعا مریض است، حضرت گفت آن موقعی که سلامت بودی و بیمار نشده بودی دعا کردی❓طرف گفت آره، به خدا گفتم هر عذابی می خواهی بکنی در همین دنیا بکن در قیامت من را عذاب نکن.
✨پیامبر گفتند چرا اینطور دعا کردی! چرا اینطور نگفتی «آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ» می گفتی خدایا در هیچ جا من را عذاب نکن. ببخش من را 🤲، چرا گفتی در دنیا عذاب کن؟! می گفتی نه در دنیا من را عذاب کن، نه آخرت من را عذاب کن. بعد طرف هم این آیه را تکرار کرد و به برکت آقا رسول الله کم کم خوب شد.
⚠️⚠️انسان از نظر معرفتی باید یک مقدار سطحش بالا باشد، درست است عذاب اخروی با دنیوی قابل مقایسه نیست اما هی نگویید خدایا در این دنیا من را عذاب کن، اصلا چرا عذاب!! ببخش. دیگر کار به عذاب دنیایی هم نرسد. این اشتباهی هست که بعضی ها متأسفانه می کنند.
⬅️در باب امورات دنیایی و حاجات دنیایی یکسری موارد باید رعایت بشود، در باب دعاهایی که در دنیا🌍 هستند. هیچ وقت نسبت به امور دنیا از خدا نخواهیم که نظامی را که در این هستی وجود دارد به هم بزند. مثلا کلی پول💸 از آسمان سر ما بیفتد، اینطور دعاهایی که نظام علّی و معلولی و اسباب و علل را از بین می برد، نکنید. ایشان یک نمونه بسیار مهمی را ذکر میکند می فرمایند👇
🔹امیرالمومنین (ع) جلوی روی پیامبر فرمودند؛ «اَللّهُمَّ لا تُحوِجنى اِلى اَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ» خدایا من را به احدی از خلقت محتاج نکن. پیامبر (ص) به حضرت علی فرمود این را نگو...
⁉️چرا؟ چون نظام این عالم یک نظامی است که ما به دیگران نیاز داریم. ما در خانه بنشینیم همه مشکلاتمان حل بشود، خُب باید برویم بازار خرید کنیم پس به فروشنده👨🌾 نیاز داریم. باید برویم اداره کار اداری مان را حل کنیم پس به آن کارمند نیاز داریم. مریض می شویم میرویم به دکتر👨⚕ پس به آن دکتر نیاز داریم، نیاز به علم آموزی داریم پس به آن استاد و معلم نیاز داریم. اینکه ما بگوییم به هیچ کسی نیاز نداریم نمی شود، اینطوری به هیچ عنوان نیست❌ معلوم می شود امیرالمومنین (ع) این را گفتند تا از پیامبر عبارتی را بگیرند و به من و تو یاد بدهند، یعنی به در گفتند که دیوار بشنود.
👈حضرت فرمود بگو خدایا من را نیازمند افراد بد از مخلوقاتت نکن.
افراد بد! والا افراد خوب ما برویم پیششان مشکلمان حل بشود، اول از خدا بخواهیم خدا هم به واسطه ی 👥این افراد مشکلات ما را حل بکند. افراد خوب کی هست؟ کسی که وقتی مشکلت را حل کرد سرت دیگر منت نمی گذارد، اما آدم بد هی سرت منت می گذارد، پیامبر می گوید سراغ اینها نرو.
✅پس جوری دعا نکنیم این نظام علّی و معلولی همه اینها زیر سوال برود و از بین برود، اینطوری دعاها مستجاب نمی شود دعاهای خوب بکنید، دعاهایی که بر مبنای این نظام دنیاست🌀. در این نظام دنیا ما برای کارهایمان به دیگران نیاز داریم این چیزی طبیعی است اما پیش افراد خوب برویم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (52)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 204
💠☀️💠☀️💠☀️💠