#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٢۶ سوره آل عمران)
💠آیه؛ شأن نزول زیبایی دارد و آن اینکه در جنگ احزاب وقتی پیامبر(ص) و اصحابشان مشغول حفر خندق بودند به سنگ بزرگی برخوردند که کارشان را متوقف نمود. لذا سلمان از حضرت رسول(ص) کمک خواستند و پیامبر گلنگ را برداشتند و به سنگ زدند و جرقه ای برخاست؛ حضرت تکبیری گفتند و تا سه مرتبه این اتفاق افتاد و هر بار پیامبر تکبیر می گفتند و مسلمانان هم تبعیت می کردند تا بالاخره در ضربه سوم؛ سنگ تکه تکه شد. سلمان پرسید علت تکبیرهایتان چه بود؟ پیامبر(ص) فرمود در ضربه و جرقه اول؛ جبرئیل به من بشارت داد که کاخهای حیره و مدائن زیر پرچم اسلام قرار خواهند گرفت در ضربه دوم هم بشارت داد که کاخهای روم؛ زیر پرچم اسلام خواهد آمد و در ضربه سوم کاخهای صنعا و یمن را زیر پرچم اسلام دیدم و برای هر بشارت تکبیر گفتم.
💠با این بشارتها؛ مسلمانان راستین از خوشحالى در پوست نمى گنجیدند و خدا را شکر مى کردند. اما منافقان، چهره در هم کشیده و با ناراحتى و به صورت اعتراض، گفتند: چه آرزوى باطل و چه وعده محالى؟! اینها از ترس جان خود، حالت دفاعى به خویش گرفته اند و مشغول حفر خندق هستند و با آن دشمن محدود، یاراى جنگ ندارند، خیال فتح کشورهاى بزرگ جهان را در سر مى پرورانند، در این موقع آیات مورد بحث نازل شد و به آنها پاسخ گفت.
♻️ادامه دارد...
🆔 @ashora_karbala
6.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰اگر خواستیم پیش خدا خجل نشویم چه کنیم؟!
📹 آیت الله #جوادی_آملی
🔹اینها که توبه می کنند، در بهشت اگر یادشان باشد که در دنیا گناه کرده اند شرمنده اند و این شرم عذاب است و در بهشت جا برای هیچ نحو عذاب نیست...
🔹ذات اقدس اِله کاری می کند که از یاد خود ما می رود، از صحنه قلب ما برطرف می کند. هم پیش مَلَک می پوشاند و هم پیش فلک، هم پیش انبیا می پوشاند، هم پیش اولیاء...
🔹 لذا تائب در قیامت وقتی وارد بهشت شد، اصلا یادش نیست که گناه کرده است تا خجل بشود،
ماییم و این رحمت بی انتها ..
🆔 @ashora_karbala
8.safaee_gheflatTSB-1.mp3_98386.mp3
6.48M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع : غفلتها و غرورها(۱)
☑️استاد با بیان دقیق به بیان این نکته می پردازد که آفت اصلی رسیدن انسان به کمال؛ غرور به توانایی ها و غفلت از ناتوانی هاست؛ که باید برای سالک ریشه یابی شود و برطرف گردد
1⃣جلسه اول
🕗 مدت: ٢۶:۵٨
📶حجم: ۶ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰"ایمان زاینده؛ همراه با تعهدات عملی"
( مبحث چهارم _ بخش دوم )
🔹اگر تعهدی احساس نکردی، در مؤمن بودن خودت شک کن. جامعه ای که به تعهدات ایمانی عمل نمیکند، نام خود را جامعه مؤمن نمی گذارد. آن کسانی که از قرآن شنیده اند: "وَ لاَ تَهِنُوا وَ لاَ تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ" سست نشوید، غمگین نشوید، اگر مؤمن باشید از همه بهترید.
🔹 آن کسانی که این صلای عجیب را از قرآن شنیده اند، بعد به واقعیتها نگاه می کنند، می بینند مؤمنین به قرآن از همه برتر نیستند، بلکه گروکِش همه هستند و تعجب می کنند که این وعده قرآن پس کو؟ و اگر زمانی برای انجاز این وعده پیدا نکردند، منتظر ظهور ولی عصر (صلوات الله علیه) می مانند.
