آیا پرداخت پول کفاره به نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد یا صرف آن در امور فرهنگی، جشن ازدواج و مانند آن کفایت می کند؟👆👆
رسانه تخصصی فقه واحکام
🆔 https://eitaa.com/ask_ahkam
🆔 https://Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
📚 وظیفه شرعی در هنگام واجب نبودن روزه
💠 اشخاصی که روزه بر آنان واجب نیست برای رعایت ادب و احترام #ماه_مبارك_رمضان، مستحب است از انجام مُبطِلات (باطل کننده های) #روزه خوددارى كنند؛ از جمله¬ این افراد:
۱. مسافرى كه در سفر، #مبطل روزه انجام داده و پيش از ظهر به وطن يا جايى كه مىخواهد ده روز بماند رسيده است.
۲. مسافرى كه پس از ظهر به #وطن يا به جايى كه مىخواهد ده روز بماند رسیده است.
۳. بیماری که مبطلی انجام داده و پيش از ظهر بهبودى يافته است.
۴. بيمارى كه پس از ظهر بهبودى يافته است.
۵. زنى كه در اثناى روز از #عادت_ماهانه يا خونريزى #زايمان پاك شده است.
۶. كودكى كه در هنگام روز ماه رمضان #بالغ شده است.
#احکام_روزه #رعایت_حرمت_ماه_رمضان
🆔
رسانه تخصصی فقه واحکام
🆔 https://eitaa.com/ask_ahkam
🆔 https://Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
💠 احکام زکات فطره 💠
➖➖➖➖➖➖
✴️ سوال : چه شرایطی برای پرداخت زکات فطره به فقر لازم است ؟
1️⃣ -شراب خوار .بی نماز.و متجاهربه فسق نباشد.
2️⃣- زکات فطره در مسیر حرام مصرف نشود.
3️⃣- شیعه دوازده امامی باشد.
4️⃣- واجب النفقه کسی نباشد.
🍁🍂 سایت اسک احکام
پایگاه تخصصی فقه و احکام
🍂🍁 www.askahkam.ir
💰💰💰کفاره و زکات فطریه 💰💰💰
⁉️سوال: آيا مي شود زکات فطريه و کفاره را به اولاد فقير خود داد؟
📝آیات عظام خامنه ای، سیستانی و وحید خراسانی: انسان نمى تواند مخارج كسانى را كه مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زكات فطره و کفاره بدهد، ولى اگر مخارج آنان را ندهد، ديگران مى توانند به آنها زكات فطره و کفاره بدهند.
📝آیت الله مکارم شیرازی: زکات را نمى توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولى اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهى خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین مى توان به آنها داد.
احتیاط آن است که کفاره را مطلقا به واجب النفقه ندهد.
--------------------------------
منبع: استفتاء از سایت مراجع معظم
#احکام_کفاره
#احکام_زکات_فطریه
➖➖➖➖➖➖
☑️کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
💠 پرداخت زکات فطره قبل ازعید فطر 💠
🔺🔺🔺🔺🔺
❓سوال: آيا جايز است پيش از ماه رمضان، فطره را به فقير داد؟
🌹🔹آیت الله خامنه ای: اگر پيش از ماه رمضان فطره را بدهد صحيح نيست، و احتياط واجب آن است كه در ماه رمضان هم فطره را ندهد، ولى اگر پيش از رمضان يا در ماه رمضان به فقير قرض بدهد و بعد از آن كه فطره بر او واجب شد طلب خود را بابت فطره حساب كند مانعى ندارد.
🌹🔸 آیت الله مکارم شیرازی: زکات فطره را نمى توان قبل از ماه رمضان داد و اگر بدهد باید روز عید فطر اعاده کند، همچنین احتیاط واجب آن است که در ماه مبارک رمضان هم ندهد، ولى اگر پیش از ماه رمضان یا در ماه رمضان چیزى را به فقیر قرض دهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد طلب خود را به جاى فطره حساب کند مانعى ندارد.
🌹🔸 آیت الله وحید خراسانی: اگر پيش از ماه رمضان فطره را بدهد صحيح نيست ، ولى بعد از داخل شدن ماه رمضان مى تواند بدهد ، و احتياط آن است كه در ماه رمضان هم ندهد ، و مى تواند پيش از ماه رمضان به فقير قرض بدهد ، و بعد از آن كه فطره بر او واجب شد ، طلب خود را بابت فطره حساب كند.
