🌥قرص و خون حیض🌥
پرسش . اگر زن در ایام عادت با خوردن قرص، تنها یک یا دو روز از ایام عادت خود را خون دید، آیا حیض محسوب مى شود؟
همه مراجع: حیض محسوب نمى شود؛ چون خون حیض حداقل سه روز است.
📚دفتر: همه مراجع.
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐 http://askbanoo.ir/?p=742
❓❓شک بین حیض و استحاضه ‼️
پرسش ۱ . اگر بین خون #حیض و #استحاضه شک پیدا شود، وظیفه چیست؟
همه مراجع: اگر شرایط خون حیض را ندارد، خون استحاضه محسوب مى شود.[۱]
پرسش ۲ . اگر خانمى چه قبل از ازدواج و چه بعد از آن، هیچ وقت خون حیض نبیند تکلیفش چیست؟
همه مراجع: اگر خون نمى بیند، حکم حیض را پیدا نمى کند و باید نماز و روزه هاى خود را به جا آورد.[۲]
تبصره . اگر خون مى بیند و شرایط حیض را ندارد؛ ولى نشانه هاى استحاضه در او نمایان است، باید به دستور و احکام استحاضه عمل کند.
📃پی نوشت:
[۱]. توضیح المسائل مراجع، م ۴۳۳ و ۴۴۷ و العروه الوثقى، ج ۱، فصل فى الحیض، م ۵٫
[۲]. دفتر: همه مراجع.
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐 http://askbanoo.ir/?p=741
#عادت_ماهانه_متغیر
پرسش . زنى به هیچ وجه عادت معینى ندارد، گاهى هفت روز و گاهى پنج روز و مانند آن خون مى بیند، تکلیفش چیست؟
همه مراجع: این زن، مضطربه محسوب مى شود و باید مطابق احکام و دستورات او عمل کند.
📚توضیح المسائل مراجع، م ۴۹۴٫
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐 http://askbanoo.ir/?p=740
🌺 پایان وقت #نماز مغرب و عشاء🌺
پرسش کاربر در گروه:
نماز مغرب و عشاء از ساعت چند قضا می شود؟
مکارم شیرازی
پاسخ:
پايان وقت نماز مغرب و عشا ، #نصف_شب_شرعی است. نصف شب شرعی حدودا یازده ساعت و ربع ، بعد از اذان ظهر است.
آیه الله مکارم شیرازی می گویند: اگر فردی نماز مغرب و عشا را عمدا تا نصف شب نخواند، بعد از نصف شب شرعی باید هردو را قضا کند، اما اگر به خاطر عذری نخواند، باید تا قبل از اذان صبح به نیت ادا بجا آورد.
نظر مراجع عظام در مورد وظیفه شخصی که نماز مغرب و عشا را تا نصف شب شرعی نخواند:👇
آیات عظام: امام خمینی، خامنه ای، بهجت، نوری همدانی، وحید خراسانی،: اگر عمدا یا به واسطه عذری نماز مغرب یا عشا را تا نصف شب نخواند، بنا بر احتیاط واجب باید تا قبل از اذان صبح ، بدون این که نیّت ادا و قضا کند به جا آورد.[1]
آیه الله فاضل لنکرانی: اگر بواسطه عذری نماز مغرب یا عشا را تا نصف شب نخواند، بنا بر احتیاط واجب باید تا قبل از اذان صبح ، بدون این که نیّت ادا و قضا کند به جا آورد اما اگر عمدی باشد بعد از نیمه شب نمازش قضا است.[2]
آیه الله سیستانی: اگر از روی اختیار نماز مغرب یا عشا را تا نصف شب نخواند، بنا بر احتیاط واجب باید تا قبل از اذان صبح ، بدون این که نیّت ادا و قضا کند به جا آورد و برای فرد مضطر که از روى فراموشى یا به سبب خواب یا حیض ومانند آن نماز را تا نیمه شب نخوانده تا طلوع فجر نماز ادا است.[3]
آیات عظام: مکارم شیرازی، زنجانی: هر گاه عمداً نماز مغرب و عشا را تا نصف شب نخواند وقت آن گذشته و باید قضا کند، امّا اگر بواسطه عذری نخوانده باشد باید تا قبل از نماز صبح به جا آورد و نماز او اداء است .[4]
📚منابع
۱.تحریرالوسیله ، 1408هـ ق ، ج1، ص 137 و 138، م 6. رساله عملیه، ص 21 اجوبة الاستفتائات، ص 73، س363. وسیلة النجاة، 1423هـ ق، الثانیه، ج1، ص 174، م 607.توضیح المسائل، 1381، ص 156، م 741. منهاج الصالحین، ج 2، ص 146 و 147.
۲.عروة الوثقی، 1422هـ ق، ج 1، ص 366 و 367.
۳.عروة الوثقی، 1425 هـ ق، ج2، ص 11.
۴.عروة الوثقی، 1413ه ق، ص 153 ، توضیح المسائل مکارم شیرازی ، 1383، ص 134، م 675 و 679 و 680. توضیح المسائل زنجانی، 1385، ج1، ص181، م 744، 747 ، 748.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
🍀عادت وقتیه و عددیه چیست؟🍀
همه مراجع: زنى که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون ببیند و شماره روزهایى که در هر دو ماه خون دیده به یک اندازه باشد، چنین زنى داراى #عادت_وقتیه_و_عددیه است؛ مانند اینکه دو ماه پى در پى از اول ماه تا روز هفتم خون ببیند (عادت او در این مثال هفت روز است).
📚 توضیح المسائل مراجع، م۴۷۹؛ وحید،توضیح المسائل، م۴۸۵؛بهجت،استفتاءات، ج۱،س۹۳۱و دفتر: خامنه اى.
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐 http://askbanoo.ir/?p=739
🌼ترشحات زردرنگ🌼
پرسش . گفته مى شود: ترشحات زرد رنگ بعد از ایام عادت خون نیست؛ بلکه سلول هاى مرده جدار داخلى رحم است که خارج مى شود. حکم این ترشحات چیست؟
همه مراجع: اگر زن اطمینان به خون بودن پیدا نکند، حکم خون را ندارد و حیض و یا استحاضه محسوب نمى شود.[۱]
تبصره . اگر ترشح یاد شده مرتبه ضعیفى از خون و یا یک نقطه از خون باشد و یا معلوم شود در باطن به صورت خون است، (براساس مطلب این لینک) حکم به حیض مى شود؛ مگر آنکه از ده روز تجاوز کند، در این صورت استحاضه است.
[۱]. امام، استفتاءات، ج ۱، احکام حیض، س ۱۵۷ و ۱۶۳ و ۱۶۷ و خامنه اى، اجوبه الاستفتاءات، س ۲۱۸ و بهجت، استفتاءات، ج ۱، س ۹۹۷ و فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۶۲و دفتر: همه مراجع.
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐 askbanoo.ir/?p=733
🍀خون بیش از ده روز🍀
پرسش . اگر خون از ده روز بیشتر شود، وظیفه چیست؟
همه مراجع: اگر زن عادت وقتیه و عددیه دارد، باید به اندازه عادت خود حیض و بقیه را استحاضه قرار دهد، خواه همراه با نشانه هاى حیض باشد یا نه. در غیر این صورت حکم تفاوت مى یابد.[ و حیض محوب می شود]
📚 العروه الوثقى، ج۱، فصل فى الحیض؛ توضیح المسائل مراجع،م۴۸۱ـ۴۹۹و وحید، توضیح المسائل، م۴۸۴ـ۵۰۵٫
🌐 http://askbanoo.ir/?p=734
🌺حکم رعایت ترتیب در #قضای_نمازهای_یومیه🌺
پرسش کاربر در گروه:
کسی که قصد خواندن نماز قضای چند سال را دارد، آیا می تواند هر روز را به یک نماز مثلا روز شنبه را فقط نماز قضای صبح و یکشنبه را ظهر و عصر بخواند؟
پاسخ:
بله می تواند اینکار را انجام دهد، زیرا طبق نظر اکثریت مراجع رعایت ترتیب در #نماز_قضا واجب نیست جز در قضای نمازهایی که پشت سر هم خوانده می شود، مانند قضای نماز ظهر و عصر و قضای نماز مغرب و عشا از یک روز .
همچنین مراجع تقلیدی که ترتیب را لازم دانسته اند، هم احتیاط واجب داده اند نه فتوا، لذا مقلدین آن ها می توانند در این مساله به فتوای مراجع دیگر عمل کنند و ترتیب را رعایت نکنند.
نظر مراجع عظام در مورد #قضای نمازهای یومیه:👇
آیات عظام خمینی، خامنه ای، زنجانی، نوری، گلپایگانی، صافی، سیستانی: در قضاى نمازهاى یومیّه ترتیب لازم نیست، مگر در نمازهایى كه در اداى آنها ترتیب هست، مثل نماز ظهر و عصر از یک روز، یا مغرب و عشا از یک شب. امّا اگر نماز ظهر از یک روز و نماز عصر از روز دیگر قضا شده باشد، یا نماز مغرب از یک شب و نماز عشاء از شب دیگر قضا شده باشد، رعایت ترتیب بین آنها لازم نیست.
آیات عظام فاضل، بهجت: بنابراحتياط واجب، رعايت ترتيب در قضاء نمازهاى يوميّه است براى كسى كه ترتيب قضا شدن نمازهاى خود را مىداند، مثلاً كسى كه يك روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نخوانده، بنا بر احتیاط واجب بايد اول نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا نمايد. در نمازهايى كه در اداء آنها ترتيب لازم است، مانند نماز ظهر و عصر، لازم است در قضا ترتيب بين آنها رعايت شود.[1]
📚 منبع
١.توضيح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص750، م 1375.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
🌺#صیغه_نذر🌺
پرسش کاربر در گروه:
صیغه نذر چیست؟
پاسخ:
صیغه نذر به عربی عبارت است از: «لله علیّ أن افعل کذا...».
صیغه نذر به فارسی عبارت است از: « براى خدا بر من است كه فلان کار را انجام بدهم».
نظر مراجع عظام در مورد #منعقد_شدن_نذر:👇
آیات عظام: امام خمینی، خامنه ای، فاضل لنکرانی، بهجت، زنجانی، وحیده خراسانی: با گفتن صیغه نذر به عربی و به غیر عربی(فارسی) نذر شرعی محقق می شود، پس اگر نذر کننده بگوید: چنانچه مريض من خوب شود براى خدا بر من است كه ده تومان به فقير بدهم ، نذر او صحيح است و گفتن تنها عبارت نذر مى کنم، نذر شرعی را محقق نمى کند.[1]
آیه الله مکارم شیرازی: نذر شرعی در صورتی منعقد می شود، که براي آن صيغه خوانده شود، خواه به عربي باشد يا زبان هاي ديگر و عرفا زمانى كه كسى مى گويد من نذر مى كنم فلان كار را بكنم خودش يك نوع نيت قربت و قيد «للّه» را برداردلذا اگرکسی تنها بگوید نذر می کنم فلان کار را انجام دهم نذر او صحیح است.
آیه الله سیستانی: اگر بگويد براى خدا نذر كردم چنين كنم ، ـ بنابر احتياط واجب ـ بايد عمل كند، ولى اگر نام خدا را نبرد و فقط بگويد نذر كردم ، يا نام يكى از اولياى خدا را ببرد نذر صحيح نيست .[2]
📚منبع
۱. توضیح المسائل مراجع، مسأله ۲۶۴۱. توضیح المسائل وحید، مسأله ۲۷۰۵.
۲. توضیح المسائل مراجع، مسأله ۲۶۴۱.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
🌺#حکم_گفتن_نجاست_فرش_به_میهمان🌺
پرسش کاربر در گروه:
سلام
مدتی است پسرم را از مای بی بی گرفته ام، گاهی ناخواسته ادرار می کند و از طرفی من مجالس روضه می گیرم، آیا لازم است به خانم ها بگویم، که فرش خانه نجس است.
مرجع سیستانی.
پاسخ:
سلام علیکم
طبق نظر همه مراجع به مجرد اینکه میهمان به خانه شما بیاید، لازم نیست محل نجس را به آن ها بگویید، اما اگر دیدید که بدن، لباس یا وسایل میهمان به فرش نجس برخورد کرده، در حالی که بدن یا لباسشان خیس است یا فرش خیس است که با تماس نجاست منتقل شود، در این صورت نظر مراجع متفاوت می شود.
آیه الله سیستانی می گوید: در این صورت با وجود دو شرط باید نجس بودن فرش را به مهمان بگویید:
شرط اول آن که فرد در معرض مخالفت تکلیف شرعی واقع شود؛ مثل این که آن را در خوردن🍎 یا آشامیدن☕️ استفاده کند. ولی اگر اینگونه نباشد، گفتن لازم نیست؛ مثلا نجس بودن لباسی را که طرف با آن نماز می خواند، لازم نیست به او بگوید؛ زیرا پاک بودن لباس شرط واقعی نماز نیست؛ بلکه شرط علمی است.
شرط دوم: اینکه احتمال بدهد، که میهمان به گفته او ترتیب اثر می دهد؛ اما اگر بداند که ترتیب اثر نمی دهد، گفتن لازم نیست.
پاسخ مراجع عظام در مورد برخورد وسایل #میهمان با #فرش_نجس در حالیکه یکی یا هر دو مرطوب باشند:👇
آیات عظام: امام، رهبری، صافی، نوری و فاضل: لازم نیست به آنان بگوید.
آیات عظام: مکارم، اراکی و گلپایگانی: بنابر احتیاط واجب باید به آنان بگوید.
آیت الله وحید: لازم نیست به میهمان بگوید؛ مگر آن که او سبب این امر شده باشد و بداند آن را در خوردن 🍐و آشامیدن🍹️ استفاده می کند.
آیه الله بهجت: لازم نیست؛ مگر این که با او طوری معاشرت داشته باشد که اگر نگوید، لوازم مشترک بین آن دو نجس خواهد شد.
📚منبع
توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 144.
✅ کانال احکام تخصصی بانوان
🆔 @askbanoo
🌺حکم نشستن حشرات دستشویی روی بدن انسان🌺
پرسش کاربر در گروه:
آیا پشه و حشرات ریزی که در دستشویی هستند، روی بدن و لباس بشینند ، بدن و لباس را نجس می کنند؟
پاسخ:
چون مطمئن نیستیم که نجاست را به لباس یا بدن سرایت داده باشند، لذا بدن یا لباس نجس نمی شوند و باید بدانید که در این موارد تجسس هم لازم نیست.
نظر مراجع عظام در مورد نشستن حشرات از روی چیز خیس نجس به روی چیز خیس پاک:👇
آیات عظام: امام خمینی، فاضل لنکرانی،نوری، سیستانی: اگر فرد یقین دارد، نجاست همراه آن حشره است ، چیز پاک نجس مىشود، و اگر نداند پاک است.
آیه الله مکارم شیرازی: چون احتمالا پاى این حشرات رطوبتى به خود نمیگیرد چیز پاک نجس نمی شود، مگر اینکه بدانیم حشره نجاستى را با خود حمل کرده و به چیز پاک سرایت داده، که در اینصورت نجس مىشود.
آیه الله زنجانى:اگر یقین داشته باشید، که حشره هنگام نشستن روى چیز پاک نجاستش از بین نرفته، آن چیز پاک نجس مىشود، بلکه اگر چنین یقین هم نداشته باشید، باز هم آن چیز بنا بر احتیاط واجب نجس مىشود و هم چنین اگر مگس یا حیوانى مانند آن که به گونهاى تر است که ترى آن به اشیاء دیگر مىرسد، اگر هنگام نشستن بر روى چیز پاک ندانیم که ترى آن به همان حالت سابق باقی مانده یا ترى آن از بین رفته،یا دیگر به اندازهاى نیست که سرایت کند،در این صورت نیز آن چیز پاک بنا بر احتیاط واجب نجس مىشود.
📚منبع
توضیح المسائل مراجع،مسأله ۱۳۰.
💠کانال احکام تخصصی بانوان 💠
╔══🌿🌼🌿═══╗
🆔 @askbanoo 🚺
╚═══🌿🌼🌿══╝
📛علت حرمت ارتباط زناشویی در ایام عادت📛
به چه دلیل اسلام ارتباط زناشویی را در ایام عادت زنان حرام کرده است ؟
پاسخ- این کار در اسلام حرام است و بعضی از فقیهان ما قائل به کفاره هم هستند . و کفاره ی سنگینی هم دارد . اگر ارتباط جنسی به معنای خاص دراین دوران برقرار بشود ، آفت های روحی و روانی دارد . برای خانم ها آفات جسمی بیشتری دارد . در این ایام سطح هورمون استروژن بشدت کاهش پیدا می کند و میل جنسی خانم صفر یا نزدیک به صفر می شود. به تعبیری علمی انرژی جنسی کم می شود. اگر مرد دراین حات بخواهد با همسرش ارتباط برقرار کند این کار برای خانم مطلوب نیست و نفرت پیدا می کند و خاطره ی ناخوشایندی در ذهن او شکل می گیرد و ممکن است که در آینده خانم را سرد مزاج کند . یکی از علل اختلال جنسی و انزجار جنسی همین مسئله است . خانم ها دراین دوران از نظر وضعیت جسمی وضعیت نامناسبی دارند از جمله ضعف جسمی و خستگی زودرس و درد . خانم ها بخاطر ای مشکلات بی حوصله هستند و خیلی زود رنج هستند . گاهی خانم در این ایام حوصله ی بچه ها را هم ندارد. این حالت در خانمها بقدری نا محسوس است که بیش از نیمی از جرایم خانمها در این ایام صورت می گیرد . درغرب اگر خانمی در این ایام دچار جرم بشود در مجازات او تخفیف می دهند . میزان تصادفات خانم ها در این یک هفته ( البته برای بعضی از خانمها بیشتر یا کمتر از یک هفته است ) پنج برابر بیشتر از مواقع دیگر است . بیشترین مراجعه خانم ها به دادگاهها برای تقاضای طلاق در همین ایام است. تمام محدودیت های اسلام برای مصونیت انسان است .
آیا این ارتباط جنسی و زناشویی در ایام عادت خانم ها آفت جسمی هم دارد ؟
پاسخ – بله .ما چند نمونه از آفت جسمی این ارتباط را اشاره می کنیم . وقتی آقا با خانم در این دوران ارتباط برقرار می کند یک آسیب های بافتی در زن ایجاد می شود . درحالت عادی اگر این ارتباط از طرف مرد برقرار بشود چون ترشحاتی در بدن خانم وجود دارد ، این ترشحات آسیب های بافتی را ترمیم می کند ولی در ایام عادت ماهیانه چون این ترشحات وجود ندارد و این آسیب های بافتی ترمیم نمی شود و مشکل ایجاد می کند. ازنظر علمی هم ، این ارتباط اختلالی بنام اندومتریوز ایجاد می کند که بافت رحمی به قسمت های دیگر بدن هم کشیده بشود و خانم احساس ناراحتی در بدنش بکند یا باعث یکسری عفونت هایی در بدن می شود . این بخاطر ضررهای این ارتباط است که اسلام آنرا حرام کرده است . این ارتباط جلوی یکسری فواید را هم می گیرد . عادت ماهیانه برای پاکی رحم ، بارداری و آمادگی شیردهی بسیار مهم است . وقتی این ارتباط در این دوران برقرار می شود جلوی این فواید گرفته می شود . حتی ممکن است در این اترابط نطفه ای بوجود بیاید گرچه از نظر پزشکی امکان بارداری خانم بسیار کم است ولی محال نیست یعنی ممکن است که این اتفاق بیفتد و ثابت شده است که اگر در این ایام نطفه ای منعقد بشود زمینه اختلال ژنتیکی در این جنین وجود دارد. مجموعه این شرایط روحی وروانی و جسمی باعث می شود که اسلام این ارتباط را حرام کرده است .
بعضی از مراجع تقلید فرموده اند که برقرار کردن ارتباط زناشویی غیر متعارف مکروه است و این عمل در ایام عادت ماهیانه خانمها کراهت شدیده دارد .اگر انسان دچار کراهت شدیده بشود یعنی انسان گناه کرده است ؟
پاسخ – خیر کراهت شدیده گناه محسوب نمی شود . اسلام یکسری از رفتارها را حرام کرده است . اگر عملی مکروه باشد گناه محسوب نمی شود. فرموده اند : هر مکروهی جایز است . منظور از مکروه این است که اگر انجام نشود بهتر است ولی جایز است . اینکه اسلام می فرماید : این عمل را در ایام عادت ماهیانه خانمها کراهت شدیده دارد بخاطر مشکلاتی است که پیش می آورد . این عمل غیر متعارف باعث درد در ستون فقرات ، کمر درد ، اختلالت معده ای تخلیه ای و بواسیر در خانم ها می شود و باعث عفونت موضعی در دستگاه دفع ادرار در آقایان (بخاطر میکروب ها وانگل ها) می شود . اینها جزو آفت هاست . الان ثابت شده است که اگر این کار ادامه پیدا بکند مرد کنترل خودش را از دست می دهد . و دچار اطفاء زودرس می شود که این هم خودش اختلال است .
🚺کانال احکام تخصصی بانوان 🚺
🆔 @askbanoo
🌐http://askbanoo.ir/?p=731