عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ نگاهی به آژیر خطر تهران از منظر بیگ دیتا و چند نکته رسانهای
🔹 شب گذشته شنیده شدن صدای آژیر خطر در غرب تهران و گمانهزنیها و خبرهای متفاوت درباره آن، موجهای گوناگونی را در شبکههای اجتماعی از سوی کاربران ایجاد کرد. در نگاه نخست بازهم پاشنه آشیل جدی رسانهای ما یعنی تأخیر در ارائه خبر اولیه، صحیح و روایت از رویداد باعث شد رسانههای معاند با تولید فیک نیوز، شایعه و اخبار ساختگی به القای ترس و دلهره در افکار عمومی بپردازند.
📊 رصد دیتاک از بسترهای مختلف شبکههای اجتماعی نشان میدهد کاربران توئیتر با ۲۶٫۲ هزار توئیت، ۱۴٫۲ هزار ریتوئیت، ۱۶۱٫۴ هزار لایک و ۱۰۹۰ پست در ساعت، در همان ساعات اولیه به اتخاذ رویکردهای مختلف در این زمینه پرداختند.
🔹نکته مهم به دست آمده از این رصد نشانگر آن است که تأخیر ولو اندک در ارائه اطلاعات به مخاطب سبب شده منابع پرنفوذ براساس فالور رسانههای ضدانقلاب و معاندی همچون VOA، من و تو، ایران اینترنشنال، العربیه فارسی و وحیدآنلاین باشند و این در حالی است که خبرگزاری ایسنا و فارس با اختلاف قابل توجهی قرارگرفتهاند.
🔹توئیتهای «من خودم گاهی سیستم صوتیم اشکال پیدا میکنه صدای آژیر میدم» با ۷٫۹ هزار لایک و ۳۵۰ ریتوئیت و «آژیر حمله هوایی در تهران ۱۵ دقیقه طول کشیده، ۱۵ دقیقه یک اشتباه نیست.» با ۶٫۸ هزار لایک و ۲۰۸ ریتوئیت پربازنشرترین محتواهای فضای توئیتر هستند.
🔹«آژیر خطر تهران» در بستر خبر با ۸۶۳ خبر و محتوا مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. خبرگزاریها با ۴۰۵ محتوا، پایگاههای خبری با ۴۳۸ محتوا، روزنامهها با ۲۰ محتوا و ۳۵ پست در ساعت به این موضوع پرداختهاند.
🔹بر اساس رصد سامانه دیتاک، تلگرامیها با ۵٫۱ هزار پست و مجموع ۲۷٫۱ میلیون بازدید و ۲۱۲ پست در ساعت به کنشگری درباره شنیده شدن آژیر خطر پرداختند. کاربران این بستر البته با ۲۲۵۱۴۹ بازدید از کانال گیزمیز خبر شنیدن شدن آژیر خطر در تهران را مورد توجه قرار دادهاند.
🔹کاربران اینستاگرام هم با ۳۰۸ پست، ۹٫۱ هزار لایک و ۱۲ پست در ساعت به شنیده شدن صدای آژیر خطر واکنش نشان دادهاند. پست صفحهای که خبر شنیده شدن صدای آژیر در غرب تهران را همراه با گمانهزنیها و البته محتوای مبتنی بر دیس اینفورمیشن و شایعات منتشر کرده بود با ۱۴۵۵ لایک و ۱۰۷ کامنت بیشتر توجه را در این بستر به خود جلب کرده است.
✅این دادهکاوی نشان میدهد در مواقع وقوع رویدادها، تعلل و سردرگمی در بین رسانهها و مسئولان و عدم ارائه روایت واحد و غیرمتناقض، سبب جولان رسانههای معاند جهت القای روایتهای دروغین و مبتنی بر شایعات و انحراف افکار عمومی میشود. در غیابت این روایت و اطلاعات صحیح، موجی از بازنشر اطلاعات دلهرهآور که برای مخاطب فاقد سواد رسانهای نیز قابل راستی آزمایی نیست، نشان از ضرورت توجه به سیاستگذاری رسانهای و خبررسانی صحیح، جامع و شفاف با هدف قطع زنجیره فیکها و شایعات منجر به مدیریت بهتر افکار عمومی و بازگرداندن آن به داخل خواهد شد. امروز دوران سکوتهای طولانی در عرصه اطلاعرسانی گذشته است و روایت اول، تبدیل به روایت غالب شده و این یعنی باختن افکار عمومی و حقیقت در برابر جریان اطلاعرسانی مسموم.
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس رسانه
@asrehooshmandi
نگاهی به قدرت شبکه های اجتماعی در انتخابات امریکا
https://www.isna.ir/news/99111108033/
@asrehooshmandi
عروسك، پيام است
#عروسکها جزء صمیمیترین اسباببازیها هستند. عروسکها امروز گمنام نیستند؛ بچهها خیلی از آنها را در #کارتونها و بازیهای رایانهای دیدهاند. تنها هم نیستند، دوستانی دارند و از آن مهمتر کلی هم لوازم با خودشان همراه دارند.
کودکان امروز #ارزشها و ملاکهای زیبایی و محبوبیت را از عروسکهایشان فرا میگیرند و به صورت ناخودآگاه پیامهایی که این اسباببازیها ارسال میکنند، در طول زمان دریافت میکنند.
عروسکها تا اینجا دو کارکرد اصلی #رسانهها یعنی سرگرمی و انتقال میراث فرهنگی را به همراه دارند و از قاعده تکرار در اقناع پیروی میکنند چراکه عروسکها و خانوادههایشان پیامهای مشابهی را مرتب ارسال میکنند و در نزدیکی ما هستند.
آنها علاوه بر این، همکاران رسانهای دیگری هم دارند: انیمیشنها، فیلمهای سینمایی و بازیهای رایانهای که به فاصله کمی از هم متولد میشوند و به دنیای کودکان راه پیدا میکنند.
شاید نظریه «رسانه پیام است»، اینجا به کمکمان بیاید و بتوانیم بگوییم: عروسک نه تنها #رسانه است، بلکه خود به تنهایی پیام است.
منبع: شاهطاهری، فائزه، عروسک پیام است، #ماهنامه_مدیریت_ارتباطات، شماره 51
@asrehooshmandi
⭕️کدام خبرها تاثیرگذارترند؟
▫️تحقیقات نشان میدهند سه ویژگیِ «پیشبینیناپذیری و غیرمنتظره بودن» اخبار، «ارتباط خبر با غرایز» و «مرتبط بودن خبرها با بقا، حفظ حیات و صیانت نفس»، بیش از سایر اخباری که رسانهای میشوند تأثیرگذارند و برانگیختگی عاطفی ایجاد میکنند. زمانی که یک خبر تهییجکننده که آسیبهای جامعه را بازنمایی میکند رسانهای میشود، پدیدهای به نام «واگیری هیجانی» یا «emotional contagion» رخ میدهد.
این دست از پیامها، چه از طریق محتوا و چه از طریق فرم، بر مخاطبان تأثیر میگذارند. ویژگیهای شخصیتی و شناختی کاربران نیز در تأثیرگذاری یک خبر و رسانهای شدن آن نقش دارند. به همین دلیل نقش رسانهها در گزارش یک رویداد بیش از خود آن رویداد ارزش خبری پیدا کند.
گزیدهای از مقالهی به نام «رسانه، بیخیالیِشناختی و راه گذر از آن ـ ماهنامه مدیریت ارتباطات، آبان ۱۳۹۹
@asrehooshmandi
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
🔰ثبت نام دوره کوتاه مدت و مجازی ترم زمستان
معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه
🔸عناوین رشته های رسانه ای:
🔹روش نقد و تحلیل #انیمیشن:
دکتر محمد حسین فرج نژاد
استاد و مؤلف در موضوع سینما و انیمیشن
🔹#سواد_رسانهای و بحرانهای اجتماعی:
دکتر معصومه نصیری
استاد و مولف کتب سواد رسانه و قائم مقام سابق انجمن سواد رسانه ای ایران
🔹سواد #بازیهای_رایانهای:
مهندس مهدی حق وردی
استاد دوره های سواد بازی
🔹#تجربهنگاری_فرهنگی در حوزه رسانهها:
دکتر مجید مبینی
مدیر کارگروه تجربه نگاری فرهنگی پژوهشکده باقرالعلوم
🔹تحلیل و بررسی #سبک_زندگی در رسانهها:
حجت الاسلام و المسلمین علی قهرمانی
استاد و مؤلف در موضوع سبک زندگی
🔹#نقد_فیلم:
سید باقر نبوی ثالث
پژوهشگر و منتقد فیلم
🔹اصول و کلیات سواد رسانهای: عباسعلی متولیان
مدرس سواد رسانه و دبیر انجمن سواد رسانه طلاب
ثبت نام: تا 15 بهمن در سایت
https://eshragh.ir/
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
💢#کودکان_و_ایمنی در فضای مجازی
حفظ حریم خصوصی و ایمنی فرزندان ازجمله مهمترین دغدغههای والدین در فضای مجازی میباشد. در همین راستا همراهی والدین و فرزندان در این فضا میتواند گامی مهم و اساسی باشد لذا والدین عزیز باید اطلاعات سایبری خود را افزایش و نحوه استفاده از ابزارهای هوشمند را فراگرفته و بر فعالیتهای آنلاین فرزندان خود نظارت داشته باشند. بنابراین موارد زیر را در نظر داشته باشید:
• از اپلیکیشنهای مسدودکننده و کنترلی استفاده کنید : نرمافزارهایی وجود دارند که میتواند برخی کلیدواژهها را مسدود و جستوجو در اینترنت محدود کنند و یا میتوانید فعالیت کودک خود را رصد کنید.
• استفاده از نرمافزارهای معتبر : برای دانلود برنامههای ارتباطی با معلم یا اساتید حتماً از منابع معتبر استفاده کنید .
• به کودکانتان آموزش دهید : هرگز نام، آدرس ، رمز عبور ، نام مدرسه و نام اولیا خود را در اختیار کسی قرار ندهند.
برای پیوستن به حامیان کودکان در فضای مجازی به لینک زیر مراجعه کنید:
https://b2n.ir/566452
✅پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی
#کودکان_سایبری
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
💢حفظ #امنیت_کودکان در آموزش مجازی
لازم است والدین نسبت به اهمیت حفظ حریم خصوصی و عدم افشای اطلاعات شخصی و خانوادگی در فضای مجازی به کودکان خود آموزش کافی را داده تا کودکان را از سوءاستفاده مجرمان سایبری حفظ نمایند.
برای پیوستن به حامیان کودکان در فضای مجازی به لینک زیر مراجعه کنید:
https://b2n.ir/566452
✅پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی
#کودکان_سایبری
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
💠تأثیر خشونت رسانه ها بر پرخاشگری کودکان
🔹بیش از 10 هزار تحقیق ثبت شده وجود دارد که از تشدید رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان -بهویژه در پسرها- بر اثر مشاهده صحنههای خشونتآمیز تلویزیونی سخن میگویند.
🔹 با وجود رسانه ها، نگهداری کودکان در یک حبابِ بدون خشونت عملاً غیرممکن است. هر کودک بهصورت میانگین در طول یک سال 12 هزار عمل خشونتآمیز را در تلویزیون مشاهده میکند، به انضمام بازسازی صحنههای قتل و جنایت 90درصد از فیلمهای سینمایی، 68درصد از بازیهای ویدئویی و 60درصد از سریالهای تلویزیونی نمایشدهنده خشونت هستند.
🔹 استمرار قرار گرفتن در معرض صحنههای خشونتآمیز برای کودکان، یک فاکتور خطرناک به حساب میآید. طبق برخی مطالعات، چه کودکان پیشدبستانی و چه کودکانی که به مدرسه میروند، علاقه و اشتیاق به تقلید از صحنههای خشونتآمیزی که بر صفحه نمایشگر مشاهده میکنند، دارند.
🔹در پژوهشی که از سوی آکادمی امراض کودکان در آمریکا انجام گرفت، اشاره شده که کودکان زیر شش سال با دیدن تصاویر ترسناک، آنها را باور میکنند و جهان را جای وحشتناکی میپندارند و در ذهنشان این باور شکل میگیرد که در هر لحظه از زندگی امکان وقوع چنین رویدادی وجود دارد.
🔹در تحقیقات Pediatrics این نکته به اثبات رسید که مشکلاتی از قبیل بدخوابی و کابوس دیدن در کودکان زیر شش سال با دیدن خشونت حتی در کارتونهای کمیک هم به وجود میآید. در واقع هیچگونه خشونت رسانهای بیضرری برای این سنین وجود ندارد.
@asrehooshmandi
حضرتِ بانو جانِ مهر و ماه، حضرت مادر، همسر حیدر، عین رحمت، مادر مهربان شیعیان عالم میلادتان مبارک.
نگاهمان به آسمان و امیدمان به دعای خیر شماست.
روز زن و گرامیداشت مقام مادر فرخنده باد.
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
💢پیشگیری از #آسیبهای_فضای_مجازی_کودکان
در شرایط فعلی ناشی از اپیدمی و شیوع بیماری کرونا و عدم امکان برگزاری آموزشهای حضوری در مدارس، شاهد حضور حداکثری دانش آموزان در فضای مجازی هستیم که این امر خود باعث رشد و افزایش آسیبهای فضای مجازی بهخصوص رده سنی کودک و نوجوان میباشد.
آسیبهایی از قبیل:
• جسمی: استفاده بیشازحد از رایانه، تنــوع رنـگ و سرعت زیاد تعویض صفحـات، تأثیرات منفی روی مغــز و اعصاب کودکان میگذارند و ازاینرو برخی اختلالات جسمی را موجب میشود.
• فکری: کودکی که پشت رایانه و اینترنت نشسته است، هدایت فکری اینترنتی را صمــیمانه و لذتبخش تراز سخـنان پدر و مادرمی داند درنتیجه، درتفکر و شیوه نگرش او اختلال ایجاد میشود.
• اخلاقی: خانــواده بهعنوان مهمترین نهاد اجتماعی مرزهای قابلنفوذی دارد که فضای مجازی توانسته است در آن رخنه کند، که در این میان ورود شبکههای اجتماعی به کانون خانواده موجب بروز آسیبهای اخلاقی بهویژه در کودکان شده است.
• اجتماعی: کودکی که زیاد در فضای مجازی وقت میگذارند بهمرورزمان مرز بین خیـال و واقعـیت را گم میکند چنین کودکی از آسیب اجتماعی فضــای مجازی مصون نیست آســیبهـایی مثل تمـایل به رفتارهای پرخاشگرانه و بیاعتنایی نسبت به درد و رنج دیگران
برای پیوستن به حامیان کودکان در فضای مجازی به لینک زیر مراجعه کنید:
https://b2n.ir/566452
پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی
#کودکان_سایبری
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
💢راهکار درمان #اعتیاد_اینترنتی_کودکان
اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی از مشکلات رایج در زندگیهای امروزی است. شاید این مشکل را در خودتان نیز شناسایی کرده یا در اطرافیانتان دیده باشید. اگر شما هم احساس خطر کردهاید و فکر میکنید که استفاده بیشازاندازه از اینترنت در زندگی فرزندتان خللی ایجاد کرده است موارد زیر را در نظر بگیرید.
1. تعیین زمان مشخص برای استفاده کودکان در فضای مجازی
2. تعیین پاداش و تنبیه برای استفاده صحیح و ناصحیح
3. جایگزین کردن فعالیت فیزیکی و سرگرمی خارج از فضای مجازی
4. نظارت اعضای خانواده در هنگام استفاده کودکان از اینترنت
5. هدفمند کردن استفاده از اینترنت برای کودکان
6. افزایش تعاملات خانوادگی و اجتماعی کودک
برای پیوستن به حامیان کودکان در فضای مجازی به لینک زیر مراجعه کنید:
7. https://b2n.ir/566452
✅پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی
#کودکان_سایبری
#کلیک_امن
@asrehooshmandi