6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اهتمام ویژه به کتاب حتی در اوج فضای مجازی
📚حضرت آقا در دیدار ۳ ساعته خود از نمایشگاه کتاب، در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما اعلام داشتند که؛ مساله کتاب مساله مهمی است.
فرهنگ و فرهنگ سازی در کشور همواره نیاز به کتاب دارد. هر چند که امروزه امکانات فراوان دیگری همچون فضای مجازی بوجود آمده است...
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
📝پرواضح است که نسخه های فیک، توهمی و دست چندم مثل رفراندوم برای حل مسایل کلان و پیچیده کشور در شرایط کنونی، فرامتنی جز ایجاد گسل و بیثباتی در جامعه نداشته و جز سنگ اندازی مضاعف و تمرکززدایی از مسیر پیشرفت کشور، عنوان دیگری ندارند. جدای از اینکه این ایده در کشور ما دوسه بار هم مورد استفاده قرار گرفته و جزءبندهای قانونی اساسی کشور با سازوکاری مشخصاست، هیچ کشوری مستقل و مقتدری از ظرفیت یک ایده و تئوری، برای #تولید_بیثباتی و ایجاد گسل اجتماعی استفاده نمیکند.
لینک مطلب:https://eitaa.com/asre_tabyin/1707
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️
شهادت امام جعفر صادق (ع) تسلیت باد.
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
باز دارد گذرِ شعر به غم میاُفتد
خانهای باز به دستانِ ستم میاُفتد
راه انداختهاند آتش و آقاجانم
وسطِ غائله با قامتِ خم میاُفتد
نا ندارد به خدا، شرم کنيد از سِنّش
پیرمردست و به یک ضربهٔ کم میاُفتد
نکِشیدَش به زمین پشتِ سرِ مرکبِتان
هم نفَس سوخته در سینه و هم میاُفتد
داغِ مادر به دلش دارد و برمیدارد-
طرفِ کوچه همین چند قدم... میاُفتد
میخورَد تا که نگاهش به دو دستِ بسته
یادِ حیران شدنِ اهلِ حرم میاُفتد
روضهٔ عصرِ اسارت، زده آتش به دلش
رفته از حال... به وٱلله قسم میاُفتد...
**
زینب از غارتِ عباس میاُفتد گریه
تا که در سلسله چشمش به علَم میاُفتد!
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
@asre_tabyin
📚معرفی کتاب
کتاب #والد_سوم نوشته #سیدعلیرضا_تراشیون است. این کتاب به #تاثیر _رسانهها بر #تربیت_فرزندان میپردازد و سعی دارد نشان دهد چطور در جهان امروز رسانه هم کودکان را تربیت میکند.
🔸درباره کتاب والد سوم
امروزه تربیت، پیچیدهتر از قبل شده است و عواملی بیرون از محیط خانه نیز در آن دخیل هستند. درگذشته، تربیت محدود به چهاردیواری به نام خانه و والدین میشد و عوامل بیرونیِ مانع تربیت کمتر بود. حداکثر نگرانی والدین این بود که فرزندشان به آسیبهایی چون اعتیاد، بزهکاری و... دچار نشود.
🔹اما امروز در جامعهای زندگی میکنیم که مرزهای تربیتی برداشته شده و بدون تردید عواملی فراتر از محیط خانه همچون: رسانهها، بازیهای رایانهای، اینترنت و فضاهای مجازی و... در امر تربیت تأثیرگذار هستند، بهگونهای که نمیتوان چارچوبی را برای تربیت معین کرده و طبق آن عمل نمود. این کتاب سعی دارد شما را در راه تربیت فرزندانتان یاری کند.
♻️بخشی از کتاب والد سوم
تماشای بیشاز حد رسانه، فارغ از محتوای خوب یا بد آن، آسیبرسان است و اگر محتوای آن نیز کنترلشده نباشد، آسیبهای بیشتر و جدیتر خواهد رساند. لذا اگر به دنبال آن هستیم که نسل فاخری را تربیت کنیم؛ نسلی که طراز تربیتی آن، طراز جهانی باشد، قطعاً یکی از فاکتورهایی که در تربیت باید به آن توجه کنیم، بحث #سواد_رسانه است.
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
@asre_tabyin
🔎حکمرانی مجازی یعنی همین؛ متا ۱.۳ میلیارد دلار جریمه شد
▫️رگلاتور اروپا متا، شرکت مالک فیسبوک و اینستاگرام، را ۱/۳ میلیارد دلار بهدلیل انتقال غیرقانونی داده از اروپا به آمریکا #جریمه کرد. این رگلاتور ۵ ماه به متا فرصت داد تا انتقال داده اتحادیه اروپا به ایالات متحده را متوقف کند.
▫️حفظ حریم مجازی جامعه و قدرت بازدارندگی علیه بیگانه و #تنبیه_ متخلف و متجاوز به پروتکل های بومی و #توانایی_مدیریت_مرزهای_دیجیتال_کشور، از شاخصههای حکمرانی مجازی است.
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
#یادداشت_رسانه
🔎فقدان رژیم مصرف و تاثیرات دهگانه رسانه بر مدیریت ذهن
💡برای اینکه از حضور روزانه ۴ تا ۶ ساعته نوجوانان و جوانان در فضای رسانه ای اعم از دیدن فیلم و سریال تا بازی های رایانه ای و چت کردن و حضور در شبکه های اجتماعی، ارزیابی دقیقی داشته باشیم و روش حل مساله و خط مشی گذاری درستی در سطح ۱.فرد و ۲.خانواده و ۳.جامعه، اتخاذ نمایبم، ده مورد از #ردپاهای_ذهنی_شناختی_رسانه در افراد را باهم مرور می کنیم.
۱.پایین آمدن سطح تمرکز و توجه ذهنی در اثر مصرف زیاد و متنوع رسانه و بنوعی #بیش_فعالی_ذهنی در برابر حوادث و رویدادها و مسائل زندگی است که بقولی کثرت دریافت اطلاعات رسانه ای، فقرتوجه و تمرکز بدنبال خواهد داشت.
۲.رو به افول نهادن قدرت تفکر و تحلیل و پردازش مسائل بدلیل انباشت بی رویه و بدون دروازبانی اطلاعات که همان عادت به #خام_خوری_اطلاعات می باشد که حاصلش نتیجه گیری های غلط با مقدمات هرجایی و همه جایی رسانه ای بدون دقت در منبع و فرهنگ و موقعیت خاص آن اطلاعات دریافتی است.
۳.خستگی و #فرسودگی_ذهنی و پایین آمدن تاب آوری مغز در برابر حوادث و رویدادهای روزمره که بنوعی ذهن عصبی و افسرده و عجول را منجر می شود که رفتارهای تکانشی خاصی هم بدنبال خواهد آورد.
۴.ساده سازی ذهن و پایین آمدن #ضریب_هوشی بدلیل مواجهه با رسانه بدون رژیم مصرف خاص که ندیدن ابعاد متعدد ماجرا در روش حل مساله یکی از نشانه های آن می باشد.
۵.شرطی شدن ذهن و عادت کردن به سرگرمی رسانه ای _اطلاعاتی و درنتیجه #ایستایی_رشد_و_بلوغ فکری و نداشتن ایده های کلان برای اتفاقات بزرگ زندگی همچون مساله انتخاب رشته و شریک زندگی و شغل و ...
۶.تنبلی ذهنی و #فقدان_خلاقیت و اعتیاد افراطی به محرک بیرونی جهت فعالیت و برنامه ریزی روزانه یا بلندمدت بدلیل عدم مدیریت مصرف رسانه ای
۷.تنزل ذوق معرفتی و درنتیجه افت شدید علمی_شناختی بدلیل خاصیت هیجان زای رسانه ای و فاصله گرفتن از کتاب و درس و #مطالعات_مکتوب
۸.آسیب دیدن هوش بصری بدلیل #انگاره_سازی_های_اجاره_ای و بدون مکث و تحلیل و همچنین انعکاس مستقیم تصاویر از طریق مانیتورها و سبقت گرفتن تخیلاتِ رسانه_ساخته بر تاملات_خودساخته در ذهن
۹.لاغرشدن #تفکرانتقادی و بنوعی ضعیف شدن ذهن انسان در برابر جهان هستی بدلیل عادی شدن مصرف بدون فیلتر رسانه ای و در نتیجه پیدایش اخلاق محافظه کار در زندگی
۱۰. #چالش_خودآگاهی و نداشتن فرصت یا حوصله یا دغدغه برای خلوت فکری و مراقبه و محاسبه شخصیتی بدلیل مصرف حجم بالای رسانه ای که استقلال ذهنی و شخصیتی انسان را نیز زیر سوال برده و به یک موجود وابسته و هراسان از تنهایی و معتاد به تایید و حضور دیگران تبدیل می کند.
🖌علیرضامحمدلو، پژوهشگر رسانه و علوم اجتماعی
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔸امنیت سه بخش دارد: داخلی، مرزی، راهبردی
1⃣ برای اختلال #امنیت_داخلی، نقشه حجاب و دلار و رفراندوم کشیدند که طرفی نبستند.
2⃣ در اختلال #امنیت_راهبردی هم ناموفق بودند؛ عربستان زانو زد، عراق در آرامش و اسرائیل در التهاب داخلی.
3⃣ حال سراغ #امنیت_مرزی ما آمدهاند. آذربایجان نشد، #طالبان، عبدالحمیدها هم که مشغول کارند...
▫️تنش مرزی ایران، #تله_آمریکایی، رویای اسرائیلی
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎ترور شناختی افکارعمومی چگونه اتفاق میافتد؟
▫️چند نمونه از تیترهای خبری شبکه های بیگانه را در تصاویر پیوستی مطالعه بفرمایید. مملو از تحریف، پارهحقیقت گویی، دروغ، مغالطه، تمسخر، اغراق و برچسب زنی.
بدون شک با جهت دادن، آلوده کردن و #بمباران_سبد_مصرف_خبری_جامعه می توان ذهنیت اجتماعی را مدیریت کرد.(common sense) یا فهم مشترک اجتماعی، سیبل عملیات شناختی برای مهندسی افکار عمومی به شمار میرود.
▫️اینکه تیتر برجسته و هماهنگی توسط "من و تو" و "بیبیسی" و... کار میشود با این عنوان که "حکم اعدام خرس متهم به قتل به تعویق افتاد"، چیزی جز #تکنیک_شبیهسازی، برانگیختن احساسات، طعنهزنی و تولید شبهه و فرایند متهم کردن و تولید چالش شناختی در موقعیت مشابه علیه جمهوری اسلامی نیست.
▫️نکته حائز اهمیت این است که اخبار خرد و جزییات ظاهرا بیاهمیت مثل این تیتر خبری که " در تصادف پژو پارس با اسب، راننده فوت کرد" یا "مصرف سالانه ۶۰ میلیارد نخ سیگار در ایران" و...، هدف اصلی #مسمومسازی_ارتکازات و فهم مشترک جامعه و شورش افکارعمومی علیه خودش و یک #خودانتقادی_القایی و مهندسی شده است که اشاره شد.
▫️هرگاه ارتکازات و به اصطلاح common sense جامعه آلوده شد، گپ های عمومی و گفتگوهای روزمره را #دیالوگهای_آلوده هرچند بیاهمیت ولی با قابلیت رسوب یافتن و تهنشین شدن، پر خواهد کرد و انباشت این مسمومیتهای کوچک به یک ذهنیت مقاوم شده علیه باورها و کلان روایتهای جامعه خواهد انجامید و مرجعیت فکری و شیوه اندیشه افکارعمومی تغییر خواهد کرد.
✍علیرضامحمدلو، مدرس و کارشناس رسانه
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin