🔰شیرین ترین ذکر
✍آیت الله العظمی #بهجت
🔸 معیار اصلی نماز است. این نماز بالاترین ذکر است. شیرین ترین ذکر است؛ برترین چیز است. همه چیز تایع نماز است. قبولی نماز شرط قبولی سایر اعمال است، اگر نماز قبول نشود به اعمال دیگر اصلا توجهی نمی کنند. باید سعی کنیم این نماز را حسابی درستش کنیم. وقتی نماز درست شد؛ با حال گشت؛ انسان آدم شده است، بالاخره محک نماز است.
🔸در کلمات امیرالمؤمنین آمده است: "واعلَم اَنَّ کلَّ شیءٍ مِن عَمَلِکَ تَبَعٌ لِصَلواتِکَ" بدان که اعمالت تابع نمازت خواهد بود. نماز خودتان را اصلاح کنید؛قبولی نماز به اقبال قلب است که اگر اقبال قلب در نماز نباشد از درجه اعتبار ساقط است و مورد قبول نمی شود. کلید گنجینه اعمال و باب الابواب همه ی سعادات حضور قلب است که با آن فتح باب سعادت بر انسان می شود و بدون آن جمیع عبادات از درجه اعتبار ساقط میشود.
🔸 و این نیاز به یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری مقدمات در خود نماز . آنچه قبل از نماز و خارج از نماز باید مورد ملاحظه قرار گیرد و عمل شود این است که انسان گناه نکند. معصیت، روح را مکدّر می کند، نورانیت دل را می برد. و امّا هنگام خود نماز سعی کند عمداً و اختیاراً روی "دل" خود را برنگرداند. انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود. بایستی فکرش را از غیر خدا منصرف کند و توجهش به غیر خدا مشغول نشود؛ البته اگر به صورت غیر اختیاری توجهش به جایی رفت که هیچ، اما به محض التفات پیدا کرد بایستی قلبش را از غیر خدا منصرف کند.
📚 پرده نشین؛ شرح کلمات عرفانی اخلاقی آیتالله بهجت (رحمه الله)
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 ببیند | نماز بزرگترین نعمت
🔹 #امام_خامنه_ای
▫️یکی از بزرگترین نعمتهای خدا نماز است. نماز به ما این فرصت را میدهد که هر روزی چند بار ناگزیر با خدای خودمان حرف بزنیم، با خدای متعال تخاطب کنیم، از او کمک بخواهیم، به او عرض نیاز کنیم، سرسپردگی خودمان به ساحت ربوبی را با این تضرع و با این نیاز تقویت کنیم. بزرگان به نماز خیلی اهمیت میدادند. نماز در اختیار همه است. غالباً قدر نماز و اهمیت نماز را نمیدانیم. فقط این نیست که باید یک اسقاط تکلیفی کرد؛ نه، یک فرصت بزرگی است که باید از آن استفاده کرد.
▫️ فرمود نماز مثل چشمهی آبی است درِ خانهی شما، که روزی پنج بار شما در این چشمهی آب شستشو میکنید. این شستشو میتواند برای دلهای جوان آثار ماندگاری داشته باشد. با طهارت و تقواست که میتوان سخن نافذ و تأثیرگذار را از خدای متعال هدیه گرفت.
🎙بیانات در دیدار طلاب غیرایرانی حوزهی علمیهی قم. ۱۳۸۹/۰۸/۰۳
🆔 @ashora_karbala
🔰 آب حیات جان های زنده...
✍ #علامه_جعفری
🔹انسان برای قرار دادن زندگی خود در جاذبیت کمال؛ بایستی بر یک حقیقتی تسلیم شود و در برابرش به زانو بیفتد و پیشانی برای سجده به آن بر زمین بگذارد. این تسلیم و سجده نه تنها احساس عمیق کمال گرایی را به بار می نشاند، بلکه پاسخ عملی برای چهار سئوال اساسی حیات "من کیستم؟ از کجا آمده ام؟ برای چه آمده ام؟ به کجا می روم؟" را نیز با کمال وضوح در می یابد.
🔹 باید به یقین بدانیم که اگر ما در برابر آن کامل مطلق تسلیم نشویم و سر به سجده نگذاریم، باید به شماره خواسته ها و تمایلات و وابستگی های وجود خود؛ خدایانی بتراشیم و در برابر آنها تسلیم شده و به زانو بیفتیم و سر به سجده بگذاریم! مگر این که چنان تخدیر شویم که حتی توانایی پاسخ به این سئوال ساده را هم نداشته باشیم که ما زنده ایم یا مرده؟ هستیم یا نیستیم؟
🔹 تا سر برای پیوستن به جاذبیت کمال به پیشگاه ربوبی به عنوان نماز بر زمین نهاده نشود، محال است سر از خود پرستی و لذت گرایی و پرستش خواسته های حیوانی و تخدیر پذیری بالاتر برده و هستی خود را دریابیم
🔹 نماز این بیان کننده بُعد بی نهایت گرایی آدمیان، این آب حیات جان های زنده آدمیان چه احتیاجی به توضیح و تفسیر ما دارد؟ در این جهانِ معنی دار که حرکت تکاملی آن، با تسبیح و سجده ای که خداوند هستی آفرین به آن نسبت داده است: "ولله یسجد من فی السماوات و الارض" و برای خدا سجده می کنند آنچه که در آسمان و زمین است، فقط بعضی از انسان نماها هستند که از این حرکات تکاملی (نماز) بی بهره مانده اند
📚 نماز زيباترين جلوه نيايش، ص ٣٩
🆔 @ashora_karbala
Namaz_jast.pdf
430.5K
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"نماز چیست؟"
✍مؤلف: دکتر #شهید_بهشتی
📘هر يك از ما در زندگى روزانه خود سرگرم كار و هدف
خويش است و كمتر به چيزى ديگر جز آن مىانديشد. سرگرمى به كار و تلاش روزانه در راه زندگى، براى
بشر امرى طبيعى و ضرورى است؛ ولى در عين
حال او را چنان در خود و آرزوهايش فرو مىبرد كه
گه گاه براى رسيدن به اين آرزوها؛ از شخصيت واقعى
و انسانى خود بيگانه اش مىسازد و جسم و جانش را
آلوده مىكند.
📘 همانطور که در اثنای کارها لباس و دست و صورتش کثیف میشود و نیاز به تنظیف دارد، روح ما نيز روزانه درمعرض آلودگى است؛ آلودگى بـه هوسهاىتحريك شده و لجام گسيخته، خود خواهىها و غرور ناشى از پيروزى و
كاميابى، يا عقده روانى ناشى از شكست و ناكامى، و به
دنبال آن حسد و كينه و انتقام و صدها آلودگى ديگر.
📘 اين آلودگىها روح را تيره مىكند و ما را از راه پاكى و فضيلت و تقوا منحرف مىسازد و به راه فسادمىكشاند و از ياد خدا غافل مىكند. بنابراين، بايد همان طور كه لباس و تن خود را
پاكيزه مىكنيم، دل و جان خود را هم باید تطهیر کنیم وخود را به خدا، سرچشمه پاكى و كمال، نزديك سازيم؛
لحظاتى را به ياد او، به نيايش او و راز و نياز با او بگذرانيم و
روح آلوده را در چشمه صاف و زلال الهى شستوشو دهيم. اين است نمازى كه مسلمان روزى چند بار مىخواند.
📘 کتابی که پیش روی شماست به دلیل شیوایی قلم نگارنده آن و آراسته بودن آن به زبان فطرت ، همواره با استقبال فراوان از سوی کسانی که به دنبال درک معنا ، مفهوم ، جایگاه و صورت و سیرت نماز به عنوان زیباترین شعار یکتاپرستان هستند روبرو بوده است
🆔 @ashora_karbala
🔰نماز برای ذکر است و یادآور حرکت...
✍استاد #علی_صفایی_حائری
🔸 اگر مى بينى كه نماز برايت معنايى ندارد، به اين خاطر است كه تو حركتى نداشته اى كه نماز يادآور آن حركت و ذكر آن فكر باشد.
🔸 اما آنها كه با آزادى و تفكر به شناخت "شهادت" و به عمل و قيام و ركوع و سجود رسيده اند، با اين عمل، به يقين و تشهد مى رسند و با اين تشهد به تسليم. و اين است كه نماز براى اينها ذكر است و يادآور اين حركت است.
🔸 نماز براى اينها همچون رود جارى بر سر راه خانه توست كه هر روز پنج بار در آن شستشو كنى و از زنگها و غفلتها خودت را تطهير بدهى. اين نماز اين گونه در تو ذكر را و ياد را زنده نگه مى دارد و اين گونه تو را به آن جريانى كه طى كرده اى تذكر مى دهد.
📚 تطهير با جارى قرآن، ج٢؛ ص ۱٢٣
🆔 @ashora_karbala
27.mp3
8.01M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: "بررسی صفات متقین" اقامه صلاة و جایگاه اهتمام به نوافل؛ ایجاد حاشیه امن برای نماز
☑️از اوصاف متقین اینست که: «وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ» نماز را اقامه می کنند. در باب نماز تعابیر مختلفی در قرآن آمده، گاهی می فرماید: "الَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَاتِهِمْ دَائِمُونَ»" اولین خصوصیتی که برایشان ذکر می کند این است که اینها در صلات خودشان مداومت دارند. یک معنای این آیه اینست که از نماز هیچ وقت بیرون نمی آیند.
☑️یعنی طوری نماز را اقامه می کنند که وقتی هم که از نماز فارغ می شوند، در نماز باقی می مانند. چون «الصلاة قربان کل تقی» نماز انسان را مقرب می کند،«الصلاة معراج المومن» انسان با این نماز به عروج می رود،« أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْری» نماز ذکر الله است. اهل صلات و مصلین آن کسانی هستند که از نمازشان بیرون نمی آیند. اگر ذکری در نماز برایشان حاصل شد دیگر به وادی غفلت برنمی گردند، اگر عروجی در نماز برایشان حاصل شد دیگر در منزلت اولشان برنمی گردند، اگر تقربی برایشان حاصل شد آن قرب برایشان می ماند و این خیلی مسأله مهمی است
☑️ حال چه طور می شود انسان برای نماز حریم درست کند تا دست شیطان به این حریم نرسد و حالات و ذکر حضور و قرب و عروجی که در نماز پیدا می شود را از انسان نگیرد؟ فرمود آنهایی در صلاتشان دائم هستند که اهل مداومت بر نوافل هستند. گویا نوافل یک حریمی درست می کند برای نماز که دیگر شیطان نمی تواند انسان را از حالت نماز بیرون ببرد.
⏰ مدت: ۵٩:٢۶ دقیقه
📶 حجم: ٧ مگابایت
🗓 تاریخ ۴ دی ٩٢
🆔 @ashora_karbala
🔰تأثیر گناه و معاشرت با بدان در سیاهی دل
✍ استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 در احادیث آمده است: هیچ چیزی به اندازه خطا و لغزش و گناهکاری روح را بیمار و فاسد نمی کند، روح پشت سر هم کار سیاه انجام می دهد تا آنجا که یکسره زیر و رو می شود و آنقدر نقطه سیاه در دل او توسعه پیدا می کند تا تمام آن سفیدی دل را بگیرد، همینکه دیگر قسمت سفیدی باقی نماند، سقوط این آدم قطعی است، امیدی به بازگشت او نیست.
🔹 تنها؛ عمل سیاه نیست که روح را سیاه می کند؛ عوامل دیگر هم هست که در تاریک کردن روح و تیره ساختن دل مؤثر است، از آن جمله است "محیطها و معاشرتها". تأثیر معاشرت چه در جهت نیکی و چه در جهت بدی خیلی واضح و روشن است. آدمی روح بسیار حساسی دارد، زود تحت تأثیر واقع می شود، و ممکن است بعضی اشخاص خودشان را گول بزنند و خیال کنند محیط و معاشرت در آنها تأثیر ندارد ولی اشتباه است، انسان با روحی بسیار حساس و قابل تغییر آفریده شده است.
🔹 تغییرات روحی که در انسان پیدا می شود باید خیلی زیاد باشد که خودش بفهمد و الّا کمتر خود شخص متوجه تغییرات و تبدیلات روحی خود است. علی(ع) فرمود: "و اعلموا ان ... مجالسة اهل الهوی منساه للایمان" بدانید، همنشینی با هواپرستان فراموشخانه ایمان است، یعنی انسان آن قدر تحت تأثیر دوستان و معاشران بد هست که تا وقتی که با آنها هست مثل این است که او را در فراموشخانه برده اند، افکار و عقایدِ پاک خود را موقتاً از یاد می برد، مثل این است که در آن وقت همچو افکار و عقایدی نداشته است.
📚حکمتها و اندرزها؛ ج۱؛ ص ٢٧٩
🆔 @ashora_karbala
🔰همه بدبختیها از آن جا شروع میشود که انسان خودش را چیزی بداند. تو مال خدایی
✍ آیت الله #حائری_شیرازی
🔹 خدا میفرماید: "اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ" آسمان و زمین نور دارند. نور الهی است که آسمان و زمین را روشن کرده است. پس کسی که عالم را روشن ببیند با نور خدا آشنا شده است. نور خدا را در خودش هم ببیند؛ چون خود انسان هم جزء آسمان و زمین است. وقتی میگویی: "اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ"، خود انسان نباید از قلم بیفتد و اگر انسان بخواهد خدا را ببیند، با آن نوری که در خودش هست باید خدا را ببیند، چون نزدیکترین جا به انسان خود انسان است.
🔹 اگر خدا را در خودش ببیند، خوب اگر کسی خدا را در خودش دید چه حالتی پیدا میکند؟ آیا ادعای خدایی میکند که خدا را در خودش دیده است، یا استغفار میکند؛ استغفار میکند. چرا؟ چون میگوید من در محضر خدا چه کردهام، وقتی خدا را در خودش میبیند در مقابل دشمنان خدا احساس ناتوانی نمیکند؛ در مقابل دوستان خدا اظهار خودنمایی نمیکند. مشکل انسان این است که خودش را قبول دارد که من کسی هستم و چیزی هستم.
🔹 همه بدبختیها از همین جا شروع میشود که انسان خودش را چیزی بداند، زمانی خدا را در خودش میبیند که خودش را چیزی نداند. اگر خودش را دید، او را نمیبیند؛ اما اگر او را دید، خودش را نمیبیند و این راهی است که قرار دادهاند برای انسان که ببیند هرچه هست در عالم، آثار خداست، مالکش خداست، ولیاش خداست.
♻️ پایگاه نشر آثار و اندیشههای حضرت آیت الله حائری شیرازی
🆔 @ashora_karbala
🔰جمعِ بین کار و زندگی
🔸 جوانانی که مشغول کاری در راه خدا هستند، با گرفتن همسر، با ازدواج، نباید کارشان را متوقف کنند. ما به مردها همیشه سفارش میکنیم وقتی کار دارند، اشتغال دارند، از خانه و زندگی قهر نکنند. بعضی ها صبح اول وقت میروند بیرون تا ساعت 10 شب.
🔸 نه! ما معمولاً به کسانی که برایشان ممکن است سفارش میکنیم حتی ظهرها را بروند با زن و بچهشان باشند. در محیطِ خانوادگی، غذایشان را بخورند، یک ساعتی با هم باشند، بعد بیایند دنبال کارشان، باز حتماً در زمان مناسب، اول شب بروند بچهها را ببینند، ملاقات خانوادگیِ حقیقی داشته باشند.
📚مطلع عشق؛ گزیدهای از رهنمودهای آیت الله العظمی #امام_خامنه_ای به زوجهای جوان ص۱۴٢
🆔 @ashora_karbala
00052-ketab-golbarg-zendegi.pdf
876.3K
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"گلبرگ زندگی"
✍مؤلف: حسین دهنوی
📖 گزیده ای از کتاب گلبرگ زندگی ۱:
ازدواج مهمترین رخداد زندگی ما است. اگر در آن بی دقتی کنیم ؛ اگر شتاب زده عمل کنیم و اگر اجازه دهیم احساسمان بر عقل سوار شود و انتخابمان در پرتو اندیشه نباشد ، ضرر خواهیم کرد ؛ پس بیایید عاقلانه ازدواج کنیم و عاشقانه زندگی کنیم.
📘 مؤلف کتاب یکی از مشاوران برجسته و کارشناسان برجسته در حوزه ازدواج و زناشویی هستند که ازدواج را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده اند. این کتاب به مسائل ازدواج و مشکلات آغاز زندگی مشترک میپردازد که با توجه به تنوع مسائل و کاربردی بودن آنها میتواند چراغ راهی برای همه زنان و مردان متأهل به ویژه زوج های جوان باشد.
📘 بارزترین خصوصیت این اثر آمیختگی مباحث آن با علوم روز دنیا از جمله روانشناسی و روان پزشکی است که با رایحه خوش آموزههای اسلامی همراه شده و به مخاطب مسلمان اطمینان میدهد که برای رفع مشکلات زندگی خود و ارتقای آن راه درست را برگزیده است.
📘 این کتاب که به شکل پرسش و پاسخ آماده شده ، ثمره پاسخگویی به سوالاتی است که جوانان عزیز کشورمان از طریق ایمیل (پست الکترونیکی ) ، پیامک و تلفن برای ایشان مطرح کرده اند.
📘 ویژگی پاسخ ها این است که مولف محترم با استفاده از رائحه خوش آیات شریف قرآن و روایات دینی ، از مسائل روان شناختی ، جامعه شناختی و حتی روان پزشکی نیز غفلت نکرده است ؛ بنابراین با جرات می توان گفت که جامع ترین و کاربردی ترین کتاب در زمینه مسائل ازدواج در حال حاضر است که ابعاد گوناگون آن را در نظر دور نداشته است.
🆔 @ashora_karbal
14_TBF_13910728_(www.rasekhoon.net).mp3
12.64M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: "نکات مهم در زندگی مشترک"
بیان وظائف؛ مسئولیتها و حقوق مرد و زن در زندگی مشترک با عنایت به آیات و روایات و سیره معصومین(علیهم السلام)
⏰مدت: ۵٢:٣۱ دقیقه
📶 حجم: ۱۰ مگابایت
🆔 @ashora_karbala
🔰 این تکامل است!؟
✍علامه ذوالفون #حسن_زاده_آملی
💠 مگر می شود آدم دنبال مردمِ باطل، دنبال هرزگی ها، دنبال ولگردی برود، هر غلطی را مرتکب شود و اسم آن را تمدّن بگذارد؟ آیا این ها کمال، تمدن، پیشرفت و ترقی است؟ این ها تکامل است؟ انسان خودش را مفت از دست بدهد، هیچ نداند چه کاره است، خودش و زن و بچه اش، هر چه می خواهند بخورند، بپوشند و هر جایی بنشیند؟ آیا این تکامل است؟ هر کاری بکنید اسم آن ورزش است؟ چقدر ورزش می خواهید؟ چقدر تن پروری و رشد جسمانی می خواهی؟ خرس و پلنگ شده است، خوب است؟ نباید انسان شود؟ نباید به فکر سعادت ابدیش بوده باشد؟
💠 بنده خدا به فکر خود باش. ببین چه کاره ای. مگر تو آیین و مذهب نداری؟ مگر هر میمونی پیدا شده و هرجور رقصیده و هر طور قدم برداشته، توی مسلمان باید بروی و به تقلید از آن قدم برداری؟ تو مگر کتاب و سنت و عقل نداری؟ برای تو برنامه نیست؟ می گوید این طور که آن ها راه گرفته اند و پیش می روند درست است و ما هم باید انجام دهیم و تقدیر بنماییم؟ باید پرسید که کارشان و ثمر و نتیجه آن چیست؟ آخر کار؛ باید غرضی داشته باشد. چه چیزی عایدشان می شود؟
💠 از این ولگردی ها، از این کارهای احمقانه، هرزگری ها، اتلاف عمر چه ثمر آن ها می شود؟ انسان با این عظمت به دنبال لهو و لعب برود؟ قرآن می گوید دنبال لهب و لعب نروید. قرآن کهنه شده است؟ قرآن دیروزی است و به کارتان نمی آید و این ها به کار شما می آیند و راست و درست هستند؟ به مسیر آن ها راه بروید و به رنگ آن هادر بیایید، "وَلَن تُفْلِحُوا إِذًا أَبَدًا" هیچ گاه رستگار نمی شوید
📚 مباحث دروس امامت؛ جلسه شش
🆔 @ashora_karbala
🔰استخوان هایمان خرد خواهد گشت...
✍ شهید #سید_مرتضی_آوینی
🔹 برای جلوگیری از (غلبه لیبرالیسم) باید با این تفکر مبارزه کرد که : ما باید آن گونه حرکت کنیم که پسند دنیای امروز و مجامع بین المللی است.
🔹 ضرورت ایجاد رابطه با دولت های دیگر و مجامع بین المللی اگر ما را بدان جا سوق دهد که بخواهیم معیار حرکت خود را پَسند جهانی قرار دهیم ، مسلّم است بدانیم که آن چنان با شتاب به درون چرخ دنده سلطه سیاسی استکبار غرب بلعیده خواهیم شد که حتی استخوان هایمان خُرد خواهد گشت .
📚 حلزون های خانه به دوش ، ص ۴۱
🆔 @ashora_karbala
🔰ما جامعه زلزله زده هستیم
✍ آیت الله #حائری_شیرازی
🔹آنچه از غرب بعنوان علوم انسانی آمده کم نيست. زلزله اي که آمده کوچک نيست. ديواري که بر سر ما فرو ريخته بسیار سنگین است. ما جامعه زلزله زده اي هستيم از نظر فرهنگي مخصوصاً از نظر جامعه شناسي و شناخت.
🔹 ما بايد از زير اين سنگ ها بيرون بيائيم تا بتوانيم قرآن را بفهميم و قرآن را بپذيريم. ما بايد به خيلي از طاغوتها کفر بورزيم تا زمينه ايمان به الله در ما تقويت شود: «...فَمَنْ يَکفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ». ما بايد به طاغوت فرهنگي، کفر پيدا کنيم.
🔹 فرهنگي که مي خواهد به ما شک در فطرت، شک در ذاتيات انسان، شک در آگاهي انسان، شک در عقل، شک در جهت يابي را تزریق کند، کفر بورزيم. کفر به اين طاغوت مقدمه ايمان به خداست است.
📚کتاب اخلاق اسلامی؛ ص ٨۵
🆔 @ashora_karbala
13584-fa-shebhe-moderniteh-dar-iran.pdf
1.68M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"شبه مدرنیته در ایران"
✍مؤلف: شهریار زرشناس
📘 ايران با تاريخي كهن، حوادث تلخ و شيرين بسياري براي عبرت آموزي دارد. از جمله اين حوادث، تاريخ روشنفكري است؛ تاريخ مولودي كه از ابتدا بيمار به دنيا آمد، ولي ضربه ها و صدمه هاي آن تا كنون نيز انديشه و فرهنگ ايران اسلامي را مي آزارد.
📘 اين روشنفكري كه در دوران قاجار شكل گرفت، شيفته و فريفته غرب بود و ايراني را از نوك پا تا فرق سر غربي مي پسنديد و به دنبال آن بود كه مناسبات فرهنگ غرب را بر خُرد و كلان كشور حاكم گرداند. با اين حال، از آن جا كه سردمداران اين روشنفكري عمدتا در دربار همين پادشاهان کم خرد و متکبر قاجار؛ لانه گزيده بودند و با آنها حشر و نشر داشتند؛ حتي نتوانستند يك الگوي كامل از غرب را در اين كشور پياده كنند.
📘 تنها اندوخته اين روشن فكري از غرب، حذف دين از زندگي مردم بود و مبارزه با هر آنچه به عنوان فرهنگ ديني در بين مردم رواج داشت. البته با وجود كوشش فراوان خودباختگان داخلي و پشتيبانان خارجي آنها، فرهنگ اسلامي ايران مستحكم تر از آن بود كه در مقابل اين هجمه ها فرو ريزد.
📘 مطالعه تاريخ اين برهه بايد در پي اين باشد كه ريشه اين استحكام كجاست؟ چرا در كشورهاي ديگر و حتي در بعضي از كشورهاي اسلامي، مدرنيته به راحتي فرهنگ بومي را مي روبد و در آن جا لانه مي گستراند، ولي در ايران ناكام مي ماند، چرا مدرنيته در يك كشور كاملاً حاكم مي شود و در كشور ديگر شبه آن مجال بروز مي يابد؟ نقاط ضعف و قوت فرهنگ ها كجاست؟ روش ها و ابزارهاي مدرنيته براي نفوذ در يك ملت كدامند؟ راه مقابله چيست؟
🆔 @ashora_karbala