در اولین نشست جهادگرانِ فضای مجازی بررسی میشود:
«نقش رسانهای حضرت زینت (س) در واقعه کربلا»
سه شنبه_۳۰شهریور_ساعت ۱۵:۳۰
@asrehooshmsandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
💢تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیبدیده از جنگ/ طراحی جایزه صلح جهانی شهید حسن باقری
🔻با محوریت و پیگیری باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران و موافقت کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس «کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیبدیده از جنگ» تشکیل خواهد شد.
🔻حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی نوریجانی ـ رییس کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران در نشستی با سردار فتحالله جعفری ـ مدیر موسسه شهید حسن باقری اظهار کرد: با عنایت به روحیه صلح طلبانه شهید حسن باقری در موضع فرماندهی و همزمان با روز جهانی صلح، باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران طی مکاتبه ای پیشنهاد نامگذاری «روز جهانی صلح» به نام شهید حسن باقری در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران را به دولت پیشنهاد خواهد کرد و همچنین طراحی «جایزه صلح» به نام حسن باقری را به عنوان پیشنهاد به کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران ارائه خواهد داد.
🔻مدیر موسسه شهید حسن باقری نیز با استقبال از تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیبدیده از جنگ و طرح آن در سطحی فراسرزمینی، تاکید کرد: رویکرد مبتنی بر صلح و نگاه انسانی جاری در یک رخداد نظامی آن چیزی است که دنیا باید از آن مطلع باشد. این ویژگیها کمتر در سایر کشورها و در میان فرماندهان قابل مشاهده است.
✅متن خبر را در لینک زیر بخوانید:
👉http://fna.ir/3r9h3
👉https://www.isna.ir/news/1400063123583/
@asrehooshmandi
🎦 پخش زنده #مهافمپ ۷۴
🔶جنگ روایت ها
مهندسی جوامع توسط رسانه ها
👤 با حضور:
🔻معصومه نصیری _مدرس سواد رسانه ای
🔻محمد لسانی _کارشناس و پژوهشگر رسانه
🕙 زمان: شنبه ۳مهرماه، ساعت ۲۲
📌آدرس: live.famp.ir
حضور و پرسش سوال برای عموم آزاد است
(ورود با انتخاب گزینه میهمان)
پخش همزمان در آپارات: aparat.com/famp.ir
🌐 famp.ir
🆔 @fampir
@asrehooshmandi
❌ رهبر انقلاب: با انتشار افکار صحیح در فضای مجازی به معنای واقعی کلمه جهاد کنید
🔻 رهبر انقلاب، در پایان مراسم عزاداری روز اربعین حسینی(ع) خطاب به دانشجویان: شما امروز در فضای مجازی میتوانید افکار درست و صحیح را منتشر کنید و به مسائل پاسخ دهید و میتوانید به معنای واقعی کلمه جهاد کنید
🔺 البته اصل قطعی در این باب پیروی از شیوهی اخلاقی است. باید از این کاری که بعضی افراد با دشنام و فریب و دروغ دربرابر افکار عمومی مواجه میشوند، اجتناب کرد.
🔻باید منطق را به اخلاق مزیّن کرد حقایق را منتشر کرد. امروز همه باید در این میدان حرکت کنیم. ۱۴۰۰/۷/۵
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💢چگونه در برابر چیدمان مسموم ویترینهای رسانهای مقاومت کنیم؟
🔹صادقانهترین و شفافترین دکترین مواجهه هوشمندانه با اخبار و اطلاعاتی که بنای مهندسی و مدیریت افکار عمومی برای نیل به اهدافی همچون بدبین سازی، ابهامآفرینی، ناامیدسازی، زداینده عزتنفس ملی و ... را دارند، روش #تبیین و #افشاگری مبتنی بر اخلاق و صداقت و البته همراه با دقت و سرعت و مبتنی بر نظام موضوعات دارای اهمیت است.
🔹به گزارش ایسنا، معصومه نصیری _ معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران _ در ادامه مطلب بالا نوشته است:
🔹در زمانه زیست در جامعه شبکهای و دورانی که برای تشریح وضعیت و موقعیت آن از عناوینی همچون پساحقیقت نیز استفاده میشود، محل تنازع بنگاههای خبری و تاثیرگذاران عصر افکارعمومی، به سلطه درآوردن افکارعمومی آن هم به طورخودخواسته و مبتنی بر خلق نیازهای نامعتبر اما معتبرنما است. در این دوره آنچه جولان میدهد و عرصههای عمومی و جدی را متاثر میسازد اخبار و اطلاعات جهتدار، کدگذاری شده برای کدگشایی خاص توسط افکارعمومی و نهایتا دریافت خروجی مشخص مبتنی بر سیاستگذاری محتوایی قدرتهای رسانهای است. حال این تاثیرگذاری میتواند استحاله گر بوده، بیحس سازی کرده یا برانگیختگی جمعی ایجاد کرده و منجر به تحولات و مهندسی همه جامعه جوامع هدف شود.
🔹در این راستا چیدمان مسموم ویترینهای رسانهای با ظاهری جذاب و احساسات برانگیز از ملزومات تحقق پساحقیقت بوده و افکار عمومی کمتر توسعهیافته یا دیرتر توانمند شده، زمینی حاصلخیز جهت تحقق اهداف خاص هستند.
🔹این کارشناس رسانه سپس با طرح این پرسش که آیا هر تبیینی منتج به نتیجه مطلوب میشود؟ در ادامه آورده است: قطعا آنچه اثربخشی اقدامات تبیینی را افزایش میدهد، شناسایی نقاط جدی ایجاد انحرافات و تحریفات در افکار عمومی است. اگر تبیین گران دچار کجفهمی از نظام موضوعات شده و در تشخیص اولویت برای روشنگری دچار خطا شوند، ضمن هدر رفت انرژی گفتمانی، از بیاثری اقدامات نیز دلسرد شده و گامهای بعدی نیز دچار خطای شناختی و راهبردی خواهد شد.
✍️متن کامل این متن را در اینجا یا اینجا بخوانید.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💢پروژه اینستاگرام کودکان متوقف شد
◽️#رویترز گزارش داد: اینستاگرام توسعه اپ جدید برای کودکان را به طور موقت متوقف کرده است. اقدام این اپ متعلق به فیس بوک در حالی انجام میشود که انتقادات زیادی به پروژه مذکور شده بود.
◽️اینستاگرام کودکان به عنوان اپی در حال توسعه بود که اجازه والدین شرط عضویت در آن بود. همچنین قرار بود در این سرویس محتوای بدون تبلیغ و مناسب کودکان منتشر شود، اما قانونگذاران آمریکایی و گروههای حمایت از کودکان به دلیل نگرانیهای ایمنی از این شبکه اجتماعی خواستند توسعه آن را متوقف کند.
◽️اینستاگرام در یک پست وبلاگی اعلام کرد توسعه اپ مخصوص کودکان فرایند درستی بود اما فعالیت مان را به طور موقت متوقف کردهایم و همچنان به توسعه ابزارهای نظارت والدین آن ادامه میدهیم. واقعیت این است که کودکان از قبل وارد فضای آنلاین شدهاند و ما معتقدیم توسعه یک سرویس مناسب که مخصوص آنها است، نسبت به شرایط فعلی برای والدین بهتر است.
◽️در اوایل ماه جاری میلادی، وال استریت ژورنال گزارشی حاوی دادههایی منتشر کرد که نشان میداد اینستاگرام تأثیری مخرب بر نوجوانان به خصوص دختران نوجوان دارد و فیس بوک تلاش چندانی برای برطرف کردن این چالش انجام نداده است. فیس بوک در هفته جاری این گزارش را نادرست خواند.
◽️در سال ۲۰۱۷ میلادی فیس بوک یک اپ به نام مسنجر کیدز عرضه کرد که پلتفرم ارسال پیام برای کودکان کمتر از ۱۳ سال بود و توسط حساب کاربری والدین کنترل میشد.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshamndi
عصر هوشمندی
🎦 پخش زنده #مهافمپ ۷۴ 🔶جنگ روایت ها مهندسی جوامع توسط رسانه ها 👤 با حضور: 🔻معصومه نصیری _مدرس سواد
💢فیلم کامل نشست «جنگ روایت ها؛ مهندسی جوامع توسط رسانه ها» را در لینک زیر مشاهده بفرمایید.
https://www.aparat.com/v/cwDk5/
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️نگاهی به دکترین تبیین از نگاه #کلان_داده
🔻حرکت از موضع «فعال» به سمت موضع «موفق» برای تنویر افکار عمومی
✍️معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔻#تبیین را بهمثابه روشنگری و انداختن نورافکن شفافیت بر روی موضوعات و مسائلی که باهدف غبارآلودسازی فضای افکار عمومی صورت میگیرد، باید در قالب دکترین کم اثرسازی تبعات زیست در عصر پساحقیقت و مانعی برای کمک به فهم بهتر جهان رسانهای شده امروز دانست. از این رو و ازآنجاکه دکترین مجموعهای از باورها، رهنمودها و آموزههای توصیفی است بهشرط آنکه برای مقصودی عملیاتی سازمانیافته باشد و در واقع عملا فرایندی فراتر از راهبرد، سیاست و خطمشی است، موضوع جهاد تبیین باید در سپهری فراتر از یک کنشگری کوتاهمدت مورد توجه قرار گیرد.
🔻بر این اساس، رصد دیتاک از چهار بستر توییتر، اینستاگرام، خبر و تلگرام نشان میدهد، کنشگری کاربران شبکههای اجتماعی حول محور جهاد تبیین از اعتقاد به رویکرد راهگشایی این روش حکایت دارد که البته غلبه گفتمانی نیز بر ضرورتهای اقدامات هوشمندانه و پرهیز از شتابزدگی و مستدل گویی است.
📊فضای توییتر با ۵۰٫۸ هزار توییت، ۳۶٫۵ هزار ریتوییت و ۲۱۵٫۸ هزار لایک در زمینه فرمان صادره از سوی مقام معظم رهبری در حوزه تبیین کنشگری داشته است. این کنشها در حوزه تایید ضرورت با بیشترین لایک و ریتوییت متعلق به حساب کاربردی دفتر رهبری انقلاب بوده و در حوزه فعالان، مربوط به محتوایی است که تبیین گری مبتنی بر اطلاعات کامه و دقیق را مورد اشاره قرار داده است.
📈کاربران اینستاگرام با ۹٫۶ هزار پست، ۱٫۶ میلیون لایک و ۷۴٫۲ هزار کامنت، موضوع جهاد تبیین را مورد توجه قرار دادهاند. بیشترین بازدید نیز متعلق به صفحه دفتر Khamenei_ir بوده است.
📉 ۳۴٫۳ هزار پست در تلگرام و ۶۱٫۷ میلیون بازدید نتیجه چرخش فعالیت کاربران این بستر درباره ضرورت تبیینگری و روشنگری بوده که قالبهای عکس نوشته و متن بیشتر گونه محتوای تولیدی این فضا بوده است. این موج در بستر خبر با تولید ۲۱٫۷ هزار خبر در خبرگزاریها، پایگاههای خبری و روزنامهها پیگیری شده است.
🔸با نگاه دکترین محور به موضوع ضرورتهای تبیین گری باید تاکید کرد بدون تبیین و روشنگری هیچ فکر و اندیشه متقنی توفیق رواج و تبدیل شدن به اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد که توفیق این شیوه در بهکارگیری روشهای اثرگذار است، روشهایی که بتواند دستی برتر در به حاشیه راندن چارچوبهای ارتباطی که مانع نقشبندی حقیقت بر باور عمومی و همگانی میشود را داشته باشد و دربرابر عادیسازی جعلیات و نسبی سازی حقیقت بایستد و با اتخاذ رویکردهای منطقی، گفتمان ساز بوده و ادله پرور باشد. این روش زمینهساز حرکت از موضوع فعال به سمت موضع موفق در زمینه تنویر افکار عمومی است.
#دیتاریپورت
#دیتاپولیتیک
@asrehooshmandi
⭕️چند نکته کوتاه خطاب به رییس جدید صدا و سیما
◽️معصومه نصیری ـ معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ـ ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به نبرد رسانهای موجود علیه کشور، اظهار کرد: در راستای کاهش تاثیرات این نبرد و نجات افکار عمومی از اخبار و اطلاعات جهت داری که با هدف کاهش عزت نفس ملی، تغییرات شناختی، تضاد آفرینی و تردید آفرینی ها رخ میدهد، صدا و سیما باید آرایش نبرد رسانهای هوشمند و دقیق داشته و بتواند طراح عملیات های آفندی و پدافندی دارای اثرگذاری بالا باشد.
◽️وی افزود: در همین راستا پرهیز از #سری_دوزی_رسانهای، تن ندادن به #محتواهای_آنتن_پرکن به جای محتوای نقطه زن، ارائه #روایت_ها و سناریوهای دقیق مبتنی بر نظام مسائل جامعه و #آیینه_تمام_نمای_افکارعمومی بودن، منجر به افزایش اعتبار رسانهای شده و زمینه ساز #ترمیم_سرمایه_اجتماعی برای این مجموعه میشود.
◽️این مدرس و پژوهشگر سواد رسانه ای گفت: چنانچه مردم صدای خود را از رسانه ای که بناست انعکاس آنها باشد، نشنوند به سوی راهکارهای دیگر می روند که منجر به ریزش سرمایه اجتماعی می شود و لذا صدا و سیما باید نسبت به ترمیم رابطه خود با مردم و کارشناسان اقدام کند.
https://hawzahnews.com/xbmKN
@asrehooshmandi
✅حفظ امنیت فرزندان در فضای مجازی
چند نکته برای حفظ امنیت فرزندان در فضای مجازی:
۱: تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی دستگاهی که کودک از آن استفاده میکند را به طور مرتب بررسی کنید.
۲: تنها زمانی که امکان نظارت بر کودک را دارید اینترنت را در اختیار وی قرار دهید.
۳: از نرم افزارهای کنترل والدین و مانیتورینگ استفاده کنید.
۴: مراقب تصاویر و مطالبی که فرزندانتان در شبکههای اجتماعی ارسال می کنند، باشید.
۵: برای استفاده از اینترنت و بازی های رایانه ای قانون و ساعات مشخصی تعیین کنید.
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
در ساعت؛ بیست و چهار و یک دقیقه بررسی شد:
«اجتماعی شدن های ناسازگار ساز»
نگاهی به مهندسی اجتماعی از منظر علوم شناختی
🔹 درگاههای پخش
◀️ رادیو گفت و گو، موج FM ردیف 103.5 مگاهرتز
◀️ اپلیکیشن ایرانصدا: iranseda.ir
◀️ تارنمای رادیو گفتوگو: radiogoftogoo.ir
#علوم_شناختی_رسانه
@asrehooshmandi
🔹به مناسبت ۲۲ مهر روز «کودک، رسانه و فناوریهای نوین» برگزار میشود:
💠نت گپ یونسکویی با موضوع:
«کودک، فضای مجازی و تربیت رسانهای»
🔻میهمان: دکتر احسان شاه قاسمی ـ عضو هیئت علمی و مدرس سواد رسانه در دانشگاه تهران
🔻میزبان: دکتر معصومه نصیری ـ معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران
🕰️۲۱ مهر ماه _ساعت ۲۰
از طریق صفحات زیر این نشست آنلاین را دنبال کنید:
https://www.instagram.com/UNESCO.Mediaclub
https://www.instagram.com/ehsanshahghasemi/
https://www.instagram.com/federation.irunesco
@asrehooshmandi
🖌 پژوهشگر حوزه ارتباطات عنوان كرد:
◀️ ایستادگی در برابر قرائتهای رسمی عامل ایجاد اجتماعات ناسازگار
نصیری در رادیو گفتوگو عنوان کرد: یکی از ویژگی هایی که باعث شکل گیری اجتماعات ناسازگار میشود ایستادگی در برابر قرائتهای رسمی است.
🔚 ادامه مطلب را در لینک زیر مشاهده کنید:
https://b2n.ir/w75956
@asrehooshmandi
🎯 در اینترنت سایه به سایه دنبالت میکنم
— ما عاشق دیدزدنِ دزدکی دیگرانیم و اینترنت فرصت خوبی برای این کار به ما میدهد
📍برای خیلی از ما، این فرایند آشنایی است: اسمی را در گوگل جستوجو میکنیم. نامهای مشابه و نتایج پرت را کنار میگذاریم. بالاخره با آزمون و خطا چیزی دستمان را میگیرد. مثلاً میفهمیم طرف در اینستاگرام صفحهای دارد. بازش میکنیم. اول پستهایش را میبینیم و میخوانیم، بعد میبینیم چه کسانی را دنبال میکند، بعد چک میکنیم چه پستهایی را لایک کرده است و چه کسانی پستهایش را لایک کردهاند، و این فرایند را ادامه میدهیم تا به سرحد جنون برسیم. میل به تعقیب دیگران در اینترنت از کجا میآید؟
📌 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10380/
@asrehooshmandi
📺فیلمهای خشن و "سندروم دنیای خبیث" / هشدار در مورد تماشای فیلمهای دارای "ابرقهرمان" در نوجوانی
⭕️یک روانشناس با اشاره به تبعات تماشای فیلم و سریالهای خشن و نامناسب برای کودکان و نوجوانان گفت: بسیاری از فیلم و سریالها حاوی محتوای خشونت آمیزی نظیر پرخاشگری و خیانت زوجین هستند که مواجهه کودک و نوجوان با این خشونتها منجر به ایجاد یک دید مخرب از جهان در آنان میشود و "سندروم دنیای خبیث" را در آنان ایجاد میکند؛ در این نوع از خطای تفکری، کودک و نوجوان تصور میکند هر رفتاری در دنیا با خشونت مواجه خواهد شد و حس ناامنی در او ایجاد میشود.
https://www.isna.ir/news/1400080100136/
@khanevade_rasane
🔹درباره متاورس | Metaverse
#متاورس ترکیبی از دو واژه Meta (فراتر) و Universe (جهان) به مفهوم "فراتر از جهان" است. متاورس در واقع یک پیشبینی دربارهٔ یک #تکنولوژی جدید در آینده است که کاربران آن قادر خواهند بود از سراسر جهان به آن متصل شوند. متاورس ترکیبی از #فضایمجازی، #اینترنت و #واقعیتافزوده است
Metaverse Roadmap
عرصه های ارتباطی
آینده تکنولوژی
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
به مناسبت هفته جهانی سواد رسانهای؛
دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» راهاندازی شد
🔻دبیرخانه دائمی نخستین کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» همزمان با هفته جهانی سواد رسانهای توسط کمیسیون ملی یونسکو در باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران راهاندازی شد.
ایجاد و تقویت مولفه های مردمی سازی و عمومیسازی سواد رسانهای و اطلاعاتی، کمک به تولید دانش مبتنی بر نیاز عمومی برای ارتقای سواد رسانهای، ایجاد همگرایی و همافزایی بینالمللی با محوریت ایران در زمینه سواد رسانهای، ایجاد فرصتی برابر و اثرگذار برای ذینفعان این حوزه در ایران و سایر بهمنظور به اشتراگ گذاری پیشرفتهای حاصل شده در زمینه «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همه»، سازماندهی و ثبت رویدادها و فعالیتها بهصورت آنلاین یا آفلاین در این زمینه، پیوند رویدادها و اقدامات محلی در سراسر جهان برای ارتقای ارتباطات سواد رسانهای و اطلاعاتی، ایجاد زمینه برای برگزاری رویدادهای مشابه فرا مرزی و فرا منطقهای حول موضوعات مرتبط با سواد رسانهای و اطلاعاتی از سوی ایران، ایجاد زمینه تعاملات موثر و هر چه بیشتر بینالمللی ... از جمله وظایف این دبیرخانه به شمار میرود.
بر این اساس، به زودی پوستر فراخوان و جدول اجرایی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» برای استفاده علاقه مندان منتشر خواهد شد.
لازم به ذکر است، تشکیل دبیرخانهی دائمی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» جزو برنامه های کمیسیون ملی یونسکو ایران است که باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران مسوولیت اجرای این برنامه را از سوی کمیسیون ملی یونسکو – ایران برعهده دارد.
@asrehooshmandi