#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ۱۶٧ سوره آل عمران)
🍃و تا معلوم کند حالِ آنان که نفاق و دورویی کردند و چون به آنها گفته شد بیایید در راه خدا جهاد و یا دفاع کنید عذر آوردند و گفتند که اگر ما این را جهاد للّه میدانستیم از شما تبعیت نموده و به کارزار میآمدیم اینان به کفر نزدیکترند تا به ایمان؛ به زبان چیزی اظهار کنند که در دل خلاف آن پنهان داشتهاند، و خدا بر آنچه پنهان میدارند آگاهتر از خود آنهاست
💠(هم للکفر یومئذ اقرب )
علت عدم حضور منافقان در عرصههای مبارزاتی آنست که در باطن و حقیقتاً با کفار تبانی کردهاند و از همراهی با مؤمنین روی گرداندهاند، آنان رسماً رویاروی مؤمنین قرار نمیگیرند بلکه جهت سخن خویش را به کفار نزدیک میکنند و شدت ارتباط آنان با کفار قابل قیاس با مؤمنین نیست
💠اینها ظاهراً لباس مسلمانی بر تن کردهاند اما در عملکردشان؛ مهم این است که کفار تقویت شوند نه مسلمانان
💠 (لو نعلم قتالا لاتبعناکم)
منافقین عملکرد مؤمنین را زیر سؤال میبرند و حرکات صحیح آنان را که تحت تبعیت از ولایت انجام میشود مقابله با دین میدانند و همیشه میگویند ما میدانیم و شما نمیدانید و رسماً اعلام میکنند اگر این جنگ، جهاد بود حتماً در آن شرکت میکرديم، این اصلاً قتال در راه خدا نیست، آنان وانمود میکنند که به ارزشها بها میدهند اما اصلاً چنین نیست(یقولون بافواههم ما لیس فی قلوبهم)
💠و در همه حال مؤمنین را به بیفکری متهم نموده، و آنان را استهزاء میکنند و ميگويند عقل شما برای تشخیص جنگ و قتال در راه خدا کافی نیست چون اگر قتال در راه خدا بود ما در آن شرکت میکردیم
🌐 @ashora_karbala
كسى كه انتظار تولد فرزندى عزيز و يا مهمانى محبوب را دارد،
بىتفاوت،
بىخيال،
بىتوجه
و بىمسئوليت نيست.
انتظار، در حالت و در رفتار و عمل تأثير مىگذارد و منتظر، آدابى را ناخواسته و حتى بىتوجه دنبال مىكند؛ لذا
توجه،
عَهد،
انس،
توسل
و آماده باش
از منتظر جدا نخواهد شد ؛پس
انتظار ؛
سازندگى؛
تقدير؛
تدبير؛
تربيت؛
و تشكّل جديد
را در دامان خويش دارد
🍃اللَّهُمَّ وَ لا تَسْلُبْنَا الْيَقِينَ لِطُولِ الْأَمَدِ فِي غَيْبَتِهِ وَ انْقِطَاعِ خَبَرِهِ عَنَّا وَ لا تُنْسِنَا ذِكْرَهُ وَ انْتِظَارَهُ وَ الْإِيمَانَ بِهِ وَ قُوَّةَ الْيَقِينِ فِي ظُهُورِهِ وَ الدُّعَاءَ لَهُ وَ الصَّلاةَ عَلَيْهِ حَتَّى لا يُقَنِّطَنَا طُولُ غَيْبَتِهِ مِنْ قِيَامِهِ
🍃خدايا يقين را از ما مگير، به خاطر طول زمان غيبتش، و قطع شدن خبرش و يادش را به فراموشى مسپار، و همچنين كشيدن انتظارش و ايمان به حضرتش و نيرومندى يقين در ظهورش، و دعا به وجودش، و درود بر او را از ياد ما مبر تا جايى كه طول غيبت او از قيامش نااميدمان نكند.
⬅️دعاء ايام غيبت، منقول از جناب عثمان بن سعيد عمروي ( نائب اول امام زمان عليه السلام)
🌐 @ashora_karbala
🔰 #ارتجاع_روشنفکران یا #ارتجاع_روشنفکری (بخش دوم)
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب
💢من دوست دارم این بحث را نه به عنوان یک #مسؤول، بلکه به عنوان یک #روحانی و یک #طلبه و به عنوان کسی که تقریباً همه جوانیم را در فضای روشنفکرىِ زمان خودم گذراندهام و با خیلی از این چهرههای معروف روشنفکری ایران، یا از نزدیک آشنا بودهام، یا با آثارشان آشنا بودهام و درست آنها را میشناسم - از شاعرشان، نویسندهشان، هنرمندشان - مطرح کنم و با شما حرف بزنم. دلم میخواهد شما جوانان این دوره، قدری فضای #فرهنگ کشورتان را بشناسید؛ چون شما جزو قشرهای روشنفکر هستید. ببینید کجا قرار دارید، چه بوده و چه شده و میخواهند چه بشود؟ مایلم شما این نکته را توجّه کنید.
💢 نمیدانم شما چقدر از #تاریخ_معاصر اطّلاع دارید و چقدر آن را خواندهاید. چقدر خوب است که شما در #تابستان که قدری #فراغت پیدا میکنید، واقعاً برنامهریزی کنید و قدری از تاریخ معاصر، از جمله همین #قضیه_تنباکو را مطالعه کنید.
📚کتابهایی هم درباره این موضوع نوشته شده که مناسبت است آنها را بخوانید. البته مطالعه کتابهای #امین را میگویم. بعضیها هستند که چون پای روحانیت و دین در میان است، از #عنادی که با دین دارند، حاضر نیستند به افتخار به این بزرگی اعتراف کنند و آن را مطرح نمایند.
👤این آقای روشنفکری که به عنوان معروفترین پیامآور روشنفکری و روشنگری در ایران مطرح بود ( یعنی همین میرزا ملکم خان ) خودش دلّال قضیه #رویتر بود! در همین انحصار معروف تنباکو - که میرزای شیرازی، مرجع تقلید وقت، آن را تحریم کرد و جلوِ این معامله زیانبار را گرفت - میرزا ملکم خان خودش دلّال آن بود! واقعاً یکی از دلّالی های عمده میرزا ملکم ارمنی، همین قضیه #رژی بود که دربار هم آن را قبول کرد.
👈این آدم میخواهد در ایران پیامآور روشنفکری باشد؛ یعنی مردم را به آینده، به تجدّد و نوگرایی دعوت کند؛ ببینید مردم چه از آب درمیآیند!
👥از یک بُعد دیگر، میرزا فتحعلی آخوندزاده شبیه میرزا ملکمخان است. این آخوندزاده، از (خامنه) است.
⬅️ من از خامنهای های قدیمی و بعضی از خویشاوندان خودمان چیزهای زیادی نسبت به او شنیدهام و میدانم.
🇷🇺 او قبل از #انقلاب_اکتبر به قفقاز رفت و در روسیه سر سفره تزارها نشست و با کمک تزارها و زیر سایه آنها، به خیال خودش بنا کرد علیه #دستگاه_استبداد ایران مبارزه کردن! این مبارزه، مبارزه نامطمئنی بود؛ این قابل قبول نبود.
⬅️اولین چیزی را هم که اینها هدف قرار میدادند، به جای اینکه بیشتر به استبداد و #جهات_سیاسی بپردازند، به #دین و #اعتقادات مردم و سنّتهای اصیل بومی میپرداختند که آن را بعداً خواهم گفت.
👤 حاج سیّاح هم نمونه سوم است. او شرح حال و زندگی خودش را در سفر اروپایی نوشته است. کسی که این کتاب را بخواند، شک نمیکند که در این کتاب، به صورت سفارش شدهای سعی شده، با هرجایی که پای یک #روحانىِ_آزاده بزرگ در میان است، برخورد شود؛ عملاً نام او کتمان شود و ماجرای او مطرح نگردد. #روشنفکری در ایران، اینگونه #متولّد شد.
📊طبقات بعدی روشنفکری هم در ایران، طبقات مطمئنی نبودند؛ بیشتر #شاهزادهها و #اشراف و #اعیانزادهها بودند. شما شرح حال سه جلدی عبداللَّه مستوفی را نگاه کنید که خودش آن را نوشته است. خود او هم از همان روشنفکران است؛ ضمناً از اعیان زادهها و خانزادههای دستگاه #قاجار است. البته او شخصیت متعادلی است؛ شخصیت منفی به نظر نمیرسد. اگر شما به آن کتاب نگاه کنید، خواهید دید که آن افرادی که اوّلین پرچمها و پیامهای روشنفکری، با آنها دیده و شنیده و شناخته میشد، چه کسانی بودند.
🕥 دوره قاجار به این ترتیب گذشت؛ یعنی یک روشنفکر وطنىِ میهنىِ بیغرضِ دلسوزِ علاقهمند، در بین مجموعه روشنفکران ایران کمتر دیده شد.
📅سال ٧٧ دانشگاه تهران در جمع دانشجویان
#بخش_دوم
#امام_خامنه_ای
#ارتجاع_روشنفکران
#رجعت_روشنفکری
#تولد_روشنفکری
#روشنفکران_اول
#روشنفکران_ناسالم
#روشنفکران_دلّال
#روشنفکری_معیوب
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(ادامه شرح حکمت ٣٨)
💠 امیرالمؤمنین (ع) در سومين جمله از اين كلمات نورانى مىفرمايد:
🍃وَأَوْحَشَ الْوَحْشَةِ الْعُجْبُ
🍃بدترين تنهايى و وحشت ؛خودبينى و خودپسندى است
💠 وحشت در لغت هم به معناى تنهايى آمده است هم ترس؛
مسلماً افراد خودبزرگبين ؛ دوستان خود را خیلی زود از دست مىدهند، چون مردم حاضر نيستند زير بار افراد خودبين وخودخواه بروند و به همین علت در زندگى تنهاى تنها مىمانند
💠 در حديثى از اميرمؤمنان (ع) آمده است: خوردهگيرى انسان نسبت به خويشتن و كارهاى خود دليل بر قوت عقل او و گواه فزونى فضل اوست و خودپسندى انسان دليل بر نقص او و گواه ضعف عقل اوست
💠پیامبراکرم (ص)میفرماید: اگر گناه نکنید ؛بزرگتر از گناه بر شما میترسم: خودپسندی ؛ خودپسندی
⁉️سؤالی مطرح میشود و آن این است که انسان خواه ناخواه نسبت به وجود ویژگیهای مثبت وجودی اش در مقابل دیگران آگاه است ونمی توان گفت که آن امتیازات وجود ندارد ونمیتواند آنها را انکار نماید با اینگونه مسائل چگونه باید برخورد کرد؟
✔ جواب: بحث ما سر نحوه برخورد با این ویژگیهاست که مبادا به دلیل داشتن همین اوصاف به گناه عجب مبتلا شویم
💠عجب، نگاه استقلالی داشتن به کملات است. این که ما آنها را از آنِ خود بدانیم ونه نعمت وبخششی از جانب خدا. بنابراین برای درمان، باید نگاهمان متحول شود واز دریچه ای دیگر به کملات نگاه کنیم
💠وقتی دائما به خود متذکر شویم که آنچه من از عبادات وکملات اخلاقی بدست آورده ام نه از من، بلکه سرمایه ی اصلی این اعمال از جانب خداست. تذکر همین امر باعث می شود که از عجب دوری نماییم
🌐 @ashora_karbala
💠 #عمل_مجرب
🍃بسیاری از افراد هستند که وقتی به حقیر و امثال حقیر میرسند ؛ مِن باب درد و دل ؛ از وضعیت بد مالی و گرفتاری و مشکلاتشان صحبت میکنند.
بندگان خدا غالباً انسانهای کاسبی هم هستند و نان بازوهایشان را میخورند و بسیار هم آبرودارند ؛ اما مسائل اقتصادی طوری شده که در این ایام؛ با وضعیت بد معیشتی مواجه شده اند و از این همه مشکل و گرفتاری به تنگ آمده اند و هیچ راهی جز اینکه به درگاه خداوند متعال پناه ببرند ندارند ؛ لذا مکرر میگویند یک عملی به ما بیاموزید که با انجام آن عمل گره از مشکلاتمان باز شود.
♦️قطعاً ؛امثال حقیر کسی نیستیم که بخواهیم دستورالعملی بدهیم اما فقط چیزی که به ما رسیده را نقل میکنیم تا ان شاء الله گره ای از مشکلات مؤمنی باز شود.
⬅️این دستوالعملی است که حضرت آیت الله مبشر کاشانی به نقل از اساتید خود به برخی که دچار گرفتاری هایی میشدند میدادند ؛که این عمل برای برآوردن حاجات بسیار مجرب میباشد.
💠کیفیت عمل
🔹از شب شنبه یعنی امشب به مدت ۱۵ شب؛ باید بعد از نماز عشاء دو رکعت(مانند نماز صبح) بخواند .
شب اول به نیت رسول اکرم (ص) ؛ شب دوم به نیت امیرالمؤمنین(ع) ؛شب سوم به نیت حضرت صدیقه طاهره(س) و... تا امام زمان (عج) ؛ هر شب این نماز را میخواند و شب پانزدهم دو رکعت هم به نیت حضرت ابوالفضل العباس (ع) میخواند.
🔹هر شب بعد از نماز ۱۰۰۰ صلوات میفرستد
🔹 و بعد از صلوات مقداری صدقه میدهد
🍃و میگوید پروردگارا این نماز و این صلوات و این صدقه هدیه به روح عرشی و ملکوتی رسول اکرم (ص) و بعد حاجات خود را میطلبد و شب بعد همین اعمال به نیت امیرالمؤمنین (ع) و ....
🔸بعد از شب پانزدهم دوباره به همان شکل تا ۱۵ شب دیگر ادامه میدهد.
کل اعمال در ٣۰ شب میباشد و
نباید در بین شبها فاصله بشود.
🍂ان شاءالله خداوند به حق محمد و آل محمد(صلوات الله علیهم )حاجات همه مؤمنین و مؤمنات رو برآورده به خیر و مشکلاتشان را رفع بفرماید.
🌐 @ashora_karbala