1710789_317.pdf
416.2K
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(قیام جاودانه) برداشتی نو و در عین حال مستند از عاشورا
✍مؤلف: محمد رضا حکیمی
📕قیام جاودانه، نخبگان و حکمرانان را هشدار می دهد که برای بقای دین و دنیا، راهی جز به صحنه کشاندن عاشورا نیست و مسلمانان را که دو تکلیف بزرگ در برابر عاشورا دارند:
1⃣ تجدید نظر در شناخت عاشورا، شناختی ژرف و گسترده، و رابطه آن با اهداف پیامبران و آرمان های قرآن؛ و سپس شناساندن آن به همه ابعاد، و رساندن پیام آن، به همه انسان ها به نام یک وظیفه بزرگ انسانی و یک اقدام سترگ اسلامی.
2⃣ تجدید نظر در چگونگی بهره وری از عاشورا و بهره رسانی به انسان ها به وسیله آن و برگزاری مراسم آن و خلاصه بازسازی فرهنگ عاشورا و گسترش دادن نفوذ آن در نسل ها و عصرها... به منظور رهایی خلق ها از باطل و ستم و رسیدن به حق و عدالت.
✍نویسنده در قیام جاودانه، آنچه را گفتیم، در هشت بخش سامان داده است:
۱▫️عاشورا و جهان اسلام
٢▫️عاشورا و انسان نو
٣▫️ عاشورا و عدالت
۴▫️عاشورا، انقلابها و حکومتها
۵▫️حکومت مسانخ
۶▫️اسلام و مردم (دین مردمی)
٧▫️طاغوتزدایی، تنها راه رهایی
٨▫️عدالت، محو سیمای فقر
📕عاشورا علاوه بر آن که رمز بقای اسلام و قرآن است، حضور مجدّد پیامبران است در قله فریادگری و هدایت. عاشورا نه تنها برای انسان دیروز هدایت ساز بوده که برای انسان نو نیز هویت بخش است. و نگاهش به آفاق بشریت است اولاً و اتحاد بزرگ اسلامی ثانیاً. گرچه افسوس بس گران که عاشورا، چنان که باید شناخته باشد، شناخته نیست؛ دوست به گونه ای عاشورا را ننمایانده است و دشمن به گونه ای آن را پوشانده است!
🆔 @ashora_karbala
🔰با ارزش ترین تأثیر...
✍ استاد #علامه_جعفری
💠 قرار گرفتن تحت تأثیر شخصیت هایی رشد یافته که امیال و خواسته های حیوانی خود را کاملا مهار و تعدیل نموده طعم عظمت و کمال انسانی را چشیده اند. تأثیر این شخصیت ها در سرنوشت اجتماعات، نه تنها مضر نیست، بلکه صد درصد به نفع آنها است،
💠شخصیت هایی امثال ، سلمان و مالک اشتر و عمار بن یاسر و محمد بن ابی بکر و هاشم مرقال و حجر بن عدی و اویس قرنی و میثم تمار [که بجهت انسان شناسی عمیقی که داشته اند، در جاذبیت شخصیت علی بن ابیطالب (علیه السلام) قرار گرفته بودند،
💠راهنمایان بسیار با ارزشی برای مردم آن دوران بودند و ایکاش مردم در همه دوران ها و جوامع تحت تأثیر این گونه شخصیت ها ، سرنوشت حیات اجتماعی خویش را تعیین نمایند.
💠سلطه این افراد بوسیله شمشیر بر طبیعت معمولی مردم نیست، بلکه سلطه آنان بوسیله عقول نافذ و وجدان های پاکشان بر عقول و وجدان های آزاد انسانی می باشد.
📚 تفسیر نهج البلاغه جلد ٢ خطبه سوم
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٢٨ سوره آل عمران)
💠 این آیه در واقع یک درس بسیار مهم سیاسى، اجتماعى به مسلمانان مى دهد که بیگانگان را هرگز به عنوان دوست و حامى و یار و یاور نپذیرند، و فریب سخنان جذاب و اظهار محبت هاى به ظاهر صمیمانه آنها را نخورند؛ زیرا ضربه هاى سنگینى که در طول تاریخ بر افراد با ایمان واقع شده، در بسیارى از موارد از این رهگذر بوده است. تاریخچه استعمار مى گوید: همیشه ظالمانِ استثمارگر در لباس دوستى و دلسوزى و عمران و آبادى ظاهر شده اند.
💠 واژه استعمار که به معنى اقدام به عمران و آبادى است نیز از همین جا گرفته شده. آنها به نام عمران و آبادى وارد مى شدند و هنگامى که جاى پاى خود را محکم مى کردند، بى رحمانه بر آن جامعه مى تاختند و همه چیز آنها را به یغما مى بردند
💠 جمله "مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِیْنَ" یعنی؛ اگرچه در زندگى اجتماعى، هر کس نیاز به دوستان و یاورانى دارد، ولى افراد با ایمان، باید اولیاى خود را از میان افراد با ایمان انتخاب کنند، و با وجود آنان دیگر چه نیازى به کفار بى رحم و ستمگر است، و تکیه بر وصف ایمان و کفر، اشاره به این است که: این دو از یکدیگر بیگانه و آشتى ناپذیرند. جمله "فَلَیْسَ مِنَ اللّهِ فِى شَىْء "هم یعنی؛ افرادى که با دشمنان خدا پیوند دوستى و همکارى برقرار سازند، ارتباطشان با خداوند و خدا پرستان گسسته مى شود.
💠 و در پایان آیه، هشدارى به همه مسلمانان داده، مى فرماید: خداوند شما را از نافرمانى خود بر حذر مى دارد، و بازگشت همه شما به سوى خداست"وَ یُحَذِّرُکُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللّهِ الْمَصیرُ"
🆔 @ashora_karbala
🔰شباهتهای امام زمان (عج) با انبیا
✍ #علامه_جعفری
🍃در طول تاریخ؛ خداوند حجتهای مختلفی را برای هدایت انسانها منسوب کرده است، که این بزرگواران بروز و ظهور متفاوتی داشتند
🍃اما شاید متفاوت ترین این بزرگواران در ظهور؛ به تعبیری آخرین آنها باشد. حضرت مهدی فرزند امام حسن عسکری (ع) شباهت هایی با حجت های خدا دارد و تفاوت هایی
🍃چون نوح نبی عمر طولانی دارد و چون آدم ابوالبشر حکومتش بر تمام زمین است و شباهت آن حضرت به عیسی اختلاف مردم در مورد او است که عده ای مانند یهودیان میگویند هنوز به دنیا نیامده، گروهی چون برخی مسیحیان میگویند کشته شده و گروهی دیگر منتظر بازگشت او هستند
🍃اما شباهت ایشان به حضرت موسی، هم در تولد پنهانی مانند آن بزرگوار و هم در غیبت از قومش. و شاید این تولد و زندگانی پنهانی طولانی، متفاوت ترین شاخصه آن بزرگوار باشد.
🍃و او حجت خداست بین بندگان؛ اوست که افراد را مانند تمام حجتهای خدا به سوی خدا دلالت می کند و در همین حالت پنهانی؛ اوست که مراعات میکند حال افراد را بدون آنکه دیده شود (إِنَّا غَيْرُ مُهمِلِينَ لِمُرَاعَاتِكُم وَ لَا نَاسِينَ لِذِكْرِكُم وَ لَو لَا ذَلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللَّأوَاءُ وَ اصطَلَمَكُمُ الْأَعدَاءُ) همانا، ما از رعايت حـال شما كوتاهى نمى كنيم و شما را از ياد نمى بريم، چه، در غير اين صورت سختيها و گرفتاريها برشما فرو مى آيد و دشمنان شما را ريشه كن كرده و از بين میبرند
🍃و چه افسوس که تکثر شؤون مختلف زندگانی مادی، چشمهای باطن بین ما را کور کرده است و نمیبینیم اینهمه دلالت و هدایت و نشانه و مراعات او در حق خودمان است
🆔 @ashora_karbala
🔰معیت و همراهی حقیقی با امام
استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
💠اين معيت صرفا معيت و همراهي ظاهري نيست. اين معيت معنايش اين است که همه قواي ما؛ ظاهر و باطن، قلب و سرّمان با امام باشد؛ هيچ وقت با دشمن و ديگران حتی در يک پلک به هم زدن، هم همراه نشود،با نفس خودش هم همراه نباشد. انسان تا با خودش يا با ديگران هست، با امام و با خدا نيست.
