#پنجشنبه_است
🥀 شادی روح درگذشتگان 🥀
عزیزان در خاک خفته را یاد کنیم با قرائت #صلوات و #فاتحه ای، باشد که قرین رحمت الهی قرار گیرند، و خدوند همه ما را بیامرزد ...
#اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم
@asraredarun
اسرار درون
🕯✲🕊✲🍂✲🕊✲🕯
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
خانواده آسمانی ۴.mp3
11.69M
#خانواده_آسمانی ۴
ـ تو کی هستی؟ ـ من همه ام❗️
ـ اسمت چیه؟ ـ همهی اسمهای دنیا❗️
ـ اینجا کجاست؟ ـ اینجا همه جاست❗️
ـ اوضاعت چطوره؟ ـ دقیقاً اوضاع همهی آدما❗️
این چه سؤال و جواب خندهداری هست؟
حقیقت این سؤال و جوابها چیه واقعاً؟
#استاد_شجاعی 🎤
#آیتالله_ضیاءآبادی
@Ostad_Shojae
به كودكمان بياموزيم؛
قوی باشد، اما نه گستاخ
مهربان باشد، اما نه ضعیف
شجاع باشد، امانه قلدر
فروتن باشد، اما نه کمرو
به خود مطمئن باشد، امانه خودبین
#تربیت_کودک
@asraredarun
اسرار درون
"كودكان را تنبيه رواني نكنيد" ⛔️
🔹آنچه كودكان را بيش از تنبيه بدني آزار ميدهد، تنبيه رواني است.
⬅️به كار بردن كلماتي كه به سرعت از دهان خارج ميشود، چنان اثر مخربي در شخصيت كودك به جا ميگذارد كه آثار آن به صورت صدمات عاطفي و عدم اعتماد به نفس در كودك بروز ميكنند.
⬅️روانشناسان معتقدند، جملات گزنده به عزت نفس كودك و در نتيجه به اعتماد به نفس او آسيب ميرساند و موجب تخريب رشد شخصيتي ميشود.
⬅️به كار بردن الفاظ منفي همچون : «بد، شلوغ، كثيف، لوس، خراب كار، ، بي عرضه ، تنبل ،بي ادب»، نه تنها اعتماد به نفس كودك را كاهش ميدهد، بلكه در ناخودآگاه او ثبت ميشود و او را دقيقا به سمتي كه او را با آن نام يا لقب خواندهايم ميكشاند .
⚠️كودكاني كه با اين القاب خوانده ميشوند معمولا لجبازتر و پرخاشگرتر هستند.
⚡️يعني ما با گفتن اين القاب در حقيقت كودكي لوس ، بي ادب و خرابكار ، كثيف ، شلوغ و بد را پرورش ميدهيم .
✨مراقب كلمه ها و جملاتمان باشيم .
@asraredarun
اسرار درون
وقتی بانهایت توان سر کودک خود داد میزنیم باجملات وکلمات نامناسب به او توهین میکنیم ویا به او آسیب جسمی میرسانیم، در حال تربیت او نیستیم، بلکه خشم خود را تخلیه میکنیم.
از خودمان بپرسیم آیا هدف ما از بچه دارشدن، آوردن موجودی به این دنیا بود تا تمام خشم های فروخورده ی مان را بر سر او تخلیه کنیم؟
بپرسیم از خود که آیا برای ما لذت بخش است فردی مارا به منزلش دعوت کند ومدام مارا مورد بی احترامی تحقیر توهین وخشم خود قرار دهد؟
این همانکاری ست که بیشتر مابا کودکمان انجام میدهیم
به مدیریت خشم خود بیشتر توجه کنیم گاهی لازم است دراین راه از یک کارشناس کمک بگیریم ما اجازه نداریم باهیچکس خصوصا فرزندی که به این دنیا دعوتش کردیم رفتار پرخاشگرانه داشته باشیم.
@asraredarun
اسرار درون
🔸برای تأثیر گذاری نصیحت، باید بین خود و نوجوانتان رابطه ای قلبی و عاطفی برقرار کنید.
🔹دل فرزند به والدینی روی می آورد که با آنان انس داشته باشد.
☘️ امام علی علیه السلام می فرمایند: دل های انسان ها وحشی اند؛ پس به کسی روی می آورند که با آن ها انس گیرد.
موانع رابطه قلبی، مانند زنگارهای روی آهن است که جلو جذب آهنربا را می گیرد.
🔸همچنین هنگام پند دادن، خوشرو باشید. ترشرویی، جلو تأثیر پند را می گیرد.
@asraredarun
اسرار درون
اگر به شما بگویند از یک روز رفتارتان با فرزندتان فیلم تهیه شده، از دیدن آن به شما حسی خوبی دست می دهد وبه خود افتخار می کنید؟
یا خجالت زده می شوید و احساس گناه می کنید؟
مغز کودک شما هر روز از رفتار شما فیلم تهیه می کند ودر مغز خود ذخیره می کند و در آینده این فیلم ها را در مسیر زندگی خود تکرار می کند.
آگاهانه انتخاب کنید چه رفتاری را تا آخر عمر می خواهید در ذهن فرزندتان حک کنید.
@asraredarun
اسرار درون
#تربیت_جنسی⛔️
به خاطر مسائل جنسی کودک را تنبیه نکنید و خشونت به کار نبرید؛بچه ها کنجکاوی می کنند و سؤال می پرسند.
یکی از دوستان تعریف می کردند که یک روز دخترم از مهد آمد خانه و گفت که مامان میخوام ایستاده جیش کنم، من هم گفتم باشه برو، دخترم رفت و ایستاد و صدایش بلند شد که اَه همه ی پاهام جیشی شد، خیس شدم گفتم خوب اگر ایستاده جیش کنی همین طوری میشی دیگه، گفت پس چرا پسرا وایمیسن جیش می کنن؟ مادر فهمید که دخترش توی مهد پسری را از پشت دیده که ایستاده جیش می کرده، مادر جواب داد برای این که جیش دخترها با پسرها فرق می کنه، پسرها مثل لوله است ولی دخترها لوله نیست. ببینید این مادر خیلی خونسرد و راحت بدون پیچیدگی و دستپاچگی به کنجکاوی های دخترش پاسخ داد،
خوب آدم ها با هم فرق می کنند مثل موهاشون که یکی مشکیه و یکی سفیده و یکی طلائیه.
✔️مسائل جنسی را برای بچه ها عجیب و غریب نکنید. دعوایشان نکنید که خوبه بسه دهنتو ببند یا حواسش را پرت کنید که مثلاً اِه چه گربه قشنگی نه!، خیلی راحت و ساده به کنجکاوی های کودک جواب بدهید. مثلاً اگر پرسیدند که مامان مال تو چه شکلیه؟ اگر دختر بود، مثل مال تو؛ من و تو شکل هم هستیم. مال بابا فرق می کنه؟ بله فرق می کنه. چه شکلیه؟ مثل لوله هست. چرا مال بابا اون جوریه مال من این جوریه؟ برای این که بابا مرده، دیدی مردها ریش و سبیل دارن، صحبت را آرام بکشانید به سمت تفاوت های ظاهری، ولی خانم ها ریش و سبیل ندارن، مامان ها موی بلند دارن ولی باباها حتی کچلند یا موهاشون کوتاست. کاملاً بدون نگرانی و اضطراب باید به این کنجکاوی کودک پاسخ دهید.
🔷اگر دوست ندارید که راجع به این موضوع با بچه صحبت کنید و یا با باورهایتان نمی خواند، جلوی بچه دستپاچه نشوید و مثلاً بگویید آهان باشه بذار فکر کنم بعداً برات میگم ولی نترسید و به لرزه نیفتید.
#تربیت_جنسی⛔️
نکته ی بعد کنجکاوی جسمی در بچه ها است.
بچه ها تفاوت ها را حس می کنند و کنجکاوی می کنند و می بینند و می خواهند بدانند. حدود سه سالگی مغز بسیار فعال است و بچه ها دچار کنجکاوی جسمی می شوند اگر به پدر و مادر اعتماد نکنند نمی آیند بپرسند. اهمیت نوع برخورد پدر ومادر با پرسش های جنسی کودک این جا بالا می رود و این برخورد باید به گونه ای باشد که کودک به والدین خودش اعتماد کند و مسائل و پرسش هایش را از آن ها جویا شود.
🔷اهمیت این موضوع از همان دوران نوزادی و شروع شستشوی او و احساس و برخورد ما شروع می شود. چه حسی به کودک داده ایم؟ کودک این برداشت را دارد که: هر وقت منو میشوره مامان بدش میاد، بعدم که میگه این جات کثیفه، دست نزن بی ادبیه زشته!
⬅️دیدید بچه ها در سن یک تا یک و نیم سال دوست دارند که لخت باشند و از حمام که می آیند دوست ندارند لباس بپوشند! یکهو می دود و میرود که لباس نپوشد. حالا این اتفاق برای شما هم می افتد، مهمان هم دارید کودک لخت شده، فرار می کند و نمی خواهد لباس بپوشد می دود وسط هال و جلوی مهمان ها! شما چه کار می کنید؟ اگر پسر باشد خیلی جدی نمی گیرید و حتی بدمان هم نمی آید که یک دوری بزند و همه ببینند که بله آقازاده طلاست😁 و قندنبات و از این صحبت هاست ولی وای به زمانی که دختر این کار را کند دیگه مسئله ناموسی می شود و همه دنبال بچه می کنند که بره لباس بپوشه، اولین پایه ی تبعیض جنسی و هنجار اجتماعی این جا گذاشته می شود.
🔷چرا درمورد پسرها سخت گیری نمی کنیم ولی درمورد دختر این همه حساس هستیم؟ اخلاق، اخلاق است و رعایت آن پسر و دختر ندارد.
✅ خوب حمله ی بزرگترها در کودکی که فقط یک سالش است چه تصوری به وجود می آورد؟ با خودش می گوید که چرا هروقت کمر به بالا لخت می شوم همه بوس می کنند و قربون صدقه می روند، پاهایم را هم دوست دارند و ناز می کنند، این ده سانت وسط نمی دونم چی داره که هر وقت لخت باشه و دیده بشه همه دنبالم می کنن، پس یک چیزی این جا هست که بزرگترها خوششان نمی آید و با اون ها اصلاً نمیشه در این مورد حرف زد چون دنبالم می کنن! شک می کند که چرا من این طوری هستم اون پسر اون طوری بود، از کی بپرسم؟ ببینید شکل گیری اعتماد یا عدم اعتماد کودک از همین نکته های ریز شروع می شود.