زماني كه از فرزندانمان فعل يا حرف اشتباه و منفي اما بامزه سر ميزند، به شوخي نگيريم و با خنده انتقاد نكنيم.
تكليف او را روشن كنيم! بالاخره حرف يا كارش بد بوده يا خوب و بامزه؟
اگر بد بوده چرا مي خنديم؟ گاها رويمان را بر مي گردانيم و مي خنديم كه مثلا نبيند! البته كه متوجه مي شود!
اين تعارض رفتاريِ والدين سر درگمي كودك در انتخاب و ادامه ي رفتار را به دنبال دارد، و معمولا اين خنده ها اثري بسيار قوي تري از آن انتقاد دارد و باعث تثبيت رفتار نامطلوب مي شود.
نه خودمان را گول بزنيم نه فرزندمان را!
قاطع باشيم! اين خنده هاي بي جا، كار دست آينده ي كودكان مي دهد!
کودکان تقریباً هر وقت که در کنار شما باشند، در حال حرف زدن هستند. حتی سوال خاصی هم ندارند.
قطعا از شنیدن این همه صحبت های بی ربط کلافه میشوید. اما اگر می خواهید در آینده نه چندان دور و دوران نوجوانی که گوشهای زیادی برای شنیدن حرفهای فرزندانتان داوطلب هستند، باز هم برای حرف زدن، شما را انتخاب کنند:
«امروز مشتاقانه حرف هایشان را گوش کنید»
مستقل بودن کودکان به آنها شانس انتخاب چیزهایی را می کند که آنها را خوشحال می کند
کودکان لازم است انتخاب کردن را یاد بگیرند. برای رشد بلوغ احساسی خود، لازم است یاد بگیرند چگونه خودشان تصمیم بگیرند. در حال حاضر این انتخاب ها لازم نیست از نظر تنوع، در محدوده گسترده ای باشند.
بزرگسالان می توانند به آنها مجموعه ای از انتخاب ها را بدهند. از این مجموعه، کودکان این آزادی را خواهند داشت که یکی را انتخاب کنند. بنابراین، آنها این را نیز یاد می گیرند که در زندگی نمی توانند همه چیز را داشته باشند. آنها فقط آزادی انتخاب دارند.
با مستقل بودن کودکان آنها مهارت های خود را بهبود می دهند، درست و غلط را تشخیص میدهند، شخصیت خود را شکل می دهند و تصمیم گیری می کنند. برای یادگیری شیوه های زندگی، آنها باید زندگی را تجربه کنند.
با این روش، آنها قوی و آماده برای مقابله با چالش های زندگی رشد می کنند و از لحاظ عاطفی ایمن و خوشحال خواهند بود.
کودکان زیر شش سال در دنیای حسی هستند و بعد از این سن تازه شروع به تفکر می کنند. قبل از آن با احساسات خود با دنیا در تماس هستند، مخصوصا قبل از سه سالگی تنها با تقلید از بزرگترها شکل می گیرند. هر چه ما بگوییم باور می کنند پس چیزی بگویید و عمل کنید که حس خوبی به آنها بدهد و عزت نفس آنها را بالا ببرید .
مثلا وقتی با کسی تلفنی صحبت می کنید یکی از خوبی های فرزند خود را با لحنی زیبا بیان کنید، فکر نکنید او حواسش جای دیگری است، کودک شما تمام مدت با ذره بین گفتار و اعمال شما را زیر نظر دارد !
این بیان غیر مستقیم به کودک حس خوبی می دهد باور می کند مهم است و شما دائم در فکر او هستید حتی موقع صحبت با دیگری باز هم حرف اوست.
ما به جای پردازش ذهنی یک نکته را وارد ذهنمان می کنیم ومتوقف می شویم و اجازه می دهیم که تمام ذهن ما راهمین یک مسئله اشغال کند ومملو از انباشت می کنیم. حال این انباشت ممکن است دوست یا همسر یا کنکور و یا هر چیز دیگر باشد.
وقتی ذهن قدرت پردازش نداشته باشد یک موضوعی را که به آن بدهیم آن موضوع را دائماً تکرارمی کند و به انباشت می رسد. وقتی انباشت کرد از مسیر خارج می شود وقدرت پردازش نخواهد داشت حال ما باید کاری کنیم که برگردد. برای اینکه این اتفاق ها برای بچه هایمان نیفتد محیط را باید غنی کنیم.
وقتی ذهن بهم می ریزد قدرت تفکر پایین می آید تفکر که پایین بیاید کاهش هوش هم صورت می گیرد و تکرار، جایگزین پردازش می شود و در نتیجه حفظ کردن صورت می گیرد درحالیکه حفظ کردن اصلاًبه تشکیل شبکه عصبی هیچ کمکی نمی کند. شبکه عصبی از اتصال سلول های عصبی وتشکیل میدان های مغناطیسی فقط و فقط دراثر تجربه به وجودمی آید نه با حفظ کردن.
وقتی تکرار جایگزین پردازش شد و شبکه ی عصبی شکل نگرفت قدرت هوش ضعیف می شود و باانباشت مطالب درمغز، دیگر قدرت عامل شدن را نخواهیم داشت وحافظه به جای اینکه سیستماتیک عمل کند ورمز گردانی را به طور کامل انجام دهد تبدیل می شود به یک انبار مطالب راکد. دیدید گاهی می گوییم که من دیگه هیچی یادم نمی مونه! خب برای اینکه اینقدر داستان های گذشته را در ذهنمان مرور کرده ایم که دیگرحافظه قدرت هیچ چیزدیگری را ندارد.
هدف مااین است که به والدین آگاهی بدهیم تامحیط زندگی کودک را در 6 سال اول قبل از سن ورودش به جامعه غنی کرده تا شخصیت واقعی او ساخته شود یعنی "پی" محکم ساخته شود
زمانی که شخصیت واقعی کودک شکل بگیرد و پی مستحکم باشد دیگر هنجارهای جامعه اورا آزار نخواهد داد.
چگونه ذهن منفعل را به ذهن فعال تبدیل کنیم
در ابتدا راهکارهایی که ارائه می کنیم برای شما والدین است. چون اگر والدین ذهن فعال داشته باشند، بچه ها نیز ذهن فعال خواهند داشت و خواهند توانست ذهن منفعل را به ذهن فعال تبدیل کنند. ما گفتیم هر انسانی از خودش، سه درک: مقصر، مظلوم و مسئول دارد. درک مقصر و مظلوم متعلق به ذهن منفعل یا بسته هستند و درک مسئول متعلق به ذهن باز یا فعال است. درک مقصر دارای واکنش یا احساس درونی سرزنش است؛ واکنش بیرونی او عذرخواهی، توجیه و فرار است و خودش را به همه بدهکار می داند و خودش را باید فدای همه بکند. درک مظلوم احساس یا واکنش درونی تنهایی دارد با خودش سوگواری و عزاداری دارد و مرتب برای خودش دل می سوزاند و عزاداری می کند و واکنش بیرونی اش یعنی رفتارش: غر زدن، شکایت از زمین و زمان، بچه ها، همسر و مادر شوهر وغیره می باشد.
مقصر به همه بدهکار است و مظلوم از همه طلبکار ومسئول از همه سپاسگزار است و می گوید: خدارو شکر که این مسائل پیش آمد که باعث رشد من می شوند. مقصر همیشه منتظر مجازات و جهنم است مظلوم همیشه توقع بهشت دارد "انشاءالله به بهشت می روم" اما مسئول همیشه در بهشت و آرامش زندگی می کندو سپاسگزار است. برای تغییر، فقط خودتان را نگاه کنید و هر عملی که می کنید بدون سرزنش بررسی کنید و مدام از خودتان بپرسید این کار یا تصمیم یا حرف با کدام درک بود؟
برای درک مقصر و مسئول مثالی میزنم. من یک لیوان چای داغ در دست دارم و به یک دوست تعارف می کنم اما لیوان از دست من می افتد و روی پایشان می ریزد، لباسشان کثیف می شود پایشان می سوزد، حال اگر من درک مسئول داشته باشم: مسئولیت کارم را به عهده می گیرم ابراز تأسف می کنم عذرخواهی می کنم لباسشان را می شورم یا می دهم خشکشویی، محل سوختگی را پماد می زنم یا دکتر می برمشان واشتباهم را جبران می کنم و تمام می شود. مسئول وقتی بها می پردازد و جبران می کند قضیه برایش تمام می شود.
اما وقتی درک مقصر داشته باشم خودم را ول نمی کنم، چند دست لباس برای دوستم می خرم تا بلکه جبران شود و اگر 20 سال هم از قضیه بگذرد باز هم می گویم عجب غلطی کردم و هر وقت یادم بیفتد عذاب می کشم و همیشه خودم را سرزنش می کنم.
استاد سلطانی
هدایت شده از مشاور خانواده| خانم فرجامپور
سلام 🌹
در خدمتتون هستم
با بحث مشاوره
در رابطه با 👇
✴️خانواده و مشکلات خانوادگی
✴️همسرداری
✴️سیاستهای زنانه
✴️تربیت فرزند
✴️ازدواج
✴️اصلاح تغذیه
✴️مسائل اعتقادی
(فرجامپور)
جهت تنظیم نوبت به ای دی زیر پیام بدید
👇👇
@asheqemola
مبحث نکات و سیاست های همسرداری و طب اسلامی را در این کانال پیگیر باشید👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2376597514Cd7df27c490
کانال فرم های مشاوره
https://eitaa.com/joinchat/3032088595Cbc12a9d09e
#نظر_شما
سلام و خدا قوت خدمت خانم فرجامپور عزیز 😍😍
بنده یک مشکلی رو از ابتدای زندگی داشتم😞😞 همیشه فکر می کردم که این رنج زندگی من هست و باید تحملش کنم کوتاه می اومدم ولی از درون ناراحت بودم و احساس رضایت در زندگی نداشتم😞😞 و این همیشه آزارم میداد تا اینکه با خانم فرجام پور عزیز مشاوره گرفتم ایشون با زبان خوش و صبر و حوصله تمام اشتباهات منو بهم گفتند و برای مشکلم راهکارهای اسلامی و بسیار مورد قبول دادند خودم از مشاوره با ایشون لذت بردم و تمامی نکات کلیدی برای رفع مشکلم رو یا داشت کردم تا انشالله با انجام راهکارهای ایشون اون آرامش درونی در من ایجاد بشه
خدا خیرشون بده واقعا برای من وقت گذاشتند انشالله که عاقبت بخیر باشند🌹🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
خدا را شکر🌺
همه از لطف خداست🌺
التماس دعا🌺
هدایت شده از مشاور خانواده| خانم فرجامپور
┄┅─✵💝✵─┅┄
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
🍃بہ نام او ڪه...
🌼رحمان و رحیم است
🍃بہ احسان عادت
🌼وخُلقِ ڪریم است
سلاااام
الهی به امیدتو
صبحتون بخیر💖
@asraredarun
┄┅─✵💝✵─┅┄
┄✦۞✦✺﷽✺✦۞✦┄
#احادیث_حسینی
✨امام صادق عليه السلام فرمودند:
جايگاه قبر امام حسين عليه السلام درى از درهاى بهشت است.✨
@asraredarun
┄✦۞✦✺💔✺✦۞✦┄