دومین مسئله در چگونگی ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس:
توانایی کودک را در حد تعادل تأیید کنیم. از آن طرف بوم نیفتیم و از صبح تا غروب یکسره بچه را تأیید کنیم. به یاد دارید که گفتیم ما یک خودپنداره داریم و یک خود ایده آل داریم که فاصله ی این دو اگر متعادل باشد «انگیزه» ایجاد می شود. من این هستم (خودپنداره) آن را می خواهم (خودایده آل). همه ی انسان ها این دو را دارند. پس یک خود داریم، یک خودپنداره، و یک خود ایده آل. من کی هستم؟ تصورم از خودم چیه؟ چی می خواهم باشم؟ یک پله بالا می روم به سمت خودایده آل، به آن که رسیدم یک پله ی جدید دیگر از خود ایده آل تشکیل می گردد یعنی خودایده آل جدید و به این شکل بالا می رویم. به این حالت تعادل می گوییم.
از این ور بوم نیفتیم و آن قدر تأیید کنیم که خودشیفتگی ایجاد کنیم. وقتی تأیید بیش از حد کنیم خودایده آل و خود پنداره برهم منطبق می شوند. به خصوص اگر بدون توصیف از کودک تعریف و تمجید کنیم مثل: کارت عالی بود، بی نظیری، ماهی و ...، خوب بچه با خودش فکر می کند که من می خواستم بی نظیر باشم، شدم دیگه!! انگیزه از بین می رود. خیلی از بچه هایی که انگیزه در درونشان مرده به این علت است با تأیید زیادی به پایین آمده اند و توان بالا رفتن ندارند.
@asraredarun
وقتی فاصله ی خودپنداره "من این هستم" و خودایده آل "آن را می خواهم" زیاد شود، توقع کودک بالا می رود؛ تو نباید اشتباه کنی، باید 20 بگیری و ... زمانی که این فاصله خیلی زیاد شود دیگر مشکل می توانیم آن را درست کنیم چون تبدیل به نردبانی شده است که یک پله در کف دارد و یک پله در بالای پشت بام و هیچ کس نمی تواند از این نردبان بالا برود، یک جایی حتماً پرت می شود.
نردبان پله پله است و فاصله ی پله ها متعادل است. نردبان رشد بچه ها را برهم نریزیم چون خیلی خطرناک است که ما بچه ی زیر 6 سال داریم آن وقت برای دانشگاه رفتنش نقشه می کشیم و دائم تصویری می دهیم که من به خاطر شغلم فاجعه ها را دارم می بینم. فاجعه را در خانواده هایی می بینم که از سه سالگی به فرزندشان می گویند خانم دکتر، آقای مهندس. وقتی داریم خود ایده آل در عرش برای کودک ترسیم می کنیم منتظر فاجعه هم باید باشیم.
چرا به پسرمان نمی گوییم سوپورباشی؟ رفتگر می خواهی بشی الهی قربونت بشم آدم حظ می کنه. دیدید بچه ها یک وقت هایی میگن دلم می خواد سوپور بشم! مادرها چه واکنشی نشان می دهند؟ اگر تأیید کند، قربونت برم پس در خونه ی ما رو حسابی آب بپاشی و جارو کنی ها!!!! ولی در واقعیت ما می زنیم توی سرمان که ای وای اصالت خانوادگی مان از بین رفت به باد رفت .
یکی از حاضرین: با این کار توقع کودک را پایین نمی آوریم؟
پاسخ: کودک اصلاً توقع ندارد و اصلاً فاجعه در توقع است. فاجعه در این است که من توقع دارم به جایی برسم بچه ی 4 ساله که هنوز مدرسه نمی ره چرا ما دائم بهش آقای دکتر خانم دکتر می گوییم؟ توقعی که از کودک باید داشته باشیم این است که 5 ساله بشه و بتونه از روی جوب بپره "آهان پریدی ، الهی قربونت برم..."
@asraredarun
تصور کنید خانه تان آتش گرفته و شما دو لیوان در دست دارید؛ اولی آب و دومی نفت، کدام لیوان را روی آتش خالی می کنید؟
⛔️داد زدن، تهدید کردن، تمسخر، توهین و تحقیر کردن، انتقاد کردن، کتک زدن، قهرکردن و محروم کردن کودک مانند لیوان #نفت دردست شما باعث شعله ور شدن آتش خشم شما و فرزندتان خواهد شد .
اما
✅همدلی، درک متقابل، احترام، عشق، گوش دادن، آموزش دادن امیدوار بودن، آرام بودن، مدیریت رفتار خود را داشتن همان لیوان #آبی است که نه تنها آتش را خاموش می کند، که به شما توانایی حل مشکلات را خواهد داد .
فراموش نکنید شما قدرت انتخاب دارید.
لیوان آب را انتخاب می کنید یا لیوان نفت را؟
@asraredarun
سادگی در اسباب بازی ها:
چرا برای بچه ها اسباب بازی ارزان قیمت نمی خرید؟ بچه ها باید با اسباب بازی هایشان بازی کنند و آن ها را مستهلك کنند و بعد عوض کنند تا یاد بگیرند که »اثاث زندگی در خدمت من هستند، من در خدمت اثاثیه نیستم.« اما ما بچه ها را طوری بار می آوریم که آن ها در خدمت اسباب بازی هایشان قرار می گیرند یکی از دلایلش هم همان » نظم »همه چیز را نگهدار خراب نشه« خیلی هم با افتخار این حالت را به بچه ها امر می کنیم. دائم به بچه ها تلقین می کنیم که دست نزن و خراب نکن، فقط داشته باش و بچه ها هم یاد می گیرند که چیزی را مستهلك نکنند و فقط داشته باشند؛ و این قضیه وقتی به قضیه ی تفکیك اتاق ها می پیوندد، حال کودک یك اتاق دارد پر از اسباب بازی! مسلمه که کسی را به اتاقش راه نخواهد داد و مسلمه که با کسی شریك نخواهد شد چون مالکیت را به او آموخته ایم نه امانت را.
@asraredarun
اگر بچه کار زشتی انجام داد
دعواش نکنید
حرف زشت نزنید
قهر نکنید
چون میبینه نظر شما بهش جلب شده مجدد کارو تکرار میکنه
فقط بهش توجه نکنید.
#تربیت_فرزند
@asraredarun
هدایت شده از مشاور خانواده| خانم فرجامپور
═════﷽●⃟ 💞 ⃟●🔸🔹🔸════
💥مژده 💥مژده
🎓گروه آموزشی اسراردرون برگزار میکند:
💍دوره تخصصی خودشناسی و انتخاب همسر (ویژه بانوان)
سرفصلهای دوره🔰
۱.شناخت باورهای صحیح در ازدواج
۲.شناخت تیپ های شخصیتی
۳.شناخت نیازهای مردان
۴.معیارهای صحیح انتخاب همسر
۵.آشنایی با اصول صحیح خواستگاری
۶.جایگاه دعا و استخاره در ازدواج
۷.روش های صحیح تحقیق
۸.مهارت های مهم کلامی و رفتاری در خواستگاری
📌به همراه پی دی اف جامع سوالات جلسه خواستگاری
و پاسخ به تمامی سوالات شما
🔅مدرس دوره: استاد خانم فرجامپور
(مشاور و مدرس دوره های تربیتی)
هزینه دوره: ۱۵۰هزارتومان
💥با تخفیف به مناسبت ولادت امیرالمومنین (علیهالسلام)
۱۲۰هزارتومان
⏳مهلت ثبتنام: بیستم بهمن ماه
🆔 آیدی ثبتنام:
@adminasrar
http://eitaa.com/joinchat/2376597514Cd7df27c490
حتما عضو بشید👆👆👆
هدایت شده از مشاور خانواده| خانم فرجامپور
دوستان یک خبر خوب دارم براتون 💥💥💥💥
خانم های مجرد💥💥💥
خانم های متاهل💥💥💥💥💥
به دلیل درخواست شما خوبان
تخفیف کلاس ادامه داره👏👏 🌹🌹🌹
با معرفی پنج نفر، از یک تخیف خوب بهره مند بشید😍👏👏👏
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
💥 الماسهایی که آلوده میشوند را دور نیندازید❗️
➖ الماسهای آلوده یعنی چی؟
instagram.com/ostad.shojae1