🔰 دادن مسئولیت؛ در مکاتب الهی بر اساس مکتبی بودن و تعهد است؛ سپس تخصص
✍ #شهید_بهشتی
💢مدیر بد؛ بیش از رفیق بد؛ روی کارکنان اثر میگذارد
«أَلنّاسُ عَلی دِینِ مُلُوکِهِمْ» مردم به آن بالاها نگاه میکنند. این یک واقعیت است. اینکه ما در مسئله امامت این همه مته به خشخاش میگذاریم و میگوییم امامت و رهبری باید از آن کسانی باشد که آن خصلتهای متعالی را داشته باشند، برای همین است
💢در چنین جامعهای؛ دیگر نمیتوان اول به تخصص بها داد. تخصص بها دارد، ولی بهای درجه دو. مکتب در درجه اول قرار دارد. بنابراین، اگر میخواهیم مدیر کارخانه انتخاب کنیم، مهندس مسئول ماشین آلات کارخانه انتخاب کنیم، اول میپرسیم که آیا عَرق خور، فاسد، قمارباز، دروغگو، فرعون صفت، متکبّر و مردم آزار نیست؟
💢انساندوست است، پاک است، چشم پاک است، نماز میخواند، دلش با خداست؟ وقتی در کارخانه میآید کارگرها با دیدن او به یاد خدا میافتند؟ اول اینها را میپرسیم، اگر گفتند خوب است، میگوییم حال کاردانی او چه طور است؟ این کار را بلد است؟ از این ماشین آلات اطلاع درستی دارد؟ سابقه کار دارد؟ تجربه دارد؟ زرنگ و پُرکار هست؟ اینها را هم میپرسیم. اگر نتیجه مثبت بود، او را به کار دعوت میکنیم
💢میبینید که اصلاً شیوه انتخاب عوض میشود. در جامعههایی که مکتب الهی، شکل و جهت آن جامعه را تعیین میکند، در انتخاب افراد برای سمتها و کارها، پرسش اول از پایبندی این افراد به آن مکتب الهی و پرسش دوم از وارد بودن او و تخصص او و مهارت او است و این مطلب، مطلبی روشن است
📚 بایدها و نبایدها (صفحه ۱۷۹ و ۱۸۰)
🌐 @ashora_karbala
🔰اتصال به حق و انقطاع از خلق
✍استاد #علی_صفایی_حائری
💠عده اى خدمت رسول اللَّه (ص) آمدند و گفتند: بر ما بهشت را تضمين كن.
حضرت به دو گروهى كه آمده بودند، دو جواب دادند:به يك عده گفتند به شرط اينكه سجده هايتان را طولانى كنيد ؛ و به عده ديگر گفتند به شرطى كه از غير خدا چيزى نخواهيد.
💠در روايت هست، آنهايى كه بنا بود از غير خدا چيزى نخواهند، به حدى رسيده بودند كه اگر بالاى استَر بودند و تازيانه شان مى افتاد، از همراهشان که پیاده بودند؛ نمى خواستند كه به آنها بدهد، خودشان پايين مى آمدند و برمى داشتند. غناى از غير حقّ، خود، درهاى بهشت را باز مى كند.
💠سجود هم قرب است و اتصال و طولانى شدنش، يك نوع چشيدن باطنى مى خواهد. پس جواب حضرت، هر دو راه را باز كرده است.
💠اتصال به حق و انقطاع از خلق، نفوس را بهشتى مى كند و ضمانت بهشت را به دنبال دارد.
📚 اخبات، صفحه ۱۰۴
🌐 @ashora_karbala
🔰ما دنبال ساختن جامعه ای هستیم که اروپا و آمریکا از ساختنش عاجزند...
✍ دکتر #علی_شریعتی
💢چقدر غربی ها ما را #تحقیر کرده اند...!مگر ما را، ما دنیای سومی ها، ما شرقی ها، ما مسلمان ها را چه کار کردند ؟
💠اول مذهبمان، زبانمان، ادبیاتمان، فکرمان، گذشته مان، تاریخمان و اصلاً نژادمان را و همه چیزمان را چنان تحقیر کردند، و ما را به قدری آدم های #دست_دوم حساب کردند، که ما نشستیم خودمان، خودمان را مسخره کردیم !
💠و در عوض، خودشان را آنقدر برتر و بالاتر و عزیزتر نشان دادند، به ما باوراندند، که ما تمام تلاش و دعوت و آرزو و مبارزه مان برای #نوکری_فرنگ شد، تا اینکه ادای آنها را در بیاوریم، شبیه به آنها حرکت کنیم، حرف بزنیم، راه برویم...!
💠اما ما؛ نه میخواهیم اروپا بسازیم و نه آمریکا، ما می خواهیم یک جامعه ی انسانی بسازیم، که هم اروپا و هم آمریکا از ساختنش عاجز ماندند و همیشه حرفش را زدند و ادعایش را کردند و همیشه بر ضدش عمل کردند و انسانها را که در کوچه های اروپا و بازارها که می دیدند می کشتند و می کشند و مسخش می کنند.
💠ما هرگز نمی خواهیم به فرانسه برسیم یا به انگلستان یا آمریکا، هرگز ! بنابراین ما هیچ وقت وسوسه ی اینکه به قرن بیستمی این چنین برسیم نداریم.
📚 چه باید کرد( ص صفحه ۲۰۶_۵۰۸)
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(آخرین بند از شرح حکمت ٣٨)
حضرت امیر(ع) در آخرين و چهارمين جمله پرنور و حكمتآميزش مىفرمايد:
🍃وَ إِيَّاکَ وَمُصَادَقَةَ الْكَذَّابِ، فَإِنَّهُ كَالسَّرَابِ: يُقَرِّبُ عَلَيْکَ الْبَعِيدَ، وَيُبَعِّدُ عَلَيْکَ الْقَرِيبَ
💠کذّاب مبالغه است و دوستى با آدم کذّاب؛ خطرناك است؛ یعنی بسیار دورغگو بودن؛ با این افراد نباید دوستی کرد؛ نه با شخصی که شاید در مورد یک مسئله ای مرتکب دروغ شده است.
عده ای هستند عادتا؛ مرتب دروغ میگویند؛ یا اين رذيله ی اخلاقىاش ناشى از بىبند و بارى و ضعف ايمان است يا بر اثر علاقه به منافع زودگذرِ خود این کار را میکند.
💠 آسیب دوستی با اینها را حضرت بیان میکنند که چون انسان با دوستان خود در بسیاری از مسائل مشورت میکند؛اینها به خاطر دارا بودنِ این صفت رذیله؛ در مورد کاری که عوامل پيروزى براى رسيدن به آن کار فراهم است؛در عین حال؛ رسيدن به آن را غير ممكن و محال مىشمرد و فرصتها از اين طريق از دست مىرود و گاه به عكس، كارهايى پيش روى انسان است كه شرايط آن فراهم نشده و ورود در آن مايه شكست است؛ اما اين دروغگوى بىبند و بار چنان سخن مىگويد كه گويى فردا انسان به مقصود مىرسد.
💠لذا فرمودند با انسان کذاب مشورت نکنید؛ چون کذاب خائن است. پيامبر گرامي اسلام(ص) میفرماید: خيانت بزرگي است که با برادرت سخني بگويی که او تو را تصديق کند و تو به او دروغ گفته باشی
💠امير مؤمنان (ع) مخصوصاً روى اين مطلب تكيه فرموده كه دورغگويان، دور را نزديك و نزديك را دور مىسازند و اين نوعى تغيير واقعيت است مثل سراب
🌐 @ashora_karbala
payambar.pdf
2.1M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(اعلام الهدایه _ #پیشوایان_هدایت ) پیشنهادی برا مطالعه سیره اهل بیت(ع)
✍مؤلف:سید منذر حکیم
📕 جلد اول➖زندگانی حضرت محمد (صلی الله علیه وآله وسلم)
📕زندگی پیغمبر را میلیمتری باید مطالعه کرد. هر لحظهی این زندگی یک حادثه است، یک درس است، یک جلوهی عظیم انسانی است؛ تمام این ۲۳ سال همینجور است. جوانهای ما بروند تاریخ زندگی پیغمبر را از منابع محکم و مستند بخوانند و ببینند چه اتفاقی افتاده است.» (۱۳۸۷/۰۵/۰۹)
📕گفتن اینکه تاریخ ۲۵۰ سالهی اهل بیت(ع) حکایت درخشش نوری واحد است، به زبان، ساده است اما نشاندادن آن با جزئیات و در قالب بیش از چهار هزار صفحه کتاب و ذیل سرفصلهای مختلف و با بهرهگیری از منابع متعدد، کار دشواری است که مجموعهی ۱۴ جلدی اعلامالهدایة از عهدهی آن برآمده است.
📕آشنایی با هر معصوم در سه سطح
در هر جلد، ابتدا خلاصهای چند صفحهای از تاریخ زندگی هر معصوم و مهمترین فراز و فرودهای تاریخی زندگی ایشان ارائه میشود. پس از آن، مخاطب در سه سطح مختلف که از اجمال به تفصیل میرود، فهم عمیقتری از زندگی و سیرهی آن امام و شرایط تاریخی آن مقطع پیدا میکند. کتاب زمینهی تاریخی دارد و پرداختن به مباحث کلامی یا فقهی و حدیثی متناسب با هر معصوم باعث نمیشود خط کلی خود را گم کند.
📕کتابی بسیار ارزنده است که در عین موجز بودن و فشردگی بحث، از غنای کامل برخوردار است و با تحقیقی کافی و وافی که برای آن انجام پذیرفته، میتواند به عنوان یکی از منابع بسیار خوب تاریخی مورد استفادهی عموم مردم و نیز محققان حوزوی و دانشگاهی قرار گیرد.
🆔 @ashora_karbala
💠هزار سینه سخن
🍃
رفیق جان ،مرا دوره ی رفاقت نیست
سر گلایه ندارم که جای صحبت نیست
🍃
یکی به مفتی شهر از زبان ما گوید
اطاعتی که تو را می کنند طاعت نیست
🍃
چگونه نقشه ی آسایش جهان بکشیم
به خانه ای که در آن جای استراحت نیست
🍃
همه به سایه ی هم تیر می زنند اینجا
میان سایه و دیوار هیچ الفت نیست
🍃
چقدر بی تو در این شام ها دلم خون شد
چقدر بی تو در این روزها صداقت نیست
🍃
مجو عدالت از این تاجران بازاری
که در ترازویشان نیم جو مروّت نیست
🍃
حرامیان همه دولت شدند و دولتمند
گناه دولتیان و گناه دولت نیست...
🍃
به جز سکوت و تبسم چه می توانم گفت
به واعظی که گمان می کند قیامت نیست
🍃
هوای کعبه به سر دارد و دلش گرم است
که در طریق هوی سختی و جراحت نیست
🍃
"کجا روم چه کنم ؛ چاره از کجا یابم"
هزار سینه سخن مانده است و رخصت نیست...
✍ #علیرضا_قزوه
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ۱۴۱ سوره آل عمران)
💠وَلِيُمَحِّصَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ..
ولِيُمَحِّصَ از باب تفعیل و برای تدریج بکار میرود؛ تمحیص؛ به معنای تخلیص؛خالص کردن است.
💠مؤمنین در گرفتاریها به تدریج از هرچه غیر خدا است جدامیشوند؛ گرفتاریها جایگاه تصفیه مؤمنین است، یعنی گرفتاری موجب مصفّا شدن مؤمنین میشود؛مثل طلا در کوره آتش.
💠در جنگ احد؛ امیرالمؤمنین (ع) در حلقه اولِ دفاع از پیامبر (ص) قرار داشت و همراه ایشان سه یا چهار یار وفادار و دسته سوم سایر مؤمنین بودند که این دسته برای بدست آوردن غنیمت رفتند. خداوند میفرماید؛ میخواهیم شما با این آزمایش ؛خالص کنیم؛ تا مؤمنین ردهی بالا مشخص شوند،تمحیص و تخلیص؛ شما را نسبت به گرایشات مادیتان آگاه میکند؛ که چقدر از درجه آنها دور هستید.
💠به هیچ عنوان؛ گرفتاری به ضرر مؤمن نیست. پیرایشی است که مؤمن با آن آرایش میشود. بعد از این پیرایشها چهرهای از ایمان مؤمنین به نمایش گذاشته میشود، که اصلاً آنان؛ چنین ایمانی را برای خود تصور نمیکردند. گمان نمیکردند چنین چهرهای در وجودشان مخفی بوده باشد. شاید از همین روست که مؤمن در گرفتاریها جزع و فزع نمیکند، چون به بعد از آن فکر میکند و باور دارد که پس از این گرفتاری چه چیزی نصیب او میشود
💠وَيَمْحَقَ الْكَافِرِينَ ؛ محق به معنی کم کردن آهسته آهسته چیزی است. در گرفتاری ها سرمایه کفار آهسته آهسته نابود میشود. کفار در معرض زوال هستند. همان کوره ای که ناخالصی های مؤمنین را پاک میکند برای کفار خاکستر کننده است؛ مثل چوبی که در کوره آتش بیاندازی
🌐 @ashora_karbala