هدایت شده از استاد محمد شجاعی
انسان شناسی ۱۱۴.mp3
11.84M
#انسان_شناسی ۱۱۴
#آیتالله_حسنزاده_آملی
#استاد_شجاعی
▪️چرا قلب بعضی آدمها آنقدر لطیف و رقیق است که مدام خدا را حس میکنند و او را در لابلای جریاناتِ ریز و درشت زندگیاش میبینند، لمس میکنند و هرگز در بحرانها نیز خدایشان را گم نمیکنند؟
🔺اما قلب اغلبِ ما، آنقدر در تعاملات و ارتباطات دنیا گیر کرده که جز آن، ادراک بالاتری ندارد، و در بحرانها پُر از ترس و تنهایی و ناامیدی میشوند؟
- علّت اینهمه تفاوت میانِ این دو دسته چیست؟
@Ostad_Shojae
هدایت شده از انوار الهی💥
♦️کسانی که تحمل گرما ندارند، سفر #اربعین نروند
#علیرضا_پناهیان در مراسم عزاداری عاشورا در صحرا(بهشت زهرا س) :
🔹ما سر سفرۀ سیدالشهدا(ع) بزرگ شدهایم، سیدالشهدا(ع) برای ما امنیت آورده، سیدالشهدا(ع) برای ما همۀ نعمتها را آورده است. کاری غیر از روضه و عزاداری هم از ما مردم که بر نمیآید. روضۀ امروز هم تمام شد، خانوادهها مراقب باشند در این عصر عاشورا، یکوقت بچههایشان در این صحرا گم نشوند.
🔹دیدهاید در هیئتها وقتی مراسم تمام میشود، زمان مراسم بعدیِ هیئت را اعلام میکنند. انگار امروز سیدالشهدا(ع) دارد به همۀ شما که اهل روضه هستید، اعلام میفرماید: اربعین، خواهرم دارد به کربلا میآید، اگر توانستید، برای روضۀ اربعین بیایید. گفتهام برای شما غذا هم تهیه کنند، خیمه هم برای شما آماده کنند، اگر خسته نمیشوید، اگر اذیت نمیشوید، یک سر برای روضۀ خود ما هم بیایید؛ تا وقتی خواهرم میآید، ببیند که چقدر آن کتکها و تازیانههایی که خوردند، ثمر داده است.
اربعین یادتون نرود، مسئولین هم قول دادهاند که انشاءالله امسال برای اربعین کم نخواهند گذاشت. ولی مواظب باشید، بالاخره این سفر، سختی دارد و گرما هست. کاروانی بیایید و خانوادههای خودتان را حتیالمقدور نیاورید، یکوقت فرد ناتوان یا خانم بارداری در این راه نیاید که اذیت بشود.
✦࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐✦
وظیفهی شما این نیست که راهی را به جای فرزندتان بروید تا اشتباه نرود!
بلکه وظیفهی شما این است که همراهش باشید تا "آسیبهای اشتباه رفتن" به حداقل برسند.
#تربیت_فرزند
@asraredarun
چرا فرزندم شاد نیست؟
بدرفتاری با فرزند، طرد کردن او و غافل شدن از او گرچه خیلی شایع هستند ولی دلیل اصلی عدم شادی خانواده ها نیستند. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند. سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی(تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. من جواب خوبی برای والدین سالخورده ندارم؛ شاید مسئله آنها بی جواب باشد. ولی هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزندپروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی آن است که اگر می خواهید فرزندانتان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
"کتاب نظریه انتخاب. اثر ویلیام گلاسر"
در دوران کودکی ما والدین ما بدون هیچ گونه نگرانی و تشویق، غذای ما را جلویمان می گذاشتند.
آنهانگران غذا خوردن ما نبودند.
سعی کنید طرز تفکر خود را متعادل کنید و به این حرف ساده برسید که :《شام همین است ، اگر گرسنه ای بخور و گرنه لازم نیست سر میز بنشینی.》
مقداری غذابرای فرزندتان نگهدارید تا اگر یک ساعت بعد گرسنه شد ، شام او را بدهید نه چیز ی دیگر را.
اگر در مورد این قانون جدی باشید ، فرزندتان کم کم غذاهایی را که تهیه کرده اید می خورد؛درست مثل کودکی شما
سه عامل مهم درپردازش ذهنی کودک:
1.حافظه
حافظه ی سیستماتیک مطالب را ثبت می کند، در زمان خودش آن ها را باز می کند و دوباره کدگذاری کرده و سرجای خودش می گذارد. بدون ایجاد خستگی. علت این که ذهن های ما خسته است این است که از حافظه مان خوب استفاده نمی کنیم و حافظه های ما غیر سیستماتیک شده است
2. تقلید
عامل دوم پردازش تقلید است. رشد ذهنی ومغزی کودک با تقلید انجام می شود و تقلید را باید در پردازش استفاده کنیم نه همه جا درادامه تقلیدهای مخرب راخواهیم گفت. کودک بخشی از صحبت کردنش را از والدین تقلید می کند. وقتی با نوزاد صحبت می کنید، درست روبه روی او باشید تا حرکات لب های شما را ببیند.
3. تکرار
عامل سوم تکرار است. اما نه در تجربه. کودک با تکرار زیاد یاد می گیرد. دیدید کودک گاهی به یک داستان بند می کند و می خواهد که بارها آن را برایش تکرار کنید؟ این جا تکرار هست اما در این تکرار کشف وجود دارد.
ذهن کودک به دلیل فرم خاصی که دارد همیشه به دنبال کشف است، هرگز عادت نمی کند، به هر چیزی که عادت کند بلافاصله به دنبالش ترک عادت می آید و کنار می گذارد. بارها دیدیم بچه ها بعضی از اسباب بازی ها را فقط یک بار بازی می کنند و بعد کنار می گذارند چون دیگر چیز جدیدی برایشان ندارد. کودک عادت نمی کند این بزرگسال است که عادت می کند. عادت به ذهن نیمه آگاه می رود و در آنجا ماندگار می شود که بعداً این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
🔰 تمرین تحمل سختیها در کودکان بالای 3 سال
🔻 این مهمه که با کودکمون تمرین کنیم که به تناسب سنش بتونه سختیهایی رو تحمل کنه. مثلا وقتی بیرون از خونه هستیم و کودکمون آب میخواد، لزومی نداره سریع براش مهیا کنیم. بلکه میتونیم با مهربونی بهش بگیم دختر عزیزم یا پسر گلم، الان اینجا آب نداریم، یکم صبر کنی میرسیم خونه و آب میخوری و اگر همچنان ناله و اصرار کرد، با مهربونی شروع میکنیم به حرف زدن باهاش و حواسش رو از اون خواستهاش پرت میکنید.
🔹 در چنین مواقعی اصلاً نگران نباشید که تأخیر در تأمین نیازهای کودکمون، بهش آسیب بزنه. یکی دو ساعت تاخیر در آب خوردن، نه تنها آسیبی به کودک نمیزنه، بلکه روح و جسمش رو تقویت میکنه، اما شرطش اینه که همراه با محبت و مهربونی باشه. یادمون باشه در دوره کودکی، ما داریم همه «نیازهای جسمی» کودکمون رو تأمین میکنیم، اگر کم کم او رو به بعضی از کمبودها عادت ندیم، شخصیت انسانیش آسیب میبینه و اراده اش سست میشه.
راه های ایجاد انگیزه در کودکان، بدون باج دادن خودتان انجام دهید. آیا می خواهید کودک شما سبزیجات بخورد؟ خودتان سبزی بخورید.
یا به عنوان مثال با او به پیاده روی بروید تا او به نشان دهید که تحرک یک نوع سرگرمی است.
شما بهترین شخصی هستید که کودکتان می تواند از آن الگو بگیرد. کودکان از سنین پایین خیلی زود شروع به تقلید از والدین خود می کنند.
از دادن باج به کودک مانند غذا یا اسباب بازی و یا سایر اقدامات برای تشویق آنها خودداری کنید. این کار باعث آموزش رفتارهای ناسالم خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازی برای افزایش تمرکز
بازی شغل کودکه. باعث تمركز و توجه كودك ميشه، حافظه ش رو افزايش ميده، قوانين رو ياد ميگيره، مرزهاي وجودي خودش رو ميشناسه، مهارت هاي فيزيكي به دست مياره، تخيلش قوي تر ميشه، قوانين جهان رو به بهترين نحو مي اموزه.
کودک با بازی کردن خودش و ديگران رو بيشتر ميشناسه، رابطه رو مي اموزه و ارتباط رو ياد ميگيره و تنها با يادگيري اين ارتباطات ميتونه از بند خودش رها بشه، همكاري رو باد ميگيره، صبر و استفاده از فرصتها رو ياد ميگيره. می توان همه چیز رو با بازی به کودک آموخت