#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٢٩ سوره آل عمران)
💠 واژه "تَجِدَ" از ماده وجدان به معنای یافتن و ضد فقدان و نابودى است. در اینجا یعنى هر انسانى در آن روز، تمام اعمال خوب و بد خود را هر چند کم باشد در نزد خود مى یابد.
💠 برخی از مفسرین اصرار دارند این آیه، و آیات مانند آن را توجیه کنند و بگویند: منظور از حاضر شدن اعمال، حضور پاداش و کیفر آنها است و یا این که منظور حضور نامه عمل است که تمام اعمال آدمى از نیک و بد در آن ثبت شده است. ولى این توجیهات، با ظاهر آیه سازگار نیست؛ زیرا این آیه به روشنى مى گوید: انسان در روز رستاخیز، خودِ عمل را مى یابد، و در ذیل آیه آمده: گناهکار آرزو دارد بین او و عمل زشتى که انجام داده جدائى بیفتد، نه نامه عمل و نه کیفر و پاداش آنها؛ پس در اینجا خودِ عمل، مورد بحث آیه است.
💠 روایات بسیارى نیز از پیشوایان بزرگ اسلام بر این مطلب گواهى مى دهند که در اینجا به یک نمونه اکتفا مى کنیم:پیامبر اسلام(ص) به یکى از کسانى که تقاضاى موعظه کرده بود، فرمود: اى قیس! ناگزیر، همنشینى دارى که پس از مرگ، همراه تو دفن مى شود، او زنده است ولى تو که با او دفن مى شوى مرده، اگر او نیک و گرامى باشد، تو را گرامى مى دارد و هر گاه او پست باشد تو را تسلیم حوادث مى کند، او با کسى جز تو محشور نمى شود، و تو هم با کسى جز او به صحنه رستاخیز نمى آئى، و از تو درباره غیر آن سؤالى نمى شود، بنابراین، سعى کن آن را به صورت شایسته انجام دهى؛ زیرا اگر آن، شایسته باشد، با او انس مى گیرى و گر نه از هیچ کس جز او وحشت ندارى و آن عمل تو است.
♻️ادامه دارد...
🆔 @ashora_karbala
🔰 اهلبیت (علیهمالسلام) کشتی نجات طوفانزدگان هستند
▫️استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
🍃 «أَوْ كَظُلُماتٍ فی بَحْرٍ لُجِّی یغْشاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ سَحابٌ ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ إِذا أَخْرَجَ یدَهُ لَمْ یكَدْ یراها» 🍃 [نور: ۴۰]
🔹 فرمودند: مَثَل دستگاه باطل، مثل دریای عمیق مواج تاریك است كه موجها بر فراز هم میغلتند و وقتی دستش را بیرون بیاورد، اینقدر فضا ظلمانی است که حتی خودش را نمیبیند، چه رسد به اینکه راه و قبل و بعدش را بتواند ببیند.
🔹این تشبیه نیست؛ بلکه بیان حقیقت است. واقعاً یك دریای طوفانی و مواج و ظلمانی است و ولایت اولیای طاغوت و سران كفر و وسوسههای آنها آنقدر شدید است كه امثال ما با همهی وجودمان نادیده هستیم. امواج اولیای طاغوت و شیاطینی كه در پیامبر هم طمع میكردند، اینطور نیست ما كه بتوانیم به سلامت از آن عبور كنیم.
🔹 امام صادق (ع) در كافی فرمودند: «إِذا أَخْرَجَ الْمُؤْمِنُ یدَهُ فِی ظُلْمَةِ فِتْنَتِهِم» یعنی حتی مؤمنی كه نور ایمان دارد، در ظلمت فتنههای اینها، یعنی امواج فتنه وسوسهی دستگاه ابلیس و دستگاه اولیای كفر و طاغوت، خودش را نمیتواند ببیند.
🔹 خدای متعال یك كشتی اینجا قرار داده و آنها قبول كردهاند كه كشتی باشند و امواج را تحمل كنند و بشكافند و ما را به ساحل برسانند: «اللهم صل علی محمد و آل محمد الْفُلْكُ الْجَارِیةُ فِی اللُّجَجِ الْغَامِرَة» یعنی واقعاً دریاهای مواج و طوفانی هست که كشتیای كه در این دریا راه افتاده، نبی اكرم و اهلبیت ایشان هستند.
