#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ۵ سوره قصص)
💠اما گروه دوم از مستضعفان، کسانی هستند که گر چه بظاهر اسلام آورده اند، اما بر اثر ضعف ایمان، خود را از حق و از آشنایی با احکام و معارف الهی دور نگهداشته و به خاطر علاقه شدید به خانه و زندگی و داراییهایشان، حاضر نیستند خود را از چنگال دشمنان برهانند و هجرت کنند. نمونه اینها گروهی از مسلمانان صدر اسلام بودند که با مسلمانان به مدینه هجرت نکردند و نتیجه این شد که در جنگ بدر مجبور شدند در صف بت پرستان قرار گیرند و با مسلمانان بجنگند و بعضی از آنها نیز در میدان جنگ کشته شدند.
💠قرآن سرنوشت شوم این گروه را چنین بیان می نماید:
کسانی که به خودشان ظلم کرده بودند، فرشتگان ، روح آنها را گرفتند و به آنها گفتند: شما در چه حالی بودید؟ گفتند: ما در سرزمین خود در حال استضعاف بودیم. آنها (فرشتگان) گفتند: مگر سرزمین خدا، پهناور نبود تا به آنجا مهاجرت کنید؟ بنابراین ، آنها جایگاهشان دوزخ است و سرانجام بدی دارند.
💠تعبیر مرحوم علامه طباطبایی این است که ملائکه استضعاف آنها را تکذیب میکنند، چون اینها قدرت داشتند که با مهاجرت؛ خود را از قید و بند استضعاف و از سلطه دشمنان نجات دهند و از حومه استضعاف خارج شوند؛ ولی با سوءاختیار خود، پذیرای استضعاف شدند.
💠اینجا مهاجرت یکی از مصادیق خروج از استضعاف است و منظور آیات این است که از هر راهی و از هر ابزاری که در توانتان میباشد و میتوانید بوسیله آن؛ از سلطه مستکبران خارج شوید را باید به کار گیرید؛ در غیر اینصورت نه تنها بخاطر این استضعاف مأجور نیستید بلکه مورد مؤاخذه هم قرار خواهید گرفت
🌐 @ashora_karbala
🔰 چقدر زشت است این #غفلت....
❔می گوید : می شود به من بگویی با این همه فیلم و سریال و فوتبال و برنامه هایی که دیده ای چه چیزی به دست آورده ای ؟ چه چیزی به تو اضافه شده ؟
❕نگاه که می کنم می بینم دستم خالی است.
▫️می گوید : تو به دنیا آمده ای
▪️می گویم : گفتم که من به دنیا نیامده ام ، مرا به دنیا آوردند.
می دانم که خودت به دنیا آمدنت را انتخاب نکرده ای ، اما مهم آن است که آمده ای ، روزی هم خواهی رفت.
این ( آمدن و رفتن ) بزرگترین اتفاق زندگی ماست؛ کمی فکر کن ، ما یک روز می میریم،
❔ به نظر تو پرسش وقتی که مردیم به کجا می رویم ؟مهم تر است یا اینکه در قسمت بعدی سریال چه اتفاقی رخ می دهد ؟
▪️می گویم : خب معلوم است که پرسش وقتی که مردیم به کجا می رویم؟ مهم تر است .
▫️ می گوید : اگر مهم تر است به من بگو تو در طول روز چند بار به آن فکر می کنی ؟ باز هم حرفی نمی زنم .
▫️ می گوید : تو که این اندازه روی اینکه چرا کارگردان ، فیلم را این طور شروع کرد و چرا آن طور تمام کرد ، چرا مربی این بازیکن را به زمین آورد و چرا آن بازیکن را نیاورد فکر می کنی ، آیا شده فکرت را به این هم مشغول کنی که چرا مربی همه ما و کارگردان آفرینش ، ما را به این عالم آورده و حالا که آورده چه کار باید بکنیم ؟
🔳راستش آرام آرام دارم معنای (غفلت) را می فهمم.《چقدر زشت است این غفلت》
📚 من دیگر ما ، محسن عباسی ولدی (ص ۷۶)
🌐 @ashora_karbala
🔰اهل قبور را قسم بدهید و با آنها سخن بگوئید؛ بخواهید به شما بگویند
✍آیت الله #جوادی_آملی:
💠راههایی که دین به وسیله زیارت و دعا به ما آموخت ما اینها را تنها برای ثواب تلقّی نکنیم ؛به ما گفته اند که زیارت اهل قبور فراموشتان نشود؛ بسیار خب چه به آنها بگوییم؟
💠این جمله “اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ الدِّیارِ مِنَ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُسْلِمینَ اَنْتُمْ لَنا فَرَطٌ وَنَحْنُ اِنشآءَ اللَّهُ بِکُمْ لاحِقُونَ»” یعنی درود ما بر شما؛ شما پیشکسوت ما هستید پیشگام ما هستید، ما هم-انشاءالله-به شما میرسیم ، این جمله کوتاهی است که در کنار زیارتها گفته میشود.
💠اما آن جمله و دعای رسمی زیارت اهل قبور این است «اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ لا اِلهَ اِلااللهُ...کیف وجدتم قول لااله الاالله خیلی از ماها همین را میخوانیم اما دیگر نمیدانیم یعنی چه ،به ما گفته اند با مردهها سخن بگویید آنها را قسم بدهید.
💠بگویید شما را به خدا قسم آنجا چه خبر است ؟برزخ یعنی چه؟ قیامت یعنی چه؟ مرگ یعنی چه؟ سؤال قبر یعنی چه؟ ملائکه میآیند چطور میآیند؟ چه سؤال میکنند؟ چطور سؤال میکنند؟ شما چطور جواب دادید؟
💠این نیست که حرف سعدی را ما تکرار کنیم “آن را که خبر شد خبری باز نیامد” خیر؛ آنها را قسم بدهید و از آنها بخواهید که به شما بگویند چه گذشت اگر مرگ پوسیدن بود انسان که میمیرد میپوسد،ودیگر خبری نیست در حالیکه مرگ از پوست به در آمدن و به عالَم ابد رسیدن است کما هو الحق آن وقت ما باید بدانیم کجا میرویم یا نه ؟ این به حیات ابدی ما وابسته است در تعیین سرنوشت و سرشت زندگی این طرف ما مؤثّر است
🌐 @ashora_karbala
🔰حضرت سلیمان آن مُلکِ عظیم را داشت، اما زاهد بود؛ بعضیها هم فقط یک تسبیح دارند، اما زاهد نیستند.
✍ استاد سید محمّدمهدی #میر_باقری
💠انسان تا به مقام زهد و فراغت نرسد نمیتواند از این شرایط دنیا که دو چیز هم بیشتر نیست (یا اقبال است یا ادبار، یا پیری است یا جوانی و... و سوم ندارد)، استفاده کند.
💠زهد ربطی به «داشتن و نداشتن» ندارد که اگر کسی ثروت ندارد بگوییم زاهد است و اگر ثروتمند است بگوییم زاهد نیست! جناب سلیمان آن ملک عظیم را داشت، اما زاهد بود؛ بعضیها هم فقط یک تسبیح دارند، اما زاهد نیستند؛ چون اگر این تسبیح گم بشود شب خوابش نمیبرد! اما اگر همه ملک حضرت سلیمان را یکجا از او بگیرند راحت سرش را زمین میگذارد و فرقی برای او نمیکند.
💠پس زهد یعنی اگر همه دارایی را که امشب داری، از تو گرفتند، سرت را زمین بگذاری و راحت بخوابی و بازهم بلند شوی و نماز شبت را بخوانی. حضرت زینب (س)، شب یازدهم هم نماز شبش را خواند، این میشود زهد.
💠اگر کسی زاهد نشد و مشغول به دنیا شد، دیگر بالاتر از دنیا سِیری نخواهد داشت. او در دنیا میماند و سیرش در همین مرتبه است
🌐 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مردم را ملامت نکنید ...
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب
در یک جامعه؛ اگر مردم از اخلاق خوب برخوردار نبودند، اگر فساد در میان مردم رواج داشت. اگر مردم تعلیم و تربیت را درک نکردند، اگر سطح سواد در میان مردم پایین بود … اگر رشد و آگاهی سیاسی بقدر لازم در مردم نبود، مردم آن جامعه را نمیشود ملامت کرد.
حکومت های آن جامعه را باید ملامت کرد. زمامدارانی که سررشته ثروتهای مادی و معنوی دست آنهاست باید مورد شماتت؛ مواخذه، و عقوبت قرار بگیرند.
🌐 @ashora_karbala
24.safaee_bardasht.F-3.mp3_101182.mp3
3.83M
🎙استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع :{ #روش_برخورد_با_افراد }
✔️ بعد از اینکه انسان به شناخت لازم رسید، نسبت به اطرافیان خود نیز مسئول می شود، حتی نسبت به نباتات و حیوانات....
3⃣[جلسه سوم]
🕙مدت: ۱۵:۵٧
📶حجم: ٣ مگابایت
🔘کیفیت فایل صوتی پایین می باشد و فقط بخاطر اهمیت موضوع، بارگزاری شده است.
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(شرح حکمت ۴٧)
💠امام(ع) در اين چند جمله حكيمانه به رابطه چهار موضوع مهم با چهار موضوع ديگر از صفات انسانى اشاره فرموده است. نخست مى فرمايد:
🍃قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدْرِ هِمَّتِهِ
«ارزش هر كس به اندازه همت اوست»
💠همت به معنای توجه و عنایت ویژه نفس به چیزی است که امروزه از آن به دغدغه ذهنی یاد می شود. این که گفته می شود فلانی به امری اهتمام می ورزد یعنی نسبت به آن علاقه ای شدید دارد و عنایت و توجه اش را به خود جلب کرده است به گونه ای که همه جان و روحش را اشغال کرده و اجازه نمی دهد تا دمی از آن غافل شود
💠نشانه های بلند همتی را می توان در رفتارها و کردارهای شخص جست و جو کرد. به این معنا که وجود همت بلند در شخص؛ او را به سوی اطاعت؛ اخلاص؛ بخشش، سخاوت، احسان و نیکی به دیگران و قناعت سوق می دهد و شجاعت و غیرت و عزت نفس در او بروز و ظهور می یابد. و هرگز به امور پست و فانی توجه ندارد.
💠 از همین روست که امیرمومنان علی(ع) درباره نشانه های علو همتی می فرماید:
کردار زیبا از بلندی همت، خبر می دهد در حدیث دیگری میفرمایند:
هيچ چيز انسان را به مانند همت او بلندمقام نمى كند و هيچ چيز، او را مانند شهوتش پست نمى سازد
💠حضرت(ع) در مذمت دون همتی هم می فرماید: کسی که همتش کوچک باشد فضائل او از دست می رود
یا فرمودند: کسی که همتی جز پر کردن شکم ندارد قیمت او نیز همان است که از شکم او بیرون می آید
چه بی خیر است کسی که فکری جز شکم و شهوت ندارد
کسی که همتی جز دنیا ندارد هنگام مردن غصه او بسیار خواهد بود.
لذا هیچ انسان بلند همتی تن به دنائت و پستی نمیدهد.
🌐 @ashora_karbala
🔰اعتقاد به خدایی که؛ خدا نیست...
✍ #علی_صفایی_حائری
💠یک عده ای می گویند: بابا ! خدا بزرگ تر از آن است که بنده هایش را عِقاب کند. او بزرگ و عظیم و رحیم است. مادر بچه اش را نمی سوزاند ، آن وقت خدا بسوزاند؟!
💠یک وقت هم اگر بچه هایش کاری بکنند ، می گوید: خیلی بدی نکنید؛ که آتش دارم. می خواهد آن ها را تهدید کرده و بترساند وگرنه در آتش که نمی برد. این ها کسانی هستند که عظمت خدا را دلیل نفی معاد می دانند؛ می خواهند به خدا معتقد باشند، در حالی که هیچ اعتقادی به او ندارند. می خواهند که با عظمت او عذری برای آزادی خودشان داشته باشند
💠در جواب این ها باید گفت: اینکه خدا بزرگ تر از آن است؛ در این بحثی نیست بحث در این است که خدا هستی را «منظم» آفریده و کسی که در این هستی «حرکت صحیحی» نداشته باشد می سوزد. درست مثل وقتی که من کبریت را زیر پیراهنم بکشم آتش می گیرد
💠او قانون هایی را در هستی گذاشته و به من هم گفته است که با آن ها درگیر نشو. راه و روش زندگی را هم برایم توضیح داده تا درگیر نشوم. ولی منی که درگیری با آن ها را خودم خواسته ام و خودم فساد به بار آورده ام ، نمی خواهم بسوزم ؟! چرا نسوزم ؟! که سوختن یک امر طبیعی است
💠عظمت او باعث تنظیم این هستی است و نظم این هستی باعث ضربه خوردن ماست . تعبیری که قرآن از معاد دارد این است که {وَتَرَىٰ كُلَّ أُمَّةٍ جَاثِيَةً كُلُّ أُمَّةٍ تُدْعَىٰ إِلَىٰ كِتَابِهَا الْيَوْمَ تُجْزَوْنَ مَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ} جزای شما ، همان عمل خودتان است و چیز تازه ای نیست
📚حیات برتر ، (ص ۵٣)
🌐 @ashora_karbala
imam_hadi.pdf
2.1M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(اعلام الهدایه _ #پیشوایان_هدایت )
🔹 پیشنهادی برای مطالعه سیره و تاریخ اهل بیت(علیهم السلام)
✍مؤلف: سید منذر حکیم
📕 جلد دوازدهم➖ زندگانی هادی امت، حضرت امام علی النقی (علیهالسلام)
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب
حضرت هادى عليهالسّلام ۴٢ سال عمر كردند كه ٢۰ سالش را در سامرا بودند؛ آنجا مزرعه داشتند و در آن شهر كار و زندگى مىكردند. در همين شهر سامرا عدهى قابل توجهى از بزرگان شيعه در زمان امام هادى (ع) جمع شدند و حضرت توانست آنها را اداره كند و به وسيلهى آنها پيام امامت را به سرتاسر دنياى اسلام؛با نامهنگارى و... برساند.
اين شبكههاى شيعه در قم، خراسان، رى، مدينه، يمن و در مناطق دوردست و در همهى اقطار دنيا را همين عده توانستند رواج بدهند و روزبهروز تعداد افرادى را كه مؤمن به اين مكتب هستند، زيادتر كنند. امام هادى همهى اين كارها را در زير برق شمشير تيز و خونريز همان شش خليفه و علىرغم آنها انجام داده است
📖جلد دوازدهم مجموعه اعلام الهدایه چهار فصل دارد
1⃣فصل نخست درباره شخصیت و فضائل امام هادی(ع) میباشد
2⃣فصل دوم درمورد مراحل زندگی ایشان تا زمان شهادت امام جواد(ع) است
3⃣ فصل سوم به جایگاه امام هادی(ع) در فرآیند تغییر فراگیر فرهنگی و شرایط زمانه ایشان میپردازد
4⃣ فصل چهارم درباره نیازهای جامعه اسلامی در عصر امام هادی(ع)، موضع گیری آن حضرت در برابر غالیان و فرقههای انحرافی، پدیده زیارت و نقش آن در ایمن سازی عقیدتی مثل زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیر، شهادت امام هادی(ع) و مکتب و میراث علمی ایشان است
🌐 @ashora_karbala
🔰این خاطره را آقای رسول مسعودی از علامه محمد تقی جعفری(ره) این چنین بیان میدارد:
🌿ما افتخار داشتیم چند سال در همسایگی استاد جعفری واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار آیتالله کاشانی سکونت داشته باشیم. در همسایگی ما و ایشان، پیرمردی آهنگر بود که در منزل خود کار میکرد.
🌿من در یک روز گرم تابستانی حدود ساعت ۵ بعد از ظهر با هماهنگی قبلی برای طرح موضوعی به خدمت او (استاد) رسیدم. ایشان طبق معمول در کتابخانه خود، مشغول مطالعه و نوشتن بودند.
🌿در حین طرح سۆالم ، صدای پتک همسایه که به آهنگری مشغول بود، به گوش میرسید. به ایشان عرض کردم: اگر صدای پتک و چکش این شخص مزاحم کار شماست، من میتوانم بروم و به ایشان تذکر بدهم تا حال شما را مراعات کند.
🌿در جواب این سخن من گفت: نه ، مبادا به او چیزی بگویید. چون من وقتی در کتابخانهام از مطالعه و نوشتن احساس خستگی میکنم ، صدای پُتک و چکش این پیرمرد، نهیب میزند و به من قدرت میدهد، و با خود میگویم: آن پیرمرد در مقابل کوره گرم آهنگری چکش میزند و خسته نمیشود، اما تو که نشستهای و مطالعه میکنی و مینویسی، خسته شدهای؟
🌿بنابراین، صدای کار این پیرمرد نه تنها مایه اذیت نیست، بلکه با شنیدن صدای چکش او، قدرت مجدّد میگیرم و دوباره مشغول مطالعه یا نوشتن میشوم!
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ۵ سوره قصص)
💠تا به حال مشخص شد اراده الهی بر این است که مستضعفان وارث زمین شوند، و شکی نیست که اگر اراده خداوند به چیزی تعلق بگیرد، آن امر محقق خواهد شد.
🍃 {انماامره اذا اراد شیئا ان یقول له کن فیکون}
⁉️اما آیا تاکنون این وعده الهی تحقق یافته است یا نه ؟ و در صورت تحقق این وعده چه کسانی، از مصادیق آن هستند؟
⤴️همان طور که گفته شد، خداوند این آیه را هنگام بازگویی ماجرای دوران ستمگری فرعون نسبت به بنی اسرائیل بیان کرد و همین گروه مصداق بارز این آیه هستند؛ که با یاری خداوند حکومت فرعون نابود شد و بنی اسرائیل وارث زمین شدند
💠نمونه دیگر آن، حکومت پیامبر اسلام (ص) است که پس از سالها تلاش و مبارزه و تحمل شکنجه های طاقت فرسا و محاصره اقتصادی و هجرت و جهاد، سرانجام اسلام و معارف الهی از جزیرة العرب به تمام نقاط جهان گسترش یافت، و این در حالی بود که در اوایل بعثت، مسلمانان از نظر نیرو، تعدادشان کم، و از نظر قدرت، ضعیف بودند و در ناامنی و ترس بسر می بردند
💠به هر حال این سنت الهی است که در هر زمان و مکانی که شرایط فراهم گردد، اراده الهی نیز بر این قرار می گیرد که به وعده خود عمل کند و حق بر باطل پیروز شود
💠همچنان که امام سجاد(ع) در روایتی می فرماید:
🍃...ان الابرار منا اهل البیت و شیعتنا بمنزلة موسی و شیعته و ان عدونا و اشیاعهم بمنزلة فرعون و اشیاعه
...نیکان از مااهل بیت و شیعیان آنها به منزله موسی(ع)و پیروانش و دشمنان ما و تابعان آنها به منزله فرعون و تابعان آن هستند
🌐 @ashora_karbala
🔰«قرآن» اگر در چين هم بود، همه ما بايد بهدنبال آن میرفتيم و پيدا میکرديم و میخوانديم.
✍استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
💠مفاد روایت «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين» اين نيست که علم حقیقی در اختيار کفار چين هست؛ بلکه معنای روايت اين است که ولو در آنجا هم بود برويد و اخذ کنيد. يعنی علم، چنين ارزشی دارد. به قول مرحوم آيت الله العظمی بهجت ميگفتند يک کتابی است که اگر در چين هم بود، همه ما بايد بهدنبال آن میرفتيم و پيدا میکرديم و میخوانديم که همان قرآن است.
💠درواقع، همان که فرموده است «اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين»، همانها فرمودهاند که علم جز در خانه ما پيدا نمیشود." پس اگر اين روايت را میخوانند که: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين»
اين قبیل روايات را هم بخوانند که:
«شَرِّقَا وَ غَرِّبَا لَنْ تَجِدَا عِلْماً صَحِيحاً إِلَّا شَيْئاً يَخْرُجُ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَيْت»
اگر به شرق یا غرب عالم بروید، دانش صحیحی نمییابید مگر آنچه از نزد ما اهلبیت بیرون میآید.
🌐 @ashora_karbala
🔰دنیا داری یا ترک دنیا!؟
✍استاد شهید #مرتضی_مطهری
💠آنچه در اسلام راجع به تحقیر دنیا و به نام تحقیر دنیا داریم مربوط به چگونگی زندگی و دیگر هدف زندگی است كه برای چه باشد نه مربوط به اصل زندگی، یعنی اسلام طرفدار رو آوردن به زندگی است نه پشت كردن به زندگی.
💠ترك دنیا به معنی پشت كردن به زندگی نیست و لهذا از ضروریات اسلام این است كه ترك كار، ترك تجارت و كسب، ترك تحصیل، ترك زراعت و كشاورزی و ترك دامداری غلط است.
💠اما در چگونگیهای زندگی؛ جنبه های مادی؛ معنوی آن؛ فلسفه زندگی؛ و اینكه هدف زندگی و تمدن؛ آیا پول و آنچه با پول به دست می آید باشد یا نه؟
💠اینجاست كه فقط ادیان هستند كه هدفهای روشن و معنوی و فلسفه صحیح برای زندگی عرضه می دارند. اینجاست كه میلها را از بستگی و انحصار خارج می كنند و دشمن سكون و قناعت و رضایت و اخلاد نسبت به زندگی دنیا می شوند و اینجاست كه مسأله توسعه شخصیت و تولدی دیگر رخ می دهد.
💠به عبارت دیگر منطق دین كفه دنیا را سبك نكرده، كفه معنویات را بزرگ كرده است؛ از وزن دنیا نكاسته، بر وزن معنویات افزوده است.
💠 در موضوعات چهارگانه ی خدا، انسان، جهان، اجتماع، اسلام كفه جهان را سبك نكرده، بلكه ارزش انسان و اجتماع را بالا برده است. اسلام با برقراری ارتباط میان خدا و انسان، جهان را پایین نیاورد، انسان را بالا برد
📚یادداشتها_ جلد چهارم (ص ۱۱۱)
🌐 @ashora_karbala