#انتخابات_دولت_چهاردهم
﷽
🏴 پاسخ منفی قالیباف به دعوت ۱۷۰ نماینده برای شرکت در انتخابات تا این لحظه
▪️◾️▪️
▪️عبدالرضا مصری نماینده مجلس دوازدهم و نایب رییس مجلس یازدهم گفت که با وجود دعوت بیش از ۱۷۰ نفر از نمایندگان مجلس از محمد باقر قالیباف، ایشان همچنان پاسخ مثبتی به نامزدی در انتخابات نداده است
▪️وی در ادامه تصریح کرد: دولت آینده باید بتواند در رویکرد و نگرش، استمرار دولت شهید رییسی باشد. برای رسیدن به چنین هدفی نیاز به رییس جمهوری قوی و فعال و جهادی و ولایی داریم که این ویژگی ها در دکتر قالیباف متعین است. این تعداد امضای نمایندگان نشان دهنده این است که نمایندگان مردم، ایشان را برای ادامه این مسیر و تدبیر امور اجرایی مناسب می دانند
▪️مصری در پایان گفت: ما فکر می کنیم آقای قالیباف با ایمان و تجربه و تبعیت اش از حضرت آقا می تواند دولتی انقلابی و کارآمد و ولایی تشکیل دهد و بر همین مبنا با توجه به محدودیت زمان، همچنان خواست خود را پی گیری می کنیم گرچه تا کنون موفق به تغییر نظر ایشان نشده ایم.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#واژگان_سیاسی
💢آشنایی با ایسم های سیاسی
🔸#فاشیسم به زبان ساده
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌#انتخابات_دولت_چهاردهم
🔸ویژگی های #رئیسجمهور
حقیقتا ما در انتخابات بدنبال این هستیم که شخصی رئیس جمهور شود که آینده ایران را بشناسد و بر اساس فهم عمیق و درک راهبردی ریل گذاری کند.
رئیس جمهور باید فهم سیاسی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشد، به عبارت دیگر رئیس جمهور باید به بلوغ تحلیلی خوبی از مردم و ایران و ظرفیت ها و فرصت ها و چالش ها و پیش بینی ها رسیده باشد،نه اینکه تازه بخواهد به این ها برسد.
روند تحولات منطقه ای و جهانی به ما می گوید پیشرفت و توسعه دنیا در مقوله های اساسی از جمله اقتصاد و انرژی و تکنولوژی و هوشمند سازی زندگی و سایر مسائل به شتاب بی سابقه ای رسیده است.
فرصت آزمون و خطا دیگر وجود ندارد و ما نمی توانیم مثل دهه های قبل سهل انگاری کنیم و نسبت به فرصت ها بی تفاوت باشیم.
ریشه این سهل انگاری ها بحران فهم استراتژیک از ایران و جغرافیای آن و پیش بینی اولویت های راهبردی برای ایران بود که برخی برنامه های معمولی ۲۵ سال گذشته را به چالش های اساسی امروز تبدیل کرده است و ایران را در سطح حل مشکلات ابتدایی نگه داشته است.
وضعیتی که ما در حوزه اقتصادی و فرهنگی و عدالت اجتماعی در آن قرار داریم با دیدگاه های آرمان گرایانه و تمدنی بسیار فاصله دارد و این فاصله باید کم شود تا بتوانیم به آینده قابل دفاعی در منطقه و جهان دست پیدا کنیم.
تبدیل دستاوردهای امنیتی و سیاسی در خاورمیانه به حوزه منافع از دیگر مسائلی است که همچنان در کش و قوس آن مانده ایم و نتوانستیم اقتدارگرایی نظامی را به مولفه اقتصادی و تجاری تبدیل کنیم.
رئیس جمهور باید فرهنگ عمومی نخبگان و رجال سیاسی را به اندیشه صحیحی از مقوله قدرت و تحول ذهنی هدایت کند و مجموعه برنامه ریزی ها و مسائل کشور را بر اساس اولویت تولید قدرت در منطقه و جهان متمرکز کند موضوعی که رجال سیاسی ما از فقدان آن رنج می برند.
پیشرفت سلیقه ای و توسعه غیر کارشناسی و تصمیم گیری های جزیره ای بدون نقشه منسجم و یکپارچه بمثابه گونی سوراخی است که بدنبال پر کردن آن هستیم و این موضوع ریشه در مجموعه فکری جامعه سیاسی کشور دارد.
این را باید قبول کنیم که رئیس جمهور عمل گرا و آرمان گرا اگر ذهنیت استراتژیک نداشته باشد و تحلیل شناختی از مسائل نداشته باشد دقیقا نمی تواند عرصه را به سمت حل مشکلات هدایت کند و اساسا نقطه شروع را نمی تواند تشخیص دهد و به بحران در تشخیص می رسد و بر اساس مشاوره ها و نگاه های اندیشکده ای تصمیم گیری می کند.
نمی گویم رئیس جمهور باید در همه چیز تخصص داشته باشد اما برای عرصه مدیریتی و راهبردی باید حرف برای گفتن داشته باشد.
رئیس جمهور واقع گرا با توان ذهنی استراتژیک در کنار روحیه جهادی و اخلاص که بایسته های او باید باشد می تواند جمهوری اسلامی ایران را به آرمان ها و ارزش های تمدنی خود برساند
تمدن سازی اسلامی یک تحول فکری و ذهنی است که در یک فرایند تحلیل جمعی و نخبگانی و اجتماعی در جامعه شکل می گیرد و ریشه می دواند ،ادبیات عمومی جامعه فعلا در مرحله حل مشکل است و با ادبیات تمدنی فاصله واقعی دارد.
ما هنوز نتوانستیم مشکلات ابتدایی اقتصادی و فرهنگی را حل کنیم و از مرحله حل مشکل عبور کنیم داریم به تمدن اشاره می کنیم.
ابوقاسم✍
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مغز_روسیه
🔸الکساندر دوگین مرد پشت پرده پوتین
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🖼 #معرفی_کتاب | مو به مو
🔹️با رحلت امام خمینی، این سؤال و دغدغه پیش روی صاحبنظران و ناظران جهانی و منطقهای و نیز علاقهمندان امام و انقلاب بود که چگونه این مسیر تداوم خواهد یافت؟
🔹️در نگاه تحلیلگران این طبیعی بود که با فقدان شخصیت عظیمی همچون امام خمینی، جمهوری اسلامی ایران با خلاء رهبری و در نتیجه به مرور با تغییر مواضع در مدت زمان کوتاهی همچون سایر انقلابها به سمت استحاله پیش خواهد رفت؛ اما با انتخاب آیتالله خامنهای (مدظله العالی) به عنوان رهبری نظام اسلامی، هوشمندی و ایستادگی ایشان در پیگیری مواضع امام خمینی و آرمانهای انقلاب اسلامی بیش از پیش آشکار و موجب امیدواری دوستداران انقلاب اسلامی و آزادگان جهان از یک طرف و شکست طرحهای دشمنان و ناامیدی آنها از طرف دیگر شد.
🔹️آیتاللهالعظمیخامنهای با در نظر گرفتن تفاوت و تغییر تدریجی شرایط زمانی، توانستند ابتکار عمل را در تداوم آرمانهای انقلابی امام، علیرغم به وجود آمدن بحرانهای مختلف به دست گیرند و مانع از به وجود آمدن انحراف در آرمانهای مدنظر امام خمینی شوند به گونهای که میتوان گفت مواضع و اصول رهبری آیت الله العظمی خامنهای، مو به مو با مواضع و اصول مکتب امام خمینی منطبق است.
🔹️این حد از انطباق رهبری آیت الله العظمی خامنهای با رهبری امام نمیتواند از سر تصادف یا صرفاً از روی مصلحتاندیشی تلقی شود بلکه نشئت گرفته از باور کامل رهبری به امام است به گونهای که همگان را به بازخوانی مواضع و سیره امام خمینی فرا می خوانند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
♦️خطای شناختی
📌"توانایی ادراک"
(I-Can't-Believe-It Syndrome یا "It Can't Be True" Bias) زمانی رخ میدهد که فرد به سختی میتواند اطلاعات یا واقعیتهایی که با باورها یا انتظارات فعلی او مغایرت دارند را بپذیرد. این نوع خطا میتواند منجر به رد اطلاعات درست و تأیید تعصبات شخصی شود.
مثال:
فرض کنید فردی به نام علی به شدت باور دارد که سیگار کشیدن هیچ تأثیری بر سلامتی او ندارد، زیرا پدربزرگش تا سن 90 سالگی سیگار کشیده و سالم بوده است. وقتی علی با مطالعات و تحقیقات علمی که نشان میدهند سیگار کشیدن مضر است مواجه میشود، او به سختی میتواند این اطلاعات را بپذیرد و همچنان باور دارد که سیگار کشیدن برای او ضرری ندارد.
تصحیح:
برای تصحیح این نوع خطا، علی باید سعی کند به جای تکیه بر تجربیات شخصی و تعصبات، به منابع معتبر علمی و تحقیقات گستردهتر توجه کند. او میتواند با مطالعه گزارشهای پزشکی، صحبت با پزشکان و متخصصان و بررسی آمار و دادههای علمی، دیدگاه خود را بهبود بخشد و باورهای غلط را کنار بگذارد.
فرم منطقی:
1. فکر اولیه: سیگار کشیدن برای سلامتی ضرری ندارد، زیرا پدربزرگم تا 90 سالگی سیگار کشیده و سالم بوده است.
2. تصحیح شده: با وجود اینکه پدربزرگم سالم بوده، تحقیقات علمی نشان میدهند که سیگار کشیدن به طور کلی مضر است و میتواند خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد.
نام علمی خطا:
I-Can't-Believe-It Syndrome یا "It Can't Be True" Bias
با درک بهتر این خطا و تصحیح آن، افراد میتوانند دیدگاههای واقعبینانهتری داشته باشند و تصمیمگیریهای بهتری بر اساس اطلاعات صحیح و معتبر انجام دهند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔸️سـلام خـدمـت همـراهـان همیشگـی🌹
🎤اگـه دوسـت داریـن سخنـرانیهای تاثیرگذار و منبـرهای کوتـاه ببینیـد😍
💯 پیشنهـاد می کنـم حتـمـا یـه سـری بـه "رسانـه دینــی" بـزنیـد و هـر روز سخنـرانـیهـای تاثیـر گـذار و قرآنـی ببینیـد👇
https://eitaa.com/joinchat/2998993005C2f6c99630e
🍃عضو کانال "اهـل بیت علیهـم السـلام" شویـد👇
https://eitaa.com/joinchat/2998993005C2f6c99630e
چین و چرایی تکرار مکرر!
✍صابر گل_عنبری
چین دیروز بار دیگر پای امضای بیانیه مشترکی با امارات در مورد جزایر سه گانه امضا گذاشت. این بیانیه مشترک در پایان سفر محمد بن زاید رئیس امارات صادر شد که در بند 26 آن چین اعلام کرده است که از «تلاشهای امارات متحده عربی برای رسیدن به راه حلی مسالمت آمیز درباره مساله جزایر سه گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابو موسی) از طریق مذاکرات دو جانبه بر اساس قواعد حقوق بین الملل و حل این مساله بر اساس قوانین بین الملل حمایت میکند.»
متعاقب این موضع چین، وزارت خارجه ایران امروز یکشنبه بار دیگر سفیر چین را فراخواند و اعتراض کرد. این در حالی است که پکن همین موضع را هم سال گذشته در بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس با شی جین پینگ اتخاذ و ایران نیز اعتراض کرده بود؛ اما تکرار موضع چین نشانگر این است که اعتراض قبلی کارگر نیفتاده است.
اگر دفعه قبل با اشاره به رفتار معمولی کشورها در مسائل اختلافی میان کشورهای دیگر مبنی بر دعوت به گفتگو و حل مسالمتآمیز تلاش شد از اهمیت موضع چین کاسته شود، اما تکرار این رفتار واجد این پرسش جدی است که چین چرا همچنان بر این رویه خود اصرار دارد؟ رویهای که معمولا در تضاد با رویکرد متعارف چین به ویژه در خاورمیانه پرتنش در اجتناب از ورود به اختلافات و چالشها میان کشورهاست و تلاش میکند نوعی توازن را حداقل در بعد اعلامی رعایت کند.
پاسخ به این پرسش چندان سخت نیست. این که چینیها اولا این رفتار خود را و لو در تضاد با رویکرد خاورمیانهای آنها باشد، واجد آورده خوبی در جهت تقویت مناسبات و تعمیق منافع خود با امارات میدانند و ثانیا آن را دارای خطر و تهدیدی برای منافع اقتصادی خود با ایران نمیدانند. از این رو به نظر میرسد پکن بر این باور است که تهران در سایه تداوم تحریمها انتخاب و چارهای دیگری جز حفظ و گسترش مناسبات اقتصادی خود با چین ندارد.
در کنار آن هم، امروزه امارات برای چین واجد منافع بالفعل عدیدهای است، اما ایران برخوردار از فرصتها و منافع بالقوهای است که موانع و چالشهای داخلی و خارجی زیادی در مسیر فعلیت یافتن آنها قرار دارند. در چنین وضعی طبیعی است که چینیها، نقد را بر نسیه ترجیح دهند و این چنین به سمت امارات غش کنند.
کما این که جنس مناسبات اقتصادی چین با امارات و ایران نیز متفاوت است؛ با ابوظبی بنیادیتر و عمیقتر در سطح سرمایهگذاری و شراکت راهبردی اقتصادی است و با تهران در سطح معمولی تجارت دو جانبه و تبادل کالاست.
در سال گذشته میلادی مبادلات تجاری غیر نفتی چین و امارات که از حیث مساحت و جمعیت اصلا قابل مقایسه با ایران نیست، بالغ بر 81 میلیارد دلار بود؛ یعنی رقمی دو برابر حجم تجارت ایران و چین. کما این که 60 درصد از تجارت چین با منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (با 400 شهر) از طریق بنادر توسعه یافته امارات انجام میشود؛ بنادری که این کشور را به هاب اقتصادی منطقه تبدیل کردهاند.
امروز امارات در تجارت غیر نفتی شریک نخست و در تجارت نفتی و غیر نفتی شریک دوم چین بعد از عربستان است. اقتصاد امارات نیز اقتصادی بینالمللی شده است که تعمیق منافع با آن برای چین و لو به قیمت مناسبات با اقتصاد تحریمی و منقطع از اقتصاد جهان و ناراحت کردن تهران از طریق اتخاذ چنین مواضعی جذابتر است و اولویت بیشتری دارد. بر کسی پوشیده نیست که «پول» محرک اصلی روابط خارجی چینیهاست و هر جا پول بیشتری را بدون دردسر عایدشان کند، به آن سمت متمایل میشوند.
در این راستا نیز، تجارت غیر نفتی امارت در سال 2023 به رقم بیسابقه952.93 مليارد دلار رسید؛ یعنی حدود هفت برابر تجارت نفتی و غیر نفتی ایران در سال گذشته! در این شرایط روشن است که چین به تصاحب بخش قابل توجهی از این تجارت یک تریلیون دلاری چشم دوخته است و به الزامات سیاسی آن هم تن میدهد.
البته منافع فزاینده با امارات تنها مولفه جهت دهنده سیاست خارجی چین در تقویت روابط با ابوظبی نیست؛ بلکه باید آن را در بستری بزرگتر هم دید. چین در دو دهه اخیر به شکل قابل توجهی در مسیر گسترش روابط خود با دنیای عرب گام برداشته و در مسیر احیای جاده ابریشم نیز حساب ویژهای بر روی توسعه ارتباطات با آن باز کرده است؛ به نحوی که تجارت پکن با جهان عرب از رقم 36 میلیارد دلار در 2004 به 400 میلیارد دلار در سال گذشته میلادی رسید.
در این راستا، چین تلاش کرده است که همزمان با سه کشور عربستان، قطر و امارات که هر کدام بلوکی را در جهان عرب رهبری میکنند، مناسبات اقتصادی و سیاسی خود را گسترش دهد.
البته کشورهای عربی به ویژه در حوزه عربی خلیج فارس نیز در سالیان اخیر برای گسترش روابط با چین و روسیه خیز قابل توجهی برداشتند که بیارتباط با نگرانی آنها از کاهش نفوذ آمریکا در منطقه نیست.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#واژگان_سیاسی
💢آشنایی با ایسم های سیاسی
🔸#سوسیالیسم به زبان ساده
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
🔸قالیباف تا دقایقی دیگر در انتخابات ثبتنام میکند
▪️مخبر و بذرپاش هم در راه وزارت کشور
🔹موسی غضنفرآبادی رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت که محمدباقر قالیباف تا دقایقی دیگر با حضور در ستاد انتخابات کشور، برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام میکند.
🔹همچنین برخی شنیدههای خبرنگار تسنیم حاکی از رفتن محمد مخبر به وزارت کشور برای ثبتنام ریاستجمهوری است.
🔹همچنین برخی اخبار حاکیست که مهردادبذرپاش نیز در انتخابات پیش رو کاندیدا خواهد شد./تسنیم
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
25.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#واژگان_سیاسی
🔸#کاپیتالیسم، #سوسیالیسم و #کمونیسم
🔹دعوا بین اهالی «ایسم»های اصلی اقتصاد دعوایی است به درازای تاریخ علم اقتصاد، اما برای اینکه بدانیم در این دعوا باید کجا بایستیم اول باید بدانیم هر کدام از آنها چه میگویند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
🔴از دولت سیزدهم چه کسانی کاندیدای ریاستجمهوری شدند؟
▫️وزیر فرهنگ و ارشاد
▫️وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی
▫️وزیر راه و شهرسازی
▫️رییس سازمان برنامه و بودجه
▫️رییس بنیاد شهید
🔹بد نیست بدانید از مجلس فعلی هم مهمترین چهرهها، رئیس و نایبرئیس قوه مقننه هستند که کاندیدای ریاستجمهوری شدهاند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌دکترین امام خمینی ؛
در اندیشه رهبر معظم انقلاب
✍در تعریف دکترین گفته شده؛ به مجموعه ای از اصول و عقاید علمی و یا حتی دینی و فقهی که منسوب به یکی از دانشمندان و یا مکتب خاصی است، اطلاق میشود.
از خصوصیات دکترین این است که اصول و عقاید آن با عمل توأم است و حقایق نظری محض نیست، بههمین جهت میگویند فرق بین دانش و دکترین این است که دانش؛ مشاهده و تبیین و تفسیر مینماید و دکترین حکم میکند، دستور میدهد و بهکار میبندد.
🔸یکی گفت که این صحبتهای رهبری چرا هرسال شبیه پارسال است و تاحدودی تکرار میشود، که جواب دادم حافظه تاریخی جامعه باید از دکترین پایه آن فاصله نگیرد تا از اعوجاج و انحراف و تحریف در امان بماند.
ماموریت رهبری،حراست از چارچوب ها و اصول، بیان جهتگیری و مبانی حرکت و در وهله سوم، راهبری و رشد ساختارهای_ذهنی برای کنترل ارادی ساختارهای عینی است.
دیدهبانی مسائل جدید و تطبیق شرایط با مبانی و تبیین آن با ادبیات نو از ویژگیهای صحبت های رهبری است.
🔸نکته دیگر اینکه تمرکز جنگ شناختی بر ریلگذاریهای غلط و تولید کانال انحرافی در مسیر جامعه هدف است، از این باب تکرار و توصیف تاریخ و مسیر و راهبردهای انقلاب همیشه ضروری است و واحدهای تبیین و توصیف و روایت در جامعه بایستی فعالتر و کاراتر شوند تا فرصت تحلیل بیشتری برای رهبرانقلاب در سخنرانیهای ازین دست فراهم شود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
♨️ فهرست ثبتنامکنندگان انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم
🔹کاندیداهای روز اول ثبتنام
- محمدرضا صباغیان
- مصطفی کواکبیان
- عباس مقتدایی
- قدرتعلی حشمتیان
- سعید جلیلی
🔹کاندیداهای روز دوم ثبتنام
- علی لاریجانی
- محمود احمدی بیغش
- محمد خوشچهره
- عبدالناصر همتی
🔹کاندیداهای روز سوم
- سیداحمد رسولینژاد
- وحید حقانیان
- مسعود پزشکیان
- حبیبالله دهمرده
- علیرضا زاکانی
- سیدمحمدرضا میرتاجالدینی
- زهره الهیان
- فداحسین مالکی
🔹کاندیداهای روز چهارم
- محمد مهدی اسماعیلی
- مسعود زریبافان
- حسین افشار زاده
- حسینعلی قاسم زاده
- محمود احمدی نژاد
- محمود صادقی
- صادق خلیلیان
- ایرج شاهوردی
- سید محمد مقیمی
- حسن محمدیاری
- مجتبی محفوظی
- شهریار حیدری
- محمدرضا پور ابراهیمی
- علی صوفی
- حسین میرزایی
- غلامحسین رضوانی
- محمد شریعتمداری
- محمدحسن قدیری ابیانه
- سید غنی نظری خانقاه
- جلیل جعفری
🔹کاندیداهای روز پنجم ثبتنام
⁃ الیاس نادران
⁃ حسن سبحانی
⁃ حسن کامران
⁃ سیده حمیده زرآبادی
⁃ سیدقاسم جاسمی
⁃ محمد ناظمیاردکانی
⁃ علیرضا ورناصری
⁃ احمد اکبری
⁃ حمید کریمی
⁃ علی آذری
⁃ اردشیر مطهری
⁃ وحید جلالزاده
⁃ محمد وحدتی
⁃ حسین گروسی
⁃ محمدعلی وکیلی
⁃ مهدی شیخ
⁃ محسن کوهکن
⁃ حسن نوروزی
⁃ محمدمهدی زاهدی
⁃ اصغر سلیمی
⁃ شمسالدین حسینی
⁃ هاجر چنارانی
⁃ ضرغام صادقی
⁃ عبدالرحیم بهاروند
⁃ علی وقفچی
⁃ سید احمد موسوی
⁃ اسحاق جهانگیری
⁃ محمدباقرقالیباف
⁃ داود منظور
⁃ مهرداد بذرپاش
⁃ اکبر نیکزاد
⁃ محمدرضا اسکندری
⁃ محمد رویانیان
⁃ محمدحسن نامی
⁃ محمدمهدی زاهدی
⁃ علیرضا افشار
⁃ مصطفی پورمحمدی
⁃ سید علی حسینی
⁃ عباس آخوندی
⁃ امیرحسین قاضیزاده هاشمی
⁃ صولت مرتضوی
⁃ علی نیکزاد
⁃ رفعت بیات
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
44.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#انتخابات_دولت_چهاردهم
💢تشنهی قدرت یا شیفته خدمت...
🔸حالا که بحث احساس تکلیف در بین بخش بزرگی از سیاسیون به وجود آمده و همه لباس رییسجمهور را مناسب خود میبینند، جا دارد که این کلیپ از #شهید_مطهری مجدد دیده شود.
لطفاً این سه دقیقه را از دست ندهید. یک دنیا #درس است ...
