📌خوانشی کوتاه بر پیشخوان روزنامه ها
🔹شرق در صفحه نخست خود با تیترهای مختلف، حسابی به مجلس تاخته و پرداخته است. انگار که فرصتی برای تسویه حساب پیدا کرده باشد رقبای احتمالی خود از مجلس برای ریاست جمهوری را نواخته است. جالب اینجاست که در قسمت بالای روزنامه در یک موازنه سازی و با کلیدواژه صد روز نخست، به تطهیر دولت به تبع تقدیس بایدن پرداخته است. احسان طبری از روشنفکران اوایل انقلاب و نیز از رهبران حزب توده که به جرم #جاسوسی و کودتا در سال ۶۲ دستگیر شد، در حصار نیروهای نظامی و با تیتر معمای دست نوشته هایش که اشعار به فایل صوتی اخیر هم دارد دیده می شود. این شبیه سازی و معماانگاری تاریخی و تصویری محاصره گون از نیروهای نظامی، تبرئه ژورنالیستی دولت و اصلاح طلبان را در ماجرای اخیر تداعی می کند.
🔹کیهان در نقد برجام، آنرا چیزی جز خسارت ندانسته است و از عوامل این خسارت به مساله نفوذ و سهل اندیشی دیپلمات های کشور در رابطه با طرف مقابل اشاره کرده است. ضد وحدت دانستن انتشار فایل صوتی توسط رئیس جمهور را نیز اینگونه حاشیه زده که عامل اصلی شکستن #وحدت، محتوای صحبت های وزیرخارجه ایشان است که در ابتدا باید توجیه و مورد سوال واقع شود. توافق آمریکا و اسرائیل برای تشکیل کارگروه ضدایرانی، موضوع دیگری است که این روزنامه درصفحه نخست خود کار کرده است.
🔹آفتاب یزد در رابطه با افشای فایل صوتی به فرافکنی جدیدی دست زده و مصاحبه کننده را متهم کرده است تا از اتهام مصاحبه شونده و دوقطبی ساختگی اش در رابطه با میدان و دیپلماسی بکاهد. در تیتر نخستش نیز به جداول #بودجه ۱۴۰۰ پرداخته و با اغراقی که به تبع ابهام موجود انجام داده، آن را در تاریخ اقتصاد و بودجه ریزی، بی سابقه دانسته است.
🔹آرمان ملی در تیتر نخست خود نسبت به وضعیت افسردگی در کشور هشدار داده است و عکس نخست این روزنامه به صحبت های #لیلاز که منتشرکننده را مقصراصلی دانسته اختصاص یافته است. گوشه سمت چپ روزنامه نیز به اعتبارزدایی از صداوسیما و ادعای کاهش مخاطبانش اشاره شده است.
🔹اعتماد به مساله ارتباط با عربستان پرداخته و آن را عقلانیت و دیپلماسی روبه جلو خوانده است. از قول مشاور رييس و دبير كارگروه مشورتي تحول مجلس نیز نوشته: ماموریت منتشرکنندگان و بزرگنمایی جداول بودجه، پوشاندن ماجرای فایل صوتی ظریف بود. همانطور که روزنامه شرق از #تاجزاده و کلاب هاوس به عنوان پدیده هایی برای احیای دمکراسی نوشته بود، اعتماد هم با تیتر دیپلماتیک۵+۱ نکته، به برجسته کردن موضوع کاندیداتوری تاجزاده!، همت گماشته است.
🔹روزنامه ایران نیز، توجیه #فایل_صوتی منتشرشده از زبان روحانی و ظریف را دستور کار قرار داده است. از قول واعظی هم به بهانه ۶سند همکاری میان ایران و ترکیه، جهش روابط دو کشور را منوط به رفع تحریم ها دانسته است.
🔹روزنامه جوان با تیتر و عکس نخست خود که به فرمانده کل سپاه اختصاص داده، نوشته: دیپلماسی بدون قدرت، صوت و کلمه ای بیش نخواهد بود و همچنین تیتر زده که #میدان باعث تواضع و سرخم کردن بن سلمان و کشاندنش پای میز مذاکره شد. توجیه ظریف و تقبیح روحانی نسبت به صوت منتشرشده، دیگر تیترهای کار شده در صفحه نخست این روزنامه است.
🔹وطن امروز با تیتربرجسته ای نوشته: روی حاج قاسممان حساسیم. پایین این کلان تیتر، رسوایی منافقین از شهادت آیت الله بهشتی، با رسوایی غربگرایان از شهادت حاج قاسم، در یک وزن دیده شده است که موازنه جالبی به نظر می رسد. اعلام برائت رئیس جمهور از صحبت های ظریف در فایل صوتی و مقابل هم دانستن میدان و دیپلماسی، عکس اصلی و تیتر دیگری است که صفحه اول را پوشش داده است. از قول آیت الله رئیسی هم در شان حاج قاسم نوشته: هم فرمانده بود و هم دیپلمات.
🔹روزنامه فرهیختگان با اشاره و کنایه به داستان میدان_دیپلماسی در فضای خبری کشور، بن سلمان را بخاطر عملکرد قدرتمندانه یمنی ها در میدان مبارزه، #بازنده_میدان لقب داده است. در گفت و گویی با علی علیزاده، ژورنالیست سیاسی نویس هم نوشته: ظریف نشان داد که یک دیپلمات مبتدی است.
#خوانش_تحلیلی
🆔@andisheengelabi
گفت و گویی پیرامون #رسانه_ملی و #انتخابات از صفحه بسیج دانشجویی امیرکبیر در اینستاگرام
🆔@andisheengelabi
کیهان، اظهارات کلاب هاوسی جناب پوششی اعظم را تیترنخست خود قرار داده که تمام نتوانستن ها و بی تدبیری های هشت سال اعتدالی_اصلاحاتی را در یک حرکت بدون توپ و فرار رو به جلو، تقصیر دولت قبل!؟ و مجلس فعلی و ترامپ و خلاصه هرکس و نهادی غیر از دولت خطاب می کند. تاکتیکی عجیب که تبدیل به دومینوی گفتمانی اصلاحطلبان در روزهای نزدیک انتخابات شده است. گفت و گوهای پستویی،یک طرفه و بزن در روهایی که مصرف انتخاباتی داشته و پازل جنگ روانی را تکمیل می کند.
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
🆔@andisheengelabi
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
شرق نیز تاکتیک های ۱.دوقطبی سازی و ۲.ایجاد شکاف در اردوگاه رقیب و ۳.#رقیب_هراسی را توامان پیاده کرده است. همچنان و علی رغم عذرخواهی ایرنا، علیه قالیباف می تازد و از طرفی با تیتر "آن ها که می روند، آن ها که می مانند" که ناظر بر کنارکشیدن یا نکشیدن به نفع رئیسی در جبهه اصولگرایی است، شکاف و اختلاف در خانه رقیب را پیگیری می کند. مغز وارداتی از آمریکا یا کره شمالی که در یادداشت روزش کار شده نیز حاکی است، برچسبی شبیه دیوارکشی که در مناظرات انتخاباتی ۹۶ کارکرد تخریبی و رقیب هراسی داشت، در هرحال تکمیل و جمع بندی نهایی است. البته از دوگانه ظریف_سلیمانی کمی هراسانند و خیلی اعتمادی به موفقیتش نیست. درباره شورای شهر و ردصلاحیت شدگانش بدلیل رانت و فساد نیز دست به دامن وزیر ناکارآمد و موذی سابق دولت شده اند.
🆔@andisheengelabi
#کلیدواژه_ها و محورهای اصلاحطلبان در پیش و حین انتخابات
اگر دنبال محورها یا کلیدواژه هایی هستید که در ایام انتخابات توسط اصلاحطلبان استفاده خواهد شد، فقط تیترهای امروز صفحه یک اعتماد را با دقت مرور کنید. جناب شهردار همچون جهانگیری، در پایان راه و کارش، قبلی ها را متهم به ساخت باتلاق می کند(#فرافکنی). #فیلترینگ، #دستکاری_بودجه و تخریب رقیب، دفاع از #حقوق_شهروندی، #مافیا! که جهانگیری ادعا کرده نگذاریم کشور دست مافیا بیفتد، موضوعات و عناوینی هستند که با تزیین و تعویض جای شاکی و متهم، همین حالا بطور رقیق تر و در ایام انتخابات بصورت غلیظ تر استفاده خواهد شد.
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
🆔@andisheengelabi
حقایقی مهم درباره #اخبار_منفی
ایران اینترنشنال چگونه ذهن ما را مسموم میکند؟
با گسترش اینترنت و شبکههای ماهوارهای زندگی عموم مردم با رسانهها و اخبار مختلف گرده خورده است. تمرکز عمومی بر نوع و جنس اخبار ازجمله فاکتورهایی است که میتوان با آن سلامت عمومی یک جامعه را سنجید.
اخبار بد غالباً بیش از خبرهای خوب جلبتوجه میکنند. دلیل این امر این است که حوادث منفی بیشتر از خبرهای مثبت بر روی مغز ما تأثیر میگذارند. روان شناسان از این موضوع بهعنوان #سوگیری_منفی یاد میکنند که این امر میتواند تأثیر زیادی بر رفتار، تصمیمات و حتی روابط شما داشته باشد.
حقایقی مهم درباره اخبار منفی
-امروزه اخبار احساسبرانگیز 95 درصد از عناوین رسانهها را تشکیل میدهند.
- اخبار منفی 30 درصد بیشتر موردتوجه قرار میگیرد.
-7/2 درصد از افرادی که در معرض اخبار منفی قرار دارند، دچار مشکل اضطرابی میشوند.
-63 درصد از کودکان 12 تا 18 سال میگویند که دیدن اخبار منفی احساس بدی را در آنها ایجاد میکند.
-39 درصد افراد معتقدند که رسانهها در مورد پوشش خبری ویروس کرونا اغراق میکنند.
شبکه ایران اینترنشنال ازجمله رسانههایی است که با اهداف مختلف بر روی انتشار #اخبار_منفی تمرکز دارد. فقر؛ اعتیاد، اختلاس و فساد سیاستمداران ازجمله سوژههایی است که این رسانه فارسیزبان بر روی آن تمرکز دارد. البته به این معنا نیست که هیچ اتفاق بدی در ایران رخ نمیدهند؛ بلکه باید دید این رسانه بر روی کدام واقعیت تأکید دارد.
ادامه مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید:
https://article.tebyan.net/476199
🆔@andisheengelabi