🔹رسانه میتواند خلق معنا کرده، معنازدایی میکند، جا به جایی ارزش را رقم زده و آن را عادی جلوه دهد.
🔹پس امروز فرد دارای دانش زیست در عصر رسانه باید بداند اگر در یک رویداد مثل قتل فجیع رخ داده در یکی از استان های جنوبی، تعمیم جز به کل صورت می گیرد و متعاقب آن هشتگ سازی رخ میدهد و عده ای شتابزده در دام این دو قطبی کاذب می افتند و می گویند من ناموس کسی نیستم یا من بی ناموس هستم، احتمالا ناخواسته در دامن یک جریان سازی قرار گرفته اند که خروجی آن برای فرهنگ، چیزی جز تهی سازی جامعه از انگاره های دارای ارزش نیست.
🔹حواسمان باشد #غیرت و #ناموس دو کلیدواژه ارزشمند در فرهنگ ماست، غیرت یعنی من سرم را میدهم که تو بمانی اما اگر اقدام غلط یک فرد را مساوی غیرت ورزی جا زدند، حتما پاککن به دست گرفته اند تا از واژگان معنازدایی کنند.
🔹پله دوم #غیرت_زدایی و بی ناموس سازی یکجامعه چه خواهد بود؟
حواسمون به پله های بعد جریانات سیاسی _ رسانه ای باشد.
✍️معصومه نصیری_ مدرس سواد رسانه ای
@asrehooshmandi
📣فراخوان نخستین کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» منتشر شد
🗓تاریخ های مهم کنفرانس:
◀️ ۳۱ فروردین ۱۰۴۱ پایان مهلت ارسال چکیده
◀️ ۳۱ خرداد ۱۰۴۱ پایان مهلت ارسال اصل مقالات
◀️ ۴مرداد ۱۰۴۱ برگزاری همایش
اطلاعات تکمیلی را از طریق سایت رویداد به آدرس mcgconf.ir دریافت کنید.
@asrehooshmandi
🔹فراخوان نخستین کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» منتشر شد
🔻فراخوان نخستین کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» با محورهای اصلی «بنیان های نظری حکمرانی سایبری؛ فلسفه، اخلاق و مبانی شناختی »، «فرهنگ، جامعه و حکمرانی سایبری؛ خانواده، کودک، جامعه»، «سیاستگذاری و حکمرانی سایبری؛ حقوق، سیاست و نهاد قدرت»، «اقتصاد و حکمرانی سایبری؛ اقتصاد رسانه، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد فرهنگ و هنر» و «نهاد آموزش، سوادهای نوین و حکمرانی سایبری؛ سوادهای رسانه ای، ارتباطی، مالی، تحلیلی» منتشر شد.
🔻به گزارش روابط عمومی کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»، علاقهمندان جهت ارسال چکیده و اصل مقاله میتوانند در محورهای زیر از طریق سایت این رویداد به آدرس mcgconf.ir اقدام کنند.
1: بنیان های نظری حکمرانی سایبری؛ فلسفه، اخلاق و مبانی شناختی
ـ مفهوم سازی و تبیین مبانی نظری حکمرانی سایبری
ـ مطالعات تطبیقی فلسفه حکمرانی سایبری
ـ نسبت تحولات نوظهور تکنولوژی با اخلاق (فرصت ها و چالش ها)
ـ نقش علوم شناختی در تبیین و مفهوم سازی حکمرانی سایبری
-نسل نو، هویت و حکمرانی سایبری
2: فرهنگ، جامعه و حکمرانی سایبری؛ خانواده، کودک، جامعه
ـ حکمرانی سایبری و تغییرات سبک زندگی
ـ حکمرانی سایبری، نظام مسائل خانواده دیجیتال
ـ بایسته های فرزندپروری در عصر حکمرانی سایبری
ـ مدیریت مصرف رسانه ای در عصر حکمرانی سایبری
ـ حکمرانی سایبری، کودک و نوجوان
3: سیاستگذاری و حکمرانی سایبری؛ حقوق، سیاست و نهاد قدرت
ـ بومی سازی استاندارها، رویکردها، تجربه ها و سخت افزارهای حکمرانی سایبری
ـ پاندمی کرونا و حکمرانی سایبری
ـ ویژگی ها و بایسته های نظام رسانه ای در عصر حکمرانی سایبری
ـ شیوه های تنظیم گری نظامات مؤثر در اعمال حکمرانی سایبری (پلتفرم ـ زیر ساخت ـ محتوا)
ـ آینده پژوهی و آینده نگاری حکمرانی سایبری
ـ جنگ نوین و اقدامات پدافندی و آفندی در بستر حکمرانی سایبری
4: اقتصاد و حکمرانی سایبری؛ اقتصاد رسانه، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد فرهنگ و هنر
ـ حکمرانی سایبری، اقتصاد اطلاعات
ـ حکمرانی سایبری، اقتصاد دیجیتال
ـ اقتصاد رسانه و حکمرانی سایبری
ـ نقش متقابل حکمرانی سایبری و اقتصاد فرهنگ و هنر
ـ نقش اقتصاد سیاسی در حکمرانی سایبری
5: نهاد آموزش، سوادهای نوین و حکمرانی سایبری؛ سوادهای رسانه ای، ارتباطی، مالی، تحلیلی
ـ نقش نهادهای آموزشی و پژوهشی در توسعه مهارت های زیست در عصر حکمرانی سایبری
ـ نسبت سواد رسانه ای و اطلاعاتی با تحقق حکمرانی سایبری مؤثر
ـ راه کارهای روزآمدی و ارتقای سوادهای نوین در بستر حکمرانی سایبری
ـ آینده پژوهی و آینده نگاری سوادهای نوین در حکمرانی سایبری
ـ بومی سازی سوادهای نوین در نظام های آموزشی
💢این کنفرانس توسط باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ـ ایران ، فدراسیون باشگاههای یو.نسکو ایران با مجوز کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران و با مشارکت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، وزارتخانه ها و سازمانهای مختلف کشور، 4 مرداد ماه 1401 برگزار میشود.
💢بر این اساس آخرین مهلت ارسال چکیده پایان فروردین 1401 و آخرین مهلت ارسال اصل مقاله پایان خرداد 1401 تعیین شده است.
@asrehooshmandi
💢ضرورت توجه به زوایای مهم درباره ماجرای حمله به چند طلبه در مشهد
✍️معصومه نصیری ـ معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ـ ایران
🔸خبر حمله به چند طلبه در صحن مطهر رضوی که به سرعت به سرخط اخبار داخلی و رسانه های فارسی زبان خارجی تبدیل شده است، از ابعاد مختلف رسانه ای، سیاسی و امنیتی دارای اهمیت است و طبق اعلام نهادهای امنیتی مسوول، با توجه به اهمیت و حساسیتهای موجود از هرگونه گمانهزنیهای نامعتبر در این زمینه باید پرهیز شود.
🔸اما از آنجا که در سواد رسانه ای همواره توجه و رمزگشایی لایه های زیرین و البته مهم رویدادها دارای اهمیت است، درباره این رویداد تلخ، چند نکته از سوی مخاطب باید مورد توجه قرار گیرد.
1: جریانی در تلاش برای استفاده از این رخداد و اختلاف افکنی میان ایران و افغانستان هستند. طی روزهای گذشته البته همین جریان رسانه ای ـ سیاسی، اخبار متعدد دیگری را نیز در راستای آماده سازی افکار عمومی انجام داده بود که این نکته ضرورت توجه به زنجیره اخبار در تحلیل رویدادهای ثانویه را دارای اهمیت می کند.
2: تلاش های جهت دار و پرمعنایی در راستای تفرقه افکنی حول محور شیعه و سنی در حال انجام است و از این روست که در رسانه های فارسی زبان خارجی به وفور شاهد استفاده از کلید واژه هایی حول این معنا و گزاره هستیم. در این راستا اقدامات تخریبی جریانات خاص و پروژه اختلاف افکنی آنها بین مسلمانان محوری است که در تحلیل پیام های تولیدی با این محور باید مورد توجه قرار گیرد.
3: خط خبری رسانه های فارسی زبان خارج از کشور بر طرح ادعای نفرت فزآینده جامعه از روحانیت با برجستهسازی حادثه حرم مطهر رضوی است. ایجاد دوقطبی و تضادآفرینی در جامعه حول این اتفاق در سرخط خبرهای این رسانه ها به وضوح دیده می شود.
4: هر چند رعایت این نکته از سوی رسانه ها هم دارای اهمیت است، اما لازم است از انتشار تصاویر و ویدئوهای حادثه امروز حرم مطهر رضوی پرهیز شود. انتشار تصاویر دلخراش در کشورهای مختلف خلاف اخلاق حرفه ای شهروندی دیجیتال بوده و منجر به مخدوش سازی امنیت روانی جامعه می شود. دقت شود که چه حساب ها و صفحاتی سعی در گسترش این تصاویر دارند. در سواد رسانه ای می گوییم چه کسی این پیام را ارسال کرده و چه هدف و نیتی داشته است. برخی گروهک های تروریستی در گسترش این تصاویر فعال هستند.
5: طی ساعات پس از وقوع این رخداد شاهد انتشار شایعات و فیک نیوزهای فراوانی بوده ایم، اخبار را به دور از گمانه زنی ها از طریق منابع معتبر و رسمی قضایی، انتظانی، امنیتی و رسانه ای پیگیری کنید.
با این وصف ضرورت خوانش خطوط نانوشته پیام های رسانه ای تولیدی حول این اتفاق و توجه به شیطنت های جدید برخی جریانات رسانه ای دارای اهمیت است.
@asrehooshmandi
هدایت شده از قرارگاه سایبری عمار
34.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢مستند تروکاژ
♦این مستند روایتی متفاوت از نحوه مدیریت سلبریتیها در غرب است.
🆔 @amarha
#اندکی_تامل
💢چند خطی خطاب به کسانی که فکر میکنند کف خیابان مشغول مبارزه با جمهوری اسلامی هستند.
بزرگوار شما داری شاخه ای که خودت روش نشینی رو قطع میکنی اشتباه بهتون آدرس دادند.
💢شعار اصل نظام نشانه هست در واقع اصل ایران نشانه هست، بوده. اگر به یکباره به شما گفته بشه در پازل تجزیه کشور اقدام میکنید، وارد گود نخواهید شد.
اول مهسا امینی، بعد زن، بعد نظام و حالا فراخوان همزمان با اتفاقات سیستان و بلوچستان و ... یعنی ورود به گام نهایی ماجرا یعنی کمک به تجزیه کشور. اما این توهم را به گور خواهند برد.
💢این روزها پاشنه آشیل مخاطب دو چیز است: احساساتی شدن و زود باوری. مراقب نقش آفرینی خود باشید.
در شرایط فعلی تبیین بر روی مخاطب اثر نخواهد داشت، اما تلنگر لازم است.
معصومه نصیری _مدرس سواد رسانهای
@asrehooshmandi
💢رمزگشایی از «جنگ آنلاین» پنتاگون علیه ایران
درباره سنتکام چه میدانیم و وظیفه و کارویژه آن چیست؟
متن گزارش را در لینک زیر بخوانید.
asriran.com/003bnl
@asrehooshmandi
11.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بسیار_مهم
#ببینید
#بفرستید
🔶نسبت کاربران خارج به داخل در هشتگ #مهسا_امینی
۸۵ میلیون ایرانی یک سهم و ۶ میلیون فارسی زبان خارج از کشور سه سهم!
🔴ارتش سایبری یا ارتش رباتیک، مسئله این است
@asrehooshmandi
🚨«ایران اینترنشنال»؛ رسانهای برای تجزیه ایران
🔹وضعیت آنارشی، یعنی حرکت به سمت آشفتگی، تجزیه و نابودی. بعید است که حتی خواسته براندازها، سلطنتطلبها و هر کسی که به جغرافیای فعلی اعتقاد دارد، تجزیه باشد.
🔹با دانشجویان عموما نو ورودی دانشگاه که در تجمعات رادیکال شرکت میکنند، بارها هم کلام شدم. مطمئن هستم که حداقل ۹۰ درصد آنها موافق تجزیه ایران نیستند. اما چرا مهمترین رسانه، ترغیب کننده و تریبون اغتشاشات اخیر یعنی «ایران اینترنشنال» برای تجزیه ایران تلاش میکند؟
🔹یک روز کامل اینترنشنال را دنبال کنید. هیچ هویتی ندارد. نه سلطنتطلب است نه طرفدار همجنسبازی. نه رسانه کومله است و نه کمونیستها. نه ربع پهلوی را میخواهد و نه برای دغدغه هنرمندان و ورزشکاران به خودی خود اهمیتی قائل است.
🔹همه را از جهت نه به جمهوری اسلامی پوشش میدهد. کمترین هویت و جوهر ایجابی ندارد و شگفتانگیز اینکه تنها رسانه دنیاست که تا این اندازه بیریشه و بیهویتی است. اینترنشنال با وجود بیهویتی قابل توصیف است. این رسانه در یک کلام «سعودی» است!
🔹این رسانه از طرفی در جهت «پایان قدرت جمهوری اسلامی» عمل میکند و از طرف دیگر برای فردای جمهوری اسلامی به یک جریان مشخص برای حکومت ضریب نمیدهد. دهها گروه و جریان ریز و درشت را در آینده سهیم میکند تا از وضعیت آنارشی، چند قطبی و تجزیه نهایی لذت ببرد. به کومله و تجزیهطلب خوزستان و سیستان و آذربایجان تا سلطنتطلب و منافق آنتن میدهد تا در روز بعد از جمهوری اسلامی به تماشای یک جنگ داخلی تمام عیار بنشیند. در این میان بیوطنترین افراد کسانی هستند که با زبان فارسی روی آنتن اینترنشنال میروند و فقط به خاطر مشتی دلار تلاش میکنند تا رویای سعودی به واقعیت بپیوندد.
🔹این بیهویتی رسانهای به جماعت پیرو آن نیز انتقال یافته است. هیچ کدام نمیدانند که خب، بعدش چه میشود؟ آیا قرار است کومله کردستان را از ایران جدا کنند؟ یا قرار است دموکراسی ربع پهلوی آغاز شود؟ یا قرار است حکومت کومونیستی شکل بگیرد؟ و نمیاندیشند به اینکه همه اینها بارها شکم هم را پاره کردهاند!
🔹جماعت فعلی هیچ خواستهای ندارد و در عین حال تصور میکند در حال انقلاب هستند. انقلابی که نه رهبر دارد، نه در عرصه سیاسی برنامه دارد و فقط میداند که باید همه چیز آزاد شود اما نمیفهمد که فردای جمهوری اسلامی بدون کمترین تردیدی جنگ داخلی بسیار گستردهای شکل خواهد گرفت.
🔹جنگی که هم امنیت و هم پول لازم برای خرید یک سطل ماست را از آنها خواهد گرفت چه برسد به «آزادی» و فقط پای کوبی نجاستهای عبری-عربی را در پیخواهد داشت! هر چند که دشمنان ایران تصور این شادی را به گور خواهند برد.
✍️سیدمحمد بنیرضی، فعال رسانهای
@asrehooshmandi
معتادان بدون سواد رسانهای!
🔶یادی کنیم از مطلب واشنگتن پست که گفته بود تا میتوانید نسل جدید ایران را معتاد به اینترنت کنید و از سواد رسانه در ایران حرف نزنید!
🔷نسل جدید و معتاد به اینترنت بهترین مبارزان برای ارزش های غربی هستند.
این خط واشنگتن پست را سیاستگذاران باید مهندسی معکوس میکردند.
پ.ن: ساختارشکنی عده ای از نوجوانان را به کل تعمیم ندهیم. این خودش بازی در پازل دشمن است و تهییج این نسل که چه نشسته اید که بقیه وسط میدان هستند و شما از قافله جامانده اید. به هر مولفه ای به اندازه خودش ضریب دهیم. موضوع مهم است، قابل سرایت است و باید برای آن چاره اندیشی کرد اما بزرگنمایی تعجیل گونه، تحریک کننده است تا بازدارنده.
@asrehooshmandi
📌 یادداشت اول: چرا اعتراضات روزهای اخیر را نباید جدی گرفت؟
یادداشتهای دوقلوی "چرا اعتراضات روزهای اخیر را نباید جدی گرفت؟" و "چرا اعتراضات روزهای اخیر را باید جدی گرفت؟" به حوادث این روزها اختصاص دارد و مکمل یکدیگر است.
اعتراضات و اغتشاشات روزهای اخیر بر اثر حادثه تلخی به وجود آمد و حوادث بسیار تلختری را رقم زد. پرسش اول که در یادداشت اول به آن میپردازیم این است که آیا این اعتراضات تهدید جدی امنیتی برای کشور است؟ به ۶ علت پاسخ منفی است:
1⃣ کمیت معترضان و تجمعات: بالاترین تخمینها از تعداد معترضان کفخیابان در کل روزها به یک درصد جمعیت کشور هم نمیرسد. نکته دیگر، پراکندگی شدید تجمعات است که سبب شده میانگین افراد حاضر در یک تجمع، دو رقمی یا نهایتا سهرقمی باشد و نیز رکورد جمعیت در یک تجمع به زحمت به چند هزار نفر برسد. این اعداد را با تجمعات سال ۸۸ و راهپیمایی میلیونی معترضان در خرداد آن سال مقایسه کنید. سهم چشمگیر بدنه گروهکی نسبت به بدنه مردمی یکی دیگر از نقاط ضعف این اعتراضات و تفاوتهای آن با اسلافش در سالهای قبل است.
2⃣ جنس بدنه اجتماعی: تحلیل بدنه اجتماعی پیشران و حامی اعتراضات بر اساس متغیرهایی نظیر طبقه اقتصادی، خاستگاه فرهنگی، توزیع جغرافیایی و غیره نشان میدهد که با بدنه قدرتمندی که لایه پیشرانش حاضر به هزینهدادن و حضور طولانیمدت و جانبرکف در کفخیابان باشد و لایه حامیاش نیز حاضر به تحمل اختلال طولانیمدت در شرایط عادی زندگیاش باشد، مواجه نیستیم.
زمینه اصلی اعتراضات در لایه مردمی و غیر سازمانیافته و گروهگی آن، بیشتر فرهنگی (و آنهم از نوع مسائل غیرفراگیر) است که بر خلاف زمینههای اقتصادی و سیاسی، قدرت انسجامبخشی اجتماعی کمتری دارد و لذا از این جهت هم این جریان نسبت به اسلافش در سالها و دهههای پیش، به مراتب ضعیفتر است.
3⃣ الگوی گسترش اعتراضات: اعتراضات وقتی تهدید جدی تلقی میشود که بتواند به صورت ویروسی بین افراد جامعه فراگیر شود و گروههای اجتماعی مختلف و مناطق جغرافیایی مختلف را درگیر کند و در طول زمان نیز به شکل گلولهبرفی چاقتر شود. اعتراضات فعلی به علت زمینه فرهنگی (آنهم از نوع مسائل غیرفراگیر) فاقد چنین توانی است و بیشتر از سنخ آتشهای کوچک پراکنده است. تمرکز بر کشتهگیری و کشتهسازی با هدف تغییر زمینه فرهنگی به زمینههای سیاسی است تا بتواند واجد توان گسترش ویروسی شود که البته تاکنون موفق نبوده است.
4⃣ سهم خیابان و مجازستان: در اعتراضات اخیر، برخلاف اسلافش، خیابان به مراتب کمفروغتر از مجازستان و رسانههاست. حمایت گسترده و منسجم سلبریتیهای هنری، علمی و سیاسی داخلی و جهانی، هرچند تنور مجازستان را به شدت گرم نگه داشته ولی آبی از آن برای خیابان گرم نشده است. برخلاف نظریات رسانه متقدم که رسانهها را فعالمایشاء میپنداشتند، نظریه برجستهسازی یا تنظیم اولویت (agenda-setting) بیان میکند که تغییر اولویت مردم توسط فضای رسانهای نمیتواند به مدت طولانی ادامه داشته باشد. اعتراضاتی که به علت مولفههایی همچون زمینه و خاستگاه وقوع، ذاتا ظرفیت فراگیر شدن ندارد، همچون اسب مردهای است که با هِیکردن رسانهای هم حرکت نخواهد کرد.
5⃣ هدف اعتراضات: اعتراضات اخیر برخلاف اسلافش، فاقد خواستهی مشخص و مورد اِجماعی بین بدنه اجتماعی، حامیان و رهبرانش است. حذف گشت ارشاد، آزادی قانونی حجاب، بازنگری گسترده در سیاستهای فرهنگی، بازنگری اساسی در نظام حکمرانی و تغییر رژیم سیاسی سطوح مختلفی از اهداف (از کم به زیاد) است که هیچیک مورد اجماع معترضان و رهبرانشان نیست. نکته جالب اینجاست که علیرغم طیفی بودن اهداف، انگیزه افراد لزوما به صورت طیفی نیست؛ مثلا برای جریانی که تغییر رژیم سیاسی را هدف گرفته، حذف گشت ارشاد شاید هیچ مطلوبیتی نداشته باشد. و نیز برای برخی از معترضان که خواستار آزادیهای فرهنگی هستند، شاید تغییر رژیم سیاسی یک خط قرمز باشد و لذا حاضر نیستند به بهای آن به خواستهشان برسند.
پراکندگی و عدم انسجام مفهومی بین شعارها و نمادهای اعتراضات اخیر، نشانه و اماره واضحی بر فقدان هدف مشخص برای آن است؛ امری که سبب میشود انسجام درونی این جریان، ضعیف و شکننده باشد.
6⃣ ساختار و الگوی رهبری: اعتراضات اخیر بر خلاف مواردی همچون فتنه ۸۸، فاقد رهبری متمرکز است. ساختار رهبری اعتراضات اخیر، شبکهای و پراکنده است. تعداد زیادی چهره هنری، سیاسی و غیره که عمدتا با یک سازماندهی امنیتی یا از طریق مهندسی اجتماعی (Social Engineering) و یا بعضا به شکل ارگانیک به اعتراضات پیوستهاند، هرکدام هدایتگر یا انگیزهبخش به بخشی از بدنه هستند و سهمی از رهبری را انجام میدهند.
ادامه 👇👇
@asrehooshmandi
ادامه یادداشت اول
تمرکززدایی (Decentralization) و شبکهای شدن ساختار رهبری به موفقیت اعتراضات کمک میکند یا آن را تضعیف میکند؟
احتمالا فهم فنی-مهندسی میگوید که تمرکززدایی و تعدد گرههای محوری شبکه به پایداری بیشتر آن منتهی میشود ولی فهم فرهنگی-اجتماعی به نکته دیگری توجه میدهد؛ جنبههای عاطفی-احساسی پیشران مهمی در اعتراضات اجتماعی هستند و لذا از بین سه نوعِناب (ideal type) اقتدار شامل اقتدار سنتی، عقلانی و کاریزماتیک، جنبه کاریزماتیک که در سبک رهبری کاریزماتیک تبلور مییابد، نقش مهمی در پیروزی چنین اعتراضاتی دارد. برآیند خردهکاریزمای هزار خردهرهبر به مراتب کمتر از یک رهبر واحد است و بنابراین در حرکتهای اجتماعی، شبکهای شدن رهبری به معنای تضعیف شدید آن است؛ بماند که بسیاری از این خردهرهبرها به علت سبک زندگی مبتذل خود، فاقد توان الهامبخشی و وجههی کاریزماتیک هستند.
@asrehooshmandi