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📚#معرفی_کتاب |تاریخ تحولات سیاسی
🔸تمرکز کتاب تاریخ تحولات سیاسی ایران دوره صفویه تا انقلاب اسلامی را از نگاه تاریخی بررسی کرده است. در این کتاب ترتیب حوادث تاریخی و علل آن ها مورد توجه بوده است. البته در بخشی کوتاه درباره دوران پیش از صفویه نیز مباحثی مطرح شده است.
این بررسی برمبنای سال های مهم تاریخ ایران است و معمولا در لیست هایی که برای سیر مطالعاتی تاریخ معاصر تدوین می شوند، نام این کتاب نیز هست. به گواه بعضی از محققان تاریخی ای کتاب حاصل پژوهشی چندین ساله است و بر اساس منابع معتبر نگاشته شده است و از همان ابتدای نگارش، خیلی زود مورد توجه علاقه مندان و دانش پژوهان و اهل تحقیق درباره تاریخ ایران قرار گرفت و بارها نیز تجدید چاپ شده است.
کتاب تاریخ تحولات سیاسی ایران طبق الگوی جایگزین تاریخ تحلیلی به جای تاریخ نقلی تدوین شده است و ترکیبی است از اندیشه سیاسی و جریانهای اجتماعی.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#امام_خمینی
💢مکتب انسانسازی
🔸چه افرادی که به برکت وجود امام خمینی(ره)، این مرد بزرگ الهی، در مسیر انسانیت گام برداشته و در نهایت حیات طیبه یافتند.
امام (ره) ما را زنده کرد ...
#امامت_امت
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#واژگان_سیاسی
💢آشنایی با ایسم های سیاسی
🔸#سوسیالیسم به زبان ساده
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#واژگان_سیاسی
💢 وجه تمایز مهم دموکراسی و #سوسیالیسم
🔸کمتر کسی مانند الکسی دو توکویل نمیتوانست به وضوح بگوید که دموکراسی به عنوان یک نهاد اساساً فردگرا یک تعارض سازشناپذیر با سوسیالیسم دارد .
او در سال ۱۸۴۸ اظهار داشت که «دموکراسی فضای آزادی فردی را توسعه میدهد، در حالی که سوسیالیسم آن را محدود میکند.
دموکراسی تمام ارزشهای ممکن را به هر فرد به ارمغان میآورد. در حالی که سوسیالیسم هر فرد را صرفاً یک عدد به شمار میآورد.
دموکراسی و سوسیالیسم هیچ نقطه مشترکی با هم ندارند غیر از یک کلمه و آن هم «برابری» است. اما تفاوت این برابری را نیز در نظر داشته باشید:
💠در حالی که دموکراسی برابری را در آزادی جستجو میکند، سوسیالیسم آن را در محدودیت و بندگی میبیند».
📚 کتاب راه بردگی،
نوشته فردریش فون هایک
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
اندیشکده مطالعاتی اسراء
شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید! 🔸متن نامه رهبر انقلاب به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دان
🔶 طرف درست تاریخ کجاست
نزدیک به دو ماه است که دانشجویان آزاده و دلسوخته محرومان در سراسر دانشگاه های آمریکا و به دنبال آنان دانشجویان دانشگاه های اروپایی در حمایت از مظلومان غزه و اعتراض به جنایات ضد انسانی و دیوانه وار صهیونیست ها درچند ماه اخیر که تا کنون منجر به شهادت قریب به چهل هزار انسان بی گناه و مجروح شدن هزاران نفر و ویرانی شهر ها و اردوگاه های فلسطینی شده است، وارد صحنه شده اند و فریادهای اعتراضی شان را جهانی کرده اند.
بطور طبیعی انتظار می رفت که همه جریانات روشنفکری با ایده های پر طمطراق شان همچون حقوق بشر و آزادی و تساهل و تسامح و نفی مفاهیمی چون استبداد و استعمار و فاشیسم و تروریسم و خشونت، نه فقط وارد صحنه شده از دانشجویان معترض حمایت کنند بلکه رهبری و هدایت فکری آنها را برعهده گیرند.
اما متأسفانه نه تنها چنین انتظاری اتفاق نیافتاد بلکه نا باورانه مشاهده کردیم حتی روشنفکر چپگرایی مانند هابرماس حق را به طرف صهیونیست های جنایتکار داد. تا کنون هیچ خبری هم از مدعیان کنش گری مرزی در میان نیست.
از این رو، کاملاً مشهود است که دانشجویان آمریکایی حامی مردم مظلوم غزه در وسط میدان مقاومت تنها مانده اند و هیچ جریان روشنفکری انسان مدار آزادی خواه حاضر به حمایت از آنها نیستند.
ولی فقیه حضرت آیت الله خامنه ای با درک عمیق از این وضعیت مظلومانه دانشجویان معترض آمریکایی و اروپایی که از سوی دولت آمریکا و شرکایش به شدت سرکوب می شوند، با ابلاغ پیامی محکم و روشنگرانه حمایت خود را از اعتراض دانشجویان آمریکایی علیه نسل کشی صهیونیست ها ابراز داشتند و به جهانیان فهماندن که آنان تنها نیستند.
ولی فقیه در این پیام به نکات بسیار ارزشمندی که در روشنگری و هدایت جنبش دانشجویان معترض آمریکایی تاثیر گذار است، اشاره فرمودند. اکنون بفرموده ایشان دانشجویان معترض این افتخار را پیدا کرده اند که بخشی از جبهه ی مقاومت را تشکیل داده اند.
ایشان با بیان این نکته جهانیان را متوجه کرده است که جبهه مقاومت از مرزهای منطقه ای فراتر رفته دانشگاه های آمریکایی و اروپایی را در نوردیده است. نظام سلطه جهانی دیگر نمی تواند به کمک دستگاه عظیم رسانه ای خود جبهه مقاومت را پوشیده و پنهان نگاه دارد.
طبیعی است که دانشجوی آمریکایی که با حمایت از مردم مظلوم غزه افتخار عضویت و تشکیل دهندگی بخشی از جبهه مقاومت را پیدا کرده به شناخت و آگاهی لازم از مبانی فکری و تاریخ نهضت مقاومت مردم مظلوم فلسطین و حامیان شان نیاز دارد. آنان باید بدانند که جبهه مقاومت از چه زمانی و بر اساس کدام اصول دینی و اخلاقی و انسانی شکل گرفت و بالید و جهانی شده است.
مقام معظم رهبری در این بیانیه به اختصار شمه ای از تاریخ اشغال و سرکوب سرزمین و مردم فلسطین توسط تروریست های صهیونیست یهودی را بیان کرده است. چنین اشغالگری و خشونت گسترده صهیونیست ها بدون حمایت و پشتیبانی دولت های آمریکایی و انگلیسی ممکن نمی گشت:
" دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است" ( بیانات: ۵/ ٣/ ۴٠٣ ).
اما مبنای وحیانی جبهه مقاومت که با انقلاب اسلامی و تاسیس جمهوری اسلامی عمق و شدت بیشتر و گسترده تری پیدا کرده است بر امر به استقامت و ایستادگی در راه حق؛" فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ" ( هود:١١٢ ) و قرار نگرفتن در زنجیره ظلم است؛ " لَا تَظْلِمُونَ وَ لَا تُظْلَمُونَ" ( البقرة : ٢٧٩ ) استوار است.
ولی فقیه در پیام همدلی و همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی مردم غزه از منظر فلسفه تاریخ اشاره مهمی به مختصات طرفیت تاریخی آنان کرده است و بیان فرموده که دانشجویان معترض به جهت انتخاب راه جبهه مقاومت در طرف درست تاریخ ایستادهاند: " شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید" ( بیانات: ۵/ ٣/ ۴٠٣ ).
تاریخ، همیشه عرصه منازعه میان حق و باطل؛ ظالم و مظلوم؛ نور و تاریکی؛ فقر و غنا؛ خیر و شر بوده و خواهد بود. بر این اساس، تاریخ دو طرف بیشتر ندارد؛ طرفی که درست است و طرفی که نا درست است. جبهه ای که در دفاع از حق و نور و مظلوم و خیر تشکیل می شود، هرگز نمیتواند در طرف نادرست تاریخ قرار بگیرد.
به همین خاطر، ولی فقیه این بشارت را به دانشجویان معترض آمریکایی داده است که آنان در طرف درست تاریخ جای گرفتند؛ طرفی که آینده تحولات تاریخ بواسطه قیام حضرت حجت عج الله تعالی فرجه الشریف به همان سو خواهد بود.
✍ داود مهدوی زادگان
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#حافظه_تاریخی
📌توالی استراتژی
🔹استراتژی فرانکلین روزولت برای مبارزه در جنگ جهانی دوم و همچنین برنامه ریزی های وی برای دوران پس از جنگ ، با توجه به آنچه اوتصور می کرد اشتباهات وودرو ویلسون در طول و بعد از جنگ جهانی اول را شکل می دهد.
🔹استراتژی بزرگ ترومن در اوایل جنگ سرد ، به نوبه خود تحت تأثیر تجربه های جنگ جهانی دوم قرار گرفت. هدف از این کار جلوگیری از یک اشتباه در انجام اقدامی بود که قدرت های محوری تقریباً تجربه کرده بودند.
🔹 تسلط بر اوراسیا بدون شروع یک جنگ جهانی دیگر در این روند قرار داشت. به همین ترتیب ، انتخاب و اعمال استراتژیک بزرگ جورج دبلیو بوش پس از حوادث 11 سپتامبر ناشی از این اعتقاد بود که ایالات متحده هرگز نباید اجازه فاجعه دیگری را بدهد و آنها تمایل طولانی مدت آمریکا برای پاسخگویی گسترده به تهدیدهای شدید امنیتی در سطح بین الملل را ایجاد کردند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خمینی
🔹ارزش افراد به عمله نه به حرف...
🔸شاید شیطان هم ازش بپرسیم؛
بگه من انقلابیام!
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#اطلاعات_نظامی
🔴پهپاد انتحاری شاهد-۲۳۸، نسخه پیشرفته شاهد-۱۳۶ مجهز به موتور جت
🔹پهپاد انتحاری شاهد-۲۳۸ نمونه پیشرفتهتر پهپاد انتحاری معروف شاهد-۱۳۶ است که به یک موتور مینی توربوجت مجهز شده است و قابلیتهای تهاجمی آن به طرز چشمگیری ارتقاء پیدا کرده است.
🔹پهپاد شاهد-۱۳۶ با وجود سطح مقطع راداری پایین، بهدلیل استفاده از موتور پیستونی و سرعت پایین و صدای خاص و بسیار زیادش، زمان مورد نیاز برای شناسایی توسط سامانههای پدافند هوایی دشمن و حتی نیروهای پیاده را فراهم میکرد.
🔹اما بهکارگیری از یک موتور توربوجت در پهپاد شاهد-۲۳۸ ضمن افزایش سرعت و کاهش صدا در کنار ساختار ویژه بدنه، این پهپاد را در برابر مسلسلهای سنگین و توپهای ضدهوایی تا حدود بسیار زیادی محافظت میکند و درصد موفقیت کلی پهپاد را بهبود خواهد بخشید.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
🔰جلیلی اینطوری نیست!/ قالیباف اونطوری نیست!
🔺میگویند جلیلی توان اجرا نداره، اجرا در مورد رییس جمهور یعنی توان جهت دادن و مدیریت و تصمیمگیری در ساحت کلان، یعنی توان به کارگیری و مدیریت یک جمع هماهنگ، یعنی به خدمت گرفتن ظرفیتهای مختلف کشور، یعنی داشتن اندیشه و برنامه ، یعنی جرات و شجاعت انتخاب موضع در نقاط حساس و ...
جلیلی در مدتی که در شورای امنیت بود نشان داد جرات تصمیم گیری دارد، سبک مدیریت او احتمالا چیزی شبیه اتفاقی است که نزدیکان او در صدا و سیما دارند، صدا و سیما آغوش بازی نسبت به طیفهای مختلف داشته، جوانان را بکار گرفته، درصد مخاطبین را به گفته منابع رسمی حدود ده درصد افزایش داده، نه نگاه بسته مدیریتی آنچنان که میگویند دارد، نه جوانگرایی را کنار میگذارد، نه شجاعت در تصمیمات سخت و از سر اخلاص و تقوا را کنار میگذارد. جلیلی را هر کس از نزدیک دیده احساس تعقل و اخلاق و معنویت در عین شجاعت و قاطعیت در او را دیده. ماجرا اینقدر که صفر و یکی تحلیل میکنیم نیست.
🔺میگویند اطرافیانش عدالتخواهان و بداخلاقها و خاله زنکها و حاشیه سازها هستند. اولا او به دلایل ویژگیهای شخصیتی، آنچنان از اطرافیان تاثیر نمیگیرد، ثانیا جنس او به لحاظ عدالتخواهی شبیه برادرش آقا وحید است، این دو بزرگوار اولا مدتها است نگاهشان به ظرفیتها است، امیدوارانه است، و اتفاقا بهترین مثال برای عدالتخواهی ولاییاند.
🔺میگویند قالیباف تکنوکرات و چیزی شبیه روحانی و هاشمی است. جهت انقلابی ندارد. این حرف غلط است، مجلس او قوانینی را تصویب کرده، بروید قوانین را ببینید، نگاه کنید چطور با تلاش شبانه روزی ساختار قوانینی را تصویب کرده که کاملا ساختار اقتصاد مقاومتی را دنبال میکند، عدم وابستگی به نفت، اصلاح نظام بانکی، کمک به رشد تولید، مقابله با فساد و دلالی و چه و چه. کمک به افزایش جمعیت و بحث مسکن و ...آنقدر درخشان است که بارها رهبری با او مدال انقلابی گری داده. دقت کنید مجلس انقلابی صفت مجلس قبلی است. کافی است نحوه توصیه های رهبری به مجلس جدید و تازه واردهای آن را با مجلس قبل مقایسه کنید.
🔺میگویند قالیباف قدرت طلب است. چون از ریاست مجلس رفت برای ریاست جمهوری، بعد سخنان رهبری را میآورند. اولا خود من و شما در همین مدت کوتاه بارها دیدیم شرایط چقدر متغیر و شناور است، چگونه میگویید او احتمال داشت بیاید یا نیت فلان داشت. بعلاوه او اگر قدرت طلب بود در انتخابات نود و شش که هم خود و هم همراهانش احتمال جدی میدادند که با کنار رفتن آقای رئیسی ایشان رای میآورد، کنار نمیرفت و مدد به آقای رئیسی نمیداد. قالیباف اهل عقل جمعی است، اهل مشورت است. او با طیفهای متنوعی کار میکند ولی دوست دارد عملا حرف رهبر را پیش ببرد.
🔺رفقا! من هم نقدهایی به این دو بزرگوار دارم، اما صحنه را اینقدر سفید و سیاه نبینیم. این عزیزان سرمایه های این کشورند، دارایی ما هستند. شما را به خدا مراقب باشید، "رهبری را بی آبرو نکنید"، او گفت با این جنگ و جدالها و بی اخلاقی ها، ایران بی آبرو میشود، بیایید شاخصها را مرور کنیم، مهمتر از اینکه کدام بزرگوار را در نهایت انتخاب میکنیم باید کمک کنیم به رشد مردم، تا بعد انتخابات تنور مطالبه و اندیشه ورزی بر اساس همین شاخصها روشن باشد.
بیایید همگی از خودمان شروع کنیم. بسم الله.
#علی_مهدیان✍
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#واژگان_سیاسی
💢آشنایی با ایسم های سیاسی
🔸کاپیتالیسم به زبان ساده
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✅چرا چین مهم است؟
🔺سال۱۹۹۱ میلادی بود که اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و در نتیجه آن، جنگ سرد پایان یافت. تا آن سال، اصلیترین نیرویی که به جهان شکل میبخشید، رقابت میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی بود؛ اما پس از فروپاشی شوروی و در طول سه دهه گذشته، دو نیرو به جهانی که ما در آن زندگی میکنیم، جهت و شکل میبخشد: رشد چشمگیر فناوری و رشد خیرهکننده اقتصاد چین. لکن، آن چیزی که اهمیت این ماجرا را افزایش میدهد، همگرایی این دو رویداد است. به عبارتی دیگر، رشد اقتصادی چین و رشد فناوری اکنون خود را در یک نیروی مشترک تجمیع کردهاند. نیرویی که مهمترین عامل شکلبخشی به جهان امروز ماست: رقابت ایالات متحده آمریکا با چین بر سر فناوری و اقتصاد.
واقعیت آن است که رشد اقتصادی چین تنها روی سرنوشت مردم چین تاثیرگذار نیست بلکه این رشد خیرهکننده بر سرنوشت تمام مردم جهان تاثیرگذاشته است و از این نظر، آن را میتوان نوعی نیروی تعیینکننده درخصوص سرنوشت تمام مردم جهان محسوب کرد. رشد اقتصادی چین توانست صدها میلیون نفر را از فقر خارج کند، استانداردهای زندگی نزدیک به یکچهارم جمعیت جهان را ارتقا دهد و اثرات مثبت و منفی بر اقتصاد سایر کشورها بگذارد. کروبر تاثیر اقتصاد چین بر سرنوشت مردم سایر کشورها را اینگونه بیان میکند: «مصرفکنندگان از مزایای قیمت پایین بسیاری از کالاهای تولید انبوه چین، همچنین از تلفنهای هوشمند تولید چین که مردم در کشورهای ثروتمند برای اداره زندگی خود استفاده میکنند، بهعلاوه موتورهای اسکوتر چینی که مردم در کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به محل کار استفاده میکنند، همهروزه لذت میبرند. مضاف بر این موارد، [شرکتهای سابق] رقابت با شرکتهای کمهزینه چینی را دشوار دیدهاند و مجبور شدهاند تا خطوط تولید جدیدی را اتخاذ کنند. در نتیجه، تولید خود را به چین منتقل میکنند در غیر این صورت، احتمال دارد که از خط تولید خارج شوند. نیاز چین برای تولید کالاها، قیمت نفت، زغالسنگ، سنگآهن و مس را افزایش داده است. همچنین حجم عظیم پسانداز صورتگرفته در چین به پایین نگه داشتن نرخ بهره کمک کرده است و این مساله به خانوارها، شرکتها و دولتها در بسیاری از کشورها این امکان را میدهد که بدهی بیشتری برای مصرف سوخت و سرمایهگذاری بپذیرند. به عبارتی دیگر، به هرجای اقتصاد جهان نگاه کنید، بدون درک نقش چین، تقریبا غیرممکن است که بفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
24.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوسیالیسم
💢چه شد که آمریکا سوسیالیست نشد؟
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✅اقتصاد چین چقدر رشد کرده است و این چه معنایی دارد؟
🔺چین رشد اقتصادی رشکبرانگیزی داشته است. از سال۱۹۷۹ میلادی تا سال۲۰۱۱، اقتصاد چین با میانگین نرخ واقعی (تعدیل تورم) ۱۰درصد در سال رشد کرده است که بیتردید میتوان آن را طولانیترین دوره رشد دو رقمی دانست که تاکنون ثبت شده است. لکن از سال۲۰۱۱ به اینسو، رشد اقتصاد چین کمی کند شده است. هرچند که نرخ رشد اقتصادی چین، از سال۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی، همچنان بهطور متوسط در حدود ۷درصد به مسیر خود ادامه داده است که به نوبه خود، سریعترین نرخ در بین اقتصادهای بزرگ در بازه زمانی مذکور محسوب میشود.
البته باید توجه داشت که شاید توجه ظاهری به این اعداد به اندازه کافی به ما در درک آنچه روی داده است، کمک نکند. در نتیجه لازم است تا این اعداد را قدری معنا کنیم .بر این اساس باید بیان کرد که از سال۱۹۷۹ میلادی، تولید ناخالص داخلی چین به ازای هر نفر بهطور متوسط در حدود ۵/ ۸درصد رشد کرده است. از این رو، باید گفت که درآمد هر چینی به ازای هر ۹سال دو برابر شده است. بنابراین درآمد متوسط یک فرد چینی امروز بیش از ۳۰برابر درآمد یک فرد چینی در سال۱۹۷۹ است. در واقع لازم است که یادآوری کنیم، در سال۱۹۷۹، درآمد ملی چین برای هر نفر کمتر از ۲۰۰دلار در سال بود. رقمی که کمتر از یکدهم میانگین جهانی بوده است. با توجه به این داده متوجه میشویم که چین در سال۱۹۷۹ میلادی با هر تعریف معقولی کشوری بسیار فقیر محسوب میشده است. در آن سال، متوسط سطح معیشت چینیها تفاوت چندانی با افغانستان، بنگلادش یا بسیاری از کشورهای آفریقایی آن دوره نداشت. اما در سال۲۰۱۸ -تنها ۴۰ سال بعد- درآمد ملی چین به ازای هر نفر به حدود ۹۴۰۰دلار یا حدود ۸۴درصد از میانگین جهانی رسیده است. بنابراین چین در طول ۴۰سال خود را به یک «کشور با درآمد متوسط رو به بالا» بدل ساخته است که سطح متوسط معیشتش با برزیل، مکزیک، روسیه و بیشتر کشورهای اروپای شرقی نهتنها تفاوت چندانی ندارد که حتی در ابعادی نیز از آنها پیشی گرفته است.
بر اساس دادهها باید بیان کرد که در سال۱۹۷۹، اکثریت قریب به اتفاق جمعیت چین -حداقل ۸۰۰میلیون نفر- در شرایطی زندگی میکردند که بانک جهانی از آن شرایط با عنوان «فقر شدید» یاد میکرد. به این معنی که چینیها در آن سالها قادر نبودند تا چیزی بیش از ۹۰/ ۱دلار _ به بیان ارزش پول امروز _ در روز خرج کنند. اما، به مدد رشد اقتصادی چین این جمعیت ۸۰۰میلیون نفری به چیزی در حدود ۱۰میلیون نفر کاهش یافت. مضاف بر این، جمعیت چینیهایی که بنا به تعریف بینالمللی دارای «سبک زندگی طبقه متوسط» هستند از حدود نزدیک به صفر به حدود ۳۰۰میلیون نفر ارتقا پیدا کرده است. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که ازآنجاکه این ارقام متوسط درآمد برای جمعیت عظیم ۴/ ۱میلیارد نفری چین اعمال میشود، اندازه کل اقتصاد چین و در نتیجه، قدرت اقتصادی بینالمللی آن بسیار بیشتر از کشورهایی است که سطح زندگی مشابهی دارند. در سال۱۹۷۹، کل تولید اقتصادی چین تنها در حدود ۷درصد از تولیدات اقتصادی ایالات متحده را شامل میشد؛ آن هم درحالیکه جمعیت چین در آن سال، حدود چهاربرابر جمعیت فعلی چین بود؛ اما امروز به مدد رشد خیرهکننده اقتصاد چین، اندازه اقتصاد چین در حدود دو سوم اندازه اقتصاد ایالات متحده آمریکا و همچنین، در حدود ۵/ ۲برابر اندازه اقتصاد ژاپن است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank