🔰 این تکامل است!؟
✍علامه ذوالفون #حسن_زاده_آملی
💠 مگر می شود آدم دنبال مردمِ باطل، دنبال هرزگی ها، دنبال ولگردی برود، هر غلطی را مرتکب شود و اسم آن را تمدّن بگذارد؟ آیا این ها کمال، تمدن، پیشرفت و ترقی است؟ این ها تکامل است؟ انسان خودش را مفت از دست بدهد، هیچ نداند چه کاره است، خودش و زن و بچه اش، هر چه می خواهند بخورند، بپوشند و هر جایی بنشیند؟ آیا این تکامل است؟ هر کاری بکنید اسم آن ورزش است؟ چقدر ورزش می خواهید؟ چقدر تن پروری و رشد جسمانی می خواهی؟ خرس و پلنگ شده است، خوب است؟ نباید انسان شود؟ نباید به فکر سعادت ابدیش بوده باشد؟
💠 بنده خدا به فکر خود باش. ببین چه کاره ای. مگر تو آیین و مذهب نداری؟ مگر هر میمونی پیدا شده و هرجور رقصیده و هر طور قدم برداشته، توی مسلمان باید بروی و به تقلید از آن قدم برداری؟ تو مگر کتاب و سنت و عقل نداری؟ برای تو برنامه نیست؟ می گوید این طور که آن ها راه گرفته اند و پیش می روند درست است و ما هم باید انجام دهیم و تقدیر بنماییم؟ باید پرسید که کارشان و ثمر و نتیجه آن چیست؟ آخر کار؛ باید غرضی داشته باشد. چه چیزی عایدشان می شود؟
💠 از این ولگردی ها، از این کارهای احمقانه، هرزگری ها، اتلاف عمر چه ثمر آن ها می شود؟ انسان با این عظمت به دنبال لهو و لعب برود؟ قرآن می گوید دنبال لهب و لعب نروید. قرآن کهنه شده است؟ قرآن دیروزی است و به کارتان نمی آید و این ها به کار شما می آیند و راست و درست هستند؟ به مسیر آن ها راه بروید و به رنگ آن هادر بیایید، "وَلَن تُفْلِحُوا إِذًا أَبَدًا" هیچ گاه رستگار نمی شوید
📚 مباحث دروس امامت؛ جلسه شش
🆔 @ashora_karbala
🔰استخوان هایمان خرد خواهد گشت...
✍ شهید #سید_مرتضی_آوینی
🔹 برای جلوگیری از (غلبه لیبرالیسم) باید با این تفکر مبارزه کرد که : ما باید آن گونه حرکت کنیم که پسند دنیای امروز و مجامع بین المللی است.
🔹 ضرورت ایجاد رابطه با دولت های دیگر و مجامع بین المللی اگر ما را بدان جا سوق دهد که بخواهیم معیار حرکت خود را پَسند جهانی قرار دهیم ، مسلّم است بدانیم که آن چنان با شتاب به درون چرخ دنده سلطه سیاسی استکبار غرب بلعیده خواهیم شد که حتی استخوان هایمان خُرد خواهد گشت .
📚 حلزون های خانه به دوش ، ص ۴۱
🆔 @ashora_karbala
🔰ما جامعه زلزله زده هستیم
✍ آیت الله #حائری_شیرازی
🔹آنچه از غرب بعنوان علوم انسانی آمده کم نيست. زلزله اي که آمده کوچک نيست. ديواري که بر سر ما فرو ريخته بسیار سنگین است. ما جامعه زلزله زده اي هستيم از نظر فرهنگي مخصوصاً از نظر جامعه شناسي و شناخت.
🔹 ما بايد از زير اين سنگ ها بيرون بيائيم تا بتوانيم قرآن را بفهميم و قرآن را بپذيريم. ما بايد به خيلي از طاغوتها کفر بورزيم تا زمينه ايمان به الله در ما تقويت شود: «...فَمَنْ يَکفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ». ما بايد به طاغوت فرهنگي، کفر پيدا کنيم.
🔹 فرهنگي که مي خواهد به ما شک در فطرت، شک در ذاتيات انسان، شک در آگاهي انسان، شک در عقل، شک در جهت يابي را تزریق کند، کفر بورزيم. کفر به اين طاغوت مقدمه ايمان به خداست است.
📚کتاب اخلاق اسلامی؛ ص ٨۵
🆔 @ashora_karbala
13584-fa-shebhe-moderniteh-dar-iran.pdf
1.68M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"شبه مدرنیته در ایران"
✍مؤلف: شهریار زرشناس
📘 ايران با تاريخي كهن، حوادث تلخ و شيرين بسياري براي عبرت آموزي دارد. از جمله اين حوادث، تاريخ روشنفكري است؛ تاريخ مولودي كه از ابتدا بيمار به دنيا آمد، ولي ضربه ها و صدمه هاي آن تا كنون نيز انديشه و فرهنگ ايران اسلامي را مي آزارد.
📘 اين روشنفكري كه در دوران قاجار شكل گرفت، شيفته و فريفته غرب بود و ايراني را از نوك پا تا فرق سر غربي مي پسنديد و به دنبال آن بود كه مناسبات فرهنگ غرب را بر خُرد و كلان كشور حاكم گرداند. با اين حال، از آن جا كه سردمداران اين روشنفكري عمدتا در دربار همين پادشاهان کم خرد و متکبر قاجار؛ لانه گزيده بودند و با آنها حشر و نشر داشتند؛ حتي نتوانستند يك الگوي كامل از غرب را در اين كشور پياده كنند.
📘 تنها اندوخته اين روشن فكري از غرب، حذف دين از زندگي مردم بود و مبارزه با هر آنچه به عنوان فرهنگ ديني در بين مردم رواج داشت. البته با وجود كوشش فراوان خودباختگان داخلي و پشتيبانان خارجي آنها، فرهنگ اسلامي ايران مستحكم تر از آن بود كه در مقابل اين هجمه ها فرو ريزد.
📘 مطالعه تاريخ اين برهه بايد در پي اين باشد كه ريشه اين استحكام كجاست؟ چرا در كشورهاي ديگر و حتي در بعضي از كشورهاي اسلامي، مدرنيته به راحتي فرهنگ بومي را مي روبد و در آن جا لانه مي گستراند، ولي در ايران ناكام مي ماند، چرا مدرنيته در يك كشور كاملاً حاكم مي شود و در كشور ديگر شبه آن مجال بروز مي يابد؟ نقاط ضعف و قوت فرهنگ ها كجاست؟ روش ها و ابزارهاي مدرنيته براي نفوذ در يك ملت كدامند؟ راه مقابله چيست؟
🆔 @ashora_karbala
🔰 فرق عالم نجف رفته با آخوند فرنگ رفته...
✍ #دکتر_علی_شریعتی
🔹دفاع، نگاهبانی و جانبداری از این جامعه ی علمی (روحانیت) نه تنها وظیفه هر مسلمان مؤمن است؛ بلکه از آن جا که آخرین و تنها سنگریست که در برابر هجوم استعمار فرهنگی غرب ایستادگی می کند، وظیفه هر روشنفکرِ مسئول است ولو معتقد به مذهب هم نباشد.
🔹 من به عنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است، ادعا می کنم، در تمام این دو قرن گذشته در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضای یک آخوند نجف رفته نیست. در حالیکه در زیر همه ی این قراردادهای استعماری، تا دلت بخواهد امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگ رفته هست. باعث خجالت بنده و سرکار !
🔹 این یک طرف قضیه، از طرف دیگر، پیشاپیش هر نهضت مترقی ضد استعماری در این کشورها، همواره بدون استثناء قیافه ی یک یا چند عالم راستین اسلامی و بخصوص شیعی وجود دارد. از سید جمال بگیر و میرزا حسن شیرازی و بشمار تا مشروطه و..."
📚 درس اسلام شناسی؛ در سال ۱٣٣٨، انجمن دانشجویان ایرانی فرانسه
🆔 @ashora_karbala
غربگرایی، ریشهٔ بحرانها .MP3
9.28M
🎧بشنوید | قطعه صوتی
🎙آیت الله سیدمحمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: "نقشِ الگوهای غربی در ایجاد بحرانهای اقتصادی در کشور"
☑️ بعضی انقلابیون حرفهای ناامیدانه نزنند. در دام جنگ روانیِ دشمن نیفتیم. انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی به ارمغان آورده است. عدهای الآن هم حرفشان همان «یٰا لَيْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِيَ قَارُون» است؛ شیفتهٔ توسعهٔ غربیاند. اگر نسبت به دستاوردهای انقلاب اسلامی تردید و یأس گسترش پیدا کند و حاکم شود، ممکن است جامعه را قرنها از مسیر درست عقب بیندازد.
☑️ دنیای غرب و غربگراها و مرتجعین میخواهند ریشه مشکلات را به اسلام و ولایت برگردانند. به نظر حقیر، سهم عمدهٔ بحرانهای اجتماعی بر دوش علمِ مدرن و تکنوکراتها و غربگراهاست که با تئوریهای غربیشان (و ناهماهنگ با سیاستهای نظام)، در این چند دهه برای کشور برنامهریزی علمی کردهاند و کشور را بهسمتِ لیبرالیسم اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بردهاند و همیشه بحرانهای بزرگی ایجاد کردهاند که آخرینِ آن، بحرانِ تورمِ فعلی است.
☑️ مردم باید بدانند که پایهٔ اصلیِ بحرانهای که در مسیرِ انقلاب پیش میآید، علم مدرن است و تکنوکراتهایی که همیشه ژست اپوزیسیون میگیرند. با گفتوگوهای علمی ریشهٔ مشکلات را نشان دهید. اگر آنها درشتنمایی میکنند و میخواهند جُرم خودشان را بر دوش نظام بیندازند، شما واقعنمایی کنید و ریشه اصلیِ مشکلات را به مردم نشان دهید. اگر آنها انقلاب را نقد میکنند، پاتکش این است الگوهای مدرن را نقد کنید.
🆔 @ashora_karbala
🔰راه مواجهه با غرب از نگاه سید جمال الدین اسد آبادی....
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💢سید جمال الدین اسدآبادی در مجله «عروة الوثقی» داستان مسجد مهمان كش را آورد و چه زیبا آورده است و چه داستان زیبایی است!
💠میگوید مثلی است كه در مثنوی آمده که؛ در یكی از شهرها مسجدی بود كه به «مسجد مهمان كُش» معروف شده بود.
می دانید قدیمها مهمانخانه و مانند آن نبوده و اگر كسی وارد محلی می شد و دوست و آشنایی نمی داشت مسجد را مسكن می گزید.
💠مسجدی بود كه معروف شده بود كه هر كس می آید اینجا شب می خوابد، صبح كه می روند، جنازه اش را بیرون می آورند و كسی هم نمی دانست علت قضیه چیست.
🍃یک حکایت گوش کن ای نیکپی
مسجدی بُد بر کنار شهر ری
هیچ کس در وی نخفتی شب ز بیم
که نه فرزندش شدی آن شب یتیم
👤 یك آدم غریبی آمد، رفت در آن مسجد بخوابد، مردم گفتند آنجا نرو، این مسجد نمی دانیم چگونه است كه هر كس می آید شب در اینجا می خوابد صبح جنازه اش را بیرون می آورند، زنده نمی ماند.
🍃قوم گفتندش که هین اینجا مَخُسپ
تا نکوبد جانستانت همچو کسپ
👈گفت: من دیگر از زندگی بیزارم و از مرگ هم نمی ترسم، من می روم. هر كار كردند گوش نكرد؛ آدم شجاع و دلیری بود؛ و رفت در آنجا خوابید.
🍃گفت او؛ ای ناصحان؛ من بی ندم
از جهان زندگی سیر آمدم
مرگ شیرین گشت و نقلم زین سرا
چون قفس هشتن پریدن مرغ را
🌘 آن نیمه های شب كه شد صداهای هولناكی از اطراف این مسجد بلند شد: آی تو كی هستی كه آمده ای اینجا؟ الان خفه ات می كنیم، الان ریز ریزت می كنیم؛ یك صداهای مهیبی در آن تاریكی كه زهره شیر می تركید. تا این صداها را شنید، این هم از جا بلند شد و گفت: تو كی هستی؟ صدایش را بلندتر كرد: هر كه هستی بیا جلو، من از مرگ نمی ترسم، من دیگر از این زندگی بیزارم، بیا هر كاری می خواهی بكنی بكن. شروع كرد فریادِ بلندتر كشیدن.
🍃گفت با خود هین ملرزان دل، کزین
مُرد جانِ بددلانِ بییقین
وقت آن آمد که حیدر وار من
ملک گیرم یا بپردازم بدن
💠 یك مقدار كه جلو رفت و فریاد كشید صدای مهیبی از داخل مسجد بلند شد، ناگهان دیوارها فرو ریخت و طلسم هایی كه در آنجا بود شكست و گنجهایی كه در آنجا مدفون بود پیش پای آن آدم فرو ریخت. فردا صبح از آنجا با یك سلسله گنجها بیرون آمد.
💢سید جمال بعد از بیان این داستان مثنوی؛ می گوید غربِ امروز؛ آن مسجد مهمان كش است. آدمهای ضعیف كه به اینجا بیایند خود را می بازند و میمیرند. باید فریاد كشید و این طلسم دروغین را شكست، كه خودش همین كار را كرد و مصداق آن آدم دلیر بود. در آن زمانی كه مبارزه با انگلستان در دِماغ احدی نمی توانست خطور كند فریاد مبارزه با سیاست استعماری انگلستان را بلند كرد و برای اولین بار این حالت خودباختگی را از مردم گرفت و روی خودِ اسلامی مردم تكیه كرد.
💠 برای تمام ملتهای اسلامی یك منش، یك هویت و یك «من» قائل بود، یك «من» تحقیر شده، یك «من» مستَذَلّ، یك من پامال شده، یك منی كه شرافت و كرامت خودش را فراموش كرده، تاریخ خودش را فراموش كرده. این «من» و «خود» ش را باید به یاد او آورد. این بود كه به تاریخ صدر اسلام، به گذشته اسلام، به تمدن اسلامی در گذشته، به فرهنگ اسلامی در گذشته تكیه می كرد، «خود» این ملت را به یادش می آورد، به این ملت روحیه می داد.
📚 آینده انقلاب اسلامی(ص ۱۵٣)
📚مثنوی دفتر سوم (بخش ۱٨٩)
🆔 @ashora_karbala
🔰 حالا که جوان هستید سیر خودتان را شروع بکنید.
✍ #امام_خمینی (ره)
🔸 اول قدم این است که از این بیت بنا بگذارید خارج بشوید. اول قدم این است که انسان قیام کند، قیام لله؛ بیدار بشود، خواب نباشد، مثل ما. ما الآن خوابیم، در صورت بیدار، بیداری حیوانی است و خواب انسانی. ما خوابیم همه؛ "اَلنّاسُ نيامٌ فَاِذا ماتُوا انْتَبَهوا" مردم در خوابند و همین که میمیرند بیدار میشوند. الآن نیام است، خواب است، وقتی که موت حاصل شد، آن وقت تنبه پیدا میشود که چه هیاهویی بوده است.
🔸 ما تا حالا راه نیافتادهایم. هفتاد سالمان است، هشتاد سالمان است و هنوز راه نیافتادهایم. تا حالا هجرت نکردهایم، ما در زمین متوقف شدهایم و تا آخر هم همینطور میمانیم؛ ولی باید راه بیافتیم، چاره نیست. ما را میبرند، منتهی ما را از آن طرف میبرند. باید خودمان بیدار بشویم و از آن راه مستقیمی که باید برویم، برویم. باید تحت تربیت انبیا واقع بشویم.
🔸 شما جوانها بهتر میتوانید این راه را پیدا کنید. از ما گذشته؛ ما قدرتهامان رفته است دیگر سراغ کارش. شما جوانها بهتر میتوانید تهذیب نفس کنید؛ شما به ملکوت نزدیکتر هستید از پیرمردها. در شما آن ریشههای فساد کمتر است، هر روز تأخیر بیاندازید، مشکلتر میشود. نگذارید برای ایّام پیری؛ حالا که جوان هستید سیر خودتان را بکنید، شروع کنید. یک پیر بخواهد اصلاح بشود، بسیار مشکل است؛ جوان زودتر اصلاح میشود. هزاران جوان اصلاح میشوند و یک پیر نمیشود.
📚 تفسیر سوره حمد؛ جلسه دوم؛ ص ۱٢٨
🆔 @ashora_karbala
⚪️ همچون آب...
▫️آب تماشایی است چه وقتی که فواره می شود و بالامی رود، چه وقتی که آبشار می شود و فرو می ریزد،چه وقتی هم که در جوی یا نهری جاری می شود.
◽️صدای آب خیلی آرام بخش است و به انسان آرامش می دهد به شرطی که آب صاف و زلال باشد. آبی که گل آلود هست اصلا تماشایی نیست. وقتی که سیل آب می آید و گل آلود است هیچ تماشایی ندارد، صدای خوشی هم ندارد. صدای آب گل آلود نه تنها به شما آرامش نمی دهد بلکه خیلی هم کسل کننده و خسته کننده است.
◽️انسانها هم دقیقا مثل آب هستند و چنین تقسیم بندی دارند. بعضی از آنها زلال و صاف هستند و یک صفایی دارند. انسان وقتی کنار این افراد مینشیند آرامش پیدا میکند. رفتار، کلام و نگاه آنها به عالم و هستی خیلی تماشایی است. بعضی ها هستند که مثل آب آلوده هستند و اصلا تماشایی نیستند. شما دوست دارید که اصلا این انسان را نبینید و اگر او را دیدید کنار او ننشینید و وقتی او کنار شما می نشیند اذیت می شوی و دوست داری که زود از او فاصله بگیری.
◽️ خوب است که اگر انسان می خواهد کنار کسی بنشیند آن فرد کسی باشد که مثل آب زلال و گوارا باشد مثل امیرالمومنین. چه کسی از امیرالمومنین بهتر که کنار او بنشینیم. ما که می خواهیم حرفی و سخنی بشنویم، چه سخن و حرفی زلال تر از کلام امیرالمومنین است.
◻️ حاج آقای رنجبر، سمت خدا ۱٣٩۰/٣/٢٧
🆔 @ashora_karbala
💠 جامعه اي كه علي (ع) را جدّي نگيرد ...
✍ #علامه_جعفری
🔹 سخنان نهج البلاغه جلوه والایی از ابعاد گوناگون یک انسان پوینده در مسیر کمال برین است. طبیعی است که این سخنان ، توهّمات بي پايه و جزئيّات زودگذر و ذوق پردازي هاي شاعرانه و افسانه گويي هاي تخديركننده نيست. محتويات اين سخنان، به همان اندازه واقعيّت دارد كه انسان در طبيعت وابسته به آفريننده طبيعت، مي تواند راه هدف اعلاي زندگي خويش را در پيش گيرد.
🔹 آری، بدون مبالغه و تأثرات از احساسات لذت بار ولی بی اساس و زودگذر، با کمال صراحت و جدیت می گوییم: طرز تفكّرات و رفتاراميرالمؤمنين (ع) در ارتباطات چهارگانه :
۱) ارتباط انسان با خويشتن؛ ٢) ارتباط انسان با خدا؛ ٣) ارتباط انسان با جهان هستي؛ ۴) ارتباط انسان با همنوع خود،
از بهترين دلايل اثبات هدفدار بودن هستي و انسان است؛ هدفي كه بالاتر از لذايذ و امتيازات زندگي مادي آدمي است.
🔹 جامعه اي كه شخصيتي مانند اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب(ع) را كه همه گفتارها و كردارها و انديشه هايش حقّ بوده، جدّي نگيرد و موجوديّت خود را به وسيله تعليم و تربيت او تكامل نبخشد، بديهي است با چه نتايجي مواجه خواهد گشت. اگر بشريّت با اين قيافه ملكوتي از نزديك آشنا بود و از تعليم و تربيت او برخوردار مي شد، امروزه كمال او به كجا رسيده بود؟
📚برشهایی از کتاب ترجمه و تفسير #نهج_البلاغه
🆔 @ashora_karbala
پلاک 313 چیست؟ حاج آقا مهدوی ارفع.mp3
52.32M
بشنوید | صوت سخنرانی
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
🔰موضوع: "گنجی که دیگران بهره اش را برده اند" در باب ضرورت احیای نهج البلاغه
☑️" احیای نهج البلاغه فقط وظیفه ما شیعیان نیست بلکه وظیفه همه مسلمانها است ؛ یعنی هرکس علی بن ابیطالب علیه السلام را قبول دارد و مسلمان است –چون در اسلام کسی نیست که این بزرگوار را قبول نداشته باشد – به عنوان احیای یک میراث بی نظیر اسلامی باید نهج البلاغه را زنده کند...
☑️ همانطور که قرآن خوانده می شود، نهج البلاغه هم باید خوانده شود، چون تالی و دنباله ی قرآن است. همانطور که مسلمانها خودشان را موظف می دانند با قرآن انس پیدا کنند و ندانستن قرآن را برای خود نقص می شمارند، ندانستن نهج البلاغه هم باید نقص به حساب بیاید."
🆔 @ashora_karbala
کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب "ترجمه و تفسير نهجالبلاغه" ✍مؤلف: علامه محمدتقى جعفرى 📘 اين اثر در
🔰 بيگانگى يك عالم سنى با نهج البلاغه چندان عجيب نيست، عجيب اينست كه نهج البلاغه در ديار خودش، در ميان شيعيان على، در حوزه هاى علميه شيعه و دانشگاهها و مراکز اسلامی؛ غريب و تنهاست هم چنان كه خود على غريب و تنها است!
✍ استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 شايد برايتان پيش آمده باشد و اگر هم پيش نيامده مى توانيد آنچه را مى خواهم بگويم در ذهن خود مجسم سازيد كه سالها با فردى در يك كوى و محله زندگى مى كنيد، لا اقل روزى يك بار او را مى بينيد و طبق عرف و عادت سلام و تعارفى مى كنيد و رد مى شويد، روزها و ماهها و سالها به همين منوال مى گذرد ...
🔹 تا آنكه تصادفى رخ مى دهد و چند جلسه با او مى نشينيد و از نزديك با افكار و انديشه ها و گرايشها و احساسات و عواطف او آشنا مى شويد، با كمال تعجب احساس مى كنيد كه هرگز نمى توانسته ايد او را آنچنان كه هست حدس بزنيد و پيش بينى كنيد از آن به بعد چهره او در نظر شما عوض مى شود، حتى قيافه اش در چشم شما طور ديگر مى نمايد، عمق و معنى و احترام ديگرى در قلب شما پيدا مى كند، شخصيتش از پشت پرده شخصش متجلّى مى گردد، گوئى شخص ديگرى است غير آنكه سالها او را مى ديده ايد احساس مى كنيد دنياى جديدى كشف كرده ايد.
🔸 برخورد من با نهج البلاغه چنين برخوردى بود، از كودكى با نام نهج البلاغه آشنا بودم و آن را در ميان كتاب هاى مرحوم پدرم مى شناختم، و همواره نام نهج البلاغه بعد از قرآن بيش از هر كتاب ديگرى به گوشم مى خورد، چند خطبه در مورد زهدِ تكرارىِ شیوخِ منبری را آن قدر شنيده بودم كه تقريبا حفظ كرده بودم، اما اعتراف مى كنم كه مانند همه طلاب و هم قطارانم با دنياى نهج البلاغه بيگانه بودم و بيگانه وار مى گذشتم تا آنكه در تابستان سال ۱٣٢۰ پس از پنج سال كه در قم اقامت داشتم، براى فرار از گرماى قم به اصفهان رفتم، تصادف كوچكى مرا با فردى آشنا با نهج البلاغه، آشنا كرد... او دست مرا گرفت و اندكى وارد دنياى نهج البلاغه كرد، آن وقت بود كه عميقا احساس كردم اين كتاب را نمى شناختم و بعدها مكرر آرزو كردم كه اى كاش كسى پيدا شود و مرا با دنياى قرآن نيز آشنا سازد ..!
🔹 از آن پس چهره نهج البلاغه در نظرم عوض شد، مورد علاقه ام قرار گرفت و محبوبم شد، گوئى كتاب ديگرى است غير آن كتابى كه مى شناختم، احساس كردم كه دنياى جديدى كشف كرده ام ...
📚 مقدمه کتاب سیری در #نهج_البلاغه
شهید مرتضی مطهری
🆔 @ashora_karbala
🔰 عزیزان باید راه بیفتید و زحمت بکشید...
✍ علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🔹 منظور از عزلت و کناره گیری و دوری جستن از همنشینی و مجالست با انسان های زشت کردار و زشت گفتار و بی ولایت است؛ یعنی پوستین عزلت را باید در برابر خطراتِ گزنده ی آلودگی؛ بر تن کرد و وگرنه اسلام به همنشینی با صالحان و اولیاءاللّه تأکید دارد که:
خلوت از اغیار باید نی ز یار
پوستین از بهر دی آمد نی بهار
دیگر اینکه عزلت برای لب دوختن و سخن شنیدن و دانش اندوختن است که:
مدتی می بایدش لب دوختن
وَ ز سخن دانان سخن آموختن
🔹 عزیزان وقت نیست... دیر می شود!! به انتظار ننشینید؛ انسان با ۴۰ _ ۵۰ سال عمر می خواهد خودش را برای ابد بسازد؛ کم کم مزاج جواب می کند؛ البته با مزاج مخالفت هم نکنید؛ ثلث آخر شب بسیار خوب است. غذا هضم شده؛ هوا تلطیف گشته؛ خلوت با شب داشته باشید که اُنس با عالم غیب و ملکوت به باز می آورد.
به هوس راست نباید به تمنّی نشود
کاین درین راه بسی خونِ جگر باید خورد
🔹 عزیزان باید راه بیفتید و زحمت بکشید. به اصطلاحات اکتفاء نکنید؛ خوب حالا فصوص تمام شد؛ ثُمَّ ماذا؟ بله اگر اصطلاحات را بدانید یرای معرکه گیری خوب است چه اینکه حرق های خوبی است؛ جفت و جور کردن آنها زیباست؛ امّا بعد چی؟!
📚 پای درس عارفان ص ٣٩٣
🆔 @ashora_karbala
🔰 مطبوعات، رادیو و تلویزیون باید متفکر و مستقل و آزادمنش بار بیاورد
🔸 #امام_خمینی (ره)
🔹 رادیو و تلویزیون یک دستگاهى است که هم در طرف تبلیغات فاسد اهمیت زیاد دارد و هم در طرف تبلیغات صحیح. آنهایی که از اول شاید این دستگاه ها را درست کردند؛ نظر آموزشى داشتند به این دستگاهها. تمام مطبوعات این طور است؛ منتها اهمیت رادیو و تلویزیون بیشتر از همه است.
🔹 این دستگاهها دستگاههاى تربیتى است؛ باید تمام اقشار ملت با این دستگاهها تربیت بشوند؛ یک دانشگاه عمومى است. این یک دانشگاه عمومى است؛ یعنى دانشگاهى است که در تمام سطح کشور گسترده است. باید این دستگاه، دستگاهى باشد که بعد از چند سال تمام قشر ملت را روشن کند، تمام را مبارز بار بیاورد، تمام را متفکر بار بیاورد، تمام اینها را مستقل بار بیاورد، آزادمنش بار بیاورد، از غربزدگى بیرون کند؛ استقلال به مردم بدهد. این از همه چیزهایى که در این دستگاهها هست مهمتر است؛ و این وظیفه دارد که با مردمْ حکمِ معلم و شاگرد داشته باشد. اشخاص نویسنده، اشخاص گوینده، اشخاص فهیم، اشخاص مطلع در اینجا صحبت بکنند. فرصت به آنها بدهند که در اینجا صحبت بکنند.
🔹 زیادند اشخاص که پیشنهاد این معانى را مى کنند؛ به اینها باید فرصت بدهند و آنها صحبت بکنند. به جاى آن چیزهایى که به درد ملت نمى خورد یا مضر به حال ملت است، یک چیزهاى مفید را به مردم بدهند و یک غذاى مفیدى به مردم بدهند؛ مردم را تغذیه کنند به غذاهاى صحیح سالم.
♻️ امام خمینی؛ ٢٩ اسفند ۱٣۵٧
🆔 @ashora_karbala
064759دين پذيري دين گريزي آبان نهايي نهايي.pdf
2.55M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"نقش رسانه ها در دین گریزی و دین پذیری جوامع مختلف"
✍مؤلف: دکتر مجید کاشانی
📘 رسانه ی دینی، رسانه ای است که به طور مشخص و تخصصی به مسائل دینی می پردازد و خودش را در مقابل خداوند مسئول می داند. شکل دادن به روابط میان مؤمنان، تأمین برنامه های آموزشی، تربیتی؛ تبلیغی؛ تفریحی، اطلاعرسانی؛ وظیفه ي اصلی رسانه ي دینی است.
بنابراین، این نوع رسانه، به نشر و پخش عقاید و باورهای دینی، جهان بینی مذهبی، ارزشهای اخلاقی، آرمان های متعالی، رهنمودهای قدسی، مناسک دینی و احکام، تفسیر متافیزیکی حوادث و رویدادها می پردازد و از کیان دین همواره حمایت میکند.
📘 از مهمترین محاسن این کتاب، توضیح مباحث از پایه و بنیان آن است. برای مثال، هنگامی که مؤلف قصد دارد به نقش رسانه در دین گریزی یا دین پذیری بپردازد، ابتدا تعاریف دین، رسانه، دین گریزی و دین پذیری را به طور جامع و قابل درک برای مخاطب ارائه نموده و پس از آن به صورت مرحله به مرحله و نه شتاب زده به بسط مباحث مورد نظر پرداخته است.
📘 بدین ترتیب، مطالعه ي این اثر با بیان ساده و قابل درکی که دارد، برای اقشار گوناگون خوانندگان، حتی افراد ناآشنا به حوزه ي علوم اجتماعی و ارتباطات نیز بسیار مفید است.
پرهیز از حواشی و نکات غیر الزم و غیر ضروری و حفظ ترتیب در بیان آراء و جلوگیری از مداخله ي مباحث با یکدیگر به گونه ای که ذهن خواننده گام به گام با بیان مؤلف همراه است، از دیگر محاسن این کتاب است که بی شک در خوانش اثر و درک مباحث مطروح به خواننده یاری می رساند و از نقاط قوت این کتاب به شمار می آید.
🆔 @ashora_karbala