eitaa logo
وجوهات شرعیه و احکام
254 دنبال‌کننده
499 عکس
248 ویدیو
1 فایل
@hoseinzadeh313 سوالات خود را از امام جماعت مسجد بپرسید
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸 حکم خمس حقوق دانشجویی ⁉️ آیا به حقوق دانشجویان دانشگاه‌های بورسیه مثل تربیت معلم و علوم قضایی، خمس تعلق می‌گیرد؟ ✅ کمک هزینه تحصیلی که به دانشجویان پرداخت می‌شود، خمس ندارد؛ ولی کسانی که بورسیه شوند و از دوران دانشجویی حقوق بگیرند، به حقوق آن‌ها چنانچه تا چند روز بعد از سال خمسی در موونه‌ ‌زندگی مصرف نشود، خمس تعلق می‌گیرد.
▪️شکیات وضو 🔹سؤال:👇 شکیات وضو توضیح دهید؟ ✅پاسخ:👇 انواع شک در وضو عبارتست از:👇 ۱- شک در اصل وضو: اگه كسى وضو نداشته، و شک کند که وضو گرفته يا نه، باید بنا رو بگذارد بر اینکه وضو نگرفته است. ۲- شک در بین نماز: اگه کسی در بين نماز شك كندكه وضو گرفته يا نه، بنابر احتياط واجب باید نماز رو تمام کند و بعد از آن وضو بگيرد و نماز رو اعاده کند. ۳- شک بعد از نماز: اگه کسی بعد از نماز شك كند كه وضو گرفته يا نه، نمازش صحيح است، ولى براى نمازهاى بعد بايد وضو بگيرد. ۴- شک در حال وضو: اگه کسی در حال وضو در جزیی از وضو شک کند، باید از محل شک دوباره به جا بیاورد. ۵- شک بعد از وضو: اگه کسی بعد از اتمام وضو شك كند همه كارهاى وضو رو انجام داده يا نه، و یا درست انجام داده یا نه یا اصلا شرايط وضو رو داشته یا نه، نباید به شکش اعتنا کند. ۶- شک در بطلان وضو: اگه کسی وضو داشته ولی شك كند وضوش باطل شده يا نه، باید بنا رو بگذارد بر اینکه وضوش باقی است. ۷- شک کثیر الشک: كسى كه در كارهاى وضو يا شرايط آن مثل پاك بودن آب یا وجود مانع در اعضاى وضو، زياد شك مى‏كند، نبايد به شکش اعتنا کند و باید مثل بقیه مردم وضو بگیرد.
🖊 شخصى ده سال پيش مبلغى را به شخص ديگرى داده؛ آيا جايز است به عنوان تورم و كاهش ارزش پول، بيش از آن را از او بگيرد❓🔰 ✅👈 آيات عظام امام، تبريزى، سيستانى، فاضل، نورى و وحيد: خير، جايز نيست بيشتر از مقدار قرض، از او دريافت كند. ✅👈 آيات عظام بهجت و خامنه اى: خير، طلبكار تنها بايد اصل طلب خود را دريافت كند و حق ندارد قيمت كاهش ارزش پول را بگيرد؛ مگر آنكه فاصله طولانى و تفاوت فاحش باشد كه در اين صورت بنا بر احتياط واجب، بايد مصالحه كنند. ✅👈 آيه اللّه  صافى: خير، جايز نيست بيشتر از مقدار قرض از او دريافت كند؛ ولى اگر قرض دهنده، مطالبه مى كرده و قرض گيرنده با وجود قدرت بر پرداخت بدهى خود، كوتاهى كرده است؛ بايد ضرر قرض دهنده را از اين جهت جبران كند و احتياط آن است كه با هم مصالحه كنند. ✅👈 آيات عظام مكارم و نورى: اگر فاصله زمانى به قدرى زياد باشد كه ارزش پول فوق العاده كاهش يابد ـ به طورى كه در نظر عرف اداى قرض محسوب نشود (مانند بدهكارى هاى مربوط به ده، بيست سال قبل ) ـ بايد معادل روز در نظر گرفته شود و يا لااقل مصالحه گردد. ➖➖➖➖➖ 📚👈 تبريزى، صراط النجاة، ج۱، س۸۸۹؛ نورى، توضيح المسائل م ۲۴۳۵ ؛ امام، سيستانى، مكارم، توضيح المسائل مراجع، م ۲۴۳۹ ؛ وحيد، توضيح المسائل، م ۲۴۴۸ ؛ تبريزى؛ صراط النجاة، ج۲، س۱۱۵۸. ۳۴۶؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۲۸ و ۱۷۳۲
هدایت شده از مسجد جامع نظام مافی
🔰حکم جهاد ▫️بر همه‌ٔ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند. ✊ مرگ بر اسراییل کمک به حزب الله لبنان
6037997950393786
(جهت کپی روی شماره ضربه بزنید) طلا و سکه را میتوانید به دفتر مسجد تحویل دهید اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم 🚩 مسجد جامع نظام مافی@masjed_nezammafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گرفتن نبض توسط پزشک نامحرم ❓️گرفتن نبض توسط پزشک با دستکش برای بیمار نامحرم چه حکمی دارد؟ 🎙حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور
▪️سفر بعلت عروسی 🔹سؤال:👇 سفر برای رفتن به عروسی که در آن موسیقی و رقص حرام هست، آیا سفر حرام محسوب می شود و در پی آن باید نماز را تمام خواند؟ ✅پاسخ:👇 اگر به قصد شرکت در بخش های حرام مراسم باشد، سفر، معصیت و نماز، تمام است؛ ولی اگر صرفاً برای شرکت در مراسم عروسی باشد هر چند می داند در آن جا معصیت هم واقع می شود، نماز، شکسته است و سفر، حرام نیست.
