۱۰ آذر ۱۴۰۳
💬 از کالا برگ خبری نیست
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
۱۰ آذر ۱۴۰۳
عصر ایرانیان
💬 از کالا برگ خبری نیست ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کامل
⭕مطالبه «وعده صادق ۳» درست یا غلط؟
✍ مسعود براتی
🔻یکی از سوالهای پرتکرار فعالان انقلابی این است که آیا ما باید وعده صادق سه را از مسئولان مطالبه کنیم یا خیر؟
🔸عدهای معتقدند که برخی از صحبتهای رهبر انقلاب ضرورت مطالبه را تضعیف میکند مانند صحبت ایشان در نماز جمعه نصر که فرمودند «نه تعلل میکنیم و نه شتابزده عمل میکنیم» و یا در جای دیگر که فرمودند «مسئولین امر وظیفه خود را انجام خواهند داد». لذا نتیجه میگیرند که هرگونه مطالبه وعده صادق ۳ درست نیست و سکوت درستترین کار است. این حرف که درظاهر درست است اما در واقعیت معنی انفعال و بیتوجهی میدهد و *فعال دغدغهمند انقلابی را دعوت به انفعال میکند.
🔹کار درست چیست؟ برای پاسخ به این سوال به نظر دو سطح را باید از هم تفکیک نمود: یکی سطح تصمیم گیری و راهبرد و دیگری سطح عملیات.
🔸در سطح عملیات که مسائلی همچون زمان و نحوه و کیفیت پاسخ و چیزهایی شبیه به این را مد نظر قرار میدهد، پیچیدگیها و نکات فراوانی دارد که در فضای عمومی قابل طرح و پیگیری نیست. شاید برای صرفاً معدودی از افرادی که تخصص و اطلاعات کافی دارند این موضوع قابل پیگیری باشد. اما برای عموم مردم، نخبگان و رسانهها قابل دنبال کردن نیست. به عبارت دیگر بیان حرف متقن و محکم به سختی امکانپذیر است. مشاهده هم میشود که بخش زیادی از مباحث مطرح شده در این سطح در فضای شبکههای اجتماعی غیردقیق بوده و همچنین مخاطره اصلی این نوع مباحث زیرسوال بردن توان نظامی و فرماندهی نظامی است که در شرایط حساس بسیار غلط و تضعیف جبهه خودی است. با این صحبت آیا همان سکوت و انفعال کار درست نیست؟ نه.
🔹در سطح تصمیمگیری و راهبرد، نقش مطالبه عمومی بسیار مهم و موثر است و نباید رها شود. برای توضیح این سطح به جمله تاریخی رهبر انقلاب در سال ۹۸ و حمله به پایگاه آمریکا در عراق باید توجه کرد. ایشان تاکید کردند که «فریاد انتقامی که از ملت بلند شد سوخت موشک های نابودگر پایگاه آمریکایی را تامین کرد». این جمله حقیقت مطالبهگری را روشن میکند و هنوز هم جاری است و میتوان گفت که مطالبه عمومی در سطح تصمیم گیری و راهبرد بسیار کلیدی و موثر است.
🔸در مورد وعده صادق ۳ نیز این موضوع صدق میکند. *نخبگان و عموم مردم باید به صورت مستمر لزوم تحقق وعده صادق ۳ را پیگیری کنند.* این موضوع با توجه به صحبتهای رهبر انقلاب چند روز پس از گستاخی رژیم صهیونیستی به ایران اهمیت مضاعف هم پیدا میکند. ایشان تاکید کردند که: «بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد؛ اینها نسبت به ایران دچار خطای محاسباتیاند؛ اینها ایران را نمیشناسند، جوانان ایران را نمیشناسند، ملّت ایران را نمیشناسند، قدرت و توانایی و ابتکار و ارادهی ملّت ایران را هنوز نتوانستهاند درست بفهمند؛ این را ما باید به اینها بفهمانیم. کیفیّت کار را مسئولین ما باید تشخیص بدهند و درست بفهمند و آنچه صلاح این کشور و این ملّت است، آن را انجام بدهند».
🔻مهمترین کار در این سطح و در راستای مطالبه تحقق وعده صادق ۳، *مقابله فکری و تبیینی با گزارههای مطرح شده در فضای افکار عمومی است که تضعیف کننده عملیات وعده صادق ۳ است.* گزارههایی که از سوی نخبگان، رسانهها و برخی از مسئولین شنیده میشود که به نوعی تضعیف کننده تصمیم تحقق وعده صادق ۳ است. برای مثال وزیر امور خارجه با بیان اینکه حق ایران در پاسخ به گستاخی رژیم صهیونیستی محفوظ است تاکید میکند که البته آتش بس در لبنان را نیز در نظر خواهد گرفت. یا گزارههای دیگری که صحبت از نگرانی درباره تصاعد تنش در منطقه با وقوع وعده صادق ۳ میشود، و یا تحلیلهایی مبنی بر اینکه وضعیت اقتصادی اجازه تحقق وعده صادق ۳ را نمیدهد. برخی دیگر هم توقف وعده صادق ۳ را مانع مذاکرات با کشورهای غربی بیان میکنند.
🔹این موارد و مواردی شبیه به این گزارههایی هستند که در سطح تصمیم گیری و راهبرد تحقق وعده صادق ۳ را با اختلال مواجه میکنند. و جریان مطالبهگری برای تحقق وعده صادق ۳ باید با آنها مقابله کند و اجازه ندهد این گزارهها همچون موریانه نظام تصمیم گیری را دچار تردید و اختلال کند. طرح مستمر مطالبه وعده صادق ۳ در سطح کلان کمک میکند تا عرصه برای اثرگذاری حرفهای تضعیف کننده اراده اجرای عملیات وعده صادق ۳ تنگ شود.
🔸در جمعبندی باید گفت که مطالبه تحقق عملیات وعده صادق ۳ در سطح تصمیمگیری بسیار لازم و ضروری است و مقابله با گزارههایی که این راهبرد را مختل یا تضعیف میکنند عمل راهبردی در این مسیر است.
✅ @asreiranian_ir
۱۰ آذر ۱۴۰۳
عصر ایرانیان
💬 از کالا برگ خبری نیست ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کامل
⭕گزارش تیتر یک: از کالابرگ خبری نیست!
🔹روز گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیک گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳ اعتباری برای طرح کالابرگ پیشبینی نشده است و امسال این طرح اجرا نمیشود.
🔸در حالی که بر خلاف ادعای وزیر با مراجعه به جداول قانون بودجه سال ۱۴۰۳ ملاحظه می شود که برای خاص موضوع کالابرگ، میزان اعتبار مشخصی در نظر گرفته شده است که گویا قرار نیست به کالا برگ اختصاص یابد!
🔹اما حقیقت تلخ تر ماجرا آن است که بررسی لایحه قانون بودجه ۱۴۰۴ نشان می دهد دولت بنای اجرای این طرح را حتی برای سال آینده نیز نداشته است و صرفا به امکان جایگزینی یارانه نقدی با کالابرگ اشاره کرده است.
🔸تا امروز تنها تغییری که در این مساله پیش آمده افزودن یک بند تقریبا بی اثر و بدون تعیین منبع مستقل توسط کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی برای این کار است که دولت را مجاز برای پرداخت کالا برگ الکترونیکی مازاد بر یارانههای قانونی نموده است.
🔹این اقدامات و بی توجه های به افزودن منابع مستقل برای کالابرگ در شرایطی است که برنامه هفتم (بند الف ماده ۳۱) وزارت رفاه را مجاز به اعطای کالابرگ به ۷ دهک پایین درآمدی مازاد بر یارانه نقدی «در سقف منابع مربوط در بودجه سنواتی» نموده است که با این حساب، نه لایحه دولت و نه اصلاح کمیسیون تلفیق، منطبق بر برنامه هفتم نیست و فایده ای برای اقشار دهک های پایین نخواهد داشت.
🔸درواقع غرض سیاستگذار در برنامه هفتم باز کردن بیشتر دست دولت برای تداوم اقدام موثر دولت سیزدهم بوده که پیش از این برای حمایت از قشر ضعیف جامعه، صورت می پذیرفته اما در لایحه بودجه و گزارش کمیسیون تلفیق، نقض غرض روشنی صورت گرفته است.
🔹در حالی که انتظار می رفت با کاهش ارز ترجیحی کالاهای اساسی در لایحه، این امر بیش از پیش مورد توجه دولت و مجلس محترم باشد. نمایندگان محترم همچنان فرصت اصلاح و تصریح این موضوع در موعد بررسی نهایی تبصره های لایحه در صحن را دارند.
✅ @asreiranian_ir
۱۱ آذر ۱۴۰۳
🎙️بریده ای از یادداشت مسعود براتی
https://asre-iranian.ir/Newspaper/item/186018
✅ @asreiranian_ir
۱۱ آذر ۱۴۰۳
💬 آشوب شام
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
۱۱ آذر ۱۴۰۳
💬 عقب نشینی از وعده ها
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
۱۲ آذر ۱۴۰۳
💬 وفاق بر مبنای عدالت
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
۱۳ آذر ۱۴۰۳
📷عکس نوشت تیتر یک؛ وفاق بر مبنای عدالت
دکتر سعید جلیلی در هفتاد و نهمین جلسه از سلسله جلسات حکمت سیاسی اسلام در قرآن
✅ @asreiranian_ir
۱۴ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ویدئو نوشت تیتر یک؛ وفاق بر مبنای عدالت
دکتر سعید جلیلی در هفتاد و نهمین جلسه از سلسله جلسات حکمت سیاسی اسلام در قرآن
✅ @asreiranian_ir
۱۴ آذر ۱۴۰۳
💬 نگاه روسی به تحولات سوری
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
۱۶ آذر ۱۴۰۳
⭕تیتر یک : نگاه روسی به تحولات سوری
▫️تحلیل کارشناس روسی در فضای امروز جنگ سوریه
🔸بدترین سناریوی ممکن برای دگرگونی وضعیت در شمال سوریه، که در نتیجه آن، حلب چند میلیونی در عرض فقط سه روز عملاً به دست تروریستها افتاد، نیازمند تحلیل دقیق است. اما حتی اکنون میتوانیم اولین نتیجهگیریها را به شکل درسهای مهم برای کشورمان روسیه استخراج کنیم:
🔹درس اول: نمیتوان کار نیمهتمام را رها کرد.
جیب تروریستی تمام نشده در ادلب تحت حمایت ترکیه، پس از چند سال تجدید تسلیحات و آمادهسازی، به مهمترین شهر سوریه حمله کرد. نتیجه آشکار است. این بهترین اثبات برای این است که منجمد کردن جنگ در اوکراین بدون رساندن آن به پایانی پیروزمندانه غیرممکن است. در غیر این صورت، سناریوی بعدی میتواند همین باشد. درگیری اوکراین باید نهایتاً حل شود - از جمله بازسازی منطقه امنیتی در اوراسیا با در نظر گرفتن اجباری منافع روسیه.
🔸درس دوم: اگر میخواهید کاری را خوب انجام دهید، خودتان انجام دهید. نمیتوان به متحدان و شرکای موقعیتی تکیه کرد.
متحدان ایرانی ما بیش از حد درگیر وضعیت لبنان و فلسطین بودند. و شریک موقعیتی ما رجب اردوغان عملاً از پشت به ما خنجر زد - و البته این اولین بار نیست. واضح است که بدون چراغ سبز آنکارا، بدون اطلاعات و حمایتهای دیگر آن، حمله تروریستها به حلب غیرممکن میبود. در عین حال، اردوغان بدترین گزینه نیست: اپوزیسیون ترکیه طرفدار آمریکاست و اگر به قدرت برسد، بدتر خواهد شد.
🔹درس سوم: توافقها وقتی با قدرت پشتیبانی نشوند، بیارزش هستند.
بحران حلب ضربهای مستقیم به "فرمت آستانه" است که در چارچوب آن روسیه، ایران و ترکیه کشورهای ضامن نامیده شدند. بیست و دومین نشست بینالمللی درباره سوریه در "فرمت آستانه" همین چند روز پیش، در ۱۱-۱۲ نوامبر در آستانه برگزار شد و بیانیهای مشترک بر اساس نتایج آن صادر شد. اکنون این توافق لگدمال شده است. از جمله به این دلیل که صرف نمایش پرچم ما در سوریه برای بازدارندگی کافی نبود.
🔸درس چهارم: ما به اسمرش نیاز داریم [سازمان هماهنگ کننده ای برای سه آژانس مستقل ضد جاسوسی در دوران ژوزف استالین].
از اطلاعات دریافتی تاکنون چنین برمیآید که تسلیم حلب بدون خیانت ژنرالهای سوری، بدون فرار زیردستان آنها، بدون در معرض قرار گرفتن جبهه، بدون رها کردن بسیاری از سلاحها برای دشمن اتفاق نیفتاده است. بعید است این امر در صورتی که دمشق از وضعیت امور، از جمله وفاداری و حرفهای بودن افسران ارشد، کاملاً آگاه بود، امکانپذیر میبود. اما برای اینکه رهبری چنین آگاهی داشته باشد، باید کانالهای تکراری اطلاعات از میدان - و نهادی ویژه قادر به جمعآوری و تحویل به موقع آن داشته باشد.
🔹درس پنجم: اگر در یک حوزه ضعف نشان دهیم، در همه جا فرو خواهیم ریخت.
همزمانی رویدادهایی مانند تشدید تنش در اطراف اوکراین با حملات دوربرد به عمق روسیه، حمله به سیستم بانکی روسیه، بحران در آبخازیا، تلاش برای میدان در گرجستان، بحران حلب و غیره تصادفی به نظر نمیرسد. پشت این میتواند تلاشی از سوی رقیب جهانی ما باشد که هنوز نه از نمایش یکباره "اورشنیک" و نه از لفاظیهای مسکو تحت تأثیر قرار نگرفته، تا فشار بر روسیه را در تمام جبههها به شدت افزایش دهد - در حالی که "تغییر نوبت" در واشنگتن در جریان است. و موفقیت در یک حوزه میتواند آن را به ضربه زدن به نقاط حساس دیگر ما تشویق کند. ما باید تمام خطوط خود را حفظ کنیم و برای چالشهای جدید آماده باشیم.
🔸امید است کار به موقع روی اشتباهات به جلوگیری از تکرار آنها کمک کند.
▫️یادداشت النا پانینا مدیر مؤسسه استراتژیهای سیاسی و اقتصادی بینالمللی RUSSTRAT است
✅ @asreiranian_ir
۱۶ آذر ۱۴۰۳
عصر ایرانیان
💬 نگاه روسی به تحولات سوری ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کام
⭕حجاب و عفاف، مسئولیت مشترک همه کارگزاران نظام اسلامی
✍️آیت الله عباس کعبی
🔹در حمایت از اصل مهم حجاب و عفاف، همه یِ کارگزاران دستگاههای گوناگون نظام مقدس جمهوری اسلامی و خواص و نخبگان و تاثیرگذاران فرهنگی و اجتماعی به ویژه روحانیتِ معظم با سلیقه های گوناگون، مسئولیت مشترک دارند تا در بستر سازی برای تحکیمِ پایه های ایمان و گسترش اخلاق و اداب و تقویت هنجارهای اجتماعی بویژه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تلاش نمایند.
رعایتِ پوشش اسلامی و عفاف و مقابله با فرهنگ برهنگی واجب شرعی و قانونی و سیاسی بدیهی و امری روشن است.
🔸برنامه و اقدام جامع دولتمردان و نهادهای مسئول و توجه ویژه به تربیت دینی نوجوانان و اهتمام به حل مشکلات فرا روی جوانان برای تعمیق ایمان و تولید عمل صالح وگسترش فرهنگ حجاب و عفاف ضرورت دارد.
جنگ ترکیبی دشمن؛ به خصوص در ترویج فرهنگ برهنگی با هدف براندازی فرهنگی است.
سهل انگاری و کوتاهی در مقابله با طراحی های همه جانبه دشمنان برای ترویج بی حیایی و فساد اخلاقی و تخریب بنیاد خانواده از طریق زیر سوال بردن وظایف قانونی در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف عواقب و لطمات جبران ناپذیری می زند.
🔹انتظار آن است، که دولت محترم زمینه اجرای قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را فراهم کند و مجلس محترم و قوه قضائیه نظارت جدی بر اجرای این قانون داشته باشند.
✅ @asreiranian_ir
۱۷ آذر ۱۴۰۳
عصر ایرانیان
💬 نگاه روسی به تحولات سوری ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کام
⭕شرط جامعه عفیف، مبارزه با فساد اقتصادی و تبعیضها!
✍️داود مدرسیان
🔸همیشه این سوال مطرح بوده که چرا وضعیت جامعه اسلامی به جایی رسید که یزید با سابقه سگبازی، شرابخواری و زنبارگیِ علنی خلیفه مسلمین میشود و رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان از این دوره اوج میگیرد؟ در واقع ریشه انحرافات فرهنگی واخلاقی جامعه صدر اسلام چیست؟!
🔹خطبه فدکیه اوجِ تبیین حضرت زهرا سلامالله علیها، علیه کسانی است که با غصب خلافت، جامعه را از مسیر اصلی خارج کرده و بنیانهای غلطی را بنا کردند که خروجی آن، فساد گسترده و تبعیضهای عجیب بعد از ۲۵ سال در دوره خلیفه سوم و قوی شدن حزب بنیامیه است.
🔸حضرت در خطبه فدکیه به فلسفه برخی احکام اشاره میفرمایند. درباره فلسفه ترکِ سرقت و دزدی میفرمایند: «و ترک السرقه ایجابا للعفه».
یعنی خداوند ترک سرقت را موجب عفت و پاکدامنی قرار داد.
🔹در واقع فلسفه اصلی یا یکی از فلسفههای ممنوعیت فساد اقتصادی، تاثیر آن در اخلاق و فرهنگ جامعه است. این نشان میدهد که هرچه فساد اقتصادی، اختلاس، دزدی و ... در جامعه کمتر باشد، جامعه عفیفتر است.
🔸سیر تاریخیِ انحراف جامعه در صدر اسلام نیز موید این فلسفه است. اول کار، تبعیض سیاسی نهادینه شد و شایستگان و در راس آنان امیرالمومنین علیهالسلام کنار گذاشته شد، سپس در دوره خلیفه دوم توزیع بیتالمال تبعیض گونه انجام شد و بین عرب و عجب، بین قریشی و غیرقریشی، اختلاف در پرداخت سهم طراحی شد و سپس با معیارهای سابقه در اسلام و حضور در جنگها(بدر و اُحد و ...) و قرابت فامیلی و خانوادگی با پیامبر(ص)، بیتالمال را توزیع میکردند.
🔸این تبعیضها دردوره عثمان خلیفه سوم اوج گرفت و رانتهای گوناگون و کلان برای بنیامیه در نظر گرفته شد و فسادهای اقتصادی به اوج خود رسید و سیستم حکومت و جامعه را آلوده کرد.
🔹در نهایت، این تبعیضها و فسادها عفت را از جامعه اسلامی زدود و موجبات خلافت یزید و شهادت اباعبدالله و سپس انحرافات فرهنگی و اخلاقی را فراهم کرد که میتوانید به تاریخ رجوع کنید و چگونگی رواج شرابخواری، بیحجابی و بیعفتی، رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان و ... در جامعه اسلامی متوجه شوید.
🔸این عبارت عجیب حضرت فاطمه سلامالله علیها را باید در ایام فاطمیه برای مسئولان، مدیران، نخبگان و عموم مردم بازخوانی کنیم.
همین مسئله را امروز باید بعنوان ریشه خیلی از فسادهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه بدانیم.
🔹اگر ما جامعهای عفیف میخواهیم باید سیستم اقتصادی را بازطراحی کنیم. نحوه دسترسی مردم و اقشار مختلف مردم را به انفال، منابع ثروت، امکانات، درآمدها و فرصتها بازطراحی کنیم.
✅ @asreiranian_ir
۱۷ آذر ۱۴۰۳
⭕وفاق و یک معادله وارونه
✍️ محمدرضا طاهری
🔹آنچه امروز به نام وفاق اتفاق می افتد، بیشتر به تقسیم غنایم میان برخی خواص می ماند تا وفاق. دلیل آن نیز روشن است: نگرش وارونه به وفاق. نگرشی که علت مشکلات کشور را در این واقعیت می بیند که فقط یک جناح، دولت را در دست گرفته است و لذا از طریق مذاکره با اصحاب قدرت و امتیازدهی به آنها می توان مشکلات را رفع کرد. ادامه این نگرش درسطح بین المللی نیز بر این باور است که مذاکره و امتیازدهی به اصحاب قدرت جهانی بال دوم حل مشکلات کشور است.
🔸ایراد اصلی چنین نگرشی آن است که به این نکته بسیار بنیانی توجه ندارد که مذاکره و سازش، آخرین مرحله از فرایندی است که در ابتدای آن یک طرح و برنامه جامع برای اداره کشور وجود دارد.
🔹بدینسان دوگانه مقاومت و مذاکره از اساس باطل است. مقاومت و بسیج ظرفیتهای درونی و مردمی در ابتدای طیفی است که در انتهای آن یک مذاکره عادلانه برای رفع تحریمها و احقاق حقوق ملت ایران قرار دارد.
وارونه سازی چنین معادله ای یکی از اشتباهاتی است که برخی دولتها مرتکب شده اند و ثمره آن را هم دیده اند. در واقع اگر تمامی اصحاب قدرت و نفوذ هم بر سر سفره دولت بنشینند و فرض کنیم که تمامی تحریم ها هم بالمره لغو شوند، نتیجه چیزی جز حیف و میل شدیدتر این سفره نخواهد بود.
🔸از اینرو وفاق به مثابه دورهمی و سازش اصحاب قدرت در داخل، و سازش با اصحاب قدرت در خارج، بدون ابتنای بر یک برنامه جامع نه تنها گرهی از مشکلات مملکت باز نمی کند که فشار مضاعفی را نیز بر مردم وارد می سازد، چرا که اینک باید هزینه همه بده و بستانها و زد و بندهای بی حاصل سیاسی در داخل و خارج را یکجا بر دوش کشند.
🔹اما فهم درست از وفاق چیست؟ اسباب وفاق، همچنانکه صدیقه طاهره (س) در خطبه فدکیه بیان فرموده اند، عدالت است: جعل الله العدل تنسیقا للقلوب.
🔸تنسیق قلوب، به معنای پیوند دادن دل ها به یکدیگر، تعبیری بسیار زیبا از وفاق است. در واقع دخت گرامی پیامبر (ص) معادله "وفاق سبب حل مشکلات می شود" را معکوس می کنند و لذا وفاق را تابعی از عدالت توصیف می کنند: با عدالت ورزی، وفاق محقق می شود. وارونه سازی این معادله توسط رئیس جمهور محترم، نه تنها وفاق را به مفهوم سازش میان اصحاب قدرت تقلیل می دهد، که تحقق عدالت را نیز تابعی از چنین وفاقی می داند.
🔹اکنون این پرسش جدی پیش روی دولت محترم قرار دارد که برنامه جامع دولت برای تحقق عدالت چیست؟ از رئیس جمهوری که کلام مبارک امیرالمومنین (ع) ورد زبانش است، پذیرفتنی نیست که برنامه ای برای عدالت نداشته باشد.
یکی از ابتدایی ترین وجوه عدالت، کاهش فقر است. امیرمومنان (ع) یکی از دلایل پذیرفتن حکومت را دغدغه گرسنگی ستمدیدگان بیان می کنند و در جایی دیگرمی فرمایند فقر در وطن، غربت است. یعنی زمانی که شما فقیر هستید در جامعه خودتان نیز یک غریب و بیگانه هستید. به بیان دیگر، برای فقیر اساسا چیزی به نام جامعه وجود ندارد که بدان حس تعلق، مسئولیت، وفاق و همدلی داشته باشد.
🔸یکی دیگر از اسباب تفرقه و تشتت قلوب، تبعیض یا همان کظه ظالم (زیاده خواری و شکم بارگی ظالمان) است. دولت چه تدبیری برای این شکاف طبقاتی در جامعه دارد که هر روز در حال گسترش است؟ شکاف طبقاتی سد محکمی در برابر وفاق ملی است و مادامیکه عدالت برقرار نشود، هیچ وفاق و سازشی میان ظالم و مظلوم پایدار نیست.
🔹رئیس جمهور محترم به کرات از ناترازی ها سخن می گوید، اما به نظر می رسد خود گرفتار یک ناترازی بزرگ است که البته منحصر به ایشان نیست: ناترازی میان حرف و برنامه. لذا شایسته است قبل از درمان سایر ناترازی ها، این ناترازی درونی دولت اصلاح شود که شاید در کنار ناترازی میان وعده و عمل، ریشه همه ناترازی ها باشد.
✅ @asreiranian_ir
۱۷ آذر ۱۴۰۳
📷عکس نوشت تیتر یک؛ نگاه روسی به تحولات سوریه
تحلیل قابل تامل تحلیل گر روسی که محور تیتر یک ما قرار گرفت...
✅ @asreiranian_ir
۱۷ آذر ۱۴۰۳