🔹به این عده هم باید خاطر نشان ساخت که بله، #وعده_الهی حق است، هم در زمان ظهور مهدی موعود (صلوات الله علیه) و هم هر جایی که ایمان صورت ببندد؛ اما ایمانی که قرآن آن را همراه با #عمل می داند، ایمانی که آن را از تعهد جدا نمیداند. ایمان، نه فقط یک امر قلبی.
🔹 اگر فقط تصدیق و پذیرش در صدق کلمه ایمان کافی بود، من میگویم اول مؤمن به پیغمبر ابولهب بود یا ولید بن مغیره مخزومی بود. آن هوشمندان عرب خیلی خوب می فهمیدند که رسول خدا دروغ نمی گوید، خوب می فهمیدند که راست میگوید.
🔻دلیل میخواهید؟ دلیلش اینکه می
نشستند با همپیاله شان تصمیم می گرفتند پیغمبر را رسوا کنند. می گفتند برویم بشنویم، ببینیم چه می گوید، عیب هایش را بگیریم، بعد که می رفتند می نشستند، فردا شب می آمدند، می گفتند نه، این کلام بشر نیست، این سخن خدای بشر است.
🔻 پس قبول می کردند، تصدیق می کردند که او از سوی خدا سخن می گوید؛ اما جنابعالی بعد از چهارده قرن از آن تاریخ، او را مؤمن نمی دانی.
🔹 من میگویم اگر او مؤمن نیست؛ به دلیل اینکه این ایمانش، این قبولش، این تصدیقش با تعهدهای متناسب همراه نبوده، آیا ما مؤمنیم؟ درحالیکه تصدیق ما هم با تعهدهای متناسب همراه نیست. چه میفرمایید شما؟
🔻اگر فقط تشخیص و ایمان قلبی و باور کافی بود، عمروعاص باید اول شیعه عالم باشد...
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
14889-fa-farzandam-in-chenin-bayad-bod-koli.pdf
10.29M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
( "فرزندم این چنین باید بود" )
شرحی است از نامه سی و یکم نهجالبلاغه.(جلد ۱ و ٢)
✍مؤلف: اصغر طاهرزاده،
📕این کتاب در دو جلد تنظیم شده و شامل اصول تعلیم و تربیت از منظر امام علی (ع) است. نامه سی و یک نهج البلاغه نامهای است که امام علی(ع) برای فرزند خود امام حسن(ع) نوشتند.
📕نامه سی و یک نهج البلاغه تعریف کاملی از دنیاست و اینکه انسان چگونه باید با هر بخش زندگی رو به رو شود تا دچار خسران نشود. این سطور نگاشته های پدری دلسوز است که گرچه به راه پسر خود واقف است ولی جایگاه پدری را محملی قرار میدهد تا نامهای بنویسد به امت خود، به شیعیان خود؛ پدری که همان سالها پیش نگران امروز ما بود.
گذشته از نامه ی عمیق و راهگشای امام علی (ع)، پرداخت نامه در کتاب حاضر، توسط استاد طاهر زاده بوده است که همواره دغدغه اصلی وی توجه به فرهنگ عمیق و ناب اسلامی و فهم و ارائه آن بوده است.
📕این کتاب میتواند پاسخ مناسبی باشد به کسانی که در پی روش درست زندگی میگردند و از آنجایی که جانمایه کتاب کلام معصوم است، میتوان مطمئن بود که راه را به درستی به انسان نشان میدهد و از آنجایی که نامه سی و یک نهجالبلاغه نگاشتهای همه جانبه است که زندگی را از وجوه مختلف مورد بررسی قرار داده، میتوان به جرأت گفت که کتاب حاضر هم کتابی است با دیدی همه جانبه نسبت به زندگی. این کتاب میتواند پایانی باشد بر سردرگمیهای جوانانی که فطرتی حقطلب و حقپذیر دارند
🆔 @ashora_karbala
🔰 توصیهای به دختران عزیزم!
🔻 #رهبر_انقلاب
🔹توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. #مطالعه ، دقّت، #تحقیق ، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند. شما هستید که فرزندان صالح میپرورید و همسران خود را برای ورود به میدانهای مثبت، تشجیع میکنید. بسیاری از زنان، شوهرانِ خودشان را بهشتی میکنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات میدهند. کار و تلاش زن و آگاهی و موضعگیری او، چنین ارزشی دارد.» ۷۵/۶/۲۸
🆔 @ashora_karbala