#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٢٨ سوره آل عمران)
💠 این آیه در واقع یک درس بسیار مهم سیاسى، اجتماعى به مسلمانان مى دهد که بیگانگان را هرگز به عنوان دوست و حامى و یار و یاور نپذیرند، و فریب سخنان جذاب و اظهار محبت هاى به ظاهر صمیمانه آنها را نخورند؛ زیرا ضربه هاى سنگینى که در طول تاریخ بر افراد با ایمان واقع شده، در بسیارى از موارد از این رهگذر بوده است. تاریخچه استعمار مى گوید: همیشه ظالمانِ استثمارگر در لباس دوستى و دلسوزى و عمران و آبادى ظاهر شده اند.
💠 واژه استعمار که به معنى اقدام به عمران و آبادى است نیز از همین جا گرفته شده. آنها به نام عمران و آبادى وارد مى شدند و هنگامى که جاى پاى خود را محکم مى کردند، بى رحمانه بر آن جامعه مى تاختند و همه چیز آنها را به یغما مى بردند
💠 جمله "مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِیْنَ" یعنی؛ اگرچه در زندگى اجتماعى، هر کس نیاز به دوستان و یاورانى دارد، ولى افراد با ایمان، باید اولیاى خود را از میان افراد با ایمان انتخاب کنند، و با وجود آنان دیگر چه نیازى به کفار بى رحم و ستمگر است، و تکیه بر وصف ایمان و کفر، اشاره به این است که: این دو از یکدیگر بیگانه و آشتى ناپذیرند. جمله "فَلَیْسَ مِنَ اللّهِ فِى شَىْء "هم یعنی؛ افرادى که با دشمنان خدا پیوند دوستى و همکارى برقرار سازند، ارتباطشان با خداوند و خدا پرستان گسسته مى شود.
💠 و در پایان آیه، هشدارى به همه مسلمانان داده، مى فرماید: خداوند شما را از نافرمانى خود بر حذر مى دارد، و بازگشت همه شما به سوى خداست"وَ یُحَذِّرُکُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللّهِ الْمَصیرُ"
🆔 @ashora_karbala
🔰شباهتهای امام زمان (عج) با انبیا
✍ #علامه_جعفری
🍃در طول تاریخ؛ خداوند حجتهای مختلفی را برای هدایت انسانها منسوب کرده است، که این بزرگواران بروز و ظهور متفاوتی داشتند
🍃اما شاید متفاوت ترین این بزرگواران در ظهور؛ به تعبیری آخرین آنها باشد. حضرت مهدی فرزند امام حسن عسکری (ع) شباهت هایی با حجت های خدا دارد و تفاوت هایی
🍃چون نوح نبی عمر طولانی دارد و چون آدم ابوالبشر حکومتش بر تمام زمین است و شباهت آن حضرت به عیسی اختلاف مردم در مورد او است که عده ای مانند یهودیان میگویند هنوز به دنیا نیامده، گروهی چون برخی مسیحیان میگویند کشته شده و گروهی دیگر منتظر بازگشت او هستند
🍃اما شباهت ایشان به حضرت موسی، هم در تولد پنهانی مانند آن بزرگوار و هم در غیبت از قومش. و شاید این تولد و زندگانی پنهانی طولانی، متفاوت ترین شاخصه آن بزرگوار باشد.
🍃و او حجت خداست بین بندگان؛ اوست که افراد را مانند تمام حجتهای خدا به سوی خدا دلالت می کند و در همین حالت پنهانی؛ اوست که مراعات میکند حال افراد را بدون آنکه دیده شود (إِنَّا غَيْرُ مُهمِلِينَ لِمُرَاعَاتِكُم وَ لَا نَاسِينَ لِذِكْرِكُم وَ لَو لَا ذَلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللَّأوَاءُ وَ اصطَلَمَكُمُ الْأَعدَاءُ) همانا، ما از رعايت حـال شما كوتاهى نمى كنيم و شما را از ياد نمى بريم، چه، در غير اين صورت سختيها و گرفتاريها برشما فرو مى آيد و دشمنان شما را ريشه كن كرده و از بين میبرند
🍃و چه افسوس که تکثر شؤون مختلف زندگانی مادی، چشمهای باطن بین ما را کور کرده است و نمیبینیم اینهمه دلالت و هدایت و نشانه و مراعات او در حق خودمان است
🆔 @ashora_karbala
🔰معیت و همراهی حقیقی با امام
استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
💠اين معيت صرفا معيت و همراهي ظاهري نيست. اين معيت معنايش اين است که همه قواي ما؛ ظاهر و باطن، قلب و سرّمان با امام باشد؛ هيچ وقت با دشمن و ديگران حتی در يک پلک به هم زدن، هم همراه نشود،با نفس خودش هم همراه نباشد. انسان تا با خودش يا با ديگران هست، با امام و با خدا نيست.
💠البته اين معيت و همراهي، صبر و تحمل ميخواهد، که حضرت فرمودند "فَإِذَا عَرَفَنِي بِهَذِهِ الْمَعْرِفَةِ فَقَدِ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ" انسان تا عبد ممتحن نشود، نميتواند ولايت امام را درک کند. تحمل ولايت، کار دشواري است. تا انسان تحمل نکند، که آن حقيقتِ ولايت به انسان عطا شود، انسان جزء اوليا خدا نميشود.
💠اولياء الله، آن کساني هستند که حقيقت ولايت به آنها عطاء ميشود، آنها هم بايد تحمل داشته باشند. اينکه ما بايد به واجبات عمل کنیم و محرمات را ترک کنیم اينها معلوم است و از واضحات براي همه است. ما در این سفر بايد در صفاتمان همراه امام باشيم. هر صفت رذيلهای، دوری از امام است، چون صفت امام نيست.
💠همراه امام، آن کسی است که خودش را تخليه ميکند و از صفات رذيله، تبری تام پيدا ميکند، آن وقت صفات امام در او ظهور پيدا ميکند. در هر صفت و فکرش امام هست«قَلْبِي لِقَلْبِكُمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِي لِأَمْرِكُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِي لَكُمْ مُعَدَّةٌ» ياري کردن امام که با حرف درست نميشود، اين همراهي با امام (ع) همه اينها را ميخواهد
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰"ایمان زاینده همراه با تعهدات عملی"
▫️مؤلفه های ایمان متعهدانه
▫️اقامه نماز، پرداخت زکات، اعتصام به خدا
▫️( مبحث چهارم _ بخش ششم)
🔹 "هُوَ اجْتَبَاکُمْ" او برگزیده است شما را، انتخاب کرده برای داشتن این بار، این گزینش را نسبت به شما به عمل آوردیم، برای چه؟ تا چه بشود؟ تا شما چه کنید و به کجا برسید؟
🔻 "لِیکُونَ الرَّ سُولُ شَهِیداً عَلَیکُمْ وَ تَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ" مسئولِ مستقیمِ شما پیغمبر است و مسئولِ همه بشریت شمایید. تا پیامبر بر شما گواه و مراقب و دیدبان باشد و شما بر بشریت؛ گواه و مراقب و دیدبان باشید. شما زمامداران بشرید، شما اداره کنندگان بشریتید، شما دیدبانان این قافله اید. ای قافله سالاران به خواب نمانید.
🔹حال که اینجور است، حال که مسئولیت شما سنگین است، حال که شما از طرف پروردگار به مأموریتی دشوار دارید گسیل میشوید، "فَاَقیمُوا الصَّلاةَ" پس به پادارید نماز را.
🔻 باز هم تکلیف، باز هم تعهد، ایمان خشک وخالی؟ "فَاَقیمُوا الصَّلاةَ" پس به پادارید نماز را، "و آتُوا الزَّکاةَ" و بدهید زکات را.
🔹 "اَقیموا الصَّلاةَ "را در یکی از روزهای گذشته معنا کردم "وَ اعتَصِموا بِاللهِ" و متوسل شوید به خدا و آیین خدایی، پناهنده باشید به خدا، متکی باشید به خدا، از هیچ کس دیگر، از هیچ قدرت دیگر نهراسید.
🔻آن وقتی که راه ها بر شما فروبسته ماند، از لطف و مدد و یاوری خدا مأیوس نگردید. "هُوَ مَولاکم" خدا سرپرست و نگهبان و هم جبهه شماست.
⁉️ "اللهُ وَلِی الَّذینَ آمَنوا" یعنی چه؟ "هُوَ مَولاکم" یعنی چه؟ علی مولای مؤمنین است، یعنی چه؟ مؤمنین باید ولایت علی را داشته باشند، یعنی چه؟ این ولایت، این کلمه، خیلی کلمه پرمعنای پرمغز عجیبی است. یک روز انشاءالله این را با استفاده از تعبیرات قرآنی معنا میکنم "فَنِعمَ المَولی وَ نِعمَ النَّصیر" چه نیکو مولایی است، چه نیکو یاوری است پروردگار.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
🔰 آگاهی از سرمایه ها...
✍استاد #علی_صفایی_حائری
💠 در درون ما نيروهايى است كه اگر به كار گرفته شوند و رودهايى است كه اگر رهبرى شوند و غنچه هايى است كه اگر شكفته شوند، ما را به وسعت ها و رشد ها و حركت هايى مىرسانند و سيراب و شاداب مىنمايند. در حالى كه غفلت از اين نيروها و رها كردن آنها؛ ما را به ركود و ايستايى مىكشانند و همين است كه شيطان ما را از خود دور مىكند و در غفلت نگه مىدارد و همين است كه رسول بايد ما را ياد آورى كند و آگاه سازد.
💠 شيطان، دشمن رشد انسان است كه او را به غفلت مىخواند و با سرگرمىها و هيچ ها و پوچ ها مشغول مىسازد و سرمايه هاى او را كم جلوه مىدهد و مجهول مىگذارد تا برداشت هايش جلوه اى ننمايد.
💠و اين ما هستيم كه بايد به اين سرمايه ها و اندازه آنها پىببريم و آنها را به جريان بيندازيم و زيانش را جبران كنيم، كه گفته اند: {رَحِمَ اللَّهُ مَنْ عَرَفَ قَدْرَ نَفْسِهِ، وَ كَفى بِالْمَرْءِ جَهْلًا انْ لايَعْرِفَ قَدْرَه}ُ. و اين تفكر ماست كه ما را به شناسايى خودِ ما و سرمايه هاى ما و كارِ ما و شناختِ هستى و دنيا و اللَّه مىرساند.
📚مسئوليت و سازندگى، (ص ۱۱٣ و ۱۱۴)
🆔 @ashora_karbala
EntezarChapter1.pdf
2.02M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(انتظار عامیانه انتظار عارفانه انتظار عالمانه)
✍مؤلف: علیرضا پناهیان
📕در عصری که توجه به مفهوم کلیدی انتظار بیش از هر زمانی فراگیر شده و علاقه مندی قشر دانشجو برای گفتگوی عالمانه از معارف مهدوی مشهود است، کتاب حاضر که بخش مهمی از معارف و مفاهیم عمیق انتظار به زبانی شیوا و در عین تحلیلی بیان کرده است، می تواند به عنوان یک متن درسی برای دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.
📄برشی از کتاب :
انتظار، احساسی مربوط به زمان آینده و یک وضعیت بهتر است. بنابراین هر چقدر تصور روشنتری از وضعیت مطلوب داشته باشیم، انتظارمان بیشتر خواهد بود. کسی که از وضع وطلوب بیاطلاع است، منتظر چه وضعیتی است؟ کسانی که از ظلم ناراحتند، اما هیج تصور روشنی از عدالت ندارند، معلوم نیست اساس عدالت را چقدر میپسندند و میپذیرند؛ و چقدر حاضرند در جامعهای با حاکمیت عدالت زندگی کنند.
📕کتاب انتظار پناهیان در ابتدا و در فصل اول آن به باور های غلط عوام در مورد ظهور می پردازد و بررسی می کند که هر کدام از این عقاید چه اعمال و حرکات اشتباهی از آن ناشی می شود. پناهیان در ادامه ویژگی های منتظر را بررسی می کند و اینکه انسان منتظر باید چه اعمالی انجام دهد و چه عقاید و دیدگاه هایی نسبت به موضوعات مختلف جهان و به ویژه نسبت به ظهور داشته باشد. این کتاب یک دوره مهدویت شناسی کامل است و بسیاری از سوالات انسان نسبت به ظهور در آن پاسخ داده می شود.
🆔 @ashora_karbala