🆔 @ashora_karbala
rahimpor-03.mp3
7.25M
🎧 بشنوید
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: روایتگری دفاع مقدس
🔹اصل جنگ؛ آمار و ارقام و تعداد شهدا و زخمی های ما نیست (که البته باید گفته شود) اما آنچه که باید انتقال داده شود این است که؛ تمام آنچه را که در تاریخ اسلام؛ خوانده و شنیده بودیم همه اش را در #دفاع_مقدس دیدیم. (بیش از این که از نسل سوم بترسیم باید امیدوار باشیم)
⏰ مدت: ٢٩:۵٨
📶 حجم: ۴ مگابایت
🆔 @ashora_karbala
🔰خطر نیمچه عالمان؛ از خطر جاهلان بیشتر است!!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💢 من خیلی اوقات فکر کردهام مقالهای تحت عنوان «نیمها» بنویسم که خیلی چیزها وجود ناقصش خطرش بیشتر از عدم محض است. میگویند غزالی راجع به علم این حرف را زده و گفته است: «هر چیزی وجود ناقصش بهتر از عدم محض است مگر علم؛ که وجود ناقصش؛ بدتر از عدم محض است» و ریشه این حرف معلوم است.
💢 آدمی که هیچ عالم نیست، چون میداند عالم نیست لااقل در مقابل عالم تسلیم است. مثل کسی که طبیب نیست و میداند که طبیب نیست، دیگر لااقل در مقابل طبیب تسلیم است و در نتیجه از وجود طبیب بهره میبرد. ولی نیمچه طبیب چون خودش را طبیب میداند تسلیم یک طبیب نیست، میخواهد از همان علم ناقصش استفاده کند، در نتیجه به جای سود؛ زیان میبرد.
💢 از همین جا بروید سراغ نیمچه مجتهدها و نیمچه روشنفکرها و نیمهای دیگر، اینهایی که یک چیزکی می دانند و چیزها نمیدانند!
💢اتفاقاً اینها خطرشان بیشتر است. چهارتا شعار میشنوند، بدون اینکه مُتعمق بشوند و درست فکر کنند و دریابند؛ میبینید این چهار تا شعار اینها را از جا حرکت می دهد.
📚 فلسفه تاریخ، ج۱، ص۱۱۲
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰ایمان و پایداری به تعهدات
(مبحث پنجم _ بخش اول)
🔹درزمینه بحث درباره ایمان، مسأله ای است مهم که تعهدات یک فرد مؤمن، گاه گاهی و دل بخواهی نیست. این جور نیست؛ آن کسی که می خواهد خود را مؤمن قلمداد بکند، هر جا که نفع و سود و بهره شخصیِ تجاوزکارانه خودش ایجاب کرد، مؤمن باشد.
🔻 هر جا به نام ایمان و به تظاهر به عمل، توانست بر خَرِ مراد سوار شود، اسم از ایمان و عمل بیاورد، اما درآن مواردی که ایمان و عمل برای او سود شخصی، سود متجاوزانه و متعدیانه تولید نمی کند، از نام اسلام و نام ایمان و از عمل به تعهدهای ایمانی روگردان باشد.
🔹 اینجا ما این صفت را که در قرآن به صورت های گوناگونی مورد تعرض قرارگرفته است؛ به نفع طلبان نسبت دادیم، گفتیم نفع طلبان این جورند. همه مردم دنیا نفع طلبند، چه کسی است که طالب زیان خود باشد؟
🔻 منظور ما از نفع طلبان، آن کسانی هستند که برای نفع شخص خود،حاضرند منافع دنیایی را فدا کنند.
🔻نفع طلبانِ متجاوز؛ سیره آنها این است که ایمان و عمل را تا آن جایی می خواهند و دوست می دارند که به سود شخص آنهاست و با نام ایمان و تظاهر به عمل می توانند بهره ای، کامی ببرند.
🔹این گونه افراد ازنظر اسلام مؤمن نیستند، آیه قرآن صریحاً اعلام می کند که اینها ایمان ندارند؛ بنابراین ما در بحث در زمینه ایمان؛ که یکی از اولیترین مباحثی است که در سلسله شناخت فکری اسلام باید مطرح میشد و شد
🔻به این نتیجه هم رسیدیم که اگر ایمان همراه با تعهد است و اگر ایمان بدون تعهد، بدون احساس مسئولیت، بدون انجام دادن تعهدها و به تعبیر قرآن، بدون عمل صالح، ایمان نیست و نتایج ایمان بر ایمان مجرد و خشک و ذهنی مترتب نمی گردد؛ علاوه بر این، این حقیقت دیگر هم باید موردنظر باشد که تعهد، همیشگی و همگانی است.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
🔰من دعا نمی کنم که شما شهید شوید!
✍استاد #علامه_جعفری
♦️تعدادی از جوانان که عازم جبهه بودند، پیش من آمدند و ضمن دیدار و احوالپرسی، گفتند: شما دعا کنید که ما «شهید» بشویم. گفتم: ابدا چنین دعایی نمیکنم. یعنی چه که شما شهید بشوید؟
♦️دعای حقیقی، این است که خدا شما را موفق بدارد تا تکلیفتان را در جبهه، به بهترین وجه انجام دهید. این تکلیف شماست که اگر یک لحظه از زندگی شما مانده است، باید به تمام معنا از زندگی دفاع کنید. اگر هم شهید شدید، «احدیالحسنیین» این منطق اسلام است. من چه طور دعا کنم که شما شهید بشوید؟ اگر شهادت پیش آمد، خوش آمد
♦️معنای زندگی خیلی باعظمتتر از این است. اینکه در دعا داریم «خدایا، من از این دنیا شهید بروم و شهادت را نصیب من بکن»یعنی پروردگارا! اگر بناست زندگی من با شهادت تکمیل شود، من آماده هستم، ولی اعتراض ندارم به تو که چرا عمر من، ۶۱ سال و سه دقیقه خواهد شد (من نِیَم حاکم حکایت میکنم)فقط میتوانیم بگوییم پرورگارا؛ احدیالحسنیین را در دلم گذاشتهام و زندگی میکنم
♦️«واعمل لدنیاک کانک تعیش ابداً» اگر چیزی را میسازید، طوری بسازید که تا ابد به شخصیت شما بچسبد. در این صورت، در زندگی قطعا پیشرفت خواهید کرد. البته آخرت به جای خود
♦️شما هر کاری انجام میدهید این طور خیال کنید که نتیجه کار تا ابد با شما سروکار خواهد داشت. یا در کارهای علمی نوک قلمی را که با آن مینویسید، احساس کنید که این کلمات، دانه دانه در درون شخصیت شما نقش ابدی میبندد و روز قیامت، با آن نقشه باید به ابدیت وارد شوید.
📚 امام حسین(ع) شهید فرهنگ و پیشرو انسانیت ص ۴۱٧
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
1_7350221.apk
10.98M
📱پیشنهاد دانلود جامعترین نرم افزار اندروید با موضوع #دفاع_مقدس
(ملک آسمان)
⬇️امکانات برنامه
📖دانشنامه دفاع مقدس
(کاملترین محتوای متنی شامل هزاران قطعه و مدخل از مناطق جنگی و عملیتهای انجام شده و شهدای منطقه؛ با قابلیت اشتراک گذاری)
🎬 گالری و چند رسانه ای از کلیپ ها و صوت ها و تصاویر( نیاز نیست تمام اطلاعات رسانه ای ۱۵ گیگی رو دانلود کنید بلکه هر مقدار از اطلاعات رو که نیاز دارید دریافت کنید)
🌐 زیارت مجازی مناطق عملیاتی (تصاویر 360 درجه منطقه؛ همراه با صوت روایتگری مشهورترین راویان دفاع مقدس)
📡 راهنما و توشه سفر زائران مناطق جنگی(نقشه و مسیر یابی سفر از شروع مقصد تا موقعیت جغرافیایی و منطقه جنگی مورد نظر و آگاهی از وضعیت آب و هوا)
📜 ثبت دلنوشته با شهدا به صورت آنلاین و مشاهده دلنوشته سائر کاربران و تفأل به وصیت نامه شهدا
💠 با داشتن این برنامه دیگر نیاز به نصب مفاتیح الجنان در گوشی خود ندارید (کلیات مفاتیح الجنان با امکان دانلود صوت مداحان مختلف نیز وجود دارد)
🆔 @ashora_karbala
🔰میخواهند تو را بسازند!
✍استاد #علی_صفایی_حائری
🌿 دوستى داشتم كه به دنبال كرايه خانه، مدتها دربهدر شده بود و در جستجوى خانه پايش به تاول نشسته بود و عجله هم داشت كه مىخواست پيش از محرم عروسى راه بيندازد و عجله داشت؛ چون قرار گذاشته بود.
🌿 مىگفت يك روز آن قدر گشتم و به جايى نرسيدم و ردَم كردند كه با نشستن در زير سقفى؛ بغضم تركيد و مثل لَش افتادم و گريه كردم و تركيدم.
🌿 به او گفتم: تو مىخواهى خانه و بزم و عيشى داشته باشى؛ اين خواسته توست، در حالى كه فقط اين را براى تو نمىخواهند. تو مىخواهى خانه بسازى ولى آنها مىخواهند خودت را بسازند و آنچه تو را مىسازد همين خانه خراب شدنهاست، همين شكستهاست، همين سوختنهاست كه سازنده مىشود.
📚 تطهیر با جارى قرآن( ج۲، ص۸۳)
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٣۰ سوره آل عمران)
💠براى روشن شدن بحث لازم است، چگونگى پاداش و کیفر اعمال را مورد بررسى قرار دهیم.
🔰دانشمندان در این باره دو نظر دارند:
1⃣دسته اى معتقدند: جزاء اعمال، مانند پاداش و کیفرهاى این جهان، روى قرار داد است یعنى چنان که در این جهان براى هر کار بدى کیفرى از طرف قانونگذاران تعیین شده است، خداوند بزرگ براى هر عملى، کیفر و یا پاداش خاصى معین نموده است، این نظریه، همان نظریه اجر و مزد، و کیفرهاى مقرراتى است
2⃣دسته دیگر معتقدند: هر کردارى از ما، خواه خوب و خواه بد، یک صورت دنیوى دارد، که ما آن را مشاهده مى نماییم و یک صورت اخروى، که هم اکنون در دل آن عمل نهفته است و روز رستاخیز پس از تحولاتى که در آن رخ مى دهد، شکل دنیوى خود را از دست داده و با شکل روز رستاخیز جلوه مى کند و باعث آرامش و راحتى عمل کننده یا آزار او مى گردد
💠 نظر دوم، با ظواهر بسیارى از آیات قرآن کاملاً تطبیق مى کند، بنابراین، اعمال انسان که اشکال مختلفى از انرژى ها هستند، طبق قانون بقاء ماده و انرژى هیچ گاه از میان نمى روند و همواره در این جهان باقىخواهند بود، گرچه، ما با مطالعه سطحى چنین مى پنداریم که از میان رفته اند
💠بقاى این اعمال و ابدیت آنها از یک سو سبب مى شود که در رستاخیز، به هنگام محاسبه اعمال، هر کسى تمامى اعمال خود را ببیند و جائى براى انکار باقى نماند.و از سوى دیگر، سبب مى شود که در میان اعمال خود، در رستاخیز زندگى کند، رنج ببرد و یا آرامش بیابد، گرچه وسایل انسانى هنوز قادر نیست حوادث گذشته را جز آنچه مربوط به چند لحظه قبل است کشف کند
🆔 @ashora_karbala
🔰به آنچه می دانی عمل کن...
✍آیت الله العظمی #بهجت
💠 جماعتی از این جانب، طلب موعظه و نصیحت می کنند؛ اگر مقصودشان این است که بگوئیم و بشنوند و بار دیگر در وقت دیگر، بگوییم و بشنوند، حقیر عاجزم و بر اهل اطلاع پوشیده نیست
💠 اگر بگویند کلمه ای می خواهیم که امّ الکلمات باشد و کافی برای سعادت مطلقه دارین باشد، خدای تعالی قادر است که از بیان حقیر، آن را کشف فرماید و به شما برساند
💠 پس عرض می کنم که غرض از خلق، عبودیت است [ و ما خلقت الجن و الانس إلا لیعبدون]و حقیقت عبودیت؛ ترک معصیت است در اعتقاد که عمل قلب است و در عمل جوارح
💠 و ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکه شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت (ولا أقول سبحان الله و الحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله و حرامه)
💠(من عمل بما علم ورثه الله علم ما لم یعلم)؛ (من عمل بما علم کفی ما لم یعلم) (والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا)
آنچه می دانید، عمل کنید؛ و در آنچه نمی دانید؛ احتیاط کنید تا روشن شود؛ و اگر روشن نشد، بدانید که بعض معلومات را زیر پا گذاشته اید؛ و قطعاً مواعظی را شنیده اید و می دانید، عمل نکردید، و گرنه روشن بودید
💠 همه می دانند که رساله عملیه را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند، و تطبیق عمل بر آن نمایند، و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛ پس نمی توانند بگویند:«ما نمی دانیم چه بکنیم و چه نکنیم.»
🔹در هر صورت؛ طلب موعظه از غیر عامل، محل اعتراض است.
✍العبد محمد تقی البهجة؛ مشهد، ربیع الثانی ۱۴٢۰
🆔 @ashora_karbala
#حدیث
💠ابتلای عصر ما....
🔹ای اباذر؛ از غيبت بپرهيز، همانا غيبت، شديدتر از زناست.
🔸ابوذر با تعجب پرسيد: چرا بدتر، اى رسول خدا ؟
🔹 حضرت فرمود: چونكه زناكار، از معصيت خويش توبه مى كند و روى به درگاه خدا مى آورد، خداى بخشنده هم توّاب و آمرزنده است ؛ ولى غيبت، آمرزيده نمى شود، مگر آن كه فرد غيبت شده ببخشايد.
🔸 اباذر مى پرسد: غيبت چيست، يا رسول اللّه؟
🔹 حضرت پاسخ مى دهد: اينكه برادر دينى خود را بگونه اى ياد كنى كه خوش نمى دارد.
🔸 مى پرسد: اگر آنچه مى گويد در او باشد، چه ؟
🔹 پيامبر مى فرمايد: اگر آنچه مى گويى، در وى باشد، غيبت است و حرام؛ و اگر در او نباشد، تهمت است!
🔹 اى اباذر! هركس كه در برابر غيبتى كه از يك برادر مؤ من مى شنود، از او دفاع كند، بر خداوند سزاوار است كه او را از آتش جهنم آزاد كند.
🔹 اى اباذر! هركس كه نزد او برادر مسلمانش را غيبت كنند و او توانايى دفاع و يارى او راداشته باشد و ياريش كند، خداوند هم در دنيا و آخرت، به يارى او مى شتابد؛ امّا اگر او را خوار دارد و دفاع زبانى نكند؛ در حالى كه قدرت دفاع داشته باشد؛ خداوند هم او را خوار مى سازد، در دنيا و در آخرت !
📚مكارم الاخلاق؛ (طبرسى ،ص ۴٧۱)
📚بحارالا نوار، (مجلسى ، ج ٧۴ ص ۴)
🆔 @ashora_karbala
661.mp3
17.36M
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: دفاع مقدس ادامه دارد
▫️جهان ،تشنه «کدام اسلام» و «کدام روحانیت»
▫️اگر روحانیت زمان انقلاب و دفاع مقدس؛ خودشان در خط مقدمِ تبعید و زندانها و جبهه ها نبودند؛ مردم به حقانیت این حرکت باور پیدا نمی کردند.
▫️اسلامی که خودمان عاملش نیستیم را تبلیغ میکنیم !
⏰ مدت: ۵٧:٣٨ دقیقه
📶 حجم: ۱۶ مگابایت
🗓بزرگداشت ۴۰۰۰ روحانی شهید #دفاع_مقدس ٢٩ خرداد ٩٨
🆔 @ashora_karbala
🔰جنگ ما....
✍ #امام_خمینی (ره)
💢 هر روز ما در #جنگ برکتی داشته ایم که در همه صحنه ها از آن بهره جسته ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ایم. ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده ایم. ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهان خواران کنار زده ایم.
💢 ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته ایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیده ایم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
💢ما در جنگ به مردم جهان خصوصا به مردم منطقه نشان دادیم علیه تمامی قدرت ها؛ سالیان سال می توان مبارزه کرد. جنگ ما فتح #فلسطین را به دنبال خواهد داشت.
💢جنگ ما جنگ #حق_و_باطل بود و تمام شدنی نیست. جنگ ما جنگ #فقر_و_غنا بود. جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد. ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم.
💢راستی مگر فراموش کرده ایم که ما برای ادای #تکلیف جنگیده ایم و نتیجه فرع آن بوده است؟! از خداوند میخواهم مرا در کنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد
✍ صحیفه نور ج ٢۱ _ متن تاریخی امام خمینی (ره) بعد پذیرش قطعنامه ۳/۱۲/۱۳۶۷
🆔 @ashora_karbala
9122-fa-aghaz ta payan-koli.pdf
8.64M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(آغاز تا پايان) بررسی وقايع سياسی - نظامی جنگ از زمينهسازی تهاجم عراق تا آتش بس و پذیرش قطعنامه
(دوره ۶ جلدی)
✍ مؤلف: محمد دروديان
📕 آغاز تا پایان با یک سیر منطقی و یک نظم و پیوستگی دلنشین که خواننده را به خواندن هرچه بیشتر آن ترغیب می کند به پرده برداری از حقایق دفاع ٨ ساله می پردازد و ضمن ارائه اطلاعات دست اولی در خصوص جنگ و حمایت های ٣۶ کشور جهان از عراق به تشریح تنگناهای نظامی، سیاسی و اقتصادی؛ از چرایی جنگ؛ ناگزیر بودن از دفاع؛ خیانتها در عملیاتها پرداخته و ابتکارات، دستاورد ها و مشکلات ناشی از جنگ و تحریم رزمندگان ایرانی را تصویر می کند.
