هنگام تولید اولین تانک ها در ج ج اول برای مخفی کاری، به کارگران سازنده بدنه تانک گفته شده بود که اینها مخزن متحرک آب هستند. از آن موقع این ابزار جنگی، تانک [به معنى مخزن آب] نام گرفت.
@AsrTarikh
در تخت جمشيد برای برهم نهادن پایه قلمه،گل و سرستون،هیچ ملاتی به کارنمیبردند و با روش خاصی دو سطح تحتانی و فوقانی سنگ را پاک تراش می کردند تا ستون ها در مقابل زلزله پايدار بمانند.
@AsrTarikh
هنر توبافی (حوله بافی) یا پارچه بافی یکی از هنرهای اصیل و قدیمی خراسان جنوبی است که ۳۰۰ سال قدمت دارد.
این هنر تا چند وقت پیش در حال منسوخ شدن بود که به همت بانویی از روستای خراشاد جان تازه ای گرفت.
و این روستا را به یکی از قطب های پارچه بافی ایران تبدیل کرد.
روستای خراشاد در این استان به عنوان روستای هدف هنر دستی « توبافی» (حوله بافی) به ثبت جهانی رسید.
@AsrTarikh
گراهام بل، علاوه بر اختراع تلفن, تلفن بی سیم را نیز اختراع کرد!
او در سال 1880 ابزاری ساخت که به وسیله پرتوهای نوری صدا را منتقل می کرد و "فتوفون" نام داشت؛
@AsrTarikh
کاخ شمس العماره تهران دوران قاجار
اولین بنای ایرانی که در آن تیرآهن بکار رفت شمس العماره بود.
@AsrTarikh
روستای تاریخی کنزق سرعین که اخیرا به پایگاه ملی تبدیل شده از جمله معماریهای دستکند حوزه سبلان است که قدمت طولانی در بازه زمانی هزاره اول قبل از میلاد تا دوره ایلخانی دارد.
معماری صخرهای شمالغرب ایران از نظر فرهنگی و هنری و کاربردی دامنه گستردهای دارد و با محیط و فرهنگ اطراف خود در ارتباط است، این نوع معماری ریشه در فرهنگ و سنت هر منطقه دارد و این مسئله را به صورتهای متفاوت میتوان در برخی نقاط مشاهده کرد.
در بعضی مناطق از این معماری در راستای اعتقادات مذهبی استفاده شده و در برخی برای سکونت و یا کاربردهای تدافعی مورد استفاده قرار گرفته است، لذا حیطه استفاده و ایجاد معماری صخرهای وابسته به عامل کاربردی، مکانی و زمانی است و به همین دلیل جلوههای متعددی دارد و از تنوع بسیار برخوردار است.
@AsrTarikh
در ۲۵ کیلومتری شمالشرقی شهرستان رامهرمز، در استان خوزستان در منطقه «ماماتین»، ثروتی سیاه و میراثی چند هزار ساله قرار گرفته است. چشمههای جوشان قیر طبیعی ماماتین از جذابترین جاهای دیدنی رامهرمز به شمار میرود که گاهی طلای سیاه از آنها به بیرون میجهد.
در منطقه ماماتین، ۱۰ چشمه قیر طبیعی به صورت تنورهای نانوایی وجود دارد که با مصالحی از قبیل قلوهسنگ و ملات ساروج در دو طرف یک مسیل کمآب قرار گرفتهاند. هنگامی که این چشمهها فوران میکنند در بستر رودخانه قرار میگیرند.
چشمههای سیاه رنگ با آب این رودخانه در رامهرمز که «رود زرد» نام دارد، ترکیب میشوند و در نهایت زمانی که غلظت نفت و قیر آن کم شد به زمینهای کشاورزی میرسد.
@AsrTarikh
نام: شهرباستانی شوش
دیرینگی: 7000 سال پیش
باشکوهترین شهر جهان باستان درکنار رود کرخه بود که بسیاری از آثارش بدست فرانسویها و دیگران تاراج و به موزه لوور برده شد.
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آتشکده شاه فیروز "گشتاسب" سیرجان متعلق به دوران ساسانی
گفته میشود در ساختمان این آتشکده زیبای باستانی از شیر شتر استفاده شده تا بنا محکم و پابرجا بماند.
@AsrTarikh
اگر تاریخ ایران را به سه دوره پیش از تاریخ، ایران باستان و دوره اسلامی تقسیمبندی کنیم، به ترتیب معبد چغازنبیل، مجموعه تخت جمشید و مسجد جامع اصفهان بهترین گزینه های معماری این دوران هستند!
@AsrTarikh