💠البته اين معيت و همراهي، صبر و تحمل ميخواهد، که حضرت فرمودند "فَإِذَا عَرَفَنِي بِهَذِهِ الْمَعْرِفَةِ فَقَدِ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ" انسان تا عبد ممتحن نشود، نميتواند ولايت امام را درک کند. تحمل ولايت، کار دشواري است. تا انسان تحمل نکند، که آن حقيقتِ ولايت به انسان عطا شود، انسان جزء اوليا خدا نميشود.
💠اولياء الله، آن کساني هستند که حقيقت ولايت به آنها عطاء ميشود، آنها هم بايد تحمل داشته باشند. اينکه ما بايد به واجبات عمل کنیم و محرمات را ترک کنیم اينها معلوم است و از واضحات براي همه است. ما در این سفر بايد در صفاتمان همراه امام باشيم. هر صفت رذيلهای، دوری از امام است، چون صفت امام نيست.
💠همراه امام، آن کسی است که خودش را تخليه ميکند و از صفات رذيله، تبری تام پيدا ميکند، آن وقت صفات امام در او ظهور پيدا ميکند. در هر صفت و فکرش امام هست«قَلْبِي لِقَلْبِكُمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِي لِأَمْرِكُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِي لَكُمْ مُعَدَّةٌ» ياري کردن امام که با حرف درست نميشود، اين همراهي با امام (ع) همه اينها را ميخواهد
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰"ایمان زاینده همراه با تعهدات عملی"
▫️مؤلفه های ایمان متعهدانه
▫️اقامه نماز، پرداخت زکات، اعتصام به خدا
▫️( مبحث چهارم _ بخش ششم)
🔹 "هُوَ اجْتَبَاکُمْ" او برگزیده است شما را، انتخاب کرده برای داشتن این بار، این گزینش را نسبت به شما به عمل آوردیم، برای چه؟ تا چه بشود؟ تا شما چه کنید و به کجا برسید؟
🔻 "لِیکُونَ الرَّ سُولُ شَهِیداً عَلَیکُمْ وَ تَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ" مسئولِ مستقیمِ شما پیغمبر است و مسئولِ همه بشریت شمایید. تا پیامبر بر شما گواه و مراقب و دیدبان باشد و شما بر بشریت؛ گواه و مراقب و دیدبان باشید. شما زمامداران بشرید، شما اداره کنندگان بشریتید، شما دیدبانان این قافله اید. ای قافله سالاران به خواب نمانید.
🔹حال که اینجور است، حال که مسئولیت شما سنگین است، حال که شما از طرف پروردگار به مأموریتی دشوار دارید گسیل میشوید، "فَاَقیمُوا الصَّلاةَ" پس به پادارید نماز را.
🔻 باز هم تکلیف، باز هم تعهد، ایمان خشک وخالی؟ "فَاَقیمُوا الصَّلاةَ" پس به پادارید نماز را، "و آتُوا الزَّکاةَ" و بدهید زکات را.
🔹 "اَقیموا الصَّلاةَ "را در یکی از روزهای گذشته معنا کردم "وَ اعتَصِموا بِاللهِ" و متوسل شوید به خدا و آیین خدایی، پناهنده باشید به خدا، متکی باشید به خدا، از هیچ کس دیگر، از هیچ قدرت دیگر نهراسید.
🔻آن وقتی که راه ها بر شما فروبسته ماند، از لطف و مدد و یاوری خدا مأیوس نگردید. "هُوَ مَولاکم" خدا سرپرست و نگهبان و هم جبهه شماست.
⁉️ "اللهُ وَلِی الَّذینَ آمَنوا" یعنی چه؟ "هُوَ مَولاکم" یعنی چه؟ علی مولای مؤمنین است، یعنی چه؟ مؤمنین باید ولایت علی را داشته باشند، یعنی چه؟ این ولایت، این کلمه، خیلی کلمه پرمعنای پرمغز عجیبی است. یک روز انشاءالله این را با استفاده از تعبیرات قرآنی معنا میکنم "فَنِعمَ المَولی وَ نِعمَ النَّصیر" چه نیکو مولایی است، چه نیکو یاوری است پروردگار.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
🔰 آگاهی از سرمایه ها...
✍استاد #علی_صفایی_حائری
💠 در درون ما نيروهايى است كه اگر به كار گرفته شوند و رودهايى است كه اگر رهبرى شوند و غنچه هايى است كه اگر شكفته شوند، ما را به وسعت ها و رشد ها و حركت هايى مىرسانند و سيراب و شاداب مىنمايند. در حالى كه غفلت از اين نيروها و رها كردن آنها؛ ما را به ركود و ايستايى مىكشانند و همين است كه شيطان ما را از خود دور مىكند و در غفلت نگه مىدارد و همين است كه رسول بايد ما را ياد آورى كند و آگاه سازد.
💠 شيطان، دشمن رشد انسان است كه او را به غفلت مىخواند و با سرگرمىها و هيچ ها و پوچ ها مشغول مىسازد و سرمايه هاى او را كم جلوه مىدهد و مجهول مىگذارد تا برداشت هايش جلوه اى ننمايد.
💠و اين ما هستيم كه بايد به اين سرمايه ها و اندازه آنها پىببريم و آنها را به جريان بيندازيم و زيانش را جبران كنيم، كه گفته اند: {رَحِمَ اللَّهُ مَنْ عَرَفَ قَدْرَ نَفْسِهِ، وَ كَفى بِالْمَرْءِ جَهْلًا انْ لايَعْرِفَ قَدْرَه}ُ. و اين تفكر ماست كه ما را به شناسايى خودِ ما و سرمايه هاى ما و كارِ ما و شناختِ هستى و دنيا و اللَّه مىرساند.
📚مسئوليت و سازندگى، (ص ۱۱٣ و ۱۱۴)
🆔 @ashora_karbala
EntezarChapter1.pdf
2.02M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(انتظار عامیانه انتظار عارفانه انتظار عالمانه)
✍مؤلف: علیرضا پناهیان
📕در عصری که توجه به مفهوم کلیدی انتظار بیش از هر زمانی فراگیر شده و علاقه مندی قشر دانشجو برای گفتگوی عالمانه از معارف مهدوی مشهود است، کتاب حاضر که بخش مهمی از معارف و مفاهیم عمیق انتظار به زبانی شیوا و در عین تحلیلی بیان کرده است، می تواند به عنوان یک متن درسی برای دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.
📄برشی از کتاب :
انتظار، احساسی مربوط به زمان آینده و یک وضعیت بهتر است. بنابراین هر چقدر تصور روشنتری از وضعیت مطلوب داشته باشیم، انتظارمان بیشتر خواهد بود. کسی که از وضع وطلوب بیاطلاع است، منتظر چه وضعیتی است؟ کسانی که از ظلم ناراحتند، اما هیج تصور روشنی از عدالت ندارند، معلوم نیست اساس عدالت را چقدر میپسندند و میپذیرند؛ و چقدر حاضرند در جامعهای با حاکمیت عدالت زندگی کنند.
📕کتاب انتظار پناهیان در ابتدا و در فصل اول آن به باور های غلط عوام در مورد ظهور می پردازد و بررسی می کند که هر کدام از این عقاید چه اعمال و حرکات اشتباهی از آن ناشی می شود. پناهیان در ادامه ویژگی های منتظر را بررسی می کند و اینکه انسان منتظر باید چه اعمالی انجام دهد و چه عقاید و دیدگاه هایی نسبت به موضوعات مختلف جهان و به ویژه نسبت به ظهور داشته باشد. این کتاب یک دوره مهدویت شناسی کامل است و بسیاری از سوالات انسان نسبت به ظهور در آن پاسخ داده می شود.
🆔 @ashora_karbala
🔰 چه میخوریم؟!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💠انسان با هر عملى از اعمال خودش به نوعى روحا" تغذيه مىكند. وقتى كه انسان دارد غيبت مىكند خيال مىكند كه فقط دارد حرف مىزند و به مخاطب تحويل مىدهد؛ حساب آن را نمىكند كه بيش از مقدارى كه ديگرى تحويل مىگيرد خودش تحويل مىگيرد!
💠 انسان از عمل خودش واقعا به نوعى تغذيه مىكند؛ يعنى «حرف زدن» براى انسان نوعى چيز خوردن است، «گوش كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «نگاه كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «فكر كردن» نوع ديگر چيز خوردن است.
💠 اين كه فرمود: غيبت خورش سگهاى جهنم است يعنى شخص غيبتكننده همين الآن كه اينجا هست به صورت يك سگ جهنمى درآمده است و دارد از اين مردار مىخورد.
📚 آشنایی با قرآن، ج۱۳، ص۵۴
🆔 @ashora_karbala
🔰باطن قبله اینجاست....
✍شهید #سید_مرتضی_آوینی
▪️وااسفا ! #باطن_قبله را رها کرده اید و بر گِرد دیوارهایی سنگی می چرخید ؟ بیایید ... باطن قبله این جاست . به خدا ، اگر نبود که خداوند خود این چنین خواسته ، می دیدی کعبه را که به طواف #امام آمده است و حجر الاسود را می دیدی که با او بیعت می کند. مگر نه این که #انسان_کامل ، غایت تکامل عالم است ؟ ...
▪️ای اُمت آخر بر شما چه رفته است؟ مگر تا کجا می توان در مُحاق #غفلت و کوری فرو شد که خورشید را نشناخت؟ معاویه مرده است و یزید بر خلافت خویش از مردم بیعت می گیرد. آیا می توان دست بیعت به یزید داد و آن گاه باز هم به جانب قبله نماز گزارد؟ یزید که قبله نمی شناسد، یزید که نماز نمی گزارد. چه رفته است شما را ای اُمت آخر ؟
📚 فتح خون ، ص ۲۹
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٢٨ سوره آل عمران)
🔹 مسئله تقیه
🍃 إِلَّا أَن تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقَاةً ۗ وَيُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَه
💠درست است که گاهى انسان به خاطر هدف هاى عالى، به خاطر حفظ شرافت، و به خاطر تقویت حق و کوبیدن باطل حاضر است از جان عزیز خود در این راه بگذرد، اما اسلام اجازه داده انسان در مواردى که جان یا مال و ناموس او در خطر است و اظهار حق، هیچگونه نتیجه و فایده مهمى ندارد، موقتاً از اظهار آن خوددارى کند، و به وظیفه خود به طور پنهانى عمل نماید
💠اما تقیه در همه جا یک حکم ندارد بلکه گاهى واجب، گاهى حرام و زمانى مباح مى باشد. وجوب تقیه در صورتى است که بدون فایده مهمى جان انسان به خطر بیفتد، اما در موردى که تقیه موجب ترویج باطل و گمراه ساختن مردم و تقویت ظلم و ستم گردد، حرام و ممنوع است.
💠لذا، تمام ایراداتى که در این زمینه شده پاسخ داده خواهد شد. در حقیقت اگر خرده گیران در این باره تحقیق مى کردند، واقف مى شدند که مسأله تقیه در جاى خود یک حکم قاطع عقلى و موافق فطرت انسانى است
💠در تاریخ مبارزات مذهبى و اجتماعى و سیاسى؛ زمان هائى پیش مى آید که مدافعان حقیقت اگر بخواهند آشکارا مبارزه کنند، هم خودشان و هم مکتبشان نابود مى شود، و یا لااقل در معرض مخاطره قرار مى گیرد. در چنین موقعى راه صحیح و عاقلانه این است که نیروهاى خود را به هدر ندهند، و براى پیشبرد اهداف مقدس خود به مبارزات غیر مستقیم و مخفیانه دست بزنند، و در حقیقت تقیه یک نوع تغییر شکل مبارزه محسوب مى شود، که مى تواند آنها را از نابودى نجات دهد، و در ادامه مجاهدات خود پیروز گرداند.
🆔 @ashora_karbala
🔰خلوت از دست مده!
✍علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
💠برادرم به فکر خود باش و ازخویشتن غافل مباش، همواره کشیک نفس بکش و کشیک نفس کشیدن؛ کَشکی نیست! از خداوند توفیق بخواه؛ با ابنای روزگار بساز و مرد تحمّل باش؛ مرد فکر باش که فکر، لُبّ عبادت است. مناجات و راز و نیاز با دوست را قطع مکن « قُل ما یَعبَؤُ بکم ربُّی لولا دُعائُکم» خلوت را از دست مده! و به حقیقت بگو الهی آمدم تا کامروا گردی
💠با عهدالله که قرآن است هر روز تجدید کن؛ صمیمانه دست توسّل به دامن پیغمبر و آلش در زن که آن خوبان خدا وسائط فیض حق اند «اللهمّ صلِّ علی محمّدٍ و آل محمّدٍ» نمی گویم مقدّس نباش، ولی مقدّس عاقل باش؛ بِس بِسی مباش که سُخرِّه این و آن می شوی.
💠 سوره مبارکه اخلاص را با اخلاص بر زبان داشته باش؛ با خلق خدا مهربان باش؛ از سخنان نا هنجار گرچه به مزاح باشد بر حذر باش؛ خلاف مگو اگر چه به مطایبت باشد؛ از قسم خوردن هم اگرچه به راست، احتراز کن. چو ایستاده ای دست افتاده گیر؛ تا می توانی نماز را در اوّل وقت بجا آور؛ تجارتت را مغتنم بشمار که انسان بیکار از دنیا و آخرت هر دو میماند. داد و ستد مانع بندگی نیست «رِجالٌ لا تُلهیهِم تِجارةٌ و لا بَیعٌ عن ذِکرِ اللهِ و إقامِ الصَّلوةِ و إیتاءِ الزَّکوةِ» در مطلق امور میانه رو باش
💠این دو رباعی را که از طبع خامل این بنده فقیر الی الله جاری شده است به حضور دوست تقدیم می دارد:
سرمایه راهرو حضور و ادب است
آنگاه یکی همّت و دیگر طلب است
ناچار بود رهرو از این چـار اصول
ورنه به مراد دل رسیـدن عجب است
📚تازیانه سلوک (ص۳۱)
🆔 @ashora_karbala
16_Ehyae_Tafakkor_Dini.mp3
8.29M
🎧 بشنوید
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: "احیا تفکر و تمدّن اسلامی"
⏰ مدت: ۵۵:۴ دقیقه
📶 حجم: ٧ مگابایت
🗓دانشگاه فنی مشهد مقدس، تابستان ٨٢
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰"ایمان زاینده؛ همراه با تعهدات عملی"
▫️مؤلفه های ایمان متعهدانه ( هجرت کردن)
▫️(مبحث چهارم _ بخش هفتم)
🔹یک نوع تعهدات ایمانی از دیدگاه دیگری، از یک گوشه دیگری، نوع دیگری از تعهدات در این آیات مطرح میشود. "اِنَّ الّذینَ آمَنوا" همانا آنکسانی که ایمان آوردند، "وَ هاجَروا"و هجرت کردند. هجرت کردن یعنی چه؟ یعنی از مشهد رفتند تهران ماندند؟ از شهری به شهری مهاجرت کردند و بس؟ نه.
🔻 اول، هجرت کردن به معنای یکباره از همه
چیز دست شستن به خاطر هدف، به خاطر پیوستن به جامعه اسلامی، به خاطر قبول تعهد در مجموعه تشکیلات جامعه اسلامی محسوب می شود.
🔻 از مکه که بلند میشدی شما بیرون می آمدی، مغازه پُر متاع و پُرکالای به قول امروزی ها؛ سرقُفلی دارِ حساسِ مشتری جمع کنِ آبرو آفرینت، دیگر در مکه برای تو وجود نداشت. به سود چپاول گرانِ خون خوارِ متجاوزِ مکه، مغازه دو، سه دربندی شما ضبط می شد؛ و اموالتان به تاراج می رفت.
🔻اگر از مکه تنها آمده بودی و خانمت مسلمان نشده بود، دیگر خاطرات زناشویی گذشته را، باید همه را بر باد حساب می کردی، تمام شد، باید دل می کندی.
🔻اگر از مکه می آمدید مدینه، پدرتان یا پسرتان در آنجا مانده بود، عزیزترین عزیزانتان به صورت دشمن.خونین شما درآمده بود؛ هجرت یعنی این. آن کسانی که هجرت می کردند، همه این محرومیت ها و ناکامی ها را به جان می پذیرفتند.
🔹از سوی دیگری، هجرت یعنی برای بنای کاخ عظیم جامعه اسلامی یک خشت بردن. الآن ملاحظه کنید، اینجا بناست ساخته بشود. فرض کنید قراراست که صد قطعه چوب دیگر، یا هزاران قطعه آجر، اینجا روی همدیگر گذاشته بشود، هر بچه ای هم یک دانه بردارد بیاید اینجا، اینجا ساخته می شود. هر انسانی یک دانه سنگ بگذارد، یک کاخ باعظمت به وجود می آید.
🔹 جامعه اسلامی که در مدینه به وجود آمده بود، محتاج بود به عناصر مؤمن، فعال، پرتلاش، پرتوان، سابقه دار، اسلام فهم، محبّ و معتقد به این راه، با دلی سرشار از ایمان.
🔻 آن کسی که هجرت می کرد از مکه، از اُنس و محبّت و خاطره و راحتی و عیش و نوش می گذشت، می آمد به مدینه، این آدم در حقیقت یک گام بزرگی برداشته بود در راه بنای آنچنان جامعه ای، به سهم خودش، به قدر خودش؛ لذا قیمت داشت، تعیین کننده بود.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
🔰تو به این امانت الهی خیانت نکن
🔹 فرزند ادامه وجود تو است، بقاء تو به بقای انسانیت و معنویت اوست. اگر او از نظر بُعد معنویاتش تربیت شود، این ادامه حیات معنوی تو است؛ نه این که همّت را نگذار برای اداره مادی او. نه! بیشتر روی مسئله تربیتی تکیه داشته باش
🔹 تو اگر می خواهی کار کنی، بیشترین همّ خودت را بگذار؛ برای این که این ها از دوستان خدا بشوند، روی بُعد معنوی این ها کار کن، پیوند این ها را با خدا محکم کن، اگر این کار را بکنی، این را بدان خدا دوستانش را هیچ وقت رهایشان نمی کند. برو این فرزند و خانواده ات را ولی الله بکن، وقتی این رابطه اش با خدا درست شد، غصه این را نخور، هیچ وقت مولا عبد را رها نمی کند.
🔹 تو فقط یک کار بکن و آن این است که این فطرت را بیا و کمک کن؛ شکوفا کن؛ رو به رشد ببر. والّا خود او سرمایه دارد، نمی خواهد تو برای او سرمایه فراهم کنی. یعنی تنها کافی است که تو مسیر صحیح الهی کودک را منحرف نکنی. فقط وقتی به دنیا آمد، خراب کاری نکن. خواهشی که از تو داریم این است که تو به این بچه ضربه نزن. تو به این امانت الهی خیانت نکن! زمین آن طفل آماده است، هیچ شخم زدن نمی خواهد. بذر هم لازم نیست تو بپاشی، بذر آن را خدا پاشیده است. تو خراب کاری نکن! فقط آن را آب بده!
🔹 امام صادق(ع) فرمود: وقتی این آیه ۶ سوره تحریم، نازل شد، مردم گفتند: چگونه ما خودمان و خانوادمان را از آتش جهنم حفظ کنیم؟ پیغمبر اکرم(ص) فرمود: کارهای خیر انجام دهید و خانواده هایتان را به آن یادآور شوید و آن ها را بر بندگی خدا ادب کنید.
📚تربیت فرزند در اندیشه حاج آقا مجتبی تهرانی
🆔 @ashora_karbala
🔰راهِ دیگر سازی !؟
✍استاد #علی_صفایی_حائری
🔻کار اول من و تو این است که خود را بسازیم ، زیرا (دیگرسازی) ممکن نیست ؛ تا (خودسوزی) صورت نگرفته باشد (خودسازی) نمی شود ، مگر این که انسان ، شهامت خودسوزی را بیابد و با دست توانای خویش شعله ای بر افروزد ، کثافت ها و آلودگی های وجودیش را بسوزاند و تولدی تازه بیابد . « افسوس » که ما ، پیش از آن که از آلودگی ها پاک شده باشیم بر خویش عطر پاشیده ایم و خویشتن را جز آن که هستیم به دیگران معرفی کرده ایم .
🔻ما به جای آن که « رنگ خدا » را گرفته باشیم ، به خدا رنگ زده ایم . چگونه می خواهیم دیگران را بسازیم و از اسارت ها رها سازیم ، در حالی که هنوز خویش را نساخته ایم ؟ ما که خود اسیریم ، چگونه سخن از آزاد کردن دیگران می گوییم ؟! نمی توان بار رسالت الله را بر دوش داشت تا زمانی که بنده غیر اوییم . پس باید از حاکمیت غیر او آزاد شد .
📚 تربیت کودک ، ص ۱٢
🆔 @ashora_karbala