📖برشی از کتاب:
سالها پیش و در فاصله کمی پس از پایان گرفتن جنگ ایران و عراق؛ "آنتونی کردزمن" و "آبراهام واگنر" اقدام به تدوین کتابی تحت عنوان درسهایی از "جنگ مدرن" کردند که جلد دوم آن منحصراً به بررسی جنگ ایران و عراق اختصاص داشت. به هنگام مطالعه کتاب از خودم می پرسیدم چگونه است که جنگ بین ایران و عراق رخ داد ولی درسهای آن توسط استراتژیستهای آمریکایی آن هم در فاصله ای چنین کوتاه پس از خاتمه جنگ به رشته تحریر در آمد و این چنین کارشناسانه یکایک عملیتهای نظامی ما با دقت و در دست داشتن اطلاعاتی بسیار صحیح و دست اول موشکافی شد؟ چاپ این کتاب در آن مقطع یک چیز را اثبات می کرد و آن اینکه سناریوی جنگ ایران و عراق در اتاقهای جنگ آمریکا نوشته و برای اجرای آن از دستهای قدرت طلبی چون صدام مدد گرفته شد.
📕این مجموعه؛ واقعا مختصر، کاملا مستند نوشته شده و یک گزارش صرفاً توصیفی از وقایع جنگ نیست.
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰ایمان و پایداری به تعهدات
(مبحث پنجم _ بخش دوم)
🔹آن کسی که مؤمن است و می خواهد مؤمن بماند و از ثمرات مؤمن بودن بهره ببرد، در مقابل همه احکام خدا باید احساس تعهد کند و در همه جا باید احساس تعهد کند.
🔹آن کسی که معتقد است ایمان به خدا و ایمان به رسالت تعهدی می آورد، آن تعهد این است که همگان، باید بنده خدا بشوند و من تا آنجا که می توانم همه را باید بنده خدا بسازم.
🔻ایمان به پیغمبر و شهادت به اینکه من مُقرّ به رسالت پیامبرم، این تعهد را می آورد که دنبال پیامبر و درراه او حرکت بکنم.
🔻 اگر من به این معنا؛ مُقرّ و مُعترفم، اگر این تعهد را قبول دارم، دیگر معنا ندارد که آن وقتی که مواجه می شوم با یک پدیده کوچک که برخلاف مَشی پیامبری است، برخلاف راه پیامبر خداست، در مقابل آن رگهای گردنم را آنچنان پُرکنم، مُشت هایم را آنچنان گره کنم، واقعاً نمایش یک مسلمان.
🔻 اما وقتی با یک پدیده بزرگتر، ولی پر دردسرتر که باز در خلاف مسیر و جهت نبوت و رسالت است، روبه رو شدم، مسئولیتم را فراموش کنم.
🔹موسمی نیست تعهد، گاه گاهی نیست تعهد. نسبت به زمانی، نه زمان دیگر نیست؛ نسبت به شخصی و به شخص دیگر نیست؛ تعهد همگانی و همه جایی و همیشگی است.
🔹قرآن کریم از یهود نام می آورد، آن کسانی که یک جا می گفتند باید برادران ما ـ منظورشان یهودی هاست ـ همچون عزیزانی محفوظ بمانند؛ اما آنجایی که پای منافع شخصیشان به کارمی آمد، همین برادران را در جنگ ها می کشتند و اسیر می گرفتند و می فروختند و پولش را می خوردند.
🔻قرآن در مقام توبیخ بنی اسرائیل می فرماید: "اَفَتؤمِنونَ بِبَعضِ الکتابِ وَ تَکفُرونَ ببِعضٍ" به بعضی از دین ایمان دارید، به آن جاهایِ بی دردسرِ راحتش مؤمنید و متعهد، به بعضی دیگر از دین بی ایمانید؟ بی عقیده اید؟ مگر می شود این جور چیزی؟ مگر می توان تفکیک قائل شد میان دو فرمان که هر دو از یک مبدأ و یک نقطه سرچشمه گرفته است!؟
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala