🌺حکم فرد وسواسی 🌺
پرسش کاربر در گروه:
در خانه فکر می کنم همه چیز نجس است یا مثلا حمام می روم یک غسل را چند بار انجام می دهم اما باز فکر می کنم غسل ام صحیح نیست و درهنگام شستن لباس فکر می کنم تمیز نمی شوند. الان دیگر مریض شده ام . من را راهنمایی کنید و راهی به من نشان دهید.
پاسخ اجمالی:
شما دچار بیماری وسواس شده اید و همه مراجع معتقدند، افراد وسواسی باید به حدی که دیگران به پاک شدن یقین پیدا می کنند اکتفا کنند حتی اگر خود به پاک شدن یقین پیدا نکنند. یعنی اگر فرد وسواسی با نیم دقیقه شستن لباس زیر شیر آب یقین به پاک شدن نمی کند چون فرد عادی به این مقدار اکتفا می کند و آن را پاک می داند . جسم نجس فرد وسواسی نیز با همین مقدار شستن پاک می گردد و نیاز به تکرار شستن و دقت بیشتر نیست.۱
همچنین امام خمینی ره می فرمایند: وسواسی نباید به شک خود اعتنا کند و اگر اعتنا کند کار حرامی مرتکب شده است.۲
از سوی دیگر بعضی از کارهایی که وسواس ها خود را ملزم به رعایت آن می دانند به حرام می انجامد؛ معصیت های بزرگی مثل اسراف، وهن دین ، قطع رحم و قطع ارتباط با دیگران و متهم کردن آنان به فسق.
چند نکته👌
۱. #وسواس از القائات شیطانی است و تشدید پذیر است و باید سریعا درمان گردد.
۲. از لحاظ شرعي هر چيزي كه قبلا پاك بوده، تا يقين به نجاست آن نداشته باشيم، پاك است و نبايد آن را نجس فرض كرد، زيرا مخالف شريعت است.
۳. به خدا توكل كنيد و از او استعانت بجوييد تا هر چه زودتر بر مشكل وسواس فايق آييد.
۴. (لا اله الاالله) و ( لاحول و لا قوة الابا الله) اذکاری هستند که با تکرار آنها انشاءالله وسواستان خاتمه می یابد.
📚منبع
۱. توضیح المسائل (المحشى) [همراه با رساله های دیگر مراجع]، ج1، ص: 134، موسسة النشر الاسلامی التابعة لجامعة المدرسین، قم، چاپ هشتم، 1424 ه.ق .
۲. استفتائات امام خمینی، گرفته شده از سایت درگاه پاسخگویی به مسائل دینیwww.porsojoo.com/fa/node/71741
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
🌺حکم خواندن دعای فرج در نماز🌺
پرسش کاربر در گروه:
با سلام ،آیا در #قنوت #نماز واجب می توان دعای طولانی مثل دعای فرج را خواند؟
پاسخ اجمالی
سلام علیکم
دعایی که خطابش به غیر خدا باشد نباید خوانده شود و دعای فرج از قسمت یا محمد و یا علی خطابمان غیر خدا می شود و لذا این قسمت از دعا را نمی توان در قنوت خواند . اما اگر دعا طولانی باشد و کلا خطابش به خدا باشد مشکلی ندارد.
پاسخ تفصیلی:
آیات عظام امام، رهبری، فاضل، مکارم : هر گونه کلامی در نماز که خطابش به غیر خدا باشد (دعا یا غیر دعا) نماز را باطل می کند.
آیات عظام صافی گلپایگانی ،وحید، سیستانی : بنابر احتیاط واجب هر گونه کلامی در نماز که خطابش به غیر خدا باشد (دعا یا غیر دعا) نماز را باطل می کند.
📚فاضل امام مکارم گلپایگانی خویی: العروة الوثقى مع التعليقات، ج1، فصل فی المبطلات الصلاه ، مسألة 13--تبريزي سيستاني خوئي: منهاج الصالحين ج1، مسألة 674-وحيد: منهاج الصالحين ،ج2، مسألة 674- صافی :هدایه العباد ج1 مساله.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ شهید بهشتی و شهید مطهری به اظهارات تأسف آور رئیس جمهور در نشست خبری دیشب !.
رسانه باشیم✨
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اثر وضوگرفتن بر بدن!
بادوربین حرارتی ثابت شد صورت، با وضو، نورانی میشود!
پروفسور رابرت کنزی با دوربین حرارتی از وضوگرفتن مسلمین فیلم گرفت و نورانی شدن صورت و بدن را با وضو دید و صحت کلام پیامبر ص برایش ثابت و مسلمان شد.
امام صادق علیه السلام:
وضو نور است و تجدید وضو نور بر نور است.
#نشـرپـیامصـدقهجـاریهاست💯
🌺الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌺
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌🏼👌🏼👌🏼احسنت بر سازنده ی این فیلم
زمان فیلم ۵:۱۵ است.
توصیه میکنیم ده و نیم دقیقه وقت بگذارید و فیلم را دوبار پشت سرهم تماشا کنید.
ایکاش می شد، صداوسیما بجای تبلیغات چای عالی، شهر فرش، و امثالهم
این کلیپ رو هر روز و شب پخش می کرد و مردم را روشن می نمود.
🌺حکم رعایت ترتیب در #قضای_نمازهای_یومیه🌺
پرسش کاربر در گروه:
کسی که قصد خواندن نماز قضای چند سال را دارد، آیا می تواند هر روز را به یک نماز مثلا روز شنبه را فقط نماز قضای صبح و یکشنبه را ظهر و عصر بخواند؟
پاسخ:
بله می تواند اینکار را انجام دهد، زیرا طبق نظر اکثریت مراجع رعایت ترتیب در #نماز_قضا واجب نیست جز در قضای نمازهایی که پشت سر هم خوانده می شود، مانند قضای نماز ظهر و عصر و قضای نماز مغرب و عشا از یک روز .
همچنین مراجع تقلیدی که ترتیب را لازم دانسته اند، هم احتیاط واجب داده اند نه فتوا، لذا مقلدین آن ها می توانند در این مساله به فتوای مراجع دیگر عمل کنند و ترتیب را رعایت نکنند.
نظر مراجع عظام در مورد #قضای نمازهای یومیه:👇
آیات عظام خمینی، خامنه ای، زنجانی، نوری، گلپایگانی، صافی، سیستانی: در قضاى نمازهاى یومیّه ترتیب لازم نیست، مگر در نمازهایى كه در اداى آنها ترتیب هست، مثل نماز ظهر و عصر از یک روز، یا مغرب و عشا از یک شب. امّا اگر نماز ظهر از یک روز و نماز عصر از روز دیگر قضا شده باشد، یا نماز مغرب از یک شب و نماز عشاء از شب دیگر قضا شده باشد، رعایت ترتیب بین آنها لازم نیست.
آیات عظام فاضل، بهجت: بنابراحتياط واجب، رعايت ترتيب در قضاء نمازهاى يوميّه است براى كسى كه ترتيب قضا شدن نمازهاى خود را مىداند، مثلاً كسى كه يك روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نخوانده، بنا بر احتیاط واجب بايد اول نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا نمايد. در نمازهايى كه در اداء آنها ترتيب لازم است، مانند نماز ظهر و عصر، لازم است در قضا ترتيب بين آنها رعايت شود.[1]
📚 منبع
١.توضيح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص750، م 1375.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
استفاده از عطر و گلاب در حال اعتکاف
س. عطر و گلاب زدن و یا بو کردن عطر و گلاب اعتکاف را باطل میکند یا نه؟ اگر سهواً باشد چهطور؟
ج: در صورتی که عطر یا گلاب را برای لذت بردن بو کند، بنا بر احتیاط واجب اگر اعتکاف واجب معیّن باشد باید اعتکاف را به پایان ببرد و قضای آن را بهجا آورد؛ و در واجب غیرمعیّن، اگر در دو روز اول باشد باید اعتکاف را از سر بگیرد و اگر روز سوم باشد اعتکاف را اتمام و سپس از سر بگیرد و در اعتکاف مستحب قبل از اتمام روز دوم چیزی بر عهده او نیست و اگر روز سوم باشد باید دوباره اعتکاف را از سر بگیرد و در آنچه ذکر شد بنا بر احتیاط واجب فرقی بین عمد و سهو وجود ندارد.
🌺غسل های مکفی از وضو🌺
پرسش
با چه غسل هایی می توان نماز خواند و نیازی به وضو گرفتن نیست ؟
پاسخ👇
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، فاضل و صافى : تنها با #غسل_جنابت می توان نماز خواند ولى با غسل هاى دیگر باید وضو هم گرفت[1].
آیت الله مکارم: با همه غسلهاى واجب و مستحب، می توان نماز خواند و وضو واجب نیست. اما مستحب است در غیر #غسل جنابت، وضو هم بگیرد[2].
آیات عظام تبریزى، سیستانى، نورى و وحیدخراسانی: با همه غسلهاى واجب و مستحب- غیر از #غسل_استحاضه متوسطه- می توان نماز خواند اگر چه مستحب آن است که [در غیر غسل جنابت] #وضو هم بگیرد[4].
📚منابع
[1] . توضیح المسائل مراجع، ۳۹۱و ۶۴۶.
[2] . همان، م ۳۹۱و۶۴۶.
[3] . همان، م۳۹۱و۶۴۶ .
[4] . همان، م ۳۹۱ و۶۴۶آیت الله وحید، توضیح المسائل، م ۳۹۷ و آیتالله نورى، توضیح المسائل، م ۳۹۲و۶۴۷.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo