تفاوت نظر ولیّ فقیه و مرجع تقلیدرسانه تخصصی فقه و احکام
💻 https://eitaa.com/ask_ahkam
🇮🇷 رسانه تخصصی فقه و احکام 🇵🇸
➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ⁉️ #سوال_مسابقه 58 👇 سوال: وظیفه مردان نسبت به بلند یا آهسته خواندن حمد و سوره در نماز
# جواب_مسابقه 58 🔰
✳️ جواب مسابقه؛گزینه شماره1 می باشد ✳️
برندگان این هفته کاربران محترم : باولایت تا شهادت و خادم اهل بیت و Shahidmisham
با تشکر از همراهان همیشگی کانال🌷🙏
eitaa.com/ask_ahkam
💠 اعطای وام به شرط سپرده گذاری متقاضی به مدت مشخص
❓سوال: یک صندوق که وام هایی را در اختیار اعضای خود قرار می دهد، ولی برای دادن وام شرط می کند که متقاضی وام، مبلغی پول را به مدت سه یا شش ماه در صندوق بگذارد و بعد از گذشت این مدت به مقدار دو برابر پولی که به صندوق سپرده است به او وام می دهد و بعد از آنکه همه وام را پرداخت کرد، پولی که قبلاً در صندوق گذاشته بود به او مسترد می شود، این کار چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر دادن پول به صندوق به اين عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق بهصورت قرض بماند، به اين شرط که صندوق هم بعد از آن مدت، وامی دراختيار او قرار دهد و يا وام دادن صندوق مشروط به اين شرط باشد که او قبلاً مبلغی را در صندوق گذاشته باشد، اين شرط در حکم ربا بوده و شرعاً حرام و باطل است، (اين كار اگر در قالب يكى از عقود اسلامى باشد، اشكال ندارد) ولی اصل قرض نسبت به هر دو طرف صحيح می باشد. [1]
⭕️ #وام_شرط_سپرده_گذاری
⭕️ #متقاضی_مدت_مشخص
❇️ حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
"آنچه بيش از هر چيز بر امتم بعد از خود مى ترسم، درآمدهاى حرام، هواپرستى پنهان و رباست." [2]
✅ نکته: از نظر آموزههای قرآنی، برخی از فعالیتهای اقتصادی به جای آنکه موجب رشد و شکوفایی و برکت در امور اقتصادی باشد، به عنوان مانع بلکه حتی عامل فروپاشی و بحران در امر اقتصادی جامعه میشود و اقتصاد را از ستون قوام بخش اجتماع به یک عامل زوال فرهنگی و تمدنی آن تبدیل میکند؛ زیرا نه تنها آسایش را از اجتماع سلب میکند، بلکه موجبات اضطراب اجتماعی و بحرانهای روحی و روانی در افراد اجتماع و سلب آرامش آنان میشود. از جمله این فعالیتهای بسیار مخرب و غیر سازنده اقتصادی میتوان به ربا و نزولخواری اشاره کرد که در آیات قرآن به عنوان عامل فساد اقتصادی مطرح و از آن نهی شده است.
------------------------
پی نوشت: 🔻🔻
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام صدقه.
[2]. مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج 13، ص 67، ح 14763 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج 100، ص 54، ح 26.
➖➖➖➖➖
💻 رسانه تخصصى فقه واحكام
♦️ https://eitaa.com/ask_ahkam
♦️وصیت اهداء اعضای بدن پس از مرگ
❓سوال: اگر فردی وصیّت نماید که بعضی از اعضای بدن او بعد از مردن به بیمارستان یا شخص دیگری هدیه شود، آیا این وصیّت صحیح و اجرای آن واجب است؟
✅ پاسخ: صحّت و نفوذ اين قبيل وصايا نسبت به اعضايی که جداکردن آنها از جسد ميت هتک حرمت او محسوب نمی شود، بعيد نيست و عمل به وصيّت در اين موارد مانعی ندارد. [1]
🔴 #وصیت_بعد_مرگ
🔴 #اهداء_عضو
🍃 حدیث: امام علی (علیه السلام):
'' اینکه به برادر مسلمانم هدیه ای نافع بدهم، نزد من بهتر از آن است که مثل آن را صدقه دهم.'' [2]
🔻 نکته: نجات جان انسان، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. اکنون که با پیشرفت های علمی امکان استفاده از اعضای بدن کسانی که دچار مرگ مغزی شده اند، وجود دارد؛ شایسته است با اهداء اعضای عزیزانمان، موجبات بازگشت به زندگی دیگران را فراهم آورده و ضمن بهره مندی از ثواب این کار، در همه گیر شدن این فرهنگ سهیم باشیم.
---------------------------------
پی نوشت:🔶
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام وصیت.
[2]. فروع كافى- جلد 5- صفحه 144.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📲 رسانه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
📚 انجام یک غسل به نیت چند غسل
☑️ كسى كه چند #غسل بر عهده دارد ـ تمام آنها واجب باشد يا مستحب يا بعضى واجب و بعضى مستحب، ـ می تواند همه را نيت کند و يك غسل انجام دهد، اما بنابر احتیاط واجب نیت یک غسل کفایت از غسل دیگر نمی کند، مگر آنکه به نیت #غسل_جنابت، غسل کند، که در این صورت از بقیه غسل هایی که بر عهده داشته است، کفايت می کند.
#احکام_طهارت #احکام_غسل
📲 رسانه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🏘 عدم تخلیه مغازه توسط مستأجر و مطالبه سر قفلی یا حق حرفه
❓سوال: آیا مستأجری كه مغازهای را برای تجارت در آن و یا كار دیگری به مدّت معیّنی اجاره كرده، جایز است بعد از پایان مهلت اجاره در صورتی كه مالك آن را تجدید نكند، از تخلیه مغازه خودداری نموده و حق سرقفلی را مطالبه نماید؟ و آیا با توجه به اینكه حق واگذاری عین مستاجره را به كس دیگری ندارد، جایز است نسبت به آن، ادّعای حق شغل و حرفه كند؟
✅ پاسخ: مستأجر حق ندارد بعد از انقضاء مدّت اجاره، عين مستأجره رادر تصرف خود نگهدارد و از تسليم آن به مالك خودداری كند، ولی اگر نسبت به آن حق سرقفلی داشته باشد كه از مالك به او منتقل شده و يا مغازه از مكان هايی باشد كه از نظر قانونی برای مستأجر در آن حقی ايجاد می شود، در اين صورت می تواند عوض حق خود را از مالك مطالبه كند. [1]
💠 #مستأجر_حق_حرفه
💠 #سرقفلی_مغازه
🌹 حدیث: امام علی (علیه السلام):
'' کسی که بدون فرا گرفتن احکام و معارف دین به کار و کسب بپردازد مسلماً در غرقاب ربا خواری فرو خواهد رفت!."[2]
📝 نکته: نظام های اقتصادی جهان معاصر، انسان را در انتخاب کار و کسب مال به طورکلی آزاد می گذارد و به وی اجازه می دهد که هم از راه های صحیح و هم از راه هایی؛ مانند رباخواری، قماربازی، احتکار، بازار سیاه و. ..، به جمع ثروت بپردازد، بی آنکه به حقوق دیگران ارزشی قائل شود و به اصول اخلاقی و پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اخروی آن بیندیشد. اما آنچه در نظام اقتصادی اسلام، بیش از هر چیز اهمیت دارد، حلال بودن کسب وکار است؛ یعنی به دست آوردن مال، از راهی که آزاد است و ممنوعیت شرعی ندارد.
-------------------------------
پی نوشت:⬇️⬇️
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام اجاره.
[2]. نهجالبلاغه، کلمة ٤٣٩.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💻رسانه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🕌 ساخت مسجد در زمین شراکتی یا انفال
❓ سوال: عدّه ای از اهالی یک منطقه قصد دارند در زمینی که دارای درخت است حسینیه ای بنا کنند، ولی بعضی از آنان که در زمین مزبور سهم دارند به این کار راضی نیستند، ساخت حسینیه در آن منطقه چه حکمی دارد؟ و اگر این احتمال وجود داشته باشد که زمین مزبور جزء انفال یا مکان های عمومی شهر باشد، چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر زمين ملک مشاع اهالی باشد، تصرّف در آن بستگی به رضايت همه شرکا دارد، ولی اگر از انفال باشد، اختيار آن در دست دولت اسلامی است و تصرّف در آن بدون اجازه دولت جايز نيست و همچنين اگر از مکان های عمومی شهر باشد. [1]
♦️ #ساخت_مسجد_زمین_شراکتی
♦️ #مکان_عمومی
🍃 حدیث: امام باقر (علیه السلام):
"کسی که یک مسجد بنا کند ـ هرچند کوچک باشد ـ خداوند یک خانه در بهشت برای او بنا میکند." [2]
🔶 نکته: در برخی کشورها، مردم می توانند به جای پرداخت مالیات به دولت، در جاهای تعیین شده و مورد نیاز، مسجدبسازند تا همه مناطق از محل عبادت پروردگار برخوردار باشند. به همین علت، اکثر مردم مسلمان، مالیات خویش را بااجازه دولت، صرف ساخت مسجد می کنند. در کشور ما نیز دولت می تواند ضمن حذف برخی هزینه های شهرداری و مالیات بر لوازم ساختمانی، مصرف آب، برق و گاز مساجد را رایگان کرده، ضمن حفظ استقلال این اماکن، بودجه ای را برای نگه داری آنها اختصاص دهد. همچنین گسترش فرهنگ زکات و مصرف آن در اموری همچون ساخت مسجد در مناطق مورد نیاز از دیگر اقدام های شایسته و ضروری است.
-----------------------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام شرکت.
[2]. وسائل، ج 3، ص 486.
〰〰〰〰〰〰〰〰
پایگاه تخصصی فقه واحکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
📚 شرایط شاهد در طلاق
🔰سؤال: با توجه به اینکه #هنگام_طلاق #شاهد باید #عادل باشد، اگر شخصی خود را عادل نداند ولی بعضی از افراد که وکالت در طلاق دارند او را عادل بدانند، آیا چنین شخصی می تواند خود را #شاهد_طلاق قرار بدهد. یا اینکه واجب است مجلس را ترک کند؟
جواب: ترک مجلس لازم نیست، امّا این شخص نمی تواند آثار طلاق صحیح را بر این زن مترتب کند.
#احکام_طلاق #شرایط_طلاق #شاهد_طلاق〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
پایگاه تخصصی فقه واحکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
‼️ ارشاد جاهل به حکم شرعی
❓ سوال: اگر مشاهده کنم شخصی بعضی از افعال نمازش را اشتباه انجام می دهد، وظیفه شرعی من چیست؟
◀️ پاسخ: ⬇️⬇️
✅ اگر اشتباه به گونهای است که موجب بطلان نماز است، باید حکم صحیح را به او بگویید.
----------------
◀️ پی نوشت:⬇️
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
پایگاه تخصصی فقه واحکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🔶 رد مظالم در ماه ربیع الاول
⬅️ با کسب اجازه از مراجع بزرگوار تقلید، جهت پرداخت مظالم تا سقف ۵۰۰ هزار تومان به فقرایی که میشناسیم.
پایگاه تخصصی فقه واحکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
‼️ تعلق خمس به وام
❓ سوال: چند روز قبل از سررسید سال خمسی وام گرفته ام، آیا به این وام خمس تعلق میگیرد؟
◀️ پاسخ: ⬇️⬇️
✅ وام خمس ندارد، مگر مقداری از وام که اقساط آن از درآمد بین سال پرداخت شده و در سررسید سال خمسی موجود یا تبدیل به سرمایه شده باشد.
----------------
◀️ پی نوشت:⬇️
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
💻رسانه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam