🛑 سلسله نشستهای علمی با عنوان «زنان و انقلاب اسلامی»
♦️ به مناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر انقلاب، سلسله نشستهای علمی و پنلهای تخصصی با موضوع «زنان و انقلاب اسلامی» در حاشیه جشنواره ملی گوهرشاد برگزار میشود. این نشستها با همکاری دانشگاه تهران طراحی و با حضور اساتید و کارشناسان عرصه زنان و خانواده در محورهای مختلف از جمله:
✓ حجاب و عفاف
✓ هویت زن
✓ وقایع اخیر در کشور
✓ کمیسیون مقام زن
✓ کنگره زنان تاثیرگذار و...
ارائه میشود.
📅 از یکشنبه ۱۶ بهمن الی سهشنبه ۲۵ بهمن
🕰 ساعت ۱۰ الی ۱۶
📍 تهران، خیابان ۱۶ آذر، باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
🌐 Goharshadfestival.ir
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
آقاي رهنمايي.mp3
25.81M
#بازنشر | #صوت
♦️ «زن و فعالیت های اجتماعی»
🎙 استاد سیداحمد رهنمایی
@rahbariefarhang
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🛑 پخش زنده
دورهمی بانوان فعال رسانه و حوزه زنان در عرصه بینالملل
در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فجر
با موضوع اندیشههای راهبردی سینمای انقلاب
⭕️⭕️ تا دقایقی دیگر...
از کانال #عصر_زنان
@asrezanan_ir
#اختصاصی| #یادداشت
♦️ «زنان مبارز علیه رژیم طاغوت»
✍🏼|صغری عاشوری
▪️هرساله، در ایامالله دههی مبارک فجر مطالب، خاطرات، حکایات، تصاویر، فیلمها و سرودهای فراوانی منتشر میشوند که زنان و مردان به اشکال مختلف در آنها یک حرف مشترک دارند و آن شکست رژیم طاغوتی پهلوی است. در این میان اگرچه زنان نیز در خطوط مقدماتی به طور پیشتازانه به مبارزه علیه رژیم پهلوی به میدان آمدند اما میتوان تفاوت در سبک و سیاقهای فکری_ مبارزاتی آنان را در دهه چهل و پنجاه هجری شمسی مورد تامل قرار داد.
▪️بسیاری از جامعهشناسان و تاریخدانان، دو دههی چهل و پنجاه شمسی را به انسداد سیاسی در جهت برونرفت از مشکلات و اختلافات بهوجود آمده میان دولت و مردم میدانستند؛ بر این اساس مبارزات سیاسی خصوصا مبارزات سیاسی زنان نقش جدی به خود گرفت. دو ایدئولوژی اصلی که بر علیه رژیم پهلوی فعالیت سازماندهی شده اما تفاوت داشتند شامل ایدئولوژی اسلامی و ایدئولوژی چپ مارکسیستی بودند. تمام سطوح مبارزاتی علیه رژیم شاهنشاهی لزوما به پخش اعلامیه، کتاب و جلسات ختم نمیشدند بلکه انشعاباتی از گروهها و به تبع اعضایشان که زنان را نیز شامل میشود مسلح و چریک بودند. این گروهها عبارتند از:
۱. سازمانهای چریک فدایی خلق (معروف به فدائیان مارکسیست)
۲. سازمان مجاهدین خلق ایران (معروف به مجاهدین اسلامی)
۳.مجاهدین مارکسیست
۴.گروههای کوچک محلی اسلامی
۵. گروه های کوچک محلی مارکسیستی.
▪️حضور پررنگ زنان در مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رقم خورد و این در لایههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و چریکی در گروههای مختلف به ظهور نشسته بود. از زنان شاعر و نویسندهای چون سیمین دانشور، طاهره صفارزاده، سیمین بهبهانی بودند؛ زنان چریک وابسته به گروههای چپ مارکسیستی ویدا حاجبی تبریزی، اشرف دهقانی، سیمین صالحی، رقیه دانشگری بودند و زنان اسلامگرا نیز مرضیه حدیدچی دباغ، اعظم طالقانی، امینه وهابزاده را شامل میشدند. این برهه زمانی سبب شد تا زن نقش پررنگی در کاربست جریانات مبارزاتی ضد رژیم پهلوی یابد و اینبار به عنوان عضو فعال در انقلاب باشد. اما جالب است بدانید که رفتار گروههای چپ مارکسیستی به زن تفاوت زیادی با رفتار و مواضع اسلامگرایان داشت. برای نمونه قواعد نامعلوم، سلیقهای و بعضا خلاف عقل و شرع گروههای چپ مارکسیستی نسبت به زن سبب بروز انحرافاتی در هویت زنانه و مبارزات گردیده بود، به عنوان مثال ازدواجهای تحمیلی، طلاقهای تحمیلی، سقط جنینهای تحمیلی که در سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به زنان تحمیل میشد، این درحالی بود که زنان مبارز در جبههی اسلامگرا تکلیف تحمیلی در ازدواج، طلاق زنان نداشتند.
▪️ با پا گرفتن هرچه بیشتر آتش مبارزات ضد رژیم پهلوی زنان بیشتری در صفوف مبارزات سیاسی وارد شدند به قدری که آنان نیز پس از دستگیری و شکنجه به مجازاتهایی همچون حبس ابد (فاطمه سعیدی اولین زن حبس ابدی ۱۳۵۲)، اعدام (چریک منیژه اشرف زاده کرمانی ۱۳۵۴). این مجازات طبق اوامر همایونی، در راستای برابری جنسیت انجام شدند. یعنی زنان و مردان مبارز به طور برابر شکنجه و اعدام میشدند. تکثر چهرهی مبارزاتی زنان علیه رژیم پهلوی بیش از آنچه مرقوم گردید، است و این یادداشت ورقی کوتاه از این مبارزات بود، به امید پرداخت بیشتر به زنان مبارز تاریخ انقلاب.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#خبرنامه | #اختصاصی
♦️ خبر کذبی که زنان را عصبانی کرد!
📌 «تب و تابی که در فضای رسانهای از انتشار تصویب مادهای مربوط به اذن خروج زنان از کشور مشروط بر رضایت سرپرست به نقل از کاظم دلخوش نمایندهی مجلس شورای اسلامی ایجاد شد که در نهایت به فاصلهی حدودا یک روزهای تکذیب شد.»
▪️اگرچه طبق توضیحات تکمیلی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی مصوبهای متفاوت و در راستای کاهش مسائل عدم اذن خروج زنان از کشور بدون دلیل موجه همسر اتفاق افتاده است و متعاقب آن مشکلات خروج از کشور زنان ورزشکار و نخبه را میتواند مرتفع نماید. اما آنچه جای تامل و تذکر دارد بیتوجهی و غفلت برخی مسئولان در رابطه با حساسیت های جامعهی زنان کشور است، که امکان سوء استفاده رسانههای خارجی و برخی رسانههای داخلی به انتشار غیر رسمی اخبار و ایجاد بستری برای تولید و گسترش اخبار جعلی میشود.
▫️در شرایطی که تن جامعه هنوز از زخمهای اغتشاشات ملتهب است، آیا مسئولان به ارتباط تنگاتنگ سلب آرامش خاطر فکری زنان جامعه به واسطه اخبار جعلی با شورش های خیابانی گسترده پی نبردهاند؟! آیا مسئولان به وجود فاصلهای میان خود و جامعهی زنان به دلیل عدم شناخت ولو شناختی نسبی از این جامعه و در نتیجه اتخاذ راهبردهای غلط عملیاتی_ ارتباطی با جامعهی زنان پی نبردهاند؟!
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 مدرسه تفکر و نوآوری نگاه برگزار میکند: |مستوره| گفتگوهای تخصصی با موضوع: تاریخ اجتماعی زنان و پر
🔰 دوگانهی مرکز-پیرامون، راه عبور از روایتگریهای مرسوم
مدرسه نگاه در اولین گفتگوی اختصاصی خود در برنامه #مستوره با دکتر #علیجنادله به گفتگو نشسته است که بخشهایی از آن را در ادامه میخوانیم.
🔻تاریخ اجتماعی در مقابل تاریخهای مرسوم که تاریخ مردان بزرگ است مطرح میشود و به روایت کنش اقشار پیرامونی میپردازد که زنان نیز بخشی از این قشر به شمار میروند.
🔻روایتهای تاریخی همواره یک نقطه عزیمت دارند که در حوزه زنان، آن نقطهی عزیمت، رؤیتپذیر کردن زنان در تاریخ است.
🔻در باب روایت زن در تاریخ چند رویکرد وجود دارد:
۱. نقد روایتهای مردانه. این روایات میخواهد تاریخ را بهمثابهی پروژه انحصاری مردان نقد کند ۲. نقد استیلای حوزه عمومی مردانه بر حوزه خصوصی زنانه. ۳. پساساختارگرایی که به دنبال آشنایی زدایی از مناسبتهای جنسیتی موجود است.
🔻سه پارادایم تفسیری در توضیح نظم جنسیتی مطرح میشود: مدرنیستی، مارکسیستی و فمنیستی
🔺نکتهی مشترک در نقد سه رویکرد فوق این است که روایت تاریخ در آنها، هم از جهت دیتا و هم از جهت تفسیر، روایت «مردان متمول مرکز نشین» است. ما باید بهدنبال بازسازی روایتهای موجود از منظر پیرامونی باشیم؛ لذا دوگانهی مدنظرمان، دوگانه «مرکز- پیرامون» خواهد بود.
گزارش تفصیلی این گفتگو را در ادامه مطلب بخوانید.
#دفترمطالعاتگفتمانآینده
#تاریخاجتماعیزنان
#مستوره
@sch_negah
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🟣 * پدر _ دختری *
✨ پدر مهربان نکاتی فرمودند که مخاطب آن تنها دختران نه سالهاش نبودند!
از جمله این پیام که «کشور شما، ایران عزیز شما، زنهای بزرگی داشته در گذشته، و من به شما بگویم امروز زنهای برجستهی ما از گذشته بسیار بیشتر است. ما زنان برجستهای داریم در همهی بخشهای علمی و عملی و جهادی و مسئولیتپذیری و مدیریتی و غیره، زنهای برجستهی مهمی داریم، اینها مایهی افتخارند، هر کشوری زنان برجستهای داشته باشد اینها مایهی افتخارند و در کشور ما زیاد هستند و شما سعی کنید جزو این زنان بشوید.»
💢روایت این دیدار دلانگیز را اینجا بخوانید.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🟣 * پدر_دختری *
✍🏻|الهه سادات شفیعی
✨ متفاوت بود...
حسینیهی امام خمینی(ره)، در دههی فجر انقلاب اسلامی تا به حال چنین تجربهی خوشایندی به خود ندیده بود!
✨ آری، مثل همیشه جشن بود، ولی این بار حال و هوا و جنسش لطافت عجیبی داشت که هر ناظری را به وجد میآورد.
✨ در شب میلاد امیرالمومنین(ع) دختران نه ساله برای جشن تکلیفشان میهمان فرزندش سید علی بودند؛ بله، دختران در محضر پدر!
✨ آغاز کلام با دختران بود. از ایران گفتند و از امید، از آمادگی برای مسئولیت پذیری و توکل، از اینکه مادران و دختران ایرانی همپای مردان و پسران این سرزمین تمدنی عظیم میسازند و در این مسیر از هیچ چیز مضایقه نمیکنند. همهی اینها و بیش از این را صادقانه سرودند.
✨ حال پدر دیدنیتر بود. میتوانستی شور و شوق را در چشمانش دنبال کنی و مهر تایید آن دستی بود که در تشویق دخترکان به شعف آمده بود!
✨ هرچند پدر مهربان نکاتی فرمودند که مخاطب آن تنها دختران نه سالهاش نبودند!
از جمله این پیام که «کشور شما، ایران عزیز شما، زنهای بزرگی داشته در گذشته، و من به شما بگویم امروز زنهای برجستهی ما از گذشته بسیار بیشتر است. ما زنان برجستهای داریم در همهی بخشهای علمی و عملی و جهادی و مسئولیتپذیری و مدیریتی و غیره، زنهای برجستهی مهمی داریم، اینها مایهی افتخارند، هر کشوری زنان برجستهای داشته باشد اینها مایهی افتخارند و در کشور ما زیاد هستند و شما سعی کنید جزو این زنان بشوید.» قطعا این سعی محدود به سن خاصی نمیشود و همهی زنان و دختران ایرانی در هر جایی از این کرهی خاکی میتوانند مخاطب این سخن و افتخار آفرین باشند، بسازند و پلههای تعالی را درنوردند و ظرفیت حقیقی زن مسلمان را برای همگان سرمشق بگیرند.
✨ اما به نظر میرسد نابترین نکتهی این دیدار پرشور اینجا بود که فرمودند: «بچههای عزیزم، جشن تکلیف یک جشن واقعی است. واقعاً جشن است. واقعاً عید است. چرا؟ چون شما از لحظهای که تکلیف میشوید، با خدای متعال حرف میزنید، خدا با شما حرف میزند. یعنی شما این قابلیت را پیدا کردید که خدای متعال با شما حرف بزند، به شما تکلیف بدهد و شما آن تکلیف را بجا بیاورید. این یک رتبهی با ارزشی است در عالم انسانیت که انسان بشود مخاطب خدا، خدا با انسان حرف بزند.»
✨ راستش را بخواهد تا به حال چنین تعبیر زیبا و عمیقی از جشن تکلیف نشنیده بودم!
اینکه انسان، به درجهای میرسد که میتواند آنقدر اعتماد خدا را جلب کند که او مسئولیتهای سنگینی بر دوشش قرار بدهد و به تعبیری رویش حساب کند؛ و واقعا چه جشنی بالاتر از کسب این اعتماد و دوستی با خدا؟!
✨ شاید اگر آنهایی که تکلیف را برای دختران نه ساله طاقتفرسا و فراتر از سن میدانند، به این جنبهی ارزشگذاری دقت کنند، تازه درمییابند که اسلام چقدر برای وجود و ماهیت این جنس لطیف ارزش قائل شده است، که او را در این سن لایق چنین مرتبهای دانسته است.
هرچند ذهنهای محدود درنمییابند!
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
✅ چهارمین شمارهٔ فصلنامهٔ #آکادمیا به صاحب امتیازی انجمن علمی فلسفه دانشگاه فردوسی منتشر شد.
🟡موضوع این شماره:
فمینیسم از منظر فلسفه و الهیات
👤 بررسی نگاه فقه و جریان روشن فکری دینی به مسئله زنان
(مصاحبه با دکتر زهرا مبلغ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
📌فطرت زنان و عاملیت اخلاقی از دیدگاه کانت
📌جنسیت در اندیشه علامه طباطبایی
📌 زنانگی و هنر در زیبایی شناسی فمینیستی
📌 و ...
سایت اختصاصی نشریه در سند
http://sanad.um.ac.ir/academia
@academia_mag
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|