🌹🔹 آیت الله سیستانی : اگر فرد پیش از ماه رمضان، زکات فطره را بدهد صحیح نیست ولی بعد از فرا رسیدن ماه رمضان میتواند زکات فطره را بدهد هرچند احتیاط مستحب آن است كه در ماه رمضان هم فطریه را ندهد و پرداخت آن را تا شب عید فطر به تأخیر اندازد، ولی اگر فرد، پیش از ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنكه فطریه بر او واجب شد، فقیر مذکور هنوز هم استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد میتواند طلب خود را از فقیر بابت زکات فطره حساب كند
➖➖➖➖➖
⌨️ استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_قبل_عید
➖➖➖➖➖
☑️کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
🌺 پرداخت زکات فطره فرزند بابت بدهی او 🌺
❓سوال:
🤔 آیا می شود زکات فطره را به بدهی که فرزند دارد بدهیم ؟ فرزند بدهکاری دارد ؟
🌀 پاسخ:
📝 آیت الله خامنه ای: اگر فرزند بدهکار باشد و قدرت پرداخت بدهی خود را نداشته باشد، پدر می تواند از زکات خود بدهی او را ادا کند، اما برای مخارج زندگی پسر، پدر نمی تواند زکات خود را بدهد.
اگر فرزندان فقير باشند، پدر و مادر بايد مخارج واجب آنان را بپردازند و نمیتوان چيزی از زكات فطره را بابت مخارج زندگی به آنها داد ولی برای ادای دين و يا مايحتاجی كه تأمين آن بر پدر واجب نيست اشكال ندارد.
📝 آیت الله مکارم شیرازی: زکات فطره را به واجب النفقه (پدر، مادر، زن و فرزند) نمي توان داد.
📝 آیت الله شبیری: خیر، نمی توان مگر اینکه بدهی وی برای اموری باشد که از مخارج واجب او بر شما شمرده شود.
-----------
🖥 استفتا از سایت مراجع عظام
#زکاتفطره
#بدهی #زکات
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
📡
🔴 #پرداخت_زکات_فطره به #زندانی_بدهکار، #جیهزیه و ...
❓ سوال: آیا پرداخت زکات فطره به زندانیان بدهکار، #غیر_فقیر_بدهکار، بیماران #سرطانی، تأمین جیهزیه و #دیه، جایز است؟
✅ پاسخ: 👇👇
📝 آیت الله خامنه ای: بطور کلی پرداخت زکات فطره باید مستقیماََ به فقراء داده شود وتبدیل آن جایز نیست مگر بااجازه فقیر. [1]
📝 آیت الله مکارم: زكات فطره را بنابر احتياط واجب در غير مورد فقرا و مساكين نمى توان مصرف كرد. بنابراین در موارد مذکور چنانچه فقیر و نیازمند باشند، اشکالی ندارد. [2]
📝 آیت الله فاضل: اگر به دلیل جنایت عمدی زندانی و بدهکار نشده باشد، کمک کردن برای پرداخت بدهی یا آزاد شدن از زندان از زکات فطره اشکال ندارد. غیر فقیر اگر به دلیل مخارج زندگی و کار کسب و حلال بدهکار شده است و قادر به دادن بدهی اش نباشد، پرداخت بدهی او از زکات فطره اشکال ندارد. اگر دیه #جنایت_عمدی نباشد و کسی که دیه بر#ذمه اش است فقیر باشد، دادن زکات فطره برای تامین دیه اش اشکال ندارد. اگر بیماری سرطانی نیاز به کمک برای درمان و دارو دارد و خودش قادر با تامین همه هزینه درمان را نباشد می توانید زکات فطره را جهت #درمان او بدهید. اگر خانواده فقیر و نیازمند به جهیزیه هستند و قدرت خرید جهیزیه را ندارد و #خرید_جهیزیه از زکات فطره بر مصلحت و مورد نیاز شان باشد اشکال ندارد. [3]
===============
✔️ پی نوشت:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: qFbg5tu79uw.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9603310056.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری:9- 9610535.
✅ رسانه تخصصی فقه واحکام
🆔 http://t.me/ask_ahkam
هدایت شده از 🇮🇷 رسانه تخصصی فقه و احکام 🇵🇸
💠 زکات فطره مهمان 💠
🔺🔺🔺🔺🔺
❓سوال:
🙂 کسی که در افطار شب عید فطر، میهمان دیگری باشد، فطریهاش به عهدۀ کیست؟خودش یا صاحبخانه؟ آیا فرقی میکند که قبل از اذان مغرب به میهمانی رفته باشد یا بعد از آن؟
🌹🔹آیت الله خامنه ای: فطره مهمانى كه پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحب خانه وارد شده و نان خور او حساب مىشود، بر او واجب است؛ و فطره مهمانى كه بعد از غروب شب عيد فطر وارد مىشود بر صاحبخانه واجب نيست، اگرچه پيش از غروب او را دعوت كرده باشد و در خانه او هم افطار كند.
⚠️نکته: با یک شب مهمان نان خور حساب نمی شود.
🌹🔸 آیت الله مکارم شیرازی: میهمانى که پیش از غروب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شده و نانخور او محسوب مى شود (یعنى تصمیم دارد مدّتى نزد او بماند) دادن زکات فطره او نیز واجب است، امّا اگر فقط براى شب عید دعوت شده فطره او بر میزبان واجب نیست و در صورتى که بدون رضایت صاحب خانه باشد نیز بنابر احتیاط واجب فطره او را بدهد، همچنین فطره کسى که انسان را مجبور کرده است که خرجى او را بپردازد.
مهماني که پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحبخانه وارد شده، اگر فقط براي شب عيد دعوت شده فطره او بر ميزبان واجب نيست ولي اگر نانخور او محسوب شود (يعني تصميم دارد حداقل چهار پنج روز نزد او بماند) دادن زکات فطره او واجب است. در صورتي که بدون رضايت صاحبخانه باشد نيز بنابر احتياط واجب فطره او را بدهد، همچنين فطره کسي که انسان را مجبور کرده است که خرجي او را بپردازد.
🌹🔹 آیت الله سیستانی : فطریه مهمانی كه پیش از غروب شب عید فطر وارد بر میزبان شده و نانخور وی - هرچند موقّتاً - محسوب میشود، بر میزبان واجب است مثل مهمانی كه قبل از غروب آفتاب وارد منزل میزبان شده و شب نیز در منزل او میماند و میزبان هم امكانات رفاهی لازم را برایش فراهم نموده و عهدهدار مخارج او شده است هرچند مهمان چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار نماید؛
اما به مهمانی كه تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمیماند، نانخور صدق نمیكند و زكات فطرهاش بر عهده میزبان نیست.
👈 فطریه مهمانی كه بعد از غروب آفتاب در شب عید فطر وارد بر میزبان میشود در صورتی كه نانخور او محسوب نشود، بر ميزبان واجب نيست و اگر نانخور او حساب شود (بنا بر احتياط واجب) مراعات مقتضای احتياط ترک نشود مانند اين كه يكی با اجازه ديگری فطريه را بدهد.
🌹🔸 آیت الله وحید خراسانی : چنانچه پیش از غروب آفتاب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شود و تا صبح نزد او بماند فطره او بر صاحب خانه واجب است و اگر تا صبح نزد او نماند بر او واجب نیست.
➖➖➖➖➖
⌨ استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_فطره_مهمان
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
https://eitaa.com/ask_ahkam
📚فطریه میهمان
💠 سؤال: آیا پرداخت #فطریه_ميهمان به عهده میزبان است؟
✅ جواب:به طور کلی اگر مهمانی #شب_عید_فطر، متصل به مهمانی شب های گذشته یا آینده باشد به حدی که مهمان عرفا، #نان_خور محسوب شود، فطریه او بر عهده #میزبان است.
#احكام_زکات_فطره #فطره_میهمان
🆔 @ask_ahkam
🔹پرداخت فطریه به فقیرغیرشیعه
✅سؤال۳: آیا میتوان فطریه را به فقیر غیر شیعه داد؟
🔸جواب: در صورت امکان فطریه فقط به فقیر شیعه اثنی عشری داده می شود.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
♻️مصرف زکات فطره ♻️
💠💠💠💠
✴️آیت الله خامنه ای: مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.
↙️انسان می تواند زكات را در مواد ذیل مصرف كند:
اوّل: فقیر و آن كسی است كه مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و كسی كه صنعت یا ملك یا سرمایه ای دارد كه می تواند مخارج سال خود را بگذراند، فقیر نیست.
دوم: مسكین و آن كسی است كه از فقیر سخت تر می گذارند.
سوم: كسی كه از طرف امام علیه السلام یا نایب امام مأمور است كه زكات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی كند و آن را به امام علیه السلام یا نایب امام یا فقرا برساند.
چهارم: بدهكاری كه نمی تواند قرض خود را بد.
پنجم: سبیل الله، یعنی كاری كه مانند ساختن مسجد، منفعت عمومی دینی دارد، یا مثل ساختن پل و اصلاح راه كه نفعش به عموم مسلمانان می رسد و آنچه برای اسلام نفع داشته باشد به هر نحو كه باشد.
ششم: ابن السبیل، یعنی مسافری كه در سفر در مانده شده
✴️آیت الله سیستانی: مسأله- زكات فطره را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا داد و منظور، فقرای شیعه است –كه دارای شرایط گذشته در مستحقّین زكات مال هستند- و چنانچه در شهر از فقرای شیعه كسی نباشد، می تواند آن را به فقرای دیگر مسلمان داد، ولی در هر صورت نباید به ناصبی داده شود.
✴️آیت الله مكارم: مسأله- زكات فطره را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا و مساكین بدهند مشروط بر این كه مسلمان و شیعه دوازده امامی باشند.
✴️آیت الله وحید: مشهور فرموده اند كه مصرف زكات فطره مصرف زكات مال است ، ولى احتیاط واجب آن است كه به فقرا داده شود ، و باید شیعه دوازده امامى باشد ، مگر در صورتى كه مؤمن پیدا نكند ، كه در این صورت به غیر ناصبى هم مى شود داد.
✴️آیت الله صافی: احتیاط واجب آن است كه زكات فطره را به فقراء شیعه اثنی عشری بدهد اگر چه در شهر دیگر باشند و چون نقل این زكات به شهر دیگر خلاف احتیاط است اگر در شهر خودش فقیر شیعه نباشد مال خود را به شهر دیگر ببرد و در آنجا به قصد زكات به شیعه بدهد.
➖➖➖➖➖
رساله مراجع مسئله 2014 و سایت آیت الله خامنه ای.
♦️♦️♦️♦️
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
https://eitaa.com/ask_ahkam
💁🏻♀️♂ 💰 👵🏻 👴🏼
🔹🔸 پرداخت فطریه به پدربزرگ و مادر بزرگ 🔸🔹
❓سوال:آیا نوه، میتواند فطریه اش را به پدربزرگ ومادربزرگ فقیرش بدهد؟
♻️ پاسخ:
⛱ آیات عظام خامنه ای – وحید - شبیری: نوه نمی تواند زکات فطره خودرا به پدر بزرگ و مادر بزرگ بدهد.
⛱ آیت الله مکارم: بهتر است فطريه را به نوه يا پدربزرگ و مادربزرگ نپردازند.
-----------
🖥 استفتا از سایت مراجع عظام
#فطریه
#دادنفطرهبهپدربزرگ
🍂🍁🍂🍁🍂
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌐 کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
💠 اگر فطریه را سال گذشته فراموش کردیم چه وظیفه ای دارید ؟ 💠
🔸🔸🔸🔸
✅ آیت الله خامنه ای: احتياط واجب آن است كه فعلا بدون قصد ادا و قضا قربة الی الله بدهید.
✅ آیت الله مکارم شیرازی: اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است فطره را ندهد و کنار هم نگذارد احتیاط مستحب آن است که بعداً به نیت «ما فی الذمه» یعنی بدون اینکه قصد ادا و قضا کند فطره را بدهد.
✅آیت الله وحید خراسانی: اگر موقعى كه دادن زكات فطره واجب است ، فطره را ندهد و كنار هم نگذارد ، بعد ـ بنابر احتياط واجب ـ به نيّت آنچه شارع مقدّس از او خواسته فطره را بدهد.
✅آیت الله شبیری زنجانی: به احتياط مستحب بدون نيّت ادا يا قضا، فطره را بدهد.
✅ آیت الله سیستانی: به احتیاط واجب باید بدهید.
✅آیت الله فاضل لنکرانی: اگر سال گذشته فطریه را کنار گذاشته باشد و فراموش کرده باشد الآن بدهد و نیز اگر کنار نگذاشته باشد الآن باید فطریه سال گذشته را بدهد لیکن دراین صورت احتیاط واجب آن است که قصد ادا و قضا نکند بلکه به قصد مافی الذمه بدهد یعنی به این قصد که اگر در واقع به ذمه او ادا باشد به قصد ادا و اگر در واقع وقت آن قضا شده باشد به قصد قضا باشد
➖➖➖➖
📝استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_فراموشی_فطریه_سال_قبل
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
⁉️سوال: فطره دختر عقد کرده بر عهده کیست؟
⬅️پاسخ: اگر نان خور پدرش باشد، بر عهده اوست. [1]
----------------
⁉️سوال: آیا فرزندی که هنوز متولد نشده زکات فطره دارد؟
پاسخ:
🖍پرداخت زکات فطره او واجب نیست مگر آن که پیش از غروب شب عید فطر به دنیا آید. [2]
🖍آیات عظام گلپايگاني، صافي: بعد از مغرب...
---------------
منبع:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، با استفاده از م 2008؛ سبحانی، احکام جوانان، م 361 و توضیح المسائل، با استفاده از م 1913.
[2]. توضیح المسائل ده مرجع، با استفاده از م 2003؛ العروه الوثقی مع تعلیقات، ج2، (زکات الفطره فی من تجب عنه)، م 12؛ بهجت، استفتائات، ج2، س 3329؛ سبحانی، احکام جوانان، م 362 و توضیح المسائل، با استفاده از م 1908.
#احکام_فطریه
#احکام_روزه
➖➖➖➖➖➖
☑️کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
🎋🌸🎋🌸🎋🌸🎋
✳️ شرایط پرداخت فطره به فقیر ✳️
❓سوال: فقیر مستحق دریافت زکات فطره باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
🔰پاسخ:
🔘 فقیری که به او فطریه می دهند، لازم نیست عادل باشد؛ ولی احتیاط واجب آن است که به شراب خوار (1) و کسی که آشکارا گناه کبیره انجام می دهد، (2) فطره ندهند.
✏️(1): آیت الله سیستانی: و بی نماز و ... .
✏️(2): آیت الله بهجت: و امور منکر و قبیح از نظر اسلام را مرتکب می شود، فطره ندهند، مگر به اندازه نیازهای ضروری او خانواده اش؛ البته اگر دادن زکات کمک به گناه او باشد یا وی را به کارهای زشت متمایل کند و ندادن آن موجب منع از کارهای ناپسند باشد، نپرداختن فطره تقویت می شود.
✏️ آیت الله وحید: ولى احتیاط واجب آن است كه به شرابخوار و تارك نماز و كسى كه آشكارا معصیت كبیره مى كند ، فطره ندهند.
✏️ آیت الله زنجاني: ولي به شرابخوار و نیز کسی که زکات دادن کمک به معصیت او باشد نمی توان فطره داد همچنین بنابر احتياط واجب به فقیری که گدایی می کند فطره ندهد.
-----------
📚 منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 2016؛ بهجت، وسیله النجاه، م 1323 و 1362؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1921.
#احکام_روزه
#احکام_فطره
#احکام_شرایط_پرداخت_فطریه_فقیر
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
اگر قوت غالب برنج 🍚 باشد می توان حداقل میزان فطریه را پرداخت کرد؟
🤔 اصلا قوت غالب یعنی چی میشه توضیح بدین ایا شمالی ها مصداق این مسئله هستند ؟
✍🏻 آیت الله خامنه ای: موکول به نظر عرف است و رعايت قوت غالب لازم نيست.
✍🏻 آیت الله وحید خراسانی :كسى كه موقع غروب شب عيد فطر بالغ و عاقل است و فقير و بنده كسى نيست ، به اين معنى كه ماه رمضان را ـ اگر چه به يك آن تا تحقّق غروب ـ با اين شرايط درك كند ، بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند ، هر نفرى يك صاع ـ كه تقريباً سه كيلوگرم است ـ گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج و مانند اينها به مستحقّ بدهد ، و بنابر احتياط واجب غذاى معمول محلّش باشد ، و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد كافيست ، و بنابر احتياط واجب كسى كه وقت غروب شب عيد فطر بى هوش است ، بايد فطره را بدهد.
✍🏻 آیت الله مکارم شیرازی : در زکات فطره خوراک شخصى خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولى اهل شهر و یا محل ملاک است; بنابراین، کسى که همیشه برنج مى خورد مى تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
✍🏻 آیت الله سیستانی : كسى كه موقع غروب شب عيد فطر ، بالغ و عاقل است ، و بيهوش و فقير و برده نيست ، بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند ، هر نفرى يك صاع كه گفته مىشود تقريباً سه كيلو است از غذاهاى معمول در شهرش مانند گندم يا جو يا خرما يا كشمش ، يا برنج يا ذرّت به مستحق بدهد ، و اگر بجاى آن پول هم بدهد ، كافى است ، و احتياط لازم آن است كه از غذاهائى كه در شهرش معمول نيست ندهد هر چند گندم يا جو ، يا خرما يا كشمش باشد .
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_فطره_قوت_غالب_برنج
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
💶 🚙 💴 🚌 💵
💫🔸حکم بردن زکات فطره به شهر دیگر🔸💫
⁉️سوال: آیا می توان زکات فطره را به خویشاندان فقیری پرداخت که در شهری دیگر سکونت دارند؟
✅ پاسخ: اگر در شهر خودش فرد نیازمند وجود دارد، احتیاط واجب آن است که فطره را به شهر دیگر نبرد.
👥 آیات عظام: بهجت و سبحانی: احتیاط مستحب.
👤 آیت الله سیستانی: ولی اگر برد و به مستحق رساند، کافی است.
👤 آیت الله زنجاني: اگر در محلّ خودش، نتواند فطره را به مصرف آن برساند، چنانچه اميد نداشته باشد كه بعداً بتواند به مصرف برساند، بايد آن را به شهر ديگر ببرد و به مصرف فطره برساند و در صورتي كه بتواند زكات فطره را در محلّ خود به مصرف برساند، می تواند به شهر دیگر ببرد ولی چنانچه بدون اجازه حاكم شرع آن را به شهر ديگر ببرد و تلف شود، بايد عوض آن را بدهد.
---------
📚 منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 2035؛ العروه الوثقی مع تعلیقات، ج2، (فصل فی شرائط وجوبها)، قبل از م 1؛ بهجت، استفتائات، ج2، با استفاده از س 3370 و 3371؛ خامنه ای: استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1940؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، کتاب الصوم، م 1596.
#احکام_روزه
#احکام_فطره
#احکام_بردن_زکات_فطره_شهر_دیگر
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی فقه و احکام
🆔 telegram.me/ask_ahkam
هدایت شده از مهرداد شاه سنایی
✅ طاقچه؛ بانک محتوای فرهنگی ویژه بحران کرونا
❇️ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان
💠 موشن گرافی
💠 بازی و اسباب بازی
💠 فیلم و کلیپ
💠 معرفی محصولات فرهنگی
💠 یادداشت و محتوای متنی
🚨 هرچه میخواهید از طاقچه بردارید و منتشر کنید
🌐 eitaa.com/joinchat/3147038762Cd21e2925a7
🌸🌸🌸🌸
🔹پرداخت پول زکات فطره
✅سؤال۱: آیا برای ادای زکات فطره می توان به جای گندم، جو، برنج و مانند آن، پول آن را پرداخت کرد؟
🔸جواب: اشکال ندارد.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
🌺🌺🌺🌺
🔹پرداخت فطریه به فقیرغیرشیعه
👌سؤال۳: آیا میتوان فطریه را به فقیر غیر شیعه داد؟
🔸جواب: در صورت امکان فطریه فقط به فقیر شیعه اثنی عشری داده می شود.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
⭐️💫⭐️💫
🚘 منتقل کردن فطریه به شهر دیگر.
❓سؤال۲: آیا می توان زکات فطره را به فقیری که خارج از شهر یا در شهر دیگر زندگی می کند داد؟
🔆 جواب: پرداخت فطریه در شهر دیگر اشکال ندارد، ولی اگر فطریه را جدا کرده است و در شهر خود دسترسی به فقیر دارد، بنا بر احتیاط واجب نباید به شهر دیگر منتقل کند.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
☘🌿☘🌿
👨👩👧👧 زکات فطره میهمان
🌺 سؤال۴: میهمانی که فقط شب عید فطر به خانه انسان بیاید، تکلیف فطره اش چه می شود؟
⭐️جواب: فطره او بر عهده صاحب خانه نیست.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
🌺🌹🌺🌹
☀️☀️زکات فطره زن تأمین کننده مخارج زندگی
🌟سؤال۵: اگر زن به جهت نیاز شوهر، در تأمین مخارج زندگی کمک کند؛ چه کسی باید زکات فطره آنها را بدهد؟
🌟🌟جواب: اگر زن نان خور شوهر محسوب شود، باید شوهر در صورت توانایی زکات فطره خود و همسرش را بدهد و اگر زن نان خور شوهر و کس دیگری نباشد، باید خودش زکات فطره اش را بدهد.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
🌲🌲🌲🌲
☘عدم پرداخت فطره و تکلیف زن و فرزند☘
🍀سؤال۶: پدری که زکات فطره نمی دهد، تکلیف زن و فرزند او چه می شود؟
🍀🍀جواب: بر آنان تکلیفی نیست و لازم نیست فطره بدهند.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
🌸🌹🌸🌹
🕛 زمان کنار گذاشتن فطره
🔆 سؤال۷: زمان کنار گذاشتن فطره و پرداخت آن چه موقع است؟
🔅🔅جواب: بعد از اثبات حلول ماه شوال میتواند آن را کنار بگذارد و اگر نماز عید فطر می خواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کند یا کنار بگذارد و اگر نماز عید نمی خواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
⭐️⭐️⭐️⭐️
🔶🔹فراموشی در پرداخت زکات فطره
🔷🔸سؤال۹: فراموش کردهایم زکات فطره بپردازیم، حکم آن چیست؟
👈 👈جواب: اگر زکات فطره را جدا کرده اید همان را بپردازید و اگر جدا نکرده اید، بنا بر احتیاط واجب باید بدون نیت ادا و قضا جدا کرده و با قصد قربت بپردازید.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
❄️❄️❄️❄️
🌼 پرداخت زکات فطره به واجب النفقه
☘ سؤال۱۰: آیا پدر می تواند زکات فطره را به فرزند دانشجوی خود که محتاج است، بدهد؟
☘☘ جواب: اگر فرزندان فقیر باشند، پدر و مادر باید مخارج واجب آنان را بپردازند و نمیتوان چیزی از زکات فطره را بابت مخارج زندگی به آنها داد ولی برای ادای دین و یا مایحتاجی که تأمین آن بر پدر واجب نیست اشکال ندارد.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
💫💫💫💫
📣 پرداخت زکات فطره قبل از عید
🔔 سؤال۸: اگر در کشور دیگری افراد مستحق و نیازمندتری باشند، آیا پرداخت زکات فطره چند روز قبل از عید برای رساندن به این مستحقّین جایز است؟ اگر این کار بهصورت تلفنی به شخصی باشد که وقتی به کشورم بازگشت معادل آنچه را به مستحقین داده به وی بدهم، چهطور؟
📣📣 جواب: وکیل کردن دیگری جهت پرداخت فطریه از طرف شما مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در ماه رمضان فطره را ندهد ولی اگر پیش از رمضان یا در ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطره حساب کند، مانعی ندارد.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
💧💧💧💧
🍗🌭پرداخت لوازم مورد نیاز فقیر بجای پول فطریه💰
💎سؤال۱۱: آیا می توان به جای پول فطریه، مواد و لوازم مورد نیاز فقیر را برایش تهیه و به او تحویل دهیم؟
💎💎جواب: به صورت مذکور کافی نیست، اما اگر از فقیر وکالت بگیرید که پول فطریه را برای او دریافت کنید و موارد مورد نیاز او را تهیه کنید.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam
🌺🌹🌺🌹
💫 پرداخت زکات فطره به عنوان هدیه
❓❓سؤال ۱۲: آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه، به اشخاص آبرومند و مستحق داد؟
👌👌جواب: می تواند به عنوان هدیه بدهد و لازم نیست به او بگوید زکات فطره است؛ ولی باید در نیّت قصد زکات کند.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
🌐کانال تخصصی فقه و احکام
⚫️https://eitaa.com/ask_ahkam