🔸 استفاده از اموال جامانده دیگران ⁉️ استفاده از مال به جا مانده از دیگران در امثال هتل‌ها یا خوابگاه دانشگاه و ... که صاحب آن را نمی‌شناسیم، چه حکمی دارد؟ ✅ اگر بداند مالک از آن مال اعراض كرده یا نسبت به استفاده از آن راضی است، استفاده از آن اشکال ندارد، در غیر این صورت برداشتن آن مال جایز نیست، مگر این که به قصد رساندن آن به مالکش بردارد که در این صورت باید مال را حفظ کند و پس از تحقیق و یافتن مالک، مال را به صاحبش بدهد و در صورتی که از یافتن مالک آن مأیوس شود یا دسترسی به او ممکن نباشد، باید آن مال یا قیمت آن را به فقیر صدقه بدهد.
🔸 منظور از زوال عین نجاست ⁉️ منظور از زوال عین نجاست چیست؟ ✅ منظور از زوال عین نجاست این است که اجزای کوچک نجاست نیز برطرف شوند؛ و چنانچه ادرار خشک شود، عین نجاست زائل شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 لباس شهرت ⭕️ در این درس به سوالات زیر پاسخ داده خواهد شد : ➕لباس شهرت چیست؟! ➕ حکم پوشیدن لباس شهرت چیست؟! ➕آیا هر لباس رنگی لباس شهرت محسوب می شود؟!
▪️ناتوانی از انجام رکوع و سجده 🔹سؤال:👇 کسی که می‌تواند نماز را ایستاده بخواند ولی نمی‌تواند رکوع و سجده را به طور معمول انجام دهد، تکلیفش چیست؟ ✅پاسخ:👇 باید به هر مقدار که می‌تواند ولو با تکیه دادن به دیوار و امثال آن بایستد و سپس به مقداری که می‌تواند رکوع را انجام دهد. در صورتی که نمی‌تواند از حال ایستاده به رکوع برود، روی صندلی و مانند آن بنشیند و رکوع و سجده را انجام دهد و اگر قادر به این هم نیست، احتیاط در آن است که مهر را بالا آورده و پیشانی را بر آن بگذارد و اگر در این حد هم نمی‌تواند وظیفه او سجده با ایماء و اشاره است.
📚 تبعیت زن از شوهر در وطن و قصد اقامت 💠 سؤال: آیا زن در قصد اقامت ده روز یا قصد وطن تابع شوهر است، یعنی قصد شوهر برای اقامت ده روز یا اقامت مثلا ده سال به عنوان وطن در یک شهر، به طور قهری برای زن نیز محسوب می شود؟ ✅ جواب: اگر زن در انتخاب وطن، تابع اراده همسرش باشد، قصد شوهرش مانند قصد خود او محسوب شده و برای او کافی است. برای اقامت ده روز در سفر نیز، اطلاع او از قصد شوهرش مبنی بر اقامت ده روز، برای لزوم تمام خواندن نماز کفایت می کند؛ بلکه اگر مجبور به همراهی با شوهرش در مدت اقامت در آن جا باشد نیز حکم همین است.
لحظاتی با احکام 💠 «وارث نسبی» و «وارث سببی» چه تفاوتی با یکدیگر دارند⁉️🔰 ✅👈 وارث، در فقه و حقوق به هر فردی گفته می‌شود که از مرده‌ای ارث می‌برد. وارث‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند: نسبی و سببى. 💥 «وارثان نسبى»: به افرادی که از ابتدا در یک طایفه و فامیل بوده و با میت رابطه نسبی و نژادی دارند، وارثان نسبی گفته می‌شود. وارثان نسبی را به سه دسته‌ تقسیم می‌کنند: فرزندان، پدر و مادر و برادران و خواهران. 💥 «وارثان سببی»: وارثان سببی افرادی هستند که از راه‌هایی غیر از نسبت نژادی با مرده پیوند داشته و به دلیل چنین پیوندهایی، از او ارث می‌برند. افرادی که به دلیل ازدواج، ولاء عتق، ضمان جریره، و ولاء امامت ارث می‌برند، وارث سببی هستند. ⬅️ « تنها موردی که وارث سببی با وارث نسبی جمع می‌شود، در زن و شوهر است؛ یعنی زن و شوهر در برخی موارد هم می‌توانند وارث نسبی یکدیگر باشند و هم وارث سببی و در غیر این مورد، یک فرد نمی‌تواند هم وارث سببى و هم وارث نسبى باشد ».(۱) ➖➖➖➖➖ 📘👈 شهید اول، اللمعة الدمشقیة، کتاب الارث، تصحیح و تعلیق، کلانتر، سید محمد، ج ۸، ص ۲۰- ۲۵، بیروت، دار العالم الاسلامی.