بهترين زمان،براي ازپوشک گرفتن کودک،فصل گرماست
وزمان شروع آموزش توالت رفتن از ۱۸ماهگی است هرگزچند آموزش را همزمان انجام ندهيدمثل ازشيرگرفتن، جدا كردن محل خواب،پوشك گرفتن.
#تربیت_فرزند
@asraredarun
بهترين زمان براى درمان مشكلات رفتارى كودكان از جمله لجبازى، رفتارهاى مقابله اى و پرخاشگرانه چه زمانى است؟
كودكان پيش از دبستانى كه با شدت و مدت زيادى شاهد مشكلات رفتارى والدين و يا مراقبان خود هستند به احتمال بيشترى رفتارهاى پرخاشگرانه مقاوم به در مان از خود نشان مى دهند زيرا كودكى كه شاهد پرخاشگرى از جانب مراقبان خود مى باشد قدرت تشخيص اين رفتار( پرخاشگرى) را به عنوان يك رفتار ناسازگارانه ندارد و در ديگر موقعيت ها نيز از اين رفتار به جهت كنترل محيط استفاده مى كند.
بهتر است براى كودكانى كه مشكلات رفتارى و پرخاشگريشان تبديل به يك رفتار پايدار و مقاوم شده است و براى آنها مشكلات رفتارى حاد را بوجود آورده است در سالهاى پيش از ورود به مدرسه درمان صورت گيرد.
عدم درمان مشكلات رفتارى در اين كودكان روند رشد اجتماعى شدن، رشد توانمنديها و مهارتهاى ارتباطى و تحصيلي آنها را دچار مشكل مى كند .
در سنين پيش از دبستان به دليل عدم ورود كودك به جمع همسالان راهبردهاى درمانى به گونه اى كاربردى تر توسط والدين انجام مى شود و ميزان الگو گيرى كودكان از همسالان خود نيز كمتر است و راحت تر با توجه مثبت والدين به رفتارهاى سازگارانه اين رفتارها را شدت مى بخشند.
بازیهای "کثیف کاری" برای بچه ها لازم است ...
به بازیهایی گفته میشود که بچه در اون احساس آزادی می کند و می تواند آزادانه با مواد مختلف بازی کند.
این بازیها سیستم پردازش حسی کودک را تقویت می کنند ، خلاقیت را پرورش می دهند و هیجانات منفی کودک مثل ترس ، اضطراب و خشم را کم می کنند.
انجام این بازیها ممکن است در خانه سخت باشد ولی در محیط کلاس با شرایط امن می شود این بازیها را انجام داد.
برای گروه سنی زیر ۲ سال مواد استفاده شده باید قابل خوردن و کاملا بهداشتی باشد.
به فرزندانتان بیاموزید که هر روز حتی برای کوچکترین چیزها شکرگزار باشند، چیزهای کوچکی مثل هوای خوب، یک بازی شاد یا لبخند کسی.
به آنها یاد بدهید که برای اینکه زنده هستند، برای خانواده و دوستانشان، غذایی که میخورند، لباسهایشان، سقف بالای سرشان و سلامتیشان قدرشناس باشند.
به آنها نشان دهید که هر روز برای آنها نعمتی است از جانب خداوند.
حتی میتوانید به آنها یاد بدهید که از نعمتهایی که خداوند به آنها بخشیده لیست تهیه کنند.
این کارها به آنها آموزش مثبت اندیشی داده و یاد می دهد که برای همه چیز قدردان و شکرگزار باشند.
✅ نقش ارتباطات والدین با یکدیگر در بروز مشکلات رفتاری کودکان
☸️ کودکان به نوع ارتباط والدین دقت می کنند.اگر شما به یکدیگر احترام بگذارید،به صحبت های یکدیگربا دقت گوش کنید و عجولانه قضاوت نکنید،فرزندان شما هم از رفتار شما الگو برداری می کنند.
⚛️اما اگر روابط شما پرتنش وجو اختلاف در خانه حاکم باشد و مشاجره،قهرهای طولانی درخانه وجود داشته باشد،کودکان دچار اضطراب،افسردگی و پرخاشگری می شوند و بدرفتاری درآنها افزایش می یابد و این موضوع در صورتی آثار منفی بیشتری خواهد گذاشت که کودک شما از لحاظ ژنتیکی ،استعداد بیشتری برای بروز اختلالات رفتاری داشته باشد.
برخی والدین از اینکه فرزندشان (در سنین دبستان) با آنها حرف نمیزند گلایه دارند. مثلاً میگویند وقتی از مدرسه برمیگردد و از او سؤال میپرسیم چنین پاسخهایی میدهد: «نمیدونم»، «چی بگم»، «ولم کن»، «چقدر سؤال میپرسی» و...
باید دو مورد را در نظر داشت:
1⃣ زمان و مکان سؤال پرسیدن با توجه به شرایط کودک مناسب باشد. مثلاً وقتی از مدرسه میآید خسته است و زمان مناسبی نیست.
2⃣ نوع پرسشها نباید حالت بازجویی و مؤاخذه داشته باشد. سؤال باید خیلی شیرین باشد.
✅ یکی از راههای قشنگی که کمک میکند فرزندمان که با ما حرف نمیزند به حرف بیاید این است که کودک کارتون یا فیلمی ببیند، و وقتی فیلم را دیده، سرحال است و حالا دوباره دارد میبیند از او در مورد فیلم بپرسیم، مثلاً «اینجا چی شد؟»، «این آدم بدهست؟»، «این خوبهست؟» و... بچهها خیلی دوست دارند فیلمی را که دیدهاند تعریف کنند.
به این ترتیب وقتی دانستههایشان را میپرسیم و با واکنشی جذاب و شیرین با او برخورد میکنیم او به حرف میآید و فضای رابطه تلطیف میشود.
فراهم کردن چنین موقعیتی بهراحتی پرسیدن سؤالهای خشک و خالی نیست اما نتیجه بهتری خواهد داشت.👌🏻
اینکه شما نقاشی کودک خود را ببینید و فقط به زیباییها و قشنگی اون توجه کنید بدون اینکه نگران از خط بیرونزدگی کار باشید میتونه یکی از عوامل اثرگذار برعزتنفس کودک باشه.
شایستگیهای فرزندتان را ببینید...
🧠 مسئولیتپذیری یکی از شاخصهای مهم هوش هیجانی است.
🔴 آیا برای شما هم اهمیت دارد که فرزندتان مسئولیتپذیر و بانشاط باشد؟
با در دست داشتن کلیدهای پرورش مسئولیتپذیری در کودکان، میتوانیم در این مورد تربیتی صحیح و اثربخش داشته باشیم...
تشويق كردن و اميد دادن به کودکان و نوجوانان كمك می كند تا با عزت نفس رشد يابند.
عزت نفس به آنان كمك ميكند كه با زندگی كنار بيايند، موفق شوند و مشكلات را حل كنند.
هرگز کودکتان را باجمله ی"بذار برسيم خونه حسابتو ميرسم"تهدیدنکنید.
خانه برای فرزندتان بايدمحل امنيت و آرامش باشد.تهدیدشما به مرور خانه را برای کودک نا امن میکند.