✒️فایل سرمقاله امروز
⭕در بخش آغازین آن می خوانیم:
▫️در هر عصری مولفه اي مظهر قدرت برای تقابل بوده است و در عصر ما قابلیت های رايانه سپهر و هوش مصنوعی سطوح جدیدی از پیچیدگی و انتزاع را به همراه خواهد داشت. انقلاب هوش مصنوعی سریع تر از آنچه اکثر انسان ها انتظار دارند در حال شكل گيري است و دو معمای زير را در مقابل سیاستگذاران خواهد گذاشت كه چگونه برتری را در اين موضوع تعریف کنیم و چگونه ضعف را محدود نماييم....
✅ @asreiranian_ir
⭕سایه اش را با تیر بزنید!
🔸هنری آدامز مورخ مشهور آمریکایی و نوه ششمین رئیس جمهوری ایالات متحده که در واقع تاریخ نگار سیاست در آمریکا است، جمله مشهوری دارد، وی می گوید سیاست همواره سازماندهی سیستماتیک نفرت بوده است. اگر مناظره اخیر دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا را دیده باشید، نفرت پراکنی دو نامزد نسبت به یکدیگر بخش مهمی از آن را به خود اختصاص داده بود؛ هریس معتقد بود که اگر ترامپ بیاید، کشور ویران می شود و ترامپ نیز بر آن بود که هریس کشور را نابود خواهد کرد.
🔸این سیاست نفرت، در ایران نیز رهروانی دارد و بدتر آنکه این سیاست نفرت بعد از پایان کارزار انتخاباتی نیز ادامه دارد. اگر از دوران پرشور رقابت چشم پوشی کنیم، بعید است حتی درآمریکا نیز که مهد سیاست نفرت است بعد اعلام نتایج انتخابات همچنان سیاست نفرت نسبت به نامزد شکست خورده وجود داشته باشد. امری که متاسفانه در ایران وجود دارد. گویی برنامه ای درکار است که باید در فواصل معینی سایه اش را با تیر زد. گاهی به بهانه یک چفیه، گاهی به بهانه بیان افکار یک فیلسوف، و اگر هم چیزی پیدا نشد، عکسی یا توئیتی پیدا می شود تا سیاست نفرت زمین نماند. اما چرا؟
🔸اولین پاسخی که به ذهن میآید، تمامیت خواهی است. وقتی شما تمامیت خواه باشید، صرف پیروزی نامزد مورد نظرتان کفایت نمی کند. شکست برای نامزد رقیب کافی نیست، اساسا باید از صحنه سیاست محو شود. اما چیزی بیشتر از تمامیت خواهی نیز در کار است. بویژه زمانی که می دانید با پایان ماه عسل پیروزی در انتخابات، مشکلات پدیدار، انتقادها و اعتراض ها آغاز و نارضایتی گسترده می شود. و بر همگان آشکار است که چهار سال در چشم برهم زدنی خواهد گذشت و ناتوانی رئیس جمهور منتخب در حل مشکلات کشور موفقیت در دور بعدی را دشوار می سازد. دقیقا همین تحلیل بود که انتقادهای تند و تیز به انتخاب اعضای کابینه به یکباره فرونشست و همگان به حمایت مجدد از رئیس جمهور پرداختند.
🔸بر این اساس می توان پیش بینی کرد که با رئیس جمهور فعلی همانند فرزند نازپرورده ای رفتار شود که خطاهایش هم مورد تشویق و تمجید قرار می گیرد. بر خلاف انچه با رئیس جمهور شهید رفتار شد. به طور خلاصه استراتژی این است: هر وضعیتی پیش بیاید باید ثابت کرد که انتخاب درستی صورت گرفته است و لذا باید سیاست جلیلی هراسی را با قوت ادامه داد و در این راستا یا باید بهانه ای یافت یا بهانه ای ساخت.
✍دکتر محمدرضا طاهری
✅ @asreiranian_ir
💬 آغاز هفته وحدت؛ موشک فراصوت و لبیک یا رسول الله یمن
▪️سرمقاله نماد مشروعیت انصارالله
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
▪️رهبر انقلاب: موضوع "امت اسلامی" به هیچ وجه نباید فراموش شود
💬 چرا داروی تلخ؟ ؛ بی برنامگی دولت، زندگی مردم را تلخ و گران می کند
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
⭕چرا داروی تلخ؟
🔹روز گذشته رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری خود درباره وضعیت اقتصادی کشور گفت:
«باید بپذیریم این اقتصاد بیمار را درمان کنیم. مداخلهاش، دارویی که میخواهیم بدهیم ممکن است تلخ باشد. نپرسید چرا به مردم داروی تلخ میدهید!»
از صحبتهای ایشان مشخص میشود که عزم دولت برای آنچه که جراحی اقتصادی نامیده میشود جزم شده و احتمالاً در آینده شاهد تصمیمات مهمی در زمینه تغییر قیمت بنزین باشیم.
🔹رئیس جمهور پزشکیان این تصمیم گیری را به مثابه داروی تلخی که باید استفاده کرد تا اقتصاد بیمار بهبود پیدا بکند، تشبیه کردند. اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا تنها راه اصلاح اقتصاد خوراندن داروی تلخ به مردم است؟
این تصور که جراحی اقتصادی یا خوراندن داروی تلخ به مردم که موجب گران شدن و تلخ شدن زندگی آنها میشود، تنها راه نجات اقتصاد ایران است منتقدان بسیاری دارد و مردم نیز به راحتی این را نمیپذیرند.
🔹به نظر میرسد مشکل دولت آقای پزشکیان بیشتر در نبود یک برنامه حساب شده در مواجهه با مشکلات اقتصادی کشور باشد. در ایام انتخابات طرحهای مختلفی جهت اصلاح وضعیت اقتصادی از سوی رقیب آقای پزشکیان مطرح گردید. یکی از آنها انضباط بخشی در توزیع فراوردههای نفتی بود که با عنوان تخصصی «میترینگ» مطرح گردید.
🔹یکی و شاید از اصلی ترین راهکارهای بهبود وضعیت ناترازی انرژی کشور، توجه ویژه به سازوکارهای غیر قیمتی است. همانکه سعید جلیلی در انتخابات ۱۴۰۳ تحت عنوان میترینگ مطرح کرد. میترینگ یا سامانه برخط سنجش حجم جریان انرژی کشور، در حقیقت امکان رصد لحظهای قطره به قطره نفت، گاز، میعانات، فراوردهها و مشتقات نفتی مثل بنزین، گازوئیل، نفت کوره و... را در هر نقطه از زنجیره ارزش به ناظر میدهد.
🔹بنابر تخمینهای کارشناسان، ناظران، مسئولان وزارت نفت، مسئولان پالایشگاهی و پتروشیمیایی کشور، در طول فرایند اکتشاف تا پالایش و بهره برداری و فروش محصولات و مشتقات نفتی و گازی، "حداقل" و بطور خوشبینانه ۴ تا ۷ درصد هدررفت و مفقودی منابع وجود دارد. به تعبیری ۴ تا ۷ درصد انرژی کشور، پیش از آنکه به دست مصرف کننده (خارجی یا داخلی) برسد، مفقود میشود! برلی درک بهتر مقدار این عدد، اگر کشور بطور متوسط روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت به قیمت هر بشکه ۷۵ دلار و با نرخ ارز ۴۰ هزار تومان صادر کند؛ در طول تنها یکسال معادل ۲.۹ میلیارد دلار یا ۳۸ میلیون بشکه نفت در منابع ارزی و انرژی کشور صرفه جویی و بهره برداری مضاعف میشود. این حجم تنها در تولید و صادرات نفت خام است و اگر مقدار "تولید" روزانه نفت (حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون بشکه) و مقدار تولید و فراوری روزانه گاز و میعانات هم به آن افزوده شود، دریافت میشود که رقم انبوهی از منابع ارزی و انرژی کشور آزاد میشود. درحالیکه برای کسری ناترازی بنزین در سالجاری از محل واردات حدود ۴ میلیارد دلار نیاز است و میتوان با سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه، نه تنها بنزین وارد نکرد بلکه با فراوری بیشتر، به خودکفایی کامل در بنزین و سایر انرژیها دست پیدا کرد و دیگر مردم را متحمل هزینههای جراحی و داروهای تلخ غیرضرور نکرد.
🔹با این توضیحات مشخص میشود که تنها راه اصلاح اقتصادی تلخ کردن زندگی مردم نیست و شاید بتوان گفت که اصلاً راهکار این نیست و هتر است دولت چهاردهم با تقویت برنامههای خود فشار زندگی بر مردم را افزایش ندهد.
✅ @asreiranian_ir
⭕مجری بی اخلاق!
🔹بالاخره بعد از دو ماه از انتخابات و برخلاف روال گذشته که کنفرانس خبری رییسجمهور جدید بلافاصله پس از انتخابات انجام میشد کنفرانس مطبوعاتی آقای مسعود پزشکیان برگزار شد.
🔹رئیسجمهوری که اصلیترین شعار انتخاباتیاش ایجاد وفاق ملّی بین مردم با یکدیگر، بین مسؤولان با هم و نیز وفاق و وحدت مردم و مسؤولان با یکدیگر بود. امروز هم در پاسخ خبرنگاران اعلام کرد که ابَر پروژهاش همین مسألهی وفاق است.
🔹شاید در چنین نشستهایی اولین مسألهای که برای مخاطب جلب توجه میکند انتخاب مجری برنامه است. که به نوعی قرار است ویترین سیاستهای دولت و رئیسجمهور جدید باشد.
🔹شاید کمتر کسی انتظار داشت مجری کنفرانس مطبوعاتی امروز یک کاریکاتوریست اصلاحطلب و با حاشیه به نام هادی حیدری باشد. شخصی که مشخص نیست چقدر سابقه و تجربهی اجرا در چنین سطحی را داراست. البته از تپقهای مکرر و اشتباهات فراوان و عدم تسلط بر اجرا میشود حدسهایی در این رابطه زد.
🔹مسأله امّا به همین جا ختم و ایراد اصلی هادی حیدری به صِرف نابلدی در اجرا خلاصه نمیشود.
کافی است به صفحه اینستاگرام این کاریکاتوریست اصلاحطلب مراجعه کنید. با حجم بالایی از کاریکاتورهایی که فراتر از یک انتقاد صِرف، رسماً و علناً توهین به برخی از شخصیتهای سیاسی مورد علاقهی بسیاری از مردم هستند مواجه خواهید شد.
🔹مسأله به اینجا هم ختم نمیشود. هادی حیدری علاوه بر حمایت از ماجرای زن زندگی آزادی، ۶ سال قبل، بعد از حمله تروریستی گروهک الاحوازیه به مراسم رژه هفته دفاع مقدس که منجر به شهادت مردم عادی هم شد با ترسیم یک کاریکاتور، آن اقدام تروریستی را سرانجام و بازگشت خشونت به خودمان دانست.
🔹و البته در سوابق مشعشع این کاریکاتوریست باید به کاریکاتوری با نام «چشمبندان» هم اشاره کرد که برداشت غالب از آن کاریکاتور توهین به رزمندگان دفاع مقدس بود که موجب توقیف روزنامه شرق شد.
🔹حال با این میزان از نابلدی در اجرا که خلاف شعار تخصصگرایی آقای پزشکیان است و البته این حجم از حواشیِ متعدّد این کاریکاتوریست که ذکرشان در بالا رفت بطور جدّی این سوال مطرح است که هدف از انتخاب هادی حیدری به عنوان مجری و ویترین نشست خبری رئیسجمهور چه بوده است؟
🔹آیا هدف از انتخاب او ارسال این پیام به جامعه بود که اطرافیان آقای رئیسجمهور بر خلاف مشی و شعار ایشان حتی در سطح انتخاب یک مجری هم لجبازی سیاسی را به استفاده از یک شخص کاربلد ترجیح میدهند؟ چه تناسبی میان آن همه شعار وفاقِ آقای پزشکیان و این انتخابِ مجری توسط تیم اطلاعرسانیِ دولت وجود دارد؟
✅ @asreiranian_ir
▪️رهبر انقلاب: سیاست دوگانه کشور های حاکم بر ورزش در المپیک محسوس بود
💬 به اتفاق برای حق
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
▪️ترور برای فرار از شکست
💬 پیام دکتر سعید جلیلی در رابطه با انفجار حادثه تروریستی لبنان
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️پنج شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
▪️ترور برای فرار از شکست 💬 پیام دکتر سعید جلیلی در رابطه با انفجار حادثه تروریستی لبنان ▫️صفحه ا
⭕️ دست و پا زدن و ترور برای فرار از شکست
▪️ پیام نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در شورایعالی امنیت ملی در رابطه با انفجارهای تروریستی لبنان
▪️ دکتر سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در واکنش به جنایت اخیر تروریستی در لبنان پیامی به شرح زیر صادر کرد:
🔹بسمه تعالی
تداوم رفتارهای تروریستی رژیم صهیونیستی که این بار با استفاده از ابزارهای ارتباطی انجام میشود، نشانگر شکست آمریکا، ناتو و رژیم صهیونیستی در مواجهه با قدرت مقاومت است.
🔸نزدیک به یک سال تلاش مذبوحانهی قدرتهای استکباری برای حفظ این رژیم و هیمنه از دست رفته، آن ها را بیش از همیشه در نگاه آزادگان جهان رسوا و منفور ساخته و قدرت سخت مقاومت نهتنها هیمنه پوشالی سختافزاری صهیونیستها، که اعتبار دنیای استکبار و ادعاهای دروغین تمدن غرب را از بین برده است.
🔹در جایی که تمام قدرت نظامی رژیم و حامیان غربی آن برابر مقاومت زانو زده، چنین شکست مفتضحانهای با ترورهای وحشیانه و کور جبران نخواهد شد و سقوط رژیم را تسریع خواهد کرد انشاءالله.
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
▪️ترور برای فرار از شکست 💬 پیام دکتر سعید جلیلی در رابطه با انفجار حادثه تروریستی لبنان ▫️صفحه ا
تصویر تیتر یک روزنامه عصر ایرانیان امروز
دستان غرق در خون، پیچر، لپ تاپ به عنوان ابزار قتل مردم و عصبانیت از شکست
✅ @asreiranian_ir
▪️اولین گام امت اسلامی: قطع ارتباط با جنایتکاران حاکم بر فلسطین
💬 غزه در بحران
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️ شنبه ۱ مهر ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
▪️پیام رهبر انقلاب در پی حادثه غم بار معدن طبس
💬 سوختن پا به پای زغال ها
▪️یادداشت وحيد جلیلی
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یک شنبه ۲ مهر ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
▪️پیام رهبر انقلاب در پی حادثه غم بار معدن طبس 💬 سوختن پا به پای زغال ها ▪️یادداشت وحيد جلیلی ▫️ص
⭕️سرمقاله وحيد جلیلی؛ از تار عنکبوت تا اردوی تبوک
▪️تاملی در عقلانیت اقتدارآفرین پیامبر
🔹از شاهکارهای امام خمینی(ره) ,و آیت الله خامنه ای ، یکی همین است که جهان را و معادلات بین المللی را و مناسبات قدرت در دنیا را با رویکرد نبوی و با آموزه های قرآنی می بینند.
🔹اگر فقط با چشم دنیایی و با نگاه مادی هم ببینیم ، پیامبر توانست در عرض کمتر از 10 سال قدرت مسلمانان را به جایی برساند که ابرقدرت های بزرگ آن روز را تهدید و تحدید کند.
در این ده سال انسان هایی بی نظیر و کم نظیر پرورش یافتند که در فضائل و کمالات انسانی در تاریخ بشریت درخشیده اند و مشابهشان کمتر یافت می شود.
🔹از تاربستن عنکبوت بر در آن غار کوچک تا اردوی بزرگ تبوک ،حدود ده سال فاصله است و همین یک مقایسه می تواند عظمت و قدرت نرم افزاری اسلام را آشکار کند.
اگر مکتبی که کارآمدی اش را در تعاملات قدرت تا عالی ترین تراز بین المللی به این وضوح آشکار کرده است مورد ناشکری پیروانش قرار بگیرد؛ فاجعه رخ خواهد داد.
🔹امروز جمعیت مسلمانان حدود دو میلیارد نفر است.
بخش مهمی از منابع انرژی جهان از نفت و گاز در اختیار مسلمانان است.
مهمترین تنگه های جهان از تنگه هرمز و باب المندب تا کانال سوئز تا داردانل تا جبل الطارق در اختیار مسلمان هاست.
بیش از 50 کشور اسلامی داریم.
جمعیت قابل توجهی از مسلمانان نیز در کشورهای غیراسلامی حضور و تأثیر دارند.
و....
🔹خداوند هر آنچه که باید تشریعاً و تکویناً به مسلمانان تفضل می کرده را انجام داده است اما ناسپاسی و کفران موجب شده است که به عذاب شدید دچار بشوند.
چه عذابی شدیدتر از تماشای قتل عام زنان و کودکان غزه در مرئی و منظر همه جهانیان.
مسلمانان برای پیروزی هیچ چیزی کم ندارند جز بازگشت به آموزه های رسول ا... . «اشداءعلی الکفار رحماءبینهم».
🔹اگر این معادله تغییر کرد و جای شدت و رحمت عوض شد و در تعامل با شیطان، امید اخوت داشت، نباید توقع داشت سنت های الهی تغییر کند.
🔹اگر عقب نشینی غیرتاکتیکی با بهانه های گوناگون ،توجیه شد همان قدر که وعده های شیطان بزرگ به ساده لوحان و سازش محوران ،دروغین است؛ وعده های پروردگار ؛ قطعی و غضب او نزدیک خواهد بود.
نصرت الهی موکول به تبعیت عملی (و نه زبانی) از راه و رسم پیامبر است.
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
▪️پیام رهبر انقلاب در پی حادثه غم بار معدن طبس 💬 سوختن پا به پای زغال ها ▪️یادداشت وحيد جلیلی ▫️ص
⭕️پا به پای زغال ها میسوخت
پدرم را خدا بیامرزد ، مردِ سنگ و زغال و آهن بود
سالهای دراز عمرش را ، کارگر بود ، اهل معدن بود
از میان زغال ها در کوه، عصر ها رو سفید بر میگشت
سربلند از نبرد با صخره، او که خود قله ای فروتن بود
پا به پای زغال ها میسوخت !سرخ می شد، دوباره کُک میشد
کورهای بود شعلهور در خود ،کورهای که همیشه روشن بود
بارهایی که نانش آجر شد ، از زمین و زمان گلایه نکرد
دردهایش،یکی دوتا که نبود! دردهایش هزار خرمن بود
از دل کوه های پابرجا ، از درون مخوف تونل ها
هفت خوان را گذشت و نان آورد ، پدرم که خودش تهمتن بود
پدرم مثل واگنی خسته ، از سرازیر ریل خارج شد
بی خبر رفت او که چندی بود، در هوای غریب رفتن بود
مردِ دشت و پرنده و باران، مردِ آوازهای کوهستان
پدرم را خدا بیامرزد ، کارگر بود ،اهل معدن بود
"موسی عصمتی"
✅ @asreiranian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ مستند زمستان یورت به کارگردانی و نویسندگی میلاد میرزا باقری و تهیهکنندگی علی دهقان ساخته شده است.
مستند زمستان یورت، درباره حادثه معدن زمستان یورت واقع در شهر آزادشهر استان گلستان که بر اثر انفجار، ۴۳ کارگر آن جان خود را از دست دادند.
🔹همچنین این مستند روایتی از زندگی کارگران معدن زمستان یورت، پرداختن به مشکلات و دغدغه های آنان است.
🔹کار در معدن همواره یکی از مشاغل سخت در تمام جهان شناخته می شود. کار سنگین، ایجاد آسیب های شغلی، حقوق و مزایای ناکافی و… از جمله مهمترین مشکلاتی است که کارگران معدن با آن دست و پنجه نرم می کنند. بیماری هایی که به واسطه این شغل بروز میکنند از جمله افت شنوایی، پرتوهای رادون و افزایش ریسک سرطان، خطر آب مروارید و اسم شغلی می توان نام برد.
🔹 ایران به لحاظ ذخائر معدنی جزو ۱۰ کشور نخست جهان و اولین کشور خاورمیانه است. طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس ۷ درصد ذخایر معدنی جهان در ایران جای دارد.
✅ @asreiranian_ir
💬 برادری قابیل را دیدید؟!
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️سه شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
💬 سیاست خارجی عرصه گفتار های سنجیده است
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳
✅ @asreiranian_ir
💬 همه مراقب باشند؛ پرچم نفوذ در کشور برافراشته نشود
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️پنج شنبه ۵ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
💬 شلیک از نیویورک
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
▪️راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت
💬 آزادگان جهان در عزای سید مقاومت؛ آزاد مرد محبوب جهان
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یک شنبه ۸ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
💬 تله تنش؛ فریب آمریکایی
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
⭕️«تله تنش»؛ فریب آمریکایی
🔸این روزها عبارت «تله تنش» زیاد شنیده میشود. از این عبارت چنین استفادهای میشود که ایران در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی و به طور خاص ترور شهید هنیه در تهران، باید خویشتنداری کند و با این کار وارد تله تنش که از سوی صهیونیستها طراحی شده نشود. به عبارت دیگر تله تنش برای ایران طراحی شده است تا ایران نتواند از فضای دیپلماسی برای تعامل با سایر بازیگران بینالملل و خصوصاً کشورهای آمریکا و اروپایی استفاده کند. این موضوع زمانی اهمیت بیشتر پیدا میکند که دولت آقای پزشکیان که به دنبال مذاکره و توافق با کشورهای غربی است، روی کار آمده است.
🔸اینکه چه نقدهایی به این گزاره وارد است موضوعی است که صحبت درباره آن ضروری است. اجمالا اینکه اگر یک بازیگر مانند جمهوری اسلامی ایران که در میانه یک نبرد سرنوشت ساز در منطقه غرب آسیا قرار دارد، نسبت به تصویری که از خود در ذهن دشمنان و همپیمانان میسازد توجه کافی نداشته باشد، میتواند منجر به تحمیل هزینههای بسیار گزاف برای منافع ملی شود.
🔸تله تنش اگر منجر به تصویرسازی از ایران به عنوان یک بازیگر ترسو و نگران از قدرت دشمن شود، حتماً زمینه را برای افزایش سرعت و شدت ضربات دشمن ایجاد میکند. لذا حتماً ایران به عنوان یک بازیگر منطقهای و بازیگر اصلی شبکه مقاومت، باید نسبت به این تصویرسازی دقت نظر داشته باشد. این تصویر از رفتار، اقدامات ایران و گفتار مقامات ایرانی ساخته میشود. ما در ۶۰ روز گذشته و بعد از شهادت اسماعیل هنیه در تهران، شاهد مجموعهای از گفتارها و عدم انتقام این ترور بودیم که سبب شده است تصویر نامطلوبی از ایران در ذهن دشمنان و حتی همپیمانان ایران ایجاد شود.
🔸اما نکته دیگر که باید به آن نیز توجه کرد و آقای مطهری در صفحه خود در فضای مجازی از آن رمزگشایی کرده است، پشت پرده شکلگیری و ضریب پیدا کردن تله تنش است. آقای مطهری گفته است:«تعلل ايران در پاسخ به ترور شهيد اسماعيل هنيه در تهران در حالی كه دنيا منتظر پاسخ ايران بود، باعث شد رژيم صهيونی جرأت پيدا كند كه سيد حسن نصرالله را هم ترور كند. ما فريب آمريكا را خورديم كه پی در پی پيام فرستاد كه نزنيد هفته ديگر آتشبس را برقرار میكنيم. «الامور مرهونة باوقاتها»»
ایشان تاکید میکند که ایران فریب آمریکا را خورده است. آمریکا به ایران پیامهای مستمر مبنی بر حصول آتش بس میداده و از این طریق اراده انتقام گیری در مسئولان ایرانی را متزلزل نموده است.
🔸وقتی این سخن آقای مطهری را در کنار صحبت آقای دکتر ظریف در نیویورک قرار میدهیم کمی موضوع روشنتر میشود. آقای ظریف در مصاحبه با رسانه آمریکایی گفته : «پس از ترور هنیه، جامعه جهانی از ما خواست برای پایان دادن به جنگ غزه خویشتنداری کنیم، اما وعده آتشبس محقق نشد». به نظر میرسد منظور از «جامعه جهانی» که آقای ظریف به آن اشاره کرده همان آمریکا باشد که آقای مطهری بیان کرده است.
🔸پس ماجرا به این گونه است که آمریکا با پیامهای مستمر و بیان دروغین نزدیک بودن حصول توافق آتش بس، سبب شده است تا دولت ایران در پیگیری خونخواری شهید هنیه مردد شود. این تردید سبب عقب افتادن این مهم شده است. و البته تصویر ضعف و ناتوانی از ایران در چشمان دشمنان ایجاد گردیده است. برخی نیز تلاش کردند که این واقعیت را با مفهوم تله تنش پردازش کرده و به عنوان یک امر مطلوب در ذهن مردم ترسیم کنند. شاید برخی نیز با این امید که این گامی ابتدایی اما مهم در آغاز شدن مذاکرات با آمریکا تلقی میشود بر این فضا دمیدهاند.
🔸آقای مطهری خواسته یا ناخواسته از پشت پرده تله تنش برای مردم ایران رونمایی کرده است و الان بهتر میتوان گفت که چرا ایران پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی در ترور شهید هنیه در تهران را تاکنون به تاخیر انداخته است. جمله خرین آقای مطهری جملهای دقیق است. ما فریب آمریکا را خوردیم!!! تله تنش عبارت دیگری از همان فریب آمریکا است.
✍️ مسعود براتی
✅ @asreiranian_ir
⭕️سرمقاله: چه باید کرد؟!
🔹1. کسانی که فکر می کنند شرایط فقط برای رژیم صهیونیستی، شرایط مرگ و زندگی است، طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در دیدار با رئیس مجلس لبنان، در اشتباهند. شرایط برای ما هم شرایط مرگ و زندگی است. با این تفاوت که برای ما مرگ، سقوط نظام یا تسخیر سرزمینمان نیست بلکه از دست رفتن توان منطقه ای و ورود به مسیر نرمال رفتار کردن از نظر دشمنان است که البته این اتفاق متاسفانه در آینده مقدمه سایر اتفاقات هم خواهد بود.
🔹2. رژیم صهیونیستی به هیچ وجه در شرایط پیروزی نیست و این جنگ در هیچ حالتی او را به پیش از 7 اکتبر برنمی گرداند اما با این وجود می تواند ضربات سنگینی به ما وارد کند.
🔹3. ما مدتهاست وارد جنگ نظامی و امنیتی با رژیم صهیونیستی شده ایم و اینکه برخی می گویند نباید وارد جنگ شویم، احتمالا ناشی از این است که تصورشان از جنگ صرفا تبادل آتش سنگین روزانه و مستقیم بین دوطرف است که در واقع تصویر شدت جنگ است نه اصل آن.
🔹4. مسیر مطمئنی برای خروج از جنگ وجود ندارد. راهکارهای کودکانه ای مانند ما اسلحه را زمین می گذاریم آنها هم بگذارند نیز سخیف تر از آن هست که حتی قابل بررسی باشد. در نتیجه چاره ای از تقویت نقش فعالانه نظامی-امنیتی در جنگ نیست.
🔹5. با این حال دستور نظامی-امنیتی فرمانده کل قوا بعد از دوماه از شهادت اسماعیل هنیه، علی الظاهر از سوی مسئولان امر اجرایی نشده است و فارغ از دلایل آن، در میانه جنگ چیزی خطرناک تر از اینگونه تعلل ها وجود ندارد. حتی در صورت اجرای دستور قبلی -که قطعا اثر اجرا در زمان مناسبش را دیگر نداشته و خسارت حاصل از عدم اجرایش نیز تقریبا غیرقابل جبران است- بیم آن می رود که این تعلل ها از طرف مسئولان اجرای امر و مسئولان موثر در تصمیمات، همواره تکرار شود و در صورت اجرا نیز کیفیت و کمیت و فوریت لازم را نداشته باشد. کما اینکه اگر شرایط از این منظر مناسب بود، به نظر بایستی مسیر این کار موکول به دستور رهبری نمی شد و به صورت پیشینی و از طریق «درخواست موافقت» توسط مسئولان مطرح می شد.
🔹6. راهکار شکستن فضای موجود و تغییر شرایط به سمت اقدامات اساسی همانطور که در پیام اول مقام معظم رهبری به صورت یک حکم شرعی بیان شد، ورود دغدغه مندان مردمی است. ورود و اقدام فوری مردم در عرصههای نظامی، مالی، تبلیغی و اندیشکده ای شاید در ظاهر به اندازه ورود سیستماتیک دستگاه های عریض و طویل مسئول، اثربخشی وسیع نداشته باشد اما تنها راه موثر برای تکان دادن برخی بدنه های کرخت و نیز الزام به کسانی که شاید قلبا همراهی نداشته باشند، همین است. ضمن اینکه پیام همدلی واقعی و نه رسانه ای برای ملت های درگیر در منطقه خواهد داشت.
🔹7. برگزاری جلسات همفکری محلی و منطقه ای و شهری در مساجد و پایگاههای بسیج و یا در صورت عدم همراهی متولیان، برقراری ارتباط در حسینیه های مردمی و پارک ها و... به منظور جمعآوری کمکهای مالی و اقدامات تبلیغی و مطالبه گرانه و حتی در صورت وجود شرایط، شروع آموزش نظامی توسط رزمندگان گذشته و امروز به علاقمندان برای ورود به عرصه جهاد نظامی، ضروریترین کاری است که آمادگی مردم را نشان داده و منجر به تحرک دستگاه های مسئول خواهد شد.
🔹8. قطعا در این مسیر ناملایمتی هایی هم اتفاق خواهد افتاد که باید با تدبیر و صبر پشت سر گذاشت. باید دقت کرد هدف غایی این حرکت پیشنهادی، تقویت مسئولان امر برای اقدامات گستردهی مناسب و بهموقع است و نباید هیچ اقدامی که منجر به تضعیف مسیر رسمی است، انجام شود.
✍وحید عزیزی
✅ @asreiranian_ir
⭕تنش زدایی برای تنش بیشتر
✍️علی ریاحی پور | بخش اول
🔹ایده مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بعد از انقلاب اسلامی ۵۷ شکل گرفت و در بین ملتهای منطقه، گروههای کوچکی تشکیل شد تا بتوانند علیه تجاوز و توسعه اسرائیل و حضور آمریکا در منطقه، اقدام کنند. ایده مقاومت منحصر در اقدام نظامی نبود اما مهمترین عنصرش نظامیگری و چریکی بود.
🔹حزبالله لبنان در دهه اول شکلگیریاش با بسیج جوانان شیعهی جنوب لبنان توانست ضربات سخت و سنگینی به نیروهای صهیونیستی که لبنان را در اشغال خود داشتند، بزند و اجازه ندهد پای آنها به بیروت برسد یا بیروت را اشغال کنند.
🔹گروههای فلسطینی نیز به مرور تشکیل و پرقدرت شده و مانعی برای توسعه و پیشروی اسرائیل بودند؛ انصارالله هم همینطور از گروه کوچکی شروع کرده و امروز به قدرت اول یمن تبدیل شده؛ بعد از سقوط صدام در عراق، گروههای مختلف مبارز قدیمی که علیه صدام بودند کم کم گرد آمده و با تفکر ایده مقاومت انقلاب اسلامی، به قدرتهای قاطع در عراق تبدیل شدند. همه این گروههایی که اشاره شد، جنبشهای مردمی اقلیتی بودند که کم کم رشد و توسعه یافتند و ترور رهبران اول آنها و فرماندهانشان، جنبشها را متوقف نکرده. اگرچه در زمان خودش، ثلمهای بزرگ به حرکت جنبشها بود!
🔹اسرائیل در همه این چندده سال تمرکز اصلیاش را گذاشته بود بر روی شناسایی ساختار جنبشها و ترور مقامات؛ تا کار جنبشها را یکسره کند. از ترور سید عباس موسوی در لبنان تا ترور شیخ احمد یاسین در غزه تا شهادت سیدحسین بدرالدین حوثی.
🔹به نظر میرسد شهادت بزرگی چون سیدحسن، با ترورهای پیشین فرق میکند و خسارتی جبران ناپذیر است کمااینکه رهبر انقلاب در همین ماههای گذشته، شرایط فعلی را هم برای صهیونیستها هم گروههای مقاومت، "مرگ و زندگی" توصیف کردند.نتانیاهو هم در سخنان دیروز خود در سازمان ملل گفت "ما برای ادامه حیات ابدی اسرائیل ایستادهایم. دشمنان ما به خلاف ما را به تار عنکبوت تشبیه کردند ولی ما خواهیم بود."
اینکه چرا دشمن صهیونیستی راه را برای ترور رهبران مقاومت در شرایط فعلی باز دیده، هم از جهت عدم اقدام به موقع و بجای ماست، هم پالسهای ضعفی که بعد از شهادت رئیسی منتقل شده و هم از این جهت که دشمن برای ادامه حیاتش، ناچار است! طبق سنت تاریخ چنددهه اخیر، جنبشهای مقاومت متکی به فرد نیستند اما کوتاهی، سستی، عدم اقدام به موقع و بجا حتما پشیمانی تاریخی به بار میآورد. هم باید به ایده مقاومت امید داشته باشیم هم نگران شرایط فعلی بمانیم.
🔹تلخ است اما بهناچار باید گفت که ما هزینۀ گزاف تعلل و تأخیر و مماشات خویش را میپردازیم. تأمل کنیم که چه کردهایم که سگِ هار نجس منطقه، اینچنین «جسارت» یافته است. میدانیم او دچار استیصال و سرگشتگی است و به جنون مبتلا شده است، اما واکنش حاد و سخت و بیدرنگ ما میتوانست او را بر سرِ عقل آورد و وادار به احتیاط و انفعال و عقبنشینی کند. دشمنی که خباثت جزو ذاتش است، از هیچ جنایتی فروگذار نمیکند؛ مگر اینکه ما برای او، «خط قرمز» تعریف کنیم، و نهفقط تعریف، بلکه در عمل نشان بدهیم که اگر پا فراتر بگذارد، اساس موجودیتش به خطر خواهد افتاد. اگر تعریف خط قرمز در زبان با اهمال و سستی در عمل توأم شود، قافیه را خواهیم باخت و چرخۀ پیشروی دشمن به راه خواهد افتاد. منطق مواجهه، منطق «اگر یکی بزند، ده تا میخورد است»، نه پاسخهای خفیف و دیرهنگام. اگر او دیوانه است، ما نیز غیوریم. اینک زمانۀ غیرت و تعصب و حماسه و حرارت است؛ باید برآشفت و شورید و خروشید. باید با صهیونیستکشی، جوی خون به راه انداخت و غاصبان را از قلب عالم اسلامی راند و بیتالمقدس را با جنگ مقدس، رها ساخت.
✅ @asreiranian_ir
⭕تنش زدایی برای تنش بیشتر
✍️علی ریاحی پور | بخش دوم
🔸سید مقاومت، ناموس مقاومت بود. او ذخیرهای بود در قامت یک اسطوره. عصارۀ مبارزه بود و ایستاده در خط مقدم نبرد با صهیونیسم. رژیم صهیونیستی، یک اسطورۀ تاریخی را از ما گرفت و زخمی عمیق بر جانمان نشاند. شهادت او، پایان مقاومت نیست، اما بهقطع، درنوردیدن بزرگترین خط قرمزِ مقاومت است. صهیونیستها، بزرگترین کاری که در توان داشتند را به انجام رساندند. این نقطۀ اوج خصومت صهیونیستها بود و اینک، هنگامۀ واکنش ما فرا رسیده است.
🔸پادوهای سیاسی و رسانه ای دشمن در داخل برای اینکه زمینۀ اجتماعی را برای بیواکنشی ایران فراهم کنند، تعبیر «تلۀ جنگ» را تدارک دیدهاند و به جامعه القا میکنند که تغافل و سکوت، بهتر از غلتیدن در معرکۀ جنگ است. اینان بیش از آنکه با مردم سخن بگویند، گرای تهاجم بیشتر به دشمن میدهند که پیشتر بیاید و از احتمال واکنشِ متقابل، خیالش آسوده باشد. این امر، خیانت آشکار و مساعدت به دشمن است.
🔸هیچگاه هراس و خوف ما از جنگ، پایانبخش زنجیرۀ رویدادها نیست، بلکه به طرف مقابل، جسارت و شجاعت تعدی میبخشد و او را ترغیب میکند که بر حلقههای زنجیرۀ پیشرویاش بیفزاید. هراس ما از جنگ، طرف مقابل را از جنگ، منصرف نمیکند. تاریخ پساانقلاب نشان میدهد که دورههای حاکمیت میانهروها، با فزونی فشارها و تحمیلها و تعدیها همراه است؛ آنان که گفتگو و مذاکره با عالم تجدد را اصل میانگارند و میخواهند سایۀ جنگ را از سر ایران بردارند، بر حرص و ولع جنگ در طرف مقابل میافزایند و او را جسورتر و بیپرواتر میکنند.
🔸«خط سازش»، جادهصافکن پیشروی دشمن است؛ چون از درماندگی و عجز و انفعال و خوف ما حکایت میکند. و «خط مقاومت»، رعب و وحشت در دل دشمن میافکند و او را متوقف میسازد. آنان که ایدئولوژی مقاومت را به معنی نابودی ایران تفسیر میکردند و مردم را از آن پرهیز میدادند، امروز به نتایج سازش بنگرند.
🔸امروز شاهد آن هستیم که با سیاست غلط و غیر واقع بینانه تنش زدایی، صبر راهبردی و نیفتادن در تله جنگ، روز به روز منافع ملی و منطقه ای جمهوری اسلامی و محور مقاومت به مخاطره می افتد. برخی انگار هنوز هم متوجه نشده اند که امروز ما در میانه یک جنگ واقعی تمامعیار هستیم! این جماعت ساده اندیش که البته خودشان هم معترف اند که « سیاست بلد نیستند»، اساسا فهم دقیقی از صحنه واقعی روابط بین الملل ندارند! نمی دانیم اینان چه زمانی می خواهند از عالم رؤیایی و فانتزی فهم جهانی خویش بیرون بیایند!
🔸امروز دستگاه محاسباتی طرف مقابل به یقین رسیده است که ایران بر مبنای خط قرمز عدم ورود به نزاعی فراگیر و نیفتادن در تله جنگ، برخوردی تنش زا با تنش های ساخته و پرداخته او نمی کند فلذا سطح مواجهه و درگیری را روز به روز سنگین تر و نقطه زن تر میکند. قطعا ادامه وضعیت فعلی به نفع هرکس باشد، بهنفع محور مقاومت نخواهد بود، آنچه تعیین کننده میدان است، قدرت است و لاغیر. یادمان نرود که این جنگ، جنگ مرگ و زندگی است و هیچ دکمهی برگشتی وجود ندارد.
✅ @asreiranian_ir
⭕️افول رژیم موقت
🔹همانطور که حضرت آقا پس از هفت اکتبر فرمودند، ضربه حماس به رژیم صهیونی قابل جبران نیست. همچنین در دیدار با رییس مجلس لبنان فرمودند که شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است، هم برای ما
🔹رژیم صهیونی مسئله مرگ و زندگی را متوجه شده و بنابراین دست به هرکاری خواهد زد که از این وضعیت خارج شود. هیچ خط قرمزی را رعایت نخواهد کرد. هیچ
🔹هدف کلی رژیم صهیونی این است تا مثل جنگ شش روزه با اعراب اقداماتی انجام دهد که در نتیجه آن هم تهدیدها (نظیر حماس و حزب الله و حتی ایران) از بین بروند و تصویر شکست ناپذیر بودن رژیم احیا شود. بلکه آبروی رفته به تدریج برگردد.
🔹 آمریکا نیز چون به حضور رژیم صهیونی در این منطقه نیاز دارد، چاره ای جز حمایت ندارد. بماند که قلبا موافق اقدامات رژیم بوده و مستمرا آن را از نظر نظامی و سیاسی حمایت کرده است. لذا وعده های علنی و یا پشت پرده آمریکا برای مهار رژیم پوچ است.
🔸ادامه این روند حتما منجر به حمله به ایران هم خواهد شد. ما می دانیم و او هم می داند و بارها به زبان آورده که اصل ایران است. لذا امروز نوبت مسئولان نظامی و امنیتی ما است که به حرف و کلام مقام معظم رهبری ایمان بیاورند که شرایط برای ما هم مرگ و زندگی است. حتما بخشی از ضربههایی که خوردیم به کارهایی که نکردیم و ضعفهایی که داشتیم بر می گردد و حتما برخی نگاهها و رویکردها و تحلیل سیاسی منجر به انفعال نیاز به اصلاح دارد.
🔸امروز ایران تصمیم گیرنده است که چه زمانی و چگونه با تهدید اسرائیل مواجه شود! قبل از اینکه ضربه بزند مواجه بشویم و یا بعد از اینکه ضربههای آن شروع شد! نهادهای نظامی و امنیتی ما امروز باید این تصمیم را بگیرند و احتمالا وقت زیادی هم ندارد. پاسخ به ترور هنیه بدهی پاس نشده ما است که می تواند در این تصمیم موثر باشد!
🔹فراموش نکنیم رژیم صهیونی در مدت کوتاهی تعداد زیادی از فرماندهان حزبالله را ترور، چند صد مکان مرتبط با حزب الله را بمباران و با انفجار پیجرها چند صد نفر را خانه نشین کرد. هر چند ساختار حزب الله مستحکم است اما حتما جنگ با رژیم بعد از این تحولات سخت تر از قبل از آن است!
🔸 اما مسأله فقط به تصمیم گیری در حوزه نظامی و امنیتی بر نمی گردد. مهمترین مسأله کنونی داخلی ایران جهاد تبیین است. تبیین این که رژیم صهیونسیتی در حال افول است و اقدامات آن حکم دست و پا زدنهای موجود در حال غرق شدن را دارد. و مهمتر تبیین اینکه صحنه الان برای ما و دشمن حکم مرگ و زندگی را دارد و بویژه تبیین اینکه موفقیت های دشمن در یک مقطع زمانی الزاما به پیروزی پایدار ختم نمی شود، ما در جنگ تحمیلی هم عملیات لو رفته و با شهدای زیاد داشتیم و هم پس از آن عملیاتی موفق و پرفتوح.
🔹علاوه بر آن امر مهم ولایت یعنی قطع شریانهای اقتصادی رژیم روی زمین مانده است. از ابتدای جنگ غزه این مهم را طرح و مکرراً بر آن تاکید کردند. اقدامات مهمی در شناسایی و طراحی شریانهای اقتصادی رژیم لازم است و اندیشکدهها و فعالان اقتصادی می توانند آن را دنبال نمایند.
✅ @asreiranian_ir
May 11
💬 تجربه شرم آور اعتماد به شیطان بزرگ
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
💬 انتقام ادامه دارد؛ دست ایران روی ماشه
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir