#انتخابات_دولت_چهاردهم
#انتخاب_اصلح
«پاسخ ضعیف به سوال ضعیف!»
ضعیفتر از پاسخهای سطح پایین و عوامانه و غیرکارشناسی پزشکیان و مشاورانش، سوالات و آمارهای کارشناسان برنامه بود.
یکی در نقد خودکفایی و تولیدملی پرسید و دیگری با ارائه آماری اشتباه درباره اندازه دولت در اقتصاد و نفر آخر با بیان اشتباه میانگین مصرف بنزین خودروهای کشور، از نامزد مدنظر راهکار خواستند!
پزشکیان و مشاورانش هم بدون تسلط بر جزییات آماری و حتی فهم سوالات، پاسخهایی کلی و سیاستزده بیان میکردند.
به صورت کلی تیم کارشناسان پرسشگر تقریبا از یک طیف فکری بوده، به هیچ عنوان سوالات خوب و دقیقی مطرح نکردند و آمارهای ضعیف ژورنالی را به جای آمارهای رسمی مبنای پرسش قرار دادند.
عدم استفاده از اقتصاددانان جوان و طیفهای منتسب به اقتصاد مقاومتی و اقتصاد اسلامی، عدم الزام کارشناسان به ارائه آمارهای مستند ملی و جهانی، پرهیز از طرح پرسشهایی خارج از تکالیف رییس جمهور ذیل قانون اساسی و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، طولانی بودن سوالات و عدم تسلط کارشناسان به سوالات طرحشده از جمله نقاط ضعف جدی میزگرد اقتصادی هستند که میتوانند برای برنامههای آتی اصلاح گردند.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ میدونی فب لب چیه؟
اتفاق خوبی که قراره توی کشور بیفته و به کمک صاحبان طرح و ایده بیاد
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
34.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا جلیلی؟
اگر برای رای دادن به سعید جلیلی تردید دارید حتما این فیلم را با دقت ببینید و اگر میخواهید برای سعید جلیلی تبلیغ کنید، بازهم این فیلم را ببینید چون جواب بسیاری از شبهات مختلف است و دست شما را برای پاسخ به مخالفان باز میکند.
امیرحسین ثابتی در قسمت ۹۶ برنامه حافظه تاریخی ایرانی، ضمن توضیحات کامل درباره چرایی اصلح بودن دکتر جلیلی نهایتا به معرفی کتاب مهمی از وی پرداخته که شخصیت جلیلی را بهتر معرفی میکند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#تحلیل_بین_الملل
🌎 نفوذ آمریکا در جهان عرب با افزایش نفوذ چین رو به افول است
🌿 نشریه فارن افرز در یادداشت قابل توجهی نوشت با افزایش طول مدت درگیری عملیات نظامی ارتش اسرائیل در داخل غزه، تأثیر پیامدهای آن را بر جهان عرب و ایالات متحده میبینیم و اینکه جنگ باعث شد روند روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و چند کشور عربی مختل شود. پیش از این، بحرین، مراکش، سودان و امارات متحده عربی روند عادی سازی روابط با اسرائیل را آغاز کرده بودند و به نظر می رسید عربستان سعودی نیز آماده پیوستن به آنها باشد. با این حال، حمله و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه، این پیشرفت را متوقف کرد.
🔹از آن زمان، عربستان سعودی تا زمانی که اسرائیل اقدامات ملموسی برای تأسیس دولت فلسطین انجام ندهد، از عادی سازی روابط خودداری کرده است. اردن در نوامبر 2023 سفیر خود را از اسرائیل فراخواند و سفر برنامه ریزی شده بنیامین نتانیاهو به مراکش لغو شد. تظاهرات گستردهای در سراسر جهان عرب در اعتراض به اقدامات اسرائیل و بحران انسانی که در غزه برگزار شد. در اردن و مراکش، معترضان خواستار پایان دادن به معاهدات صلح کشورهایشان با اسرائیل شدند و از بی توجهی به نظر مردم، توسط دولتهایشان ابراز ناراحتی کردند.
🔹پیامدهای جنگ در غزه به ایالات متحده نیز سرایت کرد، زیرا افکار عمومی عرب به شدت علیه مهمترین و قویترین متحد اسرائیل تغییر جهت داده است. نظرسنجیهای مؤسسه «عرب بارومتر» نشاندهنده کاهش چشمگیر جایگاه آمریکا در میان شهروندان عرب است که به درگیری غزه نسبت داده میشود. در تونس، دیدگاههای مثبت نسبت به ایالات متحده از 40 درصد قبل از روز 7 اکتبر به 10 درصد کاهش یافت. کاهش مشابهی در اردن (از 51 درصد در سال 2022 به 28 درصد در اوایل 2024) و لبنان (از 42 درصد به 27 درصد) مشاهده شد.
🔹این تغییر به نفع چین تمام شده است که محبوبیت آن در منطقه افزایش یافته است. پس از عملیات نظامی اسرائیل در داخل غزه، حداقل نیمی از پاسخ دهندگان در همه کشورهای مورد بررسی، دیدگاه مثبتی نسبت به چین داشتند. در اردن و مراکش، محبوبیت چین حداقل 15 درصد افزایش یافتهاست. با وجود حمایت محدود از تلاشهای چین برای حمایت از حقوق فلسطین، این آمار نشاندهنده نارضایتی عمیق از سیاستهای ایالاتمتحده است. بیش از 60 درصد از پاسخدهندگان در پنج کشور عربی، بر این باور بودند که ایالات متحده از حقوق اسرائیل حمایت میکند، در حالی که کمتر از 17 درصد احساس میکردند که ایالات متحده از حقوق فلسطین دفاع میکند، که کمترین آن 2 درصد در اردن بود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🇵🇸 نداشتن لیاقت زندگی بهتر!
💠 شهید آیتالله دکتر بهشتی:
بنی اسرائیل نمونه این مردمند؛ از درون آنها ایمان برنخاسته است. ایمانشان به خدا، ناشی از اندیشه درباره جهان نیست. ایمانشان به سعادت، ناشی از ارزیابی اصیل و همهجانبه و عالی انسان نیست. ایمانشان به آزادیهای لازم برای رشد بشر، ناشی از دقت در بینش، درباره زندگی انسان نیست. مردمی که زندگی بشری برایشان عبارت است از یک لقمه نان خشک یا تری که بخورند و سیر شوند و یک هم خوابهای که با او درآمیزند و لذت جنسی ببرند و احیانا چهار فرزند پسر یا دختری که با آن سرگرم شوند، چنین مردمی لیاقت زندگی بهتر از این را ندارند؛ واقعا ندارند. برای اینگونه مردم، تمام آیات روشن کننده موسی (ع) را بیاور، چهار صباحی دنبال آدم میآیند، ولی دومرتبه عقب گرد میکنند! عقب گردهایی عجیب و گاهی با زاویههایی صدوهشتاد درجه!
📚 در مکتب قرآن، ج۱، ص۱۹۱
#فلسطین
#شر_مطلق
#عکس_نوشته
#شهید_بهشتی
#اندیشه_بهشتی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#تحلیل_بین_الملل
کویت در آستانه تغییر اساسی؟
✍بنیاد سیاستهای خاور نزدیک واشنگتن
انحلال پارلمان و سپس تعیین نخستوزیر و ولیعهد از سوی امیر کویت، نشاندهنده چرخش رویکرد این کشور حاشیه خلیجفارس است.
شیخ مشعل الاحمد الصباح، امیر کویت روز ۱۰ مه، پارلمان کشور را درست ۴ روز پیش از برگزاری جلسه افتتاحیه آن، منحل و برخی اصول قانون اساسی را نیز تعلیق کرد.
شیخ مشعل ماه دسامبر گذشته درپی درگذشت برادر ناتنیاش، شیخ نواف، به قدرت رسید؛ و با تعیین احمد الصباح به عنوان نخستوزیر در روز یکم ماه مه، و کابینه دولت، و نیز تعیین شیخ صباح خالد، به عنوان ولیعهد در یکم ژوئن، تیم رهبری جدید کویت تکمیل شد.
برخلاف امارات که رئیس آن، محمد بن زاید، ۶۵ ساله است، و نیز عربستان که حاکم دوفاکتوی آن، محمد بن سلمان تنها ۳۸ سال سن دارد، در کویت اما هنوز قدرت به نسل جوانتر سپرده نشده است.
شیخ مشعل ۸۶ ساله و سلف او یک سال از او بزرگتر بود. حتی ولیعهد جدید نیز ۷۱ ساله و نخستوزیر جدید هم ۷۲ ساله است.
اما ترکیب جدید رهبری کویت بسیار متفاوت از گذشته است؛ و میتواند یک دگرگونی ریشهای در کشوری پدید آورد که چندین سال درگیر یک پارادوکس بین تولید کلان نفت و بحران اقتصادی دائمی بوده است. کویت با این که پنجمین کشور بزرگ تولیدکننده نفت در سازمان اوپک است و جمعیت ناچیزی در حدود ۳ میلیون -آنهم با ۷۰٪ نیروی کار خارجی- دارد، اما توان تولید برق کافی برای ماههای گرم تابستان خود را ندارد و به دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس وابسته است.
اختلال دائم در عملکرد
مشکل مزمنی که کویت با آن دستوپنجه نرم میکند را میتوان هرجومرج اداری دانست که درپی تنشها میان دولت و پارلمان تشدید شده است.
یکی از پیامدهای بسیار آسیبزای این پویایی، ناتوانی پارلمان در تصویب قانونی برای تسهیل صدور بدهی (فرآیند ارائه اوراق بدهی به سرمایهگذاران در ازای سرمایه) از سال ۲۰۱۷ است. درآمد نفتی هزینههای کویت را پوشش نمیدهد؛ از همینرو، مجبور به استفاده از ذخایر کلان ثروت حاکمیتی و یا دریافت وام است.
روابط میان خاندان حاکم الصباح و سیاستمداران کویت از دیرباز تیره بوده است. ماه آوریل گذشته درپی اهانت یکی از نمایندگان به شیخ مشعل، پارلمان منحل و انتخابات زودهنگام برگزار شد. بسیاری از ناظران تردید دارند که تا پیش از آن که دستیابی به یک توافق حل و فصل برای بازفعالسازی پارلمان، ضرورت یابد، انحلال پارلمان به مدت ۴ سال ادامه داشته باشد.
انتخابات آوریل با نرخ مشارکت ۶۲٪ همراه بود؛ که در آن، احزاب اپوزیسیون ۲۹ کرسی از ۵۰ کرسی پارلمان را به دست آورد؛ نمایندگان شیعه ۸ کرسی را از آن خود کردند؛ تنها یک نماینده از گروه اخوانالمسلمین به پارلمان راه یافت.
در سایه غیاب محدودیتهای تحمیلی از سوی پارلمان، امیر کویت اکنون از لحاظ تئوری، از آزادی مطلق برخوردار است. او دارای پیشینه امنیتی است. شیخ صباح الخالد، ولیعهد کویت نیز در وزارت خارجه، و دیگر وزارتخانهها سمت داشته و سرانجام سال ۲۰۱۹ نخستوزیر شد. او شایستگی و آوازه خوبی دارد.
شیخ احمد الصباح، نخست وزیر جدید نیز نمایندگی رئیس بانک مرکزی، چند سمت در وزارتخانههای مختلف را در کارنامه دارد و سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ نیز وزیر نفت بود. گفتنی است هنگامی که شیخ مشعل ولیعهد بود، شیخ احمد الصباح ریاست دیوان ولیعهد را برعهده داشت؛ و این نشان میدهد که آنها به خوبی با هم کار میکنند.
امیر کویت، شیخ فهد یوسف الصباح، که چهرهای جنجالی به شمار میرود را در سمت وزارت دفاع و کشور ابقا کرد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
اندیشکده مطالعاتی اسراء
#تحلیل_بین_الملل کویت در آستانه تغییر اساسی؟ ✍بنیاد سیاستهای خاور نزدیک واشنگتن انحلال پارلمان
.
امور خاندان حاکم
خانواده آلصباح یک خانواده حاکم است، نه یک خانواده سلطنتی، و پیشینه آن به قرن هجدهم بازمیگردد؛ زمانی که خانوادههای بازرگانان محلی میخواستند یک قبیله به امور اداری رسیدگی کند تا بتوانند خود را وقف تجارت کنند. اما گذر زمان و کشف نفت، ماهیت رابطه را تغییر داد. خانواده آلصباح خود شاخههای زیادی دارد، اما تاریخ معاصر آن به سال ۱۸۹۶ باز میگردد؛ زمانی که مبارک الصباح دو تن از برادران ناتنی خود از جمله حاکم وقت را کُشت. مبارک امتیاز به رسمیت شناختن کشور به عنوان یک نهاد جداگانه (از انگلیس) را به دست آورد و سپس به عنوان مبارک کبیر شناخته شد. از زمان مرگ او در سال ۱۹۱۵، جانشینی بین دو تن از پسرانش به ارث رسیده است، دودمان «الجابر» و «السالم».
این نظام تا زمان مرگ شاهزاده صباح از خاندان جابر در سال ۲۰۲۰ ادامه داشت و از آن زمان تاکنون این سلسله همچنان قدرت را در دست داشته است. جانشین صباح برادر ناتنیاش نواف شد؛ که برادر ناتنی او نیز جانشین او شد.
جالب است که ولیعهد جدید نه از خاندان جابر یا سالم، بلکه از خاندان «حمد» است. اما او از طریق پدربزرگ و پدرِ مادرش و همچنین از طریق پدر همسرش با این دو سلسله اصلی ارتباط دارد که میتواند او را مورد قبول طرفین قرار دهد.
چشمانداز آینده
با توجه به اینکه رهبران واشنگتن درگیر جنگ غزه و خطر رو به وخامت اوضاع بین حزبالله و اسرائیل هستند، بعید است که رهبری جدید کویت - با انحلال پارلمان و تعلیق قانون اساسی - توجه زیادی را به خود جلب کند. هنوز مشخص نیست که این تحولات واقعاً چه معنایی دارند، اما احتمالاً مهم هستند. پارلمان کویت در دهههای اخیر چندینبار منحل شده است و همانطور که در گذشته اتفاق افتاده، این اقدام کنونی ممکن است گامی موقت برای خروج از بنبست باشد. با این حال، ممکن است تعلیق پارلمان برای مدت طولانیتری تمدید شود، که نشاندهنده استقبال فزاینده گرایشهای استبدادی در خلیجفارس است.
دیدگاه خوشبینانهتر این است که یک تیم رهبری جدید که واجد شرایطتر، و از شاخههای مختلف خانواده حاکم است، قادر خواهد بود سیاستهایی را اجرا کند که در نتیجه به بحران در کویت پایان داده و کشور را به سمتی پویاتر، مانند عربستان سعودی و امارات سوق دهد. منطقاً، در غیاب مانعتراشی از سوی پارلمان، امیر، ولیعهد و نخستوزیر میتوانند فساد گسترده را مهار، و شروع به تنوعبخشی به اقتصاد وابسته به نفت کنند.
اگرچه ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده در کویت دارای ۱۳,۰۰۰ پرسنل است و کویت یکی از برجستهترین متحدان غیر ناتو آن به شمار میرود، اما دولتهای پیاپی ایالات متحده توجه زیادی به این کشور نکردهاند. با توجه به بحرانهای متعدد در منطقه، ثبات کویت امری مسلم شده است. اما کویت با عراق هممرز است که به طور فزایندهای تحت نفوذ ایران قرار دارد. ایران همچنین مدعی بخشی از میدان گازی بهرهبرداری نشده فراساحلی با کویت است.
درحالیکه واشنگتن به سمت سرزنش کویت به دلیل روند رو به کاهش پیشرفت دموکراتیک، گرایش مییابد، اما دولت ایالات متحده باید شکیبا باشد. طی چند ماه آینده، مردم کویت و کشورهای همسایه خلیجفارس با روی کار آمدن این سه رهبر جدید، اوضاع را زیر نظر خواهند داشت. اینکه چگونه این تیم چالشهای برق را در تابستان گرم مدیریت کند، یک آزمایش زودهنگام خواهد بود. در نهایت، ممکن است پارلمان دوباره فعال و تمام اصول قانون اساسی اجرا شود. در این میان، ممکن است در غیاب این نهاد ناکارآمد، پیشرفتهایی در جهت پایان دادن به بحران جاری کویت حاصل شود.
🌐The Washingtone Institute
#کویت
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✅ توییت امیرحسین ثابتی درباره رشد آراء دکتر جلیلی و روشن شدن ماشین تولید دروغ
#انتخابات_دولت_چهاردهم
#انتخاب_اصلح
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخاب_اصلح
نکات مثبت و منفی صحبتهای #قالیباف در میزگرد اقتصادی :
✍حسن عباسی
✅نکات مثبت :
۱_برای حل مشکل مسکن باید زمین را به مردم بدهیم. واگذاری زمین باید بصورتی باشد که برگشت جمعیت از شهرهای بزرگ را داشته باشیم
۲_بهداشت، آموزش و پرورش و دفاع را نمیشود خصوصی کرد و یا بودجه آنها را کاهش داد اما میتوان با هوشمندسازی هزینه ها را کاهش داد.
❌نکات منفی:
۱_در بحث مهار تورم، دو موضوع مهم کسری بودجه و ناترازی بانکی باید چاره اندیشی شود( در شرایط فعلی کشور علت اصلی تورم، جهانی سازی قیمتها، دلاری فروشی مواد اولیه و افزایش نرخ ارز است نه نقدینگی و کسری بودجه و ناترازی)
۲_حل مشکل کسری بودجه و ناترازی بانکها از طریق استقلال بانک مرکزی و حداقلی کردن دخالت دولت در بانک مرکزی ( استقلال بانک مرکزی خلاف قانون اساسی است، مثلا اگر دولت به بانکها تکلیف کند وام فرزندآوری و ازدواج و ... بدهید، بانک مرکزی میتواند مخالفت کند)
۳_دولت قیمت خودرو را دستوری تعیین میکند(یعنی دولت به زور قیمت خودرو را پایین نگه داشته و خودرو باید گران شود)
۴_قیمت خودروهای داخلی در مقایسه با کشورهای همسایه ۳ تا ۴ برابر گرانتر است( بالاخره خودرو داخلی ارزان است یا گران؟ اگر خودرو با این قیمتها وجود دارد چرا وارد نکردید؟ چرا قیمت خودروهای وارداتی بدون محاسبه تعرفه و سایر هزینهها بالای یک میلیارد بوده است؟)
۵_بورس بهترین جا برای تامین مالی است
۶_قیمت گذاری دستوری باعث ریزش بورس شد( یعنی اجازه بدهیم همه چیز را گران کنند، ارز را گران کنند تا بورس سبز شود)
۷_در بورس عدالت برقرار میشود(😅)
۸_نرخ نیمایی ارز باید در یک کانال رشد ملایمی داشته باشد(یعنی بی ارزش شدن پول ملی بصورت ملایم)
۹_با بازپس گرفتن شرکت هایی که به بخش خصوصی واگذار شدند مخالفم ( حتی شرکتهایی مثل هفت تپه و هپکو؟)
❓نکات مبهم:
۱_تصدی گری دولت را به مردم واگذار میکنیم ( کدام مردم؟ همهی مردم یا عدهای سرمایه دار؟)
۲_دولت ساختمان ساز نیست که مسکن بسازد(برای مردمی که توان ساخت مسکن ندارند چه برنامهای دارید؟)
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔ حتما ببینید و منتشر کنید
🔹️ اگر با هم اختلاف پیدا کنید ممکن است اشخاصی که لایق نیستند به مسئولیت برسند
#انتخاب_اصلح
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
چه کسی را انتخاب کنیم!؟
ورق بزنید
#انتخاب_اصلح
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔ خیالتون راحت، این نظام هر کاری کنه، خیانت نمیکنه!
🔹️ دو انتخابات سرنوشتسازی که نظام میتونست به نفع خودش، تغییر درش ایجاد کنه
🔹️ ۷۱صدم درصدی که واقعهساز شد!
#انتخابات_دولت_چهاردهم
#انتخاب_اصلح
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴نگاههای لیلیپوتی و یک دنیا فرصت!
#سعید_جلیلی جبران عقبماندگیهای چندصدساله را در کوتاهمدت امکانپذیر میداند و این، دستمایهی استهزاء دوست و دشمن شده است!
🔸مگر نه این است که برای جبران عقبافتادگیهای تلنبار شده، به «جهش» نیاز داریم. این تعبیر و باور مقام معظم رهبری است که در شعارهای سال نیز به تواتر منعکس شده است. انگارهی جهش، یک ذهنیت تخیلی نیست و مابهازای بیرونی هم دارد. اگر در شرق و غرب عالم سربچرخانیم، تجربههای زیستهای را در این فضا مییابیم. اصلاحات اقتصادی ماهاتیر محمد در مالزی از نمونههای آن است. رشد اقتصادی سالیانه ۱۰ درصد، حفظ طولانیمدت تورم تکرقمی، افزایش ۱۰ برابری تولید ناخالص داخلی و صادرات از جمله دستاوردهای اصلاحاتی است که مالزی را به صورت جهشی از کشوری فقیر به کشوری صنعتی تبدیل کرد. حتی چین نیز با اتخاذ استراتژی «جهش فناورانه» به قدرت صنعتی جهان تبدیل شد. این کشور طی سه دهه گذشته پیشرفت اقتصادی شگفتانگیزی داشته است. مقایسه روندهای جهانی رشد اقتصادی نشان میدهد که قرن جدید، قرن آسیا خواهد بود.
🔸 این نوشته در مقام مقایسه ایران با مالزی و چین یا الگوبرداری از مدل توسعهی کشورهای آسیایی نیست، اما میخواهد به این نکته توجه دهد که تجربهی بشری امکان تحقق جهش را نه روی کاغذ بلکه در میدان عمل اثبات کرده است. و اگر چنین است، چرا ایران باید استثنا باشد؟ چرا صحبت از جهش اقتصادی در ایران باید به سخره گرفته شود؟ آیا اینکه «به قلهها نزدیک شدهایم» نیز خیالپردازی است؟
🔸آنچه در کلام سعید جلیلی آمده بیش از آنکه نوعی تشریح «برنامه و اقدام» باشد، از جنس برجسته کردن و یادآوری «ظرفیتها و فرصتها» است. فرصتهایی که دیگران استفاده کرده و به رشد جهشی رسیدهاند و ما نیز میتوانیم از آنها بهره ببریم. کجای این تذکر درست از جنس جادو و جنبل و توهین به فهم جامعه است؟ نمونههای موفق جهانی به کنار، چرا به شواهد امکان جهش در کشور خودمان توجه نداریم؟ شواهدی که ردپای برنامهها و مشاورههای جلیلی در آن دیده میشود. مگر رشد صادرات نفت ایران طی سه سال اخیر جهش ۱۰ برابری نداشته است؟ مگر طی یک سال از غنای ۲۰ درصد به غنیسازی ۶۰ درصد اورانیوم نرسیدهایم؟ مگر بازار دانشبنیانهای کشور سیر جهشی قابل ملاحظهای پیدا نکرده است؟ آیا با تحولات اخیر غرب آسیا و دست برتر ایران در منطقه، ما در پنجرهی فرصت برای بهرهبرداری و جهش در رشد کشور قرار نگرفتهایم؟ و مثالهای عدیدهی دیگر که اینجا مجال پرداختن به آن نیست.
🔺آنکه از امکان تداوم این جهشها و تعمیم آن به سایر حوزهها میگوید، آیا دچار «سادهسازی حکمرانی» شده است؟! اعتقاد به امکان جهش از جنس اعتقاد به «ما میتوانیم» است که مورد تأکید امامین انقلاب و راز خیزش مردم و پیشرفتهای شگرف جمهوری اسلامی بوده است. آیا چنین دیدگاهی خطرناک است یا نگاهی که جهش را خیالی و دستنیافتنی نشان داده و مردم را محکوم به پذیرش وضعیت موجود و احیاناً انسداد و بنبست میداند؟ نگاههای لیلیپوتی ما را کوتوله نشان میدهد، در حالی که برای گالیور شدن در دنیا چیزی کم نداریم.
✍ زهرا محسنی فر
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌رقابت انتخاباتی ترامپ و بایدن
🔻در ایام نزدیک به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، وضعیت به گونهای است که رقابت تکراری میان ترامپ و بایدن بسیار نزدیک به هم پیش میرود. در پی محکومیت_قضایی_ترامپ، فاصله این دو نامزد کاهش یافته است اما همچنان طرفداران متعصب ترامپ با انتقاد از نظام قضایی ایالات متحده مدعی این مسئله هستند که این نهاد ابزاری در دست بایدن و دموکراتها برای فشار آوردن به ترامپ و جمهوری خواهان است.
🔻از طرفی طرفداران بایدن با مطرح کردن مسئله اتهامات_هانتر_بایدن (پسر جو بایدن) و عدم دخالت جو بایدن در فرآیند محاکمه شدن او، خود را پایبند به نظام حقوقی و قضایی آمریکا نشان میدهند. در چنین شرایطی در میان سیاه پوستان آمریکایی نیز باوجود اینکه محبوبیت بایدن کاهش چشمگیری داشته است، اما همچنان او را نسبت به دونالد ترامپ ترجیح میدهند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
#انتخاب_اصلح
⛔ اظهارات نادرست پزشکیان درباره تورم مواد غذایی در ایران و مقایسه آن با جهان
🔹️ مسعود پزشکیان در توییتی خطاب به مردم ایران نوشت: «صبح بخیر شهروندان عزیز کشورم که در صدر تورم غذای جهان قرار دارد...»
🔹 بالاتر بودن تورم مواد غذایی در ایران نسبت به همه کشورهای جهان، ادعایی کاملا نادرست است.
🔹 در نمودار و جدولی که در این پست میبینید و توسط بانک جهانی گزارش شده است، ایران نه در شاخص تورم واقعی و نه در شاخص تورم اسمی مواد غذایی، در فهرست ۱۰ کشوراول جهان قرار ندارد.
🔹 کشورهای آرژانتین، سودان جنوبی، زیمبابوه و ترکیه رتبههای اول تا چهارم بالاترین تورم مواد غذایی را در ماههای اخیر تشکیل میدهند.
🔹 ایران در این رده بندی در رتبه شانزدهم قرار داشته و طبق اعلام بانک جهانی تورم مواد غذایی کشور پس از یک روند کاهشی در ماههای اخیر به ۲۳.۱ درصد رسیده است.
🔹 با این اوصاف روشن است، ادعای پزشکیان حقیقت نداشته و به همین دلیل دکترفکت به این ادعای کاندیدای ریاست جمهوری که ایران «در صدر تورم غذای جهان قرار دارد...» نشان نادرست میدهد.
🔸️ نکته:
آرژانتین در حالی در صدر تورم مواد غذایی جهان قرار دارد که در سالهای اخیر یک دولت دوستِ آمریکا و شدیدا غربگرا بر آن حاکم بوده که به شدت هم از رژیم صهیونیستی در کشتار علیه مردم غزه حمایت میکند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🟡 عصر چندجانبهگرایی محدود و خرده ائتلاف ها
💬 «چندجانبهگرایی»، یکی از آشناترین و دیرپاترین مفاهیم روابط بین الملل است. این مفهوم به شکل گیری سازمانهایی بزرگ برای پیگیری اهداف و منافع مشترک کشورهای عضو اشاره دارد، سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ناتو از جمله نهادهایی هستند که براساس منطقه چندجانبهگرایی شکل گرفته اند. امروزه اما با مشخص شدن محدودیتهای این دست سازمان ها از جمله ناکارآمدی و ساختار عریض و طویل و فرایندهای اجماع سازی نسبتا دشوار، روابط بینالملل باعث شده مفهومی جدید و البته شرقی تحت عنوان "Minilateralism" در سال های اخیر مطرح شود...
اینفوگرافی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴این حرفها کذب است
ایران جز کشورهای با دولت بزرگ نیست!
🔸دیشب آقای دانشجعفری، در مقام کارشناس میزگرد اقتصادی #انتخابات_۱۴۰۳، یک گزارهی کذب ایدئولوژیک عجیب را از سیمای ملّی اعلام کردند.
🔹 ایشان گفتند بر مبنای شاخص نسبت هزینههای دولت به تولید ناخالص ملّی، ایران با نسبت ۲۲ درصد یکی از بزرگترین دولتهای جهان را دارد.
🔸 این کذب محض است. بر مبنای دادههایی که صندوق بینالمللی پول که کعبهی آمال حضرات است، ایران جزء ده کشوری در دنیاست که کوچکترین اندازهی دولت را دارد.
🔹طبق دادههای صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۲۲، این نسبت ۱۲.۲۷ درصد بوده و اگر طبق ادعای جناب دانش جعفری تا ۲۰۲۴ این نسبت به ۲۲ درصد هم رسیده باشد، باز دولت در ایران جزء کوچکترینهاست.
🔸از این رو، ادعای آقای دانشجعفری جز در راستای دولتزدایی در ایران نیست. چه رسد به اینکه دولت نقش ستادی، نظارتی و حمایتی قدرتمندی داشته باشد.
🔹آقای #قالیباف هم قاطعانه به کارشناسان مربوطه اطمینان دادند که روند دولتزدایی را انتها پیش خواهند برد.
🔸نکتهی جالب توجه دیگر این است که مشاوران آقای #قالیباف به ویژه مجید شاکری که ظاهرا بسیار به جزئینگری و دیدن پیچش مو اهتمام میورزند، در مقابل این گزارهی کذب و افسانهی دولت بزرگ در ایران سکوت کردند و کارشناس مربوطه را مورد نقد قرار ندادند.
✍پریسا نصرآبادی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺نظم سایکس-پیکو پس از 100 سال همچنان پابرجاست
📚بحران دولت-ملت در خاورمیانه
📥حمید احمدی
🖇تفاوت ایران با خاورمیانه جدید این بود که ایران با همه آنچه در سالهای قبل از کف داده بود، هسته اصلی خویش را حفظ کرده بود. در مورد عثمانی، دولت فروپاشید و بخشهای عربی آن به چند کشور تبدیل شد. همان قدر که ایرانیان از قراردادهایی مانند «گلستان» و «ترکمان چای» نفرت دارند، اعراب از قرارداد سایکس-پیکو بیزارند اما تفاوتی که اشاره شد بسیار کلیدی است. علاوه بر این، پان ایرانیسم بسیار با پان عربیسم و پان تورکیسم متفاوت بوده و است.
🖇در ذات پان عربیسم و پان ترکیسم نوعی الحاقگری هست؛ یعنی آنها مایلند سرزمینهای دیگری را به کشورهای خود الحاق کنند و مشخصا میخواهند سرزمین بگیرند. ولی در ایران، پانایرانیزم بیشتر واکنشی به این دو جریان بوده است. تلاشهایی در ایران برای مناطق از دست رفته بوده، اما هیچ حزب سیاسیای بر این مبنا شکل نگرفته است. حتی جریان پان ایرانیزمی را که محمود افشار شروع کرد و هنوز وجود دارد، به فکر بازگرداندن بحرین و افغاستان به خاک ایران نیست و بحث هویت فرهنگی را مطرح میکند.
🖇به هر روی تکلیف ایران در این خاورمیانه باستانی روشن است، اما آیا شرایط جدید مرزهای سایکس-پیکو که به جز ایران عمده مرزهای پیشین منطقه را جا به جا کرد، پابرجا خواهد ماند؟ آیا نیروهای خودخوانده «دولت اسلامی» خواهند توانست این نظم را چنان که در مقطعی در سوریه و عراق بر هم زدند، به کل از بین ببرند؟ واضح است که داعش اولین نیروی مخالف مرزهایی که در روندهای پس از قرارداد سایکس-پیکو به وجود آمدند، نیست. حتی این مرزها پیش از این به چالش کشیده شده بودند، ولی دگردیسی کامل آنها دور از ذهن است.
🖇پان عربیستها دو بار این نظم را به چالش کشیدهاند. یکی در سال 1919 که جلسه تمام احزاب و جریانهای ناسیونالیستی در دمشق برگزار شد و همه اعراب در مخالفت با نظم سایکس-پیکو به تاسیس یک دولت واحد عربی به نام سوریه دست زدند، اقدامی که البته به سرعت شکست خورد چون نیروهای درگیر در آن نظم و سازماندهی نداشتند و ارتش فرانسه هم دخالت کرد و دوم چالشی است که ناصر ایجاد کرد. قرارداد معروف جمهوری متحده عربی بود که قرار بود مصر و سوریه را یکی کند و بعد عراق را شامل شود. واقعیت این است که سایکس-پیکو ناخواسته مسائلی را ایجاد کرد که بعدا دردسرساز شد، اما هرگز از بین نرفت.
🖇دلیل آن بود که جنبشهای مخالف آن خود دچار تضاد بودند. حزب بعث در دهه 1940 برای بر هم زدن نظم سایکسپیکو به وجود آمد و خود از مشوقان وحدت مصر و سوریه و حامی جمهوری متحده عربی بود. ولی وقتی که این جمهوری شکل گرفت، آنها متوجه شدند که ناصر و ناصریزم هژمونی پیدا کردهاند و این تنها مورد نبود. خود مصریها نیز در مقطعی که به فکر فدراسیون بودند، هژمونی خود را بر سوریها غالب میدیدند. حتی وقتی سادات و قزافی و حافظ اسد فدراسیون جماهیر عرب درست کردند، در سال 1971 به بنبست خوردند. تجربه سوریه و عراق هم در اوایل دهه هشتاد سرنوشت مشابه داشت.
🖇با تقسیمبندی جدید خاورمیانه، رهبرانی ظهور کردهاند که دیگر در فکر کشور واحد نیستند. منافع نخبگان سیاسی اکنون در بر هم خوردن این نظم نیست. آنها هویت و اقتداری پیدا کردهاند که حاضر به ترک آن نیستند. اگر روزی اتحاد هم منفعتی داشته باشد، هر رهبری خود میخواهد رئیس موجودیت تازه باشد. این است که از هم پاشیده شدن نظم سایکسپیکو آسان نیست. داعش چالش جدیتر و گستردهتری درست کرد که آن هم به خاطر شرایط خاص حاکم بر سوریه و عراق بود. عراق پس از صدام و سوریه پس از بهار عربی درگیر شرایطی شدند که ترکتازی داعش را ممکن کرد ولی این نیرویی ماندگار نیست که بتواند بیش از این چالشبرانگیز باشد. خلا سرزمینی به داعش فرصت بروز داد اما حالا تقریبا همه دشمن آن هستند و او را از بین خواهند برد.
🖇نظم سایکسپیکو ساختاری شده و به هم خوردنی نیست چون منافع نخبگان و تودهها براساس این نظم، شکل گرفته است. تضاد طبقاتی میان کشورهای عرب نیز دلیل بسیار مهمی است. اگر سوریه کشوری فرودست و عراق فرادست آن است، تغییر نظم دشوار خواهد بود. اگر نگوییم که نظم سایکس-پیکو از بین رفتنی نیست، قطعا میتوانیم بگوییم که فروپاشی کامل آن بسیار بسیار دشوار است. از دوره باستان چنین نظمهایی بسیار شکل گرفتهاند و تبدیل به واقعیت شدهاند، واقعیتهایی که تغییر اساسیشان، بیشتر خیالی رمانتیک است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
اولین پیشبینی مشارکت و رای مردم به صورت نظرسنجی تلفنی در بازه ۲۲ الی ۲۴ خرداد منتشر شد!
✔️منبع: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات متعلق به وزارت ارشاد
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
#انتخاب_اصلح
⛔ در نهایت انتخابات به چه سمتی خواهد رفت و برنده احتمالی چه کسی خواهد بود؟
🔹️ مشخص است سه ضلع اصلی انتخابات امسال آقایان، جلیلی، قالیباف و پزشکیان هستند. رای آقای جلیلی کاملا ثابت است ایشان یک پایگاه رای ثابتی دارد که خیلی کم رشد میکند شدت رای منفی او بالاست اما یک سبد ثابت قابل توجه رای دارد.
🔹️ اما دکتر قالیباف هم رشد رای او شدید نخواهد بود و اگر انتخابات با مشارکت حدود پنجاه درصد مردم برگزار شود احتمالا میتواند رای اکثریت را بیاورد . بویژه اینکه گفتمان غالب گفتمان انقلاب و شهید رئیسی است.
🔹️ اما وضعیت دکتر پزشکیان کاملا متفاوت است ایشان نماینده ی رسمی اصلاح طلب ها است . جریان اصلاحات برای اینکه کاندیدای خود را پیروز انتخابات کند سه جا را باید فعال کند :
🔸️الف: نخبگان اصلاح طلب؛
🔸️ب: جامعه مدنی اصلاحات؛
🔸️ج: پایگاه اجتماعی مردم ؛
به نظر میرسد نخبگان اصلاحات با قدرت پشت پزشکیان آمده اند و جامعه مدنی را هم تا حدود زیادی فعال کرده اند اما هنوز پایگاه اجتماعی فعال و با انگیزه نشده است.
🔻برای فعال کردن پایگاه اجتماعی سه کار را باید بتوانند انجام دهند:
🔸️الف: وضع موجود را به خوبی نقد کنند؛
🔸️ب:وضع مطلوب را ترسیم کنند؛
🔸️ج: به مردم و پایگاه اجتماعی خود انگیزه لازم برای حضور در پای صندوق برای رسیدن به وضع مطلوب ارائه دهند.
🔻اگر همه چیز درست باشد ولی انگیزه لازم نباشد رای به صندوق ریخته نخواهد شد .
اصلاح طلب ها چون سالها مستقیما در انتخابات نبودند تلاش خواهند کرد این فرصت استثنایی را از دست ندهند در این مسیر چند متغیر تاثیر گذار است:
🔸️الف: آیا از پزشکیان اصلاح طلبی شبیه خاتمی یا روحانی خواهد بود یا تصویری از یک اصلاح طلب نجیب زاده خواهد داشت؟
اگر نجیب زاده شود رشد رای او بالا نخواهد بود اما اگر شخصیتی ساختار شکن و خاتمی صفت به خود گرفت ممکن است انگیزه لازم به پایگاه اجتماعی اصلاح طلب ها بدهد.
🔸️ب: رسانه های غربی از جمله بی بی سی ، ایران اینترنشنال ، رادیو فردا و ... انتخابات را تحریم خواهند کرد یا به کمک اصلاح طلب ها خواهند آمد؟؟؟ این متغیر هم مهم است.(اختلاف بر سر زدن اصول گراها یا جمهوری اسلامی است)
🔸️ج: خود آقای پزشکیان در مناظره ها چگونه حاضر خواهد بود؟ آیا مناظره یک به پنج خواهد شد که اگر شود انگیزه لازم برای مردم ساکت غرب گرا فراهم خواهد شد.
🔸️د. نوع مواجهه رسانه ای حزب الله چه خواهد بود آیا به دو قطبی سازی کمک خواهند کرد؟ آیا دعوا را تند خواهند ؟ آیا دو گانه دیو دلبر خواهند ساخت؟
الان مشکل اصلی بدنه اصلاح طلب ها و جنبش زن زندگی آزادی نبود انگیزه برای رای دادن است. حتما رسانه های اصلاح طلب تلاش خواهند کرد این انگیزه را به طرفداران خود و مردم قهر کرده از صندوق بدهند که وضع موجود در حوزه ی معیشت مردم، آزادی های اجتماعی، عفاف و حجاب، فیلترینگ، سیاست خارجی بهبود خواهد یافت . حتما اصلاح طلب ها دنبال ایجاد و ساخت بمب انگیزه هستند. اگر انگیزه به بدنه اجتماعی اصلاحات برگردد انتخابات ممکن است به نفع پزشکیان پیش برود.
🔹️ هنوز این انگیزه به جامعه منتقل نشده ولی زمینه های تغییر در آن وجود دارد باید منتظر مناظرات بمانیم ببینیم آیا تحولی در جامعه ایجاد خواهد کرد ؟یا جامعه همان مسیر انتخابات مجلس را با درصدی بالاتر در پیش خواهد گرفت؟
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴 منفورترین دوگانه انتخاباتی تاریخ ایالات متحده
🔹 بر اساس نظرسنجی جدید موسسه پیو، درحالی که حدود 5 ماه به انتخابات آمریکا باقی مانده است، بخش قابل توجهای از آمریکاییها نسبت به دو نامزد موجود نظر مثبتی ندارند.
🔹 بنابر این نظرسنجی، دوگانه بایدن و ترامپ در انتخابات 2024 منفورترین دوگانه تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان برگزاری این نظرسنجی است. چرا که یک چهارم آمریکاییها دیدگاه مثبتی به این دو نامزد ندارند.
لینک منبع
https://www.pewresearch.org/short-reads/2024/06/14/biden-trump-are-least-liked-pair-of-major-party-presidential-candidates-in-at-least-3-decades/
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌سودان و ایران
کمک های نظامی ایران به سودان در دیپلماسی نظامی برای توسعه حوزه نفوذ ایران در سواحل دریای سرخ و سواحل سودان و همچنین کشورهای حوزه ساحل صحرا ارزیابی می شود.
همکاری های نظامی ایران وسودان از سال ۲۰۱۱ وارد فصل تازه ای شد و ایران پهپاد ابابیل ۲ در اختیار خارطوم قرار داد و سودان نیز در تسلیح نیروهای مقاومت در غزه کمک بسیار زیادی به تهران کرد.
همکاری های نظامی ادامه پیدا کرد و ایران در سال ۲۰۱۴ چهار عدد پهپاد ابابیل ۳ به سودان منتقل کرد ارسال، مهاجر ۲و ۴ به سودان همکاری های خارطوم و تهران در سواحل دریای سرخ را بیشتر کرد
قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان در سال ۲۰۱۶ بر روابط دوجانبه ایران و سودان تاثیر گذاشت و عمرالبشیر روابط خود با تهران را قطع کرد.
باکودتای نظامی در سودان در سال ۲۰۱۹ و عزل عمر البشیر و قدرت گیری ژنرال عبدالفتاح برهان تنش های داخلی به اوج رسید و ژنرال حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع بر علیه عبدالفتاح کودتای نظامی کرد و این درگیری ها همچنان بعد از گذشت دو سال همچنان ادامه دارد.
تحلیل گران نظامی سودان معتقد اند که عادی سازی روابط ایران و سودان و حمایت سیاسی و تسلیحاتی ایران از عبدالفتاح برهان که از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است تاثیر محسوسی در تحولات میدانی در خارطوم و دارفور داشته است و پهپادهای مهاجر ۶ ایران که تصاویر آن اخیرا در رسانه ها بازتاب داشته است ابتکار عمل میدانی خوبی برای ارتش سودان ایجاد کرد و برای اولین بار ارتش سودان موفق به کمک و ارتباط گیری با نیروهای محاصره شده خود در منطقه ام درمان در خارطوم پایتخت سودان شدند ،خارطوم در تصرف کامل ژنرال برهان است و نیروهای حمیدتی سعی می کنند از ام درمان نفوذ خود در خارطوم را افزایش دهند.
در استان دارفور نیز نیروهای واکنش سریع علی رغم حملات بی سابقه موفق به تصرف شهر الفاشر نشدند و نیروهای ارتش با پشتیبانی پهپادهای ایرانی از حالت تدافعی به ضد حملات و هجوم تغییر استراتژی دادند.
حضور کشتی نظامی اطلاعاتی بهشاد در سواحل سودان در دریای سرخ و احتمال حضور برجسته تر لجستیکی و مستشاری ایران برای حمایت از دولت قانونی سودان چشم انداز روشنی برای تثبیت نفوذ امنیتی و نظامی در دو طرف دریای سرخ و همچنین حضور موثر در کشورهای حوزه ساحل صحرا را خواهد داشت
ابوقاسم
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
⭕️ خدا راه را به ما نشان داده...
#انقلابی_پرتلاش
#یکی_مثل_رئیسی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank