📚 روشنفکری در غرب و ایران
✍🏼 قسمت ۱۹۶
🔰 وقایع و حوادث زمینه ساز مشروطیت:
♦️تشکیل فراموشخانه و فراماسونری ١٣٢٥١٢٧٦ هـ. ق / ۱۲٤٠-۱۲۸۸ ه. ش
تماس ایران با فرانسه از سال ۱۲۱۹ ه. ق. آغاز شد که در سال ۱۲۲۲ ه. ق. منجر به عهدنامه فین کن اشتاین بین ایران و فرانسه گردید. در پی این عهدنامه هیاتی از فرانسه به سرپرستی ژنرال گاردان به ایران آمد تا ارتش ایران را برای مقابله با روسیه مجهز نماید و آموزش دهد. در سال ۱۲۲۴ هـ. ق، عسگرخان افشار ارومی با سمت سفارت پاریس از سوی فتحعلی شاه به فرانسه فرستاده شد. او به عضویت لژ انجمن پاریس(paris order of) در آمد. مأموریت عسگرخان با شکست مواجه شد و نتوانست حمایتهای بیشتر ناپلئون را جلب نماید و به ایران بازگشت.
🔸انگلیسی ها که مترصد فرصت بودند با ارسال سرجان ملکم و پس از او سرهارفورد جونز، به ایران نزدیک شدند و این ارتباط ها منجر به عهدنامه ۱۲۲۴هـ . ق بین دو دولت گردید. در پی این قرارداد، در همان سال میرزا ابوالحسن ایلچی به عنوان سفیر ایران به انگلستان فرستاده شد. او نیز با ترغیب سرگور اوزلی سفیر آینده انگلستان در ایران که مهمانداری ایلچی را در لندن به عهده داشت، به عضویت فراماسونری درآمد.
🔹سرگور اوزلی در همان سال به سمت سفیر کبیر انگلستان به ایران آمد. مأموریت جدید خود فرمانی نیز از رئیس لژ فراماسونری انگلستان جهت تأثیر از در ایران دریافت داشت. این فرمان ۲۰ ماده دارد که عمدتاً مأموریت جمع آوری اطلاعات، شناسایی آداب و سنن ایرانیان، ارتباط با عناصر منورالفکر ایرانی و ترغیب به عضویت در لژهای فراماسونی، تخریب در روابط ایران با کشورهای دیگر اروپایی، کوتاه کردن دست روس و فرانسه از ایران، حفظ منافع تجاری انگلستان در هند شرقی، را دربر می گرفت.
منابع ماسونی از تأسیس لژ توسط اوزلی، اطلاعات دقیق و روشن را ارائه نمی دهند، اما قطعی است که او زمینه های اولیه فراماسونری و گرایش به این تشکیلات را فراهم نمود.
ادامه دارد...
#روشنفکری_در_ایران_و_غرب
🆔 @Jarianshenasi
هدایت شده از محتوای ثامن پیربکران
🔰 #کلام_امام | چه بسا عدم حضور در انتخابات در رأس گناهان کبیره باشد.
🔻وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند. عدم دخالت ملت از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام میباشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه؛ و چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است. پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و الاّ کار از دست همه خارج خواهد شد.
وصیتنامه الهی سیاسی امام خمینی (ره)