🔹برخی معتقدند که اهرام چیزی جز بنای یادبودی برای پادشاهان و یا مکانی برای انجام مراسم دینی نیستند، ولی برخی دیگر بر این باورند که این اهرامِ پراکنده در کل سیاره زمین ماهیتی فرازمینی دارند و ساختة دست انسان نیستند. این دسته در پاسخ به این سؤال که دلیل ساخت چنین بناهای عظیمی چه بوده، میگویند که این سازهها مانند آنتنی برای شبکه انرژی سراسری جهان مورد استفاده قرار میگرفتهاند و بشر در فنآوری انتقال انرژی به حدی از پیشرفت دست یافته بود که برای استفاده از انرژی موجود در اتمسفر سیاره زمین، تنها به گیرندههایی با فنآوری مشابه شارژرهای بیسیم امروزی نیاز داشته است.
@AsrTarikh
سكه فوق نمونهای تقلبی از سكه صيدا است كه در زمان اردشير سوم هخامنشی ضرب ميشد. از دلايل جعل بودن سكه:
١-لبه های ضخيم و ضرب بی كيفيت
٢-سكه صيدا فقط ضرب نقره دارد، نه طلا و مس و ...
@AsrTarikh
گوشوارهی چشمنواز طلایی هخامنشی، تزیین شده با سنگهای فیروزهای و لاجورد با قدمت حدود ۲۵۰۰ سال با قطر ۵.۱ سانتیمتر.
@AsrTarikh
یکی از مهمترین آثار کشف شده در سایت های باستانی گل نبشته ها هستند، دیدن این آثار ارزشمند در موزه می تواند شما را در سفری تاریخی به گذشته های دور ببرد.
خط در دشت خوزستان ابتدا در هزاره چهارم(شوش II) که به آغاز نگارش معروف است با پدیدار شدن یك روش نشانه گذاری شمارشی یا استفاده از گلوله های توخالی، شروع میشود
و بعد در دوره ی (شوش III) آغاز ایلامی در هزاره ی سوم ق.م، پیدایش نخستین لوح های تصویری آغاز ایلامی را داریم، بصورتی که هر تصویر معادل یک کلمه می باشد.
نوعی خط هجایی هم با نشانه های از ایلام هم بوجود آمد که در سدههای اواخر هزاره سوم قبل از میلاد منسوخ شد.
خط ایلامی میخی، این خط با 130 نشانه از 2500 تا 331 قبل از میلاد بکار می رفته است. که دگرگون شده خط اکدی است.
گل نبشته های موجود در موزه باستانشناسی ایذه بیشتر متعلق به دوران ایلام میانه ۱۱۰۰-۱۵۲۰ ق م در شهر هفت تپه کشف شده اند و موضوع آنها مشابه لوح کشف شده در شهر سوخته بیشتر به بحث تجارت، بازرگانی می پردازد.
@AsrTarikh
در زمان دکتر مصدق،آمریکا برای اصلاح نژاد خرهای ایران تعداد ۱۰۵ الاغ که از قبرس خریداری کرده بود به ایران هدیه داد که شاید یکی از عجیب ترین هدیههای تاریخ باشد.
@AsrTarikh
6.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اين ويديويى جالب از بناى قصرالفريد در عربستان است!
قصر الفرید نام قصری باستانی و متعلق به تمدن نبطی ها در نزدیکی شهر مدائن عربستان است که در قرن اول میلادی ساخته شده و از نقاط مهم گردشگری این کشور به حساب می آید.
@AsrTarikh
مظفرالدین شاه قاجار بسال ۱۲۸۴ یعنی ۶۰ سال قبل از تشکیل کشور امارات متحده به سفیر انگلیس پیغام داده:
«جزایر ابوموسی و تنب ملک مطلق ایران است و ما به هیچ وجه از حق خود کوتاه نخواهیم آمد.
@AsrTarikh
باغ خان بشرویه باغ خان، در اواسط دوره قاجاریه، به سبک ابنیه زیبا و خاص آن دوره، در شهر بشرویه استان خراسان جنوبی ساخته شده است. این بنا، دارای حیاطی مربع شکل و بزرگ است که اتاقهایی در اطراف آن ساخته شده است. این اتاقها، دارای سَردرهای رسمی بندی شده و پایه ها و دیوارهایی آراسته با ترنج، گچبری شده است. حوضخانه این سازه، دارای تزئینات زیبای گچبری و رسمی بندی استادانه ای در قسمت گنبد میباشد. شاخه ای از آب قنات بشرویه، درون حوض خانه وارد شده و از آن جا، به منظور آبیاری درختان باغ، به حیاط هدایت می شده است. نور فضا، به وسیله پنجره های مشبکِ واقع بر ساقه هشت ضلعی گنبد کلاه فرنگی، تأمین می گردد. بخشهای دیگر عمارت باغ خان، شامل اتاقهای نشیمن تابستانه و زمستانه، انبار، تنورخانه و غیره میباشد.
@AsrTarikh
عمارت تومانیانس آینالو خداآفرین
این عمارت قدیمی در روستای وینق (وینه) در ۲۹ کیلومتری جنوب غربی شهر «خدا آفرین» و ۱۰ کیلومتری جاده مرزی جمهوری آذربایجان در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.
«سرکیس تومانیانس» شخصی بود که حدود یک صد پارچه آبادی در دهستان «منجوان» و «کیوان» را که هردو از دهستان های خداآفرین است، با پول امپراطوری روسیه خریداری کرده و مالک بزرگی درمنطقه به شمارمی رفت. پس از سرنگونی نیکلای پادگورنی، امپراطور روسیه تزاری دذر انقلاب بلشویکی 1917 بوسیله استالین و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی، نقشه آنها در ایران برآب شد و تومانیانس ناگزیر شد ایران را به سوی فرانسه ترک کند.
این عمارت تاریخی کوشکی است که بیش از صد سال پیش و در دوره قاجاری توسط «تومانیانس» بنا شد. ساخت آن درسال ۱۹۰۱میلادی شروع و در سال ۱۹۰۷میلادی تکمیل شده است. قرار گرفتن بنا روی تپه ای سنگی آن را همانند قلعه جلوه می دهد.
از آنجایی که صاحب عمارت یک شخص ارمنی بوده، بنا به سبک عمارت های قرن نوزدهم اروپا و روسیه بر بالای یک تپه سنگی ساخته شده است.
@AsrTarikh
تصویری از حرم امام رضا (ع) پس از حمله توپخانهای روسها در سال ١٢٩٠ خورشیدی
@AsrTarikh