#نکات_معارفی
✅ موضوع: راههای تبدیلشدن حالات خوب ماه رمضان به ملکه نورانی
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_ماندگاری
🗓27 خرداد 97
🔹🔹🔹🔹
🔷راههای تبدیلشدن حالات خوب ماه رمضان به ملکه نورانی
🔸«ملکه» یعنی خلق و چیزی که از انسان جدا نمیشود و آن را هیچگاه فراموش نمیکند.
🔸در ماه مبارک خداوند سفره برکت و سفره رحمت و مغفرت را گسترانده بود که اگر ما اسباب این سفرهها را فراهم کنیم همیشه به لطف خدا این سفرهها پهن خواهد بود.
🔸امام رضا علیه السلام می فرمایند: عامل برکت، ترک معصیت و اطاعت خداوند است و سبب رحمت خداوند، رحم و مروت ماست؛ و اینکه نسبت به مردم بیانصاف نباشیم و عامل مغفرت خداوند این است که مردم را ببخشیم تا خدا ما را مورد بخشش.
🔸مغفرت خود قرار بدهد. ما اگر اهل توبه و استغفار دائمی باشیم خداوند نیز ما را مورد مغفرت خود قرار میدهد.
🔸راههای تبدیلشدن حال خوب به ملکه نورانی
1- ملکهی روزهداری:
سه روز روزه گرفتن در ماه باعث میشود صفت صیام در وجود شما نهادینه بشود.
2- ملکهی انس با قرآن:
هر موقع که فرصتی پیدا شد برای تلاوت قران وقت بگذارید مثلاً هر شب قبل از خواب قرآن خواندن مستحب است.
3- ملکهی سحرخیزی:
از فرصت سحر استفاده کنیم خود بیداری در سحر یک امتیاز است. فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِيَ لَهُمْ (سجده ۱۷) شما نمیدانید چه بهرهای در سحر است.
آیتالله مرعشی نجفی رحمتالله علیه هنگام سحر قبل از باز شدن دربهای حرم حضرت معصومه سلامالله علیها پشت در حاضر میشدند. یکی از رمزهای موفقیت و رشد علما، بیداری در سحر بوده است. خود بیداری سحر امتیاز است خواندن نافله شب امتیاز دیگری است. تلاوت قرآن در سحر نیز امتیاز جداگانهای است.
4-ملکه انس با انفاق:
یکی از اسباب نزول رحمت الهی و خشنودی خداوند بخشش و احسان درراه خداوند است که باید آن را در غیر از ماه مبارک ادامه بدهیم. وَ فِي أَمْوالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (ذاریات ۱۹)
5- ملکه انس با کسب معارف اهلالبیت علیهمالسلام:
در طول سال خود را مقید کنیم که از قرآن و معارف معصومین بهرهمند شویم.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
(بندانی - تاریخچه قبرستان بقیع و قبور ائمه (علیهم السلام.mp3
7.79M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام بندانی
🔸موضوع: تاریخچه قبرستان بقیع و قبور ائمه (علیهم السلام)
🔸چهارشنبه 30 خرداد 97
🔸حجم: 8 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
⚫️تخریب بقیع، سند مظلومیت شیعه
▪️تخریب بقاع متبرکه ائمه مظلوم (ع) مدفون در قبرستان بقیع در مدینه منوره توسط وهابیون سعودی و دشمنان از خدا بیخبر و سفاک قرآن و عترت در هشتم ماه شوال سال ۱۳۴۴ هجری قمری (حدود صد سال پیش) یکی از ناگوارترین و اسفناکترین حوادث تاریخ اسلام به شمار میرود.
▪️پس از اشغال مکه، وهابیان به سرکردگی «عبدالعزیز ابن سعود» به مدینه روی آوردند و پس از محاصره و جنگ با مدافعان شهر، سرانجام آن را اشغال کرده و به تخریب قبور ائمه بقیع و دیگر قبور همچنین قبر ابراهیم فرزند پیامبر اکرم (ص)، قبور زنان آن حضرت، قبر امالبنین مادر حضرت اباالفضل العباس (ع) و قبر عبدالله پدر پیامبر (ص) و بسیاری قبور دیگر پرداختند .
▪️ این تفکر به زمان «ابن تیمیه» درقرن هفتم برمیگردد و خاندان آل سعود به این تفکر دست یافتند و احیاگر این تفکر شدند.
▪️یکی از جهانگردان غربی به نام "میستر" که به فاصله کوتاهی از ویرانی، حرم بقیع را دیده، ویرانی و خرابی آنجا را اینگونه ترسیم میکند:
"چون وارد بقیع شدم، آنجا را همانند شهری دیدم که زلزله شدیدی در آن به وقوع پیوسته و به ویرانهای تبدیل شده است، زیرا در جای جای بقیع به جز قطعات سنگ و کلوخ به هم ریخته و تیرهای چوب کهنه چیز دیگری نمیتوان دید. ولی این ویرانیها و خرابیها در اثر وقوع زلزله و یا حادثه طبیعی نبوده، بلکه با عزم و اراده انسانها به وجود آمده بود و همه آن گنبد و بارگاههای زیبا و سفید رنگ که نشانگر قبور فرزندان و یاران پیامبر اسلام بود، با خاک یکسان گردیده است. "
▪️مذاکرات دولت ایران با دولت عربستان برای بازسازی حرم ائمه، قبل از انقلاب تا سال 1349 ادامه پیدا میکند اما ایران معمولا میشنود که «تشخیص قبور به وسیله سنگچینی اطراف آن و گذاردن سنگ قبر شرعا مانعی ندارد، ولی بیش از آن مطابق مذهب وهابی که مذهب رسمی دولت عربی سعودی است ممنوع میباشد.»
🏴هشتم شوال سالروز تخریب حرم ائمه بقیع بر دوستداران اهلبیت (ع) تسلیت باد 🏴
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
💠اعتقاد به امام مهدی در منابع اهل تسنن
🔸اعتقاد به وجود حضرت مهدى (عجل الله فرجه) و ظهور او، اختصاص به مذهب تشيّع ندارد، بلكه بر اساس پژوهش برخى از محققان، محدثان اهل سنت احاديث مربوط به حضرت مهدى را در كتب خود نقل كرده اند.
🔸«مسند احمد حنبل» و «صحيح بخارى» از جمله كتب مشهور اهل سنت است كه قبل از تولد امام مهدی(ع) نوشتهشده و احاديث مربوط به آن حضرت در آنها نقلشده است.
🔸 ازجمله احاديثى كه «احمد حنبل» نقل كرده اين حديث است که پيامبر اسلام (ص) فرمود: «اگر از عمر جهان جز يك روز باقى نماند، خداوند حتماً در آن روز شخصى از ما را برمیانگیزد و او جهان را پر از عدل و داد مىكند همچنان که پر از ظلم شده باشد.
🔸 ابن ابى الحديد يكى از معتبرترین علماى اهل سنت، در اين زمینه مى نويسد:
«تمامى فرق اسلامى، اتفاق نظر دارند كه عمر دنيا و تكليف (بشر به اجرا احكام الهى)، پايان نمی پذيرد مگر پس از ظهور مهدی».
🔸در میان معاصرین، شيخ منصور على ناصف، از علماى بزرگ و معاصر «الأزهر» و مؤلف كتاب «التاج الجامع للأُصول» مى نويسد:
«در ميان دانشمندان گذشته و امروز مشهور است كه در آخرالزمان به حتم و يقين، مردى از اهلبیت پيامبر كه نام او مهدى است، ظهور خواهد كرد. او بر همه كشورهاى اسلامى تسلّط خواهد يافت. مسلمانان، همه پيرو او خواهند شد، او در ميان آنان به عدالت رفتار مىكند، و دين را قوّت مى بخشد.
(سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، ص696).
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
فواید حمد خداوند.mp3
1.45M
🎵 #کلیپ_صوتی
#نکات_تفسیری
💠 فواید حمد و سپاس خداوند
🔸نکات تفسیری آیه 6 سوره ابراهیم
🔸حجت الاسلام حاج ابوالقاسم
🔸زمان: 3 دقیقه
🔸حجم : 1.3 کیلوبایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
@astanqom
#نکات_معارفی
✅ موضوع: انسان در قرآن - معنی امانت
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
🗓23 خرداد 97
🔹🔹🔹🔹
🔷انسان در قرآن
🔸إنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَى السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَها وَ أَشْفَقْنَ مِنْها وَ حَمَلَهَا الْإِنْسانُ إِنَّهُ كانَ ظَلُوماً جَهُولاً (احزاب ۷۲)
ما امانت الهى و بار تكليف را بر آسمانها و زمين و كوهها عرضه كرديم، پس از برداشتن آن سرباز زدند و از آن هراسناك شدند، ولى انسان آن را برداشت؛ راستى او ستمگرى نادان بود.
🔸این آیه معروف به آیه امانت است و از آیات بسیار پیچیده قرآن کریم است.
🔸انسان ها بعد از پذیرش این امانت به سه دسته تقسیم شدند، گروهی که در امانت خیانت کردند مانند مشرکین و منافقین و گروهی که امانت الهی را حفظ کردند که زنان و مردان مؤمن از این گروه میباشند.
🔸 ليُعَذِّبَ اللَّهُ الْمُنافِقينَ وَ الْمُنافِقاتِ وَ الْمُشْرِكينَ وَ الْمُشْرِكاتِ وَ يَتُوبَ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحيماً (احزاب ۷۳).
🔷اقوال و احتمالات در مورد معنی «امانت»
1- فرایض (واجبات و محرمات): امیرالمؤمنین در مناجات خود میفرمودند: خدایا این امانت که بر انسان عرضه شد ما به آن عمل کردیم خدایا آن را از ما به پذیر.
2- توحید و معرفت الهی
3- عقل (خرد) و اختیار
4- ولایت الهی: این نظر مرحوم علامه طباطبایی رحمت الله علیه است
5- مسئولیتپذیری و تکامل و رشد: قابلیت رشد و تکامل در خلقت انسان قرار دادهشده است و موجودات دیگر، این غرض از خلقت را دارا نیستند.
🔸فأَبَيْنَ: این عبارت بیانگر عدم پذیرش امانت، از سوی آسمان و زمین نیست بلکه اینها قابلیت قبول این امانت را ندارند؛
🔸مانند یک شخصی که خلبان نیست به او بگویند باید پرواز کنی! و یا به کودکی که تازهوارد مدرسه شده است بگویند، در دانشگاه تدریس کند.
🔸 آسمان و زمین، چون توانایی قبول امانت را نداشتند، ابا کردند. فلذا پذیرش امانت از سوی انسان، به معنی وجود قابلیت در انسان است.
ادامه دارد ...
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
پاسخ به شبهات در مورد احترام قبور اولیای الهی.mp3
7.86M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام میرشفیعی
🔸موضوع: پاسخ به شبهات در مورد احترام به حرم اولیای الهی
🔸جمعه 1 تیر ماه 97
🔸حجم: